Home » Droom » Letter V

Letter V

 

Vaas, Bloempot, Drinken uit vaas, Gebroken vaas 

Dromen of visioenen over een vaas of bloempot vertellen je dat je van huiselijke harmonie zult genieten en tevreden kunt zijn met je vorderingen richting je levensdoel. Een andere uitleg is het vinden van geluk, tevredenheid of een hartenwens die in vervulling gaat komen.

Dromen of een visioen dat je uit een vaas of bloempot drinkt vertellen je over de behoefte aan innerlijke genezing, en schoonmaken op een natuurlijk manier. Een andere uitleg is het ervaren van tijdelijke veranderingen, interesse en gevoelens die je misschien wat meer spanning gaan geven.

Het zien van een gebroken vaas of bloempot in je droom of visioen vertelt je dat je het gevoel hebt dat je lichamelijke en misschien ook geestelijke tegenslag ervaart. Het is een weerspiegeling en reflectie van je ware gevoelens, tegenslag, mogelijkheden, en een gebroken hart, verlies van een geliefde. Een andere uitleg is de weerspiegeling van het feit dat de innerlijke woede, angst, pijn en verdriet, gebroken zijn. Zie ook bloemen

 

  

Vaccinatie

Als je droomt of een visioen hebt dat je wordt gevaccineerd, vertelt dit je dat je je kwetsbaarheden moet overwinnen en moet proberen dit in te zien. Een andere uitleg is de bewustwording van innerlijke genezing, geestelijk overwinning op obstakels en problemen die je niet hebt overwonnen.

Een andere uitleg is dat de obstakels en problemen die je aanhankelijkheid lijken te kwetsen in het leven, op lange termijn goed voor je blijken te zijn en je gaat er de vruchten van kunnen plukken.

 

  

Vacuüm

Een vacuüm in je droom of visioen vertelt je over de gevoelens van leegheid en benauwdheid die je kunt voelen in het leven. Nog een andere uitleg is de bewustwording van genezing en geestelijke overwinning. Een alternatieve uitleg is dat je je houding dient te veranderen en moet aanpassen naar de wensen van nu.

 

Vader

Dromen of visioenen over je vader vertellen je dat je behoefte hebt aan een mannelijke persoonlijkheid, en mannelijke energie, bescherming en oerkracht van een mannelijke persoon uit je omgeving. Een andere uitleg is dat je vaderlijke gevoelens dienen te helen, je bent uit balans en dit kan komen door je band met je eigen vader en de miscommunicatie, de overeenkomsten maar ook verschillen worden uitgelicht. Een belangrijke uitleg is de projectie of spiegeling van de karaktereigenschappen van je vader die je wilt bezitten. Een alternatieve uitleg is de wens om vader of moeder te worden.

 

Vagina, Vieze vagina, Bloed uit vagina, Vies van eigen vagina  

Als je eigen vagina voorkomt in je droom of visioen, dan vertelt dit je over vrouwelijkheid, vrouwelijke energie en de seksuele behoeftes die je hebt in je leven. Een andere uitleg is vruchtbaarheid, nieuwe kansen, mogelijkheden, projecten, wensen en ideeën die succesvol zijn. Een belangrijke uitleg is de baarmoeder en geboorte van je lichaam. Nog een andere uitleg vertelt je over de behoefte aan veiligheid en verzorging.

Dromen en visioenen over een vieze vagina vertellen je dat je behoefte hebt om oude problemen, obstakels of personen te verwijderen uit je leven, je bent je bewust van persoonlijke ongewenste eigenschappen die je wilt los laten. Een andere uitleg is het herzien van vruchtbare nieuwe kansen, mogelijkheden, projecten, wensen of ideeën.

Als je bloed verwijdert of er komt bloed uit je vagina dan vertelt dit je over de geboorte van een project waarin je met bloed, zweet en tranen aan hebt gewerkt en een succes zal zijn. Het staat ook voor obstakels overwinnen, problemen, emoties en alles loslaten en geduld hebben. Een andere uitleg is dat je in de een overgangsperiode zit in je leven, of dat je als vrouw in de overgang zit, en je bewust wordt van de veranderingen van je lichaam.

Wanneer je in je droom vies bent van je eigen vagina vertelt dit je dat je in het echte leven misschien wat onzeker bent of je onwaardig voelt. Een andere uitleg is dat je de behoefte hebt om oude problemen, obstakels of personen te verwijderen uit je leven, je bent je bewust van persoonlijke ongewenste eigenschappen die je wilt los laten.

 

  

 

Vakantie

Een droom of visioen over vakantie vertelt je over de behoefte aan een moment voor jezelf, bijtanken "spiritueel, lichamelijk en/of geestelijk tot rust komen". Een andere uitleg is dat deze droom of visioen je ook vertelt dat je verlangen om te ontsnappen aan je verantwoordelijkheden je hoog zitten en je echt toe bent aan een rustmoment in je leven. Een andere uitleg is dat het ook vertelt over de familieaangelegenheden, een persoonlijke verhouding die je met hun hebt ervaren of ervaart op dit moment in je leven. Dromen en visioenen over vakantie weerspiegelen hoe je jezelf op dit moment voelt, hoe je in de situatie staat en/of dat wat je nodig hebt. Bezinning en rust en ruimte creëren in je leven is een must. Een alternatieve uitleg is dat vakantie dromen en visioenen je op een andere manier naar de situatie kunt kijken door de ogen van iemand anders of de dingen niet zwart/wit zien maar positief enzovoorts. Nog een andere uitleg is dat je een bewustwording ervaart van het feit dat jezelf keuzes kunt maken, jezelf verantwoordelijk bent voor je leven enzovoorts. Als aanvullende alternatieve uitleg is dat de vakantie een nieuwe periode aangeeft, nieuwe rond en nieuwe kansen en mogelijkheden. Ruimte scheppen en emotioneel evenwicht vinden en een ontspannen houding aannemen ongeacht wat er op dit moment in je leven speelt.  

 

Vakantiehuis, Zomerhuis, Luxe huis 

Dromen of visioenen over een zomer- of vakantiehuis, vertellen je dat je waarde hecht aan de basis dingen in het leven, je geniet van kleine dingen. Je bent een persoon die het leven waardeert, en de situatie waarin je je bevindt heeft je voldoende te bieden, je hebt geen geld nodig om gelukkig te zijn. De behoefte aan een moment voor jezelf, bijtanken "spiritueel, lichamelijk en/of geestelijk tot rust komen". Een andere uitleg is dat deze droom of visioen je ook vertelt dat je verlangen om te ontsnappen aan je verantwoordelijkheden je hoog zitten en je echt toe bent aan een rustmoment in je leven. Een andere uitleg is dat het ook vertelt over de familieaangelegenheden, een persoonlijke verhouding die je met hun hebt ervaren of ervaart op dit moment in je leven. Een andere uitleg is dat je behoefte hebt aan rust, reinheid en ontspanning en vooral even tot jezelf willen komen, of misschien wel spirituele verbindingen zoeken door te willen aarden, of je bent op zoek naar innerlijke wijsheid of naar de natuur.
Een luxe of groot zomerhuis in je droom of visioen vertelt je dan ook over voorspoed, rijkdom en rust ten aanzien van je financiële behoeftes. Een andere uitleg is dan ook dat je een veel krachtiger persoon bent dan je laat zien en dat je meer aankunt in je leven of meer verdient dan je nu bezit. Hoe groter je huis, hoe groter de behoefte aan een moment voor jezelf, bijtanken "spiritueel, lichamelijk en/of geestelijk tot rust komen".

 

 

   

Vakbond

Als je droomt of een visioen hebt dat je in een vakbond zit vertelt dit over je collectieve acties die je probeert op te zetten om je mening te geven. Dat is dan vaak iets dat in ieders voordeel werkt en men kan profiteren van jouw vasthoudendheid in je mening. Een andere uitleg is dat de vakbond staat voor je mening laten aansluiten bij mensen. Je moet zodoende afwachten, vertrouwen hebben en ervan uitgaan dat ze hierna eerlijk en oprecht zullen handelen. Je legt het lot in handen van andere mensen.

 

 

 

Val, Vast in val, Val plaatsen  

Als je droomt dat je een val plaatst, vertelt dit je dat je wanhopig probeert vast te houden aan een bepaalde relatie, oude gewoontes en negatieve eigenschappen. Een andere uitleg is dat je specifieke eigenschappen wilt onderzoeken, en daarvoor neem je geen zachte maatregelen, maar probeert het met harde hand.

Dromen en visioenen over dat je in een val zit vertellen je dat je je opgesloten voelt in het leven, en dat je geen uitweg kan vinden zonder hulp van buitenaf te krijgen. Een andere uitleg is dat je bent gebruikt, gemeenheid, valsheid niet hebt gezien in je leven en nu ben je er met open ogen ingelopen.

 

 

 

Valentijn, Valentijnskaart 

Een visioen of droom uitleg over Valentijn vertelt je over de wensen om je gevoelens te uiten en te delen. Maar ook om geliefd te worden en romantiek in je leven te ervaren. Een andere uitleg is dat je balans ervaart tussen je mannelijke en vrouwelijke energie.

Een droom of visioen waarin je een valentijnskaart of brief stuurt vertelt je dat je meer liefde en genegenheid zou moeten tonen naar jezelf toe, maar ook naar andere mensen. Een andere uitleg is dat je wilt communiceren over je ware gevoelens, je reflecteert je ware gevoelens op de kaart of brief zodat je je ervan bewust kan worden wat er echt speelt in je leven. Nog een andere uitleg is het verlangen naar een liefde uit het verleden, het hunkeren naar deze verloren geliefde zodat je het een plek kunt geven in je leven.

