Home » Droom » Letter O

Letter O

 

Oase

Een oase in je droom of visioen vertelt je dat je een plek van rust en kalmte in je leven vindt, de rust waar je al lang naar op zoek was zal komen. Een andere uitleg is dat een oase staat voor schijn en niet echt. Je hebt grote dromen, gedachten en visioenen die niet reëel zijn om uit te kunnen komen.

 


Oceaan

De oceaan in dromen of visioenen vertelt je over een reflectie of de spiegel van het leven en is een indicatie hoe je er geestelijk voorstaat in het leven en dan vooral het onderbewuste. Ben je rustig dan is de oceaan ook rustig, maar ben je gespannen dan is de oceaan ook gespannen. Een andere uitleg is de behoefte aan spirituele verfrissing, kalmte, inzichten en vernieuwing in je leven. Water staat voor de baarmoeder van ideeën, mogelijkheden, innerlijke groei en kansen. Een belangrijke uitleg is het smeermiddel van je psyche, de oceaan vertegenwoordigt levensenergie, spiritualiteit, zuiverheid, wijsheid en genezing. Nog een belangrijke uitleg is de cyclus van het lichaam en het leven.

 


Ochtend

Als je droomt of een visioen hebt dat het ochtend is vertelt dit je over een nieuw begin, vernieuwing of het fris ontwaken in je leven. Een andere uitleg is dat je geluk en plezier beleeft of het inzicht krijgt waarop je zo lang hebt gewacht.

 


Oerwoud

Dromen of visioenen over een oerwoud vertellen je over de chaos in je leven, de chaos in je hoofd en de zoektocht naar duidelijkheid, inzicht, keuzes maken, maar vooral over overzicht en ruimte. Een andere uitleg is dat het oerwoud een verwijzing heeft naar je financiële situatie, deze is niet overzichtelijk en opgeruimd, waardoor je jezelf verloren bent. Ben je in je droom of visioen de weg kwijt of zit je vast in het oerwoud dan vertelt het je dat je geen vrede hebt met de chaos in je leven of de situatie. Een andere uitleg is dat je door de bomen het bos niet meer ziet, en dat je geen juiste keuze meer weet te maken die je weer rust geeft, zodat je het juist pad vindt.

 


Offer

Als je droomt of een visioen hebt dat er wordt geofferd zegt dit dat je het gevoel hebt jezelf te willen straffen of dat je jezelf tekort te doet voor iets uit het verleden. Je zou het gevoel kunnen hebben dat anderen je talenten en inspanningen niet echt waarderen. Een andere uitleg is dat je wordt geattendeerd op het feit dat je sommige omstandigheden beter kunt opruimen, schoonmaken, verwijderen en los kunt laten.

 


Ogen

Dromen of een visioen over ogen vertellen je over de zoektocht naar bewustzijn, inzichten, maar ook verlichting, intellectueel bewustzijn en kennis. Een andere uitleg is dat er sprake is van oude verdrongen of onderbewuste gedachtes. Het derde oog in je droom of visioen vertelt je over de verbindingen met het hiernamaals, inzichten, bewustwording van het geloof in jezelf en je omgeving, maar ook een spirituele gave hebben. Dromen of visioenen van het linkeroog vertellen je over de maan, overwinning van problemen, en op zoek naar mogelijkheden om problemen te overwinnen. Dromen of visioenen over het rechteroog vertellen je over de zon en vertrouwen op je intuïtief en instincten, succes en overwinning met grote kansen en mogelijkheden. Als je in je dromen of visioen je ogen niet kunt openen duidt dit op het weigeren of accepteren van iets uit het verleden of iets wat op je pad komt. Een andere uitleg is je problemen niet onder ogen willen komen en weg willen lopen. Nog een ander uitleg is dat je nog niet klaar bent om inzichten te krijgen die in de toekomst liggen. Dromen of een visioen waarin je iets in je oog hebt vertellen je over de obstakels op je pad die je moet overwinnen. Een ander uitleg is dat je dingen niet juist hebt beoordeeld of dat je met een kritische blik kijkt naar jezelf, maar ook naar anderen in je omgeving.

