• Blog
 • Slapen
 • Dromen
 • Webshop

Accordeon 

Een droom of visioen over de accordeon vertelt je over de uiting van het leven, de longen, het vertegenwoordigd de manier van ademen, maar ook hoe je in het leven staat en wil overkomen.

 • Als aanvulling zijn dromen over een accordeon ook verbonden met je zielskleuren, elke toets, elke beweging weerspiegeld, je hart, je bron, je basis, je gevoel en je zielskleuren.
 • Een andere uitleg is tot rust komen, en luisteren en nadenken waardoor je meer inzicht gaat krijgen.  

 

 • Als je de muziek van een accordeon hoort in je droom of visioen vertelt dat, dat amusement en plezier je gedachten zullen afleiden van een trieste, moeilijke en geestelijke situatie die je maar moeilijk te boven komt.
 • Een andere uitleg is om te luisteren naar je meest innerlijke zelf, volg je intuïtief gevoel.
 • Als je zelf accordeon speelt in je droom of visioen vertelt dit dat je moet luisteren naar je ware ik en je intense emoties.
 • Een andere uitleg is dat de accordeon je vertelt dat je tot rust komt als je een muziekinstrument bespeelt en daardoor meer oplossingen kunt vinden.
 • Een alternatieve uitleg is dat je je zorgen over fysieke en geestelijke belasting creatief moet proberen te uiten.

 

 

Afrikaanse muziek

Dromen of visioenen over Afrikaanse muziek vertellen je over het gevoel voor ritme van het leven, de rust die door een duidelijke ritme in je leven, voor verheldering kan zorgen. Een andere uitleg is, dat Afrikaanse muziek staat voor tropische veranderingen, overeenkomsten en krachtige mogelijkheden.

 

Alternatieve, spirituele muziek

Dromen of visioenen over alternatieve of spirituele muziek vertellen je over de manier waarop je zelf presenteert, de uitingen. De mogelijkheden erkennen om niet te veroordelen of beoordelen. Een andere uitleg is, dat alternatieve of spirituele muziek ook staat voor spirituele samenwerking, tot rust komen, inzichten en verbinding met hiernamaals.

 

 

Arabische muziek

Visioenen of dromen over Arabische muziek vertellen je over ontspanning, en rust in je leven. Maar ook nieuwe ideeën door eens verder te kijken dan dat je voorheen deed. Het vertelt je over geluk en tevredenheid in zowel materiële als emotionele zaken. Een andere uitleg is, innerlijk geluk en genezing, healing en het vinden van alternatieve mogelijkheden. Een alternatieve uitleg is, dat de muziek de toekomst en de samenwerking vertegenwoordigt.

 

 

Blues, Reggae

Dromen of visioenen over de blues of reggae vertellen over je de mogelijkheid tot uiting, genezing, healing, en het genieten van de manier van communiceren. Een andere uitleg is, dat blues of reggae muziek staat voor overwinning op je problemen en dat je daardoor de mogelijkheden in kunt zien, die richting iets bijzonders kunnen lijden.

 

 

Carnavalsmuziek

Als je een droom of visioen hebt over het vieren van carnaval, vertelt dit je dat je de behoefte hebt om je te uiten en te genieten van het leven. Je hebt het gevoel dat je niet wordt geaccepteerd zoals je bent, maar door jezelf te vermommen hoop je dat mensen je wel accepteren. Een andere uitleg is, dat je moet genieten van het leven, het innerlijke kind komt naar boven. 

 

 

Chinese muziek

Dromen of visioenen over Chinese muzieksoorten vertellen je over de zoektocht naar de spirituele weg, en je levensdoel of levenspad. Het vertelt je ook over het vinden van geluk, eenwording en samenwerking.

 

 

 

Cassettebandje

Als je droomt of een visioen hebt over een cassettebandje vertelt je droom dat er waarheid in je verhaal zit en dat het de moeite waard is wat je zegt. Een andere uitleg is dat je gevoelig bent voor andere meningen van mensen, deze kunnen je van je stuk brengen.

 • Een alternatieve uitleg is dat je eens iets nieuws moet uitproberen in je leven.
 • Nog een andere uitleg is dat je zicht probeert te krijgen op wat je in het verleden hebt gezegd, of dit nu goed is of niet, je probeert dit te achterhalen.
 • Het kan ook een hang zijn naar het niet willen loslaten van het verleden. 

 

 

Cd of dvd

Dromen of visioenen over het afspelen van een cd of dvd, vertellen je dat je tot rust moet komen in een bepaalde situatie. Een andere uitleg is dat je inzicht probeert te krijgen in een situatie die je ontgroeid bent en nu probeert te achterhalen.

