Home » Droom » Letter M

Letter M

Maand 

Dromen of visioenen over de maand vertellen je over de gevoeligheid voor de cyclus van alles op deze planeet- de zon, de maand, winter, zomer, voorjaar, herfst. De manier waarop je in het leven staat, het einde en het begin van een situatie en vooral van je leven. Wedergeboorte van iets nieuws en het ontvangen van nieuwe inzichten. De maand reflecteert ook de seizoenen die invloed hebben op een situatie waarin je zit. Een andere uitleg is dat je mag voorbereiden op een bepaalde dag of maand; er komt iets leuks en onverwachts voor je aan. Zet maar een datum vast in je agenda, of plan maar een leuk uitje want dromen over de maand is vaak voorspellend of bewust worden van het feit dat er in de toekomst iets belangrijks is. Zie ook dag

 

 

Maandverband

Dromen of visioenen over maandverband vertellen je over de cyclus van het leven, het einde en het begin van een situatie. Een andere uitleg is dat je de opgekropte spanning en zorgen loslaat, evenals een periode waarin je bescherming nodig hebt gehad. Een droom of visioen over maandverband vol met bloed vertelt je over het loslaten van een cyclus of het einde en het begin. Je laat een deel van jezelf los, je zorgen verdwijnen, maar ook de bescherming die je voelde verdwijnt en problemen worden overwonnen. Zie ook ongesteld, overgang, vrouw zwangerschap, baby

 


Maag

Als je een droom of een visioen hebt over je maag, dan vertelt dit je over het begin van veranderingen en nieuwe kansen in het leven. Een andere uitleg is dat de droom of visioen ook kan vertellen dat je de mogelijkheden ervaart bij het accepteren van deze veranderingen. Een andere uitleg is ook dat de maag het centrum van je emoties, gevoelens en herinneringen voorstelt; je moet situaties onder de loep nemen en uitzoeken. Een alternatieve uitleg is dan ook dat je deze situatie niet meer aan kunt of wilt hebben in je leven, laat die persoon of situatie dan ook los. Zie ook lichaam

 

 


Maaltijd, Gevuld bord met eten

Dromen of visioenen over een maaltijd gaan erover dat je altijd voorzien bent van een basisbehoefte, je hoeft je nergens druk over te maken, zowel financieel, geestelijk als lichamelijk. Een andere uitleg is dat geluk en rijkdom je toekomst zullen kleuren, waardoor je jezelf en anderen kunt helpen. Een andere uitleg is dat je de moederlijke gevoelens koestert, de warmte van het gezin, het verzorgende karakter. Zie ook eten, picknick, terras, bakken   


Maan

Als je de maan ziet in je droom of visioen vertelt het je over verborgen of mysterieuze kanten van het leven of zelfs de andere kant van je karakter.

De maan staat voor de vrouwelijke aspecten van jezelf, van je karakter en van je persoonlijkheid. Een andere uitleg is dat de maan de cyclus van het leven, je lichaam vertegenwoordigt, maar ook de cyclus van je dromen, wensen en mogelijkheden, einde en wedergeboorte.

Dromen en visioenen over een volle maan vertellen je over transformatie en veranderingen in het leven dat tot wasdom is gekomen. De cyclus van het leven, en van je lichaam is rond en geeft je nieuwe ideeën, maar ook spanningen en verwachtingen voor de toekomst. Een andere uitleg is dat de volle maan staat voor kracht, op zijn sterkst zijn in het leven. Magie en duisternis zullen deel gaan maken van je leven. Een alternatieve uitleg is dat de volle maan staat voor geboorte van een kind die gevoelig is voor de cyclussen van het leven op aarde.

De nieuwe maan in een droom of visioen vertelt je over een nieuwe start in het leven en nieuwe projecten die een kans krijgen. De nieuwe maan staat ook voor de sleutel van succes, kracht en overwinning. Een andere uitleg is dat de nieuwe maan ook staat voor bewustwording, maar ook spirituele bewustwording.

De blauwe maan is een volle maan die twee keer in dezelfde maand voorkomt en daardoor zeldzaam is. Als je deze ziet in je droom of visioen dan vertelt het je over de kracht, magie, het onverwachte, maar ook je krachten kwijtraken en een geliefde verliezen behoort ook tot een uitleg, de cyclus van het menselijk lichaam, en ook wel extra geluk in geld of liefde, inzichten en mogelijkheden.

Dromen of visioenen over een maansverduistering vertellen je dat er onbalans is tussen je mannelijke en vrouwelijke energie en dat juist je vrouwelijke energie overschaduwd wordt. Een alternatieve uitleg is dat je op dit moment niet in goede gezondheid verkeert of dat er iemand in je directe omgeving problemen ervaart. Zie ook spiritueel, zon , invloed volle maan

 

 

 

Maandag

Dromen of visioenen over maandag vertellen je meestal over het nieuwe begin, nieuwe kansen, maar ook de dwaas, de eerste stappen die je moet zetten en over de basis van het leven. Een andere uitleg is dat de maandag een basis van elke situatie weerspiegeld, je eigen kern en basis, je hart en je gevoelens etc.


