Home » Droom » Letter H

Letter H

 

 

Haar

 

Dromen of een visioenen over je haar gaan over je seksualiteit, ijdelheid, sensualiteit, passie en je voorkomen. Het haar vertelt heel veel: over je persoonlijkheid en je voorkomen; de manier van haardracht is dan ook heel belangrijk; zit je haar netjes gekamd of geklit, heb je kort haar of juist lang, dit vertelt hoe je je op dit moment voelt.

Lang haar in je droom of visioen vertelt je over moederlijke of vaderlijke gevoelens, de warmte, maar ook de drang om iemand of jezelf te verzorgen. Een andere uitleg is dat je graag iemand lief wilt hebben, of geliefd wilt zijn, huisje boompje beestje gevoelens koestert.

Zit je haar opgestoken, in een knotje of in de war dan vertelt het je over onzekerheid en verwarring in de liefde, relatie, werksituatie, of thuissituatie, maar het kan ook zijn dat je niet helder nadenkt. Kort haar in je droom of visioen vertelt je dat de vrouwelijke en mannelijke energie in balans is, goede ideeën en mogelijkheden komen je kant op. Je weet precies waarnaar je op zoekt bent en hoe je er moet komen.

Knip je je haar af in je droom of visioen dan vertelt het je over verlies aan kracht en zelfvertrouwen. Een andere uitleg is dat je een deel van je persoonlijkheid, gevoel, ideeën, mogelijkheden of karakter bent verloren. De andere kant van de uitleg is dat je bewust dingen loslaat, verandert en aanpast in je leven. Een alternatieve uitleg is dat je op dit moment naar je ratio luistert en niet naar je ware gevoel (het hart).

Kam of borstel je je haar in je droom of visioen, dan vertelt je dit dat je nieuwe ideeën en zienswijze aan het onderzoeken en evalueren bent. Je bent dingen op een rijtje aan het zetten in een situatie. Een andere uitleg is de bewustwording van je seksualiteit, mannelijke en vrouwelijke kracht.

Ruik je aan je haar in je droom of visioen dan vertelt het je over seksuele aantrekkingskracht, veranderingen, opwinding en behoefte aan seksuele stimulatie.

Raakt iemand je haar aan in je droom of visioen dan vertelt het je dat je iemand op spiritueel-, ziels- en/of geliefden niveau probeert te bereiken. Verlangen naar geborgenheid, moederlijke of vaderlijke liefde zijn op dit moment belangrijk in je leven.

  

 

Haarlak, Haarspray

Een droom of visioen waarin je haarlak of haarspray op je haar spuit gaat over het hebben van een onbezorgde situatie of karakter. Een andere uitleg is dat je iets probeert te verbergen, iets probeert te verbeteren of te verstevigen. Het gaat over je voorkomen en hoe je jezelf profileert in het leven of situatie waarin je zit.

Gebruik je haarlak of haarspray voor iets anders dan voor je haar; dan kan het verwijzen naar het gevoel van vast zitten in een situatie of beperkt zijn in het vinden van een oplossing en mogelijkheid. Een andere uitleg is dat haarlak en haarspray staan voor verdoezelen van de waarheid, iets beter maken, iets mooier maken etc.  

 

 

Haarföhn, Haardroger

Dromen of een visioen over het drogen of föhnen van je haar vertellen je over de warmte van het gevoel van vrijheid, de controle houden over je eigen acties en de mogelijkheden, warmte of mogelijkheden gebruiken om zonder remmingen te kunnen leven. Een andere uitleg is dat je je bewust bent van het schoonmaken en opruimen van problemen.

 

 

 

Haard, haardvuur, Vuurplaats, Vuurkorf

Dromen en visioenen over een haard, haardvuur, vuurplaats, vuurkorf vertelt je de warmte vanuit je diepste zelf. Het vuur weerspiegeld je verlangens, je dromen, je wensen en de manier waarop je jezelf uit. Het weerspiegeld je pure en ware ik. Hoe harder het vuur brand hoe harder je stroomt in het leven en je situatie. Een andere uitleg is dat de haard, haardvuur, vuurplaats, vuurkorf staat voor bescherming en ondersteuning vanuit het hiernamaals. Nog een andere uitleg is dat het haardvuur staat voor passie, genegenheid en liefde, weerspiegeling of projectie is woede, angst, verdriet, agressie en stress die je niet de baas kunt en die je moet uiten. Een andere uitleg is, dat er iets ouds is in je leven plaatsmaakt voor iets nieuws en eerst moet afbranden voor dat je opnieuw kunt bouwen. Een alternatieve uitleg is, dat je manier van denken aan het veranderen is. Je ondergaat een innerlijke transformatie; je hebt het innerlijke vuur onder controle. Nog een andere uitleg is, dat haard staat voor je drive en motivatie, kracht en passie voor het leven. 

