Home » Droom » Letter U

Letter U

 

Ufo

Een ufo in je droom of visioen vertelt je over het verlangen om je spirituele doel in het leven te vinden. Een andere uitleg is dat je een enigszins eigenaardige houding hebt naar andere mensen toe. Je zou dan moeten proberen je voeten meer op de aarde te houden en niet altijd rond te willen zweven. Een alternatieve droom of visioen uitleg zou kunnen zijn dat je het gevoel hebt vervreemd te zijn van je omgeving en personen om je heen.

 

 

Ui, Uien eten, Uien 

Het in een droom of visioen zien van uien vertelt je onderdrukte emoties, tranen, gevoelens die je moet uiten, het loslaten en verwijderen van alles wat niet meer nodig is in je leven. Een andere uitleg is het ervaren van tegenslag, obstakels maar ook twisten, twijfels en jaloezie.

Als je uien eet in je droom of visioen duidt dit op de bewustwording dat je al het oude moet loslaten, dus een geestelijke reiniging. Een andere uitleg is tegenstand, jaloezie, twisten en twijfels de baas zijn en overwinnen in het leven.

Het zien van uien op het land, vertelt je dat er voldoende bewustzijn is maar ook gevaar en rivaliteit om op je hoede en wakker, slim en positief te blijven. Een andere uitleg is het ervaren van de emoties om tot rust te kunnen komen en meer balans te vinden in je leven. Een alternatieve uitleg is dat het staat voor het verdrijven van negatieve energieën, duistere krachten, magie en angsten dat het duister of het negatieve de overhand gaat nemen in je leven.

 

 

 

Uitdijen, Gedijen

Visioenen of dromen over het uitdijen van iets of gedijen in iets, vertellen je dat je onzeker bent over je voorkomen en jezelf te kort wilt doen. Een andere uitleg is dat rijkdom, wijsheid en innerlijke liefde aan het groeien is, en je daardoor meer kunt verteren en voor andere mensen kunt gaan betekenen.

 

 

Uitgeverij, Werken bij Uitgeverij 

Dromen of visioen over een uitgevrij vertellen je over de levenslessen die je hebt geleerd en die je kunt doorgeven aan andere mensen in je omgeving. Een andere uitleg is dat een uitgeverij staat voor dienstbaarheid, mensen helpen, inzichten, geestelijke ontwikkelingen, samenwerking en winst maken met kennis. Een andere uitleg is dat je je betrokken voelt bij een ontwikkeling op emotioneel, zakelijk en innerlijk gebied waarmee je weleens hoge ogen kunt gaan gooien in het leven.

Visioen of dromen waarin de uitgeverij jouw werk afwijst vertellen je dat je nog niet klaar bent met de ontwikkelingen en dat je het nog eens onder de loep moet nemen. Maar dat je wel op de goede weg bent in je dienstbaarheid, gevoelens, emoties en kennis, maar kleine stappen vooruit geeft je meer rust en zekerheid.

 

 

 

Uitgemergeld 

Dromen en visioenen waarin je uitgemergeld bent vertelt je iets vermoeidheid, stress, burn-out klachten kunt hebben. Er is iets in je leven dat je onder controle heeft, het weerspiegeld de manier waarop je jezelf op dit moment voelt. Je doet als het ware jezelf te kort, je kunt niet je ware zelf zijn. Een andere uitleg is dat uitgemergeld ook een weerspiegeling kan zijn van ziekte en geestelijke problemen die te maken hebben met eten, voeding, stress etc. 

 

 

 

Uitgraven, Jezelf uitgraven 

Dromen of visioenen over dat je uitgegraven wordt vertellen je dat je loslaat, problemen van je afschudt klaar bent of op adem komt omtrent verplichte werkzaamheden die voortkomen uit stress, werk en onbalans in je leven. Een andere uitleg is het ervaren van beperkingen in je vrijheid, stress, overmaat en vooral het verlies van controle over je eigen leven, maar nu vindt je een oplossing voor de ongezonde situatie.

