Home » Droom » Letter C

 Letter C

 

Cabaret 

Een cabaret zien in je droom of visioen vertelt je over de behoefde aan plezier en luisteren naar je innerlijke kind. Je moet je leren uiten en dat plezier maken, zodat het voldoening gaat geven in je leven.

Als je meespeelt in een cabaret vertelt je dit, dat je het leven eens wat luchtiger of gemakkelijker kunt bekijken. Niet altijd alles even serieus nemen, neem het soms met een korreltje zout. Neem de mening van mensen niet altijd voor waar aan. Zie ook toneel, dans, muziek, artiest, acteur en beroemdheid,vip.

   

Cabrio

Dromen of visioenen over een cabrio duidt op veranderingen en een reis in je leven die je nogal glorieus ervaart. Ook pronk je graag met dat wat je hebt gekregen, en de macht die je hieruit krijgt is dan ook geen vreemde voor je. Zie ook auto, bus, weg, rijden, trein

 

Caddie

Dromen of een visioen over het zijn van een caddie vertellen je dat je een persoon bent die graag achter andere mensen aanloopt in je leven of in een project. Een andere uitleg is dat je graag de lasten van andere mensen draagt. Het gevoel willen hebben dat je erbij hoort. Maar in het echt heb je het gevoel dat je niet echt past bij deze mensen. Zie ook auto, bus, weg, rijden, trein. 


Cadeau, (Kado)    

Als je in je droom of visioen een cadeau krijgt vertelt het je dat je iets onverwachts kunt verwachten in je leven, dit kan een bezoek zijn, een meevaller, geld, tijd, liefde, geluk en een baan, een eigen onderneming, je wensen zullen uitkomen. Je verdient het beste, je hebt er hard voor gewerkt en nu word je beloond. Het cadeau weerspiegeld je hart, je basis; dat wat je nodig hebt om daar te komen waar je moet zijn. Een alternatieve uitleg is dat een cadeau ook een projectie is van jezelf, je karaktereigenschappen, je verleden, je karma, je innerlijke demonen, je angsten, je diepste wensen enzovoorts. 

Krijg je in je droom of visioen een cadeau met daarin iets ongewenst dan vertelt het je dat je een vijand hebt of problemen uit het verleden die je moet overwinnen, en onder ogen moet komen. Een andere uitleg is dat je een keuze gemaakt hebt waarvan je spijt hebt.

Dromen of visioenen over het inpakken van een cadeau vertellen je dat je bent begonnen aan je innerlijke ontwikkeling, transformatie naar iets nieuws, je bent je aan het opmaken voor iets moois. Je wordt je bewust van de schoonheid van het leven, de innerlijke reis, en de transformatie die noodzakelijk lijkt te zijn. Een andere uitleg is dat je graag mensen helpt die problemen hebben, en je daarvoor liefde, tijd en geluk wilt geven.

Cadeaupapier in je droom of visioen vertelt je dat je iets verbergt, iets verstopt, iets mooier wilt maken dan dat het in werkelijkheid is. Verberg je iets voor jezelf of voor je omgeving?. Een andere uitleg is dat cadeaupapier de uiterlijke verschijningsvorm van je droom, je wens, je idee, jezelf weerspiegeld. Nog een andere uitleg is dat er sprake kan zijn een beschermd laagje over je hart, je basis, een projectie is van jezelf, je karaktereigenschappen, je verleden, je karma, je innerlijke demonen, je angsten, je diepste wensen enzovoorts heen. Je hart, je basis, een projectie is van jezelf, je karaktereigenschappen, je verleden, je karma, je innerlijke demonen, je angsten, je diepste wensen enzovoorts heen.  Zie ook feest, party, verjaardag, gezelligheid, ontvangen, geld, vrienden.     


Cadeaubon, Tegoedbon.

Dromen of visioenen over het ontvangen van een cadeaubon of tegoedbon vertelt je dat je iets tegoed krijgt. Dit kan tijd, liefde, geluk, geld een meevaller een onderneming zijn of wensen die uit kunnen gaan komen. Maar je gaat dit in je eigen tijd en eigen ideeën omzetten.

Dromen of visioenen over het inwisselen van een cadeaubon, tegoedbon vertellen je dat je je tegoed op maakt, je gebruikt je reserve, je pakt de mogelijkheden met beide handen aan zodat je de dromen, wensen kunt waarmaken.

Het kwijt zijn of geen geldige cadeaubon hebben in een droom of visioen vertelt je dat je het idee, je wensen, je doel uit het oog bent verloren. Een andere uitleg is dat je te lang hebt gewacht voordat je tot actie overging; nu ben je te laat. Zie ook feest, party, verjaardag, gezelligheid, ontvangen, geld, vrienden.        


Cake

Wanneer je droomt of een visioen hebt over een cake vertelt dit je dat je zou moeten leren om je werkzaamheden te delegeren in plaats alles zelf te doen. Een andere uitleg is egoïsme of het gevoel hebben dat je niet krijgt wat je toekomt, je vindt dat je meer verdient in het leven. Nog een andere uitleg is dat de prestaties die je hebt geleverd hun vruchten afwerpen, je zult succesvol zijn.

Een gevulde cake in je droom of visioen vertelt je, dat je op de goede weg zit en dat je bewust keuzes hebt gemaakt, vol met arbeid en vlijt, maar toch lijkt het nog niet helemaal af te zijn. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt dat je blijft hangen, stilstaat of niet de juiste mogelijkheden bezit.