 

 

 


Hagel

Dromen of een visioen over hagel vertellen je over de manier van communiceren, in het leven staan, remmingen, dingen hard en onvoorzichtig bekijken, scherp en koud, maar onbetrouwbaar. Een andere uitleg is dat de tranen die je hebt gehuild in het verleden nu omgezet zijn in een blijvend koude manier van emoties, afsluiten van je gevoelens en gedachtes en je onverschillig kunnen voelen, eenzaam of genegeerd door andere mensen.

 


Hallucinatie

Als je een droom of visioen hebt over een hallucinatie vertelt dit over de dingen die je zou willen hebben, verbeeldingen, je dromen en je wensen, je verwachtingen maar ook je angsten die je moet overwinnen en onderzoeken in je leven. Je wordt je bewust van je angsten en dromen zodat je dit kunt ondergaan en met succes kunt volgroeien. Een andere uitleg is waarheid, het zien van je innerlijke demonen, geesten, en oerdieren, de wetten van de aantrekkingskracht zowel positief als negatief. De groei die je op dit moment meemaakt geeft je inzichten en duidelijkheid en laat alle waarheid zien.

 


Hand

Dromen of visioen over handen vertellen je over de manier van contact maken met alles om je heen, de hand zendt prikkels uit, zowel positief als negatief. Een andere uitleg is dat de hand een spiegeling of reflectie is van de energie van de gever en ontvanger. Nog een andere uitleg is de weerspiegeling tussen de grenzen en de verbinding die je maakt tussen mensen en het hiernamaals. De linker hand in je droom of visioen vertelt je over het creatieve gevoel, de uitingen, en niet te vergeten de emoties. De rechter hand in je droom of visioen is dan ook je gevoelshand, en geeft je intenties en je gevoel weer. Dromen of visioen over een gebroken hand vertellen je dan ook over verbroken verbindingen, negatieve energie uitzenden of je grenzen niet aangeven.

 


Handdoek, Badhanddoek

Dromen en visioenen over badhanddoek en handdoek vertellen je over voltooiing, bekroning maar ook over nieuwe kansen en een overgang naar iets onverwachts en iets succesvols. Een andere uitleg is het zacht en liefdevol verwijderen van oude problemen, en oude opgekropte emoties. Dit doe je door ze zacht en warm te behandelen. Visioenen of dromen over het gebruik van een handdoek of badhanddoek vertellen je dat je de emoties een plek moet geven, of een oplossing moet proberen te vinden zodat je verder kunt met je leven. Een alternatieve uitleg is dat je in staat bent om oude dingen in je leven van je af te schuren of te verwijderen, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen.

 


Handel

Een droom of visioenen waarin je aan het handelen bent, voorspelt middelmatig succes in zaken. Je moet er wat voor doen in je leven, maar je bent wel gelukkig. Een alternatieve uitleg is dat er een mogelijkheid is om dingen of keuzes naar je eigen hand te zetten.

 


Handicap

Het hebben van een handicap gaat over je beperking in je functioneren en communiceren. Een andere uitleg is dat je jezelf onderschat, verkeerd beoordeeld, dat je jezelf verminkt, maar je kunt meer dan je denkt en je kracht is groter dan je wensen. Een alternatieve uitleg is dat je het gevoel hebt dat er iets is in je leven dat je is ontnomen.

 


Handleiding, Gebruiksaanwijzing

Een visioen of droom over een handleiding of gebruiksaanwijzing vertelt je over je innerlijk, je karakter en je manier van denken, de ik persoon, communiceren en de wijze hoe je daarmee omgaat of hoe je er mee moet omgaan, welke aspecten je nog niet hebt ontdekt of kunt leren. Het maakt niet uit van welk apparaat, ding of dergelijke je een handleiding of gebruiksaanwijzing leest want het gaat altijd over jezelf en je ontwikkelingen in het leven.

 


Handlezen

Het handlezen in een droom of visioen gaat over het onderzoeken, de reden van dingen willen weten, de manier hoe je in het leven staat en wat je kunt verwachten. Een andere uitleg is dat je je bewust bent van de mogelijkheden om boodschappen te ontvangen en de toekomst te kunnen zien zodat je hiernaar kunt gaan leven.

