Home » Droom » Letter P

Letter P

 

 Paars

Dromen en visioenen over de kleur paars vertellen je over rouw, het einde, maar ook de weg naar innerlijke rust. Een andere belangrijke uitleg is dat je op zoek bent naar volmaaktheid in het leven, misschien spiritualiteit of een geloof maar ook gevoeligheid, en je meeste innerlijke ik, je pure zelf. Een andere uitleg is autoriteit, grootsheid en de wet, kenmerk van de monarchie en de rijke adel.

  

 


Paddenstoel, Zwam

Dromen of visioenen over een paddenstoel of zwam die je in het bos ziet staan, vertellen je over de natuurlijk genezing van het onbekende, de overgang die je ervaart tussen een positieve periode naar een moeilijkere levensperiode met obstakels, maar ook over het innerlijke kind dat tot uiting komt. Nog een belangrijke uitleg is dat de paddenstoel reiniging, opruimen, schoonmaken en conserveren van het verleden vertegenwoordigt. Een alternatieve uitleg is dat het zien van een paddenstoel een verandering aankondigt dat zich rond de herfst gaat manifesteren; rond de herfst komen er nieuwe kansen op je pad. Dromen of visoenen over het plukken van een paddenstoel of zwam vertellen je over de bewustwording van de natuurlijke kracht die je bezit om een moeilijke situatie te genezen, te herstellen en op te lossen. Een andere uitleg is dat je je bewust bent van een overgangsperiode waarin je nu verkeert. Nog een andere uitleg is dat de paddenstoel je innerlijke kind, fantasie, dromen en wensen aanwakkert waardoor je als het ware nieuwe ideeën krijgt die vruchtbaar zijn. Het eten of gebruiken van een paddenstoel of zwam vertelt je over de innerlijke genezing, geloof in de kracht van de natuur en magie die je kunt ervaren, mits je de juiste keuze hebt gemaakt. Dit kan zowel positief als negatief worden gezien.

 


Pacemaker

Dromen of visioenen over het hebben van een pacemaker vertellen je dat je misschien wat bevooroordeeld bent, hulp moet accepteren, niet willen luisteren ten koste van wat je ook kunt in je leven. Een andere uitleg is dat je juist beter bent gaan luisteren en naar je innerlijke wijsheid, je bent je bewust van de lijn tussen het leven op aarde en het hiernamaals. Nog een andere uitleg is dat de pacemaker staat voor ondersteuning vanuit het hiernamaals, je hartwens wordt volledig ondersteund, healing en geen zorgen meer; je kunt naar hartenlust leven en je dromen, wensen waarmaken. Een alternatieve uitleg is dat een pacemaker staat voor techniek en uitkomsten die je kunt gebruiken om meer informatie te verzamelen betreffende een gevoel, emoties of problemen in je leven. Heb je een droom of een visioen dat de pacemaker stuk is dan zegt dit dat je vragen worden beantwoord, maar ondanks dat weet je zelf ook wel dat je alle informatie al hebt ontvangen. Je moet geloven in jezelf, in je eigen wijsheid en in je kracht en moed.

 


Pagina

Dromen of visioenen over een pagina geven je inzicht in een levenssituatie die je nodig moet bekijken en ook de gevolgen ervan moet kunnen inzien. Een andere uitleg is dat de pagina staat voor een deel van jezelf, je projecteert je karaktereigenschappen op de bladzijde, dit moet worden bekeken. Een andere uitleg is dat dromen of visioenen over een pagina je vertellen over het gevoel van een tussendoortje na een verbroken relatie. Als gevolg hiervan raak je in een haastige verhouding met iemand die niet echt bij je past.

 


Paleis

Een paleis in je droom of visioen vertelt je dat je de behoefte hebt aan aanzien, adel, rijkdom of weelde in je leven, dit kan ook innerlijke rijkdom, wijsheid, status en erkenning zijn. Een andere uitleg is dat je gereed bent om je volledig te ontplooien en te ontwikkelen zodat het een succes kan worden. Een droom waarin je de eigenaar van een paleis bent vertelt je dat succes en welvaart binnen handbereik zijn gekomen in je leven. Een andere uitleg is dat een paleis staat voor gevaar, tegenspraak, verlatenheid en eenzaamheid; de weg naar de top is soms minder leuk dan je zou hopen.

 


Palmboom

Dromen of visioenen over een palmboom vertellen je over rust en ontspanning, maar ook hoge doelen en overwinning op problemen. Een andere uitleg is dat de palm ook staat voor dromen, wensen en niet realistische doelen, of twijfelen en luchtkastelen zien.

