Home » Droom » Letter K

Letter K

  

 Kaal

Dromen of visioenen zien dat je kaal wordt, vertellen je over een gebrek een zelfvertrouwen en zorgen over het ouder worden van je lichaam en geest. Een andere uitleg is dat kaalheid ook voor bescheidenheid, puurheid en persoonlijke opoffering staat. Een alternatieve uitleg is dat kaalheid staat voor het goed kunnen ontvangen van boodschappen uit het hiernamaals. Dromen of visioenen over het kaalscheren gaan over het verwijderen van oude emoties en het loslaten van negatieve eigenschappen of een negatieve spiraal.

  

 


Kaarten, ruiten, klaver, hart, schoppen 

Wanneer je kaarten ziet in je visioen of droom vertelt dit je dat je inzicht, informatie en controle hebt over een situatie in je leven. Een andere uitleg is dat je jezelf bewust wilt maken, dat jezelf een spiegel voorhoudt over hoe en wat in het leven. Wanneer je aan het kaarten bent in je droom of visioen, dan vertelt dit je dat je je met succes vaardigheden als bluf, strategie en timing hebt eigengemaakt in het dagelijkse leven. Een andere uitleg is dat je inzicht probeert te krijgen, en je gokt erop om op deze manier onderzoek te doen.

De ruitenkaarten in je droom of visioen vertellen je over welvaart, verbeteringen en mogelijkheden inzien, maar ook het bewust worden van je kansen.
De klaveren kaarten in je droom of visioen vertelt je over verbetering met betrekking tot werkgelegenheid, je innerlijke ik vinden, en luisteren naar je ware hart.

De harten kaarten in je droom of visioen vertellen je over het geluk in de liefde, de balans tussen je mannelijke en vrouwelijke kant, overwinning, en het huwelijk.

De schoppen kaarten in je droom of visioen gaan over het overwinnen van obstakels, maar ook over het overwinnen van moeilijke tijden, tegenslag en tegenwerking. Een andere uitleg is een schijngevecht ervaren, dingen overdrijven en groter maken dan dat ze zijn.

 


Kaartje

Een droom of visioen over een kaartje vertelt je de start van een nieuw avontuur in je leven, of een bewustwording hoe het met je gaat in het leven. Het soort kaartje is ook van belang: een kaartje voor de bus of trein staat voor de prijs die je betaalt om vooruit te komen in het leven. Terwijl een kaartje voor de bioscoop de noodzaak aangeeft om objectiever te zijn in je leven of een bepaalde situatie. Een kaartje dat al afgestempeld of geknipt is in je droom of visioen vertelt je dat je een gemiste kans hebt verbruikt en bent misgelopen, omdat je er met je gedachten niet bij was. Een alternatieve uitleg is dat een kaartje je vertelt dat je graag een risico neemt in het leven.

 


Kaas

Dromen of visioenen over kaas voorspellen de mogelijkheid op aanvullende financiële middelen, de basis behoefte voldoet niet meer en wordt aangevuld met extra mogelijkheden Een andere uitleg is het ervaren van tegenslag, obstakels en een onvoorspelbare uitkomst. Dromen of visioen over een kaas met gaten vertellen je dat je steken hebt laten vallen tijdens een ontwikkeling van iets nieuws in je leven, of wens, droom, project. Een andere uitleg is dat de gaten opgevuld gaan worden, succes in de financiële situatie en nieuwe inzichten die komen. Dromen of visioen over geitenkaas vertellen je dat je positieve verwachtingen zullen uitkomen. Een andere uitleg is dat de geitenkaas het vrouwelijke aspect van je karakter vertegenwoordigt. Visioenen of dromen over brie vertellen je dat het vrouwelijke aspect van ons karakter tot uiting komt. Een andere uitleg is dat brie je geen vaste ondergrond biedt in je wensen, dromen, ideeën en projecten, maar tegenslag, en onvoorspelbaar, emotioneel gedrag dat verdriet kan veroorzaken.

 


Kabel

Een kabel in je droom of visioen vertelt je over het uithoudingsvermogen en de duurzaamheid van een project dat je aan het opzetten bent in je leven. Een andere uitleg vertelt je dat de kabel de band tussen het hiernamaals en het menselijk lichaam vertegenwoordigt. Wanneer de kabel gebroken is in je droom of visioen dan duidt dit op het gebrek aan kracht en voeding voor je projecten, wensen, dromen en ideeën; de verbinding is verbroken.

 


Kabinet, Kabinetsformatie

Dromen of een visioen hebben over een kabinet vertellen je dat je een mening probeert te geven, of dat je je zou willen uitspreken. Jouw mening is van levensbelang voor je ontwikkeling. Een andere uitleg is dat je plannen hebt die voor je ontwikkeling en voor anderen wel goed kunnen uitpakken, je bent een persoon die goed kan onderhandelen; jouw mening is van levensbelang. Als je in je droom of visioen een kabinetsformatie ziet dan vertelt het je dat je op zoek bent naar compromis, en samenwerking in een project die je op wilt zetten in je leven. Het kan ook zijn dat je denkt het goud te hebben uitgevonden en daarbij hulp zoekt bij een persoon die dit begrijpt en jou aanvoelt.

 


Kabouter, Aardmannetje

Een droom of een visioen over een kabouter of aardmannetjes vertelt je dat je innerlijke kind en fantasieën tot uiting mogen komen. Een andere uitleg is het geloven dat je in moeilijke tijden wordt ondersteund op je levensweg. Een alternatieve uitleg is dat je moet genieten van kleine vooruitgangen en successen in je leven. Kleine stappen en kleine dingen zorgen voor een groot verschil in de toekomst. Nog een andere uitleg is dat we innerlijke graag het echte leven even willen ontvluchten, zoals in een leuke ontspannen vakantie. Kabouterhuisjes of paddenstoelen vertellen je over het hart van je innerlijke kind, je ware dromen en ideeën komen tot uiting. Sta jezelf toe om je hulp te vragen, naar je ware hart te luisteren en vooral kleine vooruitgangen te maken en niet beïnvloed te worden door anderen.

 


Kadaver

Een kadaver in je droom of visioen vertelt je dat je onschuld, vrede en liefde aan het afsterven is in een situatie in je leven. Een belangrijke uitleg is dat je jezelf op het dier projecteert. Het vertelt je dus dat je zelf een einde maakt aan een situatie en misschien toch wat de weg kwijt bent. Een andere uitleg is dat je bewust dat je aan het veranderen bent, een deel van je oude zelf sterft af en maakt plaats voor een nieuwe persoonlijkheid. Dit kun je zowel positief als negatief ervaren. Dieren die het kadaver aan het opeten zijn in je droom of visioen vertellen je dat je je innerlijke kracht, ook wel het oerdier, of dierlijke kracht bewust moet laten afsterven. Projectie en spiegeling op de dieren die het kadaver aanvallen, je valt jezelf aan zodat je kunt sterven en opnieuw kunt beginnen.