 


Oksel

Visioen of dromen over de oksel vertellen je over de manier waarop je jezelf presenteert, of wie je zou willen zijn in het leven, je ware ik. Een andere uitleg is dat de sociale netwerken met je vrienden, kennissen, geliefde, collega’s en buren hier worden gepresenteerd, maar vooral hoe jij het wilt laten overkomen. Nog een andere uitleg is de extra verbindingen tussen de keuzemogelijkheden in je leven, misschien heb je wel een verkeerde afslag genomen op je levenspad; nu probeer je de kans te nemen om op de juiste levensweg te komen.

 


Olie

Een droom of visioen over olie stelt de behoefte voor om dingen gesmeerder te laten verlopen in je leven. Je zou moeten leren om meer liefde, gevoel en medeleven te tonen in je leven. Een andere uitleg is dat je moeite moet doen om succesvol een project, wens, droom of levenspad te bewandelen. Probeer met liefde en aandacht, geduld en rust meer inzicht te krijgen.

  

 


Olijf, Olijfboom

Dromen of visioenen over een olijf gaan over tevredenheid, vriendschappen, maar ook warmte en een ontspannen sfeer die je rust en een gelukkig gevoel geven. Een andere uitleg is dat je tegenvallers en obstakels kunt verwachten in je leven die je moet overwinnen. Nog een andere uitleg is dat de olijf de basis is van de smeerolie van een project, je geestelijke situatie, en dat je de moeilijke situatie wat gemakkelijk wilt laten verlopen. Dromen of visioenen over een olijfboom vertellen je over goede zaken, warmte, succes en mooie resultaten en mogelijkheden in je leven. Een andere uitleg is dat je de vruchten plukt van je harde werken; nu kun je oogsten en het succesvol maken.

 


Oma

Dromen of visioen over je oma vertellen je over veiligheid, verzorging en onvoorwaardelijke liefde die je ontvangt. Je projecteert of spiegelt de karaktereigenschappen van je oma omdat je deze waardeert, mist of juist nodig hebt om succesvol je droom, wens of idee te realiseren. Een andere uitleg is wijsheid maar ook eigenwijsheid, kennis willen delen, en ook de rotsvastheid en kracht die je oma met zich meedraagt.

 


Omhoog

Dromen of visioenen waarin je omhoog gaat vertellen je dat je de persoonlijke ladder van het leven beklimt, dat je boven jezelf uitstijgt en een groei meemaakt die je een nieuwe visie geeft. Een andere uitleg is dat je een moeilijke tijd vol met obstakels en een negatieve situatie te boven komt. Nog een andere uitleg is dat je jezelf als winnaar, overwinnaar voelt. Nog een andere uitleg is dat je het gevoel van droefheid aan het loslaten bent. Een alternatieve uitleg is in het bezit zijn van een opgeblazen ego die altijd het beste wil bereiken en verwacht in het leven.

 


Onbekende

Een onbekende persoon in je droom of visioen vertelt je over de spiegeling van de verborgen en onderdrukte karaktereigenschappen. Een andere uitleg is dat er een onbekende je inzicht en advies geeft die je als heel waardevol kunt bestempelen. Nog een andere uitleg is dat je je innerlijke kennis altijd al bij je hebt in het leven, daar nu nog geen weet van hebt, maar dat je dit nu kunt gaan gebruiken.

