Home » Droom » Letter L

Letter L

  

Laat

Als je droomt of een visioen hebt dat je te laat bent, dan zegt dit iets over je angst voor verandering en je dubbele gevoelens over het grijpen van een kans. Je zou je niet gereed, onwaardig of niet gesteund kunnen voelen met betrekking tot je huidige omstandigheden.

 

 


Lachen, Samen lachen 

Wanneer je lacht in je droom of visioen vertelt dit je dat je tevreden bent met wat je bereikt hebt, en vrede hebt met de keuzes die je gemaakt hebt. Een andere uitleg is ontspanning, rust, balans vinden tussen je werk en thuissituatie, binnen je relaties met andere mensen, maar ook tussen je mannelijke en vrouwelijke energie. Nog een uitleg is dat je het gevoel hebt dat je jezelf mag belonen voor het harde werken of dat je gedaan hebt.

Als anderen lachen in je droom of visioen dan vertelt het je dat je vrede en innerlijke geluk ervaart en de balans hebt gevonden tussen je mannelijke en vrouwelijke kant. Een andere uitleg is dat je het gevoel ervaart van ondersteuning en tevredenheid op werkgebied, relaties en privé. Nog een andere uitleg is dat je op zoek bent naar iets of iemand die je gelukkig maakt, bij wie je je thuis voelt en jezelf kunt zijn.

 

 

 
Ladder, Trap, Beklimmen ladder  

Dromen en visioenen over een ladder, trap vertellen je over de stappen die je in je leven kunt bereiken en vooral het niveau van bewustzijn maar ook de geestelijke en lichamelijke toestand. Elke tree van de trap vertelt een deel van jezelf, je overwonnen problemen en je nog te overwinnen wensen en dromen om tot succes te kunnen komen.

Visioenen en dromen waarin je een ladder, trap beklimt vertellen je dat je een nieuw niveau van bewustzijn hebt bereikt in je leven. Het is een aanwijzing dat je harde werk vruchten heeft afgeworpen. Je kunt zaken nu vanuit een nieuwe invalshoek bekijken en hebt hoogte gekregen van inzichten die je kunt gebruiken. Deze droom of visioen kan ook verwijzen naar meditatie en zelfreflectie dat je aan het toepassen bent in je leven. Het vallen van een ladder in je droom of visioen vertelt je dan ook dat je onderuit bent gegaan, je hebt het idee dat de traptreden zijn doorgezaagd, alles is je ontnomen. Een andere uitleg is dat je jezelf bent verloren in het proces richting je wensen, je levenspad en je dromen.

 

 


Laken, Dekbedovertrek, Deken

Als we dromen of een visioen hebben over een dekbedovertrek, deken of laken, dan vertelt dit ons iets over de manier van overkomen, ons gevoel dat we willen uitstralen. Het innerlijke gevoel, onze verlangens, het ware hart en emoties die we moeten uiten, hoe je tegenover de situatie staat in het leven, de manier van handelen naar je ware zelf, je ik-persoonlijkheid.

 

 


Lakzegel

Dromen of visioenen over een lakzegel vertellen je dat je dingen wilt beveiligen, veiligstellen, beschermen of geheimhouden in je leven zodat niet iedereen weet wat jouw gevoelens en meningen zijn. Een andere uitleg is dat je vasthoudt aan het verleden en moet inzien dat het leven nu veranderd is maar ook zijn mooie momenten heeft. Een alternatieve uitleg is dat je een officiële uitnodiging zult ontvangen, een brief die speciaal voor jou is, misschien een officiële brief van een notaris, rechter, justitie, hoe dan ook een brief met waarde zoals een testament, maar let wel op, dit kan zowel positieve als negatieve gevolgen hebben.