 


Kachel, Verwarming, Open haard

Dromen over een open haard, kachel, of verwarming vertellen je over de warmte van je hart, de warmte van binnenuit, de warmte die je uitstraalt naar anderen of in jezelf. Een andere uitleg is dat de open haard, kachel en verwarming de motor van je leven, je bewustzijn of je hart vertegenwoordigen. Een open haard, kachel, verwarming die kapot of koud is in je visioen en droom vertelt dan ook dat het vuur is geblust is, maar ook over teleurstelling, gemist kansen en einde van vriendschappen of relaties. Blus je de open haard, of zet je de kachel en verwarming uit, dan vertelt dit dat je zelf ook een einde maakt aan verkeerde relaties of vriendschappen. Een andere uitleg is dat je zelf uitgeblust bent, het vuur is gedoofd, je hebt geen energie meer. Een warme open haard, kachel, of verwarming in je droom of visioen vertelt je dat je gelukkig bent met de situatie of dat je beloningen zult ontvangen voor je harde werken. Een andere uitleg is dat je hart zich opent en verwarmt zodat je nieuwe kansen aan kunt pakken. Dromen of visioenen over het zich branden aan een open haard, kachel of verwarming vertellen je dat je ergens boos en verdrietig over bent, je opgepropte woede komt tot uiting.

 

 


Kalender

Een kalender in je droom of visioen vertelt je over het verlopen van tijd en voorgaande gebeurtenissen in je leven. Een andere uitleg is de herinnering aan een geplande gebeurtenis in je echte leven die heel belangrijk is voor je. Nog een andere uitleg is dat je onverwachte dingen, personen of karaktereigenschappen moet loslaten, en nieuwe kansen aan moet nemen, kansen die passen bij deze tijd in je leven. Als je iets schrijft of aankruist op je kalender vertelt het je dat je je bewust bent van een specifieke datum, dag, actie, mogelijkheid in je leven, naar deze datum leef je toe, je bent er klaar voor.

  

 


Kalm

Een droom of visioen waarin je kalm bent, vertelt je over een gelukkig en compleet leven, je bent tevreden met wat je hebt bereikt in je leven of in een periode of situatie. Als iemand je probeert te kalmeren in je droom of visioen, vertelt dit je juist dat je vele tegenslagen zult ervaren en je emoties niet onder controle krijgt en dat je gevoel niet overeenkomt met je gedachten in je leven.

  

 


Kampvuur

Als je droomt of een visioen hebt over een kampvuur, vertelt dit je dat je moet delen en dat je behoefte aan gezelschap hebt in het leven. Je zou je misschien wat meer moeten openstellen naar anderen, en ze toelaten om je beter te leren kennen. Een alternatieve uitleg is dat een kampvuur staat voor innerlijke twijfel, woede en onrust, het vuur van je hart is op dit moment in je leven aan het branden. Of je het onder controle hebt weet je alleen zelf.

 


Kanaal

Als je droomt of een visioen hebt over een kanaal, heeft dit te maken met de vooruitgangen in je leven. Wanneer het kanaal is opgedroogd in je droom en visioen vertelt dit je dat je stilstaat en op zoek moet gaan naar manieren om weer op gang te komen in je leven. Een andere uitleg is dat je moet wachten tot er een nieuwe energie op je pad komt om dingen af te maken. Troebel water in het kanaal in je dromen en visioenen vertelt je over tegenslag en dat je moet onderzoeken waarom deze situatie zo is gelopen. Dromen en visioenen over helder water in een kanaal vertellen over een moeiteloze voortgang van je reis en dat je gemakkelijk je succes zult behalen.

  

 


Kannibalisme

Als je kannibalisme ziet in je droom of visioen vertelt dit over een verboden verlangen of obsessie voor een persoon of gewoonte die je hebt. Een andere uitleg is dat je een deel van je leven, je carrière, je relatie of kinderen een constante aanslag op je vitaliteit en enthousiasme vormen in je leven.

 


Kano

Als je droomt of een visioen hebt over een kano, vertelt dit iets over sereen zijn, eenvoud en onafhankelijkheid willen hebben in je leven. Het is een weerspiegeling of reflectie van je emotionele uitingen, je gaat op eigen kracht en volharding door het leven en je bent je bewust van de gevaren die je tegenkomt in het leven.

 


Kanon

Als je een kanon ziet in je droom of visioen vertelt dit dat je woede, agressie, pijn en verdriet ervaart dat je moet uiten. Een andere uitleg is dat er een drastisch beslissing moet worden gemaakt of dat er problemen zijn die absoluut moeten worden opgelost. Nog een ander uitleg is dat het kanon het fallus symbool vertegenwoordigt. Het vertelt je dus over vruchtbaarheid en nieuwe mogelijkheden die je met veel kracht en power bewerkstelligt.

 


Kapitein

Als je droomt of een visioen hebt dat je een kapitein bent, dan vertelt dit je ervoor hebt gekozen om een nieuwe richting in je leven op te gaan, en deze keuze heb je onder controle. Een andere uitleg is het ervaren van controle over je emoties en gevoelens, maar ook jezelf confronteren met je gevoelig kant. Een andere uitleg is dat je meester bent van de innerlijke of uiterlijke reis. Een alternatieve uitleg is dat je speelt met de risico’s van het leven. Als je faalt als kapitein in je droom of visioen dan vertelt het over de rust over een reis of project die je bent verloren, of je bent de koers van je plannen kwijt geraakt. Een andere uitleg is dat je gebukt gaat onder twijfels en daardoor je standvastigheid voor je dromen, wensen, mogelijkheden bent verloren.

 


Kapper

Al je droomt of een visioen hebt over de kapper vertelt het je, over de manier waarop je in het leven staat of wilt staan. De manier waarop je jezelf profileert en naar buiten wilt treden. Een andere uitleg is dat je graag de touwtjes in handen wil houden en je eigen ideeën en creatieve oplossingen zoekt in het leven. Een andere uitleg is je houding ten opzichte van je sensualiteit en je eigen seksualiteit dat naar buiten mag komen. Een alternatieve uitleg is dat je soms je mening wilt opdringen of heel erg duidelijk wilt maken. Nog een andere uitleg is dat de kapper een weerspiegeling is van het verzorgende in jezelf, dit kan de behoefte zijn aan verzorging, tijd voor jezelf maar ook aan de vrouwelijk energie die aandacht nodig heeft en dan kun je denken aan genegenheid, gezin, warmte en verzorging in het algemeen. 

