Home » Droom » Letter B

 Letter B

 

Baan, Werk, Job opgeven, Baan aannemen, collega's aan het werk, hard werken, Job.


Dromen of visioenen over het opgeven van een baan, job, werk vertellen je dat je je doel, wensen of ideeën niet hebt bereikt in je leven. Een andere uitleg is dat het opgeven een verwijzing is naar het niet overwinnen van obstakels, het echt opgeven, en twijfels over of je verder moet gaan op de ingeslagen weg.
Dromen of een visioen over het aannemen van een baan, job, werk vertellen over je mogelijkheden, over kansen aannemen, tijd voor veranderingen in je leven. Je hebt obstakels overwonnen en nu pluk je daar de vruchten van.
Dromen of visioenen over dat je aan het werk bent vertellen je, dat je angst, stress, obstakels of problemen ervaart. Je kunt ook denken aan problemen met autoriteit, baas en chef en/of werkgever, maar natuurlijk ook die collega die het bloed onder je nagels vandaan haalt. Een andere uitleg is dat je werk, job, baan je wensen, gevoelens, karakter eigenschappen weerspiegeld en je levenslessen. Als het ware houd je jezelf een spiegel voor- hoe je het bekijkt of hoe je het ervaart is aan jezelf.
Een andere uitleg is, dat je jezelf bewust wordt van het feit dat je actie moet ondernemen, geestelijk en lichamelijk moet werken wil je vooruit komen in het leven. Misschien heb je de kantjes ervan afgelopen. Nog een andere uitleg is dat je last hebt van tekort aan creativiteit, rust, ontspanning, balans en tevredenheid.
Dromen en visioenen dat je heel hard aan het werk bent vertellen je, dat je succes zult hebben door je energie te concentreren op één project, wens, droom, idee in je leven. Een andere uitleg is, dat je gebukt gaat onder stress, obstakels, emoties, gevoelens en problemen. Nog een andere uitleg is, het ervaren van onbalans in je leven; je hebt het gevoel minder hebt gekregen dan dat je hebt ontvangen. Nog een andere uitleg is dat je last hebt van een groot tekort aan creativiteit, rust, ontspanning, balans en tevredenheid.
Ben je op je werk, je job, baan vertelt je over je dagelijkse leven en hoe je die bekijkt en ervaart. Welke lessen mag je leren, welke lessen staan voor je neus. Een andere uitleg is, dat je gebukt gaat onder werk stress, obstakels, emoties, gevoelens en problemen.
Dromen en visioenen over het zien dat andere mensen of je collega's aan het werk zijn vertellen je, dat je het gevoel hebt dat je onder gunstige omstandigheden verkeert. Je boekt goed en gemakkelijk vooruitgang. Een andere uitleg is het ervaren van onbalans in je leven, je hebt het gevoel meer te hebben ontvangen dan dat je hebt gekregen. Een belangrijke uitleg is, dat je je spiegelt, reflecteert op de werkende mens, je bent dus zelf de persoon die zowel geestelijk als lichamelijk hard moet werken om resultaat te behalen. Welke lessen mag je leren, welke lessen staan voor je neus. Een andere uitleg is, dat je gebukt gaat onder werk stress, obstakels, emoties, gevoelens en problemen. Als alternatieve uitleg is dat je de problemen van je job, werk, baan in je dromen of visioenen naar boven komen omdat je het mag verwerken en een plek mag geven in je leven. Misschien een collega die je mag helpen of die om hulp vraagt en dat je hiermee geconfronteerd wordt- bewust wording van het feit dat je werk, job, baan een belangrijk onderdeel is van je dagelijkse leven. Zie ook werktuig, chef, baas , collega  

  

 

 

Baard 

Dromen en visioenen waarin je een baard ziet of zelf draagt vertelt je dat je gevoelens probeert te verbergen, jezelf niet aan de wereld inclusief je eigenwereld wil laten zien. Je weerspiegeld je eigen angsten, verdriet en vooral schaamte op de persoon die de baard draagt. Dan maakt het niet uit of je het zelf bent of dat je iemand anders de baard ziet dragen. Een andere uitleg is dat de baard mannelijke energie en wijsheid vertegenwoordigd - daarnaast kan er ook sprake zijn van ouderdom en de oer mens. Als alternatieve uitleg is dat de baard eigenwijsheid en ondernemendheid, eigengereidheid vertegenwoordigd; het maakt je niet uit wat andere vinden wat de nieuwste mode is je past je gewoon niet aan. Je schrijft je eigen script, je doet dat wat je leuk vind om te doen. Nog een andere uitleg is dat een baard sensueel en mannelijk is; aantrekken van romantische partners en behoefte aan geborgenheid. Zie ook haren, haar, lichaam

 

 

 
Baarmoeder

Een droom of visioen over een baarmoeder vertelt je over nieuwe kansen, mogelijkheden, vruchtbare ontwikkelingen. Je gaat een nieuwe periode tegemoet, waarin een ophanden zijnde bevruchting van een wens, creatief idee, onderneming of project centraal staat. Een andere uitleg is dat je goed moet luisteren naar je onderbuikgevoelens en je ware zelf, voordat je stappen onderneemt. Nog een andere uitleg is dat de baarmoeder een verwijzing is naar een kinderwens of adoptie mogelijkheid.

Het verwijderen van een baarmoeder in je droom of visioen vertelt je dat je bewust een einde maakt aan een project, droom of wens. Een andere uitleg is dan ook dat de huidige situatie niet gezond is en deze situatie wordt dan ook verwijderd uit je leven; je kunt het gevoel hebben geen grip te hebben op veranderingen. Zie ook vrouw, geboorte, zwangerschap, baby overgang, ongesteld zijn.

 

 


Baas, Werkgever, Chef, Leidinggevende  

Dromen of visioenen over je baas, chef, leidinggevende of werkgever vertellen je over het verlangen naar veranderingen en mogelijkheden willen zien. Je wilt dit bespreekbaar maken, delen en uit handen geven. Je werkgever is een weerspiegeling van zijn of haar karaktereigenschappen die je wilt bezitten om succesvol te zijn, of die je nodig hebt om obstakels te overwinnen. Dit is zowel positief al negatief uit te leggen. Nog een uitleg is dat je opkijkt tegen je werkgever, chef, baas; deze persoon haalt zowel het goede in je naar boven als de minder goede punten. Maar het kan ook duiden op angst voor gezag, onderdrukking, tegenwerking en ondermijning, autoriteit, die je zowel privé als op werkgebied kunt ervaren. Een alternatieve uitleg is dat je vernedering ervaart en dit misschien niet had zien aankomen. Ook dit kan zowel positief als negatief zijn. Zie ook werktuig, chef, baas , collega

  

  


Baby, Zuigeling, Geboorte, Bevallen.   

De baby of zuigeling in je droom of visioen vertelt over onschuld, warmte en een nieuw begin in het leven. Het vertelt je ook over vruchtbaarheid in zowel een relatie als in een nieuw project, wensen en ideeën in je leven. Een alternatieve uitleg is dat er diep vanbinnen een ongedwongen, open, eerlijke, pure en vooral kwetsbare persoonlijkheid aanwezig is, die zich wil uiten. Het innerlijke kind, onschuld en speelsheid. De baby weerspiegeld het begin van alles, de start, de basis en dat wat komen gaat- alles moet groeien je wensen, je dromen, je projecten, je relaties enzovoorts.  

Als je een droomt of een visioen hebt dat je op weg bent naar het ziekenhuis om te bevallen, dan vertelt het je dat je dromen, wensen en ideeën realistische kunnen worden, je maakt je klaar, of je bent je bewust van de weg naar de geboorte van een nieuw project of nieuwe levensfase. Een andere uitleg is dat er een behoefte is aan afhankelijkheid en om zelf verzorgd te worden. Een alternatieve uitleg is dat een geboorte staat voor een nieuwe ik, een nieuwe fase en een andere kijk op het leven en/of de situatie waarin je zit.  

Is de baby in je droom of visioen gewond, dan vertelt dit je over emotionele schade en geestelijke lichamelijke tegenslagen, en betekent het einde van een vruchtbare samenwerking die in de kinderschoenen stond. Nog een andere uitleg is dat je je plannen, je wensen opnieuw moet bekijken. Een andere belangrijke uitleg is dat er sprake kan zijn van verwerking van en trauma. Dit kan te maken hebben met zwangerschappen, overleiden, stilgeboortes enzovoorts. Maar je kunt ook denken aan angsten rond zwangerschap, postnatale depressie, vorig leven herinneringen en/of de bewustwording van het feit dat je leven veranderd enzovoorts.  

Wordt de baby geboren in je droom of visioen dan betekent dit nieuwe kansen, nieuwe ideeën en inzichten voor oude problemen en overwonnen obstakels. De geboorte van projecten, wensen, dromen, ideeën, en mogelijkheden dienen zich aan in je leven. Een andere uitleg is dat de geboorte van een baby ook de bewustwording van het feit dat je zwanger bent en/of een kindje krijgt , papa, mama word weerspiegeld. Zie ook vrouw, geboorte, zwangerschap

   

 


Babykleertjes

Dromen of visioenen over babykleertjes vertellen je over een oude manier van denken, het verlangen naar het verleden, maar ook over opgekropte emoties en problemen die je niet bent ontgroeid. Het wordt nu echt tijd dat je deze gewoontes en problemen achter je laat en dat je bewuster in het heden gaat leven. Een andere uitleg is dat er een verlangen is naar iets nieuws, puurs en ongedwongens dat je wilt uiten. Nog een andere mogelijkheid is het verlangen naar een zwangerschap of adoptie. Zie ook kleding, geboorte, zwangerschap

 

 


Babysitter, Kindermeisje, Oppas 

Droom je of zie je een visioen over een babysitter, oppas of kindermeisje, dan geeft dit de behoefte om liefde te voelen aan, van je innerlijke zelf of van de mensen om je heen. Je komt voor je gevoel liefde, maar ook moedergevoelens tekort. Een ander uitleg is dat je overbezorgd en te beschermend bent tegenover jezelf of je omgeving. Nog een andere uitleg is dat je meer mag luisteren naar je innerlijke kind, maar ook naar je onschuld en het spelende karakter dat je in je kinderjaren wel hebt ervaren, maar nu moeilijk kunt vinden. Zie ook kinderdagverblijf, opvang, peuterschool

  

  


Backstage

Dromen of visioenen over backstage zijn vertellen je er iets is waaraan je wilt deelnemen, maar je bent er nog niet klaar voor, het reflecteert je introverte karakter. Een andere uitleg is dat je weinig zelfvertrouwen hebt om iets succesvol te laten worden. Een alternatieve uitleg is dat backstage een verwijzing naar iets is dat in je verleden is gebeurd en waarin je nu inzicht wilt, door het vanuit een andere positie te bekijken. Zie ook Acteur, Dansen en Decor Toneel, Podium

 

 


Bad, Badkamer

Als je droomt of een visioen ziet dat je een bad of douche neemt vertelt dit over de reiniging van je innerlijke zelf en het wegwassen van een moeilijke periode. Een andere uitleg is het afleren van oude gewoontes, ideeën, meningen en andere negatieve dingen uit je huidige leven. Deze droom of visioen verwijst naar vergeving en loslaten van onopgeloste problemen en emoties die je moet leren uiten.

