Home » Droom » Letter Z

Letter Z

 

Zaad

Een droom of visioen over zaad vertelt je over een weerspiegeling van wat je bezit of hebt gehad. Je ervaart een toename, vergroting van kansen en mogelijkheden van wat je nu bezit. Een andere uitleg is verwezenlijking van je diepste verlangens en wensen. Een andere uitleg is, vruchtbaarheid, verbeteringen, mogelijkheden zien en oogsten. Zorg goed voor je geplante zaadjes, door ze liefdevol te verzorgen, water te geven en door je dromen, wensen, verlangens en ideeën te voeden.

 

 

 

Zaag

Een droom of visioen over een zaag vertelt je, dat je het gevoel hebt dat je moet stoppen met dat waarmee je bezig bent in je leven. Een andere uitleg is, het ervaren van dingen of problemen, die je niet onder controle hebt. Je kunt alleen maar met grote grove stappen vooruit en niet van de kleine stapjes genieten. Een alternatieve uitleg is, dat het zagen op een seksuele aantrekking zou kunnen duiden voor je diepe verlangens, dromen, wensen, en ideeën.

 

 

 

Zaagsel

Een droom of visioen over zaagsel vertelt je, dat je een emotionele wond hebt opgelopen, die onlangs is geopend. Je wilt je problemen verbergen en verhelpen op een onprofessioneel manier. Een andere uitleg is, dat je het kleine en onbekende in de mensen weet te waarderen. Een alternatieve uitleg is, dat je dingen probeert weg te moffelen in de hoop dat niemand ziet dat je problemen hebt of iets hebt gedaan waarvan je nu spijt hebt.

 

 

 

Zadel

Dromen of visioenen over een zadel vertellen je, dat je in alle vrijheid, maar wel gecontroleerd, je doelen, wensen, dromen en ideeën wilt nastreven in je leven. Een andere uitleg is, dat je je door niemand lijkt tegen te houden bij het bereiken van je wensen, dromen, ideeën en doelen. Een alternatieve uitleg is, dat je je bewust bent van het risico van je plan of van je karaktereigenschappen.

 

 

Zakdoek

Dromen of visioenen over een zakdoek vertellen je, dat je eerst je emoties, problemen en je verleden onder ogen moet komen voordat je verder kunt met je leven. Een andere uitleg is, het gevoel van schaamte en het verstoppen van de waarheid. Nog een andere uitleg is, dat je je problemen, emoties, gevoelens en verdriet onbewust vast wilt houden alsof je er geen afstand van wil doen.

 

 

Zaklamp, Leeslamp

Dromen of visioenen over een zaklamp vertellen je, dat je meer duidelijkheid en vooral inzicht wil in een situatie, relatie, mogelijkheid, droom en wens. Volg je gevoel en luister naar je ware zelf. Een ander uitleg is, de behoefte aan begeleiding, hoop, inspiratie, verlichting en bevestiging in het leven.

Dromen of visioenen over een leeslamp vertellen je dat je op zoek bent naar inzichten, antwoorden en duidelijkheid in een relatie, in jezelf, een droom, wens of mogelijkheid. Je probeert iets te verduidelijken en beter te luisteren naar je ware zelf. Een ander uitleg is, de vraag om begeleiding, hoop, inspiratie, verlichting en bevestiging in het leven.

 

 

 

Zand, Zandbak, Zitten in zandbak, Nat zand 

Een droom of visioen over zand vertelt je over het verlangen naar verandering, aanpassingen, nieuwe kansen en mogelijkheden in het leven. Een belangrijke uitleg is de weerspiegeling van de manier waarop je tegen iets aankijkt en dit kan zowel positief of negatief worden ervaren. Een andere uitleg is, het ervaren van wrijving en pijnlijke obstakels die je geen stevige basis bieden waardoor je volledig onderuitgaat. Nog een andere uitleg is, dat je mogelijkheden ziet om iets vruchtbaars te realiseren en de verschillende mogelijkheden ziet in het leven.

Dromen of visioenen over het zitten in een zandbak vertellen je, dat je creatieve oplossingen aan het zoeken bent om je dromen, wensen, mogelijkheden vruchtbaar en realistisch te maken. Een andere uitleg is, dat je het gevoel hebt op de bodem van je kunnen en mogelijkheden te leven, je kunt niet nog verder en dieper graven. Weer een andere uitleg is, het verlangen naar het innerlijke kind, je onschuldige en spelende wezen die zijn dromen en fantasie kan uiten zonder dat er beperkingen zijn.

Nat zand in je droom of visioen vertelt je, dat je op zoek bent naar meer stevigheid in het leven. Je wilt een betere basis en ondergrond voordat je verder gaat om je dromen, wensen of ideeën te realiseren. Een andere uitleg is, het ervaren van gebrek aan balans tussen je mannelijke en vrouwelijke kant in je leven. Nog een andere uitleg is, dat je je bewust bent dat je voldoende aandacht geeft aan je plannen, wensen en dromen zodat ze succesvol worden.

 

 

 

Zandkasteel

Dromen of visioenen waarin je zandkastelen bouwt vertellen je, dat je geen goede sterke basis hebt gevormd. Je hebt een te zwakke basis gemaakt om door te gaan met werken aan je dromen, wensen en mogelijkheden. Een andere uitleg is, dat je iets tijdelijks hebt gemaakt, een moeilijk uitvoerbaar of onrealistisch plan. Nog een andere uitleg is, dat je een persoon bent die graag fantaseert maar je onderneemt niet de stappen om actie te ondernemen. Een alternatieve uitleg is, het ervaren van extreem verlangen, grootheidswaanzin, fanatisme die je doordramt om je doel te bereiken.

 

 

 

 

Zandloper, Zandloper omzetten 

Dromen of visioenen over een zandloper vertellen je over de tijd die verstreken is, de tijd die voorbij is gegaan, en de tijd die te snel vooruit gaat en waar je geen controle over lijkt te hebben. Een andere uitleg is dan ook het verlies van controle op de situatie waarin je zit. Een alternatieve uitleg is, dat je het gevoel hebt dat je leven op zijn kop staat.

Dromen of visioenen waarin je zelf de zandloper neerzet of omdraait vertellen je, dat je controle probeert te behouden. Je wilt controle uitoefenen op een situatie die tijd nodig heeft of waarin je geen controle hoeft te hebben. Leer vertrouwen te hebben in de toekomst door los te laten en af te wachten. Een andere uitleg is, dat je het gevoel hebt dat je leven op zijn kop staat. Je probeert het verlies uit het verleden weer onder controle te krijgen. Een alternatieve uitleg is, dat je graag terug wilt in de tijd om gemaakte fouten recht te zetten.