  

Paniek

 

Als je droomt of een visioen hebt dat je in paniek bent, duidt dit op een gebrek aan controle en kracht in je leven, je projecteert of spiegelt je innerlijke paniek in de droom of visioen; je bent dus zelf in paniek en totaal de weg kwijt. Een andere uitleg is het gevoel van hulpeloosheid en niet goed in staat zijn om een duidelijk besluit te nemen.

 


Pannenkoeken, Poffertjes

Dromen of visioenen over het zien van pannenkoeken of poffertjes vertellen je over luxe en plezier in je dromen, wensen, ideeën en het leven zelf, maar ook in ondernemingen en werkzaamheden. Een andere uitleg is dat je succes wilt behalen in alles wat je nu wilt realiseren. Dromen en visioenen over het bakken van pannenkoeken of poffertjes duiden op bewustwording dat eenvoudige dingen belangrijk zijn en luxe en rijkdom niet vanzelfsprekend. Een andere uitleg is het vinden van huiselijk geluk, gezondheid, tijd en mogelijkheden die dicht bij je hart liggen. Nog een andere uitleg is dat het gebruiken van je creativiteit en je ware gevoelens zorgen voor oplossingen. Een andere uitleg is dat je familie, warmte en huiselijke kringen aandacht behoeven, dit kan zowel positief als negatief worden uitgelegd. Visioenen of dromen over het eten van pannenkoeken en poffertjes duiden op voldoening in de huidige situatie van je leven.

 

 

 


Panty, Legging, Maillot

Dromen of visioenen over een legging, panty of maillot vertellen je dat je in een situatie kan komen die negatieve energie bezit, je kunt verleidingen tegenkomen maar ook oneerlijke handelingen. Een andere uitleg is dat de legging, panty of maillot staat voor bescherming van de manier waarop je op aarde staat, de stabiele basis van je gedachten en opvoeding beschermt je. Een andere uitleg is dat je je afvraagt wat je rol is in een bepaalde situatie in het leven. Een scheur in je legging, panty of maillot vertelt je dat je het gevoel hebt geen bescherming te ontvangen, de stabiele basis en je gevoelens zijn opengebroken.

 


Papegaai

Dromen over een papegaai vertellen je over de mogelijkheden om nieuwe richtingen in te slaan, echter je moet wel oppassen voor roddels en twijfels die men, of jijzelf, verspreidt. Ook kunnen papegaaien ons het grootste geheim vertellen wat je altijd al wilde weten. Een pratende papegaai in je dromen of visioen vertelt je dat er misschien lichtzinnig gedrag en geroddel onder je geliefden is, kennissen die je best wel eens tegen kunnen vallen, of misschien kom je wel iets van je vrienden te weten wat je graag wilt delen met anderen. Dromen of visioenen over het zien slapen van een papegaai, vertellen je over een onderbreking van onenigheid binnen het gezin, dit kan zowel positief als negatief zijn, maar ook over ruzie en roddel binnen je familie, waardoor er wel eens een breekpunt kan ontstaan die niet meer te repareren is. Dromen of visioenen over een dode papegaai vertellen je dat je tegenslagen zult ervaren in je privéleven, of achteruitgang op het sociale vlak. Een andere uitleg is dat de roddels zijn gestopt, de laster verdwijnt, of je laat het los en je bent er klaar mee, of je wilt er niet meer naar terugkijken.

 


Papier

Een droom of visioen over wit papier vertelt je over het verlangen naar een frisse start en nieuwe kansen, ideeën en mogelijkheden. Deze droom of visioen kan ook wijzen op een verlangen om jezelf met schrijven of via kunst uit te drukken. Een andere uitleg is de mogelijkheid zelf een deel je toekomst uit te schrijven, je wensen en dromen worden verhoord, jij mag een deel van het script zelf invullen. Je moet alleen aangeven wat je nu echt wilt bereiken in het leven. Een stapel papier in je droom of visioen vertelt je over de verantwoordelijkheden of stress waar je mee te maken zou kunnen hebben in het leven. Een andere uitleg is dat papier staat voor het vastleggen van gebeurtenissen uit het leven. Je wilt nog niet loslaten, en probeert je nog een keer bewust te worden van wat er is gebeurd of wat je niet hebt gedaan, maar wat je wel had willen doen.

 


Paprika

Dromen of visioen over paprika voorspellen je een goede gezondheid, en succes in alles wat met je gezondheid te maken heeft, dus ook geestelijke verbeteringen. Geroosterde paprika in je droom of visioen vertelt je over fouten van geestelijke aard, maar ook over fouten die je niet erkent en niet te vergeten miscommunicatie.