Het zien van een badkamer vertelt je over het opruimen, schoonmaken, van je afschudden van gevoelens en vooral het klaarmaken om op te ruimen. Is de badkamer vies, of overvol, dan wil dat zeggen dat je geen overzicht hebt in je leven en dat je de innerlijke troep eerst moet opruimen, voordat je het verleden kunt loslaten en je meer rust kunt vinden. Zie ook Zwemen, zwembad,Douch Water, 

 

 

 

 

Badjas

 Dromen en visioenen over een badjas vertelt je over de manier waarop je op dit moment in het leven staat. De badjas vertegenwoordigd je meest persoonlijke en pure ik, je sensuele ik, onbeschaamd en diepste wezen. Hoe wil je jezelf aan de wereld laten zien?... Wat verberg je onder je diepste lagen, de naakte waarheid, intimiteit is verborgen voor zowel jezelf als andere mensen om je heen. Nog een andere uitleg is dat de badjes privé kwesties vertegenwoordigen die je niet openbaar wilt maken. Zie ook kleding

 

  


Badge

Dromen of een visioen over het dragen van een badge vertellen je dat je erkenning wilt of hebt gekregen in je leven, je ziel geeft je de erkenning waarnaar je zo lang hebt gezocht. Een andere uitleg is dat een badge staat voor het opplakken van een stempel, een naam geven aan, en je hiernaar gedragen doordat je er niet meer onderuit komt in je leven. Zie ook Medaille, Trofee Winnen, Prijs

 

 


Badhuis

Dromen of visioenen over het zijn in een badhuis vertellen je over de reiniging van je innerlijke zelf en het wegwassen van een moeilijke periode die je hebt gedeeld met andere mensen. Een andere uitleg is dat je je schaamte om fouten te maken overwint en klaar bent voor het afleren van oude gewoontes, ideeën, meningen en andere negatieve dingen uit je huidige leven. Deze droom of visioen verwijst naar vergeving en loslaten van onopgeloste problemen en emoties die je moet leren uiten. Ben je in een badhuis en voel je je naakt of bekeken, dan vertelt het je dat je moet leren je schaamte, problemen, emoties en fouten te overwinnen en dat je dit kunt en mag delen met andere mensen.  Zie ook Zwemen, zwembad,Douch Goden, godinnen, Water,

 


Badmeester, Badjuffrouw

Als er een badmeester of badjuffrouw in je droom of visioen is, dan vertelt het je dat je hulp nodig hebt in het leven, je bent op zoek naar ondersteuning, wijsheid, kennis en mogelijkheden om je hoofd boven water te houden. De badmeester heeft betrekking op je mannelijke kant en de badjuffrouw op je vrouwelijke kant. . Zie ook Zwemen, zwembad,Man, Vrouw Douch Water, 

 


Badminton, Tennis, Tafeltennis

Dromen of visioenen over badminton, tennis en tafeltennis vertellen je over het leren van regels, geestelijk talent en ontwikkeling, het delen van geleerde lessen uit het leven. Een andere uitleg is dan ook het belang van samenwerking, harmonie en het kunnen werken in een team. Droom je over een verloren spel, dan vertelt het je dat je het gevoel hebt dat iemand in je omgeving je een levensles wilt leren. Een andere uitleg is dat het tijd is voor zelfreflectie om inzicht te krijgen in een situatie, obstakels, vragen, twijfels en angsten maar ook in je eigen gedragingen. Zie ook sport

 

 


Badpak, Bikini, Niet passen badpak, kopen van een bikini  

Dromen en visioenen over een badpak, bikini vertellen je hoe je je voelt en wilt voordoen, je straalt op dit moment sex-appeal en vrouwelijke energie en kracht uit. Een andere uitleg is dat je je bewust bent van je moederlijke gevoelens, je wilt graag kinderen of bent ouder van een kind.  

Dromen of visioenen over het kopen van een badpak, bikini vertellen je dat je het gevoel hebt beoordeeld of veroordeeld te worden, maar ook hoe je zelf over anderen oordeelt. Een andere uitleg is dat je graag een statement wilt maken en je goed in je vel voelt zitten.

Een strak of een niet passend badpak, bikini vertellen je dat je serieus twijfelt over hoe anderen over je oordelen. Je bent niet tevreden met je uiterlijk of je voorkomen en je weet niet goed hoe je dit moet verbergen. Een andere uitleg is dan ook dat je een keuze hebt gemaakt die toch niet goed lijkt te passen, maar ook dat je uit je huidige levensfase bent gegroeid en daardoor nieuwe verwachtingen hebt.  

Dromen of visioenen over een bikini vertellen dan ook meer over zelfkennis en zelfverzekerdheid. Een andere uitleg is dat je toe bent aan een nieuwe of herwonnen liefde of een persoonlijke relatie tussen je mannelijke en vrouwelijke kant. Zie ook kledingZwemen, zwembad,Man, Vrouw Douch Water, 

  


Bagage

Een droom of visioen over bagage vertelt je over problemen, obstakels, gevoelens, emoties, angst, stress en problemen die je met je meedraagt. In de bagage kan ook de oplossing voor deze problemen gevonden worden. Een andere uitleg is je ware identiteit, je ware ik, je ware zelf, en hoe je op andere mensen overkomt. Maar het vertelt ook over het levenspakket dat je met je meedraagt en hoe je die uitdraagt naar anderen toe. Je levenslasten uit het verleden en het heden zijn een onderdeel van je persoonlijke bagage. Zie ook koffer, Tas, Handtas

 

 


Bakkebaard, Baardhaar, Baard

Een bakkebaard of baard in je droom of visioen vertelt je dat je iets te verbergen hebt, je mannelijkheid de overhand heeft en dat je je niet sensueel voelt. Een andere uitleg is dat de baard je vertelt dat je meer op mag komen voor je ware gevoelens, concreter en directer, strenger mag zijn en meer grenzen aan mag geven.

Knip je je baard af, dan vertelt het je het openen van verborgen gebreken, karaktereigenschappen, loslaten van emoties en nieuwe mogelijkheden zien. Een andere uitleg is dat je voor een deel van jezelf de mannelijke kracht verwijderd uit je karakter. Zie ook haren, beharing

 


Bakken, Braden, Bakker

Als je in je droom of visioen aan het bakken bent vertelt het je dat je een vruchtbare periode in je leven kunt verwachten. Je bent hard en creatief naar oplossingen aan het zoeken, je werkt hard aan je dromen, wensen en ideeën om dit te realiseren of te bewerkstelligen. Een andere uitleg is dat het een gezond en geestelijk levensplan is waar je lang plezier van zult hebben.

Dromen of visioenen over dat je bij een echte bakker op bezoek bent, vertellen je dat je hulp uit onverwachte hoek kunt krijgen, waardoor je een creatieve oplossing vindt. Een andere uitleg is dat je een vruchtbare toekomst tegenmoet gaat; je geduld wordt beloont en zal je een warme en goede voedingsbodem bezorgen. Maar is het baksel mislukt in je droom of visioen dan vertelt het je dat wensen, dromen, ideeën of projecten nog niet voldoende aandacht hebben gekregen. Een andere uitleg is dat je iets over het hoofd hebt gezien wat uiteindelijk belangrijk is voor de uitkomst.

Dromen of visioenen over zoete gebakjes vertellen over een ongezonde hang naar zoetheid. Een andere uitleg is dat er geluk en onverwachte mogelijkheden in je leven komen. Nog een andere uitleg is dat er een vruchtbare periode in je leven komt die je veel mogelijkheden gaat brengen als je maar je creativiteit gebruikt. Zie ook Eten

 

 


Bal, Bal sporten

Dromen en visioenen over het spelen met een bal vertellen over je de compleetheid en het goede levensgevoel van je huidige leven. Een andere uitleg is dat groei en geestelijke gesteldheid je nieuwe inzichten geeft en je een teamplayer maakt. Nog een andere uitleg is dat je meer in contact moet komen met je innerlijke kind of dat je je beter moet concentreren op een bepaald doel in je leven. Een alternatieve uitleg is dat je weinig tot geen aanknopingspunten kunt vinden om je huidige levenssituatie te veranderen, je wilt alles in je leven omgooien maar je weet nog niet goed hoe. Zie ook sport

 

 


Bal, Baljurk

Dromen of visioenen over een bal vertellen je over je vrijheid van beperkingen en harmonie met jezelf. Een andere uitleg is geluk, seksualiteit en verlangens, innerlijke rust en samenwerking die je tijdens de dans kunt ervaren. Een andere droomuitleg is dat een bal staat voor de unie van het vrouwelijke en het mannelijke aspect van je karakter. Dromen of visioenen over een baljurk vertellen je over de vrouwelijke energie en karaktereigenschappen. Je vrouwelijke kant helpt je om goed in je kracht te staan maar laat ook je innerlijke schoonheid van binnenuit stralen. Zie ook kleding, Bruidsjurk Trouwen

 


Balanceren

Dromen en visioenen over dat je aan het balanceren bent vertellen je dat je geen balans kunt vinden, dat je niet weet welke weg je moet inslaan in je leven, of dat je geen keuzes kunt maken. Een andere uitleg is dat balanceren je vertelt dat je de controle over een situatie goed op orde hebt en ook de risico’s in het leven beheerst of wilt beheersen. Of dat positief of negatief is, weet je zelf. 

 

 


Balie, Receptie

Een droom of visioen over een balie vertelt je dat je behulpzaam wilt zijn, gemakkelijk luistert naar opdrachten en jezelf de weg aan wilt wijzen zodat je goede stappen gaat zetten in je leven. Een andere uitleg is dat je zelf gedienstig bent met het vinden van antwoorden, oplossingen, meningen en mogelijkheden zodat je het levenspad vindt. 

 

 


Balkon

Dromen en visioenen over een balkon vertellen je over openheid en eerlijkheid en het gevoel dat je alles aan kunt in het leven, het gevoel van succes. Het balkon is een verbreding van je ware hart, je ware gevoel dat op zoek is om zichzelf te uiten en naar buiten te treden in het leven. Zie ook huis

 


Ballerina, Balletdanser, Ballet

Een droom of visioen waarin je een balletvoorstelling ziet vertellen je over de balans in je leven, en de samenwerking tussen mensen en groepen in je leven. Vooral de innerlijke harmonie is tijdens ballet aan de orde en die heb je gevonden in de balans tussen je mannelijke en vrouwelijke energie.

Dromen of visioenen over een ballet vertellen je over vreugde, maar ook het tot rust komen en het verwezenlijken van je dromen in de toekomst. Maar je moet wel streng voor jezelf zijn, strikt, doorzetten, en selectief zijn met het maken van keuzes in je leven. 

Dromen of visioenen waarin je zelf balletdanser of ballerina bent vertellen je dat je creativiteit en je innerlijke schoonheid tot zijn recht laat komen doormiddel van zelfexpressie. Je hebt de balans tussen je mannelijke en vrouwelijke energie gevonden. Val je tijdens een balletvoorstelling in je droom of visioen, dan vertelt dit je dat je uit balans bent, je geeft op, voelt schaamte. Dromen komen nog niet, je moet eerst nog oefenen en doorzetten totdat je meer kennis en vaardigheid hebt ontwikkeld. Zie ook dansen, muziek

  


Ballingschap

Als je droomt of een visioen hebt over het gaan in ballingschap of in ballingschap zijn, dan vertelt dit je dat het tijd wordt om over bepaalde levenszaken na te gaan denken, ook betekent het dat spiritualiteit, toewijding en geloofsovertuiging zich bij je aan het ontwikkelen zijn, maar dat je nog niet goed weet wat je er precies mee aan moet. Zie ook remi, eenzaamheid

 

 


Ballon, Luchtballon, Waterballon, Opblazen ballon  

Dromen en visioenen over een luchtballon vertellen je over de vrijheid die je ervaart maar ook over het ultieme hoogtepunt dat je kunt bereiken, je stijgt boven je innerlijke zelfkennis uit en hebt nieuwe inzichten gevonden die je van grote hoogte kunt overzien. Een andere uitleg is het nemen van een creatief risico die de nodig spanningen met zich mee kan brengen, omdat iets gemakkelijk kan knappen in je leven. Een alternatieve uitleg is dat er sprake kan zijn van arrogantie en ongenoegen.