Wanneer je droomt of een visioen hebt over het eten van cake vertelt dit je dat je beloond zult worden voor je harde werk en dat je succes zult vieren. Deze droom of visioen zou ook aan kunnen geven dat je meer wilt dan je feitelijk aankan, dus heb even geduld. Zie ook taart, gebak, eten, feest, party, verjaardag, vrienden, familie, ontvangen

  

  


Callgirl

Visioenen of dromen over het bellen van een callgirl vertellen je over de behoefte aan communiceren, over je ware gevoelens, genegenheid, eenzaamheid en je emoties die je wilt delen met onbekende en/of anoniem, zodat je geheimen persoonlijk blijven. Een andere uitleg is dat je gevoelens over je seksualiteit wilt uiten en delen met andere.

Dromen of visioenen over het zijn van een callgirl vertellen je dat je probeert te communiceren over je behoeftes, liefde en genegenheid, maar juist hiermee ervaar je moeite Een andere uitleg is dat je op dit moment niet genoeg seksuele of sensuele contacten hebt in je leven. Zie ook telefoon, bellen 

 

 

 

Camouflage

Een droom of visioen waarin je gecamoufleerd bent vertelt je dat je verbergt wie je werkelijk bent, of wie je echt wilt zijn. Je verbergt je ware hart, je echte gevoelens en emoties, verdriet, angst, woede en twijfels. Een andere uitleg is schaamte en onmacht, onbegrip en jezelf onderwaarderen, uit angst voor de realiteit. Zie ook kleding, leger, aanpassen. masker

  


Camping

Dromen of visioenen over een camping vertellen je over het verlangen naar ontspanning en een welverdiende vakantie en rust, eenvoud en samenwerking tussen je mannelijke en vrouwelijke energie. Een andere uitleg is dat je meer contact met de natuur wilt of kiest voor een simpeler, eenvoudiger en ongedwongen leven. Nog een andere uitleg is het netwerken en sociale contacten met mensen uit je omgeving of het vermogen om vrienden te maken. Je hebt een behoefte om ergens bij te horen, maar je wilt ook je zelfstandigheid en persoonlijke eigenschappen blijven bewaren. Een camping weerspiegeld je hart, je basis, je gevoel, je intuïtie en je ziel. Een andere uitleg is dat je op dit moment niet in staat bent te aarde, jezelf te vestigen, op één plek te willen zijn en/of niet in een bepaalde situatie willen zijn. Nog een andere uitleg is jezelf terug trekken uit een te druk leven en/of wereld vol met verplichtingen en stress momenten enzovoorts. Zelfstandigheid, onafhankelijkheid. Een alternatieve uitleg is dat de camping ook een tijdelijk oplossing vertegenwoordigd een van A naar B moment - dit kan op verschillende manieren worden ervaren zowel positief als negatief. Zie ook caravan, reizen, auto, weg, vakantie  natuur, buiten, tent         

  


Cape

Wanneer je droomt of een visioen hebt dat je een cape draagt, vertelt dit je dat je jezelf probeert af te schermen. Dit kan zijn omdat je niet emotioneel gekwetst wilt worden, of uit angst voor het onbekende. Een andere uitleg is dat je iets probeert weg te moffelen of verbergen. Een alternatieve uitleg is dat je emotioneel niet de gevraagde erkenning krijgt die je voor je gevoel wel wilt bezitten, of verdient te krijgen. Zie ook Jas, regen,.     


Camper, Trailer

Dromen of visioenen over een camper, trailer duiden op voorzichtige emotionele, innerlijke vooruitgang in een situatie of op het levenspad dat je wilt begaan, het gaat allemaal wel traag, maar gestaagd en met zekerheid. Een andere uitleg is dat je ook veel persoonlijk bagage meeneemt uit het verleden; de niet verwerkte problemen, angsten, obstakels sleep je steeds weer met je mee. Een camper, trailer weerspiegeld je hart, je basis, je gevoel, je intuïtie en je ziel. Een andere uitleg is dat je op dit moment niet in staat bent te aarde, jezelf te vestigen, op één plek te willen zijn en/of niet in een bepaalde situatie willen zijn. Nog een andere uitleg is jezelf terug trekken uit een te druk leven en/of wereld vol met verplichtingen en stress momenten enzovoorts. Zelfstandigheid, onafhankelijkheid. Een alternatieve uitleg is dat de camper, trailer ook een tijdelijk oplossing vertegenwoordigd een van A naar B moment - dit kan op verschillende manieren worden ervaren zowel positief als negatief.     