 


Papyrus, Papyrusrol

Dromen of visioenen over papyrus vertellen je over vergane glorie, kennis, wijsheid waarvan je de behoefte hebt om te onderzoeken. De tekst op de papyrus is de innerlijke kennis die jij bezit, of die je familiegeschiedenis heeft bezeten. Een andere mogelijkheid is de verwijzing naar een vorig leven waarin je kennis hebt opgedaan die je nu wilt raadplegen. Een alternatieve uitleg is het samenweven van verschillende mogelijkheden, die je een totaal nieuwe inzichten, kennis en mogelijkheden geeft. Een droom of visioen over een papyrusrol vertelt je over bescherming van het verleden, de geschiedenis is een belangrijke onderdeel van je ontwikkeling en je levensdoel.

 


Paraplu, Parasol

Een droom of een visioen over een paraplu of parasol vertelt dat je een schild hebt voor je eigen emoties en dat je probeert je gevoelens te vermijden en te uiten. Hoe groter de paraplu of parasol, hoe groter het schil is dat je om je heen hebt gemaakt, zodoende is het ook moeilijk voor mensen die je willen helpen hier doorheen te komen en je inzicht te geven. Een andere uitleg is dat de paraplu of parasol staat voor bescherming vanuit het hiernamaals, jij en je geliefde worden beschermd. Nog een andere uitleg is het ervaren van emotionele veiligheid en bescherming willen om tegenslagen te voorkomen. Als de paraplu of parasol lekt in je droom of visioen vertelt het je dat je niet voorbereid bent om problemen onder ogen te zien en dat je nog niet alles hebt afgehandeld.

 


Parkeerbon

Een droom of visioen waarin je een parkeerbon krijgt vertelt dat je dat je het verloren gevoel hebt dat je niet goed weet welke richting je leven op moet, en wat je aankunt in het leven. Je bent van mening dat je wordt beoordeeld en bekritiseerd voor de weg die je wilt inslaan. Deze droom of visioen zou ook kunnen staan voor een gebrek aan prestaties of pech in je leven waarover je geen controle hebt. Een andere uitleg is dat je de acties die je doet, moet accepteren en ook de gevolgen daarvan moet inzien.

 


Pasta, Spaghetti, Noedels, Vermicelli

Dromen of visioenen over pasta of allerlei pasta-varianten vertellen je over ongebruikelijke eetlust, en sterke verlangens dingen te veranderen en aan te pakken. Een andere uitleg is dat je meer zelfdiscipline nodig hebt om dingen af te ronden in je leven.  Een alternatieve uitleg is dat pasta staat voor basisvoedsel; de basis van de start van nieuwe kansen in het leven.

  

 


Pech

Dromen en visioenen over het hebben van pech vertellen je dat je last hebt van innerlijke tegenslagen, ruzie, twisten en twijfels op je levenspad. Een andere uitleg is dat er een gelukkige wending in je leven op handen is, na veel tegenslagen te hebben ervaren. Het geeft zelfs aan dat je meer geluk verdient dan wat je nu krijgt. Als je droomt dat een andere persoon pech heeft, vertelt dit je dat je de karaktereigenschappen, of situatie van deze persoon spiegelt en aan jezelf reflecteert. Je bent dus zelf de persoon die tegenslag, problemen en hobbels in het leven ervaart. Een andere uitleg is medelijden met de persoon in kwestie hebben, of bewustwording dat je dit niet wilt bezitten in je leven.

 


Peer

Dromen of visioenen over een peer vertellen je dat niet alleen het hart het ware gevoel en vruchtbaarheid en het centrum, de kern van het leven zijn. Maar ook de gezonde basis van het leven, die ervoor zorgt dat je gezondheid verbetert. In de peer zit het klokhuis, het centrum van het leven, de peer staat voor de baarmoeder, vruchtbaarheid, en al het vrouwelijke in het leven. Een perenboom met mooie peren in je droom of visioen vertelt je over nieuwe mogelijkheden, vruchtbare kansen komen er aan. Je hebt goed geoogst en kunt nu gaan plukken, gezonde ideeën, verbeteringen en de basis is genezen. Vallen de peren van de boom dan vertelt het dat de waarheid, of je ware gevoel, je familiebanden niet ver van de waarheid verborgen liggen, de oplossing voor je problemen ligt voor je voeten.

  

 


Pen

Een droom of visioen over een pen vertelt je over behoefte aan zelfexpressie en communicatie, uitingen en creatieve ideeën die je kunt ervaren. Een andere uitleg is dat het je goed zal doen als je gevoelens eens op papier gaat zetten. Ook een schrijver, artiest, creatief persoon of een boeklezer moet leren creatief en sociaal te communiceren wat van belang is voor je groei in het leven.

 


Pendel, Pendelen

Dromen of een visioen over het zien van een pendel vertellen je over de zoektocht naar innerlijke waarheid, gevoelens, emoties en antwoorden van het hiernamaals, antwoorden op je vragen, hulp vragen. Maar ook de spirituele samenwerking tussen ziel en geest is op zijn hoogste niveau en je voelt je er goed en in evenwicht bij, je kunt met deze kracht andere mensen helpen. Een alternatieve uitleg is dat je op zoek bent naar evenwicht tussen het mannelijke en vrouwelijke, twijfels tussen ja en nee wil je oplossen in je leven.