Een droom over een ballon vertelt je dat een situatie een verrassende of onverwachte wending kan krijgen. Een andere uitleg is dat je last hebt van een opgeblazen of niet realistisch gevoel over jezelf die je moet loslaten in je leven. Een alternatieve uitleg is dat er sprake is van afnemende hoop in je zoektocht naar liefde.

Het opblazen van een ballon vertelt je over kracht en uithoudingsvermogen die je een nieuwe richting gaat geven. Vaak heeft dit betrekking op je eigen creatieve ideeën, maar je wilt het wel graag onder controle houden in je leven.

Een waterballon in je droom of visioen vertelt je over de vrijheid van keuze die je kunt maken door het totaal nieuw in te steken. Een andere uitleg is dat je jezelf beter in de hand moet houden, je moet eerst opruimen en schoonmaken voordat je iets onderneemt. Een alternatieve uitleg is dat je emotioneel gevoelig bent, je reageert misschien wat overdreven en hebt jezelf niet in de hand. Zie ook vliegtuig, feest

  


Balsem

Dromen of visioenen over het balsemen van mensen vertellen je dat verzorging van het lichaam belangrijk is voor je ontwikkeling en je groei in het leven. Een andere uitleg is de geboorte, dood en wedergeboorte van een project of reis die je aan het maken bent in je leven. Een alternatieve uitleg is dat je dingen of problemen probeert te bewaren en mee te nemen naar je nieuwe levensstijl. Zie ook geurolie, kaarsen, kristallen, douchen, droom meditatie, droom altaar

 

 


Banaan

Dromen of visioenen over de banaan vertellen je over vruchtbaarheid, voorspoed en seksuele gevoelens. De banaan is namelijk het seksuele symbool voor de mannelijke penis, daardoor vertegenwoordigt de banaan niet alleen vruchtbaarheid maar ook sensuele en seksuele verlangens en escapades die tot een grote hoogte kunnen komen.

Eet je een banaan in je droom of visioen dan vertelt het je dat je een vruchtbare relatie hebt en dat je nieuwe ideeën zeker succesvol zullen zijn. Zie ook eten, fruit

 

 

 

Banden, autoband, fietsband  

Dromen en visioenen over banden vertellen je dat je het gevoel ervaart van stil staan en beperkingen, het verleden, dat wat was en niet meer belangrijk is in je leven. De manier waarop je vooruitgaat in je leven wordt weerspiegeld door de band hoe breder de band hoe meer grip je hebt op de situatie en/of je leven. Welke richting wil je op met je leven het enige wat je moet doe is in actie komen. Een andere uitleg is dat banden je emotionele gezondheid vertegenwoordigd. Let goed op wat de banden doen in je droom of visioen want hoe sneller de banden draaien in je droom of visioen hoe sneller dingen in je leven gaan en ontwikkelen. Zie ook auto, fiets, cirkel

 

 

   

Banden, Familie en vriendschapsbanden

 Dromen en visioenen over familie en vriendschapsbanden vertellen je over hoe je voelt en waar je naar toe wilt in het leven. De vrienden, de familie vertegenwoordigen je meest pure ik, je basis, je begin, wie je bent en wie je wilt zijn. Je kunt dit soort dromen en visioenen zowel positief als negatief ervaren. Afhankelijk hoe je verbinding is met je familie of je vrienden worden de banden dan ook weerspiegeld op je droom of visioen. Nog een andere uitleg is dat de banden die je hebt gevormd in je leven de energetische draden vertegenwoordigen waarmee je verbonden bent en hoe deze ervaren worden, stromen is afhankelijk van je verbindingen. Een alternatieve uitleg is dat je bewust wordt van het feit dat sommige banden niet gezond zijn, autoriteit, verbindingen verbreken en kiezen voor jezelf of een ander levenspad. Zie ook mens, vorig leven, kind, baby  

 

 


Bang

Als je droomt of een visioen hebt dat je bang bent, dan gaat dit over nog niet overwonnen angsten, emotionele en psychische problemen die je niet onder ogen durft te komen. Een andere uitleg is dat je je bewust moet worden van je meeste innerlijke pijnen, verdriet, angst en stress en dat je de obstakels met kracht en moed weet te overwinnen als je maar gelooft in jezelf. Als anderen mensen bang zijn in je droom en visioen vertelt dit je dat je het gevoel hebt dat iemand je in beslag neemt. Een andere uitleg is dat je persoonlijke problemen, angst, verdriet of emoties op andere persoon projecteert zodat je je bewust wordt van de karaktereigenschappen die je bezit of wilt bezitten. Zie ook angst, omgaan met nachtmerries, kinderen dromen

 Bank, Sofa

Dromen en visioenen over een bank vertellen je dat je je in je leven wat huiselijker op mag stellen. Een andere uitleg is dat je de behoefde hebt aan warmte, aan gezelligheid, knusheid, liefde en familie in je leven. Nog een andere uitleg is dat de bank een deel van je hart voorstelt die aandacht nodig heeft om een specifieke en persoonlijke, dicht bij je hart staande oplossing te vinden. Een alternatieve uitleg is dat je misschien wat lui over kunt komen of dat je over bepaalde zaken in je leven erg gemakkelijk denkt. Zie ook huis

 

 

  


Bank, Bankmedewerker, Bankier

Dromen en visioenen over een bank, vertellen je dat je hulp en bescherming krijgt aangeboden uit onverwachte hoek, maar wees je bewust van de risico’s in het leven want je bevindt je misschien op onbekend terrein. Een andere uitleg is dat de bank je de bewustwording geeft dat je persoonlijke bezittingen voldoende of onvoldoende zijn, zoals je financiën, maar ook innerlijke levenslessen, liefde, tijd en mogelijkheden.

Een droom of visioen over een bankier of bankmedewerker vertelt je dat je inzicht wilt in je financiële zaken, maar misschien ook wel in die van andere mensen om je heen. Je kunt ook jaloezie en afgunst ervaren en daar tegenaan lopen in het realiseren van je wensen, dromen en ideeën. Je projecteert je positieve en negatieve eigenschappen op de bankier of bankmedewerker; dit is dus een bewustwording van je eigen gedrag. Zie ook geld

 

 


Banket, Diner

Als je droomt of een visioen hebt over een gezellig banket of diner vertelt dit je over voorspoed, in de zin van overvloed van voeding, kennis, wijsheid, innerlijk geluk maar ook financiële verbeteringen. Een andere uitleg is dat er behoefte is naar gezelligheid, warmte en huiselijke sfeer.

Droom of zie je een visioen over een banket of diner waar de borden vroegtijdig worden weggehaald, dat vertelt je dit over onderbreking, oponthoud, valsheid, maar ook psychische problemen en geestelijk ongenoegen. Een andere uitleg is dat je nog niet helemaal klaar bent met wat je wilt bereiken. Nog een andere uitleg is dat je op hebt gegeven en geen interesse meer hebt in dat waarmee je bezig was. Zie ook eten, drinken 

 

 


Bankschroef

Als je een bankschroef ziet in je droom of visioen vertelt dit je dat je je beperkt en gevangen voelt in je doen en laten. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je je niet volledig kunt uitdrukken in het leven, maar dat je vooral steeds weer dezelfde routine herhaalt.  Zie ook repareren, schuur, werkplaats,  garage,  werf 

 


Barak

Een droom of visioen over een barak vertelt je dat je je eenzaam voelt, niet begrepen, iemand die niet geaccepteerd wordt door de samenleving. Het kan ook betekenen dat je jezelf minder acht dan je werkelijk waard bent, vraag een keer wat je wilt hebben. Een alternatief is dat je de mogelijkheden die je geboden worden niet ziet, doordat je veel te veel bezig bent met de vraag hoe je hier ooit weer uitkomt. Nog een andere uitleg is het vasthouden aan oude patronen die je niet wilt los laten. Heb je een oorlog meegemaakt dan gaat het over erkenning, vragen die vooral innerlijk kunnen worden beantwoord, kennis en inzichten vinden. Zie ook oorlog

 

 

Barbecue, Grill, Gourmet   

Dromen en visioenen waarin een barbecue, Grill, Gourmet voorkomt vertelt je over de behoefte of het verlangen naar gezelligheid, genegenheid, samen zijn, delen en tot rust komen. Je kunt ook denken aan het ervaren van een vruchtbare, luxe periode in je leven; je bent creatief op zoek naar oplossingen en mogelijkheden. Je werkt hard aan je dromen, wensen en ideeën om dit te realiseren of te bewerkstelligen. Een andere uitleg is dat het een gezond en geestelijk levensplan is waar je lang plezier van zult hebben. Nog een andere uitleg is voorspoed, in de zin van overvloed van voeding, kennis, wijsheid, innerlijk geluk maar ook financiële verbeteringen. Een andere uitleg is dat er behoefte is naar gezelligheid, warmte en huiselijke sfeer. Als alternatieve uitleg is dat de barbecue staat voor het verlangen naar de zomer en het vakantie seizoen.

Dromen en visioenen waarin je zelf aan het barbecueën, Grillen, Gourmetten bent, vertelt je over het aantrekken van gezelligheid, genegenheid, samen zijn, delen. Je kunt ook denken aan het ervaren van een vruchtbare, luxe periode in je leven; je bent creatief en vind de oplossingen en mogelijkheden daar waar je hiervoor nog niet aan had gedacht. Je bent als het ware in controle van dat wat er in je waakbestaan gebeurt. Ontspannenheid en openheid delen met andere zorgen ervoor dat je groeit, ontwikkeld enzovoorts. Zie ook feest, picknick, eten  

   

  


Barbiepop, Pop 

Dromen of visioenen over een barbiepop, pop vertellen je over de idealen die je wilt hebben, de maatstaven van de maatschappij. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je niet aan de verwachtingen van anderen voldoet. Een andere uitleg is het verlangen om te ontsnappen aan dagelijkse beslommeringen, en dat je niet aan de gemiddelde verwachtingen en grenzen wilt voldoen. Zie ook speelgoed, knuffel, kind

 

 

 

Bar, Café 

Dromen en visioenen waarin je in een bar, café zit vertelt je iets over de manier waarop je op dit moment in het leven staat. Ontspannen en rustig alles bekijkt en dan pas een nieuwe stap neemt in het leven. Een andere uitleg is dat je liever lui bent dan moe; dat je liever boven iedereen inclusief jezelf uit rijkt dan dat je er zelf iets voor moet doen.  

Zitten aan een bar kan zowel positief als negatief worden ervaren. Nog een andere uitleg is het verbinden met je mannelijke energie, je mannelijke kracht en de manier waarop je dus handelt en in het leven staat. Als alternatieve uitleg is dat een bar, café kan staan voor communiceren, praten, gelijkgestemde zoeken, opstap gaan; het hebben van de behoefte om niet alleen te zijn maar mensen te ontmoeten. Zie ook alcohol, drank, restaurant, terras , alcohol beïnvloed je dromen

 

 

 

Barkruk, zitten op een barkruk 

Zitten op een barkruk vertelt je dat je op dit moment het hoger op wilt zoeken. Dat je op dit moment over de situatie heen wilt kijken, dingen anders wilt bekijken en beoordelen. Een andere uitleg is dat de barkruk staat voor de manier waarop je in het leven staat, of dit in balans is kun je alleen zelf beantwoorden. Nog een andere uitleg is dat je op dit moment aan het ontspannen bent, rust zoekt en alles eerst wilt beoordelen voordat je verder gaat op je in geslagen levenspad.  