 


Ondergoed, Onderbroek, Slip, Boxershort, String

Dromen en visioenen waarin je in je ondergoed staat vertellen je dat je in een situatie zit waardoor je je eigenwaarde en respect bent verloren. Je bent jezelf kwijtgeraakt, je voelt je ondergewaardeerd of bent financieel geruïneerd. Een andere uitleg is dat ondergoed je karaktereigenschappen vertegenwoordigt of de manier waarop je wilt overkomen. Een belangrijk uitleg is hoe kleiner het ondergoed dat je draagt; hoe groter je zelfvertrouwen en eigenwaarde is. Visioenen of dromen over het zien van iemand in ondergoed vertelt je over het ware karakter, je ware ik, de echte persoonlijkheid en de naakte waarheid. Dromen of visioenen waarin je je bewust bent dat je in je ondergoed staat, of je schaamt, duiden op het bewustzijn van je schulden, je problemen en emoties maar ook weerstand tegen deze werkelijke gevoelens, meningen en andere of verborgen ideeën. Visioenen en dromen over versleten of vies ondergoed vertelt dan ook dat je niet lekker in je vel zit, je schaamt je voor je emoties, karaktereigenschappen, seksuele verlangens en je financiële status.

 


Ondergronds

Een droom of een visioen over zich ondergronds bevinden, vertelt je dat je gedachten en problemen wegstopt in je onderbewuste en ze daar wilt bewaren. Je zou je onderbewustzijn moeten onderzoeken en eventuele problemen onder ogen durven komen. Een droom of een visioen dat je op een ondergronds treinspoor reist, vertelt je over angst en paniek afkomstig uit het verleden, maar ook dat je niet uit durft te komen voor je interesse, karaktereigenschappen, gevoelens en emoties. Een ander uitleg is dat het ondergrondse deel je vertelt dat je bezig bent om innerlijke plannen te maken, om dingen op te lossen, maar nog niet klaar bent om dit open neer te leggen. De aarde staat voor het groeien, en tot bloei komen; je bent een weg aan het zoeken naar de ontkieming van een situatie, project, droom of wens in je leven.

 


Ondersteboven

Als je droomt of een visioen hebt dat je ondersteboven hangt, dan vertelt dit je dat er een situatie of probleem opgelost mag worden, je geen uitweg kunt vinden in een situatie, je gevangen voelt en geen controle denkt te hebben, je voelt je totaal in bedwang of in beslag genomen. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt dat je plannen, wensen, ideeën, dromen en veronderstellingen compleet tegengesteld zijn geworden; dit kan zowel positief als negatief worden ervaren.

 


Onderwater

Wanneer je droomt of een visioen hebt dat je onderwater bent vertelt dit je dat je je overweldigd kunt voelen door emoties en dat je behoefte hebt aan meer controle in je leven. Een andere uitleg is dat je naar je innerlijk moet luisteren, dat geeft veel inzicht in het lichaam en haar manier van communiceren naar andere mensen toe. Het water staat voor de balans tussen de geest en het lichaam, maar symboliseert niet te vergeten ook de baarmoeder van je wensen, dromen, inzichten, ondernemingen en plannen.

 


Ongeluk, Aanrijding

Dromen of visioenen over een aanrijding, of ongeluk vertellen je vooral over emotionele pijn, verdriet, woede, opgekropte emoties. Een andere uitleg is de confrontatie die je steeds weer uit de weg probeert te gaan, je onderbewuste probeert je bewust te maken van je desoriëntatie, het verlies van controle, je bent op dit moment de weg kwijt. Nog een andere uitleg is dat een ongeluk de strijd tussen je mannelijke en vrouwelijke energie uitbeeldt, de strijd tussen geliefde, vriendschappen en kennissen komen op scherp te staan. Een alternatieve uitleg is opgehoopte schuldgevoelens, pijn, verdriet en emoties waar je jezelf onbewust voor straft. Een andere belangrijke uitleg is de tegenslag, kracht, twist, valsheid en obstakels die je moet zien te overwinnen in het leven

 


