Home » Droom » Letter D

Letter D

 

Dag

Dromen of een visioen over de dag vertellen over de manier waarop je in het leven staat, je ziet alles goed en duidelijk voor je, dromen en wensen zijn duidelijk in opkomst en in de bloei. Een andere uitleg is dat de dag staat voor vruchtbaarheid, bloei, verzorging, het hoogst haalbare, omdat daarna de avond zijn intrede gaat doen, en dingen dan afgehandeld worden. Een alternatieve uitleg is dat dag staat voor het bewust zijn van de cyclus van het leven, magie, spiritualiteit.

  


Dak, Dakkapel, Vallen van dak, Lopen over dak, Springen van dak  

Een droom of visioen waarin je op een dak bent, vertelt je dat je over je persoonlijke grenzen en mogelijkheden heen stapt, en dat je misschien wel grenzeloos succes gaat behalen. Een andere uitleg is dat je op dit moment boven jezelf uit stijgt en een hoge levensvlucht maakt die voor anderen bedreigend kan zijn. Een andere uitleg is de behoefte aan bescherming tegen problemen van buitenaf. Vraag om hulp, je kunt niet alles alleen in het leven. 

Spring je van het dak en kom je goed op de grond neer dan vertelt het je dat je alles onder controle hebt, gedreven bent, voldoende inzicht hebt om de situatie goed te doorgronden en in te schatten. Een andere uitleg is dat je ideeën, wensen, dromen worden ondersteund en dat je hulp kunt ervaren waar dat je dat nodig hebt.

Wanneer je van het dak valt in je droom of visioen vertelt dit dat je geen vaste greep of solide basis hebt, je hebt misschien wel een foute beslissing genomen en nu je ga compleet onderuit. Een andere uitleg is dat je je bewust bent dat je een stapje terug moet doen, je bent boven je eigen kunnen uitgestegen maar nu laat je los en de gevolgen zijn niet positief.

Loop je in droom of visioen twijfelend over het dak heen dan vertelt dit je dat je nog niet klaar bent om het risico te nemen in je leven, ga eerst eens onderzoeken wat je wilt doen, wat je dromen, wensen, ideeën, mogelijkheden zijn en handel pas daarna.

Dromen en visioenen over een dakkapel vertellen je dan ook dat je inzicht wilt hebben wat er naar je toekomt, je wilt je nieuwe kansen open en eerlijke tegemoet treden. Een andere uitleg is dat je het succes wilt controleren, beheren en wat krampachtig en overmatig de touwtjes in handen wilt houden, dit weerhoud je van verdere groei en ontwikkelingen.

  

Dal

Dromen of een visioen over het zien van een dal gaan over tegenslag, een tijdelijke afdaling in je leven die noodzakelijk is en die je moet overwinnen. De bergen moet je overwinnen en de reis die je moet gaan bewandelen zal niet gemakkelijk zijn. Een andere uitleg is dat je je eenzaam voelt, en het lijkt of je alles alleen moet doen in het leven. Nog een andere uitleg is dat het dal jezelf vertegenwoordigd, misschien voel je op dit moment stress een burn-out, overspannenheid, slapenloosheid enzovoorts. Het dal weerspiegeld hoe je in het leven staat, je levenspad, en vooral hoe je ernaar kijkt; zie je mogelijkheden, kansen of zie je alleen maar redenen om geen actie te ondernemen. Dromen en Visioenen over een dal kunnen zowel positief als negatief worden beleeft- het is maar hoe je kijkt-.  

  

 


Dammen, winnen met dammen  

Een droom of visioen waarin je aan het dammen bent vertelt je dat je op zoek bent naar innerlijke wijsheid, alsof je jezelf test met betrekking tot je eigen inlevingsvermogen, strategie, en het nemen van actie op reactie. Een andere uitleg is dat je bepaalde situaties misschien iets te serieus en twijfelachtig benadert; je schaduwkant komt naar boven als je geen keuze kunt maken. Een alternatieve uitleg is dat je misschien met serieuze problemen te maken kan krijgen en dat onbekenden je schade zullen berokkenen.

Dromen dat je wint met dammen vertelt je dat je persoonlijke twijfels, je schaduwkant weet te overwinnen en je inlevingsvermogen, strategie en wijsheid weet te vergroten. Een andere uitleg is dat je misschien wel winst behaalt, maar dat het wel twijfelachtige is of het eerlijk of oprecht is verlopen. Alternatieve uitleg is het dat je veel moet oefenen in je leven en je dan zult slagen, het leert je ook inzien en je uithoudingsvermogen vergroten.

 

 


Dansen

Wanneer je danst in je dromen of visioen, gaat dit over je vrijheid van beperkingen en harmonie met jezelf. Dansen vertegenwoordigt tevens geluk, seksualiteit en verlangens, innerlijke rust en samenwerking. Een andere droomuitleg is dat dansen een unie van het vrouwelijke en het mannelijke aspect van je karakter voorstelt.

 

 


Dartbord, Darts

Als je een dartbord ziet in je droom of visioen, vertelt dit je dat jet het uiten van je woede, angst, verdriet, agressie en stress niet onder controle hebt, maar probeert te richten op een persoonlijk doel. Een andere uitleg is dat je soms wat directer met je gevoelens om moet gaan waardoor je meer gefocust bent op het loslaten van oude pijnen. Nog een andere uitleg is dat het vertelt dat je in staat bent om doelen te stellen die succesvol zullen zijn, je beheerst de situatie volledig.

 

  

Dauw

Dromen of een visioen over het zien van dauw vertellen je dat je moet proberen door de situatie heen te kijken en de schoonheid van het leven zelf in te zien en zodra de tijd gekomen is, zal alles duidelijk zijn en opklaren. Alles wat nu nog onduidelijk is of verborgen, zal zich met de tijd openen en nieuwe kansen en ideeën gaan brengen. Een andere uitleg is dat dauw staat voor je emoties en gevoelens die je moet uiten, de tranen die je hebt gehuild, je wordt je bewust van het noodzakelijke van deze situatie of emoties uiten, zodat je daarna verder kunt in het leven.

 

 


Deadline

Dromen of een visioen over het moeten halen van een deadline, vertellen je over het bewustwording, grenzen verleggen en de stappen die je moet zetten om je doel te halen. Een andere uitleg is dat je bang bent om te falen, je niet voldoende informatie hebt gekregen, gestrest bent, paniek en emoties niet onder controle hebt, dat je tekort komt en twijfels hebt. Een alternatieve uitleg is dat je iemand bent die controle wilt hebben, in elke situatie, en je jezelf onderbewust controleert en beheert.

 


Decor, Decoratie

Als we een visioen of droom hebben over het zien van een decor of decoratie vertelt dit over de creativiteit van de ziel, uitingen en ontwikkelingen die noodzakelijk zijn om te kunnen groeien. Een andere uitleg is dat de decoratie of decor een stukje geschiedenis, heden, of toekomst vertelt. Nog een andere uitleg is dat het probeert te vertellen waar je ware hart zit, je gevoel, een herinnering die je een goed of negatief gevoel geven en die je moet los laten zodat je verder kunt in je leven.

 

 

 

Deken, Sprei, Dekbedovertrek  

Dromen en visioenen over een deken, sprei, dekbedovertrek gaan over de behoefte aan warmte, genegenheid, bescherming en ondersteuning. Een andere uitleg is dat een deken, sprei staan voor het gevoel van ontevredenheid en stess, burn-out en eenzaamheid staan. Een deken of sprei, dekbedovertrek staan ook in verbinding met hoe je jezelf presenteert in de wereld waarin je leeft. Een alternatieve uitleg is dat je vraag om hulp is verhoort en dat je beschermd wordt tegen elke vorm van gevaar. Daarnaast kan een deken of sprei, dekbedovertrek ook in de droom en visioen wereld aangeven dat je het koud hebt en dat je behoefte hebt om de energie om je heen beter te laten stromen.  