 • Nog een andere uitleg is dat er waarheid in je verhaal zit, waaraan mensen in je omgeving twijfelen. Het heden of de toekomst die snel naar je toekomt, en nog niet bekend is voor je, wordt in delen aan je getoond, dus let goed op waar het zich afspeelt.

 

 

Componist

Als we een visioen of droom hebben over een componist vertelt dit je dat je een zeer creatieve persoon bent die onbekende talenten heeft.  Een andere uitleg is dat muziek je rustig maakt en laat ontspannen, waarna je je wensen kunt gaan ontwikkelen. Nog een andere uitleg is dat je zelf verantwoordelijk bent voor de creatieve uitvoering in je leven en dit zal bijzondere mogelijkheden met zich mee brengen.

 

 

Concert

Visioenen en dromen over een concert vertellen je over vreugde; je komt helemaal tot rust maar het is ook een vraag naar erkenning. romen en visioenen vertellen je iets over creatief zijn, uitblinken in iets, top prestatie leven en leven vanuit de bron, je zielsdoel,

 

Je projecteert de artiest, het publiek, het podium op jezelf, jij bent de artiest, het publiek en zelfs de omgevingen tegelijkertijd. Het is je eigen projectie, je verlangens, je wensen, je dromen en ook de kritieken, de beperkingen en/of dat wat je tegenhoud. 

 • Je levensopdracht  vinden is een belangrijke droomuitleg.
 • Het overkomen van begrenzingen, jezelf compleet kunnen uiten, (creatief) en jezelf openen naar de buitenwereld toe.
 • Je true collors laten zien, de eenhoorn willen zijn, uniekheid enzovoorts.
 • Aan de andere kant staat een concert ook voor eenzaamheid, de lange weg die je moet bewandelen, jaloers gedrag en doorzettingsvermogen.
 • Een alternatieve uitleg is dat je je opgesloten voelt in de menigte, je bent een meeloper en hebt geen eigen ideeën, of mag je mening niet geven.  
 • Schaamte en onvermogen, betreffende een situatie in je leven, is ook van toepassing op de dromer of een persoon in je omgeving.
 • Maar het staat ook voor het nemen van risico’s in je leven die je veel voorspoed gaan geven, misschien zelfs wel het onverwachte.
 • Het meedoen aan een concert gaat over creatieve uiting, het verleden, het innerlijke kind, je komt tot rust en je kunt je ontspannen. 

 

 

Duitstalige, Oostenrijkse muziek

Dromen of visioenen over Duitse of Oostenrijkse muziek vertellen je over ontspanning en een emotionele uitlaatklep. De mogelijkheid je gevoelens met mensen te delen, samenwerking, en kennisdelen. Een alternatieve uitleg is, dat Duitse of Oostenrijkse muziek staat voor eenzaamheid, en anders willen of kunnen zijn dan anderen in je omgeving.

 

 

 

Dirigent

Visioenen of dromen over het zijn van een dirigent vertellen je dat je je bewust bent van je emoties, het uiten van creativiteit, gevoel, en het bewust tot rust komen, stress achter je laten door orde te scheppen, maar ook onder controle houden van alles wat er in je leven gebeurt. Als je problemen hebt als dirigent en niet meer de maat kunt houden dan vertelt het dat je de controle over je uitingen, creativiteit en rust verloren hebt; je bent de weg verloren in je leven of in een situatie.

 


Discotheek, Uitgaanscentrum

Een discotheek in je droom of visioen vertelt je over de manier en houding in het leven, tot rust komen, creatieve uitingen, je gevoelige kant weet zich te uiten. Een andere uitleg is dat je graag meer onder de mensen wilt of moet komen in je leven; je moet meevaren met de mensenmassa, acceptatie. 

 

 

Drumstel

Dromen of visioenen over een drumstel vertellen je dat de manier van uiten, de opgekropte emoties tot uiting komen. Dromen over een drumstel gaan over het hart ritme van je leven, de beat of je zielsdrum.

 • Je bent zelf de drummer, het drumstel en het ritme waardoor je als het ware naar je eigen hart luistert en bewust mag worden van hoe of wat.
 • Een andere uitleg is dat je op dit moment geen rem of mogelijkheid bezit jezelf of een situatie in de hand te houden.
 • Hoe sneller de drum slaat hoe sneller je hart ritme is en dit kan zowel positief als negatief worden ervaren.
 • Je ziel drum, je levendrum, je complete verbinding met je hele wezen.
 • Maar omdat dromen over een drum vaak opzwepend zijn kan een droom over drummen zeer intensief zijn en negatief worden ervaren.
 • Ook de verbinding met je hart wordt ervaren, dit kan zowel fysiek zijn maar ook spiritueel of geestelijk. Het bespelen van een drumstel in je droom of visioen gaat dan ook over ontspanning, je hebt je uitlaatklep gevonden, en controle gekregen over een situatie. 

