• Blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Webshop

De gelaarsde kat

Dromen of visioenen over de gelaarsde kat vertellen je over hulp uit onverwachte hoek, overwinning op moeilijke problemen en het vinden van mogelijkheden daar waar andere mensen geen kansen zien. Een andere uitleg is het ervaren van vruchtbare vriendschappen en mogelijkheden die er uit voortkomen. Nog een andere uitleg is het geloven dat wonderen bestaan.

Soms zijn dingen niet zoals ze lijken, zowel in positieve als in negatieve zin. De gelaarsde kat heeft een alternatieve uitleg misleiding, tegenwerking, niet altijd het beste in je naar boven halen of te grote sprongen vooruit willen maken in het leven en/of de situatie waarin je bevind.  

  

 

De keizer en de nachtegaal

Dromen of visioenen over De keizer en de nachtegaal vertellen je, dat schoonheid van binnen zit, mogelijkheden tot vriendschappen kent vele wegen. Een andere uitleg is het ervaren van eenzaamheid, zich opgesloten voelen, en niet geaccepteerd worden. En de belangrijkste boodschap is dat liefde heel belangrijk is in het leven, liefde voor jezelf en voor je omgeving. Nog een andere uitleg is dat je je bewust bent van het feit dat je levenslessen mag leren, maar je kunt ook denken aan het bewustworden van je innerlijke wijsheid, kracht en magie. 

 

  

De nieuwe kleren van de keizer

Visioenen of dromen over de nieuwe kleren van de keizer vertellen je, dat soms schijn bedriegt en gezondheid niet te koop is. Een andere uitleg is het je vertelt dat je een goed doordacht plan moet hebben voordat je op actie overgaat. Een andere uitleg is dat wonderen bestaan, de armoede en tegenslagen die je hebt ervaren zijn niet voor niets geweest. Nog een andere uitleg is dat je je bewust bent van de levenslessen en van innerlijke wijsheid en kracht.   

 

 

De nieuwe ridders van koning Arthur

Dromen of visioenen over de nieuwe ridders van koning Arthur vertellen je over de mogelijkheid tot samenwerking. Je ervaart twijfels, tweestrijd en gelijkheid, omdat je naast samenwerking ook de behoefte hebt om individueel te opereren. Een andere uitleg is, in het bezit zijn van wijsheid, kracht en doorzettingsvermogen om het tot een succes te laten komen, mits je samenwerkt en luistert naar de meningen van anderen. Je staat aan het begin van iets een reis die je niet alleen kunt ondernemen maar die je in samenwerking moet doen. Een alternatieve uitleg is dat je het gevoel ervaart van onderdrukking, maatschappelijke verplichtingen en dominantie waar je niet mee overweg kunt; als het ware ben je zowel de koning als de ridders in deze droom of visioen. 

 

 

 

De prinses en de kikker

Dromen of visioenen over de prinses en de kikker vertellen je, dat schijn soms bedriegt, dingen niet zijn wat ze lijken. Schoonheid zit van binnen en stroomt soms op een hele andere manier dan je had verwacht. Een andere uitleg is het ervaren van onvoorwaardelijke liefde, ongeacht de uiterlijke verschijningsvorm. Maar je kunt ook denken aan transformatie en het geloof dat alles mogelijk is behoort tot de mogelijkheden. Een alternatieve uitleg is dat de prinses en de kikker diep onderzoeken, uitpluizen, oplossingen vinden door Out Of The Box te denken; graaf een beetje dieper voordat je een volgende stap zet in je situatie of leven. 

 

De prinses op de erwt

Visioenen of dromen over de prinses op de erwt vertellen je, dat je doorzettingsvermogen hebt. Een andere uitleg is dat je jezelf of iemand uit je omgeving niet eerlijk of integer is, eerlijkheid, gesloten behandeld. Eerst moet je oogsten voordat je de vruchten kunt plukken en de situatie kunt veranderen. Een andere uitleg is dat verkeerde of onzorgvuldige beoordelingen grote nadelige gevolgen kunnen hebben. Nog een andere uitleg is, dat je wordt beschermd tegen negatieve energie en dat je je geen zorgen hoeft te maken hoe het verder moet. 