Magazine, Tijdschrift

Dromen of visioenen over een tijdschrift of magazine vertellen je dat je inzicht wilt in een situatie waarop je geen vat hebt. Een andere uitleg is het verlangen naar erkenning, rijkdom en status, maar ook hulp en ondersteuning willen in je eenzaamheid of in een moeilijke tijd. Je moet heel goed opletten in je droom over welke soort magazine of tijdschrift je droomt, dit is namelijk een aanwijzing waarin je inzicht wilt of wat je wilt bereiken, welke soort erkenning je wilt ontvangen en van wie; misschien wel van jezelf.

Het schrijven of werken aan een magazine of tijdschrift vertelt je over roddel en laster verspreiden, dingen ondernemen die niet realistisch zijn of gaan worden. Een andere uitleg is dat je graag over andermans rug gaat om je doel en wensen te bereiken of te delen. Een andere uitleg is dat je creatief bent, je meer je creatieve vaardigheden, uitingen of kennis mag delen met andere mensen in je omgeving. Zie ook boek, krant , nieuws

 

  

 
Maïs, Afpellen Maïs, Verdroogd maïs  

Visioenen of dromen over maïs vertellen je over vruchtbaarheid en de basis van het leven. Maar ook over vruchtbare vriendschappen en geluk, liefde en gezelligheid.

Dromen of visioenen over het afpellen van een maïskolf vertellen je over je succes en vruchtbare toekomst, geluk in je leven en vooral plezier in het ontwikkelen, zowel op persoonlijk vlak als met betrekking tot zakelijke kansen.

Visioenen en dromen over verdroogd maïs gaan over het ervaren van teleurstellingen, tegenslag en armoede die je moeilijk te boven komt. Een andere uitleg is dat je je bewust bent van dat wat je had en dat wat je bewust als basis hebt bewaard voor de toekomst. 

 

Make-up, Cosmetica

Dromen en visioenen over make-up, cosmetica vertelt je over de manier waarop je naar de wereld kijkt, hoe je in het leven staat en hoe je zielskleuren stromen. Het weerspiegelt je ziel, je bron, je basis en de meest pure ik. Dat wat verborgen blijft voor de buitenwereld maar voor jezelf compleet mag stralen en opent vanuit je hoogste intenties en goed. Daarnaast is het de schaduwzijde van je leven en/of de situatie waarin je zit, zelfreflectie en innerlijke zoektocht. Make-up, cosmetica dromen en visioenen reflecteren naar verbergen, schaamte, verbeteren en mooier maken dan het is, valse of oneerlijke indruk. Make-Up is gevoel, emoties, trauma, angsten, verleden, vorig leven ervaringen. Het weerspiegeld alles wat heel diep en persoonlijk is; alleen jij kunt het voelen en ervaren.

Make-Up dromen en visioenen vertellen je iets over wie je wilt zien en/of wilt zijn; het creëren van iets of iemand. Nog een andere uitleg is dat make-up je het vermogen geeft eens iets anders te proberen, zonder dat het definitief is. Het verschil maken tussen dat wat was en dat wat nog gaat komen om indruk te maken op jezelf en/of andere.

Make-Up, cosmetica dromen en visioenen geven daarnaast ook schaamte weer, maar je kunt ook denken aan uit de kast komen en lichamelijk en geestelijke onzekerheid. Als alternatieve uitleg is make-up een verwijzing naar mode en maatschappelijke verwachtingen van perfectie enzovoorts. De natuurlijke schoonheid uit het oog verliezen en willen voldoen aan het totaal plaatje. Zie ook masker, gezichtsbeschildering, clown

    

  

  
Man, Onbekende man  

Als je een man ziet in je droom of visioen duidt dit op de mannelijke kracht van je persoonlijkheid, de weerspiegeling of projectie van de karaktereigenschappen die je wilt of moet bezitten om iets te ondernemen of te realiseren. De mannelijke kant staat voor kracht, assertief zijn, rationeel, agressief of een competitieve houding aannemen, of dat je deze eigenschappen nodig hebt om je doel te behalen.

Dromen of visioenen over een bekende man vertellen je over specifieke eigenschappen die je van deze man wilt hebben, of de vraag naar ondersteuning van de man. Een andere uitleg is een afspiegeling van je gevoelens voor deze man.

 

  


Mandarijn, Eten mandarijn  

Visioenen of dromen over mandarijnen vertellen je over vruchtbaarheid, gezondheid en gunstige ontwikkelingen. Een andere uitleg is dat je de mandarijn kunt zien als je huid, een lekkere dikke schil vertelt je dat je tegen een stootje kunt, een dunne schil vertelt je dan ook dat je niet goed in je vel zit, en dat je zeker niet tegen kritiek of problemen kunt.

