Home » Droom » Letter J

Letter J

  

Jaloezie

Een droom of visioen waarin je jaloers bent vertelt je vaak dat er in het waakbestaan sprake is van jaloezie; dit is zowel positief als negatief te ervaren. Een andere uitleg is kwetsbaarheid, angsten en gevoelens die je zelfvertrouwen niet ten goede komen. Nog een andere uitleg is de behoefte aan erkenning voor het harde werken.

 
Jas  

Dromen of visioenen over een jas vertellen je over het afschermen van je gevoelens, emoties, oude relatie en pijnen. Een andere uitleg is dat je jezelf toch wat isoleert en je persoonlijkheid wilt onderzoeken. Nog een andere uitleg is dat de jas (spirituele) bescherming, warmte, veiligheid vertegenwoordigd. Een alternatieve uitleg is dat een jas voor de persoonlijke bagage staat en het voorkomen dat je wilt uitstralen naar zowel jezelf als andere mensen toe.  

Visioenen en dromen over het dragen van een onbekende of andermans jas vertellen dat de karaktereigenschappen van deze persoon goed aansluiten bij je eigen wensen. Een andere uitleg is dan ook jaloezie, en niet communiceren met deze persoon. Nog een andere uitleg is dat je graag in andermans schoenen zou willen staan en tegen iemand opkijkt; dit is vaak een geliefde, vriend, familie of collega. Een andere uitleg is dat je persoonlijke bagage op andere mensen of eigenschappen projecteert. 

Dromen of visioenen over het kwijtraken van een jas vertellen dan ook dat je vermogen verminderd of aangetast is, je weet niet goed hoe en waar je moet beginnen. Maar ook dat je het gevoel hebt je persoonlijkheid en karakter te zijn verloren. Een alternatieve uitleg is dat een jas voor de persoonlijke bagage staat die je bent kwijtgeraakt. Nog een andere uitleg is dat de jas bescherming warmte, veiligheid vertegenwoordigd die je voor je gevoel bent verloren. Als het ware ben je bloot, niet beschermd en ondersteund.   

Visioenen en dromen over een bontjas vertellen je over welvaart en luxe, maar ook over de behoefte aan aandacht. Je behoefte te worden bewonderd speelt hierbij een rol. Een andere uitleg is de behoefte aan bescherming, veiligheid en ondersteuning. De verbinding met dieren en de natuur kan hierin ook een onderdeel spelen en/of dit positief of negatief is kun jezelf invullen. De uiterlijke verschijningsvorm is belangrijk onderdeel in je leven en/of de situatie waarin je zit. Een andere manier van voordoen dan dat je in werkelijkheid bent en/of wilt zijn.    

Visioenen en dromen over een regenjas betekenen dat je je wilt afschermen van emoties, je beschermt jezelf tegen negatieve invloeden. Een andere uitleg is dat de regenjas ook staat voor het bewust tegenwerken en een toch wat pessimistische kijk op je leven. Nog een andere uitleg is dat de regenjas de behoefte naar warmte en bescherming; ondersteuning voor je gevoelens en emoties. Een alternatieve uitleg is het verlangen naar de baarmoeder, verzorgende eigenschappen, kindertijd en bescherming vanuit de vrouwelijke energie.  

Dromen en visioenen over een badjas gaan over je behoefte aan een privé moment, maar ook over seksuele en sensuele verlangens. De naakte waarheid, de behoefte aan warmte, verzorgende karakter, moeder en/of vader eigenschappen.   

Dromen of visioenen over een winterjas gaan over het afschermen van negatieve invloeden, je beschermt jezelf tegen emoties en probeert zelf de energie om je heen positiever en warmer in te steken. Een andere uitleg is dat de winterjas ook staat voor het bewust tegenwerken van het einde aan een periode, stille periode, rust en pas op de plaats. Nog een andere uitleg is dat de winterjas bescherming, warmte, veiligheid vertegenwoordigd. Zie ook Kleding

   

 

Juf, Mevrouw

Wanneer je droomt of een visioen hebt dat je een mevrouw, juf docente, coach, decaan, inspirator bent dan vertelt dit je dat jezelf bewust maakt van de levenslessen, je kennis, wijsheid, maar ook je emoties, problemen, obstakels die je moet overwinnen. Je projecteert of spiegelt jezelf op de juf, inspirator en/of haar eigenschappen. Een andere uitleg is dat je behoefte hebt aan ondersteuning, hulp en inzicht om betere keuzes te maken, of om knopen door te hakken. Nog een andere uitleg is dat de juf, mevrouw je ook wijst op de mogelijkheid om scholing, een cursus of een opleiding te volgen of in jezelf te investeren.         