 

 

Zandstorm, Schuilen voor zandstorm 

Dromen of visioenen over een zandstorm vertellen je over het ervaren van angsten, emoties en agressie die je niet hebt geuit. Je kunt ook gebukt gaan onder het verlies van de controle over een situatie in het leven. Een andere uitleg is, het verstrijken van de tijd of de voorbijgaande tijd waarop je geen grip hebt. Je hebt last van tegenwerking, waardoor je stil staat in het leven. Een alternatieve uitleg is, dat je creativiteit gebruikt om nieuwe ideeën te creëren. Je ziet mogelijkheden waar anderen geen mogelijkheden zien. Je ziet iets nieuws dat je kunt ondernemen en daardoor voor een opleving in een situatie zorgt.

Dromen of visioenen over het schuilen voor een zandstorm vertellen je, dat je op dit moment behoefte hebt aan ontspanning en uit een situatie wilt stappen waarop je geen controle lijkt te hebben. Een andere uitleg is, dat je wordt beschermd tegen alle negatieve energie die om je heen waait.

  

  

Zaterdag

Dromen of visioenen over zaterdag vertellen je over de ervaring van een dag die de afronding vertegenwoordigt. Het bijna behaalde resultaat wordt door de zaterdag weerspiegeld. Een andere uitleg is, de dag van spiritueel bewustzijn en bescherming vanuit het hiernamaals. Een andere uitleg van de zaterdag gaat over liefde, genegenheid, warmte, succesvol zijn, volledig in balans zijn. Inspiratie en aantrekkingskracht, overwinning en onomkeerbaar succesvol zijn. Een andere uitleg is dat de zaterdag de stilte voor de storm vertegenwoordigd, twijfels en gematigdheid Zie ook maandag dinsdag woensdag, donderdag, vrijdag, en zondag. 

 

 

 

  

Zeef

Een droom of visioen over een zeef vertelt je, dat je elke klein deel van het leven wilt onderzoeken of een situatie wilt bekijken en uitpluizen. Een andere uitleg is, dat de zeef staat voor geduld en schoonmaken van de problemen uit het verleden. Een alternatieve uitleg is, dat de zeef vertelt dat je genoegen moet nemen met de kleine dingen in het leven en de liefde moet hebben voor de schoonheid van de aarde. Ook kleine stappen vooruit zijn grote sprongen in de tijd.

 

 

 

Zee

Dromen of visioenen over de zee vertellen je over de spiegel van het leven. De reflectie van hoe je in het leven staat, hoe je je voelt, wat je wilt bereiken en je innerlijke wijsheid en gevoelens. Het staat ook voor spiritualiteit, zuiveren, wijsheid, genezing en verfrissing in je leven. Een andere uitleg is, het ervaren van balans maar ook het onderbewuste, je gevoel en je emoties.

De zee is als het ware het smeermiddel van je psyché en vertegenwoordigt levensenergie.Het water zorgt voor groei, ontwikkeling, en mogelijkheden. Water weerspiegeld de baarmoeder van het leven, het begin, de basis, je start, je ziel. Een andere uitleg is het ervaren van spiritualiteit, zuivering, wijsheid, genezing en verfrissing in je leven. 

Een andere uitleg is, dat de zee ook staat voor de cyclus van het lichaam en het leven. De zee zorgt voor groei, ontwikkeling, en mogelijkheden, zonder water zijn er geen kansen op nieuwe ideeën en bevruchting van je plannen en wensen. Een alternatieve uitleg is het vrijkomen van de ziel, de bron, de basis en het los laten van alle grenzen.

 

Daarnaast vertelt water je iets over emoties, gevoelens, levenservaringen die geuit mogen worden. Hoe meer water er in je droom of visioen aanwezig hoe meer gevoelens die tot een bepaald punt zijn gekomen in je leven en/of de situatie. Nog een andere uitleg is dat de zee de spirituele weg vertegenwoordigd tussen het ene levenspunt in het leven en de volgende levenspunt; de innerlijke reis die je moet afleggen om aan wal te gaan en succesvolle projecten, wensen en levenservaring op te doen. De overgang tussen voeten op de grond en nieuwe onbekende dingen. Zie ook water, waterput, triton, schelp, strand

    

   

Zeeman

Een droom of visioen over een zeeman vertelt je over het verlangen naar een avontuur, vrijheid, ontdekken en de uitdaging zoeken, maar ook aangaan. Een andere uitleg is, dat je graag alleen bent tijdens je zoektocht of reis. Eventueel wil je de zoektocht of reis delen met een persoon die je erg vertrouwd. Een andere uitleg is dat je klaar bent om diepere wateren of overzeese projecten, wensen en dromen op te zoeken. Een andere uitleg is, dat je de emotionele, gevoelens, problemen en angsten onder ogen durft te komen. Zie ook boot, schip, water, waterput, triton, schelp, strand

 

 

 

Zeemeermin

Dromen en visioenen over een zeemeermin vertellen je, dat je aan een innerlijke reis bent begonnen. Je ervaart een transformatie richting vrijheid en geluk en het onbekende in je leven is bijna voltooid. Een andere uitleg is, dat je de vrijheid en mogelijkheden, kunt ervaren door naar je hart te luisteren. Je krijgt nu meer inzichten, mogelijkheden en kennis die je niet voor mogelijk hebt gehouden. Nog een andere uitleg is het luisteren naar je innerlijke kind, kinderlijk gedrag, geduld in je leven. Een alternatieve uitleg is, magie, fantasie, warm- en koudbloedigheid. Zie ook boot, schip, water, waterput, triton, schelp, strand , elementenwezens, sprookjes

 

 

 

 

Zeep

Een droom of visioen over zeep vertelt je, dat je opgekropte emoties, gevoelens, oude pijnen en herinneringen van je af wilt spoelen. Je kunt jezelf emotioneel onzuiver, vies of schuldig voelen, je probeert de angst of schaamte weg te spoelen of te wassen om je beter te voelen. Een andere uitleg is, het verlangen om een ongezonde situatie of iets uit het verleden op te biechten. Een andere uitleg is, dat je het verleden hebt losgelaten en nu met een schone lei wilt beginnen.

  

 

 

 

Zeilboot, Zeilen

Een zeilboot in je droom of visioen vertelt je, dat je jezelf bewust wordt van het feit van dat je gebruik maakt van de kansen die er voor je liggen. Een andere uitleg is, het meevaren met de ups en downs van het leven of de natuurlijke gang van zaken. Nog een andere uitleg is, het ervaren van succes en overwinning op je innerlijke of uiterlijke reis die je aan het maken bent.