  

  

 

Vallei, Vallei betreden 

Als je droomt of een visioen hebt dat je in een vallei bent vertelt dit je over de behoefte aan bescherming en veiligheid in je leven. Een andere uitleg is het dromen van een perfect vruchtbaar leven dat je graag zou willen leiden. Een alternatieve uitleg is dat de vallei staat voor dagdromen en visualiseren. De weg die je kunt uitstippelen biedt de mogelijkheid om dit om te zetten in waarheid, mits je veel geduld hebt.

Wanneer je een vallei in je droom of visioen betreedt vertelt het je over de dood en sterven, maar ook over de wedergeboorte die je kunt ervaren in een project of situatie in je leven die hierna opnieuw kan gaan groeien en bloeien. Om succesvol te groeien en te leren, is dit een noodzakelijke weg in het leven.

  

Vallen

Dromen of visioenen waarin je valt vertellen je over een erkenning van bepaalde onzekerheden en angsten, problemen, emoties, gevoelens en obstakels die je hebt in je leven. Een andere uitleg is dat je je overweldigt voelt of dat je de boel even niet in de hand hebt in het leven; dit kan zowel op je werk als in je relatie zijn. Een alternatieve uitleg vertelt je dat je de basis kwijt bent en even niet kan meekomen met de drukte van het echte leven.

 

 

Vampier

Een vampier in je droom of visioen vertelt je over je diepste angsten, maar ook over het gevoel dat er iets of iemand is die je leegzuigt. Een andere uitleg is dat je verleiding en sensualiteit kunt ervaren. Een andere uitleg is dat de vampier staat voor de vrees en dood en de wedergeboorte in het leven. Nog een andere uitleg is dat de vampier staat voor tegenstrijdige beelden, zowel beschaafde adel als agressie en wreedheid komen voor in het leven. Nog een andere uitleg is dat je aangetrokken wordt door negatieve situaties die je niet de baas kunt. Een alternatieve uitleg is dat de vampier staat voor bloedtransfusie en het zuiveren van bloed. Nog een alternatieve uitleg is dat de vampier staat voor eeuwige liefde en het veranderen en aanpassen aan elkaar,s zodat je samen verder kunt in het leven.

 

  

Veemarkt, Veehandelaar

Als je droomt of een visioen hebt over een veemarkt vertelt dit je dat je karaktereigenschappen wilt veranderen, dit kan een positief karakter zijn maar ook een negatieve eigenschap. Een andere uitleg is dat de veemarkt staat voor eigenschappen die je graag wilt hebben maar niet in je bezit hebt, en je hiernaar op zoek bent. Een alternatieve uitleg is dat een veemarkt staat voor liefde voor andere mensen en dieren, evenals voor bewustwording van dierenleed.

Dromen of visioenen over een veehandelaar vertellen je dat je je bewust wordt van je karaktereigenschappen en die wilt aanpassen en verbeteren, door even naar andere mensen om je heen te kijken en daar van te leren, zodat je vooruit gaat in je leven. Een andere uitleg is dat het ook kan betekenen dat je goede eigenschappen in de handen van een ander legt die misschien niet over jouw leven kan beslissen en niet het goede maar het slechte naar boven haalt in je leven. Die manier van met je leven omgaan kan zorgen dat je een moeilijke tijd tegemoet kan gaan omdat je geen controle meer hebt over eigen ideeën en gevoelens.

 

 

 

Veer, vogelveer, Pauwveer, Feniksveer, Engelen veren 

Dromen of visioenen over een veer vertelt je over het ontvangen van een signaal, een boodschap en/of ondersteuning vanuit het universum. Misschien heb je om hulp gevraagd en nu heb je, je antwoordt ontvangen via je dromen en visioenen. De Veer vertegenwoordigd het element lucht en daarmee staat de veer in droomverbinding met verandering, energie en nieuwe aanvoer van kansen en mogelijkheden. 

Een vogelveer in je droom of visioen vertelt je over zachtheid, en lichtzinnigheid maar ook dat dingen je gemakkelijk afgaan. Een andere uitleg is het zien van signalen en tekenen van het hiernamaals die je kunt volgen, evenals inzicht, hulp en mogelijkheden. Nog een andere uitleg is dus dat je wordt aangespoord om aan het werk te gaan, nieuwe kansen aanpakken, mogelijkheden onderzoeken, uitvinden en vooral geloven in jezelf; je bent op de juiste weg. Een alternatieve uitleg is dat je juist problemen, dingen, ideeën, mogelijkheden of het verleden moet afronden voordat je iets nieuws kunt ondernemen. 

Pauwveer in je droom of visioen vertelt je over voorspoed, groeien en ontwikkelen. Maar vooral het ontvangen van signalen vanuit het universum, het hiernamaals. Een alternatieve uitleg is dat een pauwveer het boze oog, of tegenslag, laster vertegenwoordigd en daardoor als negatief kan worden omschreven.

Dromen of visioenen over veren die engelen je laten zien of die engelen achterlaten vertellen je iets over spirituele groei en ontwikkeling op het hoogste niveau. Wakker worden en bewustwording van het feit dat er meer is in het leven. Het zien en het bewust ervaren van je levenstaak. Het licht zien, het goddelijk aantrekken,  je zielstaak voldoen; maar ook het lot en dat wat moet gebeuren.

 Als je een feniksveer ziet in je droom of visioen dan vertelt dit over de dood en wedergeboorte in een situatie waarin je zit. De Feniksveer staat daarnaast ook voor verbinding met het magische, wonderen en spirituele in je leven en/of de bewust wording van het feit dat er meer is. Een andere uitleg is dat de veer innerlijke kracht, magie, zuiverheid, innerlijke kind en samenwerking tussen mannelijk en vrouwelijke energie vertegenwoordigd.

  

 

 

Vechten

Als je droomt of een visioen hebt dat je deelneemt aan een gevecht vertelt dit je over het willen uiten van je opgekropte woede, angsten, problemen, stress en agressie, maar ook de innerlijke onrust die je op dit moment in je leven ervaart. Een belangrijke uitleg is dat je jezelf projecteert op het gevecht, je valt dus jezelf aan. Een andere uitleg is de bewustwording van je karaktereigenschappen, persoonlijke en onopgeloste conflicten die je wilt overwinnen en wilt uiten. Een alternatieve uitleg is dat deze droom of visioen vertelt over een strijd die je meemaakt in het echte leven en je daarin een duidelijke mening wilt hebben.

 

 

 

Vegetariër

Dromen en visioenen over het zijn van een vegetariër vertellen je dat je moet letten op je voeding, chemische producten vermijden, vlees verminderen, en meer biologische producten gebruiken. Je innerlijke en uiterlijke gezondheid zullen zich verbeteren en daardoor zul je meer kracht bezitten dan je voorheen had gedacht dat je had. Een andere uitleg is dat je bewust bezig bent met de aarde, de cyclus van het leven, de natuur en dat je daarin aan het ontwikkelen en aan het groeien bent.

 

 

Veiligheidsspeld

Als je droomt of een visioen hebt over een veiligheidsspeld vertelt dit je dat een bepaalde situatie op het punt staat te knappen, wat veel angst en bezorgdheid teweeg zal brengen de komende tijd in je leven. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt dat het slagen van de relatie helemaal van jou afhangt, jij houdt alles bij elkaar. Een alternatieve uitleg is dat een veiligheidsspeld staat voor het vastpinnen aan een punt in je leven, waar je van hoopt dat deze ooit vruchtbaar zal worden.

 

 

Veldfles

Wanneer je droomt of een visioen hebt over een veldfles vertelt dit je dat je op zoek bent naar een makkelijke en eenvoudige manier om je emotionele behoeften te bevredigen. Een andere uitleg is dat de veldfles staat voor veiligheid en zekerheid tijdens moeilijke reizen, en tijdens het leven. Je neemt nooit een risico zonder erover na te hebben gedacht.

 

 

Veranda

Een droom of visioen waarin je op een veranda bent vertelt je over succes in een kwestie die jou angst bezorgt. Een andere uitleg is dat de veranda een verlenging is van je huis, het ware hart, je zit in een situatie waarin je nog niet naar buiten durft te komen en veilig bij je hart wilt blijven. Maar toch zet je de eerste stappen naar uitingen en veranderingen in je leven. Een alternatieve uitleg is dat je in een overgangsperiode zit in je leven, en nog even geduld moet hebben. Als er ergens een deur dichtgaat, gaat er ergens anders een nieuwe deur open, op het juiste tijdstip in je leven.

 

 

  

Verbannen, Verbanning

Dromen en visioenen waarin je verbannen wordt vertellen je over het ervaren van problemen, obstakels en emoties uit het verleden die je moet loslaten. Een andere uitleg is dat er iets is waarmee je heel veel moeite hebt en graag onder controle wilt houden. Je moet leren los te laten en vertrouwen te hebben in het onbekende en in de toekomst. Een belangrijke uitleg is de projectie en spiegeling van je eigenschappen die je wilt verbannen, je doet jezelf dus echt te kort.

Verbannen zijn in een droom of visioen vertelt je dat je je neer hebt gelegd bij het loslaten, bij het verleden, en nu moet je genieten van de rust die je het gaat geven in de toekomst. Een andere uitleg is dat je je verwijderd voelt van je ware gevoel en hart, dat mensen in je omgeving je niet waarderen. Een alternatieve uitleg is dat jezelf buiten sluit; je bent je bewust geworden van je controle op je leven.