 


Handoplegging, Handlegging, Handbinding

Dromen of visioenen over een handoplegging, handbinding of handlegging vertellen je over het vastleggen van beloftes en voorwaarde die je wilt delen met een ander, alsof het een soort zielenovereenkomst, of ook wel een contract is. Een andere uitleg is dat je één bent geworden en dat je mannelijke en vrouwelijke kracht en energie op het hoogste niveau is gekomen. Deze droom of visioen kan dus ook verwijzing zijn naar een handoplegging, of handbinding, verbinding, beloftes en of huwelijksvoorwaarden uit je vorige leven.

 


Handtekening

Als je handtekening voorkomt in je droom of visioen vertelt dat over instemming en acceptatie van een bepaalde voorwaarde of situatie. Je neemt de leiding en verantwoordelijkheid voor de acties in je leven. Deze droom is tevens een indicatie van je blijk van goedkeuring, tevredenheid over iets. Een alternatieve uitleg is dat je volwassen bent geworden of dat je je volwassen gedraagt in een situatie in je leven.

 


Hangar

Dromen of een visioen over een hangar vertellen je over de weg en tunnel door de baarmoeder van het leven die je moet gaan om een project of gevoel te overwinnen. Een andere uitleg is dat je je beperkt of opgesloten voelt in je mogelijkheden en graag je vleugels wilt spreiden, maar nog even moet wachten wil dit kunnen gebeuren.

 


Harem

Dromen of een visioen over het lid zijn van een harem vertellen je over de positie die je wilt hebben in je leven of omgeving. Een andere uitleg is dat een harem staat voor aandacht willen of krijgen in je leven. Het hebben van een harem vol mannen of vrouwen vertelt je over het gevoel de betere of meerdere te zijn en over de voldoening, de openheid tot het delen van emoties, de openheid van meerdere geslachten lief te hebben. Maar het staat ook voor het niet in balans zijn van de vrouwelijke of mannelijke kracht.

 


Harlekijn

Als je droomt of een visioen hebt over een harlekijn vertelt dit je dat je je ware identiteit verbergt, of dat je innerlijk anders bent. Nog een andere uitleg is dat je een geen keuze kunt maken, twijfels, goed en slecht ervaart waardoor je onvoorspelbaar bent. Een andere uitleg is dat het innerlijke kind van je karakter tot uiting wil komen of dat het kind in je aandacht nodig heeft. Een alternatieve uitleg is dat je op dit moment een ongeremde persoonlijkheid hebt en misschien wat ondoordachte acties onderneemt.

 


Harnas

Als je droomt of een visioen hebt dat je een harnas draagt, dan gaat dit over verdedigingsmechanismen en de manier waarop je je beschermt tegen dingen die je mogelijk kunnen kwetsen in je leven. Een alternatieve uitleg is dat je vast blijft houden aan schaamte uit het verleden. Je zit vastgeroest in oude persoonlijkheden en gewoontes.

 


Harp, Harpenist

Dromen of een visioen over het zien van een harp of een harpenist vertellen je over creatieve uitingen en balans vinden in je leven. Een andere uitleg is het vele oefenen met betrekking tot je muzikale of creatieve hobby’s, maar ook je innerlijke ontwikkelingen. Een andere uitleg is dat de ziel tot rust komt en tevreden is met de huidige situatie in je leven.


Harpoen

Als je een harpoen in je droom ziet vertelt het je dat er agressie en woede, mogelijk gevaar zijn in je leven. Je zou moeite kunnen hebben met zaken als passiviteit, agressie en autoriteit. De afhankelijkheid en een einde maken aan een situatie, het maakt niet uit wat het kost of wat er kapot gaat in je leven, maar een einde zal er komen. Een andere uitleg van deze droom of visioen is dat de harpoen een fallus of penissymbool is en de mannelijke seksdrive vertegenwoordigt.

 


Hart

Dromen of een visioen over het hart gaan over je ware ik, je ware gevoelens, je ware emoties, het kloppende centrum van het leven en van je bestaan. Vanuit je hart neem je beslissingen, dus deze droom of visioen gaat over je gevoel, de ware ik en je zelfbeeld, maar ook de romantiek, vriendschappen en geliefde die je altijd in je hart meedraagt. Een andere uitleg is dat je gebrek hebt aan energie, geestelijke ziekte, uitputting, emoties die niet tot uiting zijn gekomen, en pijn en verdriet dat losgelaten mag worden Dromen of een visioen over het pijn doen van je hart vertellen je niets meer dan het loslaten van oude emoties, geliefden, verlies van geliefden, geestelijke ziekte, verwijderingen en verdriet. Je moet echt je verdriet een plek gaan geven. Een operatie aan het hart, of het verwijderen van je hart vertelt je dat je problemen, oude vriendschappen, relaties en emoties aan het verwijderen bent. Je haalt de pijnlijke delen uit het kloppende centrum van je bestaan, en gaat daardoor op dit moment door een heel diep en vaak emotioneel dal. Een andere uitleg is dat dit staat voor jezelf pijnigen, je doet jezelf veel meer verdriet en pijn dan nodig is.