 

 


Lamp, Lamp uitdoen , Lamp aandoen  

Een lamp in je droom of visioen vertelt je over begeleiding, hoop, inspiratie, verlichting en bevestiging in het leven. Een andere uitleg gaat over inzichten, oplossingen, de weg zoeken in het leven, volg je gevoel en luister naar je ware zelf. Je ziet de kansen, je bent zelf het licht in de situatie of mogelijkheid. Je hebt de kennis, wijsheid, kunde in je bezit om succesvol te zijn. Een alternatieve uitleg is de bewustwording van het feit dat de antwoorden die je zoekt, de oplossingen die je zoekt al in je hoofd, jezelf aanwezig zijn; je hoeft alleen de lamp maar aan te zetten. 

Dromen of visioenen waarin de lampen niet aangaan vertellen je iets over jezelf en de manier waarop je op dit moment naar dingen kijkt. Zie je het niet, kun je er niet bij, het onbekende, dat wat nog niet tastbaar is. De schaduwkant van jezelf en/of van de situatie waarin je zit. Er zijn dingen nog niet duidelijk, je wilt inzicht, ondersteuning, hulp of antwoorden die je niet kunt vinden. Als het ware ontneem je jezelf van licht in de duisternis- oplossingen en mogelijkheden komen niet naar je toe mits je jezelf toestemming geeft om het licht aan te doen.  

  

   


Landloper

Als je droomt of een visioen hebt dat je een landloper bent vertelt dit je dat je je verantwoordelijkheden niet nakomt in het leven. Een alternatieve uitleg is dat je de behoefte hebt om te ontsnappen aan de verantwoordelijkheden en lasten van het leven, je wilt genieten van een beetje vrijheid zonder zorgen.

 


Lang

Een droom of visioen waarin je lang bent vertelt je dat je boven jezelf uit bent gestegen, innerlijke groei en boven je eigen kunnen hebt gepresteerd. Een andere uitleg is het trots zijn op wat je hebt bereikt in het leven of in een situatie waarop je nu duidelijk zicht hebt. Nog een andere uitleg is het gevoel ervaren dat je boven andere mensen staat, macht en kracht, dit kan zowel positief als negatief zijn.

 


Lantaarn

Dromen of een visioen over een lantaarn vertellen je over het licht dat je hebt gevonden in je leven of in een situatie. Een andere uitleg is dat de lantaarn je de weg wijst, begeleidt, ondersteunt en inspiratie biedt om je doel te vinden.

 

Laurierboom, Laurier

Dromen of visioenen over een laurierboom vertellen je dat je de behoefte hebt aan ontspanning, rust maar ook inzichten, balans en mogelijkheden in tijd. Een andere uitleg is dat je een mooie en vooral plezierige tijd tegemoet gaat. Nog een andere uitleg is dat de bewustwording van je wensen, dromen en ideeën gemanifesteerd worden. Laurier in je droom of visioen vertelt je over geluk, overwinning en liefde, maar ook over faam in je leven. Een andere uitleg is dat je trouw bent aan jezelf of aan een andere persoon in je leven.  


Lauwerkrans, Laurierkrans

Een lauwerkrans, laurierkrans in je droom of visioen betekent overwinning, eervol behandeld worden maar ook vasthoudendheid of misschien wel de volledigheid vinden in het leven. Een andere uitleg is de oneindige eeuwigheid, de verbindingen en de cyclus en van het leven.

Als je iemand een lauwerkrans geeft in je droom of visioen vertelt dit je dat je erkenning en eeuwigheid, een oneindige verbinding en overwinning hebt bereikt in je leven. Een andere uitleg is dat er sprake is van overwinning op je mannelijke en vrouwelijke kant, het innerlijke huwelijk, en de cyclus van het leven. Nog een andere uitleg is dat je op romantisch niveau een aanzoek of eenwording kunt verwachten, tweelingzielen vinden elkaar.

 

 


Lava, Lawine, Vulkaan uitbarsten 

Als je droomt of een visioen hebt over lava duidt dit op het bereiken van je persoonlijke kookpunt, innerlijke woede, agressie, pijn en verdriet die je tot hoogte punt hebt laten komen en nu kook je bijna over. Een alternatieve uitleg is dat je het gevoel hebt diep en zwaar te moeten bloeden, tot op het bot en in je ziel.

