Home » Droom » Letter R

Letter R

 

 Raam, Gesloten raam, Gebroken raam, Open raam, Afgesloten raam, Dicht raam, Verduisterd raam  

Dromen of een visioen over een raam vertellen je over het hebben van hoop, uitzicht en inzicht willen hebben op een situatie, maar ook de mogelijkheden afwegen. Visioenen en dromen over in het raam kijken gaan over zelfreflectie, je ziel onderzoeken, je ware ik willen zien en bewustwording. Een raam weerspiegeld je verbinding met de buitenwereld, met alles dat buiten jezelf word ervaren; maar vanuit jezelf word bekeken. Met andere woorden hoe jij van uit je hart, je kern, je basis, je ziel de wereld in kijkt komt door het raam naar binnen gestroomd. 

Visioenen en dromen over gebroken ramen vertellen je over tegenspoed, schaamte, geen vertrouwen en tegenwerking. Een andere uitleg is dat je persoonlijke, of geestelijke kant beschadigd en kapot gemaakt is, de ziel is gekrenkt en kapot. Nog een andere uitleg is dat een gebroken raam de uitdagingen en obstakels in je leven vertegenwoordigen.  

Dromen en visioenen over uit het raam kijken vertellen je dat je een blik op je leven wilt werpen, je bewustzijn, een standpunt wilt inzien, maar ook je intuïtief en je ware zelf wilt onderzoeken. Een andere uitleg is dat het raam staat voor op zoek zijn naar hulp, begeleiding, ondersteuning bij het nemen van een beslissing en/of een keuze. Nog een andere uitleg is dat het naar buiten kijken in een droom of visioen het spiegelen van je ware ik, het spiegelen van wat jij voelt en/of hoe je in het leven of de situatie staat. Het raam geeft je een beeld van hoe je naar jezelf en alles om je heen kijkt. 

Dromen of visioenen over afgesloten of dichte ramen vertellen over verlatenheid, eenzaamheid, schaamte en ongenoegen. Een andere uitleg is dat je jezelf beperkt om een nieuwe visie aan te trekken, dingen niet anders wilt bekijken en/of jezelf ontneemt van nieuwe kansen en mogelijkheden. Geen hulp willen en/of het gevoel ervaren dat het allemaal donker en negatief is; het niet zien van dat het ook anders kan enzovoorts.

Dromen en visioenen over een gekleurd of verduisterd raam duiden op een behoefte aan privacy en je manier om dit te krijgen. Vergeet niet dat hierbij ook schaamte komt, vaak wil je karakter-eigenschappen van jezelf verborgen houden. Nog een andere uitleg is dat een gekleurd raam in je droom of visioen ook een totale andere manier van in het leven staan en dingen bekijken vertegenwoordigd. Een nieuwe visie, de roze bril en/of kansen zien waar andere geen kansen en/of mogelijkheden zien, Out Of The Box denken. Een alternatieve uitleg is dat je nieuwe karakter-eigenschappen hebt ontdekt en dat je deze met de buitenwereld en vooral met jezelf wilt delen.  

       


Rabbijn

Als je droomt of een visioen hebt over een rabbijn dan spoort dit aan je geloof en overtuiging te herzien of intensiever te beleven of te bevestigen en vooral vertrouwen te hebben in wat het allemaal voor je kan betekenen. Een andere uitleg is dat je moet leren vertrouwen te hebben in gewoontes van mensen om je heen, en kunnen genieten van de kleine dingen in het leven. Het is een vruchtbare tijd voor vriendschappen waarvan je dacht dat die niet mogelijk zouden zijn.

 

 


Race, Raceauto  

Als je droomt of een visioen hebt dat je aan een race mee doet vertelt dit je dat je snelle vooruitgang boekt in je reis die je aan het ondernemen bent om je dromen, wensen en ideeën te realiseren. Een belangrijke uitleg is dat je het gevoel kunt ervaren steeds weer op het zelfde punt terug te komen in je leven, vasthouden aan je uitgangspunt, of bewustwording dat je in cirkels denkt. Nog een andere uitleg is dat je het gevoel hebt, dat je jezelf moet bewijzen, dat je ergens goed in bent of kunt worden. Een alternatieve uitleg is dan ook dat je een kick krijgt van het presteren onder druk, je graag willen bewijzen en erkenning verwachten.

Een raceauto vertelt je over snelle vooruitgang in je innerlijke of uiterlijke reis die je aan het ondernemen bent richting je dromen, wensen en ideeën. Een andere uitleg is dat je in bezit bent van je competitieve karakter en je behoefte om te winnen en te overwinnen in je leven te benadrukken. Dit kan zowel positief als negatief zijn.

  


Radio, Luisteren naar de radio  

Visioenen en dromen over de radio vertellen je over de behoefte om te communiceren, inzicht te krijgen, luisteren naar je innerlijke wijsheid, kennis, de diepste vragen beantwoorden. Een andere uitleg is het op zoek zijn naar het verleden, een bericht, het onverwachte en dat wat de toekomst je brengt.