 


Kapseizen

Dromen of visioenen over het kapseizen van een boot vertellen je dat je het gevoel hebt de controle kwijt te zijn over een bepaalde situatie of obstakel. Een andere uitleg is het vermijden van een confrontatie, obstakels uit de weg gaan en ongemakkelijke gevoelens ervaren. Een alternatieve uitleg gaat over veranderingen en het nemen van risico’s waarvan je niet weet hoe die uit kunnen gaan pakken voor je reis die je aan het maken bent in je leven.

 

 

 

Kartonnen doos, kist en opberg-box

Dromen en visioenen over een kartonnen doos, kist of opberg-box vertelt je over de verantwoordelijkheid die je met je meedraagt, de doos is ook een weerspiegeling van je hart, dat wat je in je kartonnen doos, kist of opberg-box stopt zijn je lasten, wensen, dromen, je karkatereigenschappen, je ware ik, en de innerlijke en uiterlijke kennis. Een andere uitleg is dat het een tijdelijk iets is, iets wat niet stevig aanvoelt of voor vastigheid zorgt in het leven. Een tijdelijk ervaring, een innerlijke verandering, verhuizing die voor rommel en een ongezonde situatie zorgt in het leven dat je weer onder controle moet of wilt krijgen. Dromen en visioenen over het opruimen van kartonnen doos, kist of opberg-box vertelt je dat je de lasten die je met je meeneemt nu aan het opruimen bent. Je laat als het ware je oude gewoontes, levenslessen op. Een andere uitleg is dat je bewust selecteert welke eigenschappen, of persoonlijke bagage en oude emoties je meeneemt tijdens je reis naar het nieuwe onbekende.

 


Kassa, Kassier

Een kassa in je droom of visioen vertelt je dat je het gevoel hebt dat je de controle wilt houden over je financiële situatie. Je hebt de drang om zuinig te leven, geld te beheren of te sparen. Je ervaart en zorgen over geld en het vinden van je ware hart of doel. Een andere uitleg is dat je het gevoel kunt ervaren dat je overal heel hard voor moet werken en dat je er weinig tot niets voor terug krijgt. Nog een andere uitleg is dat je geld, winst en mogelijkheden kunt verwachten. Een droom of visioen waarin je een kassier bent, vertelt je dat je je leven aan het evalueren bent, misschien betreffende je financiële situatie of je levensdoel, wens, droom, of idee waarmee je aan de slag wilt gaan doormiddel van zelfreflectie. Een andere uitleg is jezelf beoordeelt, dat je bent klaar bent met het verleden, de obstakels en problemen en nu heb je afgerekend en laat je het los.

 


Kast, Kledingkast.

Een droom of visioen over een volle ingerichte kast vertelt je over hart, je ware zelf, de persoonlijke spullen die je na aan het hart liggen, spullen uit het verleden, het heden en vooral dat wat je nodig hebt in je dagelijkse leven. De spullen in de kast reflecteren en spiegelen je meest innerlijke ik, je ware zelf, wie je bent, wie je was, wie je wilt zijn en alles wat daaraan verwant is. Als de kast leeg is in je droom of visioen vertelt dit dat je het gevoel hebt een deel van jezelf verloren te hebben, je ware gevoel is de weg kwijt. Een andere uitleg is het afsluiten van een periode, opruimen en loslaten, je hebt dat wat je niet meer nodig hebt weggegooid en bent nu klaar voor iets compleets nieuws. Een alternatieve uitleg is het ervaren van ontevredenheid, en geen plezier en inzichten hebben. Ben je de kast aan het opruimen, dan vertelt dit je over het ordenen, herzien, overwegen, reflecteren om zo tot een gedegen oplossing, antwoord en mogelijkheid te komen. Een andere uitleg is het loslaten van dat wat je niet meer nodig hebt. Nog een andere uitleg is de angst om het verleden, obstakels, emoties en problemen los te laten. Is de kast in je droom of visioen netjes en geordend, dan gaat dit over controle, bewustzijn van je huidige gevoelens, emoties, maar ook inzichten en zekerheid ervaren; je weet precies wat je wilt en waartoe je in staat bent. Dromen en visioenen over een gesloten kast vertellen je dat je op zoek bent naar mogelijkheden om inzicht te krijgen in je ware zelf, je hart, je wensen, je persoonlijkheid, je gevoelens, emoties, het verleden maar op een of andere manier weet je niet hoe je bij deze informatie komt, je moet op zoek naar de sleutel. Een andere uitleg is dat het niet de juiste tijd is om inzichten te krijgen, of dat je niet op zoek moet blijven gaan naar het verleden.

 


Kasteel

Als je een kasteel ziet in je droom of visioen vertelt dit over beloning en erkenning voor dat wat je bereikt heb. Een ander uitleg is het verlangen naar comfort, rijkdom, gulheid van andere mensen die misschien wel niet realistisch kan worden ervaren. Nog een andere uitleg is het omringd willen zijn door kracht en machtige mensen, maar ook het zien van uitdagingen die niet voor iedereen zijn weggelegd. Een alternatieve uitleg is dat dromen of visioenen over een kasteel vertellen dat je moet geloven in sprookjes en in dromen.

 

 


Kauwgom

Dromen of visioenen over kauwgom vertellen je dat je moeite hebt met communiceren, je blijft hangen in een bepaalde mening die je maar met moeite los kunt laten, je blijft plakken aan oude gewoontes. Een andere uitleg is dat je graag behoefde hebt aan een frisse blik in je manier van communiceren.

 


Kelder

De kelder in je droom of visioen vertelt je over onbewuste teneergeslagenheid, geestelijke kwelling, twijfels en je intuïtief. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt dat je in een diep dal zit, je met de grond gelijk gemaakt bent en alles bent verloren. Een alternatieve uitleg is dat de kelder staat voor ontwikkelingen van je hart en gevoel, je bent onderhuids al een nieuwe richting aan het opgaan in je leven.

 


Kelner

Dromen of visioenen over een kelner vertellen je dat je je meer richt op de wensen van anderen dan op die van jezelf, je zou je niet gewaardeerd kunnen voelen en slecht beoordeeld. Een alternatieve uitleg is dat je juist graag mensen wilt helpen en je ook bewust bent van de uitwerking van deze gave of gevoelens, van liefde voor andere mensen.

 


Kennel

Dromen of visioenen dat je in een kennel bent, vertellen dat je je buitengesloten voelt in een relatie of situatie in je leven. Een andere uitleg is het gevoel dat je ongewenst of ongeliefd bent of dat je niet de waardering krijgt die je verdient. Een alternatieve uitleg is dat je moeilijkheden hebt gehad in het verleden, en nu met smart zit te wachten op nieuwe kansen en mogelijkheden die er aan kunnen komen.