 

 

 

Verband

Dromen of visioenen over verband vertellen je over de afscherming en bescherming van openstaande emotionele, geestelijke en lichamelijke wonden die je nog niet hebt verwerkt en losgelaten. Een andere uitleg is dat je iets wilt versterken in je leven, bruggen bouwen over oude emoties, problemen en geestelijke tegenslagen. Een alternatieve uitleg is dat je verslavingen, of terugkerende problemen wilt onderdrukken.

 

 

 

Verbouwing

Als je droomt of een visioen hebt dat je aan het verbouwen bent vertelt dit je dat oude gewoontes of ideeën vervangen worden door nieuwe manieren om tegen de wereld aan te kijken en met anderen overweg te gaan. Een andere uitleg vertelt dat je veel tegenwerking hebt gehad en overwonnen in je leven. Nu kun je gaan bouwen aan een nieuwe toekomst. Een andere uitleg is dat verbouwingen staan voor nieuwe inzichten en noodzakelijke aanpassingen in je leven.

 

Verdrinken

Als je droomt of een visioen hebt dat je verdrinkt vertelt dit je dat je overweldigd bent door emoties, of verdrongen gevoelens steeds terugkeren. Je bent te snel bezig om je onbewuste gedachten te ontdekken. Als je verdrinkt in je visioen of droom, dan zou dit kunnen duiden op het mislukken van je relatie. Het kan ook staan voor grote zakelijke verliezen. Als je het verdrinken overleeft, dan zullen je relatie of zakelijke ontwikkelingen gered worden door onvoorziene hulp.

 

 

 

Verdwaald

Als je droomt dat je verdwaald bent vertelt dit je dat je de richting in je leven kwijt bent, of dat je je oorspronkelijke doel niet meer helder hebt. Een andere uitleg is dat je bezorgd bent of onzeker over je levenspad dat je bewandelt op dit moment in je leven. Een andere uitleg van deze droom of visioen is dat je bezig bent te wennen aan een nieuwe situatie waarin andere regels gelden. Een alternatieve uitleg voor verdwaald zijn is, dat je op zoek bent naar mogelijkheden die zich kunnen aandienen en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn als je deze keuzes gaat maken in je leven.

 

 

 

Verdwijning, Objecten verdwijnen  

Dromen of visioenen waarin mensen voor je ogen verdwijnen, vertellen je over de angst of onzekerheid dat geliefden zomaar zouden kunnen verdwijnen uit je leven. Een andere uitleg is een verloren gevoel ervaren, je bent jezelf helemaal kwijt, de controle verloren en je kunt geen oplossing meer vinden. Nog een andere uitleg is dat er geen balans meer is tussen je mannelijke en vrouwelijke energie. Een alternatieve uitleg is dat je het gevoel kunt hebben dat je niet kunt bouwen op andere mensen, hierdoor kun je een gevoel hebben van onbekwaamheid in je leven.

Als er een object in je droom of visioen verdwijnt, vertelt dit je dat je niet zuiver en eerlijk met je spullen en karaktereigenschappen om bent gesprongen. Een andere uitleg is dat een object verwijst naar je angst om een bepaalde persoon te verliezen en te moeten missen in je leven, je projecteert namelijk deze eigenschappen op het object.

 

 

 

Verf

Dromen en visioenen over verf vertellen je dat je dingen in je leven wilt veranderen en aanpassen aan je gevoelens en emoties van je hart. Je bent aan het opruimen en opnieuw aan het beginnen. Een andere uitleg is dat je dingen wilt wegwerken en verdoezelen, om zo het verleden meer glans te geven. Wat belangrijk is in deze droom of visioen is de kleur die je gebruikt en welke kamer je aan het verven bent; dit zal je vertellen welk deel van je hart aan het veranderen en genezen is.

 

 

 

Vergadering

Als je droomt of een visioen hebt dat je in een vergadering zit vertelt dit je over het willen communiceren over je gevoelens, problemen en obstakels en de behoefte om te praten met andere mensen. Een andere uitleg is dat je moet leren om bepaalde karaktereigenschappen en aspecten te accepteren. Een andere uitleg is dat communiceren over je fouten en je kwaliteiten je nieuwe inzichten zullen geven in je eigen functioneren. Een alternatieve uitleg is dat je een moeite hebt om te besluiten te nemen. Nu word je gewezen op dit gedrag, hak zelf eens knopen door, en je zult succes hebben.

 

 

 

Vergeten

Als je droomt of een visioen hebt dat je iets bent vergeten, vertelt dit je dat je op dit moment geen controle hebt op een situatie, wens, droom, idee of project en daardoor aan jezelf voorbij loopt. Een andere uitleg is dat je in het echte leven een afspraak bent vergeten die belangrijk was. Een andere uitleg is dat je niet luistert naar je verantwoordelijkheden, en daardoor geen rust hebt in je hoofd zodat dingen die wel van belang zijn, op de lange baan worden geschoven.

 

Vergrootglas

Dromen en visioenen over een vergrootglas vertellen je dat je een duidelijker beeld wilt krijgen over een bepaalde situatie in je leven. Een andere uitleg is dat je moet proberen om van een situatie in je leven te onderzoeken waarom het zo gelopen is, of hoe dingen anders kunnen worden gedaan, dus inzicht krijgen in jouw manier van leven.

 

 

 

Verguld, Vergulden 

Dromen en visioenen over iets wat verguld is vertellen je dat dingen beter worden dan dat je had kunnen dromen. Je wensen zullen uitkomen maar op een andere manier dan dat je had gedacht. Een andere uitleg is dat je dingen, problemen, gevoelens, obstakels, wensen of dromen mooier wilt hebben dan ze in werkelijkheid zijn. Een andere uitleg is de behoefte aan het verbeteren, naast je schoenen lopen, meer verwachten, overmaat en teveel willen krijgen.

Als je in je droom of visioen iets aan het vergulden bent vertelt dit je dat je de waarheid mooier probeert te maken, zodat je er meer voor zult ontvangen dan je verdient. Een andere uitleg is dat je het verleden op een bijzondere manier wilt bewaren zodat dit je veel waarde geeft.

 

 

Verhuizen

Als je droomt of een visioen hebt dat je aan het verhuizen bent vertelt dit je dat er veranderingen aan komen in je leven die veel mogelijkheden zullen bieden in de toekomst. Een andere uitleg is dat je je ergens niet meer zo op je gemak voelt, dit kan een werksituatie zijn, maar ook thuis, in je gezin, een huis of op een bepaalde locatie. Er moeten nodig veranderingen aangebracht worden zodat je meer vrijheid en ruimte voor jezelf krijgt. Een andere uitleg is dat verhuizen staat voor het lot, voorspoed en geen weg terug.

  

 

 

Verjaardag, Verjaardagfeest, Foute verjaardag 

Dromen en visioenen over je verjaardag vertellen je dat je je problemen hebt overwonnen en dat je nu tot rust aan het komen bent. Een andere uitleg is dat je behoefde hebt aan familie en vrienden om je heen, het gevoel van liefde, saamhorigheid, gezelligheid, erkenning en vertrouwen mis je in je leven. Nog een uitleg is het ervaren van innerlijk balans tussen je mannelijke en vrouwelijke energie. Een belangrijke uitleg is de projectie of weerspiegeling van je eigen gevoelens op het feest, dit kan zowel positief als negatief worden ervaren.

Als je in je droom of visioen een verjaardag ziet waarin je te gast bent, vertelt dit je dat je karaktereigenschappen en je mannelijke en vrouwelijke kracht iets hebben overwonnen door goed rond te kijken. Een andere uitleg is dat je je bewust bent dat je de gasten en je eigen karakter in een positief daglicht kunt zetten, waardoor je zelf ook meer inzicht krijgt. Een belangrijke uitleg is de projectie of weerspiegeling van je eigen gevoelens op het feest.

Droom je over een verjaardagsfeest dan gaat dit over overwinning, samenwerking, geluk, tevredenheid en samenwerking tussen het mannelijke en het vrouwelijke van ons karakter. Het geluk zal je toelachen en je kunt vertrouwen op een vreugdevolle afloop van een moeilijke periode in je leven. En ook hier is er sprake van projectie of spiegeling van je eigenschappen op het feest die zowel positief als negatief worden ervaren.

Maar droom je of zie je een visioen over een verjaardagsfeest dat afloopt in een negatieve sfeer, dan vertelt het je dat je onverwachte dingen kunt verwachten waarmee je geen rekening had gehouden. Het is een bewustwording van de spiegeling of projectie van je innerlijke gevoelens, eigenschappen en dit kan zowel positief als negatief worden ervaren.

 

 

 

Verkeer, verkeersongeluk, Veroorzaken ongeluk 

Dromen of visioenen over het verkeer vertelt je over de frustraties in je leven en dat dingen niet zo gemakkelijk gaan als je zou willen. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt dat je vastzit in je leven of in een project. Een alternatieve uitleg is dat het verkeer staat voor de levensweg die je moet nemen om te komen waar je naar toe wilt, misschien moet je even geduld hebben.

Dromen en visioenen over het hebben van een verkeersongeluk vertelt je over tegenslag die je moet overwinnen en inzien. Je moet leren dat een nieuwe kans of project in je leven ook veel aandacht nodig heeft om rustig te kunnen ontwikkelen. Het ongeluk en de hoeveelheid schade vertelt je over hoe en wat je moet overwinnen tijdens je reis naar iets nieuws in je leven.