Dromen of visioenen over het luisteren naar de radio vertellen je dat je heel erg graag wilt communiceren, je wilt je boodschap overbrengen, of inzicht krijgen in een situatie in je leven. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt dat er in je communicatie ruis zit, je hebt iets niet duidelijk gemaakt, of iemand heeft het niet begrepen.

 

 


Raket, Spaceshuttle

Dromen of een visioen over het zien van een raket of spaceshuttle, vertellen je dat je een hele hoge, bijna onnatuurlijke vlucht maakt in het leven. Een andere uitleg is dat een raket staat voor het fallussymbool, vruchtbaarheid, nieuwe bevruchting van plannen zullen tot een hoogtepunt komen. Een alternatieve uitleg is dat het winst, rijkdom en buitensporigheid aangeeft in je leven.

 

 


Ramenwasser

Als je een ramenwasser ziet in je droom of visioen, dan vertelt dit je over je vermogen om situaties te kunnen verduidelijken en een nieuw licht op de zaak te werpen. Een andere uitleg is dat de ramenwasser staat voor risico nemen, het risico om dingen schoon te maken en af te spoelen om het duidelijker te zien.

  

 


Ravijn, In ravijn kijken, Over Ravijn heen kijken  

Als je een ravijn ziet in je droom of visioen dan vertelt het je over onbewuste meningen en verborgen gevoelens. Een andere uitleg is het ervaren van emoties, gevoelens, twijfels en relaties die je nog niet erkend hebt. Nog een andere uitleg is dat het ravijn staat voor de natuur, schoonheid, reinheid, de cyclus van het leven, het verleden loslaten op een natuurlijke manier, die je kunt ervaren om te leren wat het juiste levenspad is.

Kijk je in de diepte van het ravijn in je droom of visioen dan duidt dit op tegenslagen, die je nog moet over overwinnen of net achter je hebt gelaten. Het overwinnen van de diepe geestelijke en lichamelijk obstakels, problemen, emoties en noodlot zijn noodzakelijk maar niet gemakkelijk.

Kijk je over het ravijn heen en zie je aan de overkant de grond, dan vertelt het je over de overwonnen obstakels, of dat je met zeer grote stappen, en met gemak de problemen zult overwinnen, je ervaart niet of nauwelijks hinder. Je blik is zeer ruim, en dit biedt veel mogelijkheden en nieuwe kansen.

 


Rechtbank

Als je droomt of een visioen hebt dat je in een rechtbank moet komen, dan duidt dit op de spiegeling, of reflectie van jezelf, je karaktereigenschappen maar ook een situatie waarop je geen grip hebt, innerlijke worstelingen, angsten en schuldgevoelens uit het verleden worden onder de loep genomen. Een andere uitleg is het ervaren van hulp en ondersteuning, persoonlijke grenzen aangeven, en het krijgen of ervaren van gerechtigheid die je toekomt.

 

  


Rechter

Dromen of visioenen over een rechter die een uitspraak doet vertellen je dat je innerlijke problemen, twijfels, vragen, kwesties, situaties rechtvaardig worden bekeken en uitgesproken zodat je verder kunt in je leven, de uitspraak kan positief of negatief worden ervaren. Een andere uitleg is dat je zelf beoordeelt, of veroordeelt en je door deze uitspraak in staat stelt los te laten, je bent er klaar mee ook. Dit kun je zowel positief als negatief ervaren. 


Regen

Dromen of visioenen over regen vertellen je dat je innerlijke emoties, problemen of gevoelens aan het uiten bent, je laat de problemen los en komt tot rust. Een andere uitleg is dat de emoties de overhand nemen en je geen controle meer hebt op de situatie. De regen weerspiegeld hoe je voelt, hoe je in het leven en/of in de situatie staat. Isolement, vastzitten, beperkt worden, tegenwerking en geen mogelijkheden zien. Een belangrijke uitleg is vruchtbaarheid en vernieuwing in het leven. Nog een andere uitleg is dat regen staat voor kleine obstakels overwinnen, waarmee je tot nu toe moeite had. Een alternatieve uitleg is dat de regen ook seksuele behoeftes vertegenwoordigd, zwangerschap, bevruchting en bevrijding.  Een spirituele uitleg is dat regen de verbinding met zegeningen weerspiegeld, openbaring en creativiteit van je dromen en wensen. Als alternatieve uitleg kan de regen ook de uitdaging vertegenwoordigen om jezelf te zijn, je innerlijke kind die wil spelen en het out of the box toe te laten in je leven. Bekijk het eens anders dan dat je voorheen hebt gedaan; bewustwording van het feit dat je dingen, situatie ook anders kunt benaderen. Zie ook Weer, Hagel, Onweer, Sneeuw

    

   

 


Regenboog , Begin regenboog 

Een regenboog in je droom of visioen vertelt je over hoop, succes en geluk in de vorm van geld, faam, en roem in je leven. De regenboog is een brug tussen je aardse zelf en de hogere spirituele levensweg die je kunt gaan bewandelen. Het staat voor de geliefden, overweldigend geluk en samenwerking die jullie samen kunnen ervaren.