 


Penthouse

Een droom of visioen waarin je in een penthouse bent vertelt je over de creatieve en spirituele kant van jezelf. Je bekijkt het leven vanuit een nieuw perspectief en je benadert het leven via een groot inzicht. Een andere uitleg voor een penthouse is je hart en gevoel zijn op dit moment aan het groeien.

 


Pentagram

Dromen of een visioen over het zien van een pentagram vertellen je over het geloof in aarde, vuur, lucht, water en in de magie, de kracht van de natuur met zijn mogelijkheden. De balans van het leven, het hiernamaals. De geboorte en de dood, de wedergeboorte en de reïncarnatie die we meemaken in het leven.

 


Penis

Als je een penis ziet in je droom of visioen duidt dit op je seksuele energie, mannelijke kracht en vruchtbaarheid in alles wat je wilt bereiken, of zelfs wat je hebt bereikt in je leven. Een andere uitleg is dat de penis staat voor bevruchting van een relatie, werkgebied of een levenspad, je plannen die je aan het maken bent zullen vruchtbaar zijn en een bijzondere wending kunnen nemen. Wanneer je droomt of een visioen hebt, over een uitzonderlijk grote penis, dan vertelt dit je over twijfels of angsten over je libido en gevoelens die je tegenover seks hebt. Het kan ook staan voor twijfel over je geaardheid of de behoefde om seks te hebben. Dromen en visioen over een kleine penis vertellen over de twijfels, angsten voor vruchtbaarheid en genegenheid. Je libido is zeer klein, dit komt door de hoge verwachting van jezelf. Een andere uitleg is de mogelijkheid om met kleine stappen in het leven veel te bereiken en vruchtbare ideeën uit te werken tot een succes.

 


Perkament, manuscript

Dromen of visioenen over een oud stuk perkament, of oud manuscript vertellen je iets over oude informatie, geheimen, het verleden, levenslessen, je meest innerlijke kennis en wijsheid waarnaar je op zoek bent. Een andere uitleg is dat je op zoek bent naar je familiegeschiedenis, of de algemene geschiedenis waar je interesse naar uitgaat. Een alternatieve uitleg is dat je meer mag geloven in je eigen kracht en in je eigen kunnen. Dromen of visioenen over het overschrijven van een oud stuk perkament of manuscript vertellen je dat je kennis bezit die je tot op heden niet hebt gebruikt, of dat deze kennis uit een vorig leven komt, of kennis en wijsheid die je hebt verkregen door studie, vlijt en oefening, maar dat je deze kennis nu bewust mag gaan gebruiken of openbaren. Schrijf je zelf in je droom of visioen een nieuw stuk manuscript of perkament, dan vertelt het je dat je je bewust bent van je opgedane kennis en dat je dat wilt delen met derden, zodat het voor de toekomst bewaard blijft. Een andere uitleg is dat je inzicht wilt in wat je allemaal bezit, weet, kent en mogelijk acht met betrekking tot de bewustwording van je verleden, heden en toekomst.

 


Piano

Visioenen of dromen over de piano vertellen je over het uiten van je creatieve en muzikale talenten, maar ook over de balans die je hebt gevonden. Een andere uitleg is rust, ontspanning, je innerlijke kind en je diepste ware ik vinden, die zich kan uiten. Nog een andere uitleg is een kans op blije en onverwachte nieuwe ontwikkelingen of leuke gebeurtenissen en vooral de vruchten plukken van je harde werken. Een oude of een versleten piano in je droom of visioen vertelt je dat je problemen ervaart om je goed te uiten, creatief en vooral je gevoel te gebruiken, om te genieten van muziek en van het leven. Een andere uitleg is dat je oude of verloren ideeën hebt die niet meer passend zijn. Een alternatieve uitleg is dat een oude piano vertelt dat je fouten in het verleden nog steeds invloed hebben op het heden, en dat je blijft hangen in deze energie. Dromen of visioenen waarin je mooi pianospel hoort vertelt je over ontspanning, rust, balans, het creatief uiten, voorspoed en een goede gezondheid, maar ook wijsheid en geduld door oefening. Visioenen of dromen over vals pianospel vertellen je dat het tijd is om beslissingen te nemen, maar ook dat je meer aandacht moet besteden aan je gevoelens, je meest pure ik en je creatieve oefeningen, je innerlijke kind. Een kapotte piano in je droom of visioen vertelt je dat je het gevoel hebt dat er een einde komt aan een mooie periode vol met uitingen en gezelligheid, rust, innerlijke balans en creativiteit, maar ook ontevredenheid of tegenslag. Het kan zijn dat je iets niet afgemaakt, bereikt en niet doorgezet hebt, en je je hier nu bewust van mag worden. Dromen of visioenen waarin je piano speelt, vertellen je over de zoektocht naar harmonie en rust in je leven, het uiten van creativiteit, je innerlijke kind, je ware zuivere ik. Een andere uitleg is de kennis, en de mogelijkheden om meer tijd te besteden aan je hobby’s en interesses, maar doe dit met vlijt.