 


Haven

Dromen of een visioen over het zien van een haven vertellen je over de manier van aan de wal komen. Je wensen en dromen kunnen werkelijkheid worden, en zullen zich verder ontwikkelen. De haven is de navel van het menselijke leven, de ziel van het hart en lichaam. Als je de haven verlaat met een boot in je droom of visioen vertelt dit je dat er een eind aan een project is gekomen. Nu ben je op weg naar je baarmoeder om je opnieuw te kunnen ontwikkelen en te groeien tot je klaar bent om dingen anders te proberen. Is de haven gesloten in je droom of visioen, dan vertelt het je dat je nog even moet wachten met aanmeren. Je bent nog niet klaar voor de volgende stappen in je leven of dat de tijd nog niet rijp is om gezien te mogen worden. Heb je een visioen of droom je van een lege haven dan gaat het over gevoelens van weinig innerlijke steun, de navel van het lichaam wordt niet gesteund en je moet eraan gaan werken voor je verder kunt met jezelf ontplooien. En visioen of droom over een haven die vervallen of kapot is vertelt je dat de basis van het lichaam is gebroken, je bent uit balans, problemen en tegenslag komen op je pad als je met deze wensen doorgaat, ongezondheid neemt de overhand in je leven.

 

 

 


Hechten, Hechting

Dromen of een visioen over het hechten duiden op het proberen de situatie in je leven weer aan elkaar te zetten en het zo te draaien dat het lijkt of er niets is veranderd. Een andere uitleg is dat je je moet leren aanpassen aan de situatie in je leven. Een andere uitleg is dat gescheiden dingen, problemen uit het verleden, nieuwe energie ingeblazen wordt. Dit gebeurt soms met harde hand, je moet veranderen, je moet je aanpassen, de ziel verwerkt dit op deze manier. Dromen of visioenen over het losmaken van een hechting vertellen je over het loslaten en openmaken van oude pijnen en wonden zodat deze moeten worden opgelost waarna je verder kunt met je leven.

 


Heiligdom

Als je droomt of een visioen hebt dat je in een heiligdom bent, vertelt dit je dat je behoefte hebt om te ontsnappen aan de eisen en plichten van het dagelijkse leven. Je bent op zoek naar wat rust en kalmte, en steun. Een andere uitleg zou kunnen zijn dat je tijd nodig hebt om de druk van de ketel te halen en je geloof in de mensen en jezelf te herstellen. Een andere uitleg is dat je vast houdt aan het verleden en dit moeilijk los kunt laten.

 


Helikopter

Dromen of visioenen over een helikopter vertellen je dat je tot grote hoogte stijgt, boven je eigen kunnen uit, dat wat je dacht dat niet mogelijk is toch voor de hand liggend lijkt te zijn. Een andere uitleg is het snel succes hebben met nieuwe ideeën en kansen. De helikopter verwijst naar het denkvermogen, en de mogelijkheden die daardoor naar je toe komen. Een andere uitleg is dan ook juist onderdrukking, tegenslag, stress en geestelijke problemen waardoor je je niet kunt concentreren of heldere conclusies kunt trekken. Stort de helikopter neer in je droom of visioen, dan vertelt dit je dat je vooral geestelijk uitgeput bent, je hebt de obstakels niet overwonnen, je het gevoel dat je bijna letterlijk crasht of compleet onderuitgaat.

 


Hel

Een droom of visioen over de hel vertelt je dat je het gevoel hebt in een onontkoombare situatie te zitten en daarin geen kant op kunt; je moet nu accepteren dat het is zoals het is. Een andere uitleg is dat je een besluit of mening hebt waarvan de gevolgen niet zijn te overzien, je kunt het oorzaak-gevolg noemen. Een alternatieve uitleg is dat je vele innerlijke angsten en woede hebt en een onderdrukt schuldgevoel met je meedraagt.

 


Hemel

Een droom of visioen over de hemel vertelt je het over verlangen naar het vinden van perfect geluk en samenwerking, innerlijk rust, geloof en spiritualiteit. Het zou kunnen dat je probeert te ontsnappen aan de moeilijkheden die je ervaart in het echte leven, de onzekerheid en de schaamte. Een andere uitleg is het geloof, optimisme, rust, en de hoop op herstel.