   

 

Dementie  

Dromen of een visioen over het hebben van dementie, vertellen je over de beperking en het gevoel van beperking van de informatie of de geest en ziel, die je kunt ervaren in de situatie waarin je je bevindt. Een andere uitleg is dat je innerlijke kind op dit moment meer ruimte nodig heeft zodat je je beter kunt ontwikkelen.

 

 


Democratie, Democratische bijeenkomst, Democratie verkrijgen   

Een democratische bijeenkomst bijwonen vertelt je dat alles rechtvaardig en afgewogen is. Je wilt alles open en eerlijk beoordelen zodat je goed kunt reageren en ontwikkelen. Een andere uitleg is dat je twijfels door de knoop door te hakken gaat beëindigen en door te luisteren naar je innerlijke stem en mening.

Een visioen of droom over democratie of het krijgen van een democratie vertelt je de mogelijkheden die je krijgt om alles eerlijk en netjes afgewogen te beoordelen. Het kan zijn dat je nu niet eerlijk en rechtvaardig of open bent ten opzichte van jezelf of een ander persoon die je tegen bent gekomen in je leven. Een andere uitleg is dat je de mogelijkheid hebt alles te veranderen en naar jouw hand te zetten, en daardoor mensen achter je gaat laten die het niet met jouw meningen eens zijn in je leven, zodat je verder kunt groeien in je leven.

 

 


Demonstreren

Dromen of een visioen over demonstreren vertellen je dat jezelf moet overtuigen zodat je tot een oplossing kunt komen, door naar je eigen mening en innerlijk te luisteren. Een andere uitleg is dat demonstreren staat voor je ideaal naleven en de creatieve oplossingen onderzoeken naar de juiste en rechtvaardige levensweg die je moet nemen.

 

 


Demonen, Demon, Verslaan van demonen 

Wanneer je droomt of een visioen hebt over demonen, vertelt deze je over onwetendheid, het negatieve dat je voelt, nood, spoed of je eigen duistere kant die je nog niet had ontdekt. Het kan ook staan voor zelfcontrole, of onder controle willen zijn. Maar in het echt ben je dus de controle kwijt over alles wat je wilde gaan doen. Een dergelijke droom of visioen waarschuwt ook voor overdaad en dat lustgevoelens niet de overhand mogen krijgen over je goede oordeel. Als gevolg hiervan zou je fysieke en geestelijke gezondheid hier namelijk onder te lijden kunnen krijgen.  Een alternatieve uitleg is dat je te maken hebt met spirituele gave die zich mogen uiten en/of onderdrukt worden. Een andere alternatieve uitleg is dat je een inbreuk van je persoonlijke grenzen ervaart. 

Versla je de demon dan vertelt het je dat je de oude ongezonde gewoontes, innerlijke demonen aan het verslaan bent; je komt je duistere kant, depressies, gevoelens, emoties en negatieve ervaringen te boven. Je hebt het overwonnen; je hebt weer de controle en je bent weer op weg naar boven en daarmee doorbreek je de innerlijke negatieve spiraal. Een andere uitleg is dat je je persoonlijke grenzen weer op orde hebt, dat je voor jezelf op komt en je duidelijkheid schept in je leven en of de situatie waarin je zit. Een alternatieve uitleg is het ontwaken van je spirituele gave's die onderdrukt waren. 

 

 

Dennenappel, Eikels, Beukennoot 

Een droom of visioen over een dennenappel vertellen je innerlijke kracht, voedsel, groeien en ontwikkelen. Oogsten van je plannen en wensen, het juiste moment om te ondernemen. Een andere uitleg is dat de dennenappel de verbinding maakt met de pijnappelklier die levenskracht en energie weerspiegeld en geeft. Het is een spirituele verbinding groei en ontwikkelingsproces die de zetel van de ziel weerspiegeld (verwijst naar de staf van Osiris) Er zijn veel verschillende geloofsovertuigingen die een verwijzing maken naar de dennenappel. De dennenappel geeft de hoogste staat van verlichting aan, maar ook vuurkracht, passie, gevoelens, emoties en de verbinding met verschillende dimensies en bewustzijn van het feit dat. Nog een andere uitleg is dat de dennenappel zowel positief als negatief, zwart en wit kan worden gezien, balans geven en nemen - goed en kwaad, dood en wedergeboorte. Als alternatieve uitleg is dat een Dennenappel verwijst naar draken, demonen, de eeuwigheid, ontembaar en onbegrensd.     

Dromen en visioenen over beukennoten, eikels (noten) vertellen je innerlijke voedsel, spiritueel groeien en ontwikkelen vanuit de hoogste vorm. Bovennatuurlijke krachten, magie, wijsheid en de verbinding met het universum, goden, god en/of dat waarmee je in verbinding staat. Een andere uitleg is vruchtbaarheid, en de mannelijke energie, libido, seksualiteit en verlangens. Het vergrote, groeien, verheerlijken van je gave, krachten en spirituele ontwikkeling. Zie goden, Bos, Bomen herfst

   

   

Denkbeeldig vriendje, vriendinnetje

Dromen en visioenen over een denkbeeldig vriendje gaan over je blinde vlek, dat wat jij niet wilt zien en/of niet kunt zien. Het kan zowel positief als negatief worden uitgelegd. De droom of visioen waarin een denkbeeldig vriendje kan vele emoties en gevoelens oproepen die te maken hebben met hoe jij je voelt, welke ervaringen je hebt opgedaan; je roept als het ware jezelf op om jezelf te helpen. Het is een weerspiegeling van je ziel, je bron, je intuïtie en dit kan zowel je innerlijke demonen vertegenwoordigen als de lichtwerker in jezelf.  Dromen of visioenen over een denkbeeldig vriendje is een projectie op dat waar je in het dagelijkse leven tegen aan bent gelopen – zie ook droomjuf en droommeester. Let op deze uitleg is niet toepasbaar voor kinderen!


Depressief, Depressie

Als je een visioen of droom ziet over het hebben van een depressie of depressief zijn, dan vertelt dit je dat je moeite hebt om te luisteren naar je ware zelf, je innerlijke ik, je intuïtieve gevoel is nauwelijks hoorbaar. De communicatie is verwaarloosd en je bent erdoor jezelf kwijt geraakt, waardoor je zelfontwikkeling op een laag pitje is gezet. Een andere uitleg is dat je last hebt van depressie of depressief zijn, dat je je bewust mag worden dat je zelf uit deze negatieve spiraal kunt stappen door hulp van buitenaf te accepteren.

 


Desinfecteren, niet schoon, blinkend schoon. schoonmaken.  

Dromen of een visioen over desinfecteren vertellen je over je ideeën, je eigen concepten en houding ten opzichten van andere mensen. Een andere uitleg is het opruimen van je verleden, het schoonmaken van problemen, wegpoetsen van problemen en emoties, in positieve of negatieve zin.

Als na het desinfecteren alles blinkend schoon en droog is, dan vertelt het je dat je hard hebt gewerkt om de problemen, obstakels, gevoelens, emoties op te lossen, het is nu tijd om schoon te maken en opnieuw te kunnen beginnen.

Als je een droom of visioen hebt over iets dat niet schoon is vertelt je over ontevredenheid en weinig vooruitzichten, omdat je misschien sommige problemen in je leven over het hoofd gezien hebt, of bepaalde emoties geen plaats hebt gegeven in je leven. Het wordt dus tijd dat je probeert om orde op zaken te gaan stellen.

 

   


Detective, Speurder  

Als je een detective, speurder bent in je droom of visioen duidt dit op het onderzoeken van innerlijke of uiterlijke kenmerken, jezelf onder de loep nemen, problemen oplossen, ontwikkelen, antwoorden zoeken en oplossingen willen vinden in de huidige situatie. Een andere uitleg is dat je niet voldoende informatie hebt ontvangen in  je situatie zodat je op zoek moet naar meer informatie om te kunnen ontwikkelen. Dit kunnen zowel problemen of vragen uit het verleden als het heden zijn. 