Onkruid

Dromen of visioenen over onkruid vertellen je over tegenslag en vooral over chaos in je hoofd, geestelijke problemen en obstakels die je niet kunt overwinnen. Het onkruid is een reflectie en spiegeling om je bewust te worden wat er nu echt in je omgaat, wat voor onrust je meemaakt en dat het tijd wordt om op te ruimen en zicht en ruimte te creëren. Een andere uitleg is misplaatst vertrouwen, maar ook tevergeefse pogingen om iets in je leven tot een goed einde te laten komen, het kan ook zijn dat je verkeerde keuzes hebt gemaakt en je energie op iets verkeerds richt. Dromen of een visioen over dat je onkruid aan het wieden bent vertellen je dat je bewust bent van het opruimen en bevrijden van negatieve gedachten, problemen, obstakels en gevoelens. De tijd is gekomen om het oude los te laten en aan toekomstige relaties te bouwen, maar ook om meer ruimte voor inzichten en vermogens te scheppen. Een andere uitleg is dat je moet genieten van de kleine dingen in het leven, zelfs de dingen waarvan je geen weet hebt.

 


Onthouding

Als je droomt of een visioen hebt dat je jezelf onthoudt van alcohol drinken, seks of een andere verleidingen, dan vertelt dit je dat je je bewust bent van je innerlijke gevoelens; je wilt jezelf de gelegenheid geven over dingen na te denken en ook voor de gevolgen te staan in je leven. Een andere uitleg is dat je bewust bezig bent met het oplossen van gevoelens, problemen, obstakels of dingen en relaties die je zijn ontnomen. Een alternatieve uitleg is dat je jezelf waarschuwt voor te zelfverzekerd gedrag, je wilt het misschien wat rustiger aan gaan doen.

 


Ontslag

Dromen of een visioen over dat je ontslagen wordt vertellen je dat je een bepaalde relatie of situatie wil beëindigen. Een andere uitleg is dat je je gevoelens onderdrukt, dat waar je werkelijk het meest naar verlangt ontneem je jezelf. Een alternatieve uitleg is dat het ontslag staat voor rust en overwinning in je leven.

 


Ontsnapping

Een droom of visioen waarin je ontsnapt, vertelt je dat je je wilt bevrijden van obstakels, problemen, een moeilijke situatie, of een houding die je beperkt om volledig in je vrijheid te leven of je keuzes te kunnen ondersteunen. Een alternatieve uitleg is dat je je bewust mag worden van het risico dat je misschien wel neemt in het leven, en later pas nadenkt over de eventuele gevolgen.

 


Ontvoering

Een droom of een visioen over een ontvoering vertelt je dat je het gevoel hebt dat je niet je eigen baas bent over een situatie; er zijn omstandigheden die je in hun greep hebben. Een andere uitleg is dat de ontvoering een reflectie is van je eigen gedrag; je mag je bewust worden van het feit dat je jezelf iets ontneemt. Nog een andere uitleg is dat er sprake is van angst en stress, waardoor je alles niet meer concreet en juist behandelt. Een alternatieve uitleg is dat totaal nieuwe kansen en mogelijkheden op een vreemde of onverwachte manier in je leven komen. Als je in je droom of visioen iemand ontvoerd ziet worden, voorspelt dit onverwacht nieuws en veranderingen in je leven. Een andere uitleg is de projectie op de karaktereigenschappen van de ontvoerde persoon. Je bent graag in het bezit van deze eigenschappen.

 


Onweer

De droom of visioen over onweer vertelt je over de reflectie van innerlijke woede, agressie, angst en emoties die je uit op een krachtige en hardnekkige manier, maar ook over de negatieve karaktereigenschappen die je los laat. Een andere uitleg is dat nieuwe inzichten onverwachts zullen komen in je leven, ineens zie je het nut in van een situatie in je leven. Een alternatieve uitleg zijn tegenvallende resultaten en verlies, er gebeurt iets in je leven waar je een triest gevoel aan overhoudt.

 


Onzichtbaar

Dromen of visioenen dat je onzichtbaar bent vertellen dat je je wilt ontspannen van de realiteit, de werkelijkheid, de waarheid. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt dat je niet opgemerkt of herkend wordt. Een alternatieve uitleg is het maken van innerlijke plannen maar deze plannen of wensen zijn nog niet klaar om aan de buitenwereld te laten zien.