 


Piepschuim

Als je droomt en visioenen hebt over piepschuim vertelt dit je dat je een vorm van overgang in je leven doormaakt. Een alternatieve uitleg is dat je je in een relatie enigszins onzeker of instabiel voelt. Een andere uitleg is dat piepschuim staat voor broos en niet zuiver, chemische, onnatuurlijke gedachten hebben over een situatie in je leven.

 


Piercing

Dromen en visioenen over het zetten van een piercing duiden op bewustwording van de keuzes die je hebt gemaakt en je wilt jezelf pijn te doen of straffen voor je fouten of keuzes uit het verleden. Een andere uitleg is de bewustwording van je schoonheid, je eigenwaarde en je persoonlijke kracht die je uitstraalt, ieder mens is mooi, wat je uiterlijke voorkomen dan ook mag zijn. Als je een visioen of een droom ziet waarin je een piercing laat zetten dan vertelt het dat je je anders voor wilt doen, dan je karakter eigenlijk is, en je graag bij een groep mensen wilt horen die je onvoorwaardelijk accepteert. Een alternatieve uitleg is dat een piercing staat voor verdoezelen van je ware zelf en je ware karaktereigenschappen.

 


Pincet

Als je droomt of een visioen hebt over een pincet vertelt dit je dat je een bepaalde situatie secuurder, bewuster, beter of realistischer wilt bekijken. Een andere uitleg is dat je de belangrijk ideeën uit het dagelijkse leven moet pikken.

 


Pinda, Pindakaas Nootjes

Dromen en visioenen over pinda’s of nootjes vertellen je de over behoefte de waarheid te achterhalen of iets helemaal uit te zoeken, uit te pluizen en tot de kern door te dringen. Een andere uitleg is dat de pinda je ook vertelt dat je financiële moeilijkheden ervaart, of dat je veel over geld nadenkt. Dromen of visioenen over pindakaas vertellen je dat je moeite ervaart je gedachten, emoties, wensen en problemen te delen met anderen; je kunt het moeilijk overbrengen en verkeerde woordkeuzes leiden vaak tot misverstanden in plaats van tot oplossingen.

 

 


Pioenroos

Dromen of visioenen over een pioenroos vertellen je dat je ideeën, plannen, dromen en wensen goed doordacht zijn, je hebt aan elk detail gedacht. Een andere uitleg is dat je op dit moment de hoogst mogelijke liefde ervaart en dan vooral resultaat, zonneschijn, geluk en rijkdom. Een alternatieve uitleg is dat de pioenroos staat voor schuchterheid, en verlegenheid die je kunt ervaren, misschien ben je ook wat te voorzichtig in het nemen van acties.

 


Plagen

Als je droomt of een visioen hebt dat je wordt geplaagd, vertelt dit je dat je je in een of andere situatie ongepast gedraagt en niet naar je eigenwaarde luistert. Een andere uitleg zou kunnen zijn dat je je door anderen tot slachtoffer gemaakt voelt en je niet gewaardeerd voelt.

 


Plakband

Als je plakband ziet of gebruikt in je droom of visioen vertelt dit je over het voelen of ervaren van een beperking of een behoefte aan terughoudendheid. Een andere uitleg is dat plakband staat voor het proberen dingen te bevestigen, dingen die je al had afgesloten moeten voor jouw gevoel toch nog even de aandacht krijgen. Een andere uitleg is dat je simpelweg dingen en problemen aan elkaar wilt plakken, ondanks dat je beter weet.

 


Plastic

Wanneer je plastic ziet in je droom of visioen vertelt dit je dat je de boel nept en je onecht gedraagt in het leven. Je bent niet oprecht bezig en ontrouw aan je ware zelf. Een andere uitleg is dat plastic staat voor techniek die slecht is voor je energie en je gevoel. Vermijd chemische, plastic producten en eet natuurlijke voeding.

 


Pleister

Dromen of visioenen over een pleister vertellen je over afscherming en bescherming van openstaande emotionele, geestelijke, fysieke en psychische wonden die je nog niet hebt verwerkt of losgelaten. Een andere uitleg is dat je iets wilt versterken in je leven, bruggen bouwen over oude emoties, problemen en geestelijke tegenslagen. Een alternatieve uitleg is dat je verslavingen, of terugkerende problemen wilt onderdrukken.

