• Blog
 • Slapen
 • Dromen
 • Gratis

Als er in je dromen of visioenen kristallen verschijnen dan heeft dit een hele speciale boodschap en daarnaast zijn de kristallen, mineralen of edelstenen verbonden aan jezelf (lichamelijk en geestelijk of spiritueel). Maar je kunt ook denken aan je chakra’s en je persoonlijke energie.

En niet te vergeten de planeten en het spirituele magische onderdeel. Dromen en Visioenen over kristallen, mineralen, edelstenen kan ook wijzen op verdiepen in de kracht van de natuur, edelstenen, mineralen en kristallen. 

Daarnaast staan edelstenen, kristallen, mineralen altijd in verbinding met de prachtige planeet waarop wij leven en natuurlijk het universum – natuur en verbinding met het hogere doel etc.

 

 

 

 

Aura Kwarts

Dromen waarin de Aura kwarts voorkomt vertelt je iets over het lichaam, ziel en geest te zuiveren of te balanceren en voor het uitlijnen van alle chakra's.  Deze aura kwarts helpt je noodzakelijke droom veranderingen door te voeren en daardoor je patronen en overtuigingen te doorbreken. Helpt je ook de schoonheid in het dagelijks leven weer te waarderen. 

   

Aura kwarts is een beschermende en geneeskrachtige steen met een sterke werking op de aura. De steen reinigt niet alleen de aura maar vermindert ook gaten in het energieveld (veroorzaakt door bijvoorbeeld traumatische ervaringen, ernstige psychische stoornissen en verslavingen). Aqua aura kwarts beschermt tegen negatieve energie, negatieve invloeden en spirituele of psychische aanvallen en dan voortijdens je droomwereld.

  

 

 

Bergkristal

Dromen of visioenen over een bergkristal vertellen je dat je intenties zuiver zijn, dat je de situatie eerlijk en open benadert. Het kan ook zijn dat de toekomst er zeer rooskleurig voor je uit ziet, er dienen zich nieuwe en goede kansen aan. Een andere uitleg is dat je meer met je beide benen op aarde mag blijven staan en meer verbinding maakt met het universum, hiernamaals of met dat waarmee je in verbinding staat. Het kan ook zijn dat het zweverige uit je leven is verdwenen en dat er weer balans is ontstaan en dat je juist heel sterk en goed op aarde aanwezig bent. Het bergkristal staat ook voor het oneindige en zuivere verbinding met het hiernamaals, gidsen, helpers, het universum en/of dat waarmee je in verbinding staat maar ook met je geliefde en zielsverbinding. Een andere uitleg is bescherming en healing, genezing ervaren vanuit de kern van je ziel, je bron en je basis.  

Een ring met een bergkristal in je droom of visioen vertelt je over de oneindige cyclus van het leven, die je open en zuiver benadert en daardoor een goede en rooskleurige toekomst voor jezelf creëert. De oneindige en zuivere verbinding met het universum, hiernamaals en met dat waarmee je in verbinding staat, maar ook met je geliefde en zielsverbinding.

 

 

  

Diamant

Een droom of visioen over een diamant vertelt je over de oneindige cyclus van het leven, misschien dat je iets zuivers, rijkdom of succes, kunt verwachten, maar je hebt er vooral zelf veel invloed op. De diamant is ook de spiegel van het leven, het geeft een reflectie van je ware zelf weer. Of de reflectie die je wilt zijn maar niet bent, omdat je niet de juiste mogelijkheden of middelen hebt gevonden. Een andere uitleg is dat je in het bezit bent van erkenning vanuit het hiernamaals, gidsen, helpers, het universum en/of dat waarmee je in verbinding staat maar ook met je geliefde en zielsverbinding.  

 

  

Calciet

Calciet dromen activeren en stimuleren je lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling.  De prachtige Calciet werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed.  Het verbind je met het gevoel en je verstand zo ook in je droomwereld., Het kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust in je droomwereld maar ook in je slaapkamer of tijdens je meditatie.

Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan. Het kan negatieve energie uit een ruimte absorberen en dan vooral reinigen en opruimen van ongezonde droom of visioen en slaapenergie/trilling. Fysiek stimuleert het de stofwisseling en het immuunsysteem en bevordert groei in kinderen. Het heeft een gunstige werking op het hart en hartritmestoornissen, het skelet, de gewrichten en stimuleert de calciumopname. Blauwe calciet werkt in op het keel chakra (5e). 