Als je droomt of een visioen hebt dat je in een camper, trailer leeft, vertelt dit je dat je vooruitgang wilt maken met betrekking tot je hart, je ware zelf, je moederlijke en verzorgende kant. De camper, trailer vertelt je ook dat je veel persoonlijk bagage meeneemt uit het verleden, zoals niet verwerkte problemen, angsten en obstakels. Ook kun je blijven vasthouden aan een bestaande situatie en nu is de tijd gekomen om verder te gaan. Een alternatieve uitleg is dat je ernaar verlangt om meer zelfvoorzienend en onafhankelijk te zijn, vrijheid in je leven kunnen ervaren en met niemand rekening hoeven houden. Een andere uitleg is dat je op dit moment niet in staat bent te aarde, jezelf te vestigen, op één plek te willen zijn en/of niet in een bepaalde situatie willen zijn. Nog een andere uitleg is jezelf terug trekken uit een te druk leven en/of wereld vol met verplichtingen en stress momenten enzovoorts. Zelfstandigheid, onafhankelijkheid. Een alternatieve uitleg is dat de camping ook een tijdelijk oplossing vertegenwoordigd een van A naar B moment - dit kan op verschillende manieren worden ervaren zowel positief als negatief.  Zie ook caravan, reizen, auto, weg, vakantie    

 

 

Caravan

Een droom of visioen met een caravan vertelt je dat de basisbehoefte waardevol genoeg is voor dit moment in je leven. Je moet tevreden zijn met wat je krijgt in je leven, je gaat langzaam maar zeker vooruit. Een caravan weerspiegeld je hart, je basis, je gevoel, je intuïtie en je ziel. Een andere uitleg is dat je op dit moment niet in staat bent te aarde, jezelf te vestigen, op één plek te willen zijn en/of niet in een bepaalde situatie willen zijn. Nog een andere uitleg is jezelf terug trekken uit een te druk leven en/of wereld vol met verplichtingen en stress momenten enzovoorts. Zelfstandigheid, onafhankelijkheid. Een alternatieve uitleg is dat de caravan ook een tijdelijk oplossing vertegenwoordigd een van A naar B moment - dit kan op verschillende manieren worden ervaren zowel positief als negatief.     

Dromen of visioenen dat je met een caravan rondtrekt, vertellen je dat je in een moeizame innerlijke reis leeft, je neemt veel bagage mee uit het verleden en hebt moeite om dingen los te laten en te genieten van de kansen die komen, maar je gaat weliswaar langzaam maar gestaag door. Een andere uitleg is dat je op dit moment niet in staat bent te aarde, jezelf te vestigen, op één plek te willen zijn en/of niet in een bepaalde situatie willen zijn. Nog een andere uitleg is jezelf terug trekken uit een te druk leven en/of wereld vol met verplichtingen en stress momenten enzovoorts. Zelfstandigheid, onafhankelijkheid. Een alternatieve uitleg is dat de caravan ook een tijdelijk oplossing vertegenwoordigd een van A naar B moment - dit kan op verschillende manieren worden ervaren zowel positief als negatief.    

Dromen of visioenen dat je in een caravan woont, vertellen je dat je vooruitgang wilt maken met betrekking tot je hart, je ware zelf, je moederlijke en verzorgende kant. Het vertelt je ook dat je veel persoonlijk bagage meeneemt uit het verleden, zoals niet verwerkte problemen, angsten en obstakels. Ook kun je blijven vasthouden aan een bestaande situatie en nu is de tijd gekomen om verder te gaan. Een alternatieve uitleg is dat je ernaar verlangt om meer zelfvoorzienend en onafhankelijk te zijn, vrijheid in je leven kunnen ervaren en met niemand rekening hoeven houden. Een andere uitleg is dat je op dit moment niet in staat bent te aarde, jezelf te vestigen, op één plek te willen zijn en/of niet in een bepaalde situatie willen zijn. Nog een andere uitleg is jezelf terug trekken uit een te druk leven en/of wereld vol met verplichtingen en stress momenten enzovoorts. Zelfstandigheid, onafhankelijkheid. Een alternatieve uitleg is dat de caravan ook een tijdelijk oplossing vertegenwoordigd een van A naar B moment - dit kan op verschillende manieren worden ervaren zowel positief als negatief. Zie ook camper, camping, reizen, auto, weg, vakantie   tent , hotel  

 

  
Carnaval

Als een droom of visioen hebt over het vieren van carnaval vertelt dit dat je de behoefte hebt jezelf te uiten, en te genieten van het leven. Je hebt het gevoel dat je niet wordt geaccepteerd zoals je bent, maar door jezelf te vermommen hoop je dat mensen je wel accepteren. Een andere uitleg is dat je moet genieten van het leven, het innerlijke kind komt naar boven. Nog een andere uitleg is dat carnaval staat voor de uitlaat klep, het los laten van emoties, de innerlijke angsten en je verborgen eigenschappen de dingen die je niet aan de buitenwereld wil laten zien maar die er wel zijn. De schaamte voorbij, het overwinnen van je al je twijfels en zonder beperkingen. Nog een andere belangrijke uitleg is dat Carnaval het dragen van een masker vertegenwoordigd, ben je eerlijk tegenover jezelf en/of je omgeving. Draag je een masker in de situatie waarin je zit en/of zijn er mensen in je omgeving die een masker dragen. Zet je masker af, laat je ware ik aan de wereld zien, de schaamte voorbij, geen beperkingen meer. Zie ook feest vieren, party Alcohol, drinken, carnaval.  