Ga je op zoek naar het begin van de regenboog dan vertelt het je over de zoektocht naar het geluk, rijkdom, spiritualiteit en geloof; je bent het begin van een nieuwe weg aan het zoeken.

 

  

 
Regering, Overheid, Gemeente  

Een droom of visioen over de regering, overheid, gemeente vertelt je over machten en gevoelens, meningen geven die je leven besturen en regelen. Een andere uitleg is dat je nadenkt over de maatschappij als geheel en hoe je dit kunt verbeteren. Nog een andere uitleg is dat de regering, overheid, gemeente staat voor overleggen en debatteren, het zal je een andere visie geven in het leven, of in het vinden van je levensdoel. Dromen en Visioenen over een regering, overheid, gemeente gaan over autoriteit en de ervaring die je ermee hebt; de lessen en de obstakels die je hierin hebt ervaren in je waakbestaan. Het weerspiegeld leiderschapskwaliteit maar ook onderdrukking en negatieve gevoelens die moet accepteren. Dromen en visioenen over een regering, overheid, gemeente kan zowel positief als negatief worden ervaren. Nog een andere uitleg is het opleggen van beperkingen; blokkades terwijl jezelf je eigen levensscript mag schrijven, te streng zijn voor jezelf en/of de situatie waarin je zit. 

   

 


Reis, moeilijke reis,  Reizen, Einde van een reis 

Als je droomt of visioen hebt dat je een reis gaat maken vertelt dit over de spiegeling, reflectie van hoe je in het leven staat en wat je hebt bereikt, wat je wilt in de toekomst en wat je allemaal hebt meegemaakt. Een andere uitleg is de ontwikkeling, de innerlijke reis, de weg naar het onbekende in je leven, het vinden van je levensdoel, je dromen, wensen, ideeën en het lot.

Dromen of een visioen over een moeilijke reis, vertellen je over het ervaren van obstakels, problemen, moeilijkheden en de levenslessen en eventueel onbekwaamheid die je tegenkomt richting je wensen, dromen, doelen en ideeën.

Een droom of visioen waarin je aan het reizen bent vertellen je over de bewustwording van de innerlijke of uiterlijke weg die je wilt gaan naar je doelen, wensen, dromen en ideeën. De reis is een weerspiegeling van je vooruitgang in het leven. Een alternatieve uitleg is je dagelijkse routine die zich steeds herhaalt.

Als je droomt of een visioen hebt dat je reis ten einde komt vertelt dit over een succesvolle voltooiing en afronding van je wensen, dromen, ideeën en de weg naar je doel.

 

 


Rekenmachine

Als je droomt of een visioen over een rekenmachine dan vertelt dit je dat je iets grondig moet overdenken, de opties zorgvuldig tegen elkaar moet afwegen, zodat je een duidelijk en eerlijk beeld kunt krijgen en een plan van aanpak kan gaan bedenken. Een andere uitleg van een droom of visioen over een rekenmachine staat voor berekenend zijn, inzicht krijgen in een situatie, maar ook voor gemene, doorgewinterde medemensen in het leven.

 


Remmen

Wanneer je droomt of een visioen hebt dat je op de rem trapt, vertelt het je over bewustwording van je persoonlijk grenzen, je trapt innerlijk op de rem, je neemt even rust en maakt een pas op de plaats. Een andere uitleg is dat je het wat langzamer wilt of zou moeten doen voordat je beslissingen gaat nemen.

 


Remi, Alleen zijn  

Visioenen of dromen over Remi vertellen je dat je het idee hebt dat je alle lasten alleen moet dragen; het kampen van gevoelens van afwijzing en het onderdrukken van verlatenheid. Een andere uitleg is dat je juist bewust alleen de lasten wilt dragen, of dat je emotioneel wilt afsluit voor je omgeving, je wilt rust en je eigen weg volgen zonder de bemoeienis van anderen. Een alternatieve uitleg is dat Remi ook vertelt dat de armoede en geldproblemen zwaar op je schouders drukken en dat de situatie misschien uitzichtloos is, maar blijf moed houden want na regen komt zonneschijn. Een andere uitleg is dat je niet wordt begrepen of dat je huidige situatie niet passend is. Ongeacht wat je ook probeert, je blijft in een negatieve spiraal zitten. Een alternatieve uitleg is dat alleen zijn je vertelt dat je mag vertrouwen op je eigen persoonlijk, karaktereigenschappen, je kracht, wijsheid en inzicht. 