 

 

De rode schoentjes

Dromen of visioenen over de rode schoentjes vertellen je iets over het gevoel van beperkte vrijheid. Je hebt het gevoel dat de weg is uitgestippeld, je hoeft alleen nog maar te volgen om de juiste richting in je leven te nemen. Een andere uitleg is, dat de rode schoentjes staan voor dansen, muziek en je uiten geven je een gelukkig gevoel, diepe tevredenheid en rust. Een spirituele of alternatieve uitleg is dat de rode schoentje staan voor je hart, passie, liefde en warmte dat je door je hele leven laat stromen. De rode schoentjes staan voor de manier waarop je in het leven staat; ben je vol van passie en volg je de juiste weg dan kun je heel erg ver komen, maar probeer je de weg naar je eigen hand te zetten dan kan het veel tegenwerking, bloed, zweet en tranen brengen. 

 

 

De schildpad en de haas

Een droom of visioen over de schildpad en de haas vertelt je over het hebben van moed en kracht. Maar ook moed, lef en slim zijn. Je boekt vooruitgang, de vraag echter is of je de haas of de schildpad bent. De haas neemt grote stappen en is dan ook snel thuis. Ben je de schildpad dan ben je slim en denk je rustig na over je acties, waardoor het eindresultaat misschien beter uitpakt dan vooraf gedacht. Een andere uitleg is dat je de reis die je aan het plannen bent, goed moet voorbereiden; zoek alles uit, vraag om hulp, bekijk alle mogelijkheden voordat je op actie overgaat. 

 

 

De wolf en de drie biggetjes

Visioenen of dromen over de wolf en de drie biggetjes vertellen je, dat soms een moedige beslissing je vertrouwen geeft, waardoor je meer waardering en oprechtheid gaat krijgen. Een andere uitleg is het samenwerken en vertrouwen hebben. Nog een andere uitleg is, overmoedig zijn, teveel verwachten, en overmaat ervaren. Nog een andere uitleg is, dat je je geen zorgen hoeft te maken, je wordt beschermd, het ergste ligt achter je. Een alternatieve uitleg is dat de biggetjes staan voor de mogelijkheid van volhouden; ongeacht dat je omgeving niet ideaal is, je hebt niet de middelen of de mogelijkheden maar je vind toch een weg. 

Ben je de wolf in de droom of visioen dan vertelt het je over het doorzettingsvermogen, valsheid en overmoed. Je probeert iets onbewust kapot te maken, aan te passen of negatief te veranderen, wat je misschien beter niet kunt doen. Een andere uitleg is, dat je de karaktereigenschappen van de wolf projecteert; je doet jezelf ten onrechte verdriet en pijn. Je negatieve angsten, woede, verdriet en eigenschappen worden door de wolf gereflecteerd en gespiegeld op je eigen gedrag.

 

 

De wolf en de zeven geitjes

Een visioen of droom over de wolf en de zeven geitjes vertelt je, dat je het idee hebt opgesloten te zitten, beperkt bent in je vrijheid of je mogelijkheid om nieuwe dingen te ondernemen. Een andere uitleg is het gevoel ervaren dat je gecontroleerd en niet beschermd bent tegen nieuwe problemen en obstakels. Nog een andere uitleg is, dat je het gevoel hebt dat de problemen je opslokken, en overdadig zijn, je bent de controle helemaal verloren.

Ben je de wolf in de droom of visioen dan vertelt dit over het doorzettingsvermogen, valsheid en overmoed. Je probeert iets onbewust kapot te maken, aan te passen of negatief te veranderen, wat je misschien beter niet kunt doen. Een andere uitleg is, dat je de karaktereigenschappen van de wolf projecteert; je doet jezelf ten onrechte verdriet en pijn. Je negatieve angsten, woede, verdriet en eigenschappen worden door de wolf gereflecteerd en gespiegeld op je eigen gedrag.