Dromen en visioenen over dat andere mensen een verkeersongeluk veroorzaken vertellen je dat je tegenslag kunt verwachten uit een onverwachte hoek, en dat je je aandacht bij je reis moet houden. Een andere uitleg is dat een karaktereigenschap die je bezit nog niet klaar is voor deze reis, of dat juist dit deel van je karakter eens goed onder de loep moet worden genomen om het te kunnen overwinnen.

 

 

 

Verkiesbaar, Verkiezing

Dromen en visioenen over dat je je verkiesbaar stelt, vertelt je dat je klaar bent om openheid van zaken te geven en dat je veilig je mening kunt geven. Een andere uitleg is dat graag wilt dat andere mensen in je omgeving je beoordelen, hun mening geven over hoe jij het leven bewandelt en dit is zowel positief als negatief.

Verkiezingen in je droom of visioen vertellen je dat je twijfelt aan je meningen, gevoelens, of je de juiste beslissing hebt genomen of gaat nemen in je leven. Een andere uitleg is dat een verkiezing vertelt dat je recht hebt om te zeggen en te denken wat jij wilt en dat jij het lot van je leven zelf in handen hebt of kunt invullen.

 

 

Verkoper

Als je een verkoper ziet in je droom vertelt dit je dat je meer moet vertrouwen op je kennis in je leven. Een andere uitleg is dat je zelf een eigenschap van de verkoper bezit en moet proberen deze te onderzoeken en moet accepteren in je leven.

 

 

 

Verkrachting

Als je droomt of een visioen hebt dat je verkracht bent, vertelt dit je over de uitdrukking van innerlijke woede, angsten, verdriet, agressie, pijn en verdriet. Een belangrijke uitleg is dat je jezelf projecteert op de verkrachting, je doet dus jezelf pijn en verdriet en zeker te kort. Een andere uitleg is het ervaren van een seksuele wens, het vertelt je over het onbewuste verlangen om veroverd, of gedwongen te worden iets te doen op een verboden terrein. Nog een andere uitleg is dat je je geschonden voelt en over je grenzen bent gegaan in je leven. Het kan zijn dat iets of iemand je in diskrediet brengt waardoor het zelfrespect en emotioneel welzijn in gevaar is.

 

Verlamd

Dromen of visioenen over verlamd zijn, vertellen je over hoe je je lichamelijk en geestelijk voelt, slap en futloos en zonder enige vorm van kracht om iets te ondernemen. Een andere uitleg is het bewust worden dat je tijdens je slaap onbeweeglijk bent en dat je dat als verlammend kunt ervaren. Een andere uitleg is dat verlamd zijn staat voor accepteren dat je lichaam goed verzorgd en liefdevol moet worden behandeld om naar behoren te kunnen functioneren.

 

 

Verleiding

Dromen of visioenen over verleiding vertellen je over het conflict tussen de directe bevrediging en emotionele uitingen, en je lange termijn doelen in het leven. Het kan zijn dat je in het leven met beslissingen te maken hebt waar je over twijfelt, of deze op de lange termijn wel vruchtbaar voor je zullen zijn. Wellicht ben je nu gewoon rationeel en wil je genieten.

 

Verlof

Dromen en visioen over het hebben van verlof vertellen je dat je op dit moment tot rust aan het komen bent in je leven. Een andere uitleg is dat je erg hard gewerkt hebt aan jezelf, wellicht op je werk, en het is tijd dat je luistert naar je gevoel, en cyclus van het leven en tevreden bent met wat je hebt bereikt. Dit zal je het inzicht geven dat je nodig hebt om verder te komen in je leven.

 

Verloofde, Verloven

Dromen en visioenen over dat je verloofd vertellen je dat je klaar bent voor nieuwe kansen in je leven, en dat je klaar bent voor de verantwoordelijkheden die kansen met zich mee kunnen brengen in je leven. Een belangrijke uitleg is het ervaren van een innerlijk of mystiek huwelijk tussen je mannelijke en vrouwelijke energie. Een andere uitleg is dat als je je verlooft, je jezelf vastbindt aan een situatie in het leven die je een vertrouwd gevoel geeft, maar de vraag is of het wel slim is om je hieraan vast te houden. Een alternatieve uitleg is dat verloven staat voor het spoedig vinden van een tweelingziel.

Kom je in je droom of visioen een verloofde tegen, dan vertelt het je dat je een verbinding bent aangegaan in je leven die erg dicht bij je hart licht. Een andere uitleg is dat je bindingsangst of faalangst hebt en je niet een risico durft te nemen in het leven. Nog een andere uitleg is dat een verloofde betekent dat de samenwerking tussen de mannelijke en vrouwelijke kracht in evenwicht en balans is en volmaakt tevreden.

 

Vermoorden, Vermoord worden 

Als je droomt of een visioen hebt dat je iemand hebt vermoord, duidt dit op een waarschuwing dat flinke stress ervoor kan zorgen dat je de zelfbeheersing verliest en dat je niet weet wat de gevolgen kunnen zijn. De droom of visioen staat ook voor de karaktereigenschappen van een persoon waarmee je moeite hebt, en je vraagt je af waarom je zoveel woede en haatgevoelens voelt naar deze persoon.

Word je vermoord in je droom of visioen, dan vertelt dit je dat je probeert een eind te maken aan een ongezonde situatie of relatie in je leven, een situatie waarin je niet meer verder kunt zonder het lot van het leven onder ogen te zien.

 

 

Vernis

Dromen of visioenen dat je iets aan het vernissen bent vertellen je dat je een karaktereigenschap of fouten, emoties of problemen probeert te verbergen. Een andere uitleg is dat het vertelt dat je een barrière optrekt, bakent en af probeert te zetten. Nog een andere uitleg is dat je probeert iemand anders te zijn in het leven. Een alternatieve uitleg is dat je het leven een beetje glans, luxe en rijkdom wilt geven.

 

 

 

Verpleegster

Dromen of een visioen dat je een verpleegster bent vertellen je dat je verzorgd wil worden, geestelijk, fysiek of spiritueel in het leven en het zal je goed doen. Een andere uitleg is dat de verpleegster vertelt over liefde, moedergevoelens, zorgzaam, wijsheid en geduld. Een alternatieve uitleg is dat je meer mededogen in een bepaalde situatie of relatie zou mogen tonen.

 

 

 

Verrader

Als je in je droom of visioen beschuldigd wordt dat je een verrader bent duidt dit op de zelfschuld of onderwaardering die je kunt ervaren. Een andere uitleg is dat iets gedaan hebt waar je niet zo trots op bent en daar nu innerlijk voor moet boeten, voordat je verder kunt in je leven.

 

 

 

Verslaafde

Als je droomt of een visioen hebt dat je een verslaafde bent vertelt dit je dat je geen controle over een bepaalde situatie meer hebt en geen uitweg meet weet. Een andere uitleg is dat je kracht bent verloren en de verantwoordelijkheid over je daden negeert. Weer een andere uitleg is dat deze droom of visioen je vertelt dat je angst, onzekerheid, schaamte en een laag zelfbeeld hebt in het leven. Zie ook Afkicken, Medicijnen

  

 

Versnellingsbak, Repareren versnellingsbak 

Dromen of visioenen dat je een versnellingsbak ziet, vertellen je dat je een stapje terug moet doen en dat je zou moeten leren om je aan te passen aan je omgeving en aan bepaalde situaties. Een andere uitleg is de mogelijkheid om snel te schakelen in je leven of in een situatie.

Heb je een visioen of droom over het repareren van een versnellingsbak, dan vertelt dit je dat je te snel of juist te langzaam gaat in het leven, en dat je daar iets aan kunt doen met je kennis en wijsheid. Een andere uitleg is dat je je karaktereigenschappen onder de loep neemt, of dat je op zoek bent naar onderliggende gedachten en mogelijkheden.

 

Vertrouwen

Dromen of visioenen over vertrouwen vertellen je over zelfacceptatie en in je kracht staan, het geloven in hulp van buitenaf. Je zou eigenlijk moeten werken om bepaalde aspecten van jezelf te uiten en te verbeteren. Een andere uitleg is dat je je kunt ontspannen en vertrouwen kunt hebben op een goede uitkomst.

 

 

Vervellen

Dromen en visioenen over vervellen vertellen je dat je een deel van je leven achter je laat, het oude leven valt van je af, het nieuwe kan gaan beginnen met nieuwe ideeën, en innerlijke wijsheid, visie en voorspoed in je leven. Een andere uitleg is dat je harde buitenkant aan het verzachten is en dat je nu je innerlijke kanten kunt gaan laten zien in je leven. Een alternatieve uitleg is dat het vervellen je vertelt dat je gaat verhuizen, veranderen van locatie, of een andere baan die nieuwe mogelijkheden gaat bieden.