 

 


Rennen

Dromen of visioenen dat je wegrent vertellen je dat je problemen, angst en gevoelen probeert te vermijden in je leven. Een andere uitleg is dat je geen verantwoordelijkheid neemt voor je acties. Een andere belangrijke uitleg is de vooruitgang, de manier hoe je door het leven gaat en hoe je op weg bent richting je doelen en je wensen in het leven. Dit kan betrekking hebben op innerlijke vooruitgang, maar ook uiterlijke vooruitgang en is zowel positief als negatief te ervaren.

 

Repareren

Dromen en visioenen waarin je iets repareert vertelt je over het herstellen van oude gewoontes, dingen die je ooit belangrijk vond; dingen die je achter je hebt gelaten, niet belangrijk vond, niet nodig had maar nu herziet, opnieuw beoordeeld. Een andere uitleg is dat repareren verwijst naar tweede kans, de parels uit het verleden zijn de toekomst van morgen. Het wiel niet opnieuw uitvinden, verder gaan waar andere mensen en/of je eerder bent gestopt. Het weerspiegeld jezelf, de situatie waarin je zit/zat dat je opnieuw bekijkt, beoordeeld, herziet enzovoorts. Het kan zowel iets positiefs als iets negatief zijn. Zie ook schuurwerkplaats, garage, werf

  

     


Restaurant

Als je droomt of een visioen ziet dat je in een restaurant bent vertelt je over de ontspannen manier waarop je spirituele groei ervaart; innerlijke en geestelijke ontwikkeling. Het aantrekken van dat wat je op dit moment nodig hebt- voeding weerspiegeld een deel van jezelf weerspiegeld dat aan dacht nodig heeft – het groei en ontwikkelingsproces in je leven. Als alternatief is dat je de honger naar meer ervaart.  Een andere uitleg is dat je je overweldigd voelt door de keuzes en mogelijkheden die je kunt maken in je leven. Een andere uitleg is dat je op zoek bent naar meer emotionele bescherming, want op dit moment heb je misschien niet genoeg bescherming in het leven. Nog een andere uitleg is dat restaurant staat voor gezelligheid, liefde, familie en vrienden die je steunen in het leven. Een belangrijke uitleg is dat het restaurant de weerspiegeling van je ware zelf vertegenwoordigt, je voorkomen, je karakter, hoe je op andere over wilt komen, je uiterlijke wensen en niet te vergeten de vraag naar erkenning. Zie ook fruit, boodschappen, winkel,terras, picknick

  

 


Ribbenkast, Gebroken rip, Rib verwijderen  

Dromen of visioenen over de ribbenkast vertellen je over de bescherming en ondersteuning die je jezelf biedt in het leven. Een andere uitleg staat voor een magere tijd vol met armoede, tegenslag, eenvoud, schaamte en vooral eenzaamheid die je kunt ervaren.

Een gebroken rib of een rib verwijderen in je droom of visioen vertelt je dat je geen weg meer terug kunt vinden in het leven, en dat je geen ondersteuning kunt vinden. Een andere uitleg is dat je jezelf bescherming moet geven om opener en eerlijker de situatie te kunnen bekijken.

 

 


Riem, Ceintuur, Nieuwe riem  

Dromen en visioenen over een riem vertellen je dat je dingen probeert vast te binden, te verbinden, dingen die niet passend zijn passend maken. Een andere uitleg is dat je nog niet klaar bent voor een verandering in je leven, omdat je hulp nodig hebt. Een alternatieve uitleg is armoede en ellende en tegenslag, durf, pogingen en hoop houden in het leven. Dromen of visioenen over een nieuwe riem of ceintuur vertellen je dat je onverwacht nieuwe kansen en mogelijkheden krijgt. Een andere uitleg is dat je kunt ervaren dat je nieuwe dromen, wensen of ideeën nog een maatje te groot zijn, dus alsof je er eerst nog in moet groeien. Een alternatieve uitleg is de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten.

 

 


Rijkdom

Als je droomt of een visioen hebt dat je rijk bent vertelt dit je dat je bereikt hebt wat je voor ogen had in je leven. Een andere uitleg is je prestaties en de beloning die je mag innen voor je harde werk. Nog een andere uitleg is dat rijkdom meer vormen kent dan alleen geld, maar ook liefde, inzicht, gezondheid, geluk, tijd, rust, innerlijke samenwerking en geloof in je leven en in jezelf als persoon.

 


Rijst, Eten van rijst, Rijst koken   

Dromen of visioenen over rijst vertellen je de over basis van het leven; maar ook over aarde, en begin van het leven, de basis van onze voeding. De basis van de start van een nieuwe kans in het leven en het begin van succes, voorspoed, geluk, vruchtbaarheid en hechte vriendschappen zijn op komst.

Dromen of visioenen over het eten van rijst vertellen je over geluk en rust in het huishouden, maar ook eenvoudige tevredenheid. Je bent begonnen aan nieuwe plannen, wensen, ideeën en je bent je ervan bewust dat je er aandacht aan moet besteden. Rijst koken in je droom of visioen vertelt je over het ervaren van plezier in het leven, maar ook dat nieuwe veranderingen en verantwoordelijkheden je kant opkomen.