Dromen of visioenen over zeilen op rustig water vertellen je, dat je je doel, wens en idee eenvoudig weet te bereiken. Een andere uitleg is, het spiegelen van je ware zelf, je innerlijke en diepste ik willen zien terwijl je aan jezelf werkt op je reis. Nog een andere uitleg is, het ervaren van geluk zonder armoede en ellende.

 

Een kleine zeilboot in je droom of visioen vertelt je, dat je wensen haalbaar en gemakkelijk wendbaar zijn. Je kunt je aanpassen aan de omgeving of de obstakels die je moet overwinnen. Een andere uitleg is, dat je het gevoel hebt onderschat te worden of dat je onder je kennis, of ondermaats presteert.

Dromen of visioenen dat je zeilt op kalm water vertellen je over de weerspiegeling van hoe je in het leven staat en hoe het met je gaat. Een andere uitleg is, hoe je de levensproblemen weet aan te pakken, rustig, kalm en vol van vertrouwen.

 

Een droom of visioen waarin je tegen de wind in zeilt vertelt je, dat je obstakels moet overwinnen. Je wordt geconfronteerd met veel moeilijkheden en tegenslag. Nog een andere uitleg is, dat je jezelf bewust wordt van het feit dat er sprake is van tegenwerking is in een situatie waarop je geen controle meer hebt.

Een visioen of droom waarin je in een storm zeilt vertelt je over tegenslagen en obstakels die je moet overwinnen. Vraag jezelf af of het wel de juiste tijd is voor de innerlijke of uiterlijke reis is die je aan het maken bent.  Zie ook boot, schip, water  strandwarmte, winter weer en wind, kou, sneeuw, ijzel, regen, zon, herfst, regenboog, storm, hagel zomer, haven vakantie, reis  verdrinken, zwemmen

 

  

 

Zeis

Een droom of een visioen over een zeis vertelt je, dat je alle overbodige dingen uit je leven wilt verbannen, weggooien en wegsnijden. Een andere uitleg is, het gevoel ervaren om afgesneden of geïsoleerd te zijn in een situatie waarop je geen controle hebt. Een andere uitleg is, het einde van een project, wens, idee of situatie maar ook de dood en de wedergeboorte die er uit volgt.

 

 

 

Zelfbevrediging

Dromen of visioenen over zelfbevrediging vertellen je, dat er een situatie, droom, wens, idee is die je als vruchtbaar ervaart. De vruchtbare situatie heeft niet alleen maar betrekking op seksuele situaties, maar ook op alle andere vlakken van het leven zoals op je dromen, wensen, werk, familie en ideeën. Een andere uitleg is het verlangen om zelfstandigheid en onafhankelijk te ervaren. Je hebt totaal geen behoefde aan een seksuele partner, relatie of liefdesgevoelens. Nog een andere uitleg is, dat je de behoefte hebt aan warmte en geborgenheid, liefde en een arm om je heen. Een alternatief is, dat je jezelf bewust wordt van je innerlijke en lichamelijke conditie.

 

  

 

Zelfmoord

Een droom of een visioen waarin je zelfmoord pleegt vertelt je, dat je een abrupt of een bewust einde maakt aan een situatie, probleem, obstakel die je niet het hoofd kunt bieden. Er is iets dat je niet de baas kunt en nu maak je daar zelf een einde aan. Een droom of visioen over zelfmoord wordt vaak negatief beleefd, maar de uitleg daarentegen is juist heel positief te noemen. Je maakt zelf een einde aan een ongezonde situatie of een ongezonde fysieke of geestelijke gezondheid. Een andere uitleg is, dat je behoefte hebt aan snelle veranderingen, een snelle vooruitgang, of snelle manier om iets duidelijk te maken. Nog een andere uitleg is, dat je de controle wilt hebben op de uitkomst van een situatie in je leven.

 

 

Zeppelin

Een droom of een visioen over een zeppelin vertelt je, dat je opzoek bent naar een grotere hoogte in je leven, naar een echte uitdaging. Je probeert uitdagingen op een andere manier aan te gaan dan gebruikelijk is. Een andere uitleg is, dat je geen keuze kunt maken in de innerlijke reis die je aan het maken bent om je doel te bereiken in je leven. Een alternatieve uitleg is, dat je kiest om in je leven duurzaam, zuinig, economische verantwoordelijk en milieuvriendelijker te ondernemen. Zie ook ballon, vliegtuig, reizen  

 

 

 

Ziekenhuis, Bezoeken ziekenhuis 

Dromen of visioenen over een ziekenhuis vertellen je over de behoefte aan genezing op alle gebieden, zowel fysieke en geestelijke gezondheid. Een andere uitleg is, de acceptatie, overwinning van je negatieve karaktereigenschappen of lichamelijke ongenoegen die je een plek kunt geven. Nog een andere uitleg is, dat je jezelf bewust wordt van het feit dat je wilt terugkeren naar je normale dagelijkse bezigheden en dagelijkse gang van zaken. Je moet met twee benen op de aarde blijven staan, minder zweven of fantaseren en de werkelijkheid niet willen veranderen.

Dromen of visioenen over het bezoeken van een ziekenhuis vertellen over hulp aanvaarden bij je genezing, opruimen, spirituele genezing op alle gebieden, zowel fysieke als geestelijke gezondheid. Een andere uitleg is, het krijgen van hulp en ondersteuning, overwinnen van je negatieve gewoontes, fouten, stress, problemen, gedachten en eigenschappen. Je overwint veel en accepteert ondersteuning van je omgeving, artsen en het hiernamaals. Zowel de spirituele, geestelijke en lichamelijke genezing worden gereflecteerd of gespiegeld op het ziekenhuis in je droom of visioen.

 

   

Ziekte

Dromen en visioenen over een ziekte vertellen je over het emotioneel en geestelijk ervaren van tegenslag, obstakels, problemen. Maar ook het onvermogen om een situatie, droom of idee te overwinnen. Een andere uitleg is, het ervaren van wanhoop, onplezierige veranderingen en stress en overspannen zijn in je leven. Een alternatieve uitleg is, dat je kleinzerig bent of graag gebruikt maakt van andere mensen. Je vindt het wel gemakkelijk als andere mensen naar jouw pijpen willen dansen.

 

 

 

Zigeuner, Zigeuner zijn 

Een droom of visioen over een zigeuner vertelt je over magie, voorspellingen die uitkomen. Genoegen nemen met weinig luxe ondanks dat je meer verdient, tevredenheid, en innerlijke geluk en wijsheid. Een andere uitleg is dat de zigeuner staat voor snelheid, miscommunicatie, valsheid en het verliezen van geld.