 


Kerk

Dromen of visoenen over een kerk vertellen je over spirituele voeding, of verbeteringen die je ontvangen hebt. Een andere uitleg is dat je je opent voor een totale andere levensweg of een erkenning die je graag zou willen hebben. Nog een andere uitleg zijn je persoonlijke normen en waarden en de dingen die jij als belangrijk ervaart.

 


Kermis

Als je droomt of een visioen hebt dat je op de kermis bent, vertelt dit je dat je misschien wel je terugverlangt naar je kindertijd, of naar een periode waar dingen een stuk eenvoudiger leken. Je zou het gevoel kunnen hebben je remmingen te laten gaan en je niets aan te trekken van culturele en sociale normen. Een andere uitleg is dat je behoefte hebt aan verandering in je leven en die met je familie wilt delen en verbreden. Nog een andere uitleg is rust en overwinning van je problemen; een nieuwe tijd met nieuwe kansen in je leven.

 


Kerstboom

Een droom of visioen over een kerstboom vertelt je over innerlijke liefde ervaren, geluk, succes en warmte maar ook over een familiefeest, een samenkomst en familieverhoudingen. Een andere uitleg is angsten of stress die je ervaart, obstakels in je leven die je niet gemakkelijk weet te overwinnen. Nog een andere uitleg is zelfontwikkeling, groei en mogelijkheden zien.

 


Kerstman

Als je de Kerstman ziet in je droom of visioen vertelt dit je dat je je meer zou moeten aanpassen aan de situatie en mag leren geven, accepteren en vergeven. Een andere belangrijke uitleg is de je jezelf projecteert of spiegelt met de Kerstman die specifiek eigenschappen heeft die je in jezelf moet herkennen en daar aandacht aan schenken. Een andere uitleg is het onverwachte wat naar je toekomt in reële vergoedingen.

 


Kerstmis

Een droom of visioen over kerstmis vertelt je het samenzijn, innerlijke geluk en balans vinden maar ook familie, herenigingen en vrede, gulheid en mens-vriendelijkheid. Een andere uitleg is een nieuw begin en een frisse start in het leven. Ben je voor de kerst inkopen aan het doen in je droom of visioen dan vertelt het over de behoefte aan licht en warmte om je heen, de balans tussen je mannelijk en je vrouwelijke energie. Een andere uitleg is dat je in je leven een andere richting in wilt slaan, en dat je daarom informatie aan het verzamelen bent die je kunt gebruiken de juiste keuzes te maken. Een alternatieve uitleg is dat je rond de feestdagen wel eens een meevaller kunt verwachten op het gebied van liefde, tijd, gelukkig voelen, rijkdom en je gezondheid. Een droom of visioen waarin Josef, Maria, het kindje Jezus, de Wijze, de kerststal en een ster voorkomen vertelt je dat je kunt en mag geloven in jezelf, in de engelen, je innerlijke woorden, wijsheid, en mogelijkheid dat er dingen kunnen veranderen. Een alternatieve uitleg is dat je het licht hebt gezien in een bepaalde situatie in je leven.

 


Kerstster

Dromen of visioenen over een kerstster voorspellen je goede gezondheid en voorspoed, verbinding met het hiernamaals, maar ook dat warmte en familiebanden zullen worden aangehaald. Een andere uitleg is dat de kerstster staat voor verbinding met de aarde, de tijd van oogsten of tot bloei komen van je dromen, wensen, plannen en ideeën. Dit vindt plaats rond de winterperiode.

 


Ketting

Dromen of visioenen over een ketting vertellen je over het verlangen los te breken uit een bepaalde situatie of routine, een oude denkwijze of relatie die je al heel lang met je meedraagt. De kansen om dit te doorbreken liggen voor je open, maar je moet zelf uitvinden hoe. Probeer tot rust te komen en naar je innerlijk te luisteren; dan zul je slagen en dit oplossen. Als je in je droom of visioen geketend wordt vertelt dit dat een bepaald gedeelte van jezelf krachtig onder controle gehouden dient te worden. Een alternatieve uitleg is dat je je gebonden voelt aan een situatie waaraan je niet gebonden wilt zijn.

 

 

Keuken

Als je droomt of een visioen hebt over de keuken vertelt dit je over de behoefte aan warmte, geborgenheid, moedergevoelens en de liefde. Een ander uitleg is dat de keuken staat voor verandering, creativiteit, ontdekken, ontwikkelen, en een vorm van vernieuwing. Een alternatieve uitleg is dat de keuken staat voor dagelijkse sleur, en gewoontes die doorbroken moeten worden door je inzichten te gebruiken.

 


Kietelen

Wanneer je gekieteld wordt in je droom of visioen duidt dit op de behoefte aan humor en plezier in je leven. Een andere uitleg is leren luisteren naar je innerlijke kind, spelen en onbezorgdheid ervaren en daardoor meer balans vinden in je leven.

 


Kijken

Als je droomt of visioen hebt dat je naar iets aan het kijken bent, zegt dit dat je het gevoel hebt dat je futloos bent maar ook een gebrek aan initiatief om een standpunt in te nemen. Een andere uitleg is dat je geen mening hebt of wilt hebben in een bepaalde situatie. Nog een andere uitleg is dat je rustig alles aan je voorbij laat gaan en je wilt oriënteren, uitzoeken en er inzicht in krijgen.

 

 


Kind

Als je droomt of een visioen hebt over kinderen vertelt je innerlijke kind dat hij aandacht nodig heeft, of zelfs een terugkeer naar een kinderlijke staat, je hebt het gevoel dat je toen nog gelukkig was. Een andere uitleg is de herinnering aan een periode van onschuld, puurheid, eenvoud en zorgeloosheid, speelsheid, geluk, liefde. Nog een andere uitleg is het verlangen naar het verleden en de mogelijkheid om de verlangens en onvervulde wensen te vervullen. Nog een belangrijke uitleg is dat je meer tijd voor jezelf en voor je innerlijk kind moet nemen. Een alternatieve uitleg is dat je verlangen hebt om kinderen te krijgen en vader of moeder te worden.

 


Kinderwagen, Buggy, Wandelwagen

Dromen of visioenen over het zien van een kinderwagen, buggy of wandelwagen vertellen je dat je je innerlijke kind aandacht moet geven. Een andere uitleg is dat je onopgeloste problemen uit je kindertijd nog altijd met je meedraagt in je huidige leven. Een andere uitleg is bescherming, tederheid, een nieuw begin. De kinderwagen, buggy, wandelwagen als vervoersmiddel van je bagage vertelt over langzame maar gestage vooruitgang, met de blik op het innerlijke kind dat moet veranderen om je doel te bereiken. Maar het vertelt je ook over vruchtbaarheid om de mogelijkheden aan te pakken waardoor je veel winst kunt boeken.