De barkruk vertegenwoordigd een nieuwe manier van denken maar ook onstabiliteit en risico's nemen. Nog een andere uitleg is dat de barkruk je liever lui bent dan moe; dat je liever boven iedereen inclusief jezelf uit rijkt dan dat je er zelf iets voor moet doen. De barkruk kan zowel positief als negatief worden ervaren. Als alternatieve uitleg is dat een Barkruk kan staan voor gelijkgestemde zoeken, het hebben van de behoefte om niet alleen te zijn maar mensen te ontmoeten. De Barkruk zorgt ervoor dat je niet kunt aarden, je kunt als het ware niet bij je basis je bent niet verbonden met je diepste ik, je stroomt niet door en je wilt de verbinding ook niet vinden en/of je doet er geen moeite voor. Zie ook alcohol, drank, restaurant, terras , stoel, bank    

 

  

 

Batterij 

Dromen en Visioenen over een batterij vertelt je iets over je kracht, je vermogen en je energie. Een batterij weerspiegeld letterlijk hoe je je lichamelijk en geestelijk voelt. Het vertelt je iets over hoe je omgaat met alles om je heen dat energie kost, vreet en aantrekt. Misschien ben je overgevoelig voor invloed van buitenaf- of is er geen balans tussen geven en nemen, werk en privé enzovoorts.

Batterij dromen en visioenen zijn een duidelijk aanwijzing bij een burn-out, depressie en/of onbalans in de breedste zin van het woord. De batterij weerspiegeld daarnaast ook de drijvende kracht achter alles, let goed op of de batterij vol of leeg het vertelt je veel over de manier je de droom of visioen kunt plaatsen en hoe je voelt en hoe je in het leven staat. Nog een uitleg is dat batterij kan duiden op libido, sensualiteit, seks en aantrekkingskracht. Als alternatieve uitleg is dat er een positieve energie en negatieve energie weerspiegeld de plus en de min situatie. Een aanvulling op de alternatieve uitleg is je batterij leeg, vol of half vol /half leeg ?...  Een Batterij droom of visioen maakt je bewust van het feit dat je jezelf op tijd moet opladen, tijd nemen voor jezelf, geduld moet hebben, rust, balans enzovoorts.   

 

 

  

 

 Bed

Een bed in je droom of visioen vertelt je over je meest intieme zelf, je ware hart, je diepste verlangens, maar ook over het ontdekken van je eigen sensualiteit en seksuele behoeftes en gevoelens. Een andere uitleg is dat het bed een verlengstuk is van je voorkomen, je persoonlijke uitdrukkingen. Als je in je droom of visioen in je eigen bed slaapt, gaat dit over je veiligheid en het herstellen van je innerlijke balans, je mannelijke en vrouwelijke kant, het ware gevoel, je hart en je diepste verlangens.

Een andere uitleg is dat je op zoek bent naar huiselijke vrede en harmonie in je leven. Als je in je droom of visioen wakker wordt in het bed van een ander, vertelt dit dat je beslissingen mag nemen, maar er kunnen ook consequenties zijn die je niet meer overziet. Een andere uitleg is dat je twijfelt over een uitkomst van een beslissing of niet weet welke beslissing je moet nemen in je leven. Zie ook huis , slaapplek beïnvloed je dromen goed slapen 


Bedanken

Als je droomt of een visioen hebt dat je iemand bedankt vertelt dit je dat je de bepaalde karaktereigenschappen of persoonlijke kenmerken van deze persoon in jezelf erkent en dit ook accepteert en wilt gebruiken om zelf innerlijk te groeien. Een andere uitleg is dat je een persoon aan het loslaten bent in je leven.

 


Bedrieger

Als je een bedrieger ziet in je droom of visioen vertelt dit je over misleiding, valsheid en ongenoegen. Een andere uitleg is dat je zelf je negatieve karaktereigen schappen de boventoon laat voeren. Nog een andere uitleg is dat er een abrupt einde komt aan een ongezonde situatie en dat er een sleur wordt doorbroken.

 

  


Bedroefd

Als je droevig bent in je droom of visioen, vertelt dit je dat je moet proberen niet in het negatieve te blijven hangen en dat je kunt leren van tegenslagen, angst, emoties, obstakels, problemen en teleurstellingen in je leven. Een andere uitleg is dat je lichamelijk en geestelijk niet lekker in je vel zit. Een alternatieve uitleg is dat je je bewust bent van de gevoelens van je partner, geliefde, familie en vrienden en je probeert deze emoties mee te dragen in je leven. Een andere uitleg is dat huilen een weerspiegeling van los laten van ongezonde problemen en situaties vanuit dit leven en/of een vorig leven. Zie ook huilen, emoties, verdriet

 

   


Bedrijf

Dromen of visioenen over een bedrijf gaan over het hebben van een gezamenlijk doel in het leven. Een andere mogelijkheid is dat je het verlangen hebt om een eigen onderneming te starten. Nog een andere uitleg is dat je graag voor andere mensen klaar wilt staan, misschien wel ten koste van je eigen tijd en grenzen. Een alternatieve uitleg is dan ook een vertroebeld succes dat niet altijd duidelijk te zien is maar waarvoor je eerst hard moet werken. Zie ook werk, schuur, werkplaats,  garage,  werf 

 

  


Been, linker been, rechter been 

Dromen of visioenen over je been vertellen je iets over de manier waarop je in de wereld staat. Welke acties je wilt ondernemen, en wat je tegenhoudt deze te ondernemen. De benen staan ook voor vooruitgang in je leven, nieuwe projecten en mogelijkheden. Vergeet niet dat kleine stappen vooruit grote bergen verzetten, maar grote stappen kunnen leiden tot problemen over het hoofd zien of mistappen maken met vervelende gevolgen.

Het linker been in je droom of visioen vertegenwoordigt de spirituele kant, maar ook het gevoelsbeen: intuïtief gedrag komt hieruit voort.

Het rechter been in je droom of visioen gaat over je de emotionele kant, overzicht, inzicht, de wereld, controle willen hebben. Zie ook mens, lichaam

  

 


Begrafenis

Dromen of een visioen over je eigen begrafenis vertellen je over het eind aan een situatie of het einde van een bepaalde kant van jezelf. Je zou sommige gevoelens kunnen onderdrukken, probeer je emoties te herkennen en te erkennen in je leven zodat je het kunt loslaten en kunt laten rusten. Zie ook dood, overlijden, nachtmerries

 

 


Begrafenisondernemer

Een begrafenisondernemer in je droom of visioen vertelt je over de behoefte om controle en verantwoordelijkheid over je leven te nemen, maar ook controle over je keuzes en kansen Een alternatieve uitleg is dat jezelf probeert te beschermen of te behoeden voor een nieuwe uitdaging in je leven waarvan je de uitkomst nog niet weet. Zie ook dood, overlijden, nachtmerries

 

 


Begraafplaats, Kerkhof

Een kerkhof of begraafplaats in je droom of visioen vertelt je over het loslaten van oude emoties, problemen, gevoelens, relaties en persoonlijke karaktereigenschappen. Het vertelt je ook over de angst voor de onbekende en onzekere toekomst die als een schaduw boven je blijft hangen, omdat je geen keuze kunt maken. Een andere uitleg is dat je blijft vasthouden aan het verleden. Nog een andere uitleg is dat het verwijst naar een periode van rouw of verlies dat je nog niet hebt verwerkt. Zie ook dood, overlijden, nachtmerries

 


Behang

Dromen of visioenen dat jij (of iemand anders) behang aan het plakken bent vertelt je dat je een persoonlijke grens aan het maken bent, dat je een schild opwerpt tussen jezelf en andere mensen. Een andere uitleg is dat je iets probeert weg te moffelen in het leven, schaamte en angst dat iets duidelijk wordt voor jezelf en voor andere mensen. Een alternatieve uitleg is dat je iets mooier en beter, of zelfs fraaier wilt maken dan dat het in werkelijkheid is. Je probeert je ware zelf, je karakter of je persoonlijkheid op te leuken.

 

  

 


Bellen, Aanbellen, Opbellen

Dromen of visioenen over het aanbellen of iemand opbellen vertellen je dat je wilt communiceren met deze persoon. Je wilt graag contact leggen, je laat deze persoon in je hart toe en wilt dit duidelijk maken. Het kan ook verwijzen naar bewustwording, je bent jezelf aan het openstellen voor nieuwe contacten in je leven. Een andere uitleg is dat je nodig nieuwe kansen moet pakken in het leven, ga er eens op uit en zie maar waar het eindigt.

Dromen of visioenen waarin iemand je opbelt of bij je aanbelt, vertelt je dat er iemand is die graag met jou wil communiceren. Een andere uitleg is dat je je bewust wordt om je hart open te stellen voor een persoon die je wilt helpen. Een alternatieve uitleg is dat dat je nodig nieuwe kansen moet pakken in het leven, ga er eens op uit en wacht rustig af waar het eindigt.

 

 


Belasting

Dromen of een visioen dat je belasting betaalt, staan voor de prijs die je betaalt voor het leven dat je leidt. Deze droom zou voort kunnen komen uit een soort schuldgevoel en wat je de maatschappij verschuldigd bent. Dromen over het doen van belastingaangifte vertellen dat er iets aan het licht komt dat je niet had voorzien, dit kan zowel positief als negatief zijn.

Maar als je droomt of een visioen hebt over een belasting teruggave, zegt dit dat de afbetaalde schuld spiritueel of zelfs via geld wordt vergoed in je leven. Spiritueel of financieel krediet dat je hebt opgebouwd in de tijd. Een belasting teruggave kan ook staan voor het krijgen van meer tijd, liefde, geluk en gezondheid.

 

 


Belegd broodje, Sandwich

Het eten van een sandwich of belegd broodje vertelt je dat je het gevoel hebt dat je tussen twee vuren zit, dat er misschien druk op je wordt uitgeoefend. Je lijkt in ieder geval gevangen te zitten tussen keuzes. Een alternatieve uitleg is dat je mogelijkheden ziet die ongewoon zijn, of dat je gemakkelijk meer dingen tegelijkertijd kunt doen.

 

 


Berg, Val je van de berg  

Wanneer je droomt of een visioen ziet over bergen vertelt dit je dat je een grote obstakel of uitdaging ervaart, die je zou moeten overwinnen in je leven. Als je in je droom of visioen bovenop de berg staat betekent dit dat je je doel hebt bereikt. Een andere uitleg is dat de berg staat voor een hoger bewustzijn, kennis en spirituele waarheid.

Val je van een berg in je droom of visioen dan vertelt het je dat je klim naar je doelstellingen in het leven aandacht nodig hebben en dat je de controle erover kwijt bent geraakt. Je moet dus weer opnieuw beginnen met klimmen.

 


Bergruimte, Opbergkast, opruimen  

Dromen of visioenen over bergruimte of een opbergkast vertellen je dat je spullen verborgen houdt voor andere mensen, maar vooral voor jezelf; dit zijn meestal je karaktereigenschappen, opgekropte emoties, woede, angst en twijfels van je ware persoonlijkheid. Het vertelt je ook dat je op onderzoek moet gaan, en dan vooral naar je meeste innerlijke kennis en wijsheid evenals je gedachten en je gevoelens, je verleden, je ware ik, zodat je tot een goed antwoord kan komen of uit de kast kunt komen.

Dromen of visioenen over een nette en opgeruimde bergruimte vertellen je dan ook dat je een gestructureerd, duidelijk, rustig en opgeruimd leven hebt, je bent geestelijk ook opgeruimd. Daardoor kun je snel de antwoorden, dromen, wensen, emoties terug vinden.

Visioenen en dromen over een overvolle of niet opgeruimde opbergkast vertellen je dan ook dat je hoofd helemaal overloopt van gedachten, geestelijk bent je een puinhoop. Maak ruimte en los problemen op zodat je weer inzicht krijgt.

 

 


Beroemdheid, Bekendheid, VIP

Als je fan bent van een beroemd of bekend persoon, zegt dit dat je naar erkenning verlangt en dat je onrealistische dromen en wensen hebt. Een andere uitleg is dat je behoefte hebt aan karaktereigenschappen die je niet bezit, maar ook verlangt naar de uiterlijke trekken van deze persoon. Een andere uitleg is dat een bekende persoonlijkheid je vertelt dat je in een onrealistische wereld leeft, maar ook twijfels hebt en keuzes moet maken.