Visioenen of dromen over het eten van een mandarijn vertellen je dat je je zorgen maakt over ziekte, vriendschappen en zakelijke transacties. het ligt aan de rijpheid van de mandarijn hoe lang de problemen aan zullen houden. Het zien van een mandarijnenschil in je droom vertelt je dat er een einde komt aan een periode, dat je bewust je oude jasje uit doet. Zie ook fruit

 

  


Mango, Nectarine 

Dromen en visioenen over een mango of nectarine duiden op vruchtbaarheid en seksuele verlangens. Een andere uitleg is dat de mango en nectarine je voldoening, of een warm en goed gevoel geven tijdens een project dat je aan het ontwikkelen bent. Zie ook fruit

 

   


Marathon

Als je droomt of een visioen hebt dat je een marathon loopt vertelt dit je hoe je in het leven staat, welke obstakels je hebt overwonnen en welke kansen er nog op je pad komen, de weg die je loopt is de innerlijke reis die je maakt in het leven, de levenslessen en je uiteindelijke doel. Een alternatieve uitleg is dat je risico moet nemen in het leven, en dat je een tandje extra mag bijzetten zodat het resultaat beter zal worden dan je nu verwacht.

 


Markt

Als je droomt of een visioen hebt dat je op een markt bent vertelt dit dat je op zoek bent naar antwoorden, je innerlijke ik, je verleden, je heden en je toekomst. Je hebt heel duidelijk de drang om inzicht te krijgen, op alles wat met je hart te maken heeft, je wensen, dromen, ideeën, en mogelijkheden. Een andere uitleg is dat je emotioneel of fysiek verlangen hebt in het leven, je hebt misschien wel behoefte aan verzorging en vervulling. Een andere uitleg is dat je op dit moment in je leven aan het zoeken bent wat het beste bij je past.

 

 

 


Mars en Planeten

Wanneer je Mars ziet in je droom of visioen vertelt dit over gedrevenheid en ambitie de toekomst, dagdromen, fantasie en vooruitstrevend willen zijn. Een andere uitleg is dat planeten staan voor uitdagingen en teveel van jezelf verwachten.

 

 


Martelen

Als je droomt of een visioen hebt dat je gemarteld wordt vertelt dit je dat je je eigen gevoelens, emoties, problemen en woede niet de baas kunt en daardoor jezelf pijn doet. Je projecteert of reflecteert je eigen innerlijke problemen op zowel de martelaar als op de persoon die gemarteld wordt. Een andere uitleg is dat je jezelf in een situatie tot slachtoffer gemaakt voelt of dat je je hulpeloos voelt. Een alternatieve uitleg is dat je behoefte aan mensen hebt die je wijzen op zaken, of dat je graag de aandacht op jouw persoon wilt vestigen. 


Masker

Als je droomt of een visioen hebt dat je een masker draagt, dan duidt dit op tijdelijke problemen als gevolg van een verkeerd begrip van je acties of toedoen uit het verleden. Een andere uitleg is dat je je anders voordoet dan je bent en niet je ware gevoelens durft te tonen. Dromen en visioenen waarin je een masker draagt vertelt je over het verbergen van je diepste, donkerste, innerlijke demonen, je ware ik, je angsten, emoties, gevoelens enzovoorts. Een alternatieve uitleg is dat een masker je beschermd tegen invloed van buitenaf en het afsluiten van oude ongezonde patronen die je in je macht hebben.  

Heb je een droom of visioen over een man of vrouw in het masker, dan vertelt dit je dat je een karaktereigenschap verborgen wilt houden, of dat er iets is dat niemand mag zien, ontdekken en vinden en dit kan ook betrekking hebben op een vorig leven. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt dat je uiterlijk niet belangrijk genoeg is om te tonen aan de buitenwereld. Zie ook masker dromen

 

   


Maya

Als je over de Maya droomt of een visioen hebt, dan duidt dit op wijsheid, inzicht, voorspellingen, magie en geloven in de natuur; dit alles komt jouw kant op in het leven en kent geen grenzen. Een andere uitleg is dat je moet onderzoeken waarom het leven op aarde zo moet lopen en wat je kunt verbeteren aan je leven. Een alternatieve uitleg is dat de Maya je willen wijzen op geloof, eigenwaarde, zelfrespect en vooruitgang met kleine stappen.

 

 


Meester, Docent, Coach, Decaan, Leraar. 

Wanneer je droomt of een visioen hebt dat je een meester, docent, coach, decaan, leraar bent dan vertelt dit je dat jezelf bewust maakt van de levenslessen, je kennis, wijsheid, maar ook je emoties, problemen, obstakels die je moet overwinnen. Je projecteert of spiegelt jezelf op de meester en/of zijn eigenschappen. Een andere uitleg is dat je behoefte hebt aan ondersteuning, hulp en inzicht om betere keuzes te maken, of om knopen door te hakken. Nog een andere uitleg is dat de meester je ook wijst op de mogelijkheid om scholing, een cursus of een opleiding te volgen of in jezelf te investeren.  

