Home » Droom » Spiritueel

Spiritueel 

Abdij, klooster

Een abdij, klooster in je droom of visioen vertelt je over spiritualiteit en rust, bevrijd worden van je angsten. Je bent heel tevreden over het leven of over een situatie. Een andere uitleg is groei in je leven dat eraan zit te komen, de groei ontstaat met hulp van buiten af, met mensen die er verstand van hebben. 

Acupunctuur

Als je in je droom of visioen ziet dat je met acupunctuur behandeld wordt, vertelt dit je dat je behoefte hebt om verzorgd te worden en verlangt naar spirituele of geestelijke groei. Je zou je energie moeten steken in kleine en persoonlijke zaken die je veel inzicht en rust geven.

Doe je in je droom of visioen zelf aan accupunctuur, dan moet je goed opletten waaraan je tijd besteedt of waaraan je wilt werken en welke keuzes je gaat maken. Voorzichtigheid in dit proces is natuurlijk geboden.

 

 

 

Adam en Eva

Dromen of visioenen over Adam en Eva vertellen over je mannelijke en vrouwelijke kracht en je energie die in balans is. Een andere uitleg is dat je mag geloven in dromen, wensen, mogelijkheden die op je pad komen, mits je goed nadenkt over de eventuele gevolgen. Weer een andere uitleg is dat er dingen in je leven zijn gebeurd waar je je zorgen over maakt en waar je niet gemakkelijk uit lijkt te komen, maar waarin je moet volharden.

 

 

 

 

Allah

Dromen en visioenen over Allah vertellen je over ontwikkelingen en ondernemingen, waarin je Allah als spirituele leider in de samenwerking kunt ervaren. Een andere uitleg is de vraag naar erkenning voor je ware zelf, spirituele groei en ontwikkeling. Als Allah zich in een boomgaard bevindt in je droom of visioen dan vertelt het je dat je misschien tegenspoed kunt verwachten.

Een andere uitleg is je verlangen naar veranderingen en de vraag en hunkering naar liefde zal worden beantwoord. Een belangrijke uitleg is dat Allah voor ieder mens een eigen en persoonlijke interpretatie heeft en daarom erg moeilijk is uit te leggen, dus luister naar je ware gevoel. Dromen en visioenen dat Allah zich in een tempel bevindt vertelt je dat je tegenstanders, problemen, emoties, angst en gevoelens worden overwonnen en dat oprechtheid zal zegevieren in je leven.  Zie ook God, Jezus, Christus, goden en godinnen geloof, universum, zon horizon geest, spirit en overleden geliefde ster nieuwe maan, volle maan planeet Ochtendritueel voor spirituele dromers

Wolken Trap Engelen Droomverbinding met Vorige levens Droom Meditatie Visioen  Signalen en veertjes op je pad

 

 

 

 

Altaar  

Dromen of visioenen over het altaar vertellen je dat je opzoek bent naar ondersteuning, hulp vanuit het hiernamaals, het spirituele en het grotere doel. Een andere uitleg is het verbonden zijn aan een partner, werk, familie, vrienden en vooral aan spiritualiteit en rechtvaardigheid; het staat ook voor het oneindige in onze samenwerking. Een andere uitleg is dat er kans is op nieuwe vriendschappen en relaties en verbindingen. Het zou kunnen zijn dat er een mooie tijd aan komt met een hoop nieuwe onbekende mogelijkheden en innerlijke of spirituele groei. Let goed op wat je op het altaar hebt staan deze voorwerpen zijn een diepere signaal waarover de droom gaat.  

 

Het opmaken, decoreren van een Altaar staat voor het verbinden met je pure ik, je ziel en het hiernamaals maar vooral ook de verbinding willen maken met je overleden geliefde. Het verlangen naar ondersteuning en gehoord worden, bidden en manifesteren en visualiseren; de kracht van gedachte kracht en de spirituele verbinding met je hogere zelf, het universum en co creatie.  Let bij dit soort dromen altijd op de kleuren en materialen die je gebruikt dit vertelt meer over de onderliggende boodschappen en levenslessen, zielenantwoorden etc.

 

 Droom je van een heksenaltaar dan vertelt het je dat je de kennis en wijsheid al hebt gevonden  die je nodig hebt op dit moment in je leven. Een alternatieve uitleg is dat je alle informatie of kennis nog bij elkaar moet passen en/of aan jezelf bekend moet maken, maar je kunt ook denken aan uitwerken en leren toepassen. Een andere uitleg is dat je een balans vindt tussen je mannelijke en vrouwelijke energie. Daarnaast kan een heksenaltaar zowel positief als negatief worden ervaren dit is afhankelijk hoe je tegenover magie en natuurreligies staat. Zie ook Droomaltaar Droom meditatie

 

 

 

Alchimist, Alchemie

Als je een droom of visioen hebt over het zijn van een alchimist of het beoefenen van alchemie vertelt dit over jouw manier van leven, het onderzoeken van magie, leven en dood, wedergeboorte en hun toepassing. Een andere uitleg is dat je op dit moment tussen twee werelden leeft, transformatie en acceptatie, de wedergeboorte en de dood, maar dit laat nog even op zich wachten. Eerst moet je de manieren en uitzoeken en toepassen. Een alternatieve uitleg is dat je op zoek bent naar de steen van wederkeer, of zelfs naar de zegevlier en de onzichtbaarheidsmantel.