 


Oom

Als je droomt of een visioen hebt over je oom dan gaat dit over de projectie of reflectie van de karaktereigenschappen en je relatie met je oom, de kracht die je nodig hebt of de ondersteuning van een mannelijke persoonlijkheid. Dit kun je natuurlijk zowel positief als negatief ervaren. Een andere uitleg is dat je nieuwe ideeën en een opkomend bewustzijn aan het ontwikkelen bent in je leven. Nog een andere uitleg is het belang van familietradities of erfgoed in je leven.

 

 

 


Oordeel

Als je een oordeel hoort vellen in je droom of visioen vertelt het je dat je bang of angstig bent voor de waarheid die je onder ogen moet zien. Je zou ook bang kunnen zijn om beoordeeld te worden en kritiek te krijgen voor wat je doet, of dit nu positief of negatief is maakt niet meer uit, je wilt het gewoon niet weten. Een andere uitleg is dat je gerechtigheid zult krijgen in je leven en een antwoord waar je al lang op zit te wachten, zal naar je toe komen.

 


Oorlog

Wanneer je droomt of een visioen hebt over oorlog gaat dit over innerlijke twisten, woede, angst, wanorde ervaren, chaos, problemen, conflicten die je ervaart en vooral wilt uiten. Een andere uitleg is het gevoel hebben dat je verscheurd wordt door innerlijke strijd of karaktereigenschappen. Nog een andere uitleg is de levenslessen die je aan het leren bent in je leven, en het gevoel van het afzien, tegenslag, obstakels die je niet of moeilijk te boven komt. Een alternatieve uitleg is dat je agressief bent ten opzicht van andere mensen. Nog een alternatieve uitleg is dat je je assertiever, krachtiger of sterker moet opstellen, je bent de balans in je leven kwijt.

 


Operatie

Een droom of visioen waarin je een operatie ondergaat vertelt je dat je iets kwijt moet. Misschien is er iets dat je zou moeten loslaten, een oude gewoonte afleren, een relatie loslaten, een verlies verwerken. Een andere droom of visioen uitleg is dat het ondergaan van een operatie staat voor hulp vragen in je leven. Laat je problemen los en je zult innerlijk genezen, en je beter voelen.

 


Openbare gelegenheid

Dromen en visioenen over openbare gelegenheden vertellen je over de weerspiegeling van je voorkomen, je karakter, hoe je op andere mensen wilt overkomen, maar ook hoe je jezelf wilt profileren, wie je werkelijk bent, je ware en je zuivere ik, maar ook je uiterlijke wensen en niet te vergeten de vraag naar erkenning. Een andere uitleg is dat de naakte waarheid van jezelf naar buiten komt; je ware en echte ik.

 


Opera

Dromen of visioenen over een opera vertellen je over creativiteit, communiceren, het uiten van emoties en de mogelijkheid je anders op te stellen, waardoor je andere inzichten kunt krijgen. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt op te gaan in de menigte, je stelt voor je gevoel niets voor of je voelt je genegeerd, uitgesloten, vernederd en bespot. Speel je in een opera in je droom of visioen dan vertelt het je dat je communicatie aandacht verdient, het wordt tijd dat je zegt wat je echt wilt. Een andere uitleg is dat je creatief, ondernemend en succesvol gaat zijn. Een alternatieve uitleg is dat de dingen soms niet zo zijn zoals het ze lijken.

 


Ophaalbrug

Een droom of visioen over een ophaalbrug vertellen je over beveiliging en veiligheid in een periode van je leven. Je kunt een periode afsluiten of zelfs stopzetten om even tot rust te laten komen en nieuwe inzichten zullen zich aandienen. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt dat er een situatie of relatie is waarin iemand anders, of jijzelf probeert te domineren. Nog een andere uitleg is dat je grenzen voor jezelf stelt, maar ook grenzen weet aan te geven voor andere mensen in je omgeving.