 

 


Rimpel

Een rimpel in je droom of visioen gaan over gevoelens van ouder en wijzer worden waarmee je moeite hebt om deze te accepteren. Het vertelt je tevens de dingen die je hebt geleerd uit voorgaande ervaringen in je leven. Een andere uitleg is dat je genoegen moet nemen met het leven, de dingen die komen en gaan, waardoor je leert te groeien; je moet accepteren dat je schoonheid van binnen zit.

 

 


Ring, 2 Ringen, Gouden ring, Zilveren ring, Edelstenen

Als je droomt of een visioen hebt dat je een ring aan je vinger hebt vertelt dit je over toewijding aan een relatie of nieuwe ondernemingen, zowel op privé als op zakelijk gebied. Een andere uitleg is dat loyaliteit aan je idealen, overtuigingen en verantwoordelijkheden belangrijk voor je zijn. Een belangrijke uitleg is dat een ring staat voor de oneindige ronde cirkel van het leven, de cyclus van het leven, er komt geen einde aan, ongelimiteerd succes. Het is belangrijk dat je goed kijkt van welk materiaal de ring is gemaakt: van goud of zilver en eventueel met edelstenen.

Twee ringen in je droom of visioen vertellen je over overwinning op problemen in de relatiesfeer, dit kan behalve een liefdesrelatie ook een vriendschappelijke of zakelijke relatie zijn. Een andere uitleg is het samensmelten, het innerlijke huwelijk van je mannelijke en vrouwelijke energie en daardoor meer balans vinden in je leven. De oneindige ronde cirkel van het leven, de cyclus van het leven, en dan vooral in liefdesrelaties en een huwelijk dat er aan zit te komen voor jezelf, in je familie of van vrienden.

Zie je een gouden ring in je droom of visioen dan vertelt het je over de liefde en de haat, het misleiden van anderen of het worden misleid in je leven. Maar het is ook de kleur van het heilige aspect in ons leven, goud is ook voor ons van levensbelang om te kunnen overleven in deze wereld. Het is de kleur van overwinning, succes, rijkdom, huwelijk tussen 2 mensen, maar ook een innerlijke huwelijk tussen je mannelijke en vrouwelijke energie.

Zie je een zilveren ring in je droom of visioen dan vertelt het je over de kleur van oneindigheid en reinheid, voorspoed in je leven. Ook het zien van het licht in je leven en het licht en liefde in alle mensen. En natuurlijk is het bovennatuurlijke aspect van het hiernamaals hier aanwezig. Een andere uitleg is dat je de situatie vanuit een ander aspect bekijkt en met nieuwe moed betreedt, in ieder geval is het iets dat oneindig doorgaat in je leven.

Het dragen van een amethisten ring vertelt je over de oneindige cyclus van het leven die spirituele groei veroorzaakt en daardoor brengt het je vele mogelijkheden en inzichten. Er komt een einde aan een moeilijke en pijnlijke periode, succes komt je kant op.

Dromen of visioenen over een ring met een bergkristal vertellen je over de oneindige cyclus van het leven, die je open en zuiver benadert en daardoor een goede en rooskleurige toekomst voor jezelf creëert. De oneindige en zuivere verbinding met het hiernamaals en de engelen, maar ook met je geliefde.

Een droom of visioen over een ring met een diamant vertelt je over de oneindige cyclus van het leven, misschien dat je iets zuivers, rijkdom of succes, kunt verwachten, maar je hebt er vooral zelf veel invloed op. De diamant is ook de spiegel van het leven, het geeft een reflectie van je ware zelf weer. Of de reflectie die je wilt zijn maar niet bent, omdat je niet de juiste mogelijkheden of middelen hebt gevonden. Een andere uitleg is dat je in het bezit bent van erkenning vanuit het hiernamaals, of van de engelen.

Een droom of visioen over een ring met een robijn vertelt je over de oneindige cyclus van het leven, je ervaart iets groots, succesvols, krachtigs en je kunt rijkdom verwachten. Een andere uitleg is dat de robijn ook een jaloerse reactie kan vertegenwoordigen, of dat je afgunst kunt verwachten omdat je nu eenmaal een hoge vlucht maakt in je leven die andere mensen ook graag zouden willen.

Als je een ring draagt met een saffier erop vertelt dit je over de oneindige cyclus van het leven, misschien is het iets vrouwelijks en neem je een onverwacht succesvolle gok waarin je veel rijkdom en geluk kunt verwachten. Een andere uitleg is dat de saffier een negatieve druk uitoefent op je balans in je relatie of je leven en dat je moeilijkheden kunt verwachten, in je leven of in relaties.  

Dromen of visioenen over het dragen van een ring met een smaragd erop vertelt je over de oneindige cyclus van het leven, misschien dat je iets kunt zuiveren, krachtig kunt zijn zodat je je ware zelf kunt ontdekken. Een ander uitleg is dat een ring met smaragd ook een andere innerlijke onverwachte kant van jezelf laat zien; misschien nogal vol van zichzelf en heel erg krachtig, dit kan zowel positief als negatief worden uitgelegd.