Dromen of visioenen over dat je jezelf uitgraaft vertellen je dat je zelf de te grote hoeveelheid werk, problemen loslaat een vermindert, waardoor je weer rust en overzicht krijgt in je leven. Een andere uitleg is dat je door je eigen problemen en je eigen hoeveelheid werk, werk op de schouders van iemand anders hebt geschoven, maar of dat een succes is daar kom je in de loop van de tijd achter. Een andere uitleg is het hervinden van een eigenschap of deel van je persoonlijkheid uit het verleden dat je totaal was vergeten, maar ook de kennis, wijsheid van een vorig leven dat je was verloren.

Dromen of visioenen over het uitgraven van een vervoersmiddel zoals een fiets, brommer of een auto, vertelt je dat de innerlijke reis die je aan het maken was, je eerst compleet in beslag nam, maar nu heb je de controle weer gevonden en de oplossing om verder te groeien in eigen handen genomen. Een andere uitleg is het hervinden van iets uit het verleden dat je totaal was vergeten.

 

 

Uithuwelijken

Als je droomt of een visioen hebt dat je wordt uitgehuwelijkt dan vertelt dit over de angst om je te binden en angst dat je alleen achter blijft, en als een oude vrijer overschiet in het leven. Een andere uitleg is dat je moeite hebt met de kracht of karaktereigenschappen van een andere persoonlijkheid in je omgeving.

 

  

Uitkleden, Uitgekleed worden 

Als je droomt of een visioen hebt dat je jezelf uitkleedt vertelt dit je dat je eerlijk moet zijn en je werkelijke gevoelens zou moeten openbaren en uiten naar andere mensen toe. Een andere uitleg is dat het uitkleden staat voor tevredenheid, geen schaamte, ontdekken, je zelf kunnen zijn, zekerheid en voorspoed. Een alternatieve uitleg is dat deze droom of visioen duidt op je seksualiteit die je probeert te uiten.

Een droom of visioen waarin je wordt uitgekleed door een andere persoon gaat over de hulp die je krijgt en probeert je gerust te stellen dat je best tevreden mag zijn met je voorkomen, of met je innerlijk. Een andere uitleg is het projecteren van je mannelijke en/of je vrouwelijke energie op de persoon die je helpt uitkleden, deze eigenschappen helpen je met het openen van je ware zelf, je ware hart en overwinning op persoonlijke problemen.

 

 

Uitmesten

Als je een visioen of droom ziet over het uitmesten van een stal, dan vertelt dit je over het opruimen van oude emotionele zweren die vooral betrekking hebben op je hart. Maar ook het opruimen van al je innerlijke pijnen en obstakels die je niet weer te overwinnen. Een belangrijk uitleg is dat je een projectie of spiegeling maakt van de karaktereigenschappen en fouten, obstakels, en instincten die je aan het opruimen bent, je mest dus je eigen problemen uit.

 

 

Uitstrijkje

Als je droomt of een visioen hebt over een uitstrijkje maken, vertelt dit je dat je aan het onderzoeken bent of je innerlijke veranderingen te maken hebben met je twijfels en vragen over het leven dat je nu leidt. Een andere uitleg is dat een uitstrijkje staat voor lichamelijke ongemakken en dat de opgekropte emoties van het verleden moeten worden onderzocht om te kunnen veranderen en te kunnen verbeteren. Een alternatieve uitleg is dat een uitstrijkje staat voor bewustwording, verdriet, pijn, angst en lichamelijke veranderingen die je moet doorstaan in je leven.

 

Uitverkoop

Als je droomt of een visioen hebt dat iets in de uitverkoop is, vertelt dit over de mogelijkheden die al binnen je bereik liggen in je leven, je hebt dit moment afgewacht en je kunt nu gaan oogsten. Een andere uitleg is dat je jezelf op een bepaald gebied onderschat en vindt dat je exclusieve dingen in het leven niet verdient. Een alternatieve uitleg is dat de uitverkoop staat voor overal het beste uit proberen te halen, nog beter dan goed willen zijn.

 

 

Uitzet

Dromen of visioenen over het verzamelen van een uitzet of het hebben van een uitzet vertellen je dat je je innerlijk aan het voorbereiden bent om een nieuwe kans in je leven te nemen. Vaak is dit een kans of droom waarmee je al lang rondloopt. Nu beginnen de puzzelstukjes in elkaar te vallen en je begint te beseffen dat je bijna klaar bent voor een nieuwe reis in je leven, stapje voor stapje heb je dit voorbereid of ga je iets ontdekken.