 

   

 

Robijn

Een droom of visioen over een robijn vertelt je over de oneindige cyclus van het leven, je ervaart iets groots, succesvols, krachtigs en je kunt rijkdom verwachten. Een andere uitleg is dat de robijn ook een jaloerse reactie kan vertegenwoordigen, of dat je afgunst kunt verwachten omdat je nu eenmaal een hoge vlucht maakt in je leven die andere mensen ook graag zouden willen.

   

 

 

Saffier

Een droom of visioen over een saffier vertelt je iets over de manier waarop je in het leven staat en waarin je vrouwelijk energie duidelijk aanwezig is of moet zijn. Misschien neem je een onverwacht succesvolle gok waarin je veel rijkdom en geluk kunt verwachten. Een andere uitleg is dat de saffier een negatieve druk uitoefent op je balans in je relatie of je leven en dat je moeilijkheden kunt verwachten, in je leven of in relaties.

 

 

 

Smaragd

Dromen of visioenen over een smaragd vertelt je over het zuiveren, krachtig kunt zijn zodat je je ware zelf kunt ontdekken. Een ander uitleg is dat smaragd ook een andere innerlijke onverwachte kant van jezelf laat zien; misschien nogal vol van zichzelf en heel erg krachtig, dit kan zowel positief als negatief worden uitgelegd.

 

 

 

Goud

Goud in dromen en visioenen betekent liefde en geluk ervaren, maar ook het misleiden, en misbruik. Een andere uitleg is overwinning, succes, rijkdom, een huwelijk tussen twee mensen, maar ook een innerlijk huwelijk tussen je mannelijke en vrouwelijke energie. Een nog een andere droom en visioen uitleg van goud is dat je tot rust komt en dat je de balans ervaart tussen geven en nemen, inkomsten en uitgaven. Maar goud vraagt je ook om je rijkdom en dit hoeft niet alleen geld te zijn- Kennis, wijsheid- te delen met andere mensen. 

 

 

 

Parel

Een parel in je droom of visioen vertelt je iets over emoties, gevoelens en vorige levens. De parel staat in verbinding met de baarmoeder van het leven en de geboorte van iets nieuws. Daarnaast verbind de parel je met zowel de gevoelens, verdriet, pijn, verleden als met de heling en genezing van oude wonden.

Dromen en visioenen waarin parels voorkomen geven een boodschap dat je dieper naar de bron van alles mag kijken, dat je je innerlijke kracht bon mag vinden- je bezit meer kracht dan je nu denkt. Daarnaast vertelt een droom of visioen over de parel je de verbinding met het hogere in jezelf, de energietrilling van het universum en de hoge spirituele doelen.

 

Parels in dromen vertellen je heel veel over het innerlijke reinigen en genezen. Daarnaast geeft een pareldroom je ook inzicht in de baarmoeder van je hele wezen, je leven; vorig leven en de cradle of life dromen. Open je hart en laat de parels je leven dromend verrijken. 

 

 

 

 

Amethist

Dromen en visioenen over een amethist vertellen over je innerlijke groei, je spirituele balans vinden en mogelijkheden tot inzicht door je krachtig op te stellen. Een ander uitleg is dat de amethist de onzuivere, moeilijke situatie onder controle krijgt en overwint. 

Het dragen van een ring met een amethist vertelt je de oneindige cyclus van het leven die spirituele groei veroorzaakt en daardoor vele mogelijkheden en inzichten brengt. Er komt een einde aan een moeilijke en pijnlijke periode, succes komt jouw kant op. 

 

Amethist is een purperkleurig kwartskristal die spirituele eigenschappen bezitten, die de verbinding aanraakt met de dromen en visioenen wereld - intuïtie, je hart, je ziel, je bron en je basis!.  Zie je een Amethist in je dromen of visioenen dan kun je dit koppelen met de roep naar ondersteuning van het verhogen van je bewustzijnsniveau. In de edelstenenwereld staan ze bekend als de edelstenen die een brug vormen tussen aardse en etherische werelden, waardoor er een opening komt naar spiritueel bewustzijn.  