  

 


Kiwi

Dromen of visioenen over een kiwi vertellen je over de mannelijke en vrouwelijke energie en krachten vormen een evenwichtig en volledig in balans zijnde persoonlijkheid. Een andere uitleg is voorspoed, goed voorteken, nieuwe en vruchtbare kansen, gezondheid die verbeterd. Dromen of visioenen over het eten of plukken van een niet rijpe kiwi vertelt je dan ook korte positieve veranderingen, maar ook de kans op teleurstellingen doordat je wat gehaast te werk gaat.

 


Kladblok

Wanneer je in je droom of visioen een kladblok ziet vertelt dit dat je van alles af wil weten en graag de herinneringen ervan opslaat in je hersenen, ziel en geest. Een andere uitleg is dat je probeert terug te halen wat de miscommunicatie is geweest in een situatie, waarvan je nu te weinig af weet, of zelfs waarin je een fout hebt gemaakt. Een alternatieve uitleg is dat er een stukje bewustwording plaatsvindt op dit moment in je leven.

 


Klaproos

Dromen of visioenen over een klaproos gaan over vergetelheid en het afwachten en niets ondernemen, je bent gemakkelijk en daardoor verlies je oog voor detail. Een andere uitleg is verleiding en de mogelijkheid tot goede zaken. Een alternatieve uitleg is dat treurig nieuws je kant opkomt, maar ook het opnieuw ontdekken, heruitvinden of op iemands kennis mee varen zonder dat je er iets voor terug doet.

 


Klaver

Dromen of visioenen over een klavertje voorspellen je geluk en wetenschap, maar ook geloven in jezelf en krachtig optreden. Een andere uitleg is dat je bewust bezig bent geluk of nieuwe ideeën in je leven te brengen. Dromen of visioen over het verliezen van een klaver vertellen je dan ook over het einde van een gelukkige periode, een ommekeer in een situatie of enige vorm van tegenslag en niet te overwinnen obstakels. Een andere uitleg is het verliezen van vertrouwen in jezelf, in een situatie of idee, droom of wens.

 


Kleermaker

Als je droomt of een visioen hebt over een kleermaker dan vertelt dit je over creativiteit en vaardigheden die je aan het ontwikkelen bent. Een andere uitleg is dat je stapje voor stapje kleine ontwikkelingen aan het doormaken bent, maar het resultaat zal dan ook groter zijn dan verwacht. Een alternatieve uitleg is dat je tot rust aan het komen bent in je leven, dit doe je door aandacht aan je eigen persoon of innerlijk te schenken.

 


Klimmen

Dromen of visioenen dat je ergens op klimt, vertellen je dat je probeert om een moeilijke innerlijke strijd te overkomen of te overwinnen in je leven. Een andere uitleg is dat je doelen binnen je bereik liggen, en je probeert met alle moed en kracht te handelen. Een belangrijke andere uitleg is dat je op weg naar innerlijke en geestelijke groei bent, je beklimt de symbolische ladder van het leven en elke trede is een overwonnen obstakel maar ook een nieuw levensniveau en sociaal niveau kunnen behalen.

 


Klimop

Dromen of visioenen over een klimop vertellen je over een relatie die je aan het ontwikkelen bent, maar ook over plezier maken of dat je iets te vieren hebt in je leven. Een andere uitleg is dat de klimop een verwijzing is naar een goede gezondheid en welvaren.

 


Klok

Een klok in je droom of visioen duidt op het belang van tijd in je leven, of in een situatie. Een andere uitleg is dat de tijd op is, je bent er nu echt klaar mee. Nog een andere uitleg is het ervaren van angstgevoelens of het gevoel hebben dat je niet bovenop de zaak zit. Een alternatieve uitleg is dat de klok staat voor verlangen naar de toekomst. Nog een alternatieve uitleg is zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens, het geeft je dan een veilig gevoel dat je van thuis mee hebt genomen in je leven of situatie.

 


Kluis

Dromen of visioenen over een kluis vertellen je over het deel van jezelf dat je hebt weggestopt: je onderbewustzijn, karaktereigenschappen of misschien wel je verborgen gebreken en emoties, obstakels, wensen, kennis en wijsheid. De droom of visioen zou je kunnen vertellen dat je moet beginnen je innerlijke reserves, verborgen vaardigheden en ongebruikte energieën aan te spreken, je moet leren je niet meer op te sluiten en te verbergen.

 


Knipoog

Als je droomt of een visioen hebt dat iemand naar je knipoogt, vertelt je over erkenning, het zelfbewustzijn van je kracht en innerlijke kennis en vooral een goed voorteken dat je op de juiste levensweg bent. Een andere uitleg is het verlangen naar nieuwe relaties en romantiek in je leven. Weer een andere uitleg is dat je bewust wordt gemaakt om uit je schulp te kruipen, je verbergt je ware gevoelens of je ware zelf en je volgt je hart, dit is de goede weg en je zult succes hebben.

 


Knoop

Dromen of visioenen over het leggen van een knoop ergens in, vertellen je dat je iets wilt vastleggen, iets wilt bewaren en wilt verbinden. Een andere uitleg is dat je een handvat wilt, een beginpunt wilt markeren. Een alternatieve uitleg is dat je een doel wilt vastleggen, die uitvoerbaar en realistisch is. Dromen of visioenen over het zien van een knoop gaan over verwarring, twijfels en verbindingen. Een andere uitleg is dat de genomen beslissingen worden herzien, maar ook de knoop doorhakken in situaties die je hebt genomen. Als je een touw ziet met een knoop er in dan vertelt het je over de balans tussen negatief en positief, goed en kwaad, je mannelijke en vrouwelijke kant, maar ook tussen werk en privéleven. De knoop verschijnt niet zomaar, je bent niet helemaal in balans. Een andere uitleg is dat de knoop je onopgeloste problemen, emoties vertegenwoordigt die je groei tegenwerken. Nog een belangrijke uitleg is dat de knoop in een touw de verbinding voorstelt tussen twee mensen, de knoop kan dan iets positiefs uitbeelden – voor altijd door de knoop verbonden- , maar ook de problemen die er tussen jullie in staan die uitgezocht moeten worden; in dat geval wordt de knoop negatief ervaren. Dromen of visioenen over een knoop die je niet verwijderd krijgt, vertellen je dat je iets uit het verleden wilt ontrafelen, de gemaakte beslissingen wilt herzien maar dat je niet weet hoe. Een andere uitleg is dat je problemen hebt die maar niet opgelost worden, je komt er gewoon niet uit, problemen die je dwars zitten worden onder je aandacht gebracht.