 

 


Rits, Vastzittende rits, Gebroken rits   

Een droom of visioen over een rits vertelt je over het willen openen van oude problemen, gevoelens, emoties, angsten en obstakels uit het verleden, zodat deze hun eigen weg kunnen vinden. Een andere uitleg is het verlangen naar seksualiteit en openheid, eerlijkheid en communiceren in het leven die je kunt ervaren.

Een gebroken of vastzittende rits vertelt je dat de problemen uit het verleden maar moeilijk of niet kunnen worden opgelost, je weet gewoon de obstakels niet te overwinnen. Een uitleg is dat je moeite kunt hebben jezelf in de hand te houden in onhandige of openbare situaties.

 

 

Ronde tafel

De ronde tafel dromen en visioenen vertellen je de manier waarop je in het leven staat; niet in het middelpunt, maar verdeeld over alle facetten van het leven, iedereen die erbij betrokken is, alle elementen enzovoorts. De ronde tafel weerspiegeld een cirkel, het oneindige, dat wat niet stopt, geen begin en ook geen eind. Een andere uitleg is dat de rond tafel heelheid vertegenwoordigd, het juiste gevonden hebben in je leven. Een alternatieve uitleg is dat de over een ronde tafel je iets vertellen over de sociale verbintenissen en de mogelijkheid voor een samenzijn, sociaal zijn met mensen die een betekenis voor je hebben. Nog een alternatieve uitleg is de ronde tafel een deel van jezelf vertegenwoordigt, het deel van je hart wie je toelaat aan de tafel. De ronde tafel is een weerspiegeling van je hart, je ware zelf, maar ook hoe je in het leven staat en hoe je jezelf wilt profileren en hoe je je voelt.

  


Rok

Dromen of visioenen over een jurk en rok vertellen je over het vrouwelijke aspect, maar ook een vrouwelijke energie die tot uiting komt en dit doet zonder beperkingen. Een andere uitleg is dat je een wat vrouwelijke en intellectuele interpretatie of blik op een situatie in je leven hebt. Nog een andere uitleg is dat de jurk schoonheid, seksualiteit, reinheid en gezondheid voorstelt.

 

 


Roken, Stoppen met roken  

Als je droomt of een visioen hebt dat je aan het roken bent, vertelt dit je dat je jezelf en anderen probeert af te schermen voor je emoties en je uitingen. Je zou moeite kunnen hebben mensen toe te laten in je vriendenkring of toe te laten jouw emoties en gevoelens te zien. Een andere uitleg is dat roken je vertelt dat je energie en kracht probeert te halen uit iets wat ongezond is voor je.

Als je droomt over het stoppen met roken dan vertelt het je dat je een ongezonde situatie achter je aan het laten bent, al heb je wel doorzettingsvermogen nodig om dit succesvol los te laten in je leven.

 

 


Rollercoaster, Achtbaan, Achtbaan zien  

Als je droomt of een visioen ziet dat je in een achtbaan of rollercoaster rijdt, geeft dit aan dat je onstabiel gedrag of een situatie ervaart. Het kan veroorzaakt zijn door een situatie, relatie, problemen of emoties, waardoor je regelmatige ups en downs kunt ervaren waarop je geen controle hebt.

Dromen of visioenen over het zien van een achtbaan, vertellen je dat je het gevoel hebt een zeer hobbelige, onregelmatige periode achter je te laten. Een andere uitleg is dat je juist een periode met ups en downs tegemoet gaan, en dat je daarop geen controle kunt uitoefenen behalve door mee gaan met de situatie.

 


Rolschaatsen, skaten vallen tijdens skaten   

Dromen of visioenen over rolschaatsen, skaten vertellen je over je vermogen om altijd te proberen om in balans te blijven. Je maakt gebruik van je eigen kracht, vastberadenheid en wilskracht om verder te komen en je doelen te bereiken in het leven.

Val je tijdens het rolschaatsen, skaten in je droom of visioen, dan vertelt het je dat je de balans in het leven bent verloren, je bent je eigen kracht verloren en de vastberadenheid is zachter geworden.

   

 


Rolstoel, Zitten in een rolstoel, Rolstoel duwen  

Dromen of visioenen over een rolstoel vertellen je dat je ondanks tegenslag of beperkingen in het leven, zowel geestelijk en lichamelijke als financieel toch in staat bent om eventuele creatieve vooruitgang te boeken; je moet op zoek naar oplossingen voor je beperkingen. Een alternatieve uitleg is dat je op je eigen benen moet leren staan in plaats van steeds van anderen afhankelijk te zijn. Misschien voel je je hulpeloos en niet begrepen in het leven, maar hulp vragen is niet verkeerd. Een andere uitleg zou kunnen zijn dat anderen met je sollen, je moet voortaan beter voor jezelf opkomen in het leven.