Als je een zigeuner bent in je droom of visioen vertelt dit je, dat je op dit moment aan een innerlijke reis bent begonnen. Je bent op zoek naar het juiste weg, juiste keuzes en mogelijkheden in het leven. Een andere uitleg is, het niet willen binden aan een locatie, relatie, huis, werk, familie, je ervaart een losbandig bestaan. Nog een andere uitleg is het hebben van een vorm van bindingsangst waarmee je moeite hebt.

 

 

 

 

Zindelijkheid

Dromen en visioenen over zindelijkheid vertellen je, dat je jezelf bewust wordt van het feit dat je het verleden moet loslaten. Neem de verantwoordelijkheid van je eigen leven, meningen, fouten, gedragingen, emoties, problemen en gevoelens. Een andere uitleg is, dat je klaar voor bent om nieuwe kansen en mogelijkheden aan te nemen. Je wilt groeien, leren en nieuwe kansen aannemen om meer vrijheid te kunnen ervaren in je leven.

 

 

Zink, Zink proeven 

Dromen of visioenen over zink vertellen je over wensen, dromen, ideeën en doelstellingen een positieve en energieke vernieuwing ondergaan. Een andere uitleg is, het verkrijgen van grip en controle op de situatie, obstakels en problemen.

Een droom of visioen waarin je zink proeft duidt op tekorten in je leven. Een tekort aan essentiële vitamine of mineralen, of een tekort aan mogelijkheden, kennis, tijd en inzicht. Een andere uitleg is, het ervaren van kracht en sterk zijn in een situatie die je niet de baas kon worden.

 

 

 

 

Zinken

Dromen of visioenen waarin jezelf of iets zinkt vertellen je, dat je geen controle hebt op een situatie in je leven. Je bent overweldigd door je emoties, gevoelens, en angsten. Een andere uitleg is, dat je ergens hard voor hebt gewerkt, maar dat nu verdwijnt omdat je de controle bent verloren. Het kan ook zijn dat je de controle bent verloren omdat je iets ontnomen is, dit kan zowel positief als negatief worden ervaren. Een andere uitleg is, dat je je op dit moment minder zelfverzekerd voelt dan dat je zou willen. Je haalt jezelf onderuit of onderdrukt je eigen kunnen. Een belangrijke uitleg is, dat er iets belangrijks tot een einde komt en dit kan zowel positief als negatief worden ervaren.

  

 

Zoenen, Tongzoenen, Zuigzoen

Dromen of visoenen over zoenen vertellen je over de behoefte aan liefde en verliefdheid, harmonie en geluk dat je met iemand wil delen in je leven. Een andere uitleg is de behoefte aan communiceren met andere mensen. Je communicatie gaat stroef, traag, gedwongen of vol met obstakels, maar je hebt nu behoefde aan communiceren op alle vlakken van het leven. Het uiten van alles wat op je tong ligt, je emoties, liefde, gevoelens, obstakels, je ware zelf of problemen. Dingen uitspreken en oplossen is belangrijk in deze levensfase. Het zoenen vertelt je ook, dat je in staat bent om te communiceren over je gevoelens en deze duidelijk en eerlijk kan overbrengen op andere mensen.

Tongzoenen in een droom of visioen vertelt je over de behoefte aan liefde en verliefdheid, harmonie en geluk dat je met iemand wil delen in je leven. Een andere uitleg is de behoefte aan communiceren met andere mensen en dan vooral over je gevoelens, liefdes, vriendschappen, en familie. Je communicatie gaat wat stroef, traag, gedwongen of vol met obstakels, maar je hebt nu behoefde aan communiceren over liefdes, familie en vriendschap. Het uiten en uitspreken van alles wat op je tong ligt, je emoties, liefde, gevoelens, obstakels, je ware zelf of problemen. Een andere belangrijke uitleg is het luisteren naar je ware hart die klaar is voor een verbintenis tussen je mannelijke en vrouwelijke energie, of geliefden en vriendschappen. Het kan ook zijn dat je klaar bent om de stap te zetten om je gevoelens van overeenkomst, samenwerking te uiten naar een liefde of relatie.

Dromen of visioenen over een zuigzoen vertellen je, dat je iets in je op wilt nemen dat niet gezond en/of risicovol voor je is. Misschien dat dit emoties, liefde, pijn, gevoelens en communicatie -problemen zijn. Een andere uitleg is, dat je het gevoel hebt dat je iets wordt opgelegd of dat je de communicatie met anderen probeert af te dwingen. 

 

 

 

 

Zoeken

Een droom of visioen waarin je op zoek bent naar iets vertelt je over de behoefte om iets te vinden dat je in je leven mist of nodig hebt. Je zou op zoek kunnen zijn naar de oplossing voor een specifiek probleem wat je al lang niet kunt vinden. Een andere uitleg is, dat je op zoek bent naar je ware zelf, je diepste innerlijke ik, en je ware persoonlijkheid, je geaardheid en een geloofsovertuiging.

 

  

 

Zolder

Dromen of visioenen over de zolder vertellen je over het bereiken van het hoogste deel van je hart, je ware zelf, en je diepst verborgen verlangens. Een andere uitleg is, het vinden van je intellect en het zien van nieuwe ideeën, mogelijkheden en kansen. Het ervaren van promoties of geestelijke verbeteringen. Je doet kennis, wijsheid, spiritualiteit, en de verbinding met het hogere in jezelf op. Een andere uitleg is, dat de zolder ook staat voor vergeten en verborgen of onderdrukte gedachtes en herinneringen die je moet onderzoeken en oplossen zodat het onthuld kan worden.

 

 

 

 

Zombie, Achtervolgt worden door zombie 

Een droom of een visioen waarin je een zombie bent vertelt, je dat je je geestelijk of lichamelijk afsluit van mensen, situaties, obstakels of problemen om je heen. Een andere uitleg is dat je je van binnen dood en opgebrand voelt. Je volgt gewoonweg de dagelijkse routine, je hebt geen krachten en levensenergie meer. Je moet niet vergeten dat je jezelf projecteert op de zombie; je reflecteert, kopieert dus je eigen gedrag of situatie waarin je bent beland.

Dromen of visioenen waarin je achterna wordt gezeten door een zombie vertellen je, dat je je eigen angsten, stress, gedrag onder ogen mag zien. Je projecteert en spiegelt jezelf op de zombie, waardoor je jezelf achtervolgt. Bekijk je eigen gevoelens, leven, problemen, gedrag, emoties, angsten, stress en situaties eens goed. Een andere uitleg is, dat de zombie ook vertelt dat je het gevoel hebt om hulp te roepen maar niemand in je omgeving lijkt dit te horen.