 

Verwelkt

Een droom of een visioen waarin iets verwelkt is vertelt je dat je op dit moment geestelijk of emotioneel uitgeput bent. Misschien ben je depressief, zonder levenslust, geen interesse, of eenzaam. Een alternatieve betekenis is dat deze droom of visioen erop wijst dat je je volledige kracht niet benut, je verspilt je talenten en mogelijkheden. Een andere alternatieve uitleg is dat je op dit moment in je leven dingen of gevoelens aan het verwerken bent, dit proces is nodig om later weer opnieuw te kunnen aan bloeien. Zie ook bloemen

 

 

 

Verzamelen

Dromen en visioenen over verzamelen vertellen je dat je graag vasthoudt aan het verleden en dat je dit altijd bij je wilt houden. Je moet leren dat je het verleden los moet laten zodat je verder kan met je leven. Een andere uitleg is het verzamelen van problemen die je tot op je ziel raken, de bewustwording hiervan kan veel gevolgen hebben op je ontwikkeling in de toekomst. Het is belangrijk dat je probeert te onthouden wat je aan het verzamelen bent in je droom of visioen, dit kan je vertellen wat je moet los laten in je leven.

 

 

 

Video

Als je droomt of een visioen ziet over een video, vertelt dit je over het verlangen naar herinneringen en lessen uit het verleden die je niet hebt verwerkt of juist het positieve verleden, en de inzichten die je hiervan kunt krijgen. Een andere uitleg is dat er iets zorgvuldig gedocumenteerd mag worden, of moet worden vastgelegd voor de toekomst. Misschien ben je iets vergeten en word je daar nu op gewezen. Nog een andere uitleg is de spiegel van het leven en de indruk die je achterlaat op mensen. 

 

 

 

Videocamera, Kapotte videocamera 

Als je droomt of een visioen ziet dat je een videocamera gebruikt, vertelt dit je dat je dingen, problemen, gevoelens of emoties probeert vast te leggen zodat je ze later nog een keer kunt bekijken. Een andere uitleg is het bewust focussen op een doel, wens of droom. Een andere belangrijke uitleg is de spiegel van het leven, en projectie van je ware eigenschappen, je innerlijke ik en je gevoelens. Nog een andere uitleg is dat je wat objectiever mag handelen.

Droom je of zie je een visioen dat je videocamera kapot is, dan vertelt dit je dat je vertrouwen en inzicht plaats heeft gemaakt voor twijfels of problemen die je niet meer kunt herzien, overzien en opnieuw kunt bekijken. Een andere uitleg is dat je ervaart dat je niet terug kunt kijken in het verleden.

 

 

 

Vies

Als je droomt of een visioen hebt dat iets vies is, vertelt dit je over je angsten en gevoelens tegenover seks. Een andere uitleg is dat je last hebt van een laag zelfbeeld en gevoelens van minderwaardigheid in je leven of in je relatie. Een alternatieve uitleg is dat je twijfels knagen aan je balans van geest en lichaam, je moet proberen alles weer met vertrouwen op te pakken en keuzes te maken in het leven.

 

 

Vijand

Als je droomt of een visioen hebt dat je een vijand verslaat vertelt dit je dat je de zakelijke problemen de baas kunt en dat het je aan niets zal ontbreken; je kunt vooruitgang boeken.

Als je verslagen wordt door vijanden in je droom of visioen dan vertelt het je dat je werkzaamheden worden bedreigd en dat je tegenslagen kunt verwachten die moeilijk zijn om te overwinnen.

 

 

 

Viking

Dromen en visioenen over een Viking vertellen je dat je graag op ontdekking gaat in het leven, maar ten koste van wat anderen ervan vinden, en zonder over de risico’s na te denken. Een andere uitleg is dat je op dit moment in je leven last hebt van een innerlijk conflict, ruzie of twijfels, waarover je niet meer wilt communiceren maar graag verbaal en non-verbaal uit wilt vechten. Een alternatieve uitleg is rauwheid, verleden, oorlog, innerlijke strijd, ruzie, woede en ontevredenheid, in je innerlijke reis die je moet maken om te kunnen leren en veranderen in je leven. Na een tijd ga je het beseffen dat de reis je uiteindelijk goed zal doen zodat je echt opnieuw kunt beginnen.

 

 

 

Vingers, Verwijderen vinger, Verliezen vingers 

Dromen of visioen over vingers vertellen je over de fysieke en mentale handigheid of over je gezondheid. Een andere uitleg is dat de vingers staan voor non-verbale communicatie of zelfs manipulatie in een bepaald proces in je leven.

Dromen of visioenen over het verliezen, ergens af vallen of het verwijderen van een vinger, vertellen je dat je de situatie bent verloren, je bent jezelf kwijt, of je hebt geen controle meer; de grip op je leven ben je kwijt.

 

 

 

Vingerhoedje

Als je een vingerhoedje gebruikt in je droom of visioen vertelt dit je dat je de neiging hebt om voor anderen te zorgen in plaats van aan je eigen behoeftes te denken. Een andere uitleg is dat het vingerhoedje staat voor het nemen van voorzorgsmaatregelen en bescherming tegen pijnen en verdriet.

 

 

 

Viool, Viool spelen, Gebroken snaren viool 

Dromen of visioenen over een viool vertellen je dat je rust en harmonie in de familie wilt vinden. Een andere uitleg is dat je behoefte hebt aan hartstocht en emoties uiten, maar ook aan seksuele verlangens, het spelen met je sensualiteit en creatieve mogelijkheden.

Dromen of visioenen waarin je viool speelt, vertellen je over de eer en waardigheid waarmee je leert en leeft in je leven. Een andere uitleg is dat je door veel oefenen en geduld en tijd steken in dingen, je overvloedige giften zult ontvangen.

Dromen of visioenen van een viool waarvan de snaren gebroken zijn, of een viool zonder snaren, vertellen je over tegenslag in de liefde, er is niemand in je omgeving die je kunt bekoren. Een andere uitleg is dat gebroken snaren je vertellen dat de verbindingsproblemen met het verleden zijn verbroken, de zakelijke verbinding of de verbindingen met een tweelingziel is verbroken. Dit hoeft niet altijd een negatieve uitleg te zijn, want een einde of verbroken verbinding kan ook een verlossing zijn.

  

Vis eten, Sushi eten

Dromen of visioenen over vis eten vertellen je over de manier van communiceren, je probeert met de stroom mee te gaan, maar nu heb je dit doorbroken en kies je een andere manier. Een andere uitleg is dat je bewust met je nieuwe kansen omgaat en dit kun je zowel positief als negatief ervaren. Een alternatieve uitleg is de behoefte aan een verbinding en een warme overgave in je leven.

Dromen of visioenen over sushi eten vertellen je dat kleine stapjes in het leven grote vooruitgangen zullen zijn. Een andere uitleg is dat je een totaal nieuwe manier kiest om met de stroom van het leven mee te gaan. Een andere uitleg is dat je bewust met je nieuwe kansen omgaat en dit kun je zowel positief als negatief ervaren

 

  

 

Visie

Een droom of visioen over een visie vertelt je over je innerlijke oog en wijsheid. Een andere uitleg is dat je jezelf bewust wordt van het feit dat je goed weet wat je wilt bereiken. Je hebt goed zicht, een duidelijk beeld en inzicht; je weet duidelijk wat de mogelijkheden zijn.

 

 

 

Vitamines

Als je vitamines ziet of inneemt in je droom of visioen dan vertelt het je over de behoefte aan geestelijke versterking, wilskracht en genezing. Je wilt beter voor jezelf opkomen om daarmee succes te hebben. Een andere uitleg is de dat je jezelf bewust wordt van het feit dat je ongezonde eetgewoontes hebt. Je wilt bepaalde voedingsstoffen toevoegen aan je gedrag, gewoontes of je dieet.

 

 

 

Vlag, Wimpel

Dromen en visioenen over een vlag vertellen je over het ware hart, nationaliteit, gevoelens. Een andere uitleg is familie, verleden en de geschiedenis van je familie. Nog een andere uitleg is, overwinning, geluk, veiligheid en samenwerking in het leven. Een andere uitleg is dat de vlag staat voor trots, kracht, inzicht en scholing en educatie die je gaat ontdekken in je leven.

Een droom of visioen over een vlag met wimpel vertelt je over het gevoel van nationale en internationale bekendheid. Een andere uitleg is aristocratie, adel, erkenning, overwinning en geluk, alsmede het verlangen naar extra veiligheid en symbolische veranderingen die je zult ervaren.

  

 

 

Vlees, Rauw vlees, Bereid vlees, Bedorven Vlees 

Dromen en visioenen over vlees vertellen je over de wilde, pure en natuurlijke kant van je karaktereigenschappen. Een andere uitleg is, dat je tot de kern van de zaak of je emoties komt.

Dromen of visioenen over rauw vlees vertellen je, dat je door vele obstakels en tegenslagen toch je doel zult bereiken. Je moet niet vergeten dat dit veel energie gaat vergen om het tot een succes te brengen.

Gekookt of bereid vlees in je droom of visioen vertelt je, dat je zult slagen in dat waarnaar je zo verlangde, je hebt hard gewerkt en zult nu overwinnen. Een andere uitleg is, dat je jezelf bewust bent van het feit dat je risico’s kunt nemen in het leven. Alleen voor niets komt de zon op, voor veel dromen, wensen, ideeën en idealen moet je toch echt je best doen.

Dromen of visioenen over bedorven vlees vertellen je over een negatieve ervaring die te maken kan hebben met een tegenslag en obstakels van je fysieke en geestelijke welzijn. Een andere uitleg is het ervaren van geestelijke of lichamelijke gezondheidsproblemen.

  

 

Vleugels

Een droom of visioen waarin je vleugels hebt vertellen je over het uitsteken van een helpende hand tijdens een moeilijke periode. Nog een andere uitleg is, dat je iemand bent met een zacht en onschuldig en zuiver karakter. Een andere uitleg is, dat je de behoefte hebt aan bescherming tegen de stress en problemen van het dagelijkse leven. Nog een andere uitleg is, het proberen te ontsnappen aan een moeilijke situatie door weg te willen vliegen van je verplichtingen en obstakels.