Een droom of visioen waarin je een meester, docent, coach, decaan, leraar hebt vertelt je dat je behoefte hebt aan scholing, cursus of een opleiding om jezelf te ontwikkelen. Een andere uitleg is dat je hulp nodig hebt en jezelf bewust maakt van je eigen krachten en kunnen, door middel van jezelf projecteren op de meester en zijn eigenschappen. Een andere uitleg is de behoefte aan een vaderfiguur of mannelijke persoonlijkheid die je in het leven kent en je helpt. Een alternatieve uitleg is dat je het gevoel hebt dat je niet voldoende kennis bezit of onbekwaam bent en behoefte hebt aan hulp en ondersteuning van een leider.

    

 

 

Medaille

Dromen of visioen waarin je een medaille hebt gewonnen vertelt je over het krijgen van erkenning in je leven, je ziel geeft je de erkenning waarnaar je zo lang hebt gezocht. Een andere uitleg is dat een medaille staat voor het aantrekken van succes, overwinning, triomf. Een andere uitleg is een medaille staat voor het loslaten van je twijfels, gevoelens, emoties, vertrouwen op je hulp en je mogelijkheden. Zie ook Badge, Winnen, Prijs

 

 


Medicijnen

Dromen of een visioen over het krijgen van medicijnen vertelt je dat je aan het genezen bent van geestelijke, lichamelijke of emotionele problemen die je op moet lossen. Een andere uitleg is dat door de medicijnen je pijnen en verdriet, emoties, gevoelens even zijn verdwenen, het kan een tijdelijke werking hebben, zodat je bewust wordt dat je dingen uit het verleden moet loslaten om te kunnen verwerken. Een alternatieve uitleg is dat je gebeden, je vraag om hulp is aangekomen.

 

 


Melk 

Dromen en visioenen over melk vertellen je over het moederlijke instinct en liefde, en mogelijkheid tot groei en ontwikkelingen. Een andere uitleg is mensenkennis maar ook vriendelijkheid, gezondheid en mededogen voor nieuwe kennissen.

Dromen en visioenen over het drinken van melk vertelt je over huiselijk geluk, voeding en innerlijke groei en innerlijke en geestelijke ontwikkelingen. Een andere uitleg is dat je verloren vriendschappen en relaties nieuw leven in wilt blazen, je wilt misschien banden aanhalen.

Visioenen en dromen over het morsen van melk duiden op enige vorm van tegenslag ervaren, verlies, geen vertrouwen en kansen missen. Een andere uitleg is ongenoegen, tijdelijke teleurstellingen, ongeluk en slechte verzorging.

Het verslikken in melk in je droom of visioen vertelt je dat je je beklemd en tegengewerkt voelt. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt dat je beschermd wordt, er wordt teveel op je gelet, en je denkt teveel na over de vraag of je de juiste keuzes maakt.

Zure of bedorven melk in je droom of visioen vertelt je dat zelfs kleine problemen grote zorgen kunnen geven. Een andere uitleg is dat zure melk vertelt dat je het gevoel hebt overal achteraan te lopen, je bent altijd net te laat, net over tijd en daardoor wacht je te lang met het maken van keuzes in je leven.

 

 


Meloen, Watermeloen

Een watermeloen of suikermeloen in je dromen of visioen vertelt je over emoties, liefde, lust, verlangen en vurige passie in het leven. Een andere uitleg is dat de meloen duidt op gezondheid, water, cyclus van het leven, een vruchtbaar moment, zwanger zijn of worden.

 

 


Menstruatie, Ongesteld, maandverband 

Als je droomt of een visioen hebt dat je menstrueert, vertelt dit dat je opgekropte spanning en zorgen loslaat. Ook staat het voor het einde van een moeilijke periode, en het begin van ontspanning en rust in je leven. Een andere uitleg is dat je je vrouwelijk kant ontkent, negeert, niet wilt luisteren naar je vrouwelijke energie die niet in balans is en daardoor loop je tegen problemen aan.

Als je in je droom of visioen hebt waarin je de menstruatie probeert tegen te houden, vertelt je dat je het loslaten, de spanningen, emoties of het einde, niet zijn gang laat gaan door het onder controle te houden.

Dromen of visioenen over maandverband gaan over de cyclus van het leven, het einde en het begin van een situatie. Een andere uitleg is dat je de opgekropte spanning en zorgen loslaat van een periode waarin je bescherming nodig hebt gehad, maar dit misschien wel als een last hebt ervaren. Nog een andere uitleg is dat er een periode in je leven niet lekker of ongemakkelijk is verlopen.