 

 

Engelstalige muziek

Dromen of visioenen over Engelse muziek vertellen je over ontspanning en tot rust komen. Nieuwe ideeën ontstaan, door eens verder te kijken dan dat je voorheen deed. Het vertelt je ook over geluk en tevredenheid in zowel materiële als emotionele zaken.

 

 

Fanfare, Muziekkorps, Showbands

Als je een fanfare of een muziekkorps ziet in je droom of visioen dan vertelt dit over ontspanning en tot rust komen, en uitingen van je creatieve emoties, ziel en gevoelens. Ook staat muziek voor vrolijkheid, vrijheid, geluk, overwinning en de begeleiding van moeilijke momenten. 

 

  

 

Fluit, Dwarsfluit, Panfluit

Visioenen of dromen over de fluit vertellen je over de creatieve mogelijkheid om je te uiten en tot rust te komen. Een andere uitleg is dat muziek je helpt bij de prikkelingen van je muzikale zintuigen en ontwikkelingen om volledig te genieten van het leven. 

 • Nog een andere uitleg is dat de fluit een deel van je zelf vertegenwoordigt, je moet meer naar je innerlijk luisteren, ongedwongen en spelend zijn. 
 • Een andere uitleg is rust, ontspanning, je innerlijke kind en je diepste ware ik vinden, die zich kan uiten.
 • Nog een andere uitleg is een kans op blije en onverwachte nieuwe ontwikkelingen of leuke gebeurtenissen en vooral de vruchten plukken van je harde werken.
 • De Fluit, Dwarsfluit, Panfluit en alle andere soorten fluiten weerspiegelen  je zielsmuziek, je zielskleuren en het uiten hiervan. 
 • Laat de muziek je ziel genezen, vinden, ondersteunen en helpen groeien en ontwikkelen   

 

De panfluit vertelt je over de verbinding en betoveringen, invloed op een situatie in je leven.

 • De verbinding met het hiernamaals geeft je een nieuwe kansen om jezelf te zijn, ongeacht je uiterlijke verschijningsvorm.
 • Een andere uitleg is rust, ontspanning, je innerlijke kind en je diepste ware ik vinden, die zich kan uiten.
 • De Fluit, Dwarsfluit, Panfluit en alle andere soorten fluiten weerspiegelen  je zielsmuziek, je zielskleuren en het uiten hiervan.
 • Laat de muziek je ziel genezen, vinden, ondersteunen en helpen groeien en ontwikkelen 

      

Dromen of visioenen over de dwarsfluit vertellen je over het verlangen om je creatief en onbegrensd en vooral muzikaal te uiten. 

 • Een andere uitleg is dat je je eigen karaktereigenschappen op de dwarsfluit projecteert, om jezelf zo beter te uiten en je meer open en socialer, of als een verbindende factor op te stellen.
 • Nog een andere uitleg is verbinding en betoveringen die invloed op een situatie hebben.
 • Een andere uitleg is rust, ontspanning, je innerlijke kind en je diepste ware ik vinden, die zich kan uiten. 
 • De Fluit, Dwarsfluit, Panfluit en alle andere soorten fluiten weerspiegelen  je zielsmuziek, je zielskleuren en het uiten hiervan. 
 • Laat de muziek je ziel genezen, vinden, ondersteunen en helpen groeien en ontwikkelen    

 

 

Filmmuziek

Dromen of visioenen over filmmuziek vertellen je over communiceren, creatieve oplossingen vinden, mogelijkheden inzien, een grote erkenning en mogelijkheid tot succes. Een andere uitleg is, dat filmmuziek verwijst naar schijn, bedrog, twist, twijfel, niet realistische dromen of wensen en romantiseren van de waarheid en het echte leven.

 

 

Franstalige muziek

Visioenen of dromen over Franstalige muziek vertellen je over volharding en de emotionele mogelijkheid om je te uiten. Het verleden, tot rust komen, en vaak de romantische gedachten die in ons hart spelen worden bij Franse muziek versterkt. De wens om een nieuwe partner te vinden, je tweelingziel te ontmoeten of die oude geliefde nog een keer te zien worden vaak geassocieerd met Franstalige muziek.