 

 


Detector

Als je in het bezit bent van een detector in je droom of visioen, dan gaat dit over het onderzoeken van innerlijke karaktereigenschappen, jezelf onder de loep nemen, problemen oplossen, antwoorden zoeken en oplossingen willen vinden in de huidige situatie. Een andere uitleg is dat je niet voldoende informatie hebt ontvangen in je situatie zodat je op zoek moet naar meer informatie om je te kunnen ontwikkelen; de vragen van het verleden zullen dan worden beantwoord.

 


Deur, Huisdeur, Schuurdeur, Achterdeur, Openen van deur, Schuurdeur, Openslaande deur  

Dromen of visioenen over een deur vertellen je over nieuwe mogelijkheden, geestelijke en innerlijke vooruitgang, mogelijkheden tot succes of kansen die je kunt pakken in je leven. Achter de deur -die tot nu toe nog gesloten blijft- bevindt zich een nieuwe situatie en levensfase. Een andere belangrijke uitleg is de persoonlijke grens van je hart.

De deur is de weerspiegeling van je persoonlijke grens en hartkamers die je zelfstandig kunt openen en ook weer dicht kunt doen, zowel voor jezelf als voor andere mensen in je omgeving.

Het openen van een deur vertelt je dat je je hart opent voor nieuwe kansen en er zullen nieuwe mogelijkheden ontstaan. Je komt in een nieuwe fase van je leven en schuift van het ene bewustzijnsniveau naar het andere.

Een deur die van buiten geopend wordt in je droom of visioen vertelt je dat je persoonlijke grens wordt overschreden. Je opent je hart voor een onbekend iemand, misschien is het een persoon die je binnen in je hartkamers wilt laten, of misschien wel niet, dit is natuurlijk heel persoonlijk. Een andere uitleg is dat je je toegankelijker mag opstellen naar anderen toe. Nog een andere uitleg is dat je mag proberen je te openen voor nieuwe mensen, nieuwe inzichten en kansen zodat het naar binnen kan komen.  

Een deur die aan de binnenkant opent vertelt je dat je bewust de deur opent voor nieuwe kansen en mogelijkheden, naar je hart luistert en ernaar handelt. Het vertelt je ook de behoefte aan zelfstudie en innerlijke kennis, wijsheid en mogelijkheden.

Als je deur moeilijk open gaat of als er iets is wat de opening tegenhoudt, dan vertelt het je dat je zelf angst ervaart om je volledig te openen, omdat er nog kleine obstakels in je hart aanwezig zijn voordat je volledig openstelt voor iets nieuws en voor het onbekende. Een andere uitleg is tegenwerking die je kunt ervaren en de bewuste controle die je probeert te houden op de toekomst.

Dromen of visioenen over een huisdeur vertellen je dat er nieuwe mogelijkheden voor je zullen ontstaan die diep vanuit je hart komen. Je komt in een nieuwe fase van je leven en schuift van het ene bewustzijnsniveau naar het andere met betrekking op het openen van je hart, je ware ik en je karaktereigenschappen.

Dromen en visioenen over een schuurdeur vertellen je dat er nieuwe mogelijkheden voor je zullen ontstaan die betrekking hebben op een aanvullende situatie, dus een verbreding van je hart, je ware zelf of vermeerdering, vergroting van je dromen, wensen, ideeën, mogelijkheden, intuïtie en kennis. Je komt in een nieuwe fase van je leven en schuift van het ene bewustzijnsniveau naar het andere met betrekking tot je emoties, het gevoel, het verleden, je geliefde en familie, vrienden en kennissen.

Dromen en visioenen over de achterdeur vertellen dan ook dat je de deur naar het verleden moet sluiten. Een ander uitleg is dat de achterdeur de poort vertegenwoordigt om de problemen uit verleden nog een keer te openen, zodat je het kunt verwerken en opnieuw kunt beoordelen.

Dromen of visioenen over een openslaande deur of onverwacht bezoek door de achterdeur vertellen je dat je onbewust nog steeds je hart en de deur openzet voor het onnodige verleden. Je gedrag nodigt het verleden nog steeds uit, je bent blijkbaar nog niet klaar met iets uit wat je reeds afgesloten had.

 


Deurbel, Bel, Klok, Alarm 

Een droom of visioen waarin je een bel, klok, alarm hoort vertelt je dat je open staat voor nieuwe ervaringen en mogelijkheden. Een andere uitleg is dat je in een bepaalde situatie inzicht hebt verkregen. Nog een belangrijke uitleg is dat de bellen gaan rinkelen in je ziel en geest en dat je je dus bewust moet worden dat de situatie waarin je je bevindt alles behalve gezond is; je krijgt dus een wake-up call. Een alternatieve uitleg is dat er iemand onverwacht bij je op bezoek komt. Nog een andere uitleg is dat je bewustwording ervaart van het feit dat je andere keuzes mag maken, nieuwe wegen in kunt slaan en dat je jezelf als het ware waarschuwt voor gevaar van buitenaf. De bel weerspiegeld zoveel meer dan alleen wakker worden uit je slaap of de situatie waarin je zit. Het verbind je met je hart, je hoofd, je zintuigen en het universum, spirit en/of daar waarmee je verbonden bent.

  


Deurwaarder

Een droom over een deurwaarder duidt op tegenslag, verwijdering, geestelijke terugslag, lichamelijk en zeker veel materieel verlies. Je raakt iets kwijt of bent iets verloren in het verleden en nu word je er bewust van dat het tegen zit in je leven. Je moet uitzoeken wat en wanneer het mis is gegaan in je leven. Dit zal ervoor zorgen dat je niet nog een keer deze fouten maakt en je meer voorbereid bent in het leven.

 

 


Diabetes, Suikerziekte, Prikken  

Dromen of een visioen over het hebben van diabetes of suikerziekte vertellen over het tekortkomen van liefde, passie, vruchtbaarheid en warmte in je leven, maar bijvoorbeeld ook over tegenslag in je leven die je niet verwacht.

Dromen of visioenen over het prikken vertellen je dat je liefde, passie, wijsheden, inzicht, geluk doorgeeft aan een ander persoon in je leven, die dit weer kan gebruiken voor persoonlijke groei in zijn of haar leven. Een andere uitleg is dat je je bewust wordt van je tekorten, zodat je hier van kunt leren en hier onderzoek naar kunt gaan verrichten.

 

 
Diamant, Ring met Diamant  

Dromen of visioenen over een diamant gaan over de vraag naar erkenning, hulp, maar ook het vinden van helderheid in kwesties en vragen die je als onduidelijk ervaart. Maar het staat ook voor zuivere bedoelingen die zullen slagen en dat je rijkdom en wijsheid zult ervaren. Een alternatieve uitleg is dat mensen in je omgeving zich moeten aanpassen aan hoge vluchten die je op dit moment mee mag maken in je leven. De diamant is ook de spiegel van het leven, het geeft een reflectie van je ware zelf weer. Of de reflectie die je wilt zijn maar niet bent omdat je niet de juiste mogelijkheden of middelen hebt gevonden.

Een droom of visioen over een ring met een diamant vertelt je over de oneindige cyclus van het leven, misschien kun je iets zuiverend, rijkdom en succes verwachten, maar je hebt er vooral zelf veel invloed op. De diamant is ook de spiegel van het leven, het geeft een reflectie van je ware zelf weer. Of de reflectie die je wilt zijn maar niet bent omdat je niet de juiste mogelijkheden of middelen hebt gevonden. Een andere uitleg is dat je in het bezit bent van erkenning vanuit het hiernamaals, of van de engelen. 

