Home » Droom Trainer » Dromen Dagboek

Dromen Dagboek 

Je bent misschien op zoek naar antwoorden in het leven, je wilt weten wat je dromen en visioenen je te vertellen hebben, je onderbewuste weet het, maar je weet zelf nog niet precies hoe je het moet aanpakken of helder moet krijgen.

Hoe vaak komt het voor dat je het niet meer weet, laat staan wat het allemaal betekent of dat je je de droom aan het eind van de dag niet meer kunt herinneren?....   

Dan kun je zelf zeer gemakkelijk en eenvoudig een dromendagboek bijhouden; het kost je maar een paar minuten schrijven of typen per dag., Je kunt ook denken aan tekenen, schilderen en plakken... Maak er iets persoonlijks van het weerspiegeld je hele proces, je groei en je ontwikkeling en het is leuk om te doen ook, wat wil je nog meer!. 

 

  

 Waarom een dromen dagboek zo geweldig werkt!.

Het verbind je met jezelf, je bron, je basis, je intuïtie;

Stress en burn-out klachten verminderen;

Jezelf (her) ontdekken (spiritueel);

Het is creatief en Fun; 

Het is een innerlijke reis;

Beter slapen, beter inslapen en zelfs een verbeterde energie;

Je kunt de verborgen antwoorden vinden; 

Verbinding maken met je ziel, zielsopdrachten, je gidsen, universum, je bron en/of waarmee je de verbinding voelt. 

 

  

Laten we van start gaan!..  

Als je je dromen of visioenen uit gaat zoeken, kom je erachter wat ze betekenen en krijg je inzicht in je leven en waarom je reageert zoals je reageert, of wat je diepste verlangens zijn die je tot nu toe nog niet hebt gevonden.

Wie weet ontdek je nog meer geheimen die verborgen zitten in jezelf, waardoor je een nieuwe persoonlijkheid en verborgen ‘ik’ terugvindt. 

Je leert jezelf echt kennen en je bent op een creatieve persoonlijke manier bezig met je eigen ontwikkeling zonder dat het een zwaar onderwerp is.... het is geen verplichting maar leuk en creatief.     

Stap 1

Koop of creëer een mooi schrift, dagboek dat bij je persoonlijke voorkeur past!

Potlood, Pen, kleurtjes, stiften, verf enzovoorts;

Tijdschriften, plaatjes, vouwblaadjes, glitters enzovoorts.

Dat wat je leuk vind, dat wat je aanspreekt. 

Maak een sleep tracker en/of mood tracker "je kunt denken aan kleuren of cijfers van hoog naar laag".

Creëer een Bed time routine "welke dingen moet je doen voor het slapen gaan", tandenpoetsen, boek lezen enzovoorts

Wake Up routine "Welke dingen ga je doen als je wakker word". tandenpoetsen, plassen, ontbijten enzovoorts

Creëer een kalender element - de dag- maand- jaar-. 

Je kunt ook denken aan locatie tracker 

Titel element!... Geef je droom een naam.... 

   

 

Stap 2

 Voordat je gaat slapen pak je pen en dagboek leg dit klaar zodat je de volgende ochtend onmiddellijk als je wakker bent de droom kunt beschrijven. Aangezien je je een droom niet heel lang kunt herinneren, is het van belang dat je het meteen opschrijft of typt, omdat je na een paar uur niet meer weet wat er is gebeurd.

 

Stap 3 

 Schrijf je hele droom meteen uit. Het is wel van belang dat je alleen de droom opschrijft zoals je je die kunt herinneren en dat je niets verzint om het verhaal langer of leuker te maken. De aangevulde informatie kun je namelijk niet duiden en berust dan ook niet op de waarheid.  

 

Stap 4 

Na het opschrijven van je droom laat je een (deel van de) pagina leeg of een andere bladzijde houd je beschikbaar voor de uitwerking!. Hierop ga je straks de ( wanneer het je uitkomt) droom uitwerken en verklaren. 

 

Stap 5 

Vul je overige elementen, trackers in dit hoeft overigens niet direct na het wakker worden- je kunt hier zelf een tijd/ moment inlassen wanneer het uitkomt, goed voelt enzovoorts. Beschrijf creatief ( schilderend, plakkend, kleurend enzovoorts ) dan ook wat je lichamelijk en geestelijk voelde. Wat ervaar ik!..... Wat voel ik!....... Wat geeft mijn lichaam aan!.....

 

Stap 6 

Het duiden, verklaren van je droom en is dan ook gelijk de moeilijkste stap. Het dromen duiden, verklaren gaat als volgt: Je haalt uit je droom de belangrijkste woorden en die schrijf je op de lege bladzijde; bijvoorbeeld kat, huis, auto, fiets, buurvrouw, werk. Vervolgens ga je dat woord opzoeken.

 

Als je het woord gevonden hebt, dan schrijf je de uitleg achter het opgeschreven woord. Bijvoorbeeld: Een bezem vertelt je dat het tijd is om schoonschip te maken en kwesties uit het verleden op te lossen. Zie de bezem verklaring

De rest van de woorden kun je op dezelfde manier herhalen.

 

Stap 7

Het moeilijkste is het analyseren en conclusies trekken uit de teksten die je hebt geschreven. Echter, ook zonder conclusie of analyse geeft het je een goed beeld van dat wat er in je leven speelt. Luister naar je gevoel, want daar kun je het onderbewuste antwoord vinden.

 

Stap 8

Je hebt je droom geduid en kunt nu op zoek gaan naar inzichten. Herhaal dit proces bij alle volgende dromen die je je kunt herinneren en/of interessant zijn om op te schrijven, creatief te ontwikkelen.