Zit je in een rolstoel en ga je zelfstandig vooruit in je droom of visioen, dan vertelt het je dat je de beperkingen of tegenslagen in het leven zowel geestelijk en lichamelijk als financieel, creatief en met kleine aanpassingen hebt overwonnen. Je hebt de oplossing gevonden en gaat langzaam maar zeker vooruit.

Dromen en visioenen over het duwen van een rolstoel vertelt je dat je sommige karaktereigenschappen of beperkingen in het leven zowel geestelijk en lichamelijk als financieel als een last beschouwt, kleine en grote problemen kun je niet zelfstandig te lijf. Je krijgt de middelen om creatieve oplossingen te zoeken, maar je weet gewoonweg niet hoe je hier gebruik van kunt maken, je blijft de last groter vinden dan het zoeken naar een oplossing.

 


Roltrap, Buiten roltrap, Roltrap nemen  

Wanneer je omhoog gaat met een roltrap in een droom of visioen vertelt dit je dat je zonder al teveel inspanning hogerop zult raken in je leven. Een andere uitleg is dat de roltrap staat voor spiritueel inzicht en het gemak van geloven in je eigenwaarde.

Als je met de roltrap naar beneden gaat vertelt dit je dat je je ervan bewust bent achteruit te gaat in het leven, dat je tegenslag ervaart en verdriet hebt dat je niet de baas kunt. Je hebt het gevoel alsof je een stapje terug moet doen in je leven om inzicht te krijgen in je situatie. Een roltrap die buiten bedrijf of werking is in je droom vertelt je dat je op dit moment niet hogerop weet te komen, je moet meer gebruik maken van je creativiteit en geduld hebben voor je klaar bent om succes te hebben in je leven.

 

 

 


Roodfruit Bramen, Bosbessen, Rode bes, Frambozen

Dromen of visioenen over rood fruit duiden op gezondheid, nieuwe inzichten en mogelijkheden die in de zomer tot bloei komen. Rood fruit vertelt je ook over eenvoud en vruchtbare kansen in de zomermaanden die kunnen leiden tot zoethoudertjes, of tijdelijke veranderingen. Een alternatieve uitleg is saamhorigheid en geluk.

 

 

 

 

 


Rotsen, Rots, Steile rots beklimmen, Val je van een rots 

Rotsen in je droom of visioen vertellen je over de bewustwording of projectie van obstakels die je moet overwinnen, hoe hoger de rots hoe meer tegenslag of problemen je ervaart en hoe meer kracht je nodig hebt. Een andere uitleg is dat de rots een verwijzing is naar borsten van een vrouw, dan vertelt dit je over vrouwelijke energie, vrouwelijke kracht in je leven die je nodig hebt om de tegenslag te overwinnen. Een ander uitleg is duurzaamheid en stabiliteit, een verbinding aangaan in een relatie die een goede en solide basis gaat vormen. Nog een andere uitleg is dat veranderingen in je leven kunnen overwegen waarin je de behoefte hebt om een stevigere basis te hebben. Een alternatieve uitleg is koppigheid, geen harmonie en ongelukkig zijn in het leven.

Als je droomt of een visioen hebt dat je een steile rots beklimt vertelt dit je over de strijd, obstakels, problemen, hindernissen en teleurstellingen die je tegenkomt in het leven. Vergeet niet dat je eerst naar boven moet, om de top van iets te bereiken.

Val je van de rotsen af in je droom of visioen dan vertelt het je dat je het gevoel hebt dat je volledig onderuit bent gegaan, je totaal de controle bent verloren en geen uitweg meer weet naar boven, en je daardoor gewoon maar loslaat, niet wetend waar je terecht komt. Een andere uitleg is dat je nog niet klaar bent en dat je eerst het verleden op moet lossen voor je veranderingen door kunt voeren in je leven.

  

 


Rouwkleding, Rouwkleding dragen  

Dromen en visioenen over het dragen van rouwkleding vertellen je dat je het verleden los moet laten, oplossingen komen als je inziet hoe je verder kunt met je leven, en hoe dingen zijn, en gaan veranderen. Een andere uitleg is dat je je voorbereidt op het eind van een project, wens, droom of een innerlijke verandering. Nog een andere uitleg is dat je klaar bent met rouwen over een geliefde persoon die je ontnomen is in het leven; het is nu tijd om verder te gaan met je leven.

Als er veel mensen om je heen rouwkleding dragen in je droom of visioen, dan vertelt het je dat er mensen in je omgeving je veranderingen en ontwikkelingen steunen. Een andere uitleg is dat de mensen om je heen een deel van je karaktereigenschappen bezitten die je projecteert op jezelf, de eigenschappen van de persoon zijn positief aan het veranderen ten opzichte van jouw karaktereigenschappen. Het kan ook zijn dat jij de eigenschappen van de ander beter accepteert.