 

 


Dieet, Afvallen, Lijnen

Dromen of visioenen over afvallen of een dieet volgen vertellen je dat je problemen hebt met een situatie in je dagelijks leven, dit probleem lijk je maar moeilijk van je af te schudden en los te laten. Een andere uitleg is juist dat je alles van je af laat vallen, loslaat en klaar bent met oude problemen en emoties. Daardoor kun je alles overwinnen dat op je pad komt, de oude last schud je gemakkelijk van je af. Een andere uitleg is dat je er in je leven onder gebukt gaat om gewicht te verliezen, dit is een zware last voor je en sleep je dagelijks met je mee. Een alternatieve uitleg is dat je een tekort heb aan eigenwaarde, een laag zelfbeeld, maar ook aan perfectionisme en erkenning.

 


Dierenarts

Als je een dierenarts ziet in je droom of visioen, vertelt je dit dat je je instinctieve gedrag en onbewuste zelf zo dient aan te passen, zodat het aanvaardbaar zal zijn in je wakkere leven. Het vertelt je ook dat je een gevoelig en liefdevol persoon bent die graag veel voor andere mensen doet, maar ook een grote liefde kent voor dierenwelzijn.

 


Dierentuin

Dromen of visioenen dat je in de dierentuin bent vertellen je over een verlies aan vrijheid, vaardigheden en onopgemerkt talent. Je zou je opgesloten kunnen voelen in een bepaalde situatie in je leven. Een dierentuin kan ook chaos en verwarring vertegenwoordigen; je weet niet welke kant je op wil in het leven, je bent aan het afwachten. Misschien moet je eens actie nemen. Iets in je leven dient te worden opgefrist.


Dijk, Dijkdoorbraak, Wandeling over dijk  

Het zien van een dijk in je droom of visioen vertelt je over de bescherming van je hart, het gevoel, de persoonlijke grens. Hoe hoger en steviger de dijk is, hoe meer je beschermd of afgeschermd bent voor problemen, emoties, gevoelens en je hart, het heeft ook een nadeel aan; dat je je niet meer in staat voelt om nieuwe dingen in je leven toe te laten.

Een droom of visioen over een dijkdoorbraak vertelt je dan ook dat de bescherming, de grens van je hart open is gezet, dit kan zowel positief als negatief zijn. Maar ook dat er onverwachte obstakels in je leven komen die je volledig hebben lamgelegd of onder controle hebben.

Een wandeling over de dijk in je droom of visioen, vertelt je dat je je hart en grens aan het controleren bent, waar kun je je nog verbeteren en waar kun je meer ruimte geven. En natuurlijk de belangrijkste vraag: wat ligt er achter die horizon op mij te wachten en hoe laat ik dit evenwichtig mijn hart binnenstromen.

 

  


Dijbeen

Dromen of visioenen over een dijbeen vertellen je over wilskracht je uithoudingsvermogen. Een andere uitleg is een verwijzing naar je vrouwelijke en je mannelijke kant en dan vooral seks-appeal. Nog een andere uitleg is je vermogen om te presteren en dingen voor elkaar te krijgen in je leven. Het is zo dat als je als man droomt of een visioen hebt over een mooie dij, dan is de vrouwelijke kant sterker aanwezig en als je als vrouw mannelijke dijen ziet dan is de mannelijke kant sterker aanwezig.

 


Dik, Overgewicht  

Een visioen hebben of dromen dat je dik bent, duidt op angsten, opgekropte emoties die je projecteert op je lichaam, maar ook de angst om in gewicht toe te nemen. Een andere uitleg is dat je onbalans ervaart, en een vertekend beeld van jezelf hebt, weinig zelfrespect, zelfvertrouwen, invloed of overtuigingskracht. Nog een andere uitleg is de last die je elke dag met je meedraagt in het leven, de problemen, obstakels, emoties en gevoelens waarmee je al lang zit. Weer een andere uitleg is dat je zorgen hebt over je fysieke vorm en uiterlijk. Een alternatieve uitleg is een fortuinlijke verandering in je leven, of dat je te genotzuchtig bent in je leven.

 

 


Dildo, Vibrator, Kleine Dildo, Grote Vibrator 

Als we in een droom of visioen een dildo of vibrator zien, duidt dit op onze verlangens naar seks, het één worden met jezelf, het hogere bereiken. Een andere uitleg is dat je seksuele energie en kracht bezit in alles wat je wilt bereiken, of zelfs wat je hebt bereikt in je leven.

Wanneer je droomt of een visioen hebt, over een uitzonderlijk grote dildo of vibrator vertelt dit je over twijfels of angsten over je libido en gevoelens die je tegenover seks hebt. Het kan ook staan voor twijfel over je geaardheid of de behoefde aan seksuele penetratie, om er zo achter te komen wat het juiste levenspad is voor je.

Dromen en visioen over een kleine dildo of vibrator gaan over twijfels, angsten, genegenheid en een zeer laag libido; dit komt door de hoge verwachting van jezelf. Een andere uitleg is dat je zelf vind dat je niet voldoet aan je uiterlijke voorkomen.

 

 

 

 

Dinsdag

Dromen of visioenen over de dinsdag vertellen je over het planten van zaadjes, de eerste stappen nemen richting nieuwe kansen- je hebt de plannen al gemaakt en onderneemt nu de eerste actie. Je kunt dinsdag ook ervaren als magie en alchemist die zich aan het ontwikkelen is.

 

  


Diploma, Certificaat

Het behalen van een diploma of certificaat in je droom of visioen vertelt je dat je geslaagd bent om je problemen te bestrijden of aan je wensen te voldoen. Je hebt obstakels overwonnen, achter je gelaten, je bent je bewust dat je succes en de voorsprongen hebt gemaakt. Klaar voor nieuwe kansen en mogelijkheden.

 

 


Directeur, Directrice, Directie, Manager, Leidinggevende     

Dromen of een visioen over het zien of zijn van een directeur, manager of directrice, leidinggevende vertellen je over zelfreflectie, rechtvaardigheid, jezelf beoordelen, weerspiegelen, en bekritiseren. Een andere uitleg is dat de karaktereigenschappen van onze eigen directeur belangrijk zijn voor je ontwikkeling zowel in positieve als negatieve zin of agressie, woede, angst tegen over eigen werkgever, directeur, manager.

Dromen over directeur, manager of directrice weerspiegelen je angsten, zwakke punten, innerlijke demonen en alles wat je onzeker maakt, alles wat je op dit moment mag leren en waarvan je als persoon kunt groeien. Dit soort dromen en visioenen kunnen zowel positief als negatief worden uitgelegd.   

   

 

 


Dirigent

Visioenen of dromen over het zijn van een dirigent vertellen je dat je je bewust bent van je emoties, het uiten van creativiteit, gevoel, en het bewust tot rust komen, stress achter je laten door orde te scheppen, maar ook onder controle houden van alles wat er in je leven gebeurt. Als je problemen hebt als dirigent en niet meer de maat kunt houden dan vertelt het dat je de controle over je uitingen, creativiteit en rust verloren hebt; je bent de weg verloren in je leven of in een situatie.

 

 


Discotheek, Uitgaanscentrum, Disco  

Een discotheek in je droom of visioen vertelt je over de manier en houding in het leven, tot rust komen, creatieve uitingen, je gevoelige kant weet zich te uiten. Een andere uitleg is dat je graag meer onder de mensen wilt of moet komen in je leven; je moet meevaren met de mensenmassa, acceptatie.

 

   


Docent, Leraar, Professor, Meester, Coach 

Als je een leraar, docent of professor, Coach in je droom of visioen ziet, dat vertelt dit je dat je op zoek bent naar advies, begeleiding of kennis in je leven. Je gaat een nieuwe richting op in je leven en je bent klaar om te leren, of je wil de vroegere ervaringen ophalen zodat je gebruik kunt maken van deze talenten.