 

 

 

Hersenen

Een droom of visioen over je hersenen vertellen je dat je onder stress en geestelijke problemen gebukt gaat in het leven. Een andere uitleg is je je probleemoplossende en creatieve talent kunt benutten om inzichten te krijgen in je leven. Een alternatieve uitleg is dat je innerlijke en geestelijke groei doormaakt, of dat de inzichten al in je gedachten aanwezig zijn, je hoeft alleen maar na te denken. Dromen of een visioen over een operatie aan je hersenen gaat over het verwijderen van stress en moeilijke obstakels maar ook over geestelijke ziekte, je bent jezelf als het ware aan het genezen.

 

 

 


Hiërogliefen

Als je een visioen of droom het over hiërogliefen vertelt het je boodschappen uit het verleden, het onbekende, je vorige leven. Een andere uitleg is dat je problemen en dingen die gebeuren, moet uitzoeken en ontwikkelen, oplossen in je leven. Een alternatieve uitleg is dat hiërogliefen staan voor communiceren met het hiernamaals. Een alternatieve uitleg is dat er een boodschap voor je verborgen ligt uit het verleden die je nu zal helpen te ontwikkelen en te transformeren in je leven. Ben je in je droom of visioen zelf hiërogliefen aan het schrijven, dan vertelt het je dat je wilt communiceren met het hiernamaals, je voorouders of met je vorige levens zodat je het leven beter kunt begrijpen. Een andere uitleg is dat je je problemen en geschiedenis wilt bewaren, vastleggen, om je deze later te kunnen herinneren en te kunnen groeien en ontwikkelen.

 


Hitte

Als je hitte voelt in je droom of visioen vertelt dit je over gevoelens van schaamte over je emoties, je karakter. Een andere uitleg is de puurheid en creatieve energie en aandacht schenken. Een alternatieve uitleg is dat je hart, gezin, familie, oplossingen of acceptatie gaat je zien, die te maken hebben met je gevoelens.

 


Hoer

Wanneer je droomt of een visioen hebt dat je een hoer bent, vertelt dit over de behoefte aan meer seksuele vrijheid of seksuele macht in je huidige leven of relatie. Je zou minder geremd willen zijn, nieuwe dingen uitproberen of zelfs je seksuele grenzen willen verleggen. Een alternatieve uitleg is dat je een vorm van schuldgevoel met je meedraagt, en een negatieve houding hebt ten opzichte van relaties. Je zou moeite kunnen hebben om liefde en seks te combineren. Soms heb je liever de lusten dan de lasten van een relatie.

 


Hoger

Als je iets boven je ziet in je droom of visioen, vertelt dit iets over je doelen, wensen en ambities, interesse en uitdagingen. Een andere uitleg is het overwinnen van je persoonlijke grenzen en angsten. Nog een andere uitleg is dat je problemen niet kunt overzien, en de situatie moet overdenken en uitzoeken voordat je verder gaat.

 


Homo

Een droom of visioen waarin je homo bent, vertelt je over de balans tussen je mannelijke en vrouwelijke energie, samenwerking en overwinning op je innerlijke twijfels, en acceptatie. Een andere uitleg is liefde voor jezelf en zelfacceptatie hebben voor je meest diepe gevoelens. Als je je niet prettig voelt bij homoseksualiteit in je droom dan duidt dit op angst of maak je je zorgen over je mannelijkheid of vrouwelijkheid, je zou onzekerheid kunnen ervaren in relatie tot het andere geslacht.

  

 


Hondenkar, Handkar

Dromen of een visioen over de hondenkar of handkar gaan over je moeilijke en trage innerlijke reis die je aan het maken bent. Een ander uitleg is dat de reis naar nieuwe ideeën eerst uit de basisdingen van het leven moet bestaan, zoals je ware hart volgen, genieten van de schoonheid van het leven ongeacht de situatie, voordat je de vruchten kunt plukken. De kar en de eventuele inhoud weerspiegelen het enige bezit dat je hebt. Een andere uitleg is dat je veranderingen gepaard gaan met armoede en eenzaamheid. Een alternatieve uitleg is dat de handkar of hondenkar staat voor volhouden en doorzettingsvermogen ondanks de tegenwerkingen.

 


Hondsdolheid

Als je droomt of een visioen dat je wordt gebeten door een dier met hondsdolheid, vertelt dit dat je innerlijke woede en onuitgedrukte vijandigheid met je meedraagt. Je woede zou kunnen uitbarsten in geweld als je deze gevoelens niet op een gecontroleerde wijze kunt uiten. Een alternatieve uitleg is dat je het gevoel hebt dat je wordt gevolgd in je leven. Een goede tip is om je in je droom om te draaien, en de droom te vragen waarom dit zo is; dan ga je antwoorden vinden die je nodig hebt om een goed beeld te krijgen.