 

 

 

 

 

Tin

Een droom of een visioen over tin vertelt je over de mentale en intellectuele groei die je doormaakt in je leven. Een andere uitleg is dat je de horizon aan het verbreden bent, je staat open voor nieuwe ervaringen in het leven. Een alternatieve uitleg is dat tin betekent dat je het met geduld en oefenen goed gaat afronden en afmaken.

 

 

 

 

Toermalijn

Toermalijn in je droom of visioen vertelt je over de manier waarop je op aarde staat, de toermalijn vraagt je om te aarde, een basis te vinden en daagt je uit om als het ware op je eigen billen te gaan zitten ongeacht de situatie waarin je zit. De toermalijn droom verbind je zowel met je donkere innerlijke eigenschappen ( demonen) en je leuke (zuivere witte) eigenschappen.

Met andere woorden het is niet wit of zwart het is grijs. Elke kleurlaag die zichtbaar is in de droom weerspiegeld de levenslagen (zielslagen), aura verbinding, je zielsverbinding en hoe je als het ware in elkaar zit en/of hoe de diepste kernen van je hele wezen met elkaar mee bewegen.  

 

De toermalijn dromen en visioenen helpen je bij verstoringen van buiten af- je blokkeert als het ware alles wat niet meer nodig is en/of wat niet tot je eigen energie behoort. Een andere uitleg is dat je op dit moment versterkt wordt door de nieuwe energiestroom vanuit het universum. Je gaat als het ware beter in je kracht staan en je brengt je hart (chakra)  in balans.

Let goed op welke kleur de toermalijn is dit vertelt je heel veel over de manier waarop je droom kunt verklaren en/of hoe je de droom ervaart, positief of negatief. Daarnaast zijn er heel veel verschillende kleur en kleurcombinaties of kleurlagen van deze prachtige steen te vinden, let dan ook goed op droom of visioenwereld hierin kan de toermalijn verschillende kleuren hebben elke laag, groef heeft een zielslaag als weerspiegeling 

 

  

 

 

Rozenkwarts

Dromen en visioenen over de Rozenkwarts vertelt je over het helen en genezen van de vrouwelijke aspecten, liefde en genegenheid. Daarnaast zorgt de rozenkwarts ook voor een zachte overgang en transformatie. Een andere uitleg is dat de rozenkwarts een verbinding met het universum vertegenwoordigd op een positieve manier.

 

De rozenkwarts daagt je uit om de onderliggende oorzaken, problemen naar boven te laten komen. Je ervaart inspiratie en het vermogen om nieuwe dingen aan te trekken in je leven. Rozenkwarts  dromen helpt je bij het beter dromen, zachter inslapen (doorslapen) en natuurlijk een zachte verbinding ervaren met je hart, je bron, je basis.   

Dromen waarin rozenkwarts voorkomt beschermd je tegen schadelijke stralingsenergie van computers en mobieltjes, en harde omgevingsenergie. (als het ware ervaar je de bewustwording van de ongezonde energie en trilling) van je omgeving. 

Een aanvullende uitleg is dat de rozenkwarts dromen en visioenen je helpen met zelfliefde, genegenheid en het openen van je hartchakra, je innerlijke pure zelf. De rozenkwarts dromen en visioenen is de belangrijkste helper en ondersteuner op het gebied van slapen, nachtmerries, angsten, slaapkamerangst enzovoorts die je aan het overwinnen bent en/of waarmee je dus in je waakbestaan aan de slag mag gaan.  

 

 

 

Pyriet

De pyriet in je droom of visioen vertelt je over de manier waarop je in een situatie staat; het vertegenwoordigd het innerlijke krachtige vuur dat brand. Een andere uitleg is het ervaren van activatie en innerlijke reiniging. Een alternatief is dat je je jezelf meer bewust mag worden van je innerlijke kracht, innerlijke vuur en dat jezelf de activatie in handen hebt.  

 

Nog een andere uitleg is enthousiasme en plezier in je leven toelaten en ervaren. Daarnaast verlicht het angst en stress waardoor je meer in balans komt. En nog een heel erg belangrijk element is dat je wordt beschermd tegen negativiteit en ongewenste energie.  