 


Knoop

Dromen of visioenen over een knoop die vastzit aan iets vertellen je over bescherming, overvloed, succes en rijkdom die je hebt ervaren. Een andere uitleg is dat je duidelijkheid wilt scheppen, grenzen aan wilt geven die je vanbinnen uit hebt aangegeven. Maar ook je manier van voorkomen en dan vooral van het openstellen voor, je sensualiteit en uiterlijke voorkomen wordt hier uitgebeeld. Naai je in je visioen of droom een knoop aan iets dan vertelt het je dat je overvloed, succes, kennis, problemen of gevoelens probeert te herstellen of verstellen en misschien te herzien. Een andere uitleg is dat je jezelf wilt beschermen voor negatieve dingen uit het verleden of problemen van buiten af. Het verliezen van een knoop in je droom of visioen gaat over onzekerheid, schaamte, het openen van oude wonden, grenzen waardoor je geen controle meer hebt over de situatie. Een alternatieve uitleg is dat je gebrek aan zelfvertrouwen hebt, of je gevoeligheid en sensualiteit verliest.

 


Knuffel, Speelgoedbeer, Teddybeer

Dromen of visioen over knuffels, een speelgoedbeer of een teddybeer vertellen over kinderlijk gedrag naar het verleden, maar ook de behoefte om lief te hebben en een arm om je heen te kunnen voelen. Het kan ook betekenen dat je het verleden hebt overwonnen. Een alternatieve uitleg is dat je kinderwensen uitkomen, maar ook de kans op adoptie. Fantasie, dromen en wensen worden waar. Als je een teddybeer, knuffels of een speelgoedbeer vast hebt in je droom vertelt dit over het verlangen naar het verleden of een terugkeer naar een eerdere situatie. Een andere uitleg is het verloren voelen, veiligheid, comfort, kameraadschap die je mist en nu probeert terug te halen. Nog een andere uitleg is dat je de behoefte hebt om verzorgd, geliefd, bemoederd en geaccepteerd te worden Een alternatieve uitleg is een wat onvolwassen situatie of relatie waarin je zit.

 

 

 

Koelkast, IJskast

 

Dromen of een visioen over een koelkast vertellen je dat je vooral persoonlijke spullen, karaktereigenschappen opzij hebt gezet om ze later nog een keer te bekijken of te beoordelen. Je wilt iets langer houdbaar houden, gevoelens, emoties, problemen en obstakels om rustig je keuze te maken. Of dit de juiste keuze is blijkt pas later; het is dan ook zowel positief als negatief uit te leggen. Een belangrijke uitleg is dat je gekwetst bent, oude relaties niet te boven komt, en vooral pijn en verdoving voelt, de koelkast is dan ook een reflectie of spiegeling van je eigen hart en gedrag. Een alternatieve uitleg is voorraad van energie verzamelen om op redelijk termijn sterk en gezond er tegenaan te gaan in het leven. Als je in een droom of visioen de koelkast op een koudere stand zet, vertelt dit over de behoefte om nog langer keuzes, gevoelens, emoties, problemen en obstakels uit te stellen, je durft gewoonweg je ware zelf, je hart niet open te zetten.

 


Koets

Een droom of een visioen over deze ouderwetse wijze van transport vertelt je dat je manier van denken misschien enigszins ouderwets en gedateerd is. Een andere uitleg is macht, rijkdom en status in het leven. Een belangrijke uitleg is dat je bagage uit je vorige leven met je meeneemt; of bagage uit je verleden waar je nog niet aan toe bent gekomen om dit te vergeten en los te laten in je leven. Een alternatieve uitleg is dat de koets staat voor erkenning krijgen aristocratie en faam of bekendheid willen hebben of ervaren.

 


Koffer

Dromen en visioenen over een koffer vertellen je over de verantwoordelijkheid die je met je meedraagt, de koffer is ook een weerspiegeling van je hart, dat wat je in je koffer stopt zijn je lasten, wensen, dromen, je karkatereigenschappen, je ware ik, en de innerlijke en uiterlijke kennis. Een andere uitleg is dat je bent begonnen aan een innerlijke reis. Een alternatieve uitleg is dat je toe bent aan rust, vakantie, ontspanning in je leven. Een andere alternatieve uitleg is dat je een bijzonder ingetogen persoon bent en je graag aanpast en op de vlakte wilt houden. Je houdt je gedrag onder controle en je mening voor jezelf. Dromen en visioenen over het pakken van je koffer vertellen dan ook dat je de lasten met je meeneemt, lasten die je misschien beter kunt loslaten, of zijn het de levenslessen, die je hebt geleerd? Een andere uitleg is dan ook dat je bewust selecteert welke eigenschappen, of persoonlijke bagage en oude emoties je meeneemt tijdens je reis naar het nieuwe onbekende. Het verliezen van een koffer in je droom of visioen vertelt dan ook dat je oude lasten, emoties, financiële problemen, je hart of je karaktereigenschappen achter je laat om nieuwe kansen te zoeken. Een andere uitleg is dat je een deel van je zelf bent verloren tijdens je zoektocht. Diefstal van een koffer in je droom of visioen vertelt je dat je het gevoel hebt dat iemand je iets ontneemt, je controleert, of je wilt beheren. Een andere uitleg is dat je jezelf iets belangrijks ontneemt, je bent namelijk zelf altijd de dief in je droom of visioen; je projecteert jezelf zowel op het slachtoffer als op de dief. Een gescheurde of kapotte koffer vertelt dan ook dat je zware lasten te verduren hebt die je niet lijkt te kunnen oplossen of waarin je geen ondersteuning kunt krijgen.

 

 


Koffie, Koffiehuis, Koffiedik lezen

Visioenen of dromen over koffie gaan vaak over tegenslag, een foute beoordeling, maar ook over roddel en laster, moeilijkheden in je relatie, of innerlijke problemen. Een andere uitleg is dat koffie een synoniem is voor de uitspraak ‘koffiedik kijken’. Dromen of visioenen waarin je koffie verhandelt, vertellen je over zakelijke tegenvallers, financiële problemen, of een belastingdienst die onverwachts op je stoep staat. Dromen of visioenen over het drinken van koffie vertellen je over moeilijkheden in je relatie, of huwelijksproblemen of tegenslagen bij het vinden van een partner. Maar ook een lichte of aangebrande verbittering die moet worden geuit, of een foute boordeling die moet worden rechtgezet. Het branden van koffiebonen in je droom of visioen vertelt je dat je een manier hebt gevonden om de problemen te ontlopen, je hebt de problemen overwonnen. Visioenen of dromen over het koffiehuis gaan over discussies, het vermogen om vriendschappen te onderhouden, samenwerking, maar ook over laster en tegenslagen van vrienden die het niet zo eens zijn met je houding, je mening en misschien zelfs met je karaktereigenschappen. Koffiedik lezen in je droom of visioen vertelt je dat je inzicht wilt hebben in je verleden. Waar ben je in de fout gegaan, welke mening had je niet moeten uiten, en wat heb je gedaan waardoor deze situatie is ontstaan? Je bent op zoek naar antwoorden in je leven, alleen koffiedik lezen geeft maar een hele kleine kans van slagen.