Als je zelf een beroemdheid bent in je droom of visioen vertelt dit je dat je je idealen misschien te hoog stelt, dat je niet realistische wensen hebt en keuzes moet maken. Een andere uitleg is dat de meeste dromen bedrog zijn en de werkelijkheid totaal anders is in je leven; je ziet dingen die er niet zijn en misschien wel wensen die nooit uit komen.

 

 


Bestelwagen

Dromen of visioenen dat je een bestelwagen ziet of bestuurt, gaan over gemak of een praktisch aspect van het leven. Maar de bestelwagen staat ook voor vooruitgang in materiële, geestelijke en emotionele zaken. Nieuwe kansen komen je op je pad als je het nieuwe pad maar blijft volgen. Besteed aandacht aan de vracht die je vervoert en wat je aan kunt in het leven. Probeer niet teveel te stressen en teveel hooi op je vork te nemen. Het kan ook betekenen dat je hulp of inzicht gaat brengen bij vrienden en familieleden.

 

  


Betalen, Afrekenen, Online betalen 

Dromen of visioenen over afrekenen of betalen vertellen je iets over de prijs die je moet betalen om je doelen, wensen en beslissingen te realiseren of af te lossen en het opgebouwde tegoed in te leveren. Ook komt bij betalen of afrekenen de balans tussen geven en nemen kijken; de vraag is dus of je van andere mensen net zoveel hebt als gegeven als ontvangen.

Valt de prijs die je moet betalen of afrekenen tegen in je droom of visioen, dan vertelt het je dat je het gevoel hebt heel hard te moeten werken om je doel te bereiken en dit misschien maar net of net niet behaalt. Een andere uitleg is dat je financiële situatie misschien helemaal niet zo rooskleurig is, of je verwacht gewoonweg teveel van jezelf; maar de vraag is natuurlijk waar ben je zelf tevreden mee. Dus hoe hoger het bedrag of de prijs, hoe harder jij moet werken om dit doel, wens, idee, te bereiken.

Dromen over een goede of positieve prijs die je moet betalen vertelt je over het redelijk, gemakkelijk behalen van je doelen, wensen, mogelijkheden inzien en overwinnen van problemen. De benodigde tijd, kennis, wijsheid, geld, mogelijkheden en ideeën, waren op de juiste plek aanwezig en spoedig ga je hier de vruchten van plukken.

 

  


Bevriezen

Als je droomt of een visioen hebt dat iets is bevroren, vertelt dit over iets dat onderdrukt, genegeerd of verwijderd is in je leven. Het staat ook voor geduld en rust en een oplossing zoeken voor de dooi in je leven. Je bent ook wel een beetje koudbloedig ten opzichte van het probleem of plan in je leven.

 


Bewonderen

Dromen of een visioen dat je iemand bewondert vertelt je dat je een verlangen hebt om je de goede eigenschappen van deze persoon eigen te maken. Je moet alleen niet vergeten dat ieder persoon goede en minder goede eigenschappen heeft. Als je droomt dat je jezelf bewondert vertelt dit dat je goedkeuring en bevestiging van anderen nodig hebt in het leven. Het kan betekenen dat je een groot ego hebt of dat je tevreden bent met de situatie in je leven.

 


Bezem

Als je een bezem ziet in je droom of een visioen vertelt dit je dat het tijd is om schoon schip te maken en kwesties uit het verleden op te lossen. Je zou de dingen die niet echt nuttig voor je zijn eigenlijk moeten afstoten. Het kan ook betekenen dat je de negatieve energie die in en om je huis voorkomt van je af wil schudden.

 

 


Bezoeker

Als je een bezoeker hebt in je droom of visioen vertelt dit je dat je op zoek bent naar een nieuwtje of naar informatie. Een andere uitleg is dat je op zoek bent naar antwoorden en als het ware op bezoek gaat in je diepste innerlijk om daar antwoorden te vinden waarvan je nog niet bewust was dat je ze bezit. Nog een andere uitleg is dat je hulp uit een onverwachte hoek kunt krijgen. Een alternatieve uitleg is dat de liefde zomaar kan toeslaan en je innerlijke balans tussen je mannelijke en vrouwelijke kant vindt.

 


BH, uitdoen van BH  

Dromen en visioenen over een bh vertellen je dat seksuele verlangens, sex-appeal, het vrouwelijke aspect en de vrouwelijke energie op dit moment erg belangrijk zijn voor de ontwikkeling. Een andere uitleg is dat de bh ook staat voor het beschermen of afschermen van je persoonlijke grenzen en spullen in je leven. Het dragen van een bh in je droom of visioen vertelt je dat je een financiële meevaller kunt verwachten en dat je verzekerd bent van bescherming om je dromen en wensen te realiseren.

Dromen en visioenen over het uitdoen van een bh vertellen je dat je je graag geheel bloot wilt geven, openheid van zaken wil geven; schaamte en schande heb je opzij gezet. Een andere uitleg is dat er een financiële tegenslag jouw kant op komt in het leven.

 

 


Bibliotheek

Als je droomt of een visioen hebt dat je in een bibliotheek bent, gaat dit over de zoektocht naar innerlijke kennis en wijsheid, maar gaat ook over vergeving en vooruitgang in je leven. Een andere uitleg is dat je op zoek bent naar een nieuw levenspad, nieuwe mogelijkheden, dromen, wensen of nieuwe zingeving. Misschien wil je eerst wel je huidige levenssituatie onderzoeken voordat je nieuwe kansen aangaat. Een andere uitleg is dat je behoefte kan hebben aan lezen, schrijven of een goed boek, waardoor je tot rust komt.

 

 


Bier

Dromen of visioenen over bier gaan over vergeving, inspiratie en blijdschap. Een andere uitleg is dat je een sociaal leven hebt, maar ook overmaat, en niet zuiver handelen. Dromen of visioenen over het drinken aan een bar gaan over onbezonnenheid, tegenslag en negatieve inspiratie. Het brouwen van bier in je droom of visioen vertelt je over medische genezing van emotionele en geestelijke problemen, je bent je bewust van je keuzes en de gevolgen ervan.

 

 


Bijl

Als je droomt of een visioen hebt over een bijl vertelt dit je dat je last hebt van innerlijke woede, angsten, emoties, problemen, niet overwonnen obstakels, pijn en verdriet die je niet kunt uiten. Een andere uitleg is dat je last hebt van diepe vijandigheid en onbeheersbare frustraties die voor vernietiging van alles op je levenspad zorgen. Een alternatieve uitleg is dat je misschien een control freak bent, die de controle is verloren en nu wild aan het rond slaan is.

 

 


Bioscoop

Als je droomt of een visioen hebt dat je in een bioscoop bent, vertelt dit dat je de reflectie en bewustwording van je meest diepe innerlijke zelf, je emoties, obstakels, problemen en gevoelens probeert te verbergen. Deze emoties en gevoelens worden op het witte scherm geprojecteerd, dit betreft zowel de acteur als de omgeving en daardoor zijn je emoties verder weg dan je denkt. Een andere uitleg is dat je in een droomwereld of fantasie leeft die niet haalbaar of reëel is.

Een alternatieve uitleg is dat je de geschiedenis vroeger vast wilt zetten, zodat je het later nog een keer kunt terugkijken om meer inzicht te krijgen, of om oude problemen die je nu niet kunt plaatsen anders te beoordelen. Een belangrijke uitleg is dat de film ook de weerspiegeling, indruk of reflectie is van wat je hebt gekeken, alsof je het opnieuw beleeft en jezelf erin herkent. Nog een andere uitleg is dat de bioscoop een reflectie is van hoe je in het leven staat en het compleet onbekende. Je kunt ook denken aan het  aantrekken van gelijkgestemde, onverwachte samenwerkingen. Op zoek naar gezelligheid, plezier en het innerlijke kind dat aandacht nodig heeft. Een andere uitleg is dat de bioscoop staat voor creativiteit en ontwikkelen van de ziel, persoon en situatie- out of the box denken, verder gaan dan waar andere blijven hangen. Zie ook film, tv, computer, acteur  

 

  


Billen

Dromen of een visioen over billen vertellen je over het verleden, de onopgeloste problemen, de verliezen van geliefden, vrienden en kennissen maar ook het verleden op zakelijk gebied. De billen staan voor loslaten, en verlossen van oude schulden, problemen. Een andere uitleg is dat de billen staan voor sex-appeal maar dan vanuit het verleden gezien; misschien een ex-geliefde die nog niet vergeten is.

  

 


Blik, Weckpot

Een blik of weckpot in je droom en visioen vertelt je over je familiegeschiedenis, een vorig leven of je recente verleden dat je wil vasthouden of bewaren voor later. Een andere uitleg is dat je een project, wens, droom of doel tijdelijk wilt opslaan tot er een betere oplossing komt, die meer passend en up tot date is.

 

 


Blikopener

Als je een blikopener ziet in je droom of visioen vertelt dit over je bereidheid en openheid om nieuwe ideeën en wensen, mogelijkheden, inzichten en concepten te omarmen. Het openen van een blik met een blikopener in je droom of visioen gaat over de vastberadenheid en controle die je hebt in je leven. Een andere uitleg is dat je iets kwijt moet in je leven en probeert het los te laten of te openbaren. Nog een andere uitleg is, dat je in het bezit bent van het vermogen om situaties of personen uit je leven te verwijderen. Een alternatieve uitleg is dat je een scherp, gevaarlijk en achterdochtig plan hebt gemaakt.

 

 


Bliksem

Bliksem in je droom of visioen is een wake-up call die je plotseling en onverwacht met veel kracht inzicht, bewustwording en besef geeft met betrekking tot je levenssituatie of levensdoel. Een andere uitleg is dat je een onverwachte beslissing neemt die je leven compleet op zijn kop zet, dit kan zowel positief als negatief zijn. Een alternatieve uitleg is opgekropte woede, en angst die als een innerlijke explosie tot uiting komt.

 

 


Blinddoek, Geblinddoekt    

Dromen of visioenen over een blinddoek vertellen je dat je in je leven moet vertrouwen op je innerlijke gevoel, innerlijke leidingen; gebruik je ogen een keer niet intensief. Staat ook voor rust, even afstand doen van een bepaalde situatie in je leven; als je even aan andere dingen denkt zal een en ander positief gaan lopen in je leven. Je bent eigenlijk je leven teveel aan het controleren en beheren.

Maar droom of zie je in een visioen dat je iemand blinddoekt, dan stelt dit je de vraag of je wel eerlijk tegen jezelf bent of tegen andere mensen. Een andere uitleg is dat je graag zou willen dat mensen eens door jouw ogen zouden kunnen kijken en de problemen die jij ziet of meemaakt in je leven wilt doorgeven.

 


Bloed, bloedtransfusie, bloed geven, bloedgroepen 

Dromen of visioenen over bloed vertellen je het over het leven zelf, je ware gevoelens, je ware ik en het meest zuivere deel van je leven, je hart maar ook het vinden van liefde, passie en geluk. Een andere uitleg is dan ook tegenslag ervaren, ‘bloed, zweet en tranen’ ervaren en problemen hebben om obstakels te kunnen overwinnen.

Als er in je droom of visioen woorden in bloed geschreven staan, vertelt dit dat je een bloedend hart hebt, liefdesverdriet, of verdriet met betrekking tot je hart. Een andere uitleg is dat er een situatie in je leven is die niet blijvend is en misschien niet veranderd kan worden.

Het geven van een bloedtransfusie vertelt je dat je liefde, passie, wijsheden, inzicht of geluk doorgeeft aan een ander persoon in je leven, die dit weer kan gebruiken voor persoonlijke groei in zijn of haar leven.

