• Blog
  • Slapen
  • Dromen
  • Webshop

Nemo

Dromen of visioenen over Nemo vertellen je over het meevaren met de mogelijkheden en obstakels, geluk en moed komen naar je toe. Een andere uitleg is, het overwinnen van de obstakels en problemen als je maar geduld hebt.

 

 
Nijntje

Dromen of visioenen over Nijntje vertellen je over de eenvoud en schoonheid van het leven die je nieuwe kansen brengt. Een andere uitleg is liefde en warmte willen ervaren. Nog een andere uitleg is dat het diep verborgen innerlijke kind aandacht nodig heeft.

 

Oom Dagobert

Dromen of visioenen over Oom Dagobert vertellen je, dat je vasthoudt aan dat wat geweest is. Je hebt moeite hebt om los te laten, iets af te sluiten en te vergeven. Een andere uitleg is, enige vorm gierigheid, afgunst en ongenoegen die in een situatie voorkomt. Nog een andere uitleg is, dat je moet leren dat rijkdom niet alleen in geld zit maar ook in liefde, gezondheid, geluk en wijsheid, tijd, studie, en mogelijkheden.

 

 

Peter en de wolf

Dromen of visioenen over Peter en de wolf vertellen je over de ondeugende en ondernemende kant van je karakter. Maar ook dapperheid, overmoed en vertrouwen hebben in een goede afloop.
De wolf in je droom of visioen vertelt je over het negatieve gedeelte van je karakter, de opgekropte emoties, en verlangens, woede en agressie die tot uiting moet komen.

 

 

Peter Pan

Een droom of visioen over peter pan gaan over het innerlijke kind, out of the box denken, onbevreesd zijn. Het vertelt je over het verder kijken dan dat je kunt zien met je ogen, voorbij de schaduwzijde kijken. Het is een moment of ervaren onbeperkt zijn en gewoon ervoor gaan ongeacht dat je niet wat er achter de eigen levensgrenzen bevind. Het innerlijke kind mag geuit worden, het innerlijke kind koesteren en/of ontdekken van je diep verscholen kind. 

 

Je kunt ook denken aan het terug gaan naar dat wat was, het verlangen naar het verleden en/of zelfs een drang naar niet volwassen willen worden ( vasthouden aan het verleden) vroeger was alles beter toch?. Peter Pan weerspiegeld het stil zetten van het leven, situatie en/of obstakel en probleem. Een andere uitleg is het aantrekken en/of het verbinden met elementenwezen zoals fairies, zeemeerminnen, kabouters en draken dat je fantasie prikkelt of verbind met je ware diepe pure zielsverlangens.

   

Peter Pan is ook lucht kastelen bouwen, fantasie en het leven vanuit een andere visie bekijken. De weerspiegeling van een innerlijke reis of deze tastbaar is natuurlijk afhankelijk van vele maatschappelijke verplichtingen enzovoorts. Daarnaast kan peter pan je aanmoedigen om jezelf te zijn, je zielskleuren te laten stralen. Geloven dat alles mogelijk is en dat er geen beperkingen zijn mits je er maar in gelooft. 

 

  

 

Pocahontas

Pocahontas in je dromen of visioenen vertellen iets over de manier waarop je tegen dingen aankijkt; als het ware kijk je met andere ogen naar de wereld als andere mensen in je omgeving. De manier waarop je in het leven staat roept zowel bij jezelf als bij andere mensen soms tegenwerking en onbegrip op. Een andere uitleg is dat Pocahontas de uitdaging in het leven of de situatie vertegenwoordigd, het ondernemen en niet stoppen, of terug kijken op. Nog een andere uitleg is dat je dingen, de situatie eens door de ogen van een kind moet bekijken, onschuldig, speels en niet te serieus. Daarnaast nodigt Pocahontas je uit om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen keuzes, acties en de gevolgen hiervan. 

 

 

 

Pinoccio

Visioenen of dromen over Pinoccio vertellen je over transformatie en acceptatie. Je dromen of wensen komen uit als je er maar in gelooft. Een andere uitleg is het zien van de mogelijkheden en innerlijke kracht. Nog een andere uitleg is, dat Pinoccio or eerlijkheid, openheid en durven uitkomen wie je bent, je ware ik. Je mag niet vergeten om eerlijk te zijn tegenover jezelf, en je dichtbij staande geliefde. 