  

 


Poep, Stoelgang

Als je droomt of een visioen hebt over poep of over je stoelgang, dan vertelt dit je over het loslaten van oude gewoontes, problemen, angsten en opgekropte emoties, maar ook over karaktereigenschappen waarvan je zelf denkt dat ze onwenselijk zijn. Een andere uitleg is het bewust worden dat je het oude en het negatieve moet loslaten en een plek moet geven, je ruimt op en maakt je klaar voor iets nieuws.

 


Poker

Als je droomt of een visioen hebt dat je aan het pokeren bent vertelt dit dat een bepaalde situatie in je leven inzicht, strategie, voorzichtigheid en goede planning nodig heeft. Je zou eerst dingen moeten bedenken en goed na moeten denken voor je tot actie over gaat. Een andere uitleg is dat als je droomt over een succesvol poker zijn, je dit vertelt dat je in je leven een keer een risico moet nemen. Maar pokerspelen neemt ook tegenstanders met zich mee die je plannen kunnen ondermijnen, en er een mislukking van kunnen maken.

 


Politie

Wanneer je droomt of een visioen hebt over de politie, dan vertelt dit dat je hulp en ondersteuning nodig hebt bij obstakels, problemen, ongenoegen en emoties die je niet de baas kunt. Een andere uitleg is dat de politie je wijst op het aangeven van je innerlijke grenzen, je gaat of over je grenzen heen of je laat iemand je persoonlijke grenzen overschrijden. Nog een andere uitleg is de bewustwording om structuur, regels, controle, beloftes en plichten in je leven aan te brengen en vooral na te komen. Nog andere uitleg is dat de politie je waarschuwt om roekeloos gedrag te vermijden en je daarmee wil helpen dit te voorkomen. Een alternatieve uitleg is dat de politie staat voor onderzoeken, ontdekken, uitvinden, conclusies trekken en de regels van je doel er eens op naslaan. Maar de belangrijkste uitleg is dat je jezelf projecteert op de politieagent, dus je corrigeert jezelf en je eigen karaktereigenschappen.

 


Pop

Een droom of visioen over een pop vertelt je dat je innerlijke kind liefde, verzorging en aandacht nodig heeft. Een andere uitleg is het ervaren van de kinderlijke onschuld, spelen, plezier die voor balans zorgt in je leven en het innerlijke geluk die je daaruit kunt halen. Nog een andere uitleg is het verlangen naar vroeger, je kindertijd vol met onschuld, geen stress en verplichtingen, geen regels die je een benauwd gevoel geven. Wanneer je droomt of een visioen hebt dat een pop tot leven komt, vertelt dit je over een verlangen om iemand anders te zijn en te ontsnappen aan huidige problemen en verantwoordelijkheden. Een belangrijke uitleg is dat jezelf projecteert op de pop, dus het innerlijke of uiterlijke deel dat je mist wordt door de pop ingenomen en ondersteund; je bent dus zelf de pop.

 


Poppenhuis

Als je droomt of een visioen hebt over een poppenhuis, dan gaat dit over de kleine weerspiegeling en bewustwording van je hart en dan vooral je persoonlijk hart en je dichtbij staande mensen en geliefde. Een andere uitleg is de bewustwording van je ideeën, wensen en dromen met betrekking tot een mooi familieleven dat je graag zou willen leven. Een andere uitleg zou kunnen zijn dat het poppenhuis je bewust moet maken van problemen en obstakels die je met je geliefde ervaart. Een andere uitleg is dat het poppenhuis staat voor expressie, creativiteit, ontwikkelen, ontdekken en mogelijkheden zien, maar dan op kleine schaal.

 


Pols

Dromen of visioen over het zien van de pols vertellen je dat je instaat bent twee dingen tegelijk te realiseren, maar ook het betrokken voelen bij samenwerkingsprocessen en misschien iets als vrijwilliger. Een alternatieve uitleg is het vragen van aandacht van andere mensen; dit kan zowel positief als negatief zijn.

 


Pont, Veer

Dromen of een visioen over een pont of veer gaan over nieuwe kansen, mogelijkheden, een nieuwe weg inslaan in je leven, succes en overwinning. Een andere uitleg is dat de pont of veer staat voor twijfels of je de juiste keuzes hebt gemaakt, maar ook het uitstellen van belangrijke beslissingen. Morgen neem je nieuwe stappen, en overmorgen wil je terug naar het oude leven.