 

Een aanvullende droomverklaring is dat de pyriet staat voor geluk, het maakt je vrolijk, sterk en zelfverzekerd.  In de droomwereld maakt het je bewust van de aardende werking en met beide benen op de droomgrond staan. Het bevorderd je zelfkennis, inzichten in je droom of visioenenwereld, je verbindingen met het spiritueel, spirit, het universum en/of dat waarmee je een verbinding hebt.  Het is verbonden met je 1e chakra basis (manifestatie), 5e chakra keel (ordenen & creëren)  

 

 

 

Turkoois

Turkoois in je droom of visioen vertelt je iets over het ervaren van bescherming en ondersteuning vanuit het universum. Daarnaast vertelt het turkoois ook de verbinding met de diepere emoties en gevoelens. Je mag je gaan uiten en dingen gaan loslaten die je tot nu toe hebben beperkt. Dromen en visioenen over turkoois vertellen je balans mag gaan aantrekken of creëren, het negatieve los laten zodat het positieve in je leven kan komen. Lichamelijk aandachtspunten worden duidelijk en luister goed naar je lichaam door goed voor jezelf te zorgen, op te komen voor jezelf en rust te nemen etc. Nog een andere uitleg is de behoefte tot spirituele groei en ontwikkeling en de verbinding ervaren met het universum.

 

 

 

Lapis Lazuli

Dromen of visioenen over een Lapis Lazuli vertelt je iets over bescherming en spirituele groeien. De zaadjes die je hebt geplant worden ondersteund en groeien rustig door zonder angst op vertraging of tegenwerking. De Lapis Lazuli, vraagt je om dieper in te gaan op oude gevoelens, emoties en ervaringen.

Dromen of visioenen over Lapis Lazuli hebben ook een magische lading en kun je vooral denken aan Egypte en de farao’s. Deze dromen en visioenen kunnen dus ook een vorig leven duiding hebben maar dat hoeft niet; het kan ook heel erg goed staan voor een situatie waarin je op dit moment zit in het leven die bescherming nodig heeft- magische invloeden heeft zowel positief als negatief. 

 

    

 

 

Tijgeroog

De tijgeroog droom en visioen geeft bescherming en ondersteuning vanuit het hiernamaals aan.  Tijgeroog dromen en visioenen kunnen daarnaast ook als dubbel worden ervaren; aan de ene kant kan het verwijzen naar het bescherming ervaren tegen het boze oog, tegenslag, ongewenste energie, tegenstanders hebben en onheil. Terwijl aan de andere kant de tijgeroog kan worden ervaren als  het openen van vastgelopen ervaringen in het leven.

Luister goed naar je persoonlijk gevoel wat er van toepassing is tijdens het dromen. Eén ding is zeker je wordt ondersteund door het universum in deze situatie ongeacht wat er in het verleden is gebeurt- nu komen er andere situatie naar je toe. De droom of visioen over de tijgeroog geeft zelfvertrouwen en verzacht alle oude omstandigheden. Geeft je de mogelijkheid om weer vrijuit te spreken en je mening te delen.

 

 

 

 

Koper

Koper in je droom of visioen vertelt over de helende kracht van het innerlijke gevoel en van de emoties van de mens. Het betekent tevens een stroom van ideeën en informatie die je hebt ontvangen die succesvol kunnen zijn.  

 

 

 

 

Koraal

Dromen en visioenen over koraal staan voor het leven, de levenslijn en passie en het oneindige in je leven. Koraal vertelt je over de verbinding met je emoties, gevoelens en vooral over je innerlijke bloed dat stroomt naar situatie die zowel vruchtbaar zijn als niet vruchtbaar ( ongezond).  Een andere uitleg is dat koraal je uitdaagt, je grenzen opzoekt en je helpt te geloven dat je meer kunt en meer waarde hebt dan je denkt.

 

 

 

 

 

Seleniet

Seleniet dromen en visioenen zorgt voor deblokkering van alles wat je tot nu toe heeft bezig gehouden. Seleniet staat diep in verbinding met het universum en alles wat energetische stroomt. De seleniet brengt als het ware via je dromen verkoeling en genezing zodat de emoties, gevoelens meegenomen kunnen worden met de nieuwe stroom van energie. Je ervaart helderheid, inzicht en bewustzijn als seleniet in je droom of visioen verschijnt.