 

 

 

Doornroosje (schone slaapster) 

Dromen en visioenen waarin Doornroosje voorkomt vertelt je iets over de manier waarop je in het leven staat en weerspiegeld een afwachtende houding met betrekking tot het vinden van vriendschappen, verbindingen, tweelingzielen, gelijkgestemde en/of de liefde.

Maar dat je ook een afwachtende houding hebt naar alles wat een nieuwe start zou kunnen zijn. Je bent als het ware verwijderd, afgezonderd (stille periode) van je harte wens, je dromen; je doel. Een andere uitleg is dat je het gevoel ervaart dat je wordt tegengehouden en dat je dingen niet onder controle hebt alsof je in rustperiode een wordt gehouden, pauze, tegenwerking en slapende stille energie. 

Een andere uitleg is, dat je lot of je levensdoel de rede is dat je geduld moet hebben, de juiste persoon komt echt in je leven; dit is voorbestemd. Nog een andere uitleg is dat je tijd moet nemen om tot rust te komen, meditatie, slapen, rust, dagdromen, visioenen toe laten in je leven.

Doornroosje is verbonden met, slapen, dromen en visioenen, magie en spiritueel zijn. De wegen die hiermee te maken hebben kunnen eenzaam en ingewikkeld zijn; blijf dicht bij jezelf en je eigen kracht staan. De weg is misschien wel lang, traag maar je hebt alle tijd om daar te komen waar je moet zijn.

Een alternatieve uitleg is dat er sprake kan zijn van inbreuk op je mens zijn, magie die niet prettig voelt, het doorbreken van oude pijnen en verdriet- uit zowel dit leven als eventueel een vorig leven. Nog een andere uitleg is dat Doornroosje (schone slaapster) een verwijzing is naar het werken met dromen en visioenen energie als levensdoel of spirituele opdracht.  

 

De Indische Waterlelies

Dromen of visioenen over de Indische waterlelies vertellen je over transformatie en de cyclus in je leven of situatie. Maar ook het aanpassen aan de omstandigheden en mogelijkheden. Een andere uitleg is, het ervaren van creatieve oplossingen en overwinning. Het water speelt een belangrijke rol door de baarmoeder van nieuwe ideeën die daaruit ontstaan. Nog een andere uitleg is dat de waterlelies zijn verbonden met natuurmagie, spiritueel zijn, elementenwezens zoals fairies, elfjes, muzes. Je opent jezelf als het ware en je ontdekt de verborgen gave, kansen en spirituele opdrachten van je ziel.  

 


Dombo

Dromen of visioenen over Dombo vertellen je, het vinden van je eigenwaarde je moed, kracht en durf. Een andere uitleg is, de acceptatie en aanpassingsvermogen om anders te mogen en te willen zijn.

 

Donald Duck

Dromen of visioenen over Donald Duck vertellen je over het gevoel dat je meer behoefte hebt aan warmte, liefde, en accepteren van jezelf of van je omgeving. Een andere uitleg is, dat je tegenslag en armoede ervaart maar ook innerlijke rijkdom en geluk kent.

 


De drie musketiers

Dromen of visioenen over de drie musketiers vertellen je, dat je behoefte hebt aan samenspel en samenwerking omdat dit het beste resultaat oplevert. Een andere uitleg is, de kans op zekerheid en voorspoed willen vergroten door meer informatie te verzamelen. 

 

 

 

Frozen

Dromen of visioenen over Frozen vertellen je over het geloven in je eigen krachten en magie, wonderen en vooral het los laten, laten stromen vanuit je hart. Blokkeren van innerlijke liefde en het toelaten van ongewenste invloeden van buiten af.  Liefde en genegenheid stroomt van uit je hart, het is de sleutel tot eigenlijk alles in het leven. Frozen weerspiegeld dus je angst, om je hart te openen, om jezelf te zijn en/of om dingen op te lossen, los te laten en te ontwikkelen. Een andere uitleg is moed en doorzettingsvermogen ook al lijkt alles om je heen tegen je te werken. Je bent zelf in een droom of visioen de oplossing, de oorzaak en de uitkomst.  