  

 

 

Zomer

Dromen of visioenen over de zomer vertelt je over een nieuwe fase in je leven, een periode vol bloei, groei en mogelijkheden. Nog een andere uitleg is dat de zomer de seizoenen van het leven weerspiegeld, baby, kind, puber, volwassen enzovoorts - een project dat op het hoogtepunt van volwassenheid komt. Het volgroeien van projecten, dromen, ideeën en wensen. Je plukt de vruchten van je harde werken, je mag nu genieten en je gaat succes hebben.

Een andere uitleg is dat je de opgedane kennis nu kunt gebruiken en hiermee aan de slag kunt gaan in je leven. Een andere uitleg is, de stralende energie, kracht en innerlijke overwinning op je problemen en obstakels. Een alternatieve uitleg is dat je meer inzicht hebt gekregen in situaties, mensen, relaties en de redenen in je leven, je kunt je visie verbreden en uitbreiden. Nog een alternatieve uitleg is dat je tijdens de zomer periode dat aantrekt waarmee je in eerdere seizoenen, levens mee bezig bent geweest. Zie ook zomer, maan, warm, vakantie  

 

 

   

 

Zon, Zonsverduistering, Zonsopgang, Zonsondergang, Opkomst rode zon 

Dromen en visioenen over de zon vertellen je over innerlijke rust, verlichting, geluk en kalmte. Een andere uitleg is het ervaren van de juiste mogelijkheden en inzicht in je leven. Een andere uitleg is, de stralende energie, kracht en innerlijke overwinning op je problemen en obstakels. De alternatieve uitleg is bewustwording van het feit dat te veel blootstellen aan de zon ongezond is, te veel innerlijke warmte ervaren en daardoor je niet op je gemak voelen. 

Dromen en visioenen over het opkomen van een zon vertellen je over de nieuwe kansen, nieuwe levensfases en nieuwe mogelijkheden. Een andere uitleg is, dat je onverwacht een nieuw inzicht hebt gekregen alsof de zon bijna letterlijk in je leven is gaan schijnen. Nog een andere uitleg is dat de zonsopkomst een deel van jezelf vertegenwoordigt alsof je opnieuw opkomt, het ervaren van levensenergie en het wakker worden uit een negatieve periode.

Een droom of visioen over het opkomen van een rode zon vertelt je over het moeilijk overwinnen van obstakels, problemen en tegenslag. Het einde van iets wat je niet zag aankomen en onverwacht negatief is. Een andere uitleg is dat de cyclus van het leven en de menstruatieperiode van de vrouw centraal staat. De dood en de wedergeboorte van iets in je leven wordt ook door de rode zon vertegenwoordigd.

Dromen en visioenen over de zonsondergang vertellen je, dat er een einde komt aan een situatie, de cyclus van het leven en de dood die daaruit volgt. Opnieuw beginnen in je leven, het overwinnen van problemen, obstakels, innerlijke onrust en problemen.

Visioenen of dromen over de zonsverduistering vertellen je over de stagnatie in je leven, tegenslag, je lijkt geen goed zicht te hebben op de situatie. Een andere uitleg is, dat er geen gezonde levenssituatie is en dat je gevoelens, verlangens en fantasie de overhand nemen.

 

 

Zondag

Dromen of visioenen over de zondag vertellen je over de zegenwagen; de overwinning op alles wat er in je leven speelt of heeft gespeelt. Je bent je bewust van het feit dat je verandering in je leven kunt toelaten- je schrijft zelf het pad dat je wilt bewandelen. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt dat er vanuit het universum hulp en ondersteuning naar je toekomt en/of bij je aanwezig is. Het lot, zo moet het zijn, karma en zegeningen. Zie ook maandag dinsdag woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag. 

 

 

 

 

Zondebok

Dromen of visioenen dat je een zondebok bent vertellen je, dat je het gevoel hebt dat je slachtoffer bent geworden. Misschien vind je dat je een echte zondebok bent, dit kan zowel positief als negatief worden ervaren. Een andere uitleg is, dat het tijd wordt dat je opkomt voor je ware gevoelens, overtuigingen, kracht en kunnen. Je bent sterker dan je denkt en je onderschat en ondermijnt jezelf volledig.

 

  

 

 

Zonder gezicht

Een droom of visioen over iemand zonder gezicht vertelt je, dat je nog steeds op zoek bent naar je ware zelf en je eigen identiteit in je leven. Het kan zijn dat je onzeker bent over mensen, en hoe je hun gevoelens kunt beoordelen. Een andere uitleg duidt op het verlangen om mensen op een dieper niveau te leren begrijpen. Nog een andere uitleg is, de onbekende toekomst, alleen de kosmische tijd weet wat er komen gaat in je leven.

 

 

 

Zonnebank

Dromen of visioenen over de zonnebank vertellen je, dat je snel van richting wilt veranderen. Het liefst wil je een zeer korte weg nemen naar je doelen, wensen, dromen en ideeën. Een andere uitleg is, dat je geduld niet toereikend is. Je vergeet dat je aandacht moet schenken aan nieuwe wensen, dromen en projecten. Een alternatieve uitleg is dat de zonnebank een verwijzing is naar het verlangen naar innerlijke rust, schoonheid en tijdelijke aanpassingen in het leven.

 

  

 

Zonnebril 

Een droom of visioen waarin je een zonnebril draagt vertelt je, dat je een slechte of vertroebelde waarneming ervaart. Je hebt de neiging om de negatieve of donkere kant van dingen te zien. Een andere uitleg is, dat je misschien niet gezien wil worden of dat je een bepaalde situatie niet wil inzien. Een andere uitleg is dat je alles van een afstandje in de gaten wilt houden tot jouw tijd is gekomen. Een aanvullende uitleg is dat de zonnebril natuurlijk ook de zomer weerspiegeld, status en rijkdom. Een spirituele uitleg is dat de zonnebril een stukje bescherming vanuit het hogere, universum en/of dat waarmee je in verbinding staat weerspiegeld. 

Dromen of visioenen over het zien van een zonnebril vertellen je, dat je nog niet klaar bent om een duidelijk inzicht te krijgen in een situatie. Je ontneemt jezelf iets waardoor er twijfels, vragen, angsten en stress ontstaan. Een alternatieve uitleg is dat je behoefte of verlangen hebt aan rust,  zomer, zon en vakantie in je leven. Een aanvullende uitleg is dat de zonnebril natuurlijk ook de zomer weerspiegeld, status en rijkdom. Een spirituele uitleg is dat de zonnebril een stukje bescherming vanuit het hogere, universum en/of dat waarmee je in verbinding staat weerspiegeld. Zie ook ogen, zien, masker,bril

 

   

Zout

Een droom of visioen over zout vertelt je over het ervaren van een toegevoegde smaak, kleur, kennis, nieuw gevonden ideeën, wensen, dromen en ervaring. Een andere uitleg is, dat je een toegenomen gevoel van persoonlijke waardigheid, betekenis en kracht kunt ervaren. Nog een andere uitleg is, betrouwbaarheid, waarheid, toewijding en levensduur. Een alternatieve uitleg is, flauwe of niet zuivere informatie die je hebt gekregen, je moet er zelf nog veel voor doen om achter de juiste hoeveelheid of smaak te komen.