   

 
Carrousel

Dromen en visioenen over een carrousel vertellen je dat je moet luisteren naar het innerlijke kind. Een andere uitleg is dat je leven op dit moment alleen uit dezelfde rondjes bestaat en zich steeds weer herhaalt, je zit vast, problemen blijven steeds weer komen. Je hebt het gevoel dat je vast zit en niet vooruit komt in je leven. Dat klopt, je moet uitstappen en dit proberen te doorbreken door dingen meer volwassen te zien of meer te genieten van je innerlijke kind. Een alternatieve uitleg is dat het carrousel ook een verwijzing is naar het verleden, je kindertijd en/of zelf je grootouders en familiegeschiedenis. Zie ook achtbaanPretpark, Attractiepark, Speeltuin 

   


Cartoon, Strip

Het lezen van een cartoon vertelt je dat je informatie, communicatie wilt maar dit met een kinderlijke benadering moet doen. Een andere uitleg is dat je op zoek bent naar antwoorden uit het verleden, je innerlijke kind komt tekort. Ben je in je droom of visioen een cartoontekenaar dan vertelt het je dat je je innerlijke kind aan het uiten bent zodat je informatie, het verleden en oplossingen zult vinden in je leven. Let goed op wat je aan het tekenen bent, dit vertelt wat je moet veranderen of wat je zoekt in je leven. Zie ook schrijven, brieven, tekenfilm striphelden

 

 

 
Casino

Een droom of een visioen over een casino vertelt je dat je zelf de gok naar het grote geluk wilt vinden, maar of dit een juiste keuze is weet je alleen zelf, neem dus geen overhaaste beslissingen en vertrouw op je gevoel. Een andere uitleg is dat het casino het innerlijke kind in je naar boven haalt, je mag meer spelen en ongedwongen zijn.

 


Cassettebandje

Als je droomt of een visioen hebt over een cassettebandje vertelt je droom dat er waarheid in je verhaal zit en dat het de moeite waard is wat je zegt. Een andere uitleg is dat je gevoelig bent voor andere meningen van mensen, deze kunnen je van je stuk brengen. Een alternatieve uitleg is dat je eens iets nieuws moet uitproberen in je leven. Nog een andere uitleg is dat je zicht probeert te krijgen op wat je in het verleden hebt gezegd, of dit nu goed is of niet, je probeert dit te achterhalen. Het kan ook een hang zijn naar het niet willen loslaten van het verleden.

 


Castratie

Dromen of visioenen over een castratie vertellen je iets over je persoonlijkheid en dan vooral je grenzen die je laat overschrijden maar ook eigenheid, eigenwaarde is geschonden. Als je droomt of een visioen hebt over castratie vertelt je over een angst dat je seksuele krachten hebt verloren. Een andere uitleg is dat je seksuele en sensuele gevoelens onder druk staan. Een andere uitleg een gebrek aan creativiteit om je uitdaging, dromen, wensen te beginnen.

 


Cd of dvd

Dromen of visioenen over het afspelen van een cd of dvd, vertellen je dat je tot rust moet komen in een bepaalde situatie. Een andere uitleg is dat je inzicht probeert te krijgen in een situatie die je ontgroeid bent en nu probeert te achterhalen. Nog een andere uitleg is dat er waarheid in je verhaal zit, waaraan mensen in je omgeving twijfelen. Het heden of de toekomst die snel naar je toekomt, en nog niet bekend is voor je, wordt in delen aan je getoond, dus let goed op waar het zich afspeelt.

 


Centimeter

Dromen of visioenen over een centimeter gaan over inzicht en uitmeten van dingen en problemen uit het heden en het verleden, de toekomst vast willen leggen. Je wilt een overmaat van controle houden in je leven, elke hoek wil je weten, elke centimeter moet opgevuld zijn in je leven. Een andere uitleg is dat je een tijdlijn trekt voor jezelf, je maakt je ervan bewust wanneer je deze stappen gaat ondernemen door dit vast te leggen op centimeters van het leven van je bestaan. Een alternatieve uitleg is dat de centimeter staat voor je levenslijn en hoe je leven verloopt of gaat verlopen. Zie ook Naaimachine, stoffen, mode, markt, kleding, 

 

 

 


Centaur

Een visioen of een droom over een centaur vertelt je over transformatie of samenvoeging van je innerlijke liefde, warmte, schoonheid en zuiverheid, die je kunt veranderen en die je je levenspad doen vinden. Maar ook de innerlijke wijsheid, astrologie, sterrenkijken, zuiverheid en kracht. Nog een ander uitleg is het vinden van rechtvaardigheid en voorspellingen die uitkomen. Een alternatieve uitleg is dat je op dit moment tussen twee werelden leeft, en geen besluiten kunt nemen, het wordt tijd dat je met je eigen benen op de grond gaat staan.

 

 


Chauffeur

Een droom of een visioen over het zijn van een chauffeur vertelt je dat je de controle hebt over een innerlijke, uiterlijke reis die je aan het maken bent in je leven. Kun je als chauffeur de weg niet vinden in je droom of visioen dan vertelt het je dat je even rust moet nemen om de juiste beslissingen en meningen te vormen zodat je de reis weer verder kunt voortzetten. De chauffeur is een weerspiegeling of reflectie van je persoonlijk eigenschappen, jij bent dus zelf de chauffeur.

 

 

 


Chip

Het laten zetten van een chip in je droom of visioen vertelt je dat je dingen op een nieuwe manier van binnen uit aan het bekijken bent, dat techniek en ontwikkelingen een belangrijke rol gaan spelen in je leven. Een andere uitleg is dat je in verbinding wilt staan met de wetenschap, de engelen, het hiernamaals. Een alternatieve uitleg is dat je probeert om inwendige dingen, problemen, uitvindingen en meningen op te slaan die je later weer kunt gebruiken als extra gevoel, of informatie opslag.