 

 

 


Meterkast, Nette meterkast, opgeruimde meterkast, overvolle meterkast  

Dromen of visioenen over de meterkast, vertellen je over de spullen die je verborgen houdt voor andere mensen maar dan vooral gericht op de doorstroming, je levensenergie, de energie om nieuwe ideeën te ontwikkelen en uit te werken. De meterkast staan ook voor het onderzoeken, je hersenen, hoofd en geestelijke gedachten, je gevoelens, je verleden, je ware ik, zodat je tot een goed antwoord kan komen of uit de kast kunt komen.

Dromen of visioenen over een nette en opgeruimde meterkast vertellen je dan ook dat je een gestructureerd en duidelijke rustig en opgeruimde energiestroming hebt, je bent geestelijk ook opgeruimd, daardoor kun je snel de antwoorden, dromen, wensen en emoties terugvinden.

Visioenen en dromen over een overvolle of niet opgeruimde meterkast vertellen je dan ook dat je hoofd helemaal overloopt van gedachten, geestelijk ben je een puinhoop en dat vooral negatieve energie over je heerst. Maak ruimte en los problemen op zodat je weer inzicht krijgt en probeer de goede en positieve energie je leven te laten overheersen zodat je meer plezier krijgt.

 


Metro

Als je droomt of een visioen hebt dat je in de metro zit vertelt dit je dat je onbewust je doel probeert te bereiken in je leven. Je verkent verborgen aspecten van jezelf, de dingen van je eigenschappen en je karakter die je nog niet kende, maar ook het ontwikkelen van je talenten. Een alternatieve uitleg is dat je een haastige beslissing aan het nemen bent zonder dat je er goed over na hebt gedacht.

  

 

 


Meisje

Wanneer je droomt of een visioen hebt over een meisje vertelt dit je over de behoefte aan je speelse, onschuldige, kinderlijke kant van je persoonlijkheid, maar vooral over het innerlijke kind in jezelf. Een andere uitleg is dat je behoefte hebt aan aandacht en liefde van je omgeving, of dat je goede en minder goede herinneringen hebt uit het verleden of uit je jeugd. Nog een andere uitleg is dat het meisje de weerspiegeling is van een kind uit je omgeving, je eigen kind en haar karaktereigenschappen en liefde of relaties die je hebt. Een alternatieve uitleg is dat je je een beetje kinderachtig of misschien wel achterdochtig of verlegen gedraagt.

 


Menigte, Agressieve menigte  

Een droom of visioen over een vrolijke menigte vertelt je over ontspanning, rust, geluk en overwinning, hulp en vreugde die je innerlijk ervaart of die er misschien wel aankomt in je leven. Een andere uitleg is het verlangen naar vriendschappen, genegenheid en ook aanpassingsvermogen en kansen op verbetering van je karakter of van het levenspad dat je wilt bewandelen. De menigte is een weerspiegeling of projectie van hoe je in het leven staat, hoe je wilt overkomen en hoe je je voelt. Dit kan dan zowel positief als negatief worden ervaren.

Een agressieve of boze menigte vertelt je dat je de negatieve eigenschappen de overhand laat nemen, je ervaart boosheid, woede, angst en agressie. Je projecteert of spiegelt gevoelens op een groep mensen waardoor je je aangevallen voelt, maar eigenlijk val je jezelf aan of ben je boos op jezelf. Dit kan zowel positief als negatief worden ervaren. Een andere uitleg is het ervaren van schaamte, problemen, emoties die je wilt uiten en wilt delen met andere mensen, of je wordt geconfronteerd met je verleden.

  


Mensen

Als een bekend mens ziet in je droom of visioen, vertelt je dit over de behoefte aan de karaktereigenschappen, kracht, kennis, kunde, wijsheid, liefde, gevoelens van deze persoon om je doel, wens, droom, idee te bereiken of te voltooien. Een andere uitleg is de projectie of reflectie van onbekende eigenschappen en vooral mogelijkheden die je niet kent, je bent dus op zoek naar het onbekende aspect van jezelf en je wilt jezelf hiermee confronteren en het onderzoeken. Een andere uitleg is dat je moeite hebt met jezelf profileren of je innerlijke zelf te laten zien aan andere mensen.

 


Mes

Als je droomt of een visioen hebt over een mes, dan vertelt over het willen uiten van woede, agressie, pijn, verdriet en angst. Een andere uitleg is dat je behoefte hebt aan het ontbinden van een situatie, obstakels of relatie waarin je je niet fijn voelt, relaties wilt afsluiten, familiebanden wilt doorsnijden, een einde maken aan iets wat niet meer passend is. Nog een andere uitleg is dat je de behoefte hebt om zweren, problemen, emoties, gevoelens uit je lichaam of je leven te snijden, de bewustwording van de pijn en het vinden van oplossingen door het te verwijderen omdat het niet gezond is. Een alternatieve uitleg is dat je leeft in een situatie die niet harmonieus is die je niet of moeilijk onder controle hebt.