 

Ultimatum

Als je in je droom of visioen een ultimatum stelt, vertelt dit je dat je je innerlijk bewust bent van de tijd van het leven, en de dingen die je daarvoor kunt en moet doen om tot een bepaald doel te komen in je leven. Een andere uitleg is dat je de lat te hoog hebt gelegd in je leven, en je nu tot de conclusie moet komen dat je het niet kunt halen en dat het niet reëel is. Een alternatieve uitleg is dat stress en spanningen, conclusies, meningen, pogingen tot lijmen of oplossen, ruzies en samenwerking je worden voorgespiegeld. Om tot conclusies te komen, moet je nu beslissen wat je gaat doen.

 

Uniform, Mensen in uniform 

Als je droomt of een visioen hebt dat je een uniform draagt vertelt dit je over je verlangen om deel uit te maken van een groep mensen. Het kan ook betekenen dat je teveel luistert naar de mening van anderen en je hiernaar gaat gedragen en je aanpassen, ongeacht je eigen mening. Een andere uitleg is dat een uniform kracht, macht en het verlangen te overwinnen je leven beïnvloeden, maar dit kan zowel positief als negatief worden ervaren.

Als je mensen in vreemde uniformen ziet vertelt dit dat je onrust of onbalans ervaart tussen je mannelijke en vrouwelijke energie. Een andere uitleg is de zoektocht naar je ware zelf, je meest diepe zuivere ik, maar ook de behoefte om je anders voor te doen dan wie je werkelijk bent.

 

 

 

Universum

Dromen of visioenen waarin het universum voorkomen gaan over de manier waarop je jezelf spiritueel aan het ontwikkelen bent. De verbinding met je gidsen, helpers, spirit en natuurlijk het hiernamaals. De zoektocht naar meer, de zoektocht naar inzicht, jezelf, je vorig leven, je levensopdracht enzovoorts. Een andere uitleg is het vinden van je eigen creativiteit en je levenspad. Nog een andere uitleg is het zien van het grotere plaatje, het grotere geheel en het vinden van verdiepende antwoorden. 

 

  

 

Uranus 

Dromen en visioenen waarin de planeet Uranus voorkomt vertelt je originaliteit, vrijheid en individualiteit. Jezelf vinden en jezelf aan de wereld laten zien, je niet aanpassen aan andere mensen en/of je omgeving. Nog een andere uitleg is dat Uranus staat voor de mannelijke energie die tot uiting mag gaan komen en/of tot uiting komt in je leven. Een alternatieve uitleg is dat je opzoek bent naar het onbekende, dat je nog niet weet waar je levenspad naar toegaat en/of dat je niet opzoek bent naar duidelijkheid en zekerheid maar dat je kiest voor het onverwachte.   

 

Urine

Een droom of visioen over urine vertelt je over het zuiveren van emoties, problemen, gevoelens, je diepste innerlijke ik en het loslaten van oude problemen. Een andere belangrijke uitleg is de persoonlijke gevoelens die je hebt afgewezen en waar je graag vanaf bent. Een andere uitleg is de innerlijke ontwikkelingen en wijsheid die je in het verleden hebt opgedaan.

 

Urinoir

Een droom of visioen over een urinoir vertelt je over de behoefte om op te ruimen, oude emoties te verwijderen uit je leven, schoonmaken en achter je te laten. Een andere uitleg is het ervaren van wanorde in je persoonlijke relaties en in je leven. Een andere uitleg is dat een urinoir staat voor uitingen van emoties die je met ander mensen kunt delen, zoals lotgenoten of mensen met dezelfde problemen.

 

  

Urn

Een urn in je droom of visioen vertelt je dat je opgebrand of uitgeput bent en tevens uitgedoofde gevoelens hebt in je leven. Een andere uitleg is het verlangen naar het verleden dat je hebt bewaard, zodat je later er nog eens aan terug kunt denken en kijken. Een andere uitleg is dat de urn staat voor iets wat je niet los wilt laten in je leven, ondanks de tijd die verder gaat.