 

 

 


Chocolade, Chocoladereep, Bonbon, Eten van Chocolade, Drinken van choco, Bittere choco 

Dromen of visioenen over chocolade vertellen je over de motor van het geluksgevoel, even de zorgen en problemen vergeten. Een ander uitleg is dat je goed zorgt voor personen die van jou afhankelijk zijn, moederlijke of vrouwelijke liefde  uitstraalt. Nog een andere uitleg is dat chocolade staat voor betere financiële mogelijkheden, kennis en vrouwelijke kracht die je tot nieuwe kansen brengt.

Het drinken van chocolade in je droom of visioen vertelt je dat het beter met je gaat, na een periode van tegenslagen en emotionele problemen. Een andere uitleg is dat je vrouwelijk energie aandacht nodig heeft, warmte, liefde en moedergevoelens als een tekort ervaart. Het vertelt je natuurlijk ook iets over de motor van het geluksgevoel, even de zorgen en problemen vergeten.

Het eten of het zien van een chocoladereep in je droom of visioen vertelt je dat je banden met kennissen en zakelijke relaties zullen worden aangescherpt, en verbeterd. Een andere uitleg is dat je aan de ene kant onafhankelijk wil zijn, en aan de andere wilt zorgen voor je medemensen, met als gevolg je verdeeld voelen of last hebben van twijfels.

Dromen of visioenen over de luxe bonbon duiden op veel ruimte op het financiële gebied en een verbetering tussen relaties en innerlijke gevoelens. Een andere uitleg is dat je geproefd hebt aan onafhankelijkheid en meer zelfstandigheid; dit haalt het goede in je naar boven.

Bittere chocolade in je droom of visioen vertelt je dat je meest pure en ware zelf tot uiting komt, maar ook het ervaren van teleurstellingen of emotionele, geestelijke problemen en tegenslag.

 

   

 


Choreograaf

Dromen of een visioen over het zijn van een choreograaf vertellen je dat je je bewust kunt uiten en controle wilt houden over je creativiteit. Je bent in staat creativiteit over te brengen op andere mensen en mensen daarin te motiveren. Een andere uitleg is dat een choreograaf staat voor het uiten van lichamelijk bewustzijn, schoonheid, gevoel, liefde, vrijheid en het onmogelijke mogelijk maken.

Als je een droom of visioen hebt over het zien van een choreograaf vertelt het je dat je je moet leren uiten, leren je creativiteit te gebruiken, je moet je bewust worden van het gevoel en openheid, geluk, liefde en vrijheid dat je zult krijgen, als je dit wel doet in je leven.

 


Christus, Christen, Christendom, Beelden

Dromen of visioenen over geloven of het zijn van een christen, vertellen je dat je in verbinding staat met God, de engelen, het hiernamaals en de goden. Een andere uitleg is dat je bewust bezig bent met spiritualiteit en geloof. Een alternatieve uitleg is dat je geholpen wordt met het vinden van antwoorden, de weg in je leven, het lot en je levenspad, of levensdoel en dat je beschermd wordt.

Het dromen of een visioen hebben over beelden duidt op de roep naar een geloof, verbinding zoeken met God en het hiernamaals. Heb vertrouwen dat je gebeden zijn gehoord en zullen worden beantwoord.

 


Circuit

Dromen of visioenen over een racecircuit gaan over het leven in snelheid, met snelle stappen snel thuis, de drang om de snelste of de beste willen zijn, en dus voornamelijk prestatiedrang. Een andere uitleg is de zoektocht om vooruit te komen in het leven. Nog een belangrijke uitleg is dat je het gevoel hebt dat je telkens hetzelfde in het leven ervaart, of doet alsof je in rondjes om jezelf heen draait. Een alternatieve uitleg is de eenzaamheid, geen samenwerking krijgen, en altijd moeten strijden voor een plek.

 

 


Circus, Aanwezig in circus, Opzetten van circus  

Dromen of visioenen over een circus vertellen je over het ontwikkelen van je creativiteit, innerlijke ontwikkelen en dan vooral het innerlijke kind en het onschuldige in jezelf. Een alternatieve uitleg is dat je meer moet oefenen om iets tot een goed en succesvol einde te brengen.

Als je droomt of een visioen hebt dat je het naar je zin hebt in het circus vertelt dit dat je tevreden bent over de huidige situatie in je leven. Een andere uitleg is dat je je bewust bent van het ontspannen, van de rust en je innerlijke balans tussen je mannelijke en vrouwelijke energie en tussen het geven en nemen. Een andere uitleg is dat fantasieën, dromen en wensen van vroeger werkelijkheid worden.

Wanneer je in het circus aanwezig bent vertelt dit dat je je op een of andere manier niet begrepen voelt. Je voelt je een clown, mislukkeling, een lachertje voor andere mensen, je geeft onbewust een verkeerde indruk aan de mensen om je heen. Een andere uitleg is dan ook het leren luisteren naar je innerlijke kind, naar het onschuldige en dat je leert spelen in je leven.

Dromen of visioenen waarin je het circus opzet vertellen je over de behoefde aan de ontwikkeling van het innerlijke kind, je mag meer spelen, ontvankelijk zijn en ongedwongen nieuwe kansen aannemen. Zie ook clown, artiest, bandje, muziek, dieren, make-up

  

 


Citadel

De citadel in een droom of visioen vertelt je over de kern van een gevoel, probleem, emoties, je hart, het innerlijke. Een andere uitleg is dat je juist een muur hebt gebouwd om het verleden niet te hoeven uiten. Je wilt niets delen met andere mensen, het is beschermd of zelfs over beveiligd.