Als je bloed geeft en de naald wordt uit je arm gehaald vertelt dit dat liefde, wijsheid, vriendschap, inzicht, dromen en wensen nu gaan stoppen om persoonlijke verschillende redenen; dit kan als tegenslag worden ervaren.

Dromen over bloedgroepen gaan over de karaktereigenschappen die je van je ouders hebt geërfd. Een andere uitleg is dat bloedgroepen staan voor het doorgeven van een referentiekader, persoonlijke kennis aan je kinderen, en de gevaren van het spelen met je gevoelens die tegen je gebruikt worden.

 


Bloedige handen

Bloed aan je handen vertelt je dat je je ergens schuldig over voelt. Een andere uitleg is het hebben van nieuwe ideeën die je met je handen aan moet pakken, het is een project of idee in je leven die je met al je gevoel gaat doen in de toekomst. Een alternatieve uitleg is dat bloederige handen staan voor het voelen van je meest innerlijke zelf, je hart, je ware zelf, je moet je dus bewust worden van deze innerlijke en pure zelf.

 

 


Bloedneus

Als er bloed uit je neus komt vertelt het je dat het uiten van de ongezonde situatie je aan het hart gaat, je laat oude pijnlijke emoties los; je laat een deel van jezelf los. Een andere uitleg is dat je je eigen bloed zuivert en dat je je klaar maakt voor nieuwe dingen. Hoe heftiger je bloedneus, hoe meer je loslaat van jezelf, je hart opent zich, maar vergeet niet dat dit zowel positief als negatief kan zijn. Een andere uitleg is tegenslag in verschillende zaken, rampen, maar ook een bloedend karakter of emoties die niet overwonnen kunnen worden.

 

 


Bloemkool, Broccoli

Dromen of visioenen over bloemkool of broccoli, gaan over samenwerking, familie en vriendschappen en geven je nieuw inzichten en kansen. Een andere uitleg is dat je je fijn voelt bij grote groepen mensen, het kan ook betekenen dat je een leider of begeleider bent. Een alternatieve uitleg is seksuele gevoelens en vruchtbaarheid.

 


Blouse, Overhemd, Polo, gescheurde blouse 

Visioenen of dromen over een blouse, overhemd of polo, vertellen je iets over de manier waarop je wilt overkomen, over je karaktereigenschappen en over de manier hoe je in het leven staat.

Dromen of visioenen over een strak zittende blouse, overhemd of polo, betekenen een beperking in je bewegingsvrijheid, en het gevoel hebben dat je niet serieus wordt genomen.

Een droom of een visioen over het aantrekken van een blouse, overhemd of polo vertelt je dat je wellicht onbewust je relatie op het spel zet, je geeft veel openheid van zaken waardoor anderen daarop kunnen inspelen en juist daarvoor ben je gevoelig.

Een gescheurde of verkleurde blouse, overhemd of polo vertelt je over emotionele en geestelijke pijn en tegenslag; een oude geliefde heeft zijn sporen nagelaten. Een andere uitleg is dat je de brokstukken aan het inventariseren bent, je bekijkt wat de schade is en wat je nog kunt gebruiken in je leven.

  


Bocht

Dromen en visioenen over een bocht vertellen je over de wending die je gedwongen wordt te nemen in je leven. Een andere uitleg hiervoor is dat je leven een wending neemt om beter met mensen te communiceren. Maar het kan van belang zijn of de bocht rechts of links afbuigt in je droom of visioen.

 

 

 


Boeken, Boekenkast, Boekenplank

Als je boeken ziet in je droom of visioen, gaat dit over je kalmte, innerlijke rust en balans tussen je mannelijke en vrouwelijke energie. Een andere uitleg is kennis, interesses, intelligentie, informatie en wijsheid willen vinden met betrekking tot het verleden en heden, of misschien wel een glimp willen opvangen van de nog onbekende toekomst. Een andere uitleg is dat boeken je bewust willen laten worden dat scholing of een cursus volgen, een goede volgende stap is in je leven, of dat het schrijven of lezen van boeken een deel van je levensdoel is.

Elk boek heeft een verwijzing of betekenis naar een specifiek kennisgebied waar je interesses liggen.

Een droom of visioen over een boekenkast vertelt je dat je kennis wilt opdoen, leren, studeren, innerlijke wijsheid en kennis wilt aanwenden om iets nieuws te beginnen, of iets tot een goed einde te brengen, maar vooral wil je plezier beleven aan het leerproces.

Een lege boekenkast in je droom of visioen vertelt je dat je op dit moment niet de kennis bezit, geen inzicht hebt of de kracht om iets nieuws te ondernemen. Een andere uitleg is dat je innerlijke problemen, tegenslagen, en obstakels ervaart.

Wanneer je droomt of een visioen ziet over een boekenplank vertelt dit iets over de verschillende niveaus van je leven; elke plank weerspiegelt je levenslessen, obstakels, gevoelens, emoties en problemen, maar ook je ideeën, mogelijkheden, overwinningen en herinneringen. Een andere uitleg is dat je meer informatie moet inwinnen en alle mogelijkheden moet bekijken voordat je een besluit neemt over iets.

Dromen waarin jezelf ( het gevoel hebt) een boek of boekenkast, boekenplank bent, gaan over het bewust projecteren op jezelf, je vind de kennis, wijsheid, antwoorden, sluiten binnen in jezelf. Als het ware ben je dus echt een onderdeel van het grotere geheel dat binnen in jezelf plaats vind. Je hart spreekt en geeft je antwoordt - je hebt meer kennis nodig om daar te komen waar je wilt of moet zijn. Of je bezit zelf alles wat je nodig hebt alleen moet je het ook een plek geven in je leven en toelaten het een onderdeel te zijn van je leven. Een alternatieve uitleg is dat je wordt aangemoedigd om les te geven, een boek te schijven, je kennis te delen en/of om gelijkgestemde te onderwijzen. 

 


Boer, Boerderij, Boerderijtje   

Als je droomt dat je een boer bent, wil dat zeggen dat je hard moet werken voor de vruchten die je hebt geplant, na veel verzorging kun je ze dadelijk gaan oogsten. Een andere uitleg is dat je liefde en verzorging moet stoppen in de natuur waar je van kunt genieten.

Als je op een boerderij leeft in je droom of visioen dan wil dat zeggen dat je bepaalde eigenschappen van jezelf probeert te ontwikkelen, maar ook je talenten en innerlijke kennis actief wilt toepassen. Een andere uitleg is dat de boerderij je vertelt dat je bezig bent met persoonlijke en innerlijke groei, waardoor je meer erkenning krijgt voor je ware gevoelens en emoties. Een alternatieve uitleg is dat je behoefte hebt aan het huiselijke gevoel en warmte in je leven, maar ook aan dierenliefde. Een boerderij weerspiegeld je hart, je intuïtie, je basis, je bron, je ziel. Elke kamer geeft jezelf weer, hoe je in het leven staat en/of wat je wilt. Het geeft ook je verleden weer en hoe er mee om bent gegaan.    

Dromen of visioenen over het Boerderijtje vertellen je over de verzorgende eigenschappen van een project, de spiegeling van je ware ik, het hart, je eigen zelf, je geest en ziel en je karaktereigenschappen, de verschillende kamers zijn dan ook de aspecten van je geestelijke toestand, je ziel en je persoonlijkheid. Een andere uitleg is dat een boerderijtje de verzorgende kant van je verleden, je heden en je toekomst weerspiegeld; het vertegenwoordigd je hart en hoe je in de situatie waarin je zit staat - hoe je je voelt, wat je ervaart en hoe je jezelf profileert.

Jij bent als het ware je boerderijtje, je spiegeld alles op je boerderijtje, dus als dit op (on) bewust niveau negatief is dan ervaar je dit ook negatief, is het positief dan voelt de droom of visioen ook anders aan. Een andere belangrijke uitleg is dat het boerderijtje ook de behoefte aan warmte, dieren, natuur, buitenlucht, natuur en familie vertegenwoordigd. Het boerderijtje staat echt voor liefde, genegenheid, warmte en soms zelfs ook een signaal naar je levensdoel dat te maken heeft met de natuur, dieren, milieu en kruidenkunde, natuurlijk leven etc.

Boerenerf in je droom of visioen vertelt je de behoefte aan een afgebakende ruimte waar je veilig voelt, je kunt ook denken aan spirituele grenzen. Een andere uitleg is dat een boerenerf je verzorgende karakter en eigenschappen vertegenwoordigd. Los komen van vaste oude patronen, verplichtingen en het optrekken van je persoonlijke grenzen. De behoefte aan liefde, warmte en genegenheid van dieren, natuur en buitenlucht, familie enzovoorts. Zie ook huis, woning, natuur, dieren,

 

  


Boksen

Als je droomt of een visioen hebt dat je bokst, vertelt dit je dat je een interne strijd of conflict ervaart of met jezelf voert. Een andere uitleg is dat je jezelf teveel beperkt, begrenst en niet wilt uiten, je emoties van binnen opkropt. Belangrijk om te weten is dat je woede, angst, pijn en agressie projecteert op de bokser; je bent dus zelf de persoon die de klappen krijgt en/of geeft.

 


Bom, Explosie

Een droom of visioen over een bom vertelt je dat je mogelijk een lastige periode vol met obstakels meemaakt. Onderdrukte woede, pijn, verdriet, emoties, angst, stress en onbeantwoorde verlangens, staan op ontploffen. Een alternatieve uitleg is dat je nogal radicaal aan het opruimen bent geslagen, zodat je alles vernietigt wat op je pad ligt.

 


Bonen

Visioenen en dromen over bonen vertellen je dat je mag of kunt gaan zaaien in je leven zodat je aan je droom of wensen kunt gaan werken en later kunt oogsten. Een andere uitleg is de vruchtbaarheid, en de basis van het leven die de boon vertegenwoordigt.

 


Bonus, boodschappen  

Dromen en visioenen over een bonus vertellen je dat er een financieel voordeel voor je in het verschiet ligt. Een andere uitleg is dat er veranderingen, mogelijkheden, innerlijke kennis en wijsheid op je pad komen te liggen.
Boodschappen Als je droomt of een visioen hebt dat je boodschappen doet vertelt dit, dat je hetgeen je tot nu toe onvoldoende hebt verkregen, toch zult ontvangen. Dit kunnen dingen zijn zoals geld of producten, maar bijvoorbeeld ook kennis of liefde, wijsheid en mogelijkheden. Een vol winkelwagentje gaat over gemak en comfort in je leven, maar ook over innerlijke wijsheid, kennis en alles wat je nodig hebt. Een andere uitleg is overdaad, teveel van je zelf eisen, teveel hooi op je vork nemen in je leven.

 

 


Boom, Wortels, Boomstronk, Boomhut 

Een droom of een visioen over weelderige groene bomen, vertelt je over nieuwe hoop, groei, verlangens, dromen en wensen, maar ook de mogelijkheden in je leven. Het vertelt je ook over kracht en stabiliteit waarna je al lange tijd naar verlangt. Een andere uitleg is dat je op dit moment bezig bent met je persoonlijke ontwikkeling en innerlijke wijsheid.

Dromen of visioenen over de wortels van een boom gaan over de basis van je leven, je karaktereigenschappen en je persoonlijkheid die diep geworteld zit; daaronder valt dus je verleden, een vorig leven, familiebanden, geschiedenis, levenslessen, overwonnen obstakels, gevoelens, emoties en je diepste ware zelf.

Een vervallen, kapotte of oude boom vertelt je over een verandering van je gedachten en interesses die nodig zijn voor groei in je leven. Eerst moet je opruimen doormiddel van het beëindigen van iets, waarna je weer opnieuw kunt beginnen, ook wel de dood en de wedergeboorte genoemd.