Krijg je een cijfer of beoordeling van een leraar, meester, docent, coach of professor, dan vertelt dit je dat je relativeert, je beoordeelt jezelf, je geeft jezelf erkenning. Een andere uitleg is dat anderen (mensen, engelen, goden) je via je droom of visioen beoordelen en een cijfer geven, zodat je daardoor weet je dat je op de goede of verkeerde weg zit.

   

  

Dochter

Als je droomt of een visioen hebt over je dochter, dat duidt dit op de relatie die je met haar hebt en de eigenschappen die ze uitdraagt, zowel de positieve kanten als haar negatieve kanten. Een andere uitleg is dat kinderen staan voor het innerlijke kind in ons, de dochter staat voor de vrouwelijke kant van het innerlijke kind.

Als je zelf geen dochter hebt dan vertelt de droom over het vrouwelijke aspect in jezelf dat je graag zou willen hebben. Een andere uitleg is dat je de drang hebt om je verleden in stand te houden, de kinderlijke dromen, wensen, ideeën, maar ook de fantasieën die je toen had.

 


Doel

Als je droomt of een visioen hebt dat je op een doel schiet, vertelt dit dat je ergens je zinnen op hebt gezet en van plan bent het waar te gaan maken. De vraag die je moet stellen is hoe je daar op een veilige manier komt. Deze droom of visioen kan dienen om je verder te motiveren in dat wat je wilt; je zult van je doen laten spreken.

 

 


Dokter, Arts, Chirurg, Consult, het zijn van dokter  

Dromen of een visioen over een dokter, arts of chirurg vertellen je dat je emotionele en spirituele, innerlijke genezing kunt ervaren. Een andere uitleg is dat er sprake is van acceptatie en de mogelijkheden zien van hulp en ondersteuning; dit kan helpen om oude wonden te helen. Een andere uitleg is dat er sprake kan zijn psychische problemen waarvan je aan het genezen bent, je overwint de obstakels.

Wanneer je droomt of een visioen hebt over een consult, bezoek, afspraak dan vertelt dit je over genezing, oplossingen en inzichten die je ervaart. De dokter, arts of chirurg is een weerspiegeling van de eigenschappen die je niet bezit, of zou moeten bezitten om jezelf bewust te maken dat je zelf de situatie kunt herzien, genezen of oplossen door naar je ware zelf te luisteren Een andere uitleg is dat er onverwachte goede kansen op je pad komen.

Een droom of visioen waarin je de dokter, arts of chirurg bent, vertelt je over jezelf beoordelen, of het veroordelen van je innerlijke wijsheid, je persoonlijke waarde, grenzen of je eigen geestelijke en lichamelijke gezondheid. Je controleert jezelf, wijst jezelf de weg, je beschermt jezelf, je wilt jezelf genezen.

 

 


Donatie

Dromen of een visioen over het doen van een donatie vertellen je dat je de mogelijkheid hebt mensen liefde, geld, geluk te geven of bij mensen pijn verzachten en verdriet te ontnemen, door alleen maar aan ze te denken, voor ze te bidden en ze jouw liefde en tijd te geven. Het krijgen van een donatie in je droom of visioenen vertelt je dat er een persoon in je omgeving aan jou denkt en je wilt helpen, hulp van het hiernamaals, het verdiende waar je hard voor hebt gewerkt.

 


Donder

Als je donder hoort in je droom of visioen duidt dit op een hevige uitbarsting van woede en agressie die je al veel te lang voor je hebt gehouden. Een alternatieve uitleg is dat het een aanwijzing is om meer aandacht te besteden aan iets wat belangrijk is voor je, zodat je een levensles kunt leren.

 

 

 

Donderdag

Dromen of visioenen over de donderdag vertellen je over vruchtbaarheid, het ondernemen van actie en plannen voor de langere toekomst. Het vinden van je levensdoel en je zielsopdracht. Het vertelt je ook iets over het vinden van de schaduwzijde van je plannen en wensen; aan elke nieuwe droom zitten niet alleen leuke dingen maar ook obstakels die je mag overwinnen etc.


Donker, Duisternis

Als je droomt of een visioen hebt dat duisternis je overvalt, vertelt dit over een mislukking in iets wat je onderneemt, je hebt geen invloed op een situatie in je leven, je bent de controle kwijt. Een andere uitleg is dat je het niet meer goed kunt inschatten en dingen niet meer goed ziet of bewust ziet in je leven. Het donker is onwetendheid, onbewuste boosaardigheid, de dood en angst voor het onbekende. Je zult je falen uit het verleden overwinnen wanneer de zon in de duisternis doorbreekt.

 


Donor, Donortransplantatie

Het zijn van een donor of een donortransplantatie ondergaan vertelt je dat je het probleem eens goed onder de loep gaat nemen door het eens van een andere kant te bekijken. Een andere uitleg is dat je gezonde gedachten, emoties en gevoelens probeert te verwijderen uit je lichaam. Een alternatieve uitleg is dat een donortransplantatie noodzakelijk is om te kunnen transformeren en veranderen in je gewoontes en je levensstijl.

 


Dood, Dood gaan  

Als je droomt of een visioen hebt over de dood van een geliefde, vertelt dit je dat je een bepaalde eigenschap mist die de geliefde met zich meedroeg. Een andere uitleg is dat het gaat over precies datgene dat je mist in jezelf of in je relatie. Nog een andere uitleg is dat er een einde is gekomen aan een periode in je leven en dat er nu een nieuwe periode aan gaat komen. Het einde en het begin.  

Ga je in je droom of visioen zelf dood, dan vertelt het je, dat er een innerlijke deel afsterft, een relatie komt tot een eind, je sluit iets af in je leven, je bent bewust aan het loslaten zodat je opnieuw kunt beginnen. Een andere uitleg is dat het nu echt tijd wordt om het verleden los te laten, en daarvoor moet je de krachten bij elkaar rapen en zoeken om verder te gaan.

 


Doofstom, Doof 

Dromen of visioenen over doof, doofstom zijn vertellen je dat je beter moet luisteren naar je innerlijke leiding in je leven. Er zijn dingen waar je je bewust van bent maar nog of niet in wilt geloven, of dingen die je niet wilt begrijpen. Een alternatief kan zijn dat je naar je innerlijke leiding luistert, je hoeft niet te praten om te weten wat je wilt in je leven. Een andere uitleg is dat je je manifesteert en je daardoor afsluit voor de buitenwereld. Nog een andere uitleg is dat je niet verbonden bent met het universum, spirit, je gidsen en helpers- ruis op de lijn, luister je wel goed?..

 

  


Dooi, Dooien, IJs ontdooien   

Als je ijs ziet ontdooien in je droom of visioen vertelt dit je dat je bewust word van het feit dat dingen niet altijd zo zijn als je in eerste instantie had gedacht. Het kan ook vertellen dat je langzaam warm loopt voor een idee, persoon of situatie in je leven. Het kan ook betekenen dat een situatie aan het oplossen is in je leven. De dooi wordt ingezet in je leven, je zult hierdoor nieuwe en betere inzichten krijgen en nieuwe kansen zien. Een alternatief is dat je vrede hebt met oude idealen of innerlijke demonen. 

 


Doolhof

Als je in een visioen of droom door een doolhof loopt, dan gaat dit over keuzes die je moeilijk kunt maken, twijfels hebt en niet weten waarom, hoe en wat in je leven. Een andere uitleg is dat een doolhof staat voor de mogelijkheden die we hebben kunnen nemen of mogen gaan nemen. Je bent je nu bewust van het verleden, het heden en de toekomst.

 

 


Doop

Dromen of een visioen over het zien van een doop vertellen over reinheid, zuiverheid, het innerlijke kind, het hogere in je leven dat je gaat vinden. Het proces van het leven, de geboorte, de dood en wedergeboorte.

