Home » Droom Extra » Soorten

Soorten dromen en visioenen


Lucide dromen

Lucide dromen worden ook wel ‘helder van geest’ ervaringen genoemd. Je bent je ervan bewust dat je je droom ervaart waardoor je deze ook intensief beleeft. Je kunt je droom ook deels zelf vormgeven, vliegen in je droom en bijzondere kleuren ervaren. Je kunt door lucide te dromen fobieën, angsten en problemen overwinnen, of een vorig leven beleven. Je beleeft het zo intensief dat alles net echt lijkt: mensen zijn echt, landschappen zijn realistisch, maar ook is het mogelijk om juist dingen naar voren te halen die onmogelijk zijn, zoals rare kleuren, bizarre gebouwen en rode bomen en dieren. Er zijn niet veel mensen die dagelijks een lucide droom hebben, en de droom in zijn geheel kunnen interpreteren en verwerken. Maar iedereen kan het leren, al heb je er wel veel geduld en doorzettingsvermogen voor nodig. De meeste mensen die het na maanden van oefenen voor elkaar krijgen, zullen als eerste vliegen in hun droom, vaak gevolgd door het zien van onnatuurlijke kleuren en vormen.

 


Astrale projectie of Bijna Dood Ervaring

Er zijn mensen die astrale projectie ervaren door een trauma of acute pijn en we noemen dit ook wel uittreding of BDE: ‘bijna dood ervaring’. De astrale projectie vindt ongecontroleerd en onverwacht plaats na een trauma of extreme acute pijn en wordt dan ook gezien als uittreding. Op het moment dat je een astrale projectie maakt, verlaat de ziel het lichaam door zich los te maken van je aardse of fysieke lichaam. Om een bewuste astrale reis te maken, is heel veel oefening nodig, en dit kost heel veel tijd en energie. Er zijn mensen die zich astrale projectie eigen hebben gemaakt door middel van oefening, en dan is het ook niet meer te verbinden met een BDE maar met bewust en gecontroleerd uittreden. Voor een BDE of een spontane of ongecontroleerde astrale projectie hoef je niet bang te zijn, want je ziel blijft verbonden door middel van een etherische navelstreng, zoals men dat met een mooi woord kan noemen. Maar voorzichtigheid is zeker geboden, en je moet niet experimenteren zonder dat je jezelf verdiept hebt in de materie van astraal reizen en de gevolgen ervan.

 


Terugkerende dromen of visioen

Dromen of visioenen die steeds terugkeren zijn dromen en visioenen waarbij de belangrijkste elementen, het thema, bepaalde personen, een conflict of een resultaat onveranderd in minstens twee dromen na elkaar opduiken. De droom of visioen kan onveranderd maanden, of soms jaren blijven komen. Het kan ook dat je denkt dat de droom oppervlakkig toch is veranderd. Maar dat is meestal niet het geval. Wat wel belangrijk is, is dat je iedere keer als je deze droom of visioen hebt, je emotioneel anders bent. Deze dromen en visioen hebben een dubbele boodschap: het wordt tijd dat je er goed over gaat nadenken hoe je veder moet in het leven, immers, de droom of visioen herhaalt zich niet voor niets. Het vertelt je een toekomstbeeld, waaraan je zeker aandacht moet schenken. Een andere uitleg is dat terugkerende dromen vertellen dat er een onverwerkte emotie is, die moet worden losgelaten.

 


Dagdromen

Het hebben van dagdromen is een vorm van manifesteren en dagelijkse bewustwording van je wensen en innerlijke verlangens die je hebt in je leven. Met dagdromen luister je naar je hart en daardoor kun je voortgang maken met het vinden van je levensdoel op aarde. Dagdromen of het zien van visioenen is noodzakelijk om het leven te vergemakkelijken en het voorspoedige van de ontwikkelingen en persoonlijke groei van je welzijn van geest, ziel, en lichaam.

 


Meditatie visioenen en dromen

Dit is een vorm van groei, ontwikkeling en bewustwording die je kunt meemaken tijdens je meditatie. Het geeft de ziel en geest rust zodat alles nog een keer kan worden overzien, beleefd en herinnerd. Vaak sluit je na een meditatie ook af met het gevoel iets te hebben afgesloten in je leven. Het mediteren is voor je ontwikkeling een cruciaal punt in je leven. Doe je niet aan meditatie, dan zal je ontwikkeling stil blijven staan en op een punt niet meer groeien. Meditatie visioenen en dromen kunnen ook de toekomst of mogelijkheden laten zien, zodat je hiermee aan de slag kunt. Een meditatie kan ook je verlangens en wensen naar voren doen komen. 

 


Voorspellende dromen

Voorspellende dromen waarin je de toekomst ziet, komen maar zelden voor, en als het zo is, zijn we het ons bijna nooit bewust. Voorspellende dromen kun je dan ook omschrijven als spirituele, intuïtieve of 6de zintuig dromen. Het levensdoel of je lot openbaart zich aan je onderbewuste, zodat je kunt handelen naar deze informatie. De onbewust sensitieve kennis gebruiken we door naar onze ziel te luisteren en boodschappen over de toekomst te ontvangen. Ieder mens is sensitief, alleen bij de ene openbaart het zich en bij de ander blijft het verborgen. Je moet wel heel goed opletten dat toekomstwensen of je levensdoel en het lot, afhankelijk is van de actie die wij nemen – of niet nemen – in het leven. Je droom kan dus bij elke keuze die je maakt zowel positief als negatief veranderen en een nieuwe toekomst creëren.

 


Dromen uit het verleden

Het komt niet vaak voor dat we dromen uit het verleden hebben; en vaak kunnen we ons deze niet herinneren. Ook bij het zien van het verleden is het een boodschap die je moet en mag gaan verwerken. Het kan te maken hebben met een vorig leven, een karma probleem of een andere zielsobstakel.