 

 

Vliegtuig, Passagiersvliegtuig, Turbulentie , Ongeluk    

Een droom of visioen over een vliegtuig vertelt je over de weerspiegeling van je innerlijke gevoelens, je bent zelf de projectie op het vliegtuig en alles wat je meemaakt en voelt. Je ervaart dan ook in je waakbestaan obstakels, problemen, emoties en gevoelens die je wilt overwinnen. Een andere uitleg is het verlangen naar een hogere status, of een beter belang krijgen in je leven. Je ervaart misschien wel een nieuwe vrijheid, mogelijkheden die je vooral naar een groter bewustzijn brengen. Nog een andere uitleg is dat je dromen, wensen, ideeën en projecten tot een succes kunt brengen.

Een passagiersvliegtuig in je droom of visioen vertelt je over het overwinnen van de obstakels in je leven. Je kunt een ervaring opdoen die je een hogere status geeft. Een andere uitleg is dat je jezelf bewust wordt van het feit dat je misschien moet delen of verdelen in je succes. Een andere uitleg is, dat je geen eigen mening of duidelijk doel vormt. Een belangrijke uitleg is de weerspiegeling van je innerlijke gevoelens, je bent zelf de projectie op het vliegtuig en alles wat je meemaakt en voelt en dus ook op alles wat je wilt delen.

Dromen of visioenen over een vliegtuig dat neerstort vertellen je over met grote snelheid iets nieuws generen maar ook over onoverzichtelijke ideeën en het noodlot. Het is duidelijk dat je te snel wil groeien, leren en vooruit wilt in je leven. Je vergeet misschien het kleine in het leven, de roem, het geluk zien en grote rijkdom willen bereiken. Een belangrijke uitleg is de weerspiegeling van je innerlijke gevoelens, je bent zelf de projectie op het vliegtuig en alles wat je meemaakt en voelt.

Stort je neer in de droom of visioen dan ervaar je ook het gevoel dat je letterlijk neer bent gestort in je leven of een situatie die je niet kunt overwinnen. Je bent opgebrand en hebt geen controle meer, het lot grijpt in.

Een droom of visioen over een vliegtuig met turbulentie vertelt je over opschudding, onverwacht emotionele tegenslag, problemen en gevoelens die je niet de baas kunt. Een andere uitleg is, met grote snelheid iets nieuws generen dat je totaal niet onder controle. Je hebt geen overzichtelijke ideeën, wensen en dromen. Het is duidelijk dat je te snel wil groeien, leren en vooruit wilt in je leven. Een belangrijke uitleg is de weerspiegeling van je innerlijke gevoelens, je bent zelf de projectie op het vliegtuig en alles wat je meemaakt en voelt. Je zorgt dus zelf voor de turbulentie en de opschudding in je leven, dit kun je zowel positief als negatief ervaren.

Dromen of visioenen over een vliegtuig dat is verongelukt vertellen je over het ervaren van grote emotionele problemen, obstakels en geestelijke tegenslag. Je hebt veel verloren, je ervaart angsten, stress en voelt je verslagen. Een belangrijke uitleg is de weerspiegeling van je innerlijke gevoelens, je bent zelf de projectie op het vliegtuig en alles wat je meemaakt en voelt. Zie ook reizen, trein, auto, fiets, motor, ongeluk, vertraging, pech, station, vliegveld, trauma, nachtmerries en angsten

 

 

 

Vliegveld

Een droom of een visioen over een vliegveld vertelt je over de behoefte aan vrijheid, hogere idealen, ambities en hoop die je koestert. Een andere uitleg is, dat je een nieuwe richting inslaat in je leven. Misschien weet je nog niet waar dit kan gaan eindigen. Nog een andere uitleg is, de baarmoeder van nieuwe ideeën en mogelijkheden die je kunt toepassen in je leven. Je zou bijvoorbeeld een nieuwe relatie kunnen aangaan, een nieuwe carrière of een nieuw avontuur willen in je leven. Zie ook reizen, trein, auto, fiets, motor, ongeluk, vertraging, pech, station, vliegtuig trauma, nachtmerries en angsten

 

 

   

 

 

Vloedgolf

Een vloedgolf in je droom of visioen vertelt je, dat je overweldigende emotionele problemen aandacht nodig hebt. Problemen moeten worden uitgesproken en onderzocht. Je hebt je gevoelens en negatieve emoties te lang opgekropt. Een andere uitleg is, dat je iets negatiefs aantrekt in het leven, zonder dat je je er bewust van bent. Je kunt leren om wat positiever en optimistischer te zijn, voordat je een oordeel geeft.

  

Vloeitje

Dromen of een visioenen over een vloeitje vertellen je over het ervaren van een soort besluiteloosheid en/of instabiel gedrag in het leven. Een andere uitleg is, dat je in de verdediging schiet wanneer iets direct, specifiek, of persoonlijks wordt besproken in je leven.

 

 

 

Vloer, hobbelige Vloer, Vloer neerleggen 

Dromen of visioenen waarin je naar de vloer kijkt vertellen je over je basis, je familie, je gezin, je karma, je verleden, de manier hoe je dingen bekijkt, beoordeeld enzovoorts. Een andere uitleg is de weerspiegeling van je gevoelens voor richting en het nastreven van je doelen, een innerlijke en uiterlijke reis die mogelijk is in het leven, de kansen, de overwegingen en de mogelijkheden vind je op de weg die je volgt. Een andere uitleg is dat je je levenspad aan het bewandelen bent en de mogelijkheden aan het onderzoeken. De manier waarop je op dit moment in het leven of de situatie staat wordt op de vloer weerspiegeld.
Een hobbelige of ongelijke vloer in je droom of visioen vertelt je over de vele hindernissen en tegenslagen die je zult ondervinden voordat je het doel bereikt, hoe hoger de berg hoe meer inspanning je moet leveren, of hoe hobbeliger, ongelijk de vloed is hoe harder de onverwachte problemen. Je krijgt te maken met onverwachte moeilijkheden en tegenslagen die je moet overwinnen zodat je daarna veel sterker bent dan je nu zou verwachten. Een andere uitleg is dat je de puzzelstukken in elkaar mag gaan zetten, je ziet de uitdaging in de basis van het levensverhaal of je situatie.
Ben je in je droom of visioen een vloer aan het leggen dan vertelt het je dat je bezig bent om alles wat er in je leven aanwezig of aanwezig was opnieuw in te vullen. Een nieuwe plek te geven, te organiseren, alles opnieuw opbouwen en aan een goede basis werken. Zorgen voor een stabiele mogelijkheid, stabiele kansen, stabiel leven, stabiele situatie. Een andere uitleg is dat je alle puzzelstukken in elkaar aan het leggen bent en daardoor een nieuwe visie krijgt. Door nieuwe kennis en kunde ben je in staat om alles anders vanuit een ander oogpunt te bekijken en te beoordelen.

 

 

 

Vlot

Een droom of visioen over een vlot vertelt je, dat je geen solide basis voor jezelf hebt ontwikkeld waarmee je een innerlijke reis bent begonnen. Een andere uitleg is dat je graag een risico neemt ongeacht wat de uitkomst is. Nog een andere uitleg is, dat er nog veel werk voor de boeg ligt dat je nog moet doen voordat je iets nieuws kunt ondernemen- succesvol kunt zijn enzovoorts. Nog een andere uitleg is dat je je op dit moment focust op de basis en pas later de benodigde ervaring, dingen, producten, wensen, mogelijkheden, kennis enzovoorts toevoegt. Een alternatieve uitleg is  vooruitgang, nieuwe kansen en vruchtbare plannen in je leven. Je bent op weg om nieuw ( basis) kansen aan te gaan in je leven. Vergeet niet dat dit nog aandacht nodig heeft. Het vlot staat ook voor overwinning van oude problemen die je achter je laat al is het maar een wankele of onduidelijke, risico's worden meegenomen. 

Een droom of visioen waarin je op een vlot ronddrijft vertelt je, dat je graag door het leven heen zwalkt, zonder enig idee te hebben waar je heengaat. Je zou verward zijn over je doel en koers in het leven, onwetend waar dit gaat eindigen. Nog een andere uitleg is buiten de gebaande paden reizen waardoor je dingen ziet, ervaart, aantrekt, realiseert enzovoorts die niemand anders zou ontdekken. Zie ook boot, schip, jacht

  

 

 

Voet, Linker Voet, Rechter voet 

Dromen of een visioen over voeten vertellen je over de manier hoe en waarop je op aarde staat, je gevoeligheid, en emoties. Een andere uitleg is, spiritualiteit en de verbindingen met de aarde en het hiernamaals. Een alternatieve uitleg is, dat voeten de basis vormen van je huidige bestaan en denkwijze.

Dromen en visioenen over de linkervoet vertellen je, mobiliteit maar ook onafhankelijkheid, vrijheid en de samenwerking in het leven.

De rechtervoet in je droom of visioen vertelt je over stabiliteit als basis van het leven maar ook eenvoud, en de vraag naar erkenning in het leven.

 

 

 

Voetstuk, Op een voetstuk staan 

Een droom of visioen over een voetstuk verwijst naar het feit dat je naar iemand opkijkt. Het kan ook zijn dat je jezelf tegen een situatie opkijkt, tegen een persoon. Het kan vertellen dat je tegenwerking voelt of dat je niet uit durft te komen voor je eigen aandeel in de situatie.