 

 


Rouwstoet

Visioenen en dromen over een rouwstoet vertellen je over de weg naar een nieuw begin in je leven, dit kan op gebied van werk, emoties, relaties, innerlijk, reis of familie zijn. Je wordt gesteund door de mensen om je heen, deze helpen je door deze afwerking heen. Een alternatieve uitleg is dat je bereid bent om anders te zijn dan andere mensen om je heen en graag je eigen weg gaat.

 

 


Rug

Dromen of een visioen over het zien van een rug vertellen je over het verleden en de persoonlijke bagage die je mee draagt. Een andere uitleg is dan ook dat je gedrag soms wat te glad of te gemakkelijk te noemen is. Een alternatieve uitleg is, dat je in een situatie zit waar je nog niet klaar voor bent. De volgende stap is dat je eerst nog wat problemen moet overwinnen.

 

 


Rugzak, Rugzak inpakken, Gescheurde rugzak, kapotte rugzak, diefstal rugzak   

Dromen en visioenen over een rugzak vertellen je over de verantwoordelijkheid die je met je meedraagt, de rug is ook een weerspiegeling van je hart, dat wat je in je rugzak stopt zijn je lasten, wensen, dromen, je karaktereigenschappen, je ware ik, en de innerlijke en uiterlijke kennis, maar dan vooral vanuit het verleden gezien.

Dromen of visioenen over het inpakken van een rugzak vertellen je dan ook dat je de lasten met je meeneemt, lasten die je misschien beter kunt loslaten; het zijn dan ook lasten uit het verleden.

Een gescheurde of kapotte rugzak vertelt je dan ook dat je zware lasten uit het verleden te verduren hebt.

Diefstal van een rugzak in je droom of visioen vertelt je dat je het verleden hebt losgelaten, je bent er klaar mee. Het is tijd voor iets nieuws in je leven, en je hebt het gevoel dat je eindelijk verlost en vrij bent om te gaan waar je wilt.

 

  


Ruggengraat

De ruggengraat in je droom of visioen vormt de basis van je leven, je manier van doen, het karakter, maar ook de dingen van het leven en niet te vergeten de hobbels die je moet overwinnen. De ruggengraat vertelt je samen met het skelet hoe je in het leven staat en hoe wij communiceren, wat we hebben overwonnen en welke wonden nog open zijn.

  


Ruimteschip

Als je droomt of een visioen hebt over een ruimteschip dan vertelt dit je over creativiteit en ontdekkingen in het leven. Een andere uitleg is dat het staat voor de spirituele, innerlijke reis waarin je jezelf zal ontdekken en ontwikkelen. Je zou een andere invalshoek moeten overwegen, ongeacht hoe vreemd of anders dit is, want dan ga je groeien en succes hebben. Een andere uitleg is dat je een situatie tot een grote hoogte en inzicht kan leiden, iets waarvan je niet had verwacht dat het zou lukken.

 


Ruïne, Ruïne uit de oudheid  

Dromen of visioenen over een ruïne vertellen je over de afspraken die niet nagekomen zullen worden of zakelijke tegenslagen; een slechte oogst en een slechte gezondheid zullen hierdoor naar je toekomen. Een andere uitleg is dat een ruïne staat voor niet afgemaakte, afgelopen projecten die geen waarde voor je toekomst hebben.

Dromen of visioenen over ruïnes uit de oudheid vertellen je dat je verre reizen zult maken. Je zult je triest voelen na het bereiken van een gekoesterd doel. Een andere uitleg is dat een ruïne staat voor het verleden opnieuw willen beleven, je moet het verleden loslaten om tot rust te kunnen komen.

 

Ruzie, Ruzie maken 

Ruzie in je dromen of visioenen vertellen je iets over de manier waarop je in het leven staat, waarop je tegen de situatie aankijkt en/of hoe jezelf hebt gehandeld naar de betrokken toe. Het weerspiegeld hoe je voelt, het weerspiegeld je angst, je twijfels, gevoelens maar ook je emoties en boos zijn op jezelf.

Dromen en visioenen over ruzie gaan eerder over jezelf en je innerlijke conflicten dan over een echte ruzie met uitzonderingen daar gelaten. Als alternatief geven ruzie dromen en visoenen onmacht, onkunde aan, conflict met andere mensen en tegenwerking waar je geen controle op hebt. 

 

 


Röntgenfoto

Dromen of visioenen waarin er een röntgenfoto wordt gemaakt, vertellen je dat je inzicht wilt in je lichamelijke gesteldheid en in je geestelijke leven voor dat je verder gaat. Een andere uitleg is dat een röntgenfoto staat voor de angst dat iemand de waarheid zal ontdekken, je ware zelf, je meest pure ik. Een alternatieve uitleg is dat je het gevoel hebt dat je wordt bedrogen door een persoon of situatie in je leven. Weer een andere uitleg is dat het zou kunnen dat een probleem je dwars zit, maar dat je door begint te krijgen hoe het werkelijk in elkaar zit; je onderzoekt jezelf.