 

 

 

Hans en Grietje

Een droom of visioen over Hans en Grietje vertelt je over samenwerking, tweelingzielen zoals een broer en zus. Een niet te verbreken band, ongeacht de onderlinge obstakels en eventuele verwijten. Een andere uitleg is dat Hans en Grietje de balans tussen je mannelijke en vrouwelijke energie vertegenwoordigden; de balans tussen geven en nemen, de balans in elke situatie vinden goed, kwaad. 

Het is niet zwart het is niet wit het is grijs. Een andere uitleg is, dat je het gevoel hebt dat er iemand misbruik maakt van je goedheid, je kennis, je geduld en je moed. Je moet leren je angsten en tegenslagen te overwinnen door te geloven in je ware zelf.

Nog een andere uitleg is dat Hans en Grietje dromen en visioenen verschijnen als er sprake is van innerlijke groei en ontwikkeling op spiritueel gebied, bewust wording van het feit dat er magie is, hogere spirituele doelen etc. Een alternatieve uitleg is dat Heks in Hans en Grietje de natuurreligie vertegenwoordigt en dat je jezelf hierin herkent op zowel een goede als slechte manier; "witte en zwarte magie" onderzoek de mogelijkheden van natuurmagie en pas dit op de juiste manier in je leven toe. 

 

 

Snoephuisje

Dromen en visioenen over een snoephuisje vertelt je dat je ware hart verlangt naar zoet, naar beterschap, liefde, warmte en geluk. Een andere uitleg is dat je de juiste weg bent ingeslagen richting de warme, zoete omgeving, liefde, warmte en geluk. Een weg waarnaar je al lang op zoek bent geweest in je leven.

Ben je in je droom of visioen je snoephuis aan het opeten dan vertelt het je dat je hart geslaagd is met het bereiken van zijn wensen, liefde en zoetheid en dat je je bewust wordt van de overwinning.

Maar zie je het snoephuis met daarnaast een heks in je droom of visioen, dan vertelt het je dat je hindernissen moet ondergaan om de warmte, beterschap, liefde en geluk te ontvangen en dat je eerst nog persoonlijke problemen moet oplossen en achter je moet laten.

 

 

Het dappere kleermakertje

Visioenen of dromen over het dappere kleermakertje vertellen je, dat je hele grote vooruitgang in de toekomst boekt, juist doordat je kleine stappen maakt. Een andere uitleg is het ervaren van innerlijke moed, lef, kracht. Maar ook oprechtheid die je ten goede komt op verschillende projecten, dromen, wensen en ideeën zodat je het op de juiste tijd en het juiste moment kunt inzetten.

Nog een andere uitleg is dat het dappere kleermakertje het creatieve vertegenwoordigd dat graag tot uiting wil komen. Als alternatieve uitleg is dat je levensdoel te maken heeft met kleding ontwerpen, mode, design, kleur en materiaal etc. 

 

 

Het lelijke eendje

Een droom of visioen over het lelijke eendje vertelt je, dat je het gevoel van eigenwaarde bent verloren. De weg naar je levensdoel, droom, wens of het lot moet worden gevonden zodat je jezelf helemaal kunt openen en jezelf aan jezelf en de wereld te laten zien. Een andere uitleg is, transformatie en aanpassen aan de situatie die zich nu afspeelt in je leven. Nog een andere uitleg is, dat je moeilijkheden ervaart met het gegeven dat je anders bent dan anderen in je omgeving, maar je moet niet vergeten dat schoonheid vanbinnen zit.