 

 

 

Doorgang  

Dromen of visioenen waarin je een doorgang ziet vertelt je dat je een nieuwe ik hebt gevonden, nieuwe kansen en mogelijkheden aan het vinden bent. Een andere uitleg is dat je laagjes van jezelf aan het onderzoeken bent; persoonlijk groei en ontwikkeling. De manier waarop je naar het leven kijkt is aan het veranderen; wat je vind op je nieuwe weg is nog onbekend. Dromen en Visioenen over een doorgang vertellen je iets over je levenspad, de weg, het lot en het ontdekken en uitzoeken. 

 

 


Doorn, Doornstruik, prikken aan een doorn

Dromen of visioenen over een doorn, doornstruik vertellen over lichamelijk, emotioneel, geestelijk en fysiek lijden dat je nog niet hebt verwerkt. Een andere uitleg is dat je een trauma uit het verleden aan het verwerken bent. Een alternatieve uitleg is dat jezelf probeert te beschermen, af te duwen van de maatschappij of een gevoelig karakter hebt.

Dromen of visioenen over het prikken aan een doorn, doornstruik geven aan dat je jezelf emotioneel, geestelijk en lichamelijk pijn doet; je hebt geen kracht meer, de veerkracht is eruit en je vertoont barstjes en scheurtjes van verdriet en pijn. Een andere uitleg is dat je jezelf bewust maakt van het feit dat een oude ongezonde situatie tot een eind komt. 

  


Dorp

Een droom of visioen waarin je in een dorp bent, gaat over de beperkingen die je kunt ervaren in je leven. Het zou ook kunnen betekenen dat je weliswaar niet zo geraffineerd bent, maar wel goed in balans. Een alternatieve uitleg is dat het dorp wijst op zowel gemeenschap, eenvoud als traditie die voor jou van belang zijn.

 

 


Dorst

Als je droomt of een visioen ziet dat je dorst hebt, duidt dit op een niet ingevulde behoefte die je al lang met je mee draagt. Je zou op zoek kunnen gaan naar inspiratie, motivaties of een duwtje in de rug willen krijgen om dingen op te kunnen lossen of juist te kunnen starten in je leven. Water staat voor reinigen en het hebben van dorst is daarvan een uiting, je hebt behoefde aan het reinigen van je communicatie. Een andere uitleg is dat je natuurlijk te weinig hebt gedronken, je hebt behoefte aan een waterplek.

 


Douane, Douane aanhouding 

Dromen of visioenen over het langs een douane komen vertellen je over de overgang van energie die je kunt ervaren. Een andere uitleg is dat de douane staat voor controle, of je wel de juiste informatie hebt om door de overgang te mogen in je leven en dat je klaar bent om te veranderen.

Wordt je aangehouden door de douane dan gaat dit over het controleren en het onderzoeken van de situatie in je leven waarin je je bevindt en die je wilt herzien. Een andere uitleg is dat de douane een deel van jezelf vertegenwoordigt; bepaalde karaktereigenschappen die je nodig acht om op een goede manier aan nieuwe levenssituatie te beginnen.

 


Douche, vieze douche 

Als je droomt dat je een douche neemt met fris, helder water duidt dit op spirituele of geestelijke vernieuwing in je leven. Het kan ook aangeven, dat je een behoefte voelt om een bepaalde last uit je leven weg te spoelen of te wassen.

Een douche kan ook staan voor reinheid, overwinning. Een andere uitleg is dat een douche nemen staat voor de cyclus van het leven, de vrouwelijke hormonen en mannelijk kracht, vrouwelijk verdriet en vrouwelijk kracht dat in balans moet komen.

Een vieze douche in je droom of visioen gaat over het niet los kunnen laten van problemen die je al lang had moeten opruimen, je ruimt wel op, maar niet goed genoeg om succesvol te zijn.

 

 

 

Draad, Touw

 Dromen en visioenen waarin draad, touw verschijnt vertelt je dat je opzoek bent naar antwoorden, inzichten, kansen en mogelijkheden. Je bent je eigen architect, je eigen ontwikkelaar en dat komt tot uiting. Volg het touw, draad en verbind de knopen aan elkaar zodat je de levensstukken in elkaar kunt zetten. Nog een andere uitleg is dat dat draad, touw staat voor reizen, vooruitgang en snelle of korte actie. Een andere uitleg is dat draad, touw een symbolische verklaring heeft als levensdraad, het lot, je karma, de weg die voor je is uitgestippeld. Een alternatieve uitleg is dat draad, touw de energetische koorden vertegenwoordigd die je hebt lopen met je geliefde, vrienden, kennis, helpers, gidsen, spirit enzovoorts 

 

 

 

Draaikolk, Wervelwind 

Dromen en visioenen over een draaikolk, wervelwind vertelt je over de manier waarop je je energie gebruikt, hoe harder de draaikolk, wervelwind draait hoe sneller je energie stroomt. Dit kan zowel positief als negatief worden gezien. Het kan dus zijn dat je je energie voor jezelf gebruikt, maar het kan dus ook zijn dat je energie wegstroomt naar andere mensen of situaties waardoor je dus overweldigd wordt door het verlies van energie. Nog een uitleg is dat de draaikolk je verbinding met het hogere spirituele vertegenwoordigd, de stromende energie staat symbool voor de verbinding die je als een koord maakt tussen aarde en hemel. Nog een andere uitleg is dat een draaikolk, wervelwind creativiteit, een maalstroom van gedachtes en daardoor verwoestend, vernietigend, te weinig tastbare successen vertegenwoordigd. Als Alternatieve uitleg is dat een wervelwind, draaikolk stromingen vertegenwoordigd die tegen elkaar in gaan, bewust van je kracht en je vermogen om snel de juiste verandering naar je toe te trekken, snelle verandering en snelle energie stroming. 

 

    

  


Dreigen, Bedreigd worden, Dreigbrief  

Als je droomt of een visioen hebt dat je mensen bedreigt vertelt dit je dat je assertiever mag zijn, je persoonlijke grenzen worden overschreden, je voelt je bedreigd en je zou meer voor jezelf op moet durven komen. Een andere uitleg is dat je blijft vasthouden voor het verleden, je wilt je oude angsten, emoties, problemen en obstakels geen plek geven en daarom maak je jezelf bewust van je eigen gedrag. Belangrijke uitleg is dat je zelf de bedreiger bent, je projecteert of kopieert en spiegelt jezelf aan een situatie die je niet onder controle hebt.

Word je bedreigd in je droom of visioen dan vertelt dit je dat je je eigen grenzen moet aangeven, dat je bewust wordt gemaakt van je gedrag tegenover jezelf of tegenover andere mensen. Een andere uitleg is dat je moet leren beter samen te werken en te luisteren naar je ware gevoel.

Ontvang je een dreigbrief in je droom of visioen dan duidt dit op bewustwording van je eigen gedrag, je verdrongen gevoelens, maar ook het bedreigd voelen, dat je persoonlijke grenzen overschreden hebt; je projecteert jezelf op de dreigbrief dus is deze droom een wake-up call.

 

 


Drempel, Drempel overstappen 

Als je droomt of een visioen hebt dat je over een drempel stapt of gedragen wordt, gaat dit over een nieuwe relatie, een frisse start, maar ook over het vinden van balans en evenwicht, of zelfs een innerlijk huwelijk tussen je mannelijke en vrouwelijke kant. Een andere uitleg is dat je je ervan bewust wordt dat je een overgangsfase overstapt in je leven.

Een droom of een visioen over een drempel vertelt je over het opstappen of over de obstakels in je leven die je moet ondergaan. Een andere uitleg is dat je een splinternieuwe levensfase ingaat en dat je je bewust bent van de keuze die je maakt.