 

 


Meubels

Een droom of een visioen over meubels vertelt je hoe je denkt over jezelf, je persoonlijkheid, je hart, je ware gevoel, je basis van het leven, de manier hoe je in het leven staat, en hoe je je profileert. Een andere uitleg is dat je je spiegelt aan wat je gevoelens zijn ten opzichte van je geliefde, je familie en vrienden. Nog een andere uitleg is het bewust willen worden van je gevoelens, liefde, emoties en geluk in het leven. Een alternatieve uitleg is dat het gaat over de relaties met anderen mensen om je heen en hoe ze in je leven passen.

  

 


Misbruik

Een droom of visioen dat je iemand misbruikt vertelt je vooral over angst en opgekropte woede, verdriet, pijn en emoties en het verwerken van tegenslag. Een belangrijke uitleg is dat je jezelf projecteert, jezelf confronteert met je eigen gedrag en karaktereigenschappen die je niet de baas bent. Een andere uitleg is het ervaren van onderdrukking en tegenwerking. Een alternatieve uitleg is dat je in een verkeerde situatie bent gekomen of bent gestapt en nu weet je geen weg meer terug.

 


Miskraam

Als je een droom of een visioen hebt over een miskraam vertelt dit je dat je een wens, project, idee uit het oog bent verloren, er komt abrupt een einde aan iets. Een belangrijke uitleg is het spiegelen van je angsten om iets te verliezen, onzekerheden, kwijtraken, bindingsangst en alleen achter blijven. Een andere uitleg is dat de miskraam een projectie is van je karaktereigenschappen of onzekerheden die je loslaat, problemen, emoties, gevoelens die je niet meer nodig hebt worden afgebroken.

 


Mist

Dromen en visioenen over de mist vertellen je dat je aan het verhullen bent en je niet wilt of mag weten hoe het allemaal zal gaan worden in de toekomst. Een andere uitleg is dat je je bewust mag worden van je innerlijke gevoelens en hiernaar moet handelen, kijk dus met je hart en niet alleen met je ogen. Nog een andere uitleg is het ervaren van blokkades, obstakels, hindernissen, remmingen, tegenslag en dingen over het hoofd zien of waar je geen invloed op hebt.

 

 


Moe, Vermoeidheid

Dromen of een visioen over moe zijn of vermoeidheid vertellen je dat je nog niet klaar bent voor veranderingen, dromen, en of wensen die je graag vervuld wilt zien worden. Je moet eerst nog dingen aanpakken, of oplossen, bekijken en onderzoeken. Een andere uitleg is dat vermoeidheid je bewustmaakt van je ziel, je psyche of je lichamelijke status, je bent de huidige levenssituatie moe, je kunt niet meer verder en je moet uitrusten om een oplossing voor het probleem te vinden.

  


Moeder

Als je droomt of een visioen hebt over je moeder, dan duidt dit op de behoefte aan het verzorgende, aan liefde, aan geborgen gevoelens van je moeder maar ook van je eigen persoonlijkheid. Een andere uitleg is veiligheid, comfort, leven, begeleiding en bescherming die je in het verleden hebt ervaren. Een belangrijke uitleg is de projectie of spiegeling van de karaktereigenschappen van je moeder die je wilt bezitten. Een alternatieve uitleg is de wens om moeder of vader te worden.

 

 

 

Moedervlek, Pigmentvlekken, huiduitslag

Dromen en visioenen waarin moedervlekken of pigmentvlekken weerspiegelen je lasten, je rugzak, je vorige levens en je karma. Een andere uitleg is het verdoezelen van de waarheid, dingen anders eruit laten zien, mooier maken dan het is of juist erger maken dan het is. Bewustwording van het feit dat jezelf verantwoordelijk bent voor je eigen daden, je eigen verleden, heden, toekomst en je keuzes. Nog een andere uitleg is dat je uiterlijke verschijningsvorm invloed heeft op je dagelijkse leven, trauma, angst om je ware zelf te laten zien. Je bent diep van binnen prachtig ongeacht je uiterlijke verschijningsvorm. De innerlijke en uiterlijke wonden worden weerspiegeld door de moedervlek en de pigmentvlek maar dat geld ook voor huiduitslag. Een alternatieve uitleg is het los laten van oude ongezonde patronen en het verwerken van de emoties, gevoelens, karma enzovoorts die erbij horen. 

  

 


Moeilijkheden, In moeilijkheden zitten 

Als je droomt of een visioen hebt dat je veel moeilijkheden hebt, dan vertelt dit je over de weerspiegeling van de dagelijkse sleur, obstakels, problemen, angsten en niet afgemaakte dromen, wensen die je meer niet weet op te lossen. Een andere uitleg is het bewust ervaren van mislukking en ongeluk of tegenslag in het leven.