 

 

 

Zilver

Een droom of visioen over zilver vertelt je over de oneindigheid en reinheid en voorspoed in je leven. Ook het ervaren van het licht in je leven en liefde in alle mensen. Het ervaren van het bovennatuurlijke aspect van het hiernamaals is hier aanwezig. Een andere uitleg is, dat je de situatie vanuit een ander aspect bekijkt en met nieuwe moed betreedt. Ook weerspiegelt het ervaren van licht in je leven en liefde in alle mensen. En natuurlijk het bovennatuurlijke aspect van het hiernamaals is hier aanwezig. Een andere uitleg is, dat je de situatie vanuit een ander aspect bekijkt en met nieuwe moed betreedt. Een belangrijke uitleg is dat er iets is dat vanaf nu oneindig door je leven gaat, voorspoed wat niet meer verbroken kan woorden.

 

 

 

 

Citrien

Dromen en visioenen over citrien vertelt je over het koesteren van warmte, genegenheid en geborgenheid. Maar vooral rust en innerlijke vrede zijn de sleutelwoorden voor dromen en visoenen waarin citrien voorkomen. Een andere uitleg is dat de citrien je meer zelfvertrouwen komt brengen en/of dat je hiernaar opzoek bent. Een alternatieve uitleg is dat je verlangt naar een zonnige oplossing of een zonnig moment in je leven en situatie, verstevigen van de onzekere situatie, balans vinden en ondersteuning vanuit het universum krijgen. 

 

 

 

Aquamarijn

Dromen en visioenen waarin aquamarijn voorkomt vertelt je over het accepteren van bescherming terwijl je op een innerlijke of spirituele reis bent. Het kan zijn dat de aquamarijn je uitdaagt vertrouwen te hebben terwijl de veranderingen plaats vinden in je leven. Een andere uitleg is dat dromen en visioen waarin aquamarijn voorkomt gaan over optimisme, creatieve expressie, unieke gave vinden en gebruiken. Een alternatieve uitleg is dat de aquamarijn verschijnt als er sprake is van tegenslag, emoties die je niet te baas bent, en tegenwerking vanuit hogere machten. 

 

 

 

 

 

Zink

Dromen of visioenen over zink vertellen je over wensen, dromen, ideeën en doelstellingen een positieve en energieke vernieuwing ondergaan. Een andere uitleg is, het verkrijgen van grip en controle op de situatie, obstakels en problemen.

Een droom of visioen waarin je zink proeft duidt op tekorten in je leven. Een tekort aan essentiële vitamine of mineralen, of een tekort aan mogelijkheden, kennis, tijd en inzicht. Een andere uitleg is, het ervaren van kracht en sterk zijn in een situatie die je niet de baas kon worden.

 

 

 

 

Kristal, Kristallengrot  

Dromen over kristal vertellen je over zelfreflectie, de spiegel van het leven, je houdt de spiegel voor een situatie of de spiegel voor jezelf. Een andere uitleg is dat een kristal staat voor de spirituele verbinding met het hiernamaals en de engelen, een situatie moet gezuiverd worden en het opruimen van negatieve emoties en energie. Nog een andere uitleg is dat het staat voor heelheid en reinheid in een situatie.

Dromen over een grot met kristallen vertellen je dat je diep in je ware zelf moet zoeken om jezelf een spiegel van het leven voor te houden. Een ander uitleg is dat je geconfronteerd wordt met een andere donkere kant van je persoonlijkheid of een situatie in je leven waarop je geen zicht hebt. Ook staat het voor de manier van aarde en verbinding maken met het

 

Het kan natuurlijk zijn dat je niet weet wat voor edelsteen, kristal en mineraal er in je droom of visioen verschijnt.

Maar je kunt je nog wel de kleur van de edelsteen of kristal herinneren. Dan heeft dit ook een betekenis.

 

 