Dromen en visioenen waarop jijzelf op een voetstuk staat, dan verwijst dit naar het verlangen naar gehoord te worden, jezelf waarderen en erkenning van zowel jezelf als je omgeving of indirecte omgeving. Een andere uitleg is dat je opzoek bent naar het stralende middelpunt zijn. Een alternatieve uitleg is dat het voetstuk staat voor roddel, laster achter je rug om. Nog een andere uitleg is dat het voetstuk een verwijzing is naar omhoog werken, promoties en zelfvoldaanheid, opscheppen overdreven.

 

 

 

Vogel nest, Vogelkooi 

Dromen of visioenen over een vogel met nest vertellen je over het hart, je gezin en uitbreiding van je familie. Je wordt jezelf bewust van het feit dat je moet luisteren en vertrouwen op je moederinstinct en de behoefte om een nestje te bouwen. Is het vogelnest leeg in een droom of visioen dan vertelt het je over het ervaren van zorgen om je gezin, de angst je geliefde te verliezen en je hart te zijn verloren. Een andere uitleg is, dat je zelf verloren bent, en geen plannen en ideeën meer hebt voor de toekomst.

 Dromen of visioenen over een vogelkooi vertellen je over de beperking, angst om beperkt te worden, een opgesloten gevoel kunnen ervaren. Een andere uitleg is, dat je jezelf iets ontneemt, of denkt te ontnemen en het beperken van oude emoties, problemen.

 

 

 

 

Vogelverschrikker

Een droom of visioen over een vogelverschrikker vertelt je over een depressie; je voelt je moedeloos, eenzaam, en onbegrepen in het leven. Je ervaart een moeilijke periode, je weet niet goed hoe je er mee om moet gaan. Een andere uitleg is, simpele bescherming van je oogst uit het verleden. Je bent voorzichtig, en je kunt er vanuit gaan dat je volledige beschermen en ondersteuning ontvangt.

 

 

  

Volgen, Gevolgd worden 

Een droom of visioen over dat je iemand volgt vertelt je, dat je in contact wilt komen met een nieuwe of onbekende karaktereigenschap of aspect van jezelf. Een belangrijke uitleg is dat de persoon die je volgt in het bezit is van eigenschappen die je zoekt of niet in je bezit hebt. Je weerspiegelt de uiterlijke of innerlijke kenmerken van de persoon in je droom of visioen. Je ervaart dus zowel de positieve als negatieve eigenschappen.

Een visioen of droom waarin je gevolgd wordt vertelt je over zelfreflectie, weerspiegeling op je eigen eigenschappen, aspecten, angsten, problemen, gevoelens, stress, emoties en obstakels. Je wordt je bewust van het feit dat je voor je ware zelf weg loopt, je eigen problemen worden in de droom en visioen weergegeven. Een andere uitleg is dat je voorzichtiger mag zijn, dat je meer voor jezelf op moet komen, en vooral je persoonlijke grenzen mag aangeven.

 

 

   

Vondeling, Kind te vondeling leggen 

Dromen en visioenen over het vinden van een vondeling vertellen je, dat je je verloren innerlijke kind hebt teruggevonden. Je moet je innerlijke kind aandacht en veel liefde geven. Je hebt een deel van jezelf verloren en misschien wel door onzorgvuldig gedrag. Je ervaart innerlijke onbalans door angst en stress. Een andere uitleg is, het vinden van een tweelingziel, die op een onverwachte manier in je leven verschijnt.

Dromen en visioenen dat je een kind te vondeling legt vertellen je, dat je je innerlijke kind toch wat achteloos, en onzorgvuldig wilt achterlaten. Je vind de aandacht voor je innerlijke ik, innerlijke kind op dit moment niet belangrijk. Je wordt jezelf bewust van het feit dat het van belang is dat je naar je innerlijke kind luistert om te kunnen ontwikkelen en te groeien.

 

 

 

Voodoo, Voodoopop

Dromen of visioenen waarin je voodoo gebruikt vertellen je, dat je ziel probeert om negatieve energie af te weren. Je moet je afvragen of er iemand in je omgeving is die je niet aardig vindt. Een andere uitleg is, dat je jezelf bewust wordt van het feit dat er sprake is van magie en natuurkrachten die je misschien wel diep van binnen ambieert.

Een droom of visioen over een voodoopop vertelt je over de donkere eigenschappen van je persoonlijkheid, de donkere kant van je ware zelf, en je duistere en misschien wat primitieve eigenschappen. Het is een kant van je innerlijk die je nog niet kende. Een andere uitleg is, dat je jezelf bewust wordt van het feit dat je in het bezit bent van innerlijke krachten en de natuurlijke kant van de mogelijkheden in het leven.

 

 

 

Voogdij, Voogd

Dromen of visioenen over het hebben van de voogdij vertellen je, dat je moet luisteren naar je innerlijke kind want die heeft aandacht nodig. Je wilt je kunnen ontwikkelen en groeien in het leven of in een project. Een andere uitleg is, dat je erg goed luistert naar je emoties, het innerlijke kind, en kinderen in je omgeving. Je wilt een moeder of vaderrol kunnen vervullen. Een alternatieve uitleg is, het nemen van risico en verantwoordelijkheid, iets onderschatten, druk en stress hebben in het leven.

 

Vork

Dromen en visioenen over een vork vertellen je, dat je grip probeert te krijgen op een situatie of emoties, twijfel in je leven. Een andere uitleg is, dat er een stukje opgekropte woede is die moet worden geuit, zodat je het los kunt laten. Nog een andere uitleg is, het ervaren van verbindingen die van korte duur zijn, een tijdelijk kans die op je pad komt.

 

 

  

Vorst, Vriezen, Bevroren

Dromen en Visioenen waarin het vriest, bevroren is vertelt je over de manier waarop je in het leven staat- koud, afstandelijk en niet tastbaar of aaibaar. Een andere uitleg is dat je als het ware jezelf beperkt, vastzet, tegenwerking bied tegen alles wat er op dit moment op je pad komt of aanwezig is op je pad. Het niet los kunnen laten van oude ongezonde patronen en situatie die je volledig in hun macht hebben. Een andere uitleg is dat je oude ongezonde pijnen, verdriet, angst, emoties hebt geblokkeerd, bevroren, vast gezet en dat je er niet naar omkijkt en/of nog niet in staat bent om het als het ware te ontdooien. Je ziel, staat vast, je leven staat vast- je kunt niet verder en je voelt je misschien zelfs wel leeggezogen, geblokkeerd en beperkt in alles. Bevroren zijn, vorst, vriezen weerspiegeld je eigen gevoelens en alles wat je jezelf op dit moment tegenzit, ontneemt of waarin je jezelf op dit moment blokkeert - ongezonde patronen overgeven aan het universum, spirit, je gidsen, helpers zodat je de situatie en/of het jaar kunt afsluiten. Nog een uitleg is dat je jezelf beperkt in vooruitgang doordat je overloopt, van angst, emoties, gevoelens en een koude, stille maar vast en ondoordringbare houding.   

 

 

 

Vrede, Vredesverdrag, Vredevlag, Vredesonderhandelingen

Dromen en visioenen over het maken van vrede vertellen je, dat je tevreden bent met het resultaat en daarmee genoegen neemt voor de toekomst. Een andere uitleg is een uiting van je innerlijke rust en vrede met de situatie die er in je leven speelt. Een andere uitleg is, dat je een innerlijke transformatie hebt ondergaan. Nu is de transformatie voltooid en kun je doorgaan op de ingeslagen weg die voor je opengaat. Een alternatieve uitleg is, dat je een conflict die zowel innerlijke als met andere mensen kan zijn, hebt overwonnen, opgelost, en uitgesproken.

Dromen en visioenen over een vredesverdrag vertellen je over het vinden van innerlijke overeenkomsten. Een andere uitleg is dat de symbolische strijdbijl begraven wordt. Je wilt nu gaan samenwerken om het allemaal op te lossen en uit te werken. Een andere uitleg is, dat je eerlijk moet toegeven dat er problemen en obstakels zijn die je niet alleen op kunt lossen. Een andere uitleg is, dat je jezelf bewust wordt van het feit dat je verwikkeld bent in een innerlijk conflict.

Een droom of visioen over een vredevlag vertelt je, dat je water bij de wijn wilt doen. Misschien zit je in een innerlijk conflict of een ruzie met vrienden, familie of een geliefde. Een andere uitleg is, dat je hulp moet of wilt vragen. Je wilt niet meer vechten en je gaat op zoek naar een passende oplossing.

Dromen en visioenen over vredesonderhandelingen vertellen je over innerlijk rust zoeken en innerlijke overeenstemming bereiken. Je wilt water bij de wijn doen en je wilt het allemaal nog bekijken voordat je met een oplossing komt. Een andere uitleg is, innerlijke twijfels over het succes, je gevoelens, emoties, relatie, vrienden, familie en vijanden.

 

 

 

Vrijheidsbeeld

Dromen of visioenen over het Vrijheidsbeeld vertellen je over overwinning op zowel geestelijke, emotionele, lichamelijke als financiële problemen. Je hebt de obstakels overwonnen en daardoor het licht gevonden en gezien. Een andere uitleg is, dat het Vrijheidsbeeld staat voor het begeleiden van je geliefde, of mensen die hulp nodig hebben. Je wilt een voorbeeldfunctie uitoefenen in de maatschappij; je voelt je een beschermengel op aarde. Een andere uitleg is, dat je het lot hebt gevonden, je levensdoel en je levensweg geeft je veel voldoening.