 

 

 

 

Zuil, Zuilengalerij, Oude zuilen, Versleten zuilengalerij 

Dromen en visioenen over een zuil vertellen je over het ervaren van openheid, verbreding en eerlijkheid. Je bent op zoek naar mogelijkheden om iets te versterken, te stutten, te vergroten en te verbeteren. Een andere uitleg is, dat een zuil staat voor genegenheid, rijkdom, voorspoed, zekerheid, geluk en eenvoud dat je hebt overwonnen in het leven.

Een zuilengalerij vertelt je over het vinden van rijkdom, overzicht, het hiernamaals en magie in je leven. Maar ook liefde, romantiek en hulp komen je kant op in je leven. Het zien van overwinningen op kleine obstakels en ongenoegen.

Dromen of visioenen over een zuilengalerij die versleten, oud of kapot is vertellen je dat je het overzicht, het inzicht, de rijkdom, de magie of het contact bent verloren. Een andere uitleg is dat je jezelf bewust wordt van het feit dat vergane glorie uit het verleden niet meer in je bezit is. Dus wat je rest is het opruimen en schoonmaken van de brokstukken.

  

 

 

Zus

Dromen en visioenen over je zus vertellen je over het ervaren van een persoonlijke verbinding met je broer of zus, dit kan zowel positief als negatief worden ervaren. Het gaat dus over de overeenkomsten, karaktereigenschappen, of de verschillen onderling. Een andere uitleg is, dat de karaktereigenschappen van je zus nodig zijn een doel, wens of droom in je leven te behalen. Een belangrijke uitleg is, het onbewust spiegelen of reflecteren van de persoonlijke kenmerken van je zus. Een alternatieve uitleg is, dat er iemand in je omgeving is, die karaktereigenschappen waarbij je zuster gevoelens koestert, of die de eigenschappen van je zus bezit. Dit is zowel positief als negatief uit te leggen.  Zie ook familie,gezin,  zwager oom, tante broer, zus, oma, ouders,opa, kind, baby, liefde, huis, Droomboom DNA 

 

 

 

 

Zure room, room, slagroom 

Zure room in je droom of visioen vertelt je, dat er positieve dingen in je leven komen die het net wat leuker en luxer maken; maar dat je er twijfels bij hebt. Dromen en Visioenen over zure room gaan ook over het gevoel hebben dingen niet onder controle te hebben; misschien ervaar je het gevoel over tijd zijn. Een andere uitleg is dat er dingen zijn die niet  lopen zoals je had gedroomd of gewenst.

Een andere uitleg is dan ook, dat er dingen zijn die het leven een bittere nasmaak kunnen geven en/of dat je even niet goed hebt opgelet. 

Dromen en visioenen over room, slagroom geven aan dat je meer plezier in je leven wilt, dat je alles luxer wilt invullen. Een positieve wending in je leven en verbetering op alle manieren. Room en Slagroom geven innerlijke rijkdom aan, geluk, balans en alles aantrekken wat je nodig hebt in het leven en/of op dit moment. 

 

 

Zuur

Als je zuur ziet in je droom of visioen vertelt je over het ervaren van haatgevoelens, woede, wraak of angst die je voor een situatie hebt. Het kan ook zijn dat je negatieve karaktereigenschappen de boventoon voeren. Je trekt je integriteit in twijfel. Of je ervaart dat je integriteit door anderen in twijfel wordt getrokken. Een andere uitleg, is, dat je door een bepaald persoon of situatie wordt gemanipuleerd terwijl je aangeeft dit niet te willen. Nog een andere uitleg is, het ervaren van een negatieve invloed die je niet gemakkelijk positief kunt maken.

 

  

Zuurstof, Zuurstoffles

Dromen of visioenen over zuurstof vertellen je, dat je het gevoel hebt dat je bedrukt en/of benauwd in een situatie rondloopt. Een alternatieve uitleg is, dat er sprake is van genezing van een onderdrukte situatie, je kunt weer vrij ademen als je het accepteert.

Dromen of visioenen over een zuurstoffles vertellen je, dat je op dit moment het gevoel hebt dat je in een gevoelloze, verstikte situatie zit. Een andere uitleg is, dat je op een onnatuurlijk manier een onderdrukte situatie in leven probeert te houden.

 

 

 

Zwaaien

Dromen en visioenen waarin je naar iemand zwaait vertellen je, dat je je bewust bent van de verbinding die je met de persoon die je uitzwaait hebt. Je probeert de karaktereigenschappen van de persoon die je uitzaait naar je toe te trekken. Je vraagt de aandacht of erkenning van de persoon die je uitzwaait, dit kan zowel positief als negatief worden ervaren. Een andere uitleg is je behoefte om diepere en nauwere vriendschappen aan te gaan. Nog een andere uitleg is dat je je ervan bewust bent dat je het verleden achter je laat en kiest voor het nieuwe onbekende. Je laat alles achter je zodat je nieuwe kansen kunt aangaan.

 

 

 

Zwaard

Een droom of een visioen waarin je een zwaard hanteert vertelt je over ambitie, krachtige karaktereigenschappen en het verlangen naar macht. Je wilt graag een positie van autoriteit en aanzien bekleden. Een andere uitleg is dat het zwaard staat voor het fallussymbool, de penis en dat je daarom mannelijke kracht willen bezitten. Nog een andere uitleg is dat je graag gewaardeerd wil worden. Trots op je mannelijkheid en op je innerlijke mannelijke kracht; die zorgt voor de overwinning.

 

 

 

Zwaartekracht

Dromen of visioenen over dat je te maken krijgt met zwaartekracht vertellen je, dat je druk voelt, spanningen, tegenslag, er ligt iets zwaar op de maag. Bekijk deze situatie eens vanuit een ander perspectief en probeer het los te laten en/of een plek te geven. Een andere uitleg is, dat je last kunt hebben van stress, overspannenheid of maagklachten die je je bewust moet worden.