Dromen of een visioen dat anderen moeilijkheden hebben vertellen je over de projectie van de eigenschappen die je niet wilt bezitten, het erkennen en bewust worden van falen, het slachtoffer voelen in een situatie maar vergeet niet dat je zelf de persoon bent die in moeilijkheden zit en deze ervaart. Een alternatieve uitleg is dat je het verlangen hebt om mensen te helpen en te ondersteunen.

  

 

  

Modder, Drek, Klei

Modder, klei of drek in je droom en visioen vertelt je over de basis van elke situatie, je leven, het verwijst naar het basismateriaal van alles, bestaande uit water en aarde en de noodzaak om terug te keren naar de basis van alles. Modder, klei, druk vertegenwoordigd de essentie van het leven, dat wat je nodig hebt en dat wat je niet wilt. Het is bewustwording van het feit dat alles aanwezig is het enige wat je mag doen is dat creëren en ontwikkelen. Een andere uitleg is het verliezen van controle. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt onderdrukt te worden maar de vraag echter is of je onbewust niet jezelf te kort doet. Geen grip hebben op de situatie of dat wat er op dit moment in je leven speelt zorgt ervoor dat je het gevoel van verlamming kunt ervaren. Nog een andere uitleg is het los laten van ongezonde remmingen, controle en te kort doen, je moet eerst los laten voordat je verder kunt. Een alternatieve uitleg voor dromen en visioenen waarin modder, klei, drek voorkomt is goed voor jezelf zorgen, tijd nemen voor jezelf en jezelf een modderbad gunnen bij een spa of sauna. Een spirituele uitleg is dat modder verwijst naar moederaarde, Gaia en de oorsprong van het leven en/of de mens. Zie ook planeet, aarde, gaia, aardbeving, moeras, water.    

  

 


Molen, windmolen, watermolen 

Dromen of een visioen over een werkende, molen, windmolen vertelt je de over kracht van het innerlijke, je geest en ziel reflecteert hoe het met je gaat, hoe je in het leven staat en hoe je voelt. Een andere uitleg is dat je in een situatie wat extra kracht wilt inzetten en of dat je een totaal nieuw manier hebt gevonden om succesvol te zijn.

Een molen windmolen die niet of tegen de wind in draait, vertelt je over onverwachte tegenstand, obstakels en problemen ervaren in de manier waarop je in het leven staat. Een andere uitleg is dat je tegen je geweten in probeert te handelen. Nog een andere uitleg is dat de mogelijkheid om een nieuwe richting aan je leven te geven, je op een onverwachte succesvolle manier komt aangewaaid.

Watermolen in je droom of visioen vertelt je over de kracht van het innerlijke, je geest en ziel en de manier waarop je hiermee omgaat. Het water ruimt op, schept, creëert en zorgt ervoor dat je dat kracht goed wordt verdeeld.Een andere uitleg is dat je in een situatie wat extra kracht wilt inzetten en of dat je een totaal nieuw manier hebt gevonden om succesvol te zijn. Een andere uitleg is dat je in een situatie wat extra kracht wilt inzetten en of dat je een totaal nieuw manier hebt gevonden om succesvol te zijn.       

   

 


Mond

Dromen of een visioen over de mond vertellen je over de manier van communiceren en de manier van uitdrukken naar andere mensen toe. Een andere uitleg is dat je nodig moet praten, je wilt iets vertellen, uitspreken, bespreken. Een alternatieve uitleg is dan ook dat je al ruim het nodige hebt gezegd, en dat het nu tijd is om te luisteren en je mond te houden.

 


Monnik, biddende monnik  

Dromen en visioenen over een monnik vertellen je over spirituele ontwikkeling, toewijding, concentratie, onbevooroordeeld, eerlijkheid. Maar ook eenzaamheid of grote emotionele problemen door zware lasten die je alleen lijkt te dragen. Een alternatieve uitleg is dat je kans hebt dat je onplezierige reizen gaat maken, zowel geestelijke als lichamelijke reizen zijn hierbij van toepassing.

Dromen of visioenen over een biddende monnik vertellen je dat je hulp mag vragen, hulp krijgt of hulp mag aanvaarden. Je wilt één zijn met de schepper, je wilt je verenigen met het simpele en eenvoudige leven, en juist daardoor kun je genieten van de schoonheid.

 

 

 


Monster, Doden Monster 

Visioenen en dromen over monsters vertellen je over de karaktereigenschappen van jezelf die je minder aantrekkelijk of ongepast vindt. Een belangrijke uitleg is dat je jezelf projecteert en dan vooral je negatieve eigenschappen, je valt dus jezelf aan en je wordt je bewust welke problemen, gevoelens, eigenschappen je niet aantrekkelijk vindt en handelt daarnaar. Een andere uitleg is dat je angst, stress, emoties ervaart die je hebt onderdrukt.