 


Portemonnee

Dromen of visioenen over de portemonnee vertellen je over de weerspiegeling van het leven hoe je je voelt, hoe je in het leven staat, hoeveel credit je hebt, maar ook je financiële inkomen en je zelfbeeld in het leven. Een andere uitleg is de wensen van je hart, en wat je verdiend te krijgen, wat je werkelijk overhoudt in het leven kan in deze droom verrekend worden. Een volle portemonnee in je droom of visioen vertelt je dat je goed in je vel zit, verbeteringen en financieel voorspoed, nieuwe kansen, succes en overwinning zullen je kant op komen. Een lege portemonnee in je droom of visioen vertelt je over geestelijke obstakels, problemen en ook tegenvallers en armoede; je bent je hart vergeten, het ware gevoel is je ontnomen. Ben je je portemonnee kwijt in je droom of visioen dan vertelt het je dan ook dat je een deel van jezelf bent verloren, je spiegelt jezelf op de verloren portemonnee, zoek uit waar je jezelf kwijt bent geraakt en wat je er aan moet doen om je weer goed te voelen. Vind je een portemonnee terug in je droom of visioen dan vertelt het je dat je een nieuwe persoonlijkheid hebt gevonden, jezelf weer terug vindt, dat nieuwe kansen, rijkdom en mogelijkheden onverwacht je kant op zullen komen.

 


Predikant

Als je een predikant ziet in je droom of visioen vertelt dit je dat je geestelijke en spirituele behoeften en begeleiding moet erkennen. Een andere uitleg is dat de predikant staat voor wijsheid, studeren en leren, oefening baart kunst, innerlijke tevredenheid en samenwerking. Als je in je droom of visioen een priester bezoekt vertelt dit je over het op zoek gaan naar hulp, raad of vergiffenis in het leven, spiritueel inzicht, dichter bij god willen staan, je ware zelf onthullen.

 


President

Wanneer een president in je droom of visioen verschijnt, vertelt dit je over de behoefte aan autoriteit, macht en controle hebben in je leven. Een andere uitleg is een persoonlijke mening over de huidige president of wereldleiders bezitten. Nog een andere uitleg is de levenslessen die je moet ondergaan voor je het hoogtepunt van je carrière zult bereiken.

 


Pretpark

Als je droomt of een visioen hebt dat je in een pretpark bent, vertelt dit je dat je tijd moet vrijmaken voor ontspanning en plezier in je leven. Een andere uitleg is dat je snel afgeleid en gestrest bent. Een alternatieve uitleg is dat het pretpark staat voor je innerlijke kind, dat zich wil ontwikkelen maar ook zich wil uitleven in een situatie die zich heeft voorgedaan in je leven.

 


Prins, Prinses

Als je droomt dat je een prins of prinses bent, dan vertelt dit je over de wens om je belangrijk en nodig te voelen in het leven. Een andere uitleg is dat je bewondering voor jezelf, en alles dat je bereikt hebt in het leven. Een belangrijke uitleg is dat je de eigenschappen, omgeving van de prins op jezelf projecteert, omdat je deze eigenschappen wilt bezitten of je doel wilt bereiken. Nog een andere uitleg is dat je je innerlijke krachten en potentieel hebt ontdekt, je zou nog wel verder moeten groeien en je eigen karakter ontwikkelen in het leven. Een alternatieve uitleg is dat je wel iets te veeleisend bent en je gedraagt je misschien wel als een verwend persoon die op handen gedragen wil worden.

 


Prijs

Als je droomt of een visioen hebt dat je een prijs ontvangt, dan vertelt dit je dat je vindt dat je wel wat erkenning of een bevestiging verdient; je hebt de problemen of obstakels overwonnen en je wordt je hier bewust van. Als je in je droom of visioen juist geen prijs krijgt, vertelt dit over een gevoel van ontoereikendheid in je leven of in een situatie. Een andere uitleg is dan ook de bewustwording dat je er nog niet klaar voor bent, je moet je droom, wens of project nog een keer goed onder de loep nemen voordat je verder gaat. Als je droomt of een visioen hebt dat je een prijs verliest, dan duidt dit op onderwaardering, ongenoegen, jezelf te kort doen of een project, wens, droom of idee geen aandacht geven. Een andere belangrijke uitleg is het gevoel dat je je hart verloren bent; je bent je ware zelf kwijt.

 


Proefmonster

Als je droomt of een visioen hebt over proefmonstertjes van producten, dan vertelt dit je dat je bepaalde verschillende ideeën, verschillende goede kansen ziet liggen, maar dat je zelf nog een onduidelijk beeld hebt wat je nu werkelijk wilt. Een andere uitleg is dat je bewust dingen, of problemen aan het uittesten bent, zodat je weet wat de goede keuzes zijn, die dichtbij je ware zelf liggen en goed aanvoelen. Een alternatieve uitleg is dat je op dit moment aan het twijfelen bent over je eigen lot of zelfs dat je niet luistert naar je gevoel, je hart of innerlijke wijsheid; je bent verdeeld over de toekomst.