 

  

 

Zwager

Als je een droom of een visioen hebt over je zwager vertelt dit je, dat je zijn karaktereigenschappen graag zou willen bezitten. Je kunt met je zwager goed communiceren, lachen, hij is familie en liefde. Een andere uitleg is, dat de zwager staat voor het ontvangen van ideeën en mogelijkheden, hulp, redelijkheid. Je ervaart ook onderlinge rivaliteit, valsheid, gemeenheid.  Zie ook familie,gezin,  zwager oom, tante broer, zus, oma, ouders,opa, kind, baby, liefde, huis, Droomboom DNA 

 

 

 

 

  

Zwak

Een droom of visioen waarin je zwak bent, of voelt dat je geen kracht hebt, vertelt je dat je je futloos voelt, geen erkenning krijgt, geen kracht hebt. Een andere uitleg is, het ervaren van twijfels, obstakels, gevoelens van onbekwaamheid en onzekerheid. Je ervaart dat er sprake is van onkunde en geen vakkundigheid hebben. Je mag wat krachtiger optreden en voor jezelf durven opkomen.

 

 

 

Zwanger

Een droom of visioen over zwanger zijn vertelt je, dat een innerlijk of uiterlijke deel uit je persoonlijke leven aan het ontwikkelen is. Een andere belangrijke uitleg is, het ontstaan van nieuwe ideeën, dromen, wensen of doelen, die je veel plezier en rust zal geven. Je bent zelf de vrucht die je in je draagt en verzorgd en gevoed moet worden. Geef je ideeën en richtingen aandacht, liefde en voeding die het nodig heeft. Een andere uitleg is, het verlangen naar een zwangerschap, adoptie van een kindje, of moeder of vader willen worden. Zie ook vrouw, baarmoeder, baby geboorte, zwangerschap kind, papa, mama, adoptie

 

 

 

Zwangerschapstest 

Doe je een zwangerschapstest in je droom of visioen dan vertelt je, dat je klaar bent voor veranderingen in je leven. Een andere uitleg is, dat je wilt controleren, jezelf behoeden voor eventuele foute keuzes. Een alternatieve uitleg is, je gemoedsrust ervaren zodat je dromen, wensen, ideeën, uit gaan komen, of je dat er voldoende aandacht aan hebt geschonken.  Zie ook vrouw, baarmoeder, baby geboorte, zwangerschap kind, papa, mama, adoptie

 

 

 

 

Zwart

Dromen en visioenen over de kleur zwart vertellen je over rouw, het verleden, het begin en einde aan een moeilijke periode in het leven. Na regen komt altijd zonneschijn. Zwart is dus niet een negatieve kleur. Maar gelukkig mogen we opnieuw beginnen in het leven als het even tegen heeft gezeten.

 

 

Zwarte piet

Een droom of visioen hebt over zwarte piet vertelt je, dat je mag zijn wie je bent, je uiterlijke voorkomen is niet van belang. Een andere uitleg is, dat je gedienstig bent en mensen graag wilt helpen. Nog een andere uitleg is dan ook het innerlijke kind, luisteren en spelen. Leren uitdrukken, glimlachten maakt gelukkig.

 

 

 

 

Zweep

Een zweep in je droom of visioen vertelt je over straf ervaren, maar ook misbruik van dat wat je op dit moment aan het verwerken bent. Een andere uitleg is, het ervaren van ongelukkigheid, ongelukkige omstandigheden en tot op een zekere hoogte ook schaamte en schuld. Een andere uitleg is, dat je meer controle over je leven zou moeten hebben, je laat door andere mensen je levensrichting bepalen. Luisteren naar anderen is goed, maar je moet wel doen wat goed voelt voor jezelf, niet wat zij vinden dat goed is. Een andere uitleg is, dat je de touwen goed in handen hebt en dat je meester bent over de situatie.

 

 

 

Zweer, Verwijderen van zweer 

Dromen of visioenen over een zweer vertellen je over het ervaren van oneffenheden in je karaktereigenschappen die tot negatieve uiting komen en daardoor de kop op steken. Een andere uitleg is, je problemen verstoppen en negatieve gevoelens ervaren. Maar ook opgekropte emoties, pijn, verdriet woede en angsten die je moet uiten.

Het verwijderen van een zweer in je droom of visioen vertelt je over het openen van je emoties, problemen, angsten, gevoelens. Je hebt zweren, blaren en onoverkomelijke problemen opgelopen in de loop van de jaren. Een andere uitleg is het openen van je karaktereigenschappen zodat je meer ruimte hebt om nieuwe eigenschappen toe te laten.

 

  

 

Zweet

Als je een droom of visioen hebt dat je aan het zweten bent vertelt dit dat je overweldigende angstgevoelens en stress ervaart in je leven. Een andere uitleg is, dat je voldoende kracht bezit in je om succesvol te zijn. Nog een andere uitleg is, het ervaren van strijd en inspanningen die je moet verdragen om succes te hebben in het leven.

 

  

Zwembad

Dromen of visioenen over een zwembad of een subtropisch zwembad, vertellen je over het onderbewust, je gevoel, je emoties die tot rust komen. Maar ook ontspannen en op een spelende, kinderlijke manier tot uiting komen. Het water waarin je zwemt, is als het ware het smeermiddel van je psyché en vertegenwoordigt levensenergie. Het staat ook voor spiritualiteit, zuiveren, wijsheid, genezing en verfrissing in je leven. Een alternatieve uitleg is het vrijkomen van de ziel, de bron, de basis en het los laten van alle grenzen.
Het water in het subtropisch zwembad, zwembad is als het ware het smeermiddel van je psyche en vertegenwoordigt levensenergie. Het staat ook voor spiritualiteit, zuiveren, wijsheid, genezing en verfrissing in je leven. Een andere uitleg is, dat het ook staat voor de cyclus van het lichaam en het leven. Het water zorgt voor groei, ontwikkeling en mogelijkheden; zonder water zijn er geen kansen op nieuwe ideeën en bevruchting van je plannen of wensen. Het water waarin je zwemt, is als het ware het smeermiddel van je psyché en vertegenwoordigt levensenergie. Het staat ook voor spiritualiteit, zuiveren, wijsheid, genezing en verfrissing in je leven. Een alternatieve uitleg is het vrijkomen van de ziel, de bron, de basis en het los laten van alle grenzen. Zie ooktriton,schelp, strand water, duiken, zwemles spiritueel, waterskiën, verdrinken, boot, schip zeilboot, dolfijn, vis, orka, krokodil,oceaan

    

  

Zwemmen, Zwemles

Een droom of visioen over zwemmen vertelt je, dat je mee moet gaan met de golven van het leven. De ups en downs in het leven, en onverwachte wendingen die zeer positief zijn. Een andere uitleg is dat je verschillende kanten van je onbewuste gedachten en emoties aan het onderzoeken bent. Nog een andere uitleg is dat je op zoek bent naar emotionele ondersteuning. Je gaat door een geestelijke moeilijke periode in je leven.