Een boom met gebroken takken vertelt je dat je uit je evenwicht bent gerukt in je leven. Dit deel van je leven moet je laten afsterven voordat er iets nieuws op je pad kan komen. Het kan ook het einde betekenen van een vriendschap, waaraan je nog veel waarde hecht. Echter, deze persoon wil jouw vriendschap niet meer.

Als je droomt of een visioen hebt over een boomstronk, dan vertelt dit iets over het beeld van je innerlijke welzijn, je geestelijke gesteldheid, je persoonlijkheid, maar ook over je karaktereigenschappen. Als de stronk groot en dik is dan vertelt dit dat je een sterke, misschien wat grove of ruwe persoonlijkheid hebt.

Wanneer de stronk dun is vertelt dit dat je een heel gevoelig persoon bent.

Dromen of een visioen over een boomhut vertellen je dat je probeert te ontsnappen aan problemen, gevoelens, emoties, obstakels en vooral aan je ware zelf. Je probeert de harde werkelijkheid van het dagelijkse leven uit te sluiten.

Een boomhut staat ook voor een veilig gevoel dicht bij je levenswortels en een verlangen naar het verleden. De moeder, aarde, standvastigheid en stevigheid.

 

 


Boot, Jacht, Schip, Cruiseschip, Vaarwater

Een droom of visioen over een boot betekent vooruitgang, nieuwe kansen en vruchtbare plannen in je leven. Je bent op weg om nieuw kansen aan te gaan in je leven; maar je moet niet vergeten dat dit nog wel wat aandacht nodig heeft. De boot staat ook voor overwinning van oude problemen die je achter je laat.

Dromen en visioenen over een jacht staan voor rijkdom, plezier en luxe, gemak, overwinning en geluk op je nieuwe levensweg. Je werkt aan vruchtbare plannen waarmee je hoge ogen zullen gooien. Je hebt geen grote zorgen en streeft naar een leven vol gemak en luxe. Deze droom of visioen kan ook juist een onbewuste wens aangeven om meer tijd vrij te maken voor recreatie en vakantie. Misschien zou je het even een poosje kalm aan moeten doen.

Dromen of visioenen over een cruiseschip gaan over rijkdom, welvarendheid, geluk van andere mensen en een overmaat aan nieuwe kansen in je leven. Ook staat het cruiseschip voor oude problemen die je achter je laat en nieuwe kansen die je leven binnen kunnen komen.

Een schip dat in je droom of visioen voorkomt, vertelt je ook over nieuwe kansen en vruchtbare plannen die groots uit kunnen pakken. Ook hierbij moet je niet vergeten dat je de ideeën nog wel aandacht moet geven om ze een succes te laten worden. Een andere uitleg is dat het schip de bagage uit het verleden vertegenwoordigt. Je neemt meer uit het verleden mee dan je denkt of wilt in je leven.

Een droom over pech of schipbreuk lijden betekent dan ook tegenslagen op je weg naar de nieuwe kansen in je leven; obstakels die je moet overwinnen wil je de kust halen. Een andere uitleg is dat je halverwege de reis hebt besloten toch een andere koers te willen varen in je leven.

De boot, of het cruiseschip brengt ons naar een nieuwe toekomst die we met de golven van het leven moet bevaren. Rustig water in je droom of visioen vertelt je dat je rustig vaarwater hebt om met je boot je doel te bereiken in je leven. Onrustig water in je droom of visioen vertelt je over het ervaren van de onrust en onevenwichtigheid van je doel in je leven. Varen in het donker geeft aan dat je op het ogenblik niet weet hoe alles zal verlopen of gaat lopen in het leven, je hebt geen zicht op de toekomst, maar ook heb je het gevoel dat je niet meer terug naar het verleden kunt. Zie ook vlot, water, zee, haven, strand 

 

 


Bord

Als je droomt of een visioen hebt over een gevuld bord, dan gaat dit over je sociale vooruitgang en een honger en gelukzaligheid naar het leven. Een andere uitleg is dat het de weerspiegeling is van je gevoelens, mogelijkheden, wijsheid, kennis en kunde, maar ook van je eigenschappen en je persoonlijke wensen. Een leeg bord in je droom of visioen geeft aan dat er een emotionele of geestelijke leegte of schaamte en niet te overwinnen obstakels zijn. Een andere uitleg is dat je je tekort gedaan kunt voelen. Je betwijfelt of je de juiste keuze hebt gemaakt, je wilt heroverwegen, voordat je verder gaat.

 

 


Borsten

Dromen of een visioen over borsten gaan over je vrouwelijke energie, vrouwelijke kracht in je leven. Een andere uitleg is de behoefte om verzorgd te worden, moederschap, verzorging maar ook afhankelijkheid spelen een belangrijke rol. Een andere uitleg is natuurlijk de naaktheid en het gevoel van inbreuk op de privacy; je moet misschien je grenzen aangeven in een bepaalde situatie in je leven.

Jonge meisjes of jonge vrouwen die dromen of een visioen hebben over borsten, ervaren de angst om volwassen, vrouw, of moeder te worden.

Bij mannen die dromen of een visioen hebben over borsten gaat het over hun seksuele aantrekkingskracht, vruchtbaarheid, pure energie en opwinding, maar ook moederlijke geborgenheid.

 

 

 

Borstvergroting 

Een borstvergroting in je droom of visioen vertelt je iets over je vrouwelijke energie en uitstraling. De manier waarop je naar jezelf kijkt, over jezelf denkt - dit kan ontevredenheid weerspiegelen een laagzelfbeeld of zelfs het niet lekker in je vel zitten. Een andere uitleg is de behoefte om verzorgd te worden maar ook afhankelijkheid spelen een belangrijke rol. Een andere uitleg is natuurlijk de naaktheid en het gevoel van inbreuk op de privacy ( niet compleet eerlijk zijn of je ware zelf zijn). Je moet misschien je grenzen aangeven in een bepaalde situatie in je leven. Nog een andere uitleg is de angst voor het zijn van je ware zelf; jezelf niet aan de buitenwereld willen of kunnen laten zien. Een alternatieve uitleg is de bewustwording van het feit dat je niet in het juiste lichaam zit.

 

 

Borstvoeding

Dromen en visioenen over borstvoeding gaan over tevredenheid, en een gunstige zakelijke ontwikkeling. Maar ook groei in een project, wens of droom gaat zich onverwacht goed en vruchtbaar ontwikkelen. Dromen of visioenen over het zien van een baby die borstvoeding krijgt, vertellen je dat je kleine nieuwe plannen, wensen, dromen zich naar tevredenheid zullen ontwikkelen, mits je ze voldoende aandacht blijft schenken.

 

 


Boosheid, Boos, Woede

Dromen of visioenen over boosheid of woede vertellen je dat je moeite hebt met het bereiken of begrijpen van je levensdoel. Boosheid en woede vertellen je ook dat je beter moet luisteren naar je innerlijke gevoelens. Het kan je ook vertellen dat je jezelf teniet doet en je teleurgesteld, ontevreden, of gefrustreerd bent met de huidige situatie. Belangrijk is dan de vraag waarom je ontevreden of ongelukkig bent. Dit zal een oplossing zijn voor je verdere ontwikkeling in je leven. Je hebt de neiging om negatieve emoties op te kroppen of je woede op anderen te projecteren.

 


Bos

Een droom of visioen over een bos vertelt je over het leven, vruchtbaarheid, geluk, verjonging, nieuwe energieën en de lente in ons gevoel. Een andere uitleg is het onbekende of onderbewuste, het uitzoeken van de mogelijkheden in je leven. Je zou een gedeelte van jezelf kunnen ontdekken dat gedreven wordt door moederinstinct dat je van huis uit hebt mee gekregen.  Dromen over een bos gaan over jezelf, het weerspiegeld de manier waarop je in het leven staat; elke boom vertelt je iets over hoe en wat. Jij bent als het ware het bos, inclusief de dieren die erin leven; bomen, stronken, wortels enzovoorts. Het bos is zowel je verleden, je heden en je toekomst; maar je kunt ook denken aan je vorig leven en je ziel, je bron, je basis.   

Wandelen in een bos geeft de (levens) reis aan die je maakt en/of in de situatie waarin je zit. Wat was, wat kan, wat je wilt en je obstakels enzovoorts “de zielsreis”, jezelf je status, je gevoel, je emoties, je verlangens. Hoe lichter het bos hoe gemakkelijker het levenspad te bewandelen is - hoe gemakkelijker je het ervaart. Hoe donkerder het bos, vol met obstakels hoe zwaarder je de situatie en/of je leven ervaart. Je bent als het ware het bos, je innerlijke demonen, je familie, je vrienden, je werk alles is in het bos aanwezig. Iedereen en alles wat je ontmoet op je pad komt in het bos naar voren. Je kunt ook denken aan omgehakte bomen, geknakte takken enzovoorts die je levenspad weerspiegelen- de pijntjes en het verdriet, emoties, obstakels enzovoorts. Het bos verbind je met je oerbron, je basis, je ziel, je natuur, je intuïtie en je karma, familie geschiedenis enzovoorts.   

De eikels, de noten weerspiegelen de kansen, mogelijkheden en de vruchtbare kansen die je hebt ervaren of gaat ervaren- het is namelijk je verleden, heden en toekomst. Zie ook Boom, Wandelen, Dieren, Natuur.

 

     


Boter

Dromen of visioenen over boter vertellen je dat je iets probeert te verbergen, te verlengen of te verbeteren. Een andere uitleg is dat je op zoekt bent naar ondersteuning, en hulp om je problemen of oude pijnen en emoties op te lossen. De alternatieve uitleg is dat boter de eerste tekenen zijn van financiële verbetering; tot nu toe heb je het financieel heel moeilijk gehad en nu ga je met kleine stapjes vooruit.

 

 


Bouwen

Dromen of visioenen over bouwen vertellen je dat je nieuwe plannen aan het maken bent, deze plannen kunnen veel dingen vertegenwoordigen, nieuwe dromen, wensen, nieuwe inzichten, financiële verbeteringen, werk of baan, opleiding, relatie, geestelijk of lichamelijk. Een andere uitleg is dat je tegenwerking hebt gehad en overwonnen hebt in je leven; nu wil je weer beginnen met opbouwen. Een alternatieve uitleg is dat bouwen staat voor nieuwe inzichten en noodzakelijke oplossingen in je leven.

 

 


Branden, Brand 

Als je iets ziet branden vertelt dit over je meest intense gevoelens en/of passionele seksuele gevoelens, waarvan je je tot op heden nog niet bewust was. Er is een kwestie die je niet langer kan negeren in je leven. Het kan ook vertellen dat je wat tijd voor jezelf moet nemen en relaxen, want je bent oververhit geraakt door opgekropte emoties die zich hebben gemanifesteerd en onder je huid zitten. 

Dromen of visioenen waarin er brand is vertelt je over het innerlijke vuur, je woede, je angsten en je gevoelens die op dit moment binnen in jezelf naar de oppervlakte aan het komen zijn. Een alternatieve uitleg is dat je geen controle hebt over de situatie waarin je zit - dat je afhankelijk bent van andere mensen of je omgeving. 

 

  


Brandweerauto, Brandweerman

Als je droomt of een visioen ziet over een brandweerwagen vertelt dit je dat je de neiging hebt om meer aan de behoeften van andere mensen te denken dan aan je eigen behoeften in je leven. Je kunt je ook zorgen maken over situaties die werkelijk buiten je macht liggen. Je zou niet moeten proberen om altijd de bindende factor te zijn, en alles proberen op te lossen, ondanks dat je weet dat je zelf ook een mening hebt. Het kan ook betekenen dat je voor veel wel het materiaal en de mogelijkheid in huis hebt, maar dat is nog geen garantie voor succesvol zijn.