 


Kogel

Een droom of visioen over een kogel vertelt je dat je woede, agressie, pijn en verdriet ervaart dat je moet uiten. Een andere uitleg is dat er een drastisch beslissing moet worden gemaakt of dat er problemen zijn die absoluut moeten worden opgelost. Nog een ander uitleg is dat een kogel het fallus symbool vertegenwoordigt; het vertelt je dus over vruchtbaarheid en nieuwe mogelijkheden, veel kracht en power. Een alternatieve uitleg is de gezegde ‘de kogel is door de kerk’, dat wanneer er een besluit genomen is, er geen weg terug meer is of dat de oorzaak en het gevolg daarvan onoverkomelijk zijn. Dit kan zowel positief als negatief worden ervaren.

 


Kokosnoot

Dromen en visioenen over een kokosnoot vertellen je dat je een onverwachte financiële meevaller kunt verwachten. Een andere uitleg is dat de kokosnoot ook een waarschuwing voor de tekortkomingen met betrekking tot relaties vertegenwoordigt, je moet voorzichtig zijn met je mening geven; anderen kunnen dit tegen je gebruiken.

 

 


Koning, King

Zie je een koning, King in je droom of visioen vertelt dit over je intuïtieve en persoonlijke groei in het leven. Een andere uitleg is kracht en status, macht en mannelijke energie die je nodig hebt om succesvol te zijn. Nog een andere uitleg is dat je meer naar anderen zou moeten luisteren en je aanpassen en dat je niet altijd een mening moet vormen.

 


Komkommer, Courgettes

Dromen of visioenen over komkommers of courgettes vertellen je over vruchtbaarheid en nieuwe plannen die je wilt maken. Maar ook staat de komkommer en de courgette voor seksuele en sensuele gevoelens door associatie van het seksuele mannelijke symbool de penis. Een andere uitleg is dat je op dit moment de vruchten kunt plukken van de zaden die je eerder hebt geplant. De alternatieve uitleg is dat je op dit moment meer een dromer dan een doener bent.

 


Kooi

Als je droomt of een visioen hebt dat je in een kooi zit dan vertelt je dit iets over persoonlijke remmingen of dat je je machteloos voelt in sommige delen van je leven. Je kunt je gevangen voelen in een huidige relatie of zakendeal. Iemand houdt je kort of gebonden als het op onafhankelijk handelen in het leven of je werk aankomt.

 


Koor

Dromen of een visioenen over een koor gaan over reinheid, samenwerking, ontspanning, je komt tot rust, somberheid verdwijnt en je overwint problemen. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt dat de aandacht juist niet op jou persoonlijk wordt gevestigd, en misschien heb je dit wel nodig of wil je dit juist wel ontvangen. Zing je in een koor in je droom of visioen dan vertelt het over ontspanning en rust heb je gevonden door je problemen door wensen en dromen kenbaar te maken aan derden. Het vertelt je dat je bereid bent, jezelf te schikken daar waar dat nodig is. Je kunt jezelf aanpassen aan het moment, en gemakkelijk samenwerken met anderen.

 


Koorddansen

Als je in je droom of visioen aan het koorddansen bent, dan vertelt dit je dat je je in een zeer onzekere situatie bevindt in je leven. Je moet zorgvuldig te werk gaan, en de dingen van elkaar afwegen bij je beslissingen in je leven. Een alternatieve uitleg is dat je soms een risico moet overwegen. Je zult van je doen spreken in je leven.

 


Koper

Koper in je droom of visioen vertelt over de helende kracht van het innerlijke gevoel en van de emoties van de mens. Het betekent tevens een stroom van ideeën en informatie die je hebt ontvangen die succesvol kunnen zijn.

 


Korea

Dromen en visioenen over Korea vertellen je voornamelijk over het twijfelen over beslissingen die je moet nemen, maar ook over verdeeldheid, vasthoudendheid, overmaat en onderdrukkingen. Een andere uitleg is dat je geduld moet hebben en eenvoud moet leren waarderen.

 


Korstje

Als je droomt of een visioen hebt van een korstje op een wond, dan voorspelt dit een periode van genezing, en verbeteringen. Wanneer je aan het korstje jeuk hebt en je krabbelt eraan, betekent dit dat je het genezingsproces aan het verstoren bent. Je zou de zaken op hun beloop moeten laten zodat ze je vanzelf de weg naar genezing en verbeteringen leiden in je leven. Een alternatieve uitleg is dat je je geestelijk aan het ontwikkelen bent en onderhuids ben je nieuwe plannen aan het maken.

 

 

 

Kou

Dromen of visioenen over kou  vertellen je over een de manier waarop je tegen dingen of situatie in je leven aankijkt. Een andere uitleg is dat er sprake kan zijn van een slechte gezondheid, depressie en pech in de komende tijden. Een andere uitleg gaat over het innerlijke gevoel, je bent emotioneel koud en frigide in je doen en laten. Een andere uitleg is, dat kou staat voor afhandelen en opruimen. Je bent je aan het klaar maken voor het nieuwe dat in het voorjaar op je af zal komen. Het eind en het begin van een periode in je leven; dit is nodig om te kunnen oogsten. Een alternatieve maar heel belangrijke uitleg is dat kou staat voor rust, balans, stoppen en tijd nemen om alles opnieuw te bekijken. Je moet als het ware even een verplichte pauze in lassen zodat alles weer op zijn plek valt – terugkijken- afsluiten van het jaar of de situatie is noodzakelijk.

 


Kraan, Kraanwagen

Dromen of visioen over het zien van een kraan vertellen je over grote hoogten en nieuwe gemakkelijk op te pakken kansen die in je leven naar je toe komen. Je moet alleen wel zelf de vis uit het water vissen of aan de haak slaan. Een andere uitleg is dat je teveel hooi op je vork neemt, te hogen ogen wilt gooien en daardoor het kleine en belangrijk detail uit het oog bent verloren. Bestuur je een kraan dan vertelt het je dat je op de goede en misschien wel spirituele weg bent, je moet alleen niet vergeten dat grote stappen vooruit, niet wil zeggen dat je op langere termijn ook succes zult hebben.