 


Hongersnood, Hongerdood

Als we dromen of een visioen hebben over een hongersnood, dan vertelt dit je dat we onszelf wat ontnemen of ontboden worden in het leven. Een andere uitleg is het stilstaan bij de huidige dag en de rijkdom die je bezit zonder geld te willen bezitten. Een andere uitleg is dat je te hoge eisen stelt aan jezelf en je functioneren in het leven. Een alternatieve uitleg is dat je je bewust wordt van je rijkdom, de strijd die je moet leveren, maar ook van mening zijn dat jij nooit wat ontvangt, maar tegenslag en armoede ervaren zijn ook belangrijk in je leven om te kunnen ontwikkelen. Dromen of een visioen over versterven, vertellen je dat er een einde komt aan het lijden of je geeft toe aan het leven zoals het nu is, en accepteert het.

 


Hoofddeksel, Muts, Hoed, Pet

Dromen en visioenen over een muts, hoofddeksel, pet of hoed vertellen je hoe je wilt overkomen, je ware ik of je persoonlijkheid die je wilt profileren ten opzicht van andere mensen. Een andere uitleg is het verbergen van je seksualiteit en gevoeligheid. Nog een andere uitleg is macht, en rijkdom en bewonderd willen worden. Visioenen of dromen over het verliezen van je hoofddeksel, muts, pet of hoed vertellen je dat je een deel van je ware zelf bent verloren maar ook dat je tegenvallers en obstakels niet kunt overwinnen. Dromen of visioenen over het hebben van een nieuwe hoofddeksel, muts, pet of hoed voorspellen je veranderingen, mogelijkheden accepteren, maar ook nieuwe kansen, die je een hogere en betere status gaan geven Een andere uitleg is dat je bewust wordt van je nieuwe ik, je voorkomen, je ware zelf, waardoor je jezelf iets nieuws wilt aanmeten om je anders te profileren.

 


Hoofddoek

Dromen of visioen over een hoofddoek vertellen je over de weerspiegeling of zelfreflectie tussen de karaktereigenschappen of de tekortkomingen van een man en een vrouw. Een andere uitleg is dat er sprake is van twijfel, of dat je misschien onzeker bent over je genomen besluiten en beslissingen. Een alternatieve uitleg is dat je behoefte hebt aan moedergevoelens, warmte, geborgenheid, en ondersteuning.

 


Hoogtevrees

Dromen of visioen dat je hoogtevrees hebt, geven aan dat je een gebrek aan vertrouwen hebt in een bepaalde situatie, je zou angstgevoelens kunnen hebben of ongemak kunnen ervaren. Een alternatieve uitleg is dat je niet de sprong in het diepe durft te nemen in je leven en daardoor blijft hangen in het oude vertrouwde.

 


Hoorn des overvloeds

Dromen of een visioen over de hoorn des overvloeds vertellen je, dat je krijgt wat je verdient te ontvangen, dit kan geld, tijd, liefde, vruchtbaarheid of een baan zijn, kortom, dat wat je wenst en dat wat je nodig hebt in het leven.

 


Horizon

Dromen of een visioen zien van een horizon gaan over de overgang van het leven, het hiernamaals en de baarmoeder en geboorte, maar gaan ook over de dood en het einde van een situatie of project. Een andere uitleg is dat je zelf nog mag invullen hoe je je leven eruit wilt laten zien in de toekomst, inbrengen en aangeven wat je wensen zijn zodat deze getransformeerd kunnen worden en omgezet in energie.

 


Horloge, Zakhorloge

Als je een horloge of zakhorloge ziet in je droom of visioen vertelt dit je, dat je wat onbezorgder en spontaner mag zijn en goed voor jezelf moet zorgen. Het kan ook zijn dat je het gevoel hebt dat je kort gehouden wordt. Een andere uitleg is dat je graag controle wilt houden in je leven, en dat je daardoor dingen en mogelijkheden die spontaan komen, mist in je leven. Een alternatieve uitleg is dat je horloge aangeeft dat je je bewust bent van je mogelijkheden in het leven.

 


Horoscoop

Als je een horoscoop ziet in je droom of visioen vertelt het je over de cyclus van het leven, de verbindingen met de energie en de invloed van de sterren en planeten op ons als mens. De veranderingen komen met aanpassingen en veranderingen in het heelal gaan samen met de kosmos en zijn gestelde tijd en zones.

 


Hortensia

Visioenen of dromen over een hortensia gaan over collectieve harmonie, samensmelting van gedachten of wensen en geven je een rechtmatig inzicht. Een andere uitleg is dat je meer moet focussen op een doel in je leven, je bent te verspreid, versnipperd of te uitgerekt.