 


Citroen, Onrijpe citroen, Verdroogde citroen   

Dromen of visioenen over citroenen duiden op een gevoel van jaloezie, oneerlijke gedachten en beoordelingen over iemand, waarvoor je warme gevoelens hebt. Een andere uitleg is dat je denkt of het gevoel hebt dat je in staat bent je aan te passen waar nodig is. Dit kan echter misplaatst of niet realistisch zijn.

Dromen en visioenen over onrijpe citroenen gaan over tegenslag, obstakels die je niet te boven komt, maar ook geestelijke tegenslag en ziekte of verderf. Het in een droom of visioen eten van citroenen voorspelt vernedering en teleurstellingen, emotionele pijnen in zowel zakelijke relaties als in liefde en vriendschappelijke relaties.

Dromen of visioenen over het zien van verdroogde citroenen voorspelt het opnieuw beleven van oude problemen, of je hier nu op zit te wachten of niet, je je hebt het gevoel dat er emoties, woede en agressie bij je naar boven komen terwijl je dacht dit te hebben afgesloten.

 

 


Clown

Een droom of visioen over een clown vertelt je dat je je ware identiteit verbergt, of dat je innerlijk anders bent dan dat je je voor wilt doen. Dit komt door schaamte, angst, verdriet of ongenoegen die je moet uiten. Daarnaast weerspiegeld het de schaduwzijde van je leven en/of de situatie waarin je zit, zelfreflectie en innerlijke zoektocht. Een andere uitleg is dat het innerlijke kind van je karakter tot uiting wil komen of het kind in je heeft aandacht nodig. Een andere uitleg is dat je op dit moment een ongeremde persoonlijkheid hebt die misschien wat ondoordachte acties onderneemt. Nog een andere uitleg is de behoefte om plezier te hebben, je ware aard te laten stromen en een keer niet binnen de uitgestippelde levensweg te lopen. Out of the box denken en jezelf willen zijn zonder compromissen te sluiten. Zie ook masker, make-up, gezichtsbeschildering

  

    

 


Cockpit, Grote hoogte  

Dromen en visioenen over een cockpit vertellen je over de innerlijke reis die je aan het maken bent, je houdt graag de touwtjes stevig in handen, je moet alleen leren met de wind mee te gaan, en een daling inzetten indien nodig om bij te tanken. Een andere uitleg is dat je teveel hooi op je vork hebt genomen en niet in staat bent het in je eentje te klaren.

De grote hoogte dromen of visioenen willen niet altijd een succes zijn, mits je natuurlijk zeker weet dat je zult slagen, ga na of er niet iemand is die je zou kunnen helpen. Je bent een persoon die groots denkt en hoog van de toren blaast en daarom misschien geen kleine stappen kunt zetten in de goede richting.

 

 


Collecte

Als je droomt of een visioen hebt over een collecte vertelt het je dat als je geeft in het leven, je ook gaat ontvangen, open je deuren voor iedereen die langs komt. Een andere uitleg is dat er een kans is dat er iemand onverwacht bij je aan de deur zal staan, dit kan zowel positief als negatief zijn. Een alternatieve uitleg is dat je een beetje te zuinig op je geld bent en wat moeilijk deelt.

 

 

  


Collega

Een droom of visioen over een collega vertelt je dat de karaktereigenschappen van deze persoon op dit moment in je leven belangrijk zijn om iets te behalen. Een andere uitleg is dat je spiegelt, de zelfreflectie maar ook erkenning van zijn of haar positieve of negatieve eigenschappen. Nog een andere uitleg is dat je bepaalde aspecten uit de relatie in het echte leven nodig hebt of ernaar verlangt, inclusief de obstakels, maar ook jaloezie hoort hieronder. Weer een andere uitleg is moeilijkheden ervaren in je werksfeer, maar ook in je privéleven. Een alternatieve uitleg is dat er een promotie aan je neus voorbij is gegaan.

 


College

Dromen of visioenen over het gaan naar een college vertellen je dat je innerlijke ontwikkelingen meemaakt, je wilt kennis opdoen, scholing, leren en ondernemen en dan vooral aan jezelf werken. Een andere uitleg is onderzoeken wat je wilt gaan doen, door je horizon te verbreden en te kijken wat echt innerlijk bij je past. Een andere uitleg is dat je de behoefte hebt aan ondersteuning, hulp en inzichten tijdens deze leerperiode in je leven. Een alternatieve uitleg is het vasthouden aan dat wat was, het verleden opnieuw willen beleven, onschuldig zijn, zonder vrees en angsten.