Het water waarin je zwemt, is als het ware het smeermiddel van je psyche en vertegenwoordigt levensenergie. Het staat ook voor spiritualiteit, zuiveren, wijsheid, genezing en verfrissing in je leven.  Een alternatieve uitleg is het vrijkomen van de ziel, de bron, de basis en het los laten van alle grenzen. Het water weerspiegeld de manier waarop jij je voelt in een bepaalde situatie; de vraag is.... is het water rustig en kalm of stormt het?. Het geeft je een goed beeld hoe je diep van binnen voelt, ervaart enzovoorts.           

Dromen of visioenen over zwemles vertellen je, dat je op zoek bent naar steun in je leven. Je hebt moeite met de ups en downs in het leven, de onverwachte golven die je moet overwinnen. Je ervaart hulp en ondersteuning, iemand aan je zijde die je behoedt voor verdrinken in je eigen emoties, pijn en verdriet.  Een andere uitleg is, dat je juist het gevoel hebt te veel gecontroleerd te worden. Je bent niet heel erg zelfstandig en ervaart problemen, emoties, pijn en verdriet.

Het water waarin je zwemt, is als het ware het smeermiddel van je psyche en vertegenwoordigt levensenergie. Het staat ook voor spiritualiteit, zuiveren, wijsheid, genezing en verfrissing in je leven. Een alternatieve uitleg is het met hulp en ondersteuning vrijkomen van de ziel, de bron, de basis en het los laten van alle grenzen. Het water weerspiegeld de manier waarop jij je voelt in een bepaalde situatie; de vraag is.... is het water rustig en kalm, of stormt het?. Het geeft je een goed beeld hoe je de levenslessen ervaart en/of hoe je voelt enzovoorts.  

Dromen of visioenen over buiten zwemmen vertellen je over de spiegel van het leven. De reflectie van hoe je in het leven staat, hoe je je voelt, wat je wilt bereiken en je innerlijke wijsheid en gevoelens. Een andere uitleg is, het ervaren van balans maar ook het onderbewuste, je gevoel en je emoties. Water is als het ware het smeermiddel van je psyché en vertegenwoordigt levensenergie. Een andere uitleg is het ervaren van spiritualiteit, zuivering, wijsheid, genezing en verfrissing in je leven. Een andere uitleg is, dat water ook staat voor de cyclus van het lichaam en het leven. Water zorgt voor groei, ontwikkeling, en mogelijkheden, zonder water zijn er geen kansen op nieuwe ideeën en bevruchting van je plannen en wensen.  Zie ook triton, schelp, strand water, duiken, zwembad spiritueel, waterskiën, verdrinken, boot, schip zeilboot, dolfijn, vis, orka, krokodil,oceaan

 

 

Zweven, vliegen, Controle hebben tijdens vlucht 

Een droom of visioen waarin je met gemak rondvliegt of aan het zweven bent vertelt je, dat je alles onder controle hebt in het leven. Een andere uitleg is, dat je op dit moment in je leven boven iets bent uitgestegen. Je hebt hard gewerkt en risico’s genomen, dit geeft je nu perspectief en een mooie toekomst.

Als je in je droom of visioen het vermogen hebt om je vlucht te sturen dan vertelt dit je over het persoonlijke gevoel van macht, winst en rijkdom.

Dromen of visioenen over vliegen of zweven waarin je geen controle hebt vertellen je, dat je iets niet onder controle hebt. Ondanks dat je boven je eigen verwachtingen bent uitgestegen, hebt je iets bereikt dat je niet had verwacht, maar je bent het niet de baas. Een andere uitleg is, dat je het allemaal niet serieus neemt in het leven. Je leeft in een fantasie die niet realistisch is. Misschien is het tijd dat je wakker wordt uit je droom en fantasie.

 

 

 

Zwevende voorwerpen 

Dromen en visioenen waarin zwevende voorwerpen voorkomen vertellen je over het gevoel ervan dat je niet verbonden bent met jezelf, je levenstaak, je omgeving in de breedste zin van het woord. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt niet geaard te zijn, geen controle hebt over de situatie. Een alternatieve uitleg is dat je juist alles bewust onder controle probeert te houden, als het ware ben je te veel aan het controleren waardoor je de balans gemakkelijk kunt verliezen. 

    

   

Zwerver, Landloper,  Vagebond

Een droom of een visioen over dat je een zwerver, landloper, vagebond bent vertelt je over het ervaren van innerlijke en/of financiële armoede. Je ervaart obstakels, ellende en tegenslag in je leven en/of situatie waarin je zit. Een andere uitleg is, dat je eenzaam bent of je een buitenstaander voelt. Nog een andere uitleg is, dat je het huidige leven niet als positief ervaart en meer verlangt naar vrijheid en onbegrensde kansen. Leven zonder de normen en leefregels van de maatschappij. Een andere uitleg is dat een zwerver, landloper, vagebond in je droom of visioen ook een weerspiegeling is van hoe je naar het leven kijkt en/of hoe je het ervaart dit kan zowel positief als negatief zijn.  

Geen vaste basis hebben, geen verplichtingen, rondreizen en leren zonder autoriteit. Nog een belangrijke andere uitleg is, de projectie of reflectie op dagelijkse problemen die grote invloed hebben. Je ervaart armoede die je moeilijk kunt overwinnen in je leven en is dan ook niet te duiden, maar is een te verwerken probleem. Een alternatieve spirituele uitleg is dat de zwerver, landloper, vagebond staat voor een vorig leven, familiegeschiedenis, trauma en karma verwerken en/of de herhalende cyclus van ongezonde patronen die doorbroken mogen worden.   

  Dromen of visioenen over een zwerver, landloper, vagebond iets geven vertellen je, dat je jezelf bewust bent van de keuzes die je kunt maken in het leven, het vragen van hulp en ondersteuning. Als het ware kijk jezelf naar jezelf toe- jij bent de zwerver, vagebond, landloper en de gever tegelijkertijd. Je weerspiegeld jezelf op zowel de zwerver, landloper, vagebond als op de gever. Een andere uitleg is, dat je meer verdient in het leven dan dat je tot nu toe hebt gekregen. Je goedheid zal worden beloond in een vorm van geld of liefde en geluk. Een andere uitleg is geen vaste basis hebben, geen verplichtingen, rondreizen en leren zonder autoriteit. Een alternatieve spirituele uitleg is dat de zwerver, landloper, vagebond staat voor een vorig leven, familiegeschiedenis, trauma en karma verwerken en/of de herhalende cyclus van ongezonde patronen die is opgelost.  Zie ook Remy, Armoede, Eenzaamheid, Verdwaald , nachtmerries en angst droomwandelaar, reizen aalmoes