Wanneer je een monster doodt in je droom of visioen dan vertelt het je dat je succesvol afrekent met je innerlijke woede, angst, verdriet of negatieve eigenschappen. Een ander uitleg is dat je je stress en emoties loslaat en overwint.

  


Moord

Als je droomt of een visioen hebt dat je een moord gepleegd hebt, vertelt dit je dat je bewust of onbewust een einde maakt aan opgekropte woede, angst, emoties, pijn verdriet, gewoontes, oude denkwijzen of problemen; je overwint de obstakels op alle gebieden. Je projecteert je ware gevoelens op de moord, je maakt dus een einde aan iets, je overwint ook de innerlijke strijd en twijfels met al je kracht en opgekropte woede die je nodig hebt om persoonlijke grenzen aan te geven.

  

 


Motorrijden, Motor, Zijspan, rijden op motor, kapotte motor 

Dromen of een visioen over een motor vertellen je dat er kansen en mogelijkheden zijn om een innerlijke of uiterlijke reis te gaan maken, dat je je opmaakt voor nieuwe kansen en mogelijkheden die vooral je avontuurlijke en pure kant prikkelen. Een andere uitleg is dat je eventueel moeilijkheden kunt ervaren en misschien wel een langzame en moeizame reis gaat maken. Nog een andere uitleg is dat je op zoek bent naar je pure, je meest diepe innerlijke ik en het openstaan voor je avontuurlijke zelf.

Het rijden van een motor in je droom of visioen vertelt je over het ondernemen van een innerlijke of uiterlijke reis die je naar veranderingen en mogelijkheden brengt, je volgt je ware hart, je gevoelens, en kiest je eigen mogelijkheden.

Dromen of visioenen over een motor met zijspan vertellen je dat je een reis aan het maken bent waarin je soms moeilijkheden of obstakels ervaart. Een andere uitleg is dat de zijspan staat voor bagage die je meeneemt in je leven, problemen die je niet los kunt laten, maar steeds weer aanvult.

Als je een kapotte of defecte motor ziet in je droom of visioen dan vertelt dit je dat je plannen om je reis te maken worden onderbroken, of dat je je wensen, dromen, ideeën of mogelijkheden moet herzien. In ieder geval ervaar je tegenslag en obstakels en moet je je bewust worden dat deze manier niet de juiste is, ga op onderzoek uit en vraag hulp. 

  

 

Muizenval, klem zitten muizenval 

Dromen of visioenen over een muizenval vertellen je dat je andere mensen te slim af wilt zijn, maar of je dit op een eerlijke manier doet is natuurlijk wel de vraag. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt dat je last hebt van valsheid, oneerlijkheid en het niet communiceren met andere mensen.

Klem zitten in een muizenval vertelt je dat je beperkingen ervaart in je leven, je voelt je onterecht opgesloten en niet gewaardeerd Een andere uitleg is dat je tegenstander je te slim af is en of dit op een eerlijke manier is gegaan blijft in het midden. Een belangrijke uitleg is dat je jezelf projecteert op de muis die in de val loopt, dus je pakt jezelf misschien wel heel hard aan.

   

 


Museum

Een droom of een visioen over een museum vertelt je over de behoefte om jezelf te onderscheiden van andere mensen, je ware kleuren te laten zien en je unieke persoonlijkheid te willen tonen. Een andere uitleg is dat je behoefte hebt aan gevarieerde ervaringen en misschien aan wat meer kleur in je leven. Nog een andere uitleg is het beklimmen van de sociale ladder en het vermogen om nieuwe mensen te ontmoeten. Een alternatieve droom of visioenuitleg is dat het museum iets van je verleden vertegenwoordigt, en je dit graag nog een keer wil bekijken voor je het af kan sluiten.

 

 


Musical, Spelen in musical  

Dromen of visioenen over musical vertellen je over creativiteit, communiceren, uiten van emoties en de mogelijkheid je anders op te stellen, waardoor je andere inzichten kunt krijgen. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt op te gaan in de menigte, je stelt voor je gevoel niets voor, of je voelt je genegeerd, uitgesloten, vernederd, en bespot.

Speel je in een musical in je droom of visioen dan vertelt dit je dat je communicatie aandacht verdient, het wordt tijd dat je zegt wat je echt wilt. Weer een andere uitleg is dat je creatief, ondernemend en succesvol gaat zijn. Een alternatieve uitleg is dat de dingen soms niet zo zijn zoals ze lijken.

   


Muur

Een muur in een visioen of droom vertelt je over de persoonlijke grenzen die je hebt, maar ook de beperkingen, obstakels en blokkades die je kunt ervaren in het leven. Een andere uitleg is dat er een barrière je hindert in je persoonlijke en innerlijke groei en dat je daardoor niet vooruit kunt. Een andere uitleg is dat je gewend geraakt zou kunnen zijn aan oude gewoontes en aan een manier van leven.