De brandweerman in een droom of visioen vertelt je dat je hulp krijgt bij woede en agressie, opgekropte emoties die spontaan tot uiting kunnen komen en die je niet meer in de hand hebt; je krijgt hulp zodat dit opgelost kan worden en geblust van binnen waarna je het obstakel hebt overwonnen.

 

 


Brief, E-mail en WhatsApp 

Een droom of visioen waarin je een brief ontvangt brengt je een nieuwe kans of uitdaging, die je leven die een bijzondere wending kan gaan geven. Een brief kan ook een boodschap van je onderbewuste vertegenwoordigen; problemen waarover je niet wil, of tot op heden niet heb kunnen praten, worden je zo bewust gemaakt. De inhoud van de brief kan je raad geven over een bepaalde situatie in je leven die aandacht nodig heeft.

 


Bril

Dromen of visioenen over een bril vertellen je dat je geen heldere blik of kijk op de huidige situatie hebt. Een andere uitleg is dat je bewust op zoek bent naar antwoorden in je leven, je wilt inzicht in het hoe of waarom. Ook kan er sprake zijn van misverstanden die je verkeerd hebt ingeschat en die je wilt rechtzetten of wilt overwegen.

Een gebroken glas in je bril vertelt je dat de zaak niet correct is afgehandeld, je geen helder en eerlijk antwoord hebt gekregen, dat je onderzoeken worden belemmerd en dat je niet de juiste inzichten hebt.

 


Broek, Korte broek, Spijkerbroek

Dromen of visioenen over een broek vertellen je dat je in een situatie kan komen die negatieve energie bezit, je kunt verleidingen tegenkomen maar ook oneerlijke handelingen. Een andere uitleg is dat de broek staat voor bescherming van de manier waarop je op aarde staat, de stabiele basis van je gedachten en opvoeding beschermt je. Een andere uitleg is dat je je afvraagt wat je rol is in een bepaalde situatie in het leven.

Een korte broek in je droom of visioen vertelt je dat je je open stelt voor nieuwe invloeden, en dat je graag meer van jezelf wilt laten zien. Maar een andere uitleg is dat je innerlijke kind of je jeugdige zelf zich graag wil uiten door wat speelser te reageren. Een alternatieve uitleg is dat je jezelf tekort doet, of dat je financiële situatie niet voldoende is.

Dromen of een visioen over een fluwelen, stoffen of ribbroek gaan over je sensuele en seksuele kant. Een andere uitleg is dat je creativiteit, je persoonlijkheid goed tot uiting mag komen, anders en jezelf zijn geeft een heel gelukkig gevoel.

Visioenen of dromen over een spijkerbroek vertellen dat je je volledig afschermt voor negatieve invloeden. Een andere uitleg is dat de spijkerbroek staat voor kracht, en sterk zijn geeft je succes voor de langere termijn.

 


Broer

Als je droomt of een visioen hebt over je broer, duidt dit op een persoonlijke verbinding met je broer, dit kan zowel positief als negatief worden ervaren. Het zijn dus de overeenkomsten, karaktereigenschappen, maar ook de verschillen tussen de familieleden onderling. Een andere uitleg is dat de karaktereigenschappen van je broer nodig zijn om een doel, wens, droom in je leven te behalen. Een alternatieve uitleg is dat er iemand in je omgeving die karaktereigenschappen waarbij je broederlijke gevoelens koestert, of de eigenschappen van je broer bezit. Dit is zowel positief als negatief uit te leggen.

 


Brood

Dromen of visioenen over brood vertellen je over de basisbehoefte van het leven, de basis van het lichaam en de basis van een nieuw project, wens, of droom. Een andere uitleg is dat je in het verleden hebt gezaaid en geoogst en nu kun je de vruchten – in de vorm van een basisinkomen of basisgeluk – plukken en ontvangen. Een alternatieve uitleg is dat je het gevoel hebt onvoldoende te hebben ontvangen en dat je meer verdient; dit kan zowel financieel zijn, als kansen of relaties en op het emotionele vlak.

 


Broodrooster

Een broodrooster in je droom of visioen vertelt je dat je teveel hooi op je vork wilt nemen door te snel klaar te willen zijn en tegelijkertijd andere mensen te willen helpen. Een andere uitleg is dat je bijdehand en snel denkend bent, of dat je op dit moment een onafgebroken stroom van nieuwe wensen, mogelijkheden en ideeën ervaart.

 


Brug

Dromen of visioenen over een brug vertellen je over de overgangsperiode in je leven. Het is een periode om het uiteindelijke doel te kunnen bereiken; in je leven moet je eerst over de brug komen en een tijdje doen wat je voor je gevoel niet wilt doen. Je moet deze periode overbruggen, maar het resultaat na deze oversteek zal gewenst zijn en nieuwe inzichten en resultaten geven.

Een droom of visioen waarin je een brug oversteekt gaat over een belangrijk besluit of een gedenkwaardig moment in je leven. Dit besluit zal een positieve verandering blijken, met welvaart en rijkdom in het verschiet.

 


Bruid, Bruidegom

Dromen of visioenen dat je de bruid of de bruidegom bent vertellen je over veranderingen in het leven, maar ook rijkdom, emoties, liefde, geld, geluk en voorspoed die je kunt ervaren. Een andere uitleg is dat je niet in een sprookje leeft en dat je je bewust moet worden van de kansen die worden aangeboden en de kansen die je hebt gemist in je leven.

Dromen of visioenen dat je een bruid of bruidegom ziet duiden op een gedeelde  winst en een overwinning van problemen die je met andere mensen in je omgeving kunt gaan vieren. Maar een andere uitleg kan ook zijn: afgunst, karaktereigenschappen, gezonde jaloezie betreffende een pas getrouwd stel.

Nog een belangrijke uitleg is dat de bruid en bruidegom je de overeenkomst vertelt tussen je mannelijke en vrouwelijke energie. Weer een andere uitleg is dat je natuurlijk de wens koestert om getrouwd te zijn, of dat je meer balans kunt vinden in je leven.

 

 

Bruidsjurk

Dromen of visioenen over een bruidsjurk dragen duiden op nieuwe, eigen inzichten in je leven. Een andere uitleg is dat je emoties, problemen en diepste gevoelens te boven bent gekomen, je bent nu in het reine met je zelf en je relaties gekomen.

Als je een bruidsjurk draagt in je droom of visioen vertelt dit over een evaluatie of beoordeling van je persoonlijke relatie. Een andere uitleg is dat je vrouwelijke energie zich uit en dat deze krachtig voor nieuwe innerlijke kansen zorgt, je op en top vrouw voelen, ware vrouwelijke schoonheid ervaren die voorheen niet voor mogelijk werd geacht.

Een droom of visioen dat je bruidsjurk niet past, of vies is, wil zeggen dat je alles in je leven nog eens goed onder de loep nemen of dit wel echt is wat je wilt bereiken in je leven. Een andere uitleg is dat je een oude vrouwelijke situatie bent ontgroeid en een oude relatie achter je laat, dit kan zowel positief als negatief worden ervaren.

 


Bruiloft, Bruiloftsgasten

Dromen of visioenen over een bruiloft vertellen je over nieuwe inzichten, overwinning van problemen, een verbintenis van mensen en ideeën die waar worden in je leven. Een andere uitleg is de volledige overwinning op je mannelijke en vrouwelijke energie en de balans in het leven. Maar ook het ervaren van een mystiek innerlijk huwelijk die voor nieuwe kansen gaat zorgen. Een alternatieve uitleg is dat er in je omgeving een huwelijk op handen is, of een overeenkomst tussen een werkgever en werknemer.

Droom of zie je een visioen over een bruiloft die halverwege wordt afgebroken, dan vertelt het je dat je de situatie niet meer onder controle hebt. Bekijk ook goed welke mensen op je bruiloft aanwezig zijn, dit vertelt je waarin je oplossingen en overwinningen tegemoet gaat, of wie je bruiloft ondersteunt of wil ondermijnen. Ze vertellen je ook over je carrière, nieuwe werkgever, vriendschappen en of je in het reine komt met jezelf.

 


Bubbelbad

Als je droomt of een visioen hebt dat je een bubbelbad neemt, duidt dit op de ultieme vorm van ontspanning en rust, je zou jezelf willen ontdoen van alle negatieve emoties en problemen. Je wilt je opgekropte verleden loslaten en weg laten spoelen zodat je het niet meer nodig hebt. Een andere uitleg is dat luxe en overwinning in je leven er op een onverwachte manier aan komt.

 

 

Buik

Visioenen of dromen over de buik vertellen je over het centrum van het leven en de huidige status van de situatie, je leven, je reacties en mogelijkheden in je leven. Een andere uitleg is natuurlijk bewustwording, liefde, emoties, en genegenheid die de balans vormen. 

Heb je buikpijn in je droom of visioen dan vertelt dit je dat je uit balans bent, de huidige situatie is niet meer passend, je wordt je bewust dat je moet loslaten, de situatie is niet gezond meer. Een andere uitleg is dat het centrum van het leven uit balans is, zoek mogelijkheden om jezelf te zuiveren.

 


Buikspreker

Een droom of visioen over een buikspreker geeft je de innerlijke leiding aan, waar je naar moet luisteren. Een andere uitleg is dat je lichamelijke bewustzijn naar een hoger niveau moet worden getrokken. Nog een andere uitleg is misleiding en een verraderlijke kwestie met misschien wel een negatief effect.

 


Buitenland

Als je droomt of een visioen hebt dat je in het buitenland bent duidt dit op overwinning, succes, de onbegrensde mogelijkheden van een reis die je maakt in je leven. Een andere uitleg is onbalans of chaos in je huidige situatie die je niet onder controle hebt, dat je de behoefte hebt aan een nieuwe omgeving en aan je huidige situatie wilt ontsnappen. Een alternatieve uitleg is dat je je horizon wilt verbreden en daarvoor aanpassingen in je leven wilt aanbrengen.

 


Buis, Tunnel

Dromen of visioenen over een buis of tunnel gaat over je vagina, de baarmoeder en geboorte van je lichaam. Een andere uitleg vertelt je de behoefte aan veiligheid en verzorging. Nog een andere uitleg is dat de tunnel of buis staat voor de situatie in je leven waarin je geen uitweg weet, en eerst verder moet voordat je licht gaat zien in de duisternis. Er is geen weg terug, je moet opnieuw alles inzien en uitvinden, maar aan elke tunnel komt een eind.

 


Bus, Busje , Bus missen, Uitstappen, Verkeerde halte, Voor in de bus zitten   

Dromen of visioenen over een bus vertellen je over een innerlijke reis die je samen met andere mensen volgt, je wordt ondersteund in je nieuwe kansen, mogelijkheden, wensen en ideeën.

Zit je voorin de bus in je droom of visioen, dan ben je de drager van de ideeën en reizen andere mensen mee op jouw ideeën en verwachtingen. Als je droomt of een visioen hebt dat je op de bus wacht dan duidt dit op een tijdelijke tegenslag bij het bereiken van je persoonlijke doelen.

Dromen of visioenen over het uitstappen bij de verkeerder halte vertellen je dat je nog niet klaar bent met je reis, met je veranderingen, of dat je twijfelt, niet de juist keuzes hebt gemaakt. Het vertelt je over onzekerheid, schaamte en onkunde, of niet voldoende informatie hebben ontvangen.

Als je de bus mist, of in de verkeerde bus stapt, vertelt dit dat er iets in je leven niet helemaal goed is, je hebt verkeerde keuzes gemaakt. Je zou het wat langzamer aan moeten doen en een nieuw plan uitstippelen in je leven. Een andere uitleg is dat je nog niet klaar bent voor de nieuwe kansen, wensen, ideeën of veranderingen. Een alternatieve uitleg is dat je het idee hebt dat je overal achteraan hobbelt, je komt altijd net te laat, of niet voldoende geïnformeerd en daardoor verlies je je gekozen doel uit het oog.