 


Hotel

Als je droomt of een visioen hebt over een hotel, betekent dit nieuwe geestelijke inzichten of een verschuiving in je persoonlijke identiteit in je leven. Je moet afstand nemen van je oude gewoontes en oude manier van denken en nieuw kansen aannemen. Een andere uitleg is dat je simpelweg even wil ontsnappen aan je dagelijkse leven en graag verzorgd zou willen worden of het vakantiegevoel willen ervaren. Een alternatieve uitleg is dat je graag erkenning wilt in je leven.

 


Hout, Houtstapel

Wanneer je droomt of een visioen ziet over hout vertelt dit dat je je wat stijf of dood en emotieloos voelt; je reageert misschien puur op de automatische piloot. Je zou ook simpelweg dingen kunnen doen waar je eerst goed over nadenkt en niet als een kip zonder kop redeneren. Een droom of visioen over een houtstapel, vertelt je over onbevredigende zaken en misverstanden in de liefde. Een alternatieve uitleg is dat je jezelf emotionele pijn aandoet, omdat je bepaalde aspecten van je karakter hebt afgezaagd, en dit nu los naast je hebt neergelegd. Je wilt hier niet meer aan terugdenken; hout staat namelijk voor onze ruggengraat en vormt de basis van het leven.

 


Huid

Een droom of visioen over je huid vertelt je over bescherming of het afschermen van je innerlijke zelf. Het dient als een fysieke barrière die je voor jezelf hebt gemaakt en hoe dicht je anderen tot jezelf toelaat. Een alternatieve uitleg is dat deze droom aangeeft dat je misschien wat oppervlakkig en bevooroordeeld bent in het leven.

 


Huilen

Als je droomt of een visioen hebt dat je huilt, duidt dit op de bewustwording van een uitbarsting van je gevoelens, problemen die waarschijnlijk veroorzaakt zijn door een situatie die je niet of moeilijk kunt overwinnen. De uitlaatklep om je angsten en frustraties, woede, gevoelens en emoties iets meer in balans te laten komen. Een alternatieve uitleg is dat je je bewust bent van de gevoelens van je partner, geliefde, familie en vrienden en je probeert deze emoties mee te dragen in je leven.

 


Huifkar

Dromen of visioenen over de huifkar vertellen je over creatieve en vrije oplossingen voor je nieuwe innerlijke reis. Een ander uitleg is dat de huifkar staat voor de hoeveelheid bagage die je meeneemt tijdens de reis die je aan het maken bent. Nog een andere uitleg is het ware hart, je ware gevoel, je huis of thuis te noemen; je gaat verhuizen, veranderingen en nieuwe kansen dienen zich aan. Een alternatieve uitleg is dat de huifkar staat voor eigenwaarde, anders willen of kunnen zijn, je ware hart vinden, vrijheid willen ervaren, daar waar anderen afhaken zie je mogelijkheden liggen.

 

 

Huis

Dromen of visioenen over het huis vertellen je over een project, de spiegeling van je ware ik, het hart, je eigen zelf, je geest en ziel en je karaktereigenschappen, de verschillende kamers zijn dan ook de aspecten van je geestelijke toestand, je ziel en je persoonlijkheid. Een andere uitleg is dat het huis je verleden, je heden en je toekomst weerspiegeld; het vertegenwoordigd je hart en hoe je in de situatie waarin je zit staat- hoe je je voelt, wat je ervaart en hoe je jezelf profileert. Jij bent als het ware je huis, je spiegeld alles op je huis, dus als dit op (on) bewust niveau negatief is dan ervaar je dit ook negatief, is het positief dan voelt de droom of visioen ook anders aan.  Dromen en visioenen over een huis dat helemaal leeg is duidt op een zeker gevoel van onzekerheid, twijfels en laster; je bent alles waar je aan vast hield verloren. Het opruimen van je huis in je droom of visioen vertelt je dan ook dat je je hart aan het opruimen bent, geestelijke rust aan het scheppen bent. Je bent je verleden aan het verwerken en met zelfverwezenlijking of zelfverbetering laat je de oude gewoontes los, je bent klaar voor nieuwe dingen. Dromen of visioenen over een bewegend huis vertellen je dat je een fase van geestelijke, emotionele, lichamelijke en financiële verandering doormaakt. Dit kunnen zowel positieve als negatieve veranderingen zijn. Dromen of visioenen over een kapot of beschadigd huis vertellen je dat je je aangevallen voelt, emotioneel het niet meer aankunt, geestelijke tegenslag, misschien een verbroken relatie, vriendschap, of een overleden geliefde. Een andere uitleg is dat je misschien karaktereigenschappen, emoties, angsten hebt verstopt en nu komen deze toch weer naar boven, je moet dit overwinnen en loslaten. Een vervallen of oud huis in je droom of visioen vertelt je dat je een oude en misschien toch wat versleten reactie of denkwijze hebt. Een andere uitleg is dat je nog sterk de behoefte voelt om terug te denken aan het verleden, dat wat was maar nu niet meer relevant is; het wordt tijd dat je meegaat met de tijd, en je klaarmaakt voor het heden. Het bouwen van een huis, of een nieuw huis vertelt je over nieuwe gedachtes, nieuwe energie, en vooral nieuwe kansen vinden, je hebt je ware hart gevonden en gaat daar nu naar handelen zodat er veel voorspoed in je leven kan komen.