 • Zwarte kristallen, mineralen of edelstenen staan voor aardgebondenheid, vruchtbaarheid en basis, maar ook de dood en wedergeboorte;
 • Bruine kristallen, mineralen of edelstenen staan voor mogelijkheden creëren, creatief en zaadjes planten, verbonden met de aarde en motivatie;
 • Rode kristallen, mineralen of edelstenen staan voor enerverend en vernieuwend, passie en bloed, vuur en innerlijke kracht en power;
 • Oranje kristallen, mineralen of edelstenen staan voor verlossend en nieuwe blik, avontuur, genot, sensualiteit, herstel en plezier;
 • Gele kristallen, mineralen of edelstenen staan voor organiserend en regelen, uitzoeken en leren, studeren persoonlijke kracht, controle en begrip van zowel jezelf als de betrokkenen;
 • Groene kristallen, mineralen of edelstenen staan voor balancerend, vertrouwen hebben, relaties, balans, ruimte en rust;
 • Blauwe kristallen, mineralen of edelstenen staan voor communiceren en praten, delen en samenwerken, expressie en uitwisselen van energie of mogelijkheden;
 • Indigo (donkerblauw) kristallen, mineralen of edelstenen staan voor koelend, rust, regelmaat, inzicht, spiritueel, visie en contact met het universum;
 • Violette kristallen, mineralen of edelstenen staan voor completerend, samenwerking, jezelf uitdagen, inzicht, integratie, saamhorigheid, spiritueel;
 • Roze kristallen, mineralen of edelstenen staan voor accepterend, liefde, genegenheid, zacht energie, zachte verbinding met het universum en jezelf;
 • Witte kristallen, mineralen of edelstenen staan voor zuiverend, opruimen en schoonmaken, het universum, gidsen, balans, healing, genezing en het hogere spirituele;
 • Kleurloze kristallen, mineralen of edelstenen staan voor verhelderend denken, inzicht en de juiste weg.

  

 

 

De droom en visioen kristallen, edelstenen en mineralen zijn verbonden met onze chakra’s.

Het kan een aanvullende boodschap geven waarmee je aan de slag kunt gaan- deze boodschappen zijn wel spiritueel en verdiepend bovenop de gewone kristallen, edelstenen en mineralen uitleg. 

 

 

 

Chakra droom en visioen verbinding met kristallen en edelstenen.

 

 • Kruinchakra (Violetkleurige kristallen, mineralen en edestenen)
 • Voorhoofdchakra (Indigo kleurige kristallen, mineralen en edestenen)
 • Keelchakra (Lichtblauw kleurige kristallen, mineralen en edestenen)
 • Hartchakra (Groen kleurige kristallen, mineralen en edestenen)
 • Zonnevlechtchakra (Geel kleurige kristallen, mineralen en edestenen)
 • Heiligbeenchakra (Oranjekleurige kristallen, mineralen en edestenen)
 • Basischakra (Roodkleurige kristallen, mineralen en edestenen)

 

 

Een leuk spiritueel droom en visioen weetje.

Kristallen geven ook regelmatig een verwijzing naar je lichamelijk levenslessen, aandachtspunten die in je droom of visioen naar boven kunnen komen, luister hierbij heel erg goed naar je persoonlijke gevoel als je het gaat verklaren. Het kan zo zijn dat je droom of visioen hiervoor staat maar het hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Ik snap dat het vaag omschreven is; maar wat ik hiermee bedoel is dat deze signalen niet voor iedereen vanzelfsprekend is of op iedereen en altijd van toepassing is. 

 

 

  

Kristallen, edelstenen, mineralen ook zijn verbonden met de Planeten en sterrenbeelden.

 

 • De Maan staan in droom en visioen verbinding kristal met de Parel
 • De Zon staat in droom en visioen kristal verbinding met de Robijn
 • Mercurius staat in droom en visioen kristal verbinding met de Smaragd
 • Venus staat in droom en visioen kristal verbinding met het Diamant
 • Mars staat in droom en visioen kristal verbinding met Koraal
 • Jupiter staat in droom en visioen kristal verbinding met Saffier
 • Saturnus staat in droom en visioen kristal verbinding Saffier

 

 

 

Ram 21 maart – 19 april: Japis Lazuli en Diamant

Stier 20 april – 20 mei: Smaragd  

Tweelingen 21 mei – 20 juni: Parel

Kreeft 21 Juni – 22 Juli: Robijn en Parel

Leeuw 23 Juli – 22 Aug: Robijn en Tijgeroog

Maagd 23 Aug – 22 Sep: Saffier

Weegschaal 23 Sep – 22 Okt: Lapis Lazuli

Schorpioen 23 Okt – 21 Nov: Diamant

Boogschutter 22 Nov – 21 Dec: Amethist

Steenbok 22 Dec – 19 Jan: Toermalijn

Waterman 20 Jan – 18 Feb: Saffier en Amethist

Vissen 18 Feb – 20 Maart: Rozenkwarts en Parel