 

 


Drenkeling, Redden van een drenkeling  

Een droom of een visioen over het zien of het zijn van een drenkeling vertelt je dat je het innerlijk moeilijk hebt op dit moment in je leven, je voelt jezelf verloren, verdronken in je emoties en gevoelens. Het weerspiegelt je ware gedrag en gevoelens, en je projecteert ook hier weer je gedrag op de drenkeling. Een andere uitleg is dat je een probleem niet hebt overwonnen en nu wordt je je bewust van je falen, de ziel maakt je dit duidelijk.

Het redden van een drenkeling in je droom of visioen vertelt je dan ook dat je jezelf probeert te redden van de ondergang, dat je je bewust bent van je verleden en nu kom je in actie of krijg je hulp. Je bent namelijk altijd zelf de drenkeling.

 


Drieling

Een droom of visioen over een drieling vertelt je dat er een zeer vruchtbare periode aan komt in je leven. Een andere uitleg is dat je de lichamelijke, emotionele misschien wel spirituele kant van een bepaalde situatie moet in zien. Een andere uitleg is het nemen van keuzes en besluiten, de twijfels die je moet overwegen om tot een goed en gedegen antwoord te komen.

 

 


Drietand

Een drietand in een droom of visioen vertelt je dat je alles kunt overwinnen, nieuwe mogelijkheden ziet, bescherming krijgt, dingen gaat ontdekken, en vooral een innerlijke reis die je kunt ervaren. Vanuit de drietand ervaar je een nieuwe energie, kracht dat vanuit jezelf stroomt maar dat je op onbewust niveau nog niet heb ontdekt of geaccepteerd. Reinigen en schoonmaken van alles wat niet meer bij je past. Een andere uitleg is hulp en ondersteuning die vanuit je gevoelens en emoties stromen. Een andere uitleg is dat je jezelf mag gaan uitdagen, jezelf verder mag gaan ontwikkelen.  Nog een andere uitleg is over de verbinding met het element water, de baarmoeder van het leven, de emoties, gevoelens en vruchtbaarheid. 

De drietand is een verwijzing naar de god of koning van de zee Triton en zijn Vader Poseidon en vertelt je dan ook over je creatieve energie en gevoeligheid, maar ook over samenwerking en mogelijkheden die daar uit voort komen. Nog een andere uitleg is dat je jezelf mag verbinden met hogere energie en hogere doelen ( het spirituele of goddelijke in het leven). Zie ook goden, water, de kleine zeemeermin, elementenwezens  

 

  

     

Driewieler 

Dromen of een visioen over fietsen op een driewieler vertellen je over de manier van ontwikkelen, over nieuwe kansen en onderweg zijn naar nieuwe dingen. Een andere uitleg gaat over de karaktereigenschappen die je nodig hebt om je nieuwe plannen en obstakels te overwinnen en succesvol te maken. Nog een andere uitleg is de creatieve en natuurlijke manier om heel rustig tot het eindpunt van je wensen, dromen en ideeën te komen. De snelheid waarop je vooruitgaat, vertelt dan ook hoe snel je het nieuwe zult bereiken in je leven. Een driewieler is een echte uitdaging, je ziet kansen en mogelijkheden, maar neemt ook risico, balans en toch in controle blijven is een uitdaging.

 

   


Drijfzand

Dromen of visioenen over drijfzand vertellen je dat je onzekere gevoelens en twijfels hebt die je niet de baas kunt. Een andere uitleg is het gevoel van opgeslokt worden door emoties en obstakels waardoor alles onder je voeten vandaan zakt. Nog een andere uitleg is dat je wensen, plannen, dromen waarvan je dacht dat er sprake is van een goede en solide basis, in de praktijk toch anders blijken te worden ervaren, je zakt langzaam en onverwacht steeds dieper weg.

 


Dronken, Dronken zijn  

Dromen en visioenen over dronken zijn vertellen je dat je onbedacht en impulsief gehandeld hebt, waardoor je de controle bent verloren. Oorzaak en gevolg zijn onafwendbaar. Een andere uitleg is dat je wilt genieten van een ontspannen en impulsief leven, je gooit alle remmen los en vertrouwt op de toekomst.

Is een andere persoon dronken in je droom of visioen dan vertelt dat je dat je de kracht, het doorzettingsvermogen niet bezit om helder na te denken, de karaktereigenschappen van deze persoon trek je dan ook aan, ondanks dat je misschien onbewust weet dat dit niet verstandig is. Een andere uitleg is dat je niet altijd moet luisteren naar deze persoon en je eigen plannen moet trekken in het leven.

 

 


Drugs, Drogeren  

Als je droomt of een visioen hebt dat je drugs, Drogeren in je bezit hebt, of drugs inneemt, vertelt je over het verlangen naar een makkelijke uitweg die je hebt genomen. Je zou naar een mogelijk gevaarlijk alternatief kunnen grijpen als vlucht voor je problemen in je leven. Een andere uitleg kan ook zijn dat je in het echte leven snel grijpt naar medicijnen, soms ook voor kleine kwaaltjes waarvoor geen medicatie nodig is. Een andere uitleg is dat je de behoefte hebt om de situatie niet onder ogen te komen, het weg te stoppen en niet realistische naar alles in het leven of je situatie kijkt. 

 

 


Drumstel

Dromen of visioenen over een drumstel vertellen je dat de manier van uiten, de opgekropte emoties tot uiting komen. Een andere uitleg is dat je op dit moment geen rem of mogelijkheid bezit jezelf of een situatie in de hand te houden. Het bespelen van een drumstel in je droom of visioen gaat dan ook over ontspanning, je hebt je uitlaatklep gevonden, en controle gekregen over een situatie.

 

 

 

Dromen 

Dromen of visioenen waarin je droomt vertelt je opzoek zijn naar diepe onderbewuste antwoorden. Een andere uitleg is dat je op dit niet verbonden bent met jezelf, niet verbonden met je lichaam, je aardse taak, niet kunt aarde en als het ware zweeft. Een andere uitleg is emoties, gevoelens die tot uiting moeten komen, emoties, gevoelens, angst enzovoorts die je heel diep hebt verstopt en alleen in je dromenwereld nog te vinden zijn. Je hebt een andere wereld gecreëerd en daardoor moet je in een bepaalde staat van ontvankelijkheid zijn. Als alternatieve uitleg kan het zijn dat dromen in je dromen en visioenen je stress, overmatig druk maken, burn-out, depressie vertegenwoordigen. Je bent nog niet klaar voor morgenochtend, de volgende stap en/of dat wat komen gaat.

    

 


Duel

Dromen of een visioen over het voeren van een duel vertellen je iets over de strijd tussen mannelijke en vrouwelijke kracht, energie, emoties, twijfels, gevoelens, en karaktereigenschappen. Een andere uitleg is dat je door jezelf wordt uitgedaagd je karaktereigenschappen en meningen onder ogen te zien en te veranderen in je leven.

 

  

 

Duikboot, Onderzeeër 

Dromen en visioenen over een duikboot, onderzeeër vertelt je iets over de spirituele en emotionele manier waarop je in het leven staat en hoe je naar een situatie kijkt. Een andere uitleg is dat een duikboot, onderzeeër het doorgronden van je diepste emoties, gevoelens, ervaringen, vorige levens en de baarmoeder van het leven weerspiegeld. Als het ware reis je door je eigen ziel, bron, basis heen opzoek naar..... of bewust wording van het feit dat.... beschermd door het universum, god en/of dat waarmee je in verbinding staat. Je bent opzoek naar beschermende verdieping, het nieuwe, out of the box denken. Maar je kunt ook denken aan het ontwikkelen van nog onbekende krachten, eigenschappen, ervaringen en mogelijkheden. Nog een andere uitleg is de weerspiegeling van de uitdaging, het proberen, leren, doorgronden, uitzoeken en alles wat daar mee te maken heeft in het leven. Graaf een beetje dieper moment, je moet soms eerst door een bepaalde laag heen voordat je daar bent, komt waar je moet zijn en/of voordat je de antwoorden kunt vinden die je nodig hebt. Een andere uitleg is de overgang tussen voeten op de grond en nieuwe onbekende dingen in het leven, vrouwelijk energie die duidelijk aanwezig is in je leven. Water weerspiegeld de baarmoeder van het leven, het begin, de basis, je start, je ziel. Zonder water zijn er geen kansen op nieuwe ideeën en bevruchting van je plannen en wensen. De duikboot, onderzeeër vertelt je ook iets over het vinden van andere dimensies, nieuwe werelden, spirituele groei en ontwikkeling vanuit je bron, je basis, levensdoel. Lees meer over water, zee, vissen, kapitein Nemo, boot, schip, varen, triton, goden.  