 


Hunebed

Als we dromen of een visioen hebben over een hunebed duidt dit op het één worden met de aarde, de natuur en zijn schoonheid, de magie en het geloven in de wedergeboorte. Een andere uitleg is dat de hunebedden een zuivere en heilige plek vormen, om je verdriet uit het verleden los te laten en aan de aarde mee te geven.

 


Hunkeren

Dromen of visioen waarin je hunkert naar iets of iemand, vertelt je over een leegte in je leven die je graag opgevuld wilt hebben ten kosten van alles. Een andere uitleg is dat je oude gewoontes en gevoelens onderdrukt, niet wilt uiten en daardoor jezelf onterecht beoordeelt. Een alternatieve uitleg is dat je mensen mist die in het hiernamaals zijn en je onbewust contact met deze mensen probeert te maken, maar je kunt ervan uitgaan dat ze jouw gevoelens zullen beantwoorden op een liefdevolle manier.

 


Huurder

Als je droomt of een visioen hebt dat je een huurder bent, vertelt dit over je een gebrek aan verantwoordelijkheid voor de manier waarop je leeft en je gedraagt in je leven. Een droom of visioen waarin je de verhuurder bent en een huurder hebt, vertelt je dat je klaar bent voor een echte relatie. Een alternatieve uitleg is dat je inzichten en creativiteit vanuit je hart moet gebruiken in je leven. Dan ga je van je doen spreken, mits het over iets gaat wat je echt na aan je hart ligt.

 


Huwelijk, Trouwen

Dromen of visioenen over een huwelijk vertelt je over een nieuw begin, harmonie en innerlijke balans of een overgangsfase in je leven en het innerlijke huwelijk tussen je mannelijke en vrouwelijke energie. Je gaat door een belangrijke ontwikkeling in je leven die je vele mogelijkheden gaat bieden. Een andere uitleg is dat je de eigenschappen van de persoon die je trouwt projecteert op het huwelijk, deze eigenschappen wil je bezitten om je doel te bereiken of om te groeien als persoon. Nog een andere uitleg is de balans tussen goed en kwaad, positief en negatief, de dood en wedergeboorte vindt en overwint. Een alternatieve uitleg is de overwinning op spijt, maar ook bindingsangst, gevoelens die je niet kon plaatsen, maar nu een plek kunt geven. Nog een alternatieve uitleg is je persoonlijke houding tegenover een verbinding tussen twee mensen, je wilt je onafhankelijkheid en je zelfstandigheid behouden.

 


Huwelijksakte, trouwbriefje, boterbriefje

Dromen of visioenen over een boterbriefje, huwelijksacte of trouwbriefje vertellen je dat je een officiële overeenkomst op papier, of een onbreekbare verbinding kunt ervaren. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt gecontroleerd te worden in een situatie, je lijkt je te moeten verantwoorden. Een alternatieve uitleg is dat je een relatie aan bent gegaan waar je je later voor kunt schamen.

 


Hypnose

Dromen of een visioen over het onder hypnose zijn vertellen je dat je geen controle hebt over je geestelijke gesteldheid, de controle over je gedachten verloren bent onderweg tijdens je reis. Een andere uitleg is dat je jezelf beperkt voelt in je geest en ziel en daarom lijkt het of je op de automatische piloot reageert in het leven. Een alternatieve uitleg is dat je een persoon bent die graag luistert naar andere mensen en zelf geen mening heeft, maar altijd naar de pijpen van anderen danst en dat je je nu bewust wordt van je gedrag. Als je in je droom of visioen zelf de hypnotiseur bent dan vertelt het dat je jezelf probeert bewust te maken van je gedrag, en de controle wilt nemen, en kracht aan het vinden bent om uit deze strijd te komen