 


Opleiding

Als je in een droom of visioen een opleiding volgt, duidt dit op het verlangen naar kennis, inzicht en innerlijke en spirituele groei in een situatie of in je leven. Een alternatieve uitleg is dat een opleiding staat voor het verlangen naar je schooltijd of je verleden. Een andere uitleg is dat een opleiding staat voor wijsheid en karaktereigenschappen die je projecteert op de opleiding. Dromen of visioenen waarin je een opleiding wilt gaan volgen, vertellen je over de behoefte aan kennis in het leven of een project. Een andere uitleg is dat je behoefte hebt aan bescherming en inzichten, en hulp van buitenaf. Een alternatieve uitleg is de angst om boven andere mensen uit te gaan steken of te staan.

 

 

Opruimen

Opruimen in je droom of visioen vertelt je dat je oude problemen, emoties, pijn en verdriet aan het loslaten bent. Je gaat herstructureren en je leven beter of opnieuw indelen, zodat nieuwe kansen je kant op kunnen komen. Dromen of visioenen over opruimen vertelt ook je dat je dingen aan het afronden bent en inzicht probeert te scheppen in je leven, oplossen, uitleggen, nadenken en overzicht krijgen.

 

Opruimen van het ontbijt, lunches, Diner:

Dromen en visioenen over eten vertellen je over vruchtbaarheid, ontwikkeling en mogelijkheden, maar opruimen van eten vertelt je dat je dingen aan het afronden bent en inzicht probeert te krijgen in je leven, zodat je de volgende stappen kunt gaan zetten in je leven. Visioenen of dromen hebben over het opruimen van een ontbijt vertellen je dat je innerlijke ontwikkelingen aan het afronden bent, en dat je bijna klaar bent voor het uiten van je gevoel en het communiceren naar andere mensen toe, je bent het laatste aan het afronden. Visioenen en dromen over dat je de lunches aan het opruimen bent, vertellen je dat je op het gebied van werk of scholing een ontwikkeling aan het doormaken bent die je na aan het hart ligt, maar die je nog net aan het afronden en opruimen bent. Dromen en visioenen over het opruimen van het diner vertellen je, dat je relatie en spirituele ontwikkelingen aan het afronden bent, je bent klaar om je te uiten, je relatie onder ogen te zien, spiritueel een stap te nemen. Een andere uitleg is het vinden van je levenspad en ook hierbij ben je het aan het afronden. Dromen of visioenen over het opruimen in het algemeen, vertellen je dat je dingen aan het afronden bent en inzicht probeert te scheppen in je leven, oplossen, uitleggen, nadenken en overzicht krijgen.

 

 

 

Orakelkaarten, tarotkaarten, waarzegkaarten

Wanneer je Orakelkaarten, tarotkaarten, waarzegkaarten ziet in je visioen of droom vertelt dit je dat je inzicht, informatie en controle hebt over een situatie in je leven. Een andere uitleg is dat je jezelf bewust wilt maken, dat jezelf een spiegel voorhoudt over hoe en wat in het leven. Let bij dromen over Orakelkaarten, tarotkaarten, waarzegkaarten vooral heel goed op de afbeelding van het plaatje dit vertelt heel veel over de boodschap, levensles en situatie waarin je zit en/of wat je kunt verwachten.

Tarot kaarten in een droom of visioen gaan over een persoonlijke boodschap die vooral betrekking heeft op je innerlijke ontwikkelingen in je leven, kennis, wijsheid en levenslessen.

Orakelkaarten in een droom of visioen gaan over beeldend inzicht krijgen, verbinding maken met het hogere doel, engelen, het hiernamaals, het universum, goden, godinnen, gidsen, helpers etc. Het heeft vooral betrekking op spiritueel groeien en innerlijke ontwikkeling in je leven, kennis, wijsheid en levenslessen.

Waarzegkaarten een persoonlijke boodschap die vooral betrekking heeft op het verlangen naar je toekomst, hoe ontwikkel ik, of de situatie waarin ik zit. Een andere uitleg is het verlangen naar ondersteuning vanuit het universum, gidsen, goden, engelen etc.