Nog een andere uitleg is dat je angsten ervaart die diep van binnen zitten, je hart en je hart chakra heeft genezing nodig en dat kun je alleen zelf openen door je ware ik te accepteren. Dromen en visioenen waarin het lelijke eendje voorkomt vertelt je vooral heel veel over jezelf en hoe je jezelf aan de buitenwereld presenteert, je kunt het zien dat als je niet lekker in je vel zit dit dus via het lelijke eendje naar buiten komt. Je bent dus zelf het lelijke eendje voor je gevoel maar de waarheid is compleet anders; de buitenwereld ziet je als een zwaan.  

 

 

Het meisje dat haar naam kwijt was

Dromen of visioenen over het meisje dat haar naam kwijt was vertellen je over de zoektocht naar je identiteit, je ware hart, je ware ik. De zoektocht naar je lot of je levensdoel en je wensen, dromen en mogelijkheden. Een andere uitleg is, dat je in een transformatie moment zit in je leven, en een nieuwe persoonlijkheid wilt tonen aan de buitenwereld. Nog een andere uitleg is de zoektocht naar spiritueel zijn, het hogere doel, het universum, het hiernamaals en alle antwoorden die je op zielsgebied wilt vinden. Nog een andere uitleg is dat het meisje dat haar naam kwijt was over terugtrekken gaan, jezelf afsluiten van de buitenwereld, tijd nemen voor jezelf, meditatie en rust voor jezelf vinden. 

 

 

Hercules

Hercules in droom of visioen gaan over het vinden van je pure ik, je ware kracht, moed en levensdoel. Hercules haalt zowel het beste in ons naar boven als de mindere en donkere eigenschappen- de innerlijke demonen en de engelenvleugels worden hier weerspiegeld. Hercules dromen en visioenen kunnen dus tegenstrijdig zijn, luister dus goed naar je gevoelens; wat er van toepassing is.

Een andere uitleg is dat Hercules staat voor transformatie en verandering in het leven, soms moet je eerst het oude los laten, veranderen voordat je daar komt waar je moet zijn. Nog een andere uitleg is dat hercules staat voor het vinden van balans en het overwinnen van, oude wonden uit vorige levens, innerlijke demonen verslaan; maar je kunt ook denken aan magie, spirituele groei en hoge energie en het hogere doel en dimensie. 

 

 

Harry Potter

Dromen en visioenen over Harry potter gaan over de weerspiegeling van karaktereigenschappen die je zou willen bezitten en/of bezit maar niet tot uiting komen. Harry Potter weerspiegeld de eenzaamheid, opgesloten voelen, beperkt zijn, het niet thuis voelen, anders zijn, angst, magie, gave en spirituele druk. Een andere uitleg is dat Harry Potter dromen of visioenen over doorzettingsvermogen gaan en de lange weg naar succes. Nog een andere uitleg is dat de behoefte aan gelijkgestemde, zielsfamilie, tweelingzielen en overtuigingen die alleen jijzelf snapt en/of diegene die tot je energie aangetrokken worden.

Harry Potter dromen en visioenen vertellen je zowel over zwart en witte energie, angst en moed, overwinnen en verliezen. Afhankelijk van hoe je het zelf ervaart kun je Harry Potter dromen en visioenen invullen. Je kunt het gevoel hebben dat je innerlijke demonen niet welkom zijn of niet overwonnen kunnen worden of misschien zelfs wel een grote en belangrijke rol in je leven spelen. Het is niet zwart en het is niet wit, het leven en/of de situatie waarin je zit is vaak grijs; bekijk het eens op een magische en wonderbaarlijke manier en wie weet vind je een moedige oplossing etc.   

 

 

Het standvastige tinnen soldaatje

Visioenen of dromen over het standvastige tinnen soldaatje vertellen je, dat je een moeilijke innerlijke en emotionele tijd meemaakt. Een andere uitleg is, dat je heel moedig, krachtig hebt gestreden en daardoor gaat overwinnen of zegevieren. Nog een andere uitleg is dat je het gevoel hebt vast te zitten in een patroon in je leven waar je geen controle over hebt. Een alternatieve uitleg is dat je elk moment uit je harnas kunt stappen en het oude ongezonde achter je kunt laten zodat de gevoelige en ware persoon naar voren gaat komen.