 


Pruik

Als je droom of een visioen hebt dat je een pruik draagt vertelt dit je over het ervaren van een vorm van misleiding in je leven, onbewust geef je een verkeerde indruk. Een andere uitleg is dat je schaamte hebt voor je uiterlijke verschijning, of dat je zelfs een andere identiteit aan jezelf zou willen geven. Als je droomt of een visioen hebt dat je in het echte leven ook een pruik draagt, gaat dit over mannelijkheid en vrouwelijkheid, waar je trots op mag zijn ook zonder dat je haar hebt. Heb vertrouwen in je schoonheid die van binnen in je zit en die naar buiten zal stralen om je kracht te geven.

 

 


Pruim

Dromen of visioenen over pruimen vertellen je dat je nieuwe ontwikkelingen en geluk tegemoet gaat, maar meestal is dit niet van lange duur. Een andere uitleg is dat de pruim je verbetering van gezondheid aangeeft, mits je natuurlijk voorzichtig omgaat met je nieuw verworven kennis, spullen en mogelijkheden. De pit van de pruim in je droom of visioen vertelt je dat de kans op vruchtbaarheid groot is, maar ook het planten, verzorgen en oogsten van je plannen, wensen en mogelijkheden. Het eten van pruimen in je droom en visioen vertelt je dat je plezier hebt in je leven, in een situatie en in je omgeving. Een andere uitleg is dat je bewust een einde wilt maken aan iets wat niet gezond is, je duwt als het ware de oude pijnen en verdriet je lichaam uit. Dromen of visioenen over het plukken van pruimen vertellen je dat je het doel zult bereiken, je wensen komen naar je toe. Een andere uitleg is dat plezierige omstandigheden snel overslaan naar negatieve emoties, of angst om het verleden los te laten, en het gevoel te falen. Je hebt het gevoel niet dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Dromen of visioenen over onrijpe pruimen vertellen je dat je last hebt van persoonlijke, en vooral emotionele en geestelijke tegenslagen. Een andere uitleg is het nog niet klaar zijn met het verleden, je project, wens of droom heeft nog niet voldoende aandacht gekregen, maar toch wil je het afdwingen om de ongezonde situatie los te laten met alle gevolgen van dien. Rotte pruimen in je droom of visioen vertellen je over tegenslag, het niet voldoen aan je verwachtingen, maar ook de bewustwording dat je de problemen moet erkennen. Een andere uitleg is dat je te lang hebt gewacht met plukken van je vruchtbare kansen en nu word je je ervan bewust dat je te laat bent.

 


Pus

Wanneer je een droom of visioen hebt over pus vertelt het je dat er iets is dat je als ontstoken ervaart, er wordt iets uitgedrukt of er moet iets geopend worden, je neemt het mee als een zweer op je lichaam. Je zou vooroordelen, meningen, angsten, pijn, verdriet, emoties of negatieve houdingen onbewust verstopt kunnen hebben; problemen die nodig geopend moeten worden. Je moeten erkennen dat er negatieve gevoelens bestaan die je hebt opgehoopt, probeer het los te laten en ze te erkennen.

 


Puist

Dromen of visioenen over puisten vertellen je over het ervaren van kleine oneffenheden in je karaktereigenschappen die tot uiting moeten komen en daardoor de kop op steken. Een andere uitleg is je problemen, verstoppen en negatieve gevoelens, opgekropte emoties, pijn, verdriet, maar ook woede en angsten die je moet uiten. Het uitknijpen van een puist in je droom of visioen vertelt je dan ook het bewust openen van je emoties, problemen, angsten, gevoelens en je zweren die je hebt opgelopen in de loop van de jaren. Maar ook het openen van je karakter zodat je meer ruimte hebt om nieuwe eigenschappen toe te laten.

 


Put

Een droom of visioen over een put in de grond vertelt je over de verborgen karaktereigenschappen en de dingen en ervaringen van het leven. Een andere uitleg is dat de put staat voor het gat, de pijn, verdriet, emoties in je leven die je kunt ervaren en de moeilijkheden die je hebt om hieruit te komen. Nog een andere uitleg is dat de put staat voor de mogelijkheden die je hebt om in het verleden te kunnen kijken, en daarna kan terugkeren naar de dagelijkse leven. Een alternatieve uitleg is dat je binnenste leeg of hol aanvoelt. Nog een alternatieve uitleg is het willen openstellen voor nieuwe interesses en activiteiten.

 


Piramide

Als je droomt of een visioen hebt over een piramide, dan vertelt dit je dat er in een korte tijd veel nieuwe en grote veranderingen plaats zullen vinden. De piramide staat voor duurzaamheid en stabiliteit, spirituele inzichten die je kunnen laten groeien naar iets wat je tot nu toe onmogelijk had geacht. Een andere uitleg is dat de piramide staat voor magie, het geloof, het verleden en geneeskracht; het onmogelijke kan mogelijk worden.