Een droom of visioen waarin je een juf, docente, coach, decaan, inspirator hebt vertelt je dat je behoefte hebt aan scholing, cursus of een opleiding om jezelf te ontwikkelen. Een andere uitleg is dat je hulp nodig hebt en jezelf bewust maakt van je eigen krachten en kunnen, door middel van jezelf projecteren op de juf, inspirator en zijn of haar eigenschappen. Een andere uitleg is de behoefte aan een moederfiguur of vrouwelijke persoonlijkheid die je in het leven kent en je helpt. Een alternatieve uitleg is dat je het gevoel hebt dat je niet voldoende kennis bezit of onbekwaam bent en behoefte hebt aan hulp en ondersteuning van een leidster, inspirator. Zie ook leren, studeren, school meester, docent, coach, decaan, leraar, inspirator

 
Juk

Als je een juk ziet in je droom of visioen vertelt dit je dat je niet bereid bent om je aan te passen aan de gebruiken of wensen van anderen. Als je droomt of een visioen hebt dat je ossen inspant in een juk, vertelt dit dat je raad en advies door een vriend, vriendin of familielid zal worden aanvaard.

Als het je niet lukt om het rund in te spannen tijdens je droom of visioen duidt dit op zorgen die je hebt over iemand of over jezelf, stress en problemen die je niet weet te overwinnen Een alternatieve uitleg is dat je blijft hangen in het zwoegen en harde werken uit het verleden. Je moet leren dat de toekomst nieuw ideeën en kansen met zich mee zal brengen.

 


Jungle

Een droom of visioen over een jungle vertelt je dat je geen rust, balans ervaart, je bent chaos in je hoofd en ziet geen uitweg meer in de hoeveelheid. Een andere uitleg is dat je je geremd en tegengewerkt voelt, je negatieve karaktereigenschappen voeren de boventoon. Nog een andere uitleg is dat je op zoek bent naar antwoorden en bijzonder informatie, die je gemakkelijk kunt vinden, leren of bestuderen.

Wanneer je verloren of gevangen bent in de jungle, duidt dit op negatieve gevoelens die je vooruitgang belemmeren en het niet kunnen overzien van problemen of emoties. Je zou moeten proberen om je onbewuste gevoel te erkennen en te uiten. Een ander uitleg is dat de jungle staat voor tropische gedachten, je zit met je hoofd in de wolken, geromantiseerd, dromen, niet reëel, grootse en overdreven ideeën.

   

Jurk, Kleedje 

Dromen of visioenen over een jurk, Kleedje vertellen je over het vrouwelijke aspect, maar ook over een vrouwelijke energie die tot uiting komt en dit doet zonder beperkingen.  Een andere uitleg is dat je een wat vrouwelijke en intellectuele interpretatie of blik op een situatie in je leven hebt. Nog een andere uitleg is dat de jurk ook schoonheid, seksualiteit, reinheid en gezondheid voorstelt.

  


Jute

Wanneer je een jutezak ziet in je droom of visioen, duidt dit op bescheidenheid en nederigheid in het leven. Het vertelt tevens dat je moet boeten voor een of andere misdaad die je hebt gepleegd. Een alternatieve uitleg is dat je het verleden probeert weg te moffelen en af te sluiten zonder dat je er veel moeite voor wilt doen.

 


Juwelen, Sieraden, Ketting, goud, zilver 

Dromen of visioenen over sieraden en juwelen vertellen je over iets wat je dierbaar is in dit leven; dit wil je vaak persoonlijk bij je houden. Het kan ook staan voor een dierbare overledene in het hiernamaals. Juwelen of sieraden leggen de nadruk op het belang van rijkdom, macht maar ook spiritualiteit in je leven.

Een juweel vertelt je ook over ontspanning en tot rust komen van een situatie waarover je geen controle hebt gehad, je overwint alles waarvan je gedacht had het nooit te overwinnen.