Dromen en visioenen waarin jezelf de orakelkaarten, tarotkaarten, waarzegkaarten neerlegt voor iemand anders; dan vertelt dit je dat je jezelf aan het spiegelen bent, je projecteert je eigen leven op die van iemand anders, je wilt de talenten van iemand anders ook aantrekken. Dit kun je zowel positief als negatief ervaren. Je hebt iets nodig van deze persoon, eigenschappen, doorzettingsvermogen en/of zelfs jaloers gedrag hebben. Je wilt inzicht in de situatie of de relatie ongeacht wat de uitkomst is; maar het is vooral opzoek zijn naar jezelf en je eigen gave en levensopdrachten.

 


Oranje

Oranje in je droom of visioen vertelt je over genieten van de mooie zonnige tijd die eraan komt in het leven. Een andere uitleg is dat er iets nieuws in je leven komt, maar ook voorspoed en warmte op je levenspad komen.

 


Orchidee

Dromen of visioenen over een orchidee voorspellen je luxe, liefde, schoonheid en kracht. Het is tevens een spirituele bloem die veel inzicht en verbinding geeft met de overleden geliefde in het hiernamaals. Een andere uitleg is dat de orchidee een innerlijke liefde en schoonheid vertegenwoordigt, ongeacht de uiterlijke verschijningsvorm. Een alternatieve uitleg is dat de orchidee de schaduwzijde van je schoonheid vertegenwoordigt, mooi van buiten, een wat donker karakter van binnen, of dat je moeilijk te doorgronden bent. De orchidee als plant in je droom of visioen vertelt je dan ook over de verbinding met je eigen wortels, de basis van je familie of je leven, maar ook over de spirituele verbinding die daaruit voortkomt.

 


Oren

Over oren dromen vertelt je over het luisteren naar je innerlijke oor, je ware ik, je ware hart en gevoel. Een andere uitleg is dat je meer moet openstaan voor informatie, en hulp van anderen, het kan natuurlijk zijn dat je erg op je ratio vertrouwt, in plaats van naar anderen of naar je intuïtie. Een andere uitleg is dat je moet luisteren in plaats van praten, daarna ga je de antwoorden vinden die je nodig hebt op dit moment in je leven. Een alternatieve uitleg is dat je gedrag wordt uitgebeeld, onvolwassenheid, kinderlijke gedrag en gebrek aan rust, ervaringen, en geduld. Kleine stappen brengen je verder dan grote stappen waardoor je dingen vergeet of verliest in het leven. Een operatie aan je oren in een droom of visioen vertelt dan ook over genezingen en zelfinzicht, hulp is aanvaard en niet te vergeten volwassenheid. Meer energie en mogelijkheden komen je kant op in het leven.

 


Orgasme

Een droom of een visioen waarin je een orgasme beleeft vertelt je over een opwindend einde van een fase of project in je leven. Een andere uitleg is dat je niet genoeg seks hebt, en dat je wat van die seksuele energie moet kwijtraken. Nog een andere uitleg is dat je moet leren genieten van het leven, misschien is dit wel zonder het lichamelijke contact, want van je innerlijk kun je ook voldoening, liefde en geluk ervaren. Een alternatieve uitleg is dat je carrière of je privéleven op een hoogtepunt is gekomen, maar na dit hoogtepunt kun je niet meer terug in het verleden.

 


Orgel

Dromen of visioenen over een orgel vertellen je dat je een hechte vriendschap bezit en dat welvaart je kant op komt. Een andere uitleg is dat de orgel staat voor het dichtbij jezelf en je geloof willen zijn, willen communiceren met het hiernamaals. Dromen of visioenen over het spelen op een orgel vertellen je over hoogstaande verwachtingen, maar ook materieel geluk, successen en dat mensen tegen je op kijken. Een andere uitleg is dat je een begeleider of leider bent. Het horen van vals gezang tijdens het orgel spelen vertelt je dat je moeilijke keuzes hebt gemaakt, en dat je vooral moeite hebt om alles in goede banen te leiden. Een alternatieve uitleg is dat je vriendschappen, relaties of een geliefde gaat verliezen. Het horen van zuiver gezang tijdens je droom of visioen vertelt je dat je de communicatie-problemen hebt overwonnen, je bent in staat iedereen uit je omgeving mee te krijgen, alles is overwonnen.