 

 

 

Vrachtwagen, Vrachtwagen besturen, Vrachtwagen met aanhanger  

Dromen of visioenen over een vrachtwagen vertellen je over langzame vooruitgang in je leven richting je dromen en wensen, met heel veel bagage en oude opgekropte emoties. Een andere uitleg is, het ervaren van stress, geestelijke problemen of dat je overwerkt bent, je neemt teveel hooi op je vork. De grote hoeveelheid verantwoordelijkheden zorgen voor problemen.

Een droom of visioen waarin je een vrachtwagen bestuurt vertelt je over lichamelijke veranderingen, en aanpassingen en acceptatie in het leven. De transformatie is noodzakelijk om iets nieuws te kunnen ondernemen in je leven.

Een droom of visioen over een vrachtwagen met aanhanger vertelt je, dat je veel bagage uit het verleden of je vorige leven meeneemt en daardoor nog langzaam vooruit gaat. Een andere uitleg is, dat je ook de problemen van mensen uit je omgeving met je meeneemt. Je trekt een kar vol met problemen en daardoor krijgt je zelf geestelijke of lichamelijke tegenslagen te verwerken.

 

 

 

Vreemdgaan

Een droom of visioen over vreemdgaan vertelt je over de zoektocht naar de balans tussen je mannelijke en vrouwelijke energie. De balans in je relatie, thuissituatie, gezin en of op je werk. Een andere uitleg is, het verlangen van expressie van de seksuele behoeftes die je koestert. Nog een andere uitleg is, dat je verwikkeld bent geraakt in een situatie die belangrijk is en dit lijkt invloed op je te hebben.

 

 

 

Vreemdeling

Dromen en visioenen waarin je een vreemdeling bent vertellen je over de zoektocht naar de juiste weg in je leven. Een andere uitleg is, dat je probeert om opnieuw te beginnen in een nieuwe omgeving of project in je leven. Een alternatieve uitleg is, dat je je niet begrepen voelt, miscommunicatie, en dat je niet op de juiste plek bent in je leven.

 

 

 

Vriend, Vrienden

Een droom of visioen over een vriend vertellen je over de weerspiegeling of reflectie van de eigenschappen van deze persoon. Eigenschappen die je nodig hebt als ondersteuning, hulp om je doel, wens en idee te bereiken. Een andere uitleg is, het koesteren van vriendschappelijke gevoelens of liefde. Nog een andere uitleg is, dat je een deel van je persoonlijkheid hebt afgesloten en nu juist dat deel wil je delen met je vrienden. Een alternatieve andere uitleg is, het ontvangen van goede berichten of ander goed nieuws komt je tegemoet.

 

 

Vrijdag

Dromen of visioenen over vrijdag vertellen je over stabiliteit, macht, hulp, kracht en weerspiegeld voor de mannelijke energie. De balans vinden tussen je mannelijk en vrouwelijk energie, je kunt ook denken aan de keizer die met zijn mannelijke energie voor actie en verandering zorgt. Je zet stappen die belangrijk zijn voor een nieuwe situatie. Daarnaast staat de vrijdag ook voor macht en autoriteit, de regels en verplichtingen volgen waar je niet onderuit kunt komen.  

 

 

 

Vrijwilliger

Een droom of visioen over dat je vrijwilliger bent duidt op de erkenning, de waarde van het helpen. Het geeft je een goed gevoel van liefde, tevredenheid, geluk en eerbied terug. Een andere uitleg is, dat je jezelf bewust wordt van het feit dat je een aanbieding van hulp krijgt of hebt gekregen ongeacht wat je persoonlijke situatie is.

 

 

 

Vroedvrouw

Dromen en visioenen over een vroedvrouw vertellen je over hulp bij een geboorte van een nieuwe levensfase of een project in je leven. De vroedvrouw zal je begeleiden door de laatste lootjes om het tot een succes te maken. Een andere uitleg is het ervaren van twijfel, of je het wel alleen kunt. Een andere uitleg is, dat de vroedvrouw staat voor moederlijke of vaderlijke gevoelens die tot uiting komen; je bent zelf aan het veranderen. Je bent je aan het opmaken om vader of moeder te willen worden in je leven.

 

Vrouw

Dromen of visioenen over een vrouw vertellen je over het verzorgende, het passieve, liefde, geduld, schoonheid en kracht in het leven. Een andere uitleg is, de vrouwelijke kant van je persoonlijkheid, of de verwijzing naar je moeder en haar karaktereigenschappen. Een belangrijke uitleg is, dat je jezelf altijd projecteert op de eigenschappen van de vrouw, dit kan zowel positief als negatief worden ervaren. Een alternatieve uitleg is, de verleiding en schuld die een vrouw kan veroorzaken met haar charme, die bepaalde gevoelens doet opbloeien.

 

 

Vruchtensap

Dromen of visioenen over vruchtensap duiden op het vinden van voorspoed. Het ervaren van een goed voorteken, nieuwe en vruchtbare kansen die misschien wel je gezondheid verbeteren. Een andere uitleg is, ontspanning, genieten en tot rust komen zowel innerlijk als geestelijk.

 

 

 

Vuilnis, vuilnisbak, Container  

Dromen en visioenen over vuilnis, vuilnisbak, container vertelt je over het los laten van oude ongezonde dingen. Het afsluiten van patronen die niet meer bij je passen; letterlijk afstand nemen van relaties, dingen, situaties, producten, dromen, wensen enzovoorts. De vuilnis, vuilnisbak, container is een weerspiegeling van jezelf, hoe je in het leven staat en wat je als persoonlijke bagage, problemen, bagger bij je hebt gehad.

Dromen en visioenen over het buitenzetten van het vuil vertelt je dus ook de bewustwording van het feit dat je klaar bent met bepaalde dingen in je leven en/of relaties. Hoe groter de hoeveelheid vuilnis, afval je buiten zet hoe meer je achter je laat en dit kan gedwongen zijn maar ook vrijwillig en/of vanuit je ziel, je bron, je basis.

Het verzamelen van vuilnis weerspiegeld het openen van oude ongezonde patronen, pijn emoties, gevoelens, ervaringen waar je geen afstand van kunt doen- het aantrekken van dat wat eigenlijk niet meer bij je past maar waar je geen afstand van kunt doen. Niet klaar zijn voor nieuwe dingen, loslaten, vasthouden aan ongezond gedrag en daardoor de negatieve visuele cirkel blijven herhalen. Zie ook afval

 

 

 

Vulkaan, Vulkaan uitbarsting, Lava, Lawine  

Een droom of visioen over een vulkaan vertelt je over de spiegeling of projectie van je innerlijke woede, angst, agressie, emoties en problemen. Je bent op dit moment tot een kookpunt gekomen, het is wachten tot het gaat ontploffen of dat je de diepste ware gevoelens gaat uiten. Een andere uitleg is, dat je verhitte discussies en meningen kunt ervaren. Luister naar je ware gevoel om tot je diepste innerlijke wezen te komen. Een alternatieve uitleg is, dat je wat zelfzuchtigheid en hebzucht hebt ervaren.

Dromen of visioenen waarin een vulkaan uitbarst vertelt je dat je op dit moment als het ware overloopt van gevoelens, emoties, vragen, angst, pijn, verdriet en dat je het vooral niet onder controle hebt. 

Als je droomt of een visioen hebt over lava duidt dit op het bereiken van je persoonlijke kookpunt, innerlijke woede, agressie, pijn en verdriet die je tot hoogte punt hebt laten komen en nu kook je bijna over. Een alternatieve uitleg is dat je het gevoel hebt diep en zwaar te moeten bloeden, tot op het bot en in je ziel.

Als je over een lawine droomt, duidt dit op het uiten van je onderdrukte gevoelens, woede, agressie, emoties, pijn en verdriet die tot een ontploffing of uitbarsting komen. Een andere uitleg is de onvermijdelijke stress en druk die je niet de baas kunt en die nu tot een hoogtepunt komt. 

 

 

Vuur

Dromen en visioen over vuur vertellen je over de projectie en weerspiegeling van je diepste innerlijke ik. Je voelt de passie, verlangen en verlichting en transformatie in het leven. Een andere weerspiegeling of projectie is woede, angst, verdriet, agressie en stress die je niet de baas kunt en die je moet uiten. Een andere uitleg is, dat er iets ouds is in je leven plaatsmaakt voor iets nieuws en eerst moet afbranden voor dat je opnieuw kunt bouwen. Een alternatieve uitleg is, dat je manier van denken aan het veranderen is. Je ondergaat een innerlijke transformatie; je hebt het vuur onder controle. Nog een andere uitleg is, dat vuur staat voor je drive en motivatie, kracht en passie voor het leven.

 

  

Vuurtoren

Dromen en visioenen over een vuurtoren vertellen je over hulp bij de innerlijke reis die je aan het maken bent. Een andere uitleg is, dat de vuurtoren een waarschuwing is dat je uit koers bent geraakt. Je hebt het gevoel dat je bijna op de klippen loopt, je moet goed onderzoeken waar je verkeerd gaat. Een belangrijke uitleg is, dat de vuurtoren licht geeft in de duisternis van je leven; hulp is onderweg maar komt wel van een onverwachte kant. Een andere belangrijke uitleg is dat de vuurtoren een weerspiegeling is van je hart, je ware gevoel en het innerlijke licht dat daarin schuilgaat.