 

 

 


Commercial

Dromen en visioenen over een commercial op de televisie vertellen je dat je een beeld probeert scherp te zetten. Je probeert iets nog een keer te zien, te herhalen, je wilt iets uitzoeken en onderzoeken. In sommige gevallen kan het staan voor iets wat in het verleden plaats vond en nu later nog een ontwikkeling kan gaan doormaken. Een commercial vertelt je iets over de manier van onderzoeken, uitvinden en ondervinden. Je wilt meer weten over jezelf en/of het levensonderwerp waar je op dit moment mee bezig bent. Een andere uitleg is dat de commercial ook daadwerkelijk een commercial voorstelt die je in je waakbestaan- je dagelijkse leven-. Indruk heeft gemaakt en/of dat je hier iets mee wilt gaan doen. Zie ook TV, bioscoop

 

  

 

Coma 

Dromen of visioenen waarin je in coma bent vertelt je dat je het idee ervaart hulpeloos te zijn, lusteloos, niet belangrijk, uitgeput, geen controle hebben over de situatie. Een andere uitleg is een burn-out- depressie en overmatig stress ervaren in je waakbestaan. Coma dromen en visioenen komen vaak voor bij tegenslagen, geestelijke en lichamelijke beperkingen die je mag overwinnen enzovoorts. De coma weerspiegeld bijna letterlijk hoe je op dit moment voelt en hoe je in het leven staat. Een alternatieve uitleg is dat je lamgelsagen voelt omdat je niet voorbereid bent op grote veranderingen die er aankomen- te veel invloed van buitenaf.   

 

   


Componist

Als we een visioen of droom hebben over een componist vertelt dit je dat je een zeer creatieve persoon bent die onbekende talenten heeft.  Een andere uitleg is dat muziek je rustig maakt en laat ontspannen, waarna je je wensen kunt gaan ontwikkelen. Nog een andere uitleg is dat je zelf verantwoordelijk bent voor de creatieve uitvoering in je leven en dit zal bijzondere mogelijkheden met zich mee brengen.

 

 


Computer

Een computer in je droom of visioen gaat over de technologie en ontwikkelingen van de toekomst, informatie en het moderne leven, maar vooral over communiceren met jezelf en met anderen in je omgeving. Nieuwe mogelijkheden en kansen worden toegankelijk gemaakt, waarvan je niet had gedacht dat ze jouw kant op zouden komen. Een andere uitleg is dat een computer je vertelt dat je het heden wilt vasthouden. Een alternatieve uitleg is dat computers een gebrek aan individualiteit vertegenwoordigen en het daardoor niet kunnen uitdrukken van emoties en gevoelens naar anderen mensen in je omgeving. Het kan ook staan voor afzonderingen die leiden tot eenzaamheid, verliezen in je leven.

 

  


Computerspelletje

Visioenen en dromen over een computerspelletje vertellen je dat je in staat bent op je eigen manier creatieve oplossingen te zien en te zoeken. Vaak zelf eenzaam zijn, dan ben je toch in staat jezelf te verbeteren en te ontwikkelen en dan vaak op het gebied van communicatie.

Dromen of visioenen dat je een computerspelletje speelt vertellen je dat je het vermogen hebt om anderen mensen te manipuleren door middel van communicatie; zodat ze doen wat jij wilt. Een andere droomuitleg daarentegen is dat deze droom of visioen suggereert dat je de stress en problemen uit het echte leven probeert te ontvluchten; je wilt niet geconfronteerd worden met je fouten en misstappen.

 

 


Concentratiekamp

Een droom of visioenen over een concentratiekamp vertelt je dat je bang bent voor verschillen van meningen om je heen. Misschien ben je bang om anders te zijn dan normale mensen, maar vergeet niet dat iedereen mooi is en normaal, ongeacht je uiterlijke of innerlijke verschijningsvorm. Een andere uitleg is dat je moeite hebt om andere personen met hun verschillen te accepteren, probeer in de mensen de verschillen te waarderen. Een alternatieve uitleg is dat je je opgesloten voelt in je eigen persoonlijke wereld.

Als je droomt of een visioen hebt over een concentratiekamp terwijl je een oorlog hebt meegemaakt, dan duidt dit op erkenning, verwerking, verdriet van oude pijnen en trauma, extreme omstandigheden die je voorzichtig een plek geeft.

 


Concert

Visioenen en dromen over een concert vertellen je over vreugde; je komt helemaal tot rust maar het is ook een vraag naar erkenning. Een alternatieve uitleg is dat je je opgesloten voelt in de menigte, je bent een meeloper en hebt geen eigen ideeën, of mag je mening niet geven. Schaamte en onvermogen, betreffende een situatie in je leven, is ook van toepassing op de dromer of een persoon in je omgeving. Maar het staat ook voor het nemen van risico’s in je leven die je veel voorspoed gaan geven, misschien zelfs wel het onverwachte. Het meedoen aan een concert gaat over creatieve uiting, het verleden, het innerlijke kind, je komt tot rust en je kunt je ontspannen.

 

 


Condoom

Dromen en visioenen over een condoom vertellen je dat je juist zicht hebt op de veiligheid van het leven, of van de dromen die je wilt bereiken in je leven. Je maakt in je leven altijd gedegen keuzes, een controle-freak ben je misschien wel. De plannen die je zo goed aan het afwegen bent, dat je de vruchtbaarheid ervan tot nul reduceert. Een alternatieve uitleg is dat je graag kinderen wilt hebben, maar dit niet lukt, zoek of bekijk alternatieve mogelijkheden.

 


Conducteur

Dromen of een visioen over het zijn van een conducteur vertellen je dat de controle over de innerlijke of uiterlijke reis in je eigen handen is, jij bent de persoon die je zelf controleert en verbetert op weg naar het vinden van je levensdoel. Een andere uitleg is dat jezelf probeert te verbeteren of tegen te houden, dingen te doen in je leven waar je misschien wel eens spijt van kunt krijgen.

Als je een conducteur ziet in je droom of visioen vertelt het je dat je onderbewuste je controleert en verbetert door de juiste keuzes of trein te nemen zodat je de reis kunt gaan maken die noodzakelijk is bij het vinden van je doel.