Als je over een lawine droomt, duidt dit op het uiten van je onderdrukte gevoelens, woede, agressie, emoties, pijn en verdriet die tot een ontploffing of uitbarsting komen. Een andere uitleg is de onvermijdelijke stress en druk die je niet de baas kunt en die nu tot een hoogtepunt komt. 

Dromen of visioenen waarin een vulkaan uitbarst vertelt je dat je op dit moment als het ware overloopt van gevoelens, emoties, vragen, angst, pijn, verdriet en dat je het vooral niet onder controle hebt. 

  


Leeftijd

Een droomt of een visioen over je leeftijd vertelt je over de bewustwording die je ervaart, de reflectie, de spiegel van het leven die je jezelf voor houdt om te kijken en te herinneren van dat wat is geweest, wat heb ik geleerd, wat kan ik anders doen maar ook angsten, obstakels, emoties en problemen of je bezorgdheid. Een andere uitleg is de twijfels of angsten over ouder worden, en de problemen die je kunt ervaren.

  


Leer

Een droom of visioen waarin je leer draagt vertelt je het over verlangen naar een pure kant van jezelf of een situatie. Een andere uitleg is dat je de behoefte hebt aan de basis van het leven, simpelheid en eenvoud, maar ook sensuele of zachte genegenheid. Een andere uitleg is dat je hardheid en ruwheid ervaart die je niet wilt bezitten.

 

 

 

 Leger, Dienstplicht, In dienst gaan  

Als je droomt of een visioen hebt over het leger vertelt dit je over de karaktereigenschappen die je mist om je eigen opgekropte woede, angst, problemen onder controle te krijgen of dat je stress, pijn, verdriet moet uiten. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt dat er kracht en misschien een overweldigende macht tegen je werkt in een situatie, je voelt je onder druk gezet en hebt moeite om de situatie het hoofd te bieden. Het leger is een weerspiegeling of projectie van de eigenschappen die je bezit, of die niet tot je vermogens horen maar die je wel nodig hebt om iets te overwinnen.

Als je droomt of een visioen hebt dat je in dienst gaat in het leger vertelt dit je dat je op zoek bent naar je innerlijke kracht of eigenschappen die je niet bezit maar wel nodig hebt om iets succesvol te laten worden. Een andere uitleg is op zoek zijn naar hulp en ondersteuning in je te overwinnen obstakels, en emoties, gevoelens en twijfels. Nog een andere uitleg is dat je je bewust bent van het verlangen om je gevoelens, stress, pijn, verdriet en opgekropte woede te uiten. Een alternatieve uitleg is dat je op zoek bent naar iemand met dezelfde eigenschappen, of het doorzettingsvermogen heeft dat je zelf bezit.

 

  

 


Lelijk

Als je droomt of een visioen hebt dat je lelijk bent vertelt dit je over de karaktereigenschappen of aspecten van jezelf waarover je niet tevreden bent of graag verborgen houdt; de weggedrukt problemen dus. Je wordt je bewust van je goede en slechte kanten, het positieve en het negatieve van je karakter of van je uiterlijk. Je probeert dit te spiegelen of te reflecteren.  

 

 

Lever

Dromen of visioen over de lever vertellen je over de katalysator van je het leven, de status van het menselijke lichaam. Een andere uitleg is dan ook hoe je tegen vriendschappen en relaties aankijkt, je neemt ongezonde relaties of vriendschappen onder de loep en misschien vervang je ze, of verwijder je ze, zodat je plaats maakt voor nieuwe kansen.

 

 

Lezen

Dromen of visioenen over lezen vertellen je dat je inzicht wilt in een situatie waarop je geen vat hebt. Een andere uitleg is het verlangen naar erkenning, rijkdom en status, maar ook hulp en ondersteuning willen in je eenzaamheid of in een moeilijke tijd. Je moet heel goed opletten wat je leest in je droom of visioen dit is namelijk een aanwijzing waarin je inzicht wilt of wat je wilt bereiken, welke soort erkenning je wilt ontvangen en van wie; misschien wel van jezelf. Een andere uitleg is het ervaren van je kalmte, innerlijke rust en balans tussen je mannelijke en vrouwelijke energie. Een andere uitleg is kennis, interesses, intelligentie, informatie en wijsheid willen vinden met betrekking tot het verleden en heden, of misschien wel een glimp willen opvangen van de nog onbekende toekomst. Een andere uitleg is dat lezen je bewust willen laten worden dat scholing of een cursus volgen, een goede volgende stap is in je leven, of dat het schrijven of lezen van boeken een deel van je levensdoel is. 