 


Krant

Een droom of visioen over een krant vertelt je dat je zoekende bent, je wilt inzicht, oplossingen, kennis en wijsheid. De krant is een weerspiegeling of project van je ware gevoel, je ware ik, emoties, problemen en je verborgen kanten. Een andere uitleg is bewustwording van het feit dat je wat meer mag zeggen wat je denkt en wat je graag wilt bereiken in het leven. Een droom of visioen waarin je een krant probeert te lezen maar daar niet in slaagt, vertelt je dat je onderzoek naar inzichten, oplossingen, kennis en wijsheid, je persoonlijke gevoelens en je ware ik, moeilijk verloopt. Een andere uitleg is tegenslag, problemen en het mislukken van iets waaraan je bent begonnen.

 


Krab

Dromen of visioenen over een krab vertellen je dat je de neiging hebt om hard van buiten te zijn, zowel voor je zelf als voor andere mensen in je omgeving. Het is natuurlijk ook zo dat de krab natuurlijk ook een zacht hartje heeft, dus open je voor nieuwe kansen. Een andere uitleg is dat je mee moet varen met de golven van het leven en je daarnaar moet schikken of aanpassen.

 


Krater

Dromen of visioenen over een krater vertellen je over de problemen uit het verleden, het diep liggen van emoties, pijn, woede, verdriet en geestelijke problemen. Een andere uitleg is dat je de problemen nog moet overwinnen en dat je daarvoor terug moet in de tijd. Vergeef jezelf voor de fouten die je ooit gemaakt hebt. De krater kan angstige gevoelens veroorzaken, je bent bang of onzeker over wat je zult ontdekken over jezelf en je verborgen gevoelens of angsten in het leven. Als je je afwent van een krater in je droom of visioen vertelt je dat je je ogen sluit voor de feiten in het leven, en dat je daardoor de wereld en je leven niet open en eerlijk tegemoet kunt treden. Kijk je in een krater in je droom of visioen dan vertelt het je dat je dapper je problemen tegemoet gaat treden in je leven. Je bent sterk en je laat je door niets of niemand van de wijs brengen, maar let wel op dat je je niet als een dwaas gaat gedragen. Val je in de krater in je droom of visioen dan vertelt het je dat je de problemen niet meer te baas bent en dat je onderuit gaat in je leven, je zult opnieuw moeten beginnen in je leven. Je zult voorzichtig met kleine stapjes naar boven moeten klimmen om een reis af te leggen die lang gaat duren.

 


Krijger

Als je droomt of een visioen hebt dat je een krijger bent vertelt dit over uitdagingen van het leven en je vermogen om deze uitdagingen aan te gaan. Een alternatieve uitleg is dat je een simpele of zelfs eenvoudige manier hebt gevonden naar succes waarmee je tevreden kunt zijn.  Een andere uitleg is dat je genoegen moet nemen met eenvoud en geluk. Pas als je de basis bezit ga je verder kunnen in het leven of een project.

 


Kristal

Dromen over kristal vertellen je over zelfreflectie, de spiegel van het leven, je houdt de spiegel voor een situatie of de spiegel voor jezelf. Een andere uitleg is dat een kristal staat voor de spirituele verbinding met het hiernamaals en de engelen, een situatie moet gezuiverd worden en het opruimen van negatieve emoties en energie. Nog een andere uitleg is dat het staat voor heelheid en reinheid in een situatie. Dromen over een grot met kristallen vertellen je dat je diep in je ware zelf moet zoeken om jezelf een spiegel van het leven voor te houden. Een ander uitleg is dat je geconfronteerd wordt met een andere donkere kant van je persoonlijkheid of een situatie in je leven waarop je geen zicht hebt. Ook staat het voor de manier van aarde en verbinding maken met het hiernamaals. Je hebt een zuivere vorm van communicatie en spiritualiteit gekozen om je te ontplooien en te groeien in het leven.

 

 


Kruiden

Een droom of visioen over kruiden vertelt je dat je dingen vanuit een andere invalshoek gaat bekijken of een situatie of relatie anders benadert. Een andere uitleg is de drang of wens om wat meer passie en sensuele gevoelens te hebben. Nog een andere uitleg is dat je beseft dat je lichaam baat heeft bij een goede natuurlijke en evenwichtige voeding. Een alternatieve uitleg is dat kruiden staan voor natuurlijke genezing, en interesse in kruidenkunde.

 


Kruis

Een kruis in je droom of visioen vertelt je last te hebben van zware obstakels, geestelijke druk, lijden en eenzaamheid ervaren, maar ook de dood en opoffering gevolgd door de wedergeboorte van iets nieuws. Een andere uitleg is hulp en spirituele inzichten, het vinden van mogelijkheden die je levenspaden verlichten of het vinden van je roeping.   Kruisiging Als je droomt of een visioen hebt over een kruisiging vertelt dit over een nieuw leven, een advies en bevrijding in het leven, hulp krijgen. Een andere uitleg is het willen ervaren van je innerlijke liefde die je lange tijd hebt gemist. Nog een andere uitleg is dat je de moeilijkheden of tegenslag, obstakels die erg zwaar zijn, niet gemakkelijk weet te overwinnen. Een alternatieve uitleg is, dat er iets in je leven is waardoor je je een martelaar voelt.

 


Kruiwagen

Een kruiwagen in je droom of visioen vertelt je over hard werken, arbeid en moeilijkheden in je leven. Een andere uitleg is de projectie van het lichaam die zware lasten meedraagt en de manier hoe je in het leven staat. Een andere uitleg is dat de kruiwagen staat voor vrachten van pijn en emoties en opgehoopte gevoelens en gedachten die je meesleept in je leven en die je onopgeruimd laat staan.

 

 

 


Kus

Dromen of visioenen over een kus vertellen je over liefde, affectie, rust, harmonie en tevredenheid. Een andere uitleg is dat er sprake is van positieve samenwerking, maar ook de wens om te communiceren en je gevoelens, emoties en problemen te uiten. Nog een andere uitleg is de behoefte om een balans vinden tussen je mannelijke en vrouwelijke energie, en het ervaren van een mystiek huwelijk. Als je kust in je droom of visioen vertelt dit je dat je erg graag wilt communiceren en praten over je gevoelens, emoties en problemen. Een andere uitleg is de behoefte aan balans tussen je mannelijke en vrouwelijke energie maar ook de behoefte aan een relatie, liefde en geborgenheid. Een alternatieve uitleg is dat je andere mensen meer persoonlijke ruimte moeten geven omdat je graag overal bij wilt zijn.

 


Kussen

Als je droomt of een visioen hebt over een kussen dan duidt dit op comfort, ontspanning, gemak of luxe in je leven. Een andere uitleg is dat je last hebt van luiheid, of juist de behoefte het wat kalmer aan te doen in je leven. Nog een andere uitleg is dat het kussen staat voor samenwerking tussen je innerlijk, je geest, hart, ziel en lichaam; je bent volledig in balans en je voelt je beter dan ooit.