 

Congres 

Congres dromen of visioenen vertelt je dat je op dit moment meer kennis wilt vergaren betreft de situatie waarin je zit. Leren en studeren maar ook delen van kennis met andere mensen. Je gaat als het ware over je kennis grens heen en je wilt dit delen of vergroten. Een andere uitleg is de behoefte aan een sparingspartner, gelijkgestemde en nieuwe vrienden die zich bij je aansluiten of dingen met je willen delen. Een alternatieve uitleg is dat je in een soort debat bent met jezelf, overwegen, sparren, analyse maken voordat je verder gaat op de ingeslagen weg. 

 

 


Consult

Visioenen en dromen over een consult vertellen je dat je niet goed in je vel zit, en dat je spijt hebt van de beslissingen die je hebt genomen in je leven. Ontspan en komt tot rust, er is een vriend of kennis die je een onverwachte tip of vriendschap aanbiedt. Een andere uitleg is dat je je neer moet leggen bij de situatie zoals hij nu is, maar ook beterschap en inzichten in het leven.

 


Contract, Verscheurt contract, Vies contract 

Dromen of visioenen over een contract gaan over een overeenkomst of bevestiging tussen mensen, maar ook over je mannelijke en vrouwelijke energie die in balans is. Een andere uitleg is een toekenning of bewustwording van een vriendschap en elke vorm van genegenheid die officieel en goed aanvoelt.

Maar is het contract vies of gescheurd, dan vertelt het je dat er meer aandacht besteed moet worden aan je mannelijke en vrouwelijke energie om meer balans te vinden. Een andere uitleg is dat er dus problemen zijn ontstaan die niet zuiver zijn, of gelijmd moeten worden voordat je verder kunt. Het is dan ook een waarschuwing voor je, ga niet op elk aanbod in en herzie waar je aan bent begonnen.

Dromen en visioenen waarin een contract wordt verscheurt vertelt je over het beëindigen van een ongezonde situatie. Als het ware maak jezelf een einde aan iets een bevestiging of overeenkomst. Als alternatieve uitleg is het herzien van aanbiedingen, mogelijkheden, kansen en levenspad. Nog een andere uitleg is onbalans tussen je vrouwelijke en mannelijke energie. 

  


Coupé, Volle coupé, Vieze coupé 

Dromen of een visioen over het zitten in een coupé, vertellen je over een manier van reizen en de luxe, het gemak, de mogelijkheden die je zult ervaren tijdens de reis.

Dromen of een visioen over een volle coupé vertellen je dus dat je de reis moet delen met andere mensen in je omgeving, dit kan zowel positief als negatief worden ervaren in je leven. Een andere uitleg is dat je moet leren je te uiten, zodat je hulp krijgt tijdens de reis die je maakt om je levenspad te vinden.

Dromen of een visioen over het zitten in een vieze of vuile coupé vertelt je dat je weinig gemak en veel tegenslagen tijdens je reis zult tegenkomen en die je moet leren te overwinnen.

 


Cowboy

Als je droomt of een visioen hebt dat je een cowboy bent, gaat dit over de mannelijkheid, ruwheid en hardheid van je als persoon. Een andere uitleg is het verbloemen wie je werkelijk van binnen bent van karakter. Een alternatieve uitleg is dat je hard moet werken voor je inkomen en dat het niet altijd over rozen gaat. Maar je komt er wel uit. Je hebt je dierlijke en instinctieve kant onder controle in je leven.

  

 


Creditcard, Pinpas, Betaalpas

Dromen of visioenen over het bezitten van een betaalpas, pinpas of creditcard vertellen je dat je een moderne kijk hebt op geld en geld geeft op zijn beurt weer aan dat succes en welvaart binnen je bereik liggen.

Geld kan symbool staan voor zelfvertrouwen, succes of normen en waarden. Je hebt veel geloof in je eigen kunnen en levenskennis. Een andere uitleg is dat een droom over geld verwijst naar je houding ten opzichte van de liefde en kwesties van het hart.

Dromen of visioenen over een gebroken betaalpas, pinpas of creditcard vertellen je dat je financieel niet in balans bent, je vermogen is misschien wel letterlijk verdeeld. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt dat je jezelf onderweg bent verloren en je voelt je geestelijk, emotioneel verdeeld.

Een pinpas, betaalpas of creditcard die het niet doet in je droom of visioen vertelt je dat je het gevoel hebt dat je iets wordt ontnomen. Je hebt plannen, wensen die je wel wilt uitvoeren, maar misschien komt dit komt omdat de tijd nog niet daar is, of omdat je echt de financiële middelen niet bezit. Je ziet ook niet de mogelijkheden om je financieel, emotioneel of geestelijk beter te maken.

 


Cyclus

Als je een droom of visioen hebt over alle cyclussen die wij kennen op aarde, vertelt het je over de natuurlijke gang die het lichaam, aarde, heelal, en de weg die het moet afleggen om te kunnen bevruchten, waarna we als mens weer kunnen groeien en bloeien met de dood tot gevolg.

Om de cyclus te kunnen afronden krijgen we de wedergeboorte van een project, het leven, de levensweg. Je bent of wordt je bewust van spiritualiteit, astrologie, de werking van cyclussen, de aarde en de mogelijkheden van het menselijk lichaam.