 

 

 


Ouders

Dromen en visioen over je ouders vertellen je over de projectie of spiegeling van de karaktereigenschappen van je mannelijke en vrouwelijke kracht of de eigenschappen van ouders die je nodig hebt in een situatie. Een andere uitleg is het ervaren van kracht, veiligheid, liefde, geluk en tevredenheid. Een andere uitleg is de bezorgdheid over je ouders die je tot uitdrukking wilt brengen. Nog een andere uitleg is dat je zelf graag kinderen wilt hebben en hierbij je ouders als voorbeeld neemt, dit kan zowel om hun positieve als negatieve eigenschappen, of om hun manier van opvoeden.

 


Overgeven, Kokhalzen, Boeren

Een droom of visioen waarin je overgeeft vertelt je over de drang om alles wat ongezond is in je leven uit te werpen, van je los te wrikken, te uiten, maar je wilt snel van de ongezonde situatie vanaf. Een andere uitleg is dat je last hebt van onverteerbare gebeurtenissen, moeilijkheden die je heel zwaar op de maag liggen en ook dit wil je uiten. Er is waarschijnlijk sprake van stress, emoties, negatieve gedachtes en gevoelens, waarmee je jezelf wilt confronteren en los wilt laten. Nog een andere uitleg is, dat je jezelf overgeeft aan de spanningen, waardoor je helemaal tot rust komt en je weer balans vindt.

 


Overledenen

Dromen of visioenen over een overleden persoon vertellen je dat je de karaktereigenschappen van de overleden persoon projecteert, je mist deze persoon en zijn eigenschappen, liefde, genegenheid, bescherming, of sluit negatieve eigenschappen af, je laat de eigenschappen los, misschien wil je de karaktereigenschappen hebben om je doel of wens te bereiken. Een andere uitleg is dat overleden mensen een boodschap doorgeven die voor iedereen persoonlijk is, volg je eigen gevoel en luister naar je meest innerlijke ik en je eigen wijsheid; dit geeft het antwoord op je vragen. Een andere uitleg is het einde en het nieuwe begin, de cyclus van het leven, de dood en wedergeboorte van een wens, droom, idee, geestelijke en lichamelijke fase. Dromen of visioenen over je eigen overlijden vertellen je over het einde van een project, wens, droom, idee, of levensfase, en daarop volgend het nieuwe leven en kansen en mogelijkheden die op je pad gaan komen. Je hebt iets afgesloten en achter je gelaten en je bent er nu klaar voor om dit voorzichtig op te gaan bouwen.

 


Overvloed

Het ervaren van een overvloed in een droom of visioen vertelt je dat overvloed staat voor ontvangen, krijgen, verdienen, rust, inzicht, overvloed, geld en rijkdom in je leven, iets waarvoor je hard hebt gewerkt zal nu zijn vruchten gaan afwerpen. Een andere uitleg is dat je voorzichtig omgaat met je bronnen en je energie die je in een project steekt, je bent op dit moment niet in balans. Een alternatieve uitleg is dat overvloed staat voor keuzes maken, stoppen met twijfelen, en genoegen nemen met wat je allemaal kunt hebben.

 


Overwinning

Een droom of visioen van een overwinning vertelt je dat je behoefte hebt aan motivatie of vertrouwen in je vaardigheden. Soms moet je succes eerst visualiseren om kracht te voelen, voor je het daadwerkelijk kunt bereiken in je leven. Een andere uitleg is dat een overwinning staat voor innerlijke rust, en tevredenheid in een project of levenspad dat je aan het bewandelen bent in je leven