  

  


Liefde

Als je droomt of een visioen hebt over de liefde vertelt dit je, dat je behoefte hebt aan genegenheid, de innerlijke samenwerking tussen je mannelijke en vrouwelijke energie. Een andere uitleg is het verlangen naar intense verbindingen, gevoelens, liefdesrelaties en de genegenheid en warmte. Nog een andere uitleg is het overwinnen van emoties en onderdrukte gevoelens waardoor je nu een mystiek innerlijk huwelijk ervaart. Nog een andere uitleg is dat je tevreden bent met wat je hebt en waar je staat in het leven. Een alternatieve uitleg is dat je het gevoel hebt dat je niet voldoende liefde ervaart in het leven.

  

 


Lift, Naar beneden met Lift, Omhoog met lift  

Als je in je droom of visioen met de lift omhoog gaat vertelt je dit je dat je een hoger bewustzijnsniveau bereikt in je leven, je bent innerlijke gegroeid en stijgt boven jezelf uit. Een andere uitleg is dat je nieuwe kansen en mogelijkheden of misschien wel aanzien of rijkdom ervaart. Nog een andere uitleg is dat je onbalans ervaart tussen je mannelijke en vrouwelijke energie of in je werk, thuis, in relaties en gevoelens, je moet leren aarden en de balans terugvinden. Een alternatieve uitleg is dat je wat verheven, groter voelt dan je werkelijk bent of dat je jezelf boven andere mensen beschouwt.

Als je met de lift naar beneden gaat vertelt dit je over het verlangen naar het verleden, de onopgeloste obstakels, problemen, angsten, woede, pijn en verdriet moeten worden opgelost en onderzocht, voordat je verder kunt in het leven.

De op en neergaande beweging van de lift vertelt je de ups en downs van het leven die nodig zijn te groeien in een proces of in het leven zelf. Een alternatieve uitleg is dat pech je gaat overvallen; het ontmoedigt je om dingen te ondernemen.

Een lift die in je droom of visioen van links naar rechts gaat vertelt je dat je een andere kant op gaat in je leven, je hebt een keuze gemaakt of je gaat een keuze maken waardoor je je huidige levenspad gaat verlaten. Dit kan zowel positief als negatief zijn.

  


Lijk

Dromen over een lijk vertellen je dat je een situatie achter je gaat laten, waarvan je nu het gevoel hebt er niet uit te komen. Je bent ergens echt klaar mee in je leven, je laat het los en wil opnieuw beginnen. Een andere uitleg is de reflectie en projectie van je eigenschappen, angsten, problemen en emoties op het lijk en dan voor dat wat afgestorven is of dat wat je los moet laten. Een alternatieve uitleg is dat je niet in staat bent om je duidelijk te uiten.

  

 

 


Litteken

Wanneer je een litteken ziet in je droom of visioen vertelt dit over strijd, misschien pijnlijke herinneringen of nare gevoelens die je nooit hebt verwerkt en nog steeds in je gedachten rond blijven hangen. Het vertelt je dat je verleden nog invloed uitoefent op je huidige leven. Een alternatieve uitleg is dat een litteken staat voor openheid en de gevaren van het risico dat je hebt genomen in het verleden. Je was de dwaas en nu moet je daarvoor boeten, de weg volgen die je wordt aangereikt in het leven.

 

 


Limonade, Aanmaaklimonade, zoete limonade  

Dromen of een visioen over limonade vertellen je over het reinigen van je lichaam, en dan op een gelukkige en zoete wijze. Water vertelt je veel over de cyclus van het leven, je onderbewuste gevoel en emoties worden gezuiverd, er komt wijsheid en genezing. Een andere uitleg is dat er sprake is van toename aan populariteit, of dat je meer nieuwe vrienden om je heen weet te verzamelen.