Gouden juwelen of sieraden in je droom of visioen vertellen je over liefde en haat, het misleiden van anderen of worden misleid in je leven. Maar het is ook de kleur van het heilige aspect in ons leven, goud is ook voor ons van levensbelang om te kunnen overleven in deze wereld. Het is de kleur van overwinning, succes, rijkdom, een huwelijk tussen twee mensen, maar ook van een innerlijk huwelijk tussen je mannelijke en vrouwelijke energie.

Zilveren juwelen en sieraden in je droom of visioen vertellen je over de kleur van oneindigheid en reinheid, voorspoed in je leven. Ook het zien van het licht in je leven en het licht en liefde in alle mensen. En natuurlijk is hier het bovennatuurlijke aspect van het hiernamaals aanwezig. Een andere uitleg is dat je de situatie vanuit een ander aspect bekijkt en met nieuwe moed betreedt, in ieder geval is het iets dat oneindig door gaat in je leven.

Het zien van sieraden of juwelen in je droom of visioen vertelt je vaak dat je je geen financiële zorgen hoeft te maken, of dat je de mogelijkheid krijgt je dromen waar te maken. De hoorn des overvloeds komt naar je toe, en je hoeft alleen je hand maar uit te steken en vertrouwen te hebben.

Een juweel vertelt je ook over ontspanning en tot rust komen van een situatie waarover je geen controle hebt gehad, je overwint alles waarvan je gedacht had het nooit te overwinnen.

Dromen of visioenen over gebroken sieraden en juwelen vertellen je dat je tegenslag ervaart bij het bereiken van je doelen en het verkrijgen van dat, waar je het meest naar verlangt. Je moet hobbels, problemen en emoties overwinnen. Een ander uitleg is de bewustwording dat bepaalde relaties of situaties niet meer gelijmd kunnen worden.

Gestolen juwelen of sieraden die je weer terugvindt in je droom of visioen duiden op een financiële regeling die je er weer bovenop brengt. Een andere uitleg is dat je nieuwe kansen aanpakt in dat, waar je aandacht een tijd niet naar uitging, een herwonnen liefde, herwonnen innerlijke wijsheid, kennis en moed om het opnieuw op te pakken.

Het dragen van een juweel of sieraad met een amethist in je droom of visioen vertelt je over een overwinning die spirituele groei veroorzaakt en je daardoor vele mogelijkheden en inzichten brengt. Er komt een einde aan een moeilijke en pijnlijke periode, succes komt je kant op.

Dromen of visioenen over een juweel of sieraad met een bergkristal vertelt je over het open en zuiver benaderen en daardoor een goede en rooskleurige toekomst voor jezelf creëren. De oneindige en zuivere verbinding met het hiernamaals en met de engelen, maar ook met je geliefde.

Een droom of visioen over een juweel of sieraad met een diamant vertelt je over de mogelijkheid waarin je iets zuiverend, waardevol en succesvol kunt verwachten, maar je hebt er vooral zelf veel invloed op. De diamant is ook de spiegel van het leven, het geeft een reflectie van je ware zelf weer. Of de reflectie die je wilt zijn maar niet bent omdat je niet de juiste mogelijkheden of middelen hebt gevonden. Een andere uitleg is dat je in het bezit bent van erkenning vanuit het hiernamaals, of van de engelen.

Een droom of visioen over een juweel of sieraad met een robijn vertelt je dat je iets groots, succesvols, krachtigs en waardevols kunt verwachten.  Een andere uitleg is dat de robijn ook een jaloerse reactie kan vertegenwoordigen, of afgunst kunt verwachten omdat je nu eenmaal een hoge vlucht maakt in je leven die andere mensen ook graag zouden willen.

Als je een juweel of sieraad draagt met een saffier erop vertelt dit je dat je iets vrouwelijks kunt verwachten en een onverwachte succesvolle gok neemt waarin je veel rijkdom en geluk kunt verwachten. Een andere uitleg is dat de saffier een negatieve druk uitoefent op je balans in je relatie of je leven en dat je moeilijkheden kunt verwachten, in je leven of in je relaties.

Dromen of visioenen over het dragen van een juweel of sieraad met een smaragd erop vertellen je dat je zuiver en krachtig kunt zijn zodat je je ware zelf kunt ontdekken. Een ander uitleg is dat een juweel of sieraad met smaragd ook een innerlijke andere (onverwachte) kant van je zelf laat zien.