 

 

 

Rapunzel

Dromen of visioenen over Rapunzel duiden op het gevoel hebben dat je opgesloten zit in een situatie of relatie, je moet zoeken naar oplossingen. Dit soort dromen gaan altijd over de door jezelf op getrokken beperkingen, grenzen en vastzittende ervaringen. Misschien heb je het gevoel dat je onbereikbaar bent voor mensen, alsof je in een hoge toren woont en niemand ziet je zitten. Dit kan zowel spiritueel zijn als ook geestelijk, maar ook lichamelijk en/of uiterlijke verschijningsvorm.  De toren weerspiegeld je eigen grenzen, je persoonlijk toren, je hart, je bron, je basis en dan vooral begrenst naar de buitenwereld of jezelf toe. 

 

De andere kant vertegenwoordigt ook de armoede, tegenslag dit kan zowel geestelijk als ook waakbestaan armoede zijn. Een aanvullende uitleg is een gevoelsverklaring van misschien heb je niet de mogelijkheid om uit de problemen of obstakels te komen. Een andere uitleg is, dat rijkdom niet altijd in geld of materieel geluk zit, maar ook in andere vormen zoals tijd, kennis, mogelijkheden en wijsheid, innerlijke geluk en gezondheid. Daarnaast staat rapunzel ook voor negatieve ervaringen met autoriteit en niet het vermogen hebben om op dit moment zelf te beslissen en/of het gevoel te hebben dat dingen al vast staan (geen eigen lotsbestemming).  

   

Rapunzel dromen kun je vergelijken met gevangenis dromen en toren dromen. 

Als aanvullende droomverklaring staat rapunzel ook voor doorzettingsvermogen, je afschermen voor negatieve energie, trilling en spirituele mensen / situaties die je niet wilt aantrekken enzovoorts. Hooggevoeligheid en afzonderen van de buitenwereld, bescherming van je levensdoel, doelstellingen en/of opdrachten. De verbinding zoeken met hogere dimensies en zielspoorten, het universum, god, engelen, gidsen en/of waarmee je een verbinding hebt. 

 

 

 

Remi

Visioenen of dromen over Remi vertelt je dat je het idee hebt dat je alle lasten alleen moet dragen. Een andere uitleg is dat je juist bewust alleen de lasten wilt dragen, of dat je je emotioneel afsluit voor je omgeving, je wilt rust en je eigen weg volgen zonder de bemoeienis van anderen. Een alternatieve uitleg is dat Remi ook vertelt dat de armoede zwaar op je schouders drukt en dat de situatie misschien uitzichtloos is, maar blijf moed houden want na regen komt zonneschijn. 

 

 

 

Repelsteeltje

Dromen of visioenen over Repelsteeltje vertellen je, dat je geheimen niet lang verborgen kan houden. Eens valt er een lijk uit de kast die voor onnodig veel problemen kan zorgen. Een andere uitleg is, dat Repelsteeltje transformatie voorstelt; je bent klaar om nieuwe kansen aan te nemen in het leven, of het lot of levensdoel zijn gevonden.

 

 

 

Robin Hood

Een Visioen of droom over Robin Hood vertelt je over het genieten van het leven terwijl je misschien minder financieel daadkrachtig bent. Een andere uitleg is, dat je een goede ondernemer bent, je bent zelfstanding en je ziet kansen. De mogelijkheden zijn in je bezit, de kennis en kunde heb je om het allemaal uit te voeren.

 

 

 

Roodkapje

Dromen of visioenen over Roodkapje vertellen je dat het innerlijke kind tot uiting mag komen. Zuiverheid, reinheid, eerlijkheid, onschuld en niet te vergeten oprecht zijn. Een andere uitleg is, dat sommige dingen niet zijn wat ze lijken, schijn bedriegt, en moeilijkheden komen soms onverwacht.

Dromen en visioenen over roodkapje gaan over transformatie, verandering en acceptatie. Dat wat verborgen is, geheim voor misschien zowel jezelf als voor je omgeving. Daarnaast kan roodkapje ook het levenspad vertegenwoordigen, de weg die je achter je hebt gelaten en het onbekende dat nog moet komen. 

De wolf in je droom of visioen vertelt je over het donkere, angsten, verdriet, en het accepteren hiervan. Je kunt het ook zien als het ervaren negatieve gedeelte van je karakter.  De opgekropte emoties en verlangens. Maar ook het ervaren van woede en agressie die tot uiting moet komen om opnieuw te kunnen beginnen en/of jezelf en iedereen die erbij betrokken is te vergeven.