Dromen of visioenen over hele zoete limonade duiden op een onnatuurlijke manier van reinigen van je lichaam, te veel opdringen van nieuwe mogelijkheden in je leven, de cyclus willen beïnvloeden. Een andere uitleg is dat je persoonlijke verbeteringen zoekt, en meer kennissen en vrienden wilt aantrekken.Zie ook drinken, alcohol, winkel, restaurant, terras, picknick,

 

 


Longen, Operatie aan je longen 

Als je droomt of een visioen hebt over longen vertelt dit over inzicht, creativiteit en inspiratie in het leven. Een andere uitleg is dat longen vertellen dat je in een stressvolle situatie zit of dat je je in een relatie verstikt voelt. Een alternatieve uitleg is dat de longen staan voor het lichamelijke bewustzijn van de mens. Het is een boodschap dat niet alles automatisch gaat en dat je bewust met je lichaam om moet gaan. Nog een alternatieve uitleg is dan ook dat de longen een deel van jezelf zijn en de manier hoe je op aarde staat vertegenwoordigen; je mag bewuster met je lichaam omgaan.

Een droom of visioen over een operatie aan je longen vertelt je dan ook dat je de ongezonde manier van leven uit je leven verwijderd. Je bent je bewust van je stress, van je negatieve houding en van je negatieve manier van leven.

 


Looierij

Een droom of visioen over een looierij vertelt je over geduld, oefenen, creatieve ideeën en goede resultaten behalen, het zijn vaak wel oude gedachten met een ietwat ouderwetse insteek die je aanpast aan de tegenwoordige tijd. Een andere uitleg is dat je kennis hebt van moeilijke en tijdrovende technieken.

 


Loopgraven

Als je loopgraven ziet in je droom of visioen vertelt dit over de opgekropte woede, pijn en agressie, angst en stress die op dit moment je leven beheerst alsof je op klappen of barsten staat. Een andere uitleg is dat je je misschien bedreigd, verraden of tegengehouden voelt. Nog een andere uitleg is het beschermen, en duidelijk grenzen aangeven waar niemand overheen kan komen. Een alternatieve uitleg is dat je probeert onder wetten, regels, verplichten en bevoegdheden uit te komen. Nog een alternatieve uitleg is het gevoel hebben dat je een eigen kuil hebt gegraven en nu kun je er niet meer uitkomen zonder dat je diep door het stof moet.

 


Lopen

Dromen of visioenen dat je loopt vertellen je over de vooruitgang, de manier hoe je door het leven gaat en hoe je op weg bent richting je doelen en je wensen in het leven. Dit kan betrekking hebben op innerlijke vooruitgang, maar ook op uiterlijke vooruitgang en is zowel positief als negatief te ervaren. Een alternatieve uitleg is dat je je gevoel moet volgen en naar je hart moet luisteren, in plaatst van naar je gedachten te luisteren.

 


Lucht

Dromen of visioenen over de lucht geven aan hoe je je voelt en gaan over inzichten, tevredenheid, hulp, liefde, geluk, het gevoel en je stemming; het is dan ook belangrijk hoe de lucht eruit ziet. Als je opkijkt naar een heldere lucht in je droom of visioen dan vertelt dit je over de innerlijke vrede, inzicht en de vrijheid om je te kunnen uiten. Als de lucht grijs is in je droom of visioen, dan vertelt dit je dat je misschien wel last hebt van spanningen, stress, moeilijkheden of somberheid in je leven. Een andere uitleg is hulp vragen in een bepaalde situatie waarin je zit en niet weet hoe je daar uit kunt komen.

  


Luifel

Een droom of visioen over een luifel vertelt je over bescherming en warmte, rust en overwinning in het leven. Je zou tevens promotie of een belangrijker positie in je huidige werk kunnen krijgen. Een alternatieve uitleg is dat de luifel staat voor afschermen en in je schulp willen kruipen, zodat niet iedereen ziet wat je problemen, emoties of gevoelens zijn.