  

      

 


Duiken

Wanneer je droomt of een visioen hebt dat je duikt in water vertelt dat je als het ware in je emoties en gevoelens duikt, je ware zelf, de baarmoeder van je leven en alles wat hieraan verbonden zit. Een andere uitleg is dat je aan het eind van een moeilijke, misschien wat beschamende situatie staat, die je niet te boven bent gekomen. Een andere uitleg is dat je op zoek bent naar persoonlijke schatten, familie of een kennis uit het verleden maar ook naar je innerlijke wijsheid en kennis die je nodig hebt en die je vooral heel diep moet zoeken. Het nemen van een risico of spirituele groei dat je heel ver gaat brengen; het ontwikkelen van nog onbekende krachten, eigenschappen, ervaringen en mogelijkheden. Het weerspiegeld de uitdaging, het proberen, leren en alles wat daar mee te maken heeft. Een alternatieve uitleg is dat je enige vorm van tijdelijke tegenslagen kunt meemaken, maar die zullen zeker meevallen en je gaat duidelijk inzichten krijgen. Water weerspiegeld de baarmoeder van het leven, het begin, de basis, je start, je ziel. Zonder water zijn er geen kansen op nieuwe ideeën en bevruchting van je plannen en wensen. Lees meer over water, zee, vissen boot, schip, varen, triton, goden.   

   

 

Duim

Dromen en visioenen over de duim vertelt je de manier van contact maken met alles om je heen, de duim zendt prikkels uit, zowel positief als negatief. Een andere uitleg is dat de hand een spiegeling of reflectie is van de energie van de gever en ontvanger. De duim is de sterkste vinger aan je hand en vertegenwoordigd je basis, je voeten, je kracht, macht en kunde, Maar ook de grenzen aangeven en de verbinding die je maakt tussen mensen en het hiernamaals, spirit, universum.

 

 


Duinen

Een duin in je dromen of visioenen vertelt je het over het verlangen om beschermd te worden tegen mogelijkheden en vooral obstakels die je niet te boven komt, omdat de grond onder je voeten niet solide lijkt te zijn. Een andere uitleg is dat je geen zicht hebt op de situatie, je blijft dwalen in het verleden, je voelt je zwaar, lusteloos en onzeker over de toekomst. Een andere uitleg is het ervaren van tegenslag, een tijdelijke afdaling in je leven die noodzakelijk is en die je moet overwinnen. De duinen moet je overwinnen en de reis die je moet gaan bewandelen zal niet gemakkelijk zijn. Nog een andere uitleg is dat de duinen jezelf vertegenwoordigen, misschien voel je op dit moment stress een burn-out, overspannenheid, slapenloosheid enzovoorts. De duinen weerspiegelen hoe je in het leven staat, je levenspad, en vooral hoe je ernaar kijkt; zie je mogelijkheden, kansen of zie je alleen maar redenen om geen actie te ondernemen. Dromen en Visioenen over duinen kunnen zowel positief als negatief worden beleeft- het is maar hoe je kijkt-.

 

     


Duisternis, Donker

Als je droomt of een visioen hebt dat duisternis je overvalt, dan duidt dit op een mislukking in iets wat je onderneemt, je hebt geen invloed op een situatie in je leven, je bent de controle kwijt. Een andere uitleg is dat je het niet meer goed kunt inschatten en dingen niet meer goed ziet of bewust ziet in je leven. Het donker staat voor onwetendheid, onbewuste boosaardigheid, de dood en angst voor het onbekende. Je zult je falen uit het verleden overwinnen wanneer de zon in de duisternis doorbreekt.

 

 


Duivel

Dromen of visioenen over de duivel vertellen over het lot of noodlot, dat wat had moeten gebeuren in je leven. Dit kan zowel in positief als in negatief zijn. Een andere uitleg is gaat over de negatieve of donkere karaktereigenschappen van je persoonlijkheid. Nog een andere uitleg is dat je last hebt van schuldgevoelens en dan vooral om problemen angsten, woede, emoties te uiten. Een alternatieve uitleg is dat je dat veel intelligentie bezit, je bent gewiekst maar ondanks dat, lijk je probleem, dingen niet op te kunnen lossen.

 


Dwalen

Als je droomt of een visioen hebt dat je maar wat ronddwaalt, vertelt dit je dat je op zoek bent naar een richting in je leven, je hebt op het moment geen motivatie om een keuze te maken. Een alternatieve uitleg is verandering en mogelijkheden zoeken zodat je hier later naar kunt handelen.

 

Dwerg

Als je een dwerg ziet in je droom of visioen vertelt dit je dat je met beide voeten op de grond staat, en dat je in contact met de natuur en de aarde bent. Een alternatieve uitleg is dat de dwerg een bepaald aspect van jezelf vertegenwoordigt dat je nog niet helemaal ontwikkeld hebt of dat je het onderdrukt, je zou je misschien minderwaardig of ondergewaardeerd kunnen voelen.

 

  


Dweilen, vieze vloed, blinkend schoon, opdweilen   

Dromen of een visioen over het dweilen van vloeren vertellen je dat je wilt schoonmaken, opruimen, het verleden achter je wilt laten. Een andere uitleg is dat het iets zegt over je ideeën, je eigen concepten en houding ten op zichten van andere mensen. Als het ware ben je iets aan het weg poesten, opruimen en bijna letterlijk schoonmaken. Het oude achter je laten en het nieuwe toelaten.  

Dromen of visioenen over een blinkende schone vloer vertellen je dat je hard hebt gewerkt om de problemen, obstakels, gevoelens, emoties en angsten op te lossen, nu kun je gaan oogsten van je gedane werkzaamheden. Als het ware ben je iets aan het weg poesten, opruimen en bijna letterlijk schoonmaken. Het oude achter je laten en het nieuwe toelaten zijn op dit moment erg belangrijk in je leven of situatie. Nog een andere uitleg is dat je klaar bent met gedane zaken Reinigen opruimen, schoonmaken van alles wat je voorheen in je leven beperkte maakt nu ruimte voor een nieuwe frisse start.    

Een vieze vloer in je droom of visioen, vertelt je over ontevredenheid, maar ook over weinig vooruitzichten, en niet te vergeten doorzettingsvermogen. Een andere uitleg is dat je misschien sommige problemen over het hoofd gezien hebt, of bepaalde emoties geen plaats hebt gegeven in je leven. Het wordt dus tijd dat je probeert om orde op zaken te gaan stellen. De vieze vloer weerspiegeld ook hoe je op dit moment in het leven voelt, misschien zit je niet lekker in je vel of voel je niet goed. 

   


Dynamiet

Zien we in een droom of visioen een dynamiet dan duidt dit op woede, agressie, angst, verdriet, gevoelens die op ontploffen staan. Je bent een tikkende tijdbom en je gevoelens moeten nu echt worden geuit en opgelost. Je innerlijke emoties willen geuit worden, de bron vanuit je diepste ik wordt gevoed door jezelf of de situatie waarin je zit. Een andere uitleg is dat je het niet onder controle hebt; ontvlambare situatie waarin je niet meer terug kunt dan over geven en laten ontploffen zodat er weer ruimte kan ontstaan voor iets nieuws.      

b