 

 

  
Amulet

Dromen of visioenen over een amulet gaan over bescherming, geloven in de kracht van magie maar ook over rijkdom en voorspoed en het vinden van materieel geluk, waaraan je vast lijkt te houden.

Dromen of een visioen hebben over het dragen over een amulet vertellen je over het vasthouden en geloven dat je het ergste achter je hebt gelaten, dat je jezelf goed voorbereid hebt op negatieve invloeden, dat je bescherming en vertrouwen ervaart. Een andere uitleg is dan ook achterdocht of bijgeloof tegenover nieuwe mensen en nieuwe kansen.

Arcadeboog

Dromen en visioenen over een arcadeboog vertellen je over de symbolische poort tussen de overgang van het heden en de nog onbekende toekomst. Een andere uitleg is het ervaren van een innerlijke huwelijk tussen je mannelijke en vrouwelijke energie.

 

De Arcadeboog weerspiegeld dat wat was en dat wat nog niet zichtbaar is. Een andere uitleg is de overgang naar iets nieuws, het vinden van een huis; iets nieuws, iets anders, je dromen waarmaken. Nog een andere uitleg is dat je een innerlijk huwelijk of overeenkomst ervaart tussen je mannelijke en vrouwelijke energie die je tot nieuwe inzichten brengt. Een alternatieve uitleg is herwonnen liefde, samenwerking, overwinning op onoverkomelijkheid en innerlijke levenslessen.

 

Een spirituele alternatieve uitleg is dat de arcadeboog ook de poort naar het verleden vertegenwoordigt en dat je blijft hunkeren naar dat wat vroeger was. Daarnaast kan een arcadeboog de verbinding met andere dimensies weerspiegelen, andere trillingen en nieuwe energie. De poort tussen hemel en aarde, het universum en het hogere spirituele. De energetische poort tussen werelden en het onbekende.    

 

Het vertelt je dan ook over het verleden afsluiten, inzicht krijgen, je kinderjaren heroverwegen, verloren romances herzien, overleden familieleden, verloren vriendschappen, werk, verlangens en wensen die nooit zijn uitgekomen, of het verleden nog een keer willen beleven of willen herzien. Nog een andere uitleg is het verbinden met je ziel, je karma en je vorig leven en/of levenslessen.  Zie ook deur, poort, hek en schutting, muur

 

 

 

 

 

Astrologie

Wanneer je droomt of een visioen ziet over astrologie vertelt dit je dat je bezorgd bent of twijfels hebt over je toekomst, of dat nou financieel is of je werk, psyche, lichaam, iets zakelijks, je relatie of onderwijs betreft. Je weet op dit moment niet wat je moet doen, wat je kunt verwachten en wat je wilt. Een andere uitleg is dat astrologie een verwijzing is dat je er meer op mag vertrouwen dat alles op de juiste tijd en op het juist moment in je leven komt. Nog een andere uitleg is dat je interesse op het spirituele gebied aan het groeien is en dat je hiernaar kunt handelen. Zie ook standen van de maan, telescoop ster, sterrenbeeld sterrenstelsel nieuwe maan, volle maan planeet, buitenaardsewezens.  

 

 

 

 

Aura

Dromen of visioenen over je aura vertellen je over de beschermlaag die je bij je draagt, je persoonlijke grens, de balans van je energie. Elke emotie, obstakel, probleem, geluk en intuïtief gevoel is zichtbaar in je aura. Het is een spiritueel gevoel, een spirituele levensweg die je aan het ontwikkelen bent. De boodschap is dan ook dat je probeert tot rust te komen en meer balans te vinden, en geef vooral je persoonlijke grenzen aan.

 

 

 

 

Chakra 

1 Het eerste Chakra wordt ook wel het wortelchakra of stuitchakra genoemd. Dromen en visioenen over het eerste chakra vertelt je dat je je stabiel voelt. Je bent geaard en je voelt je veilig. Een andere uitleg is dat je bewust mag worden van het feit dat je een goed of beter contact mag hebben met de aarde, je ware ik, je basis. Laat het stromen en voel je je zeker en krachtig. 

 

2. Het tweede Chakra wordt ook wel het Sacraal Chakra genoemd. Deze bevindt zich net onder de navel, bij het heiligbeen. Dromen en visioenen over het tweede chakra vertellen je over de manier waarop je jezelf uit en uiten kunt, maar ook voor emoties, gevoelens, het hebben van relaties, beweging, seksualiteit en creativiteit. Een andere uitleg is dat je bewust mag worden van het feit dat je een goed of beter voor jezelf mag zorgen, zelf liefde, genegenheid, warmte en sensueel zijn.

 

3. Het derde Chakra, ook wel het navel Chakra of zonnevlecht Chakra genoemd. De dromen en visioenen maken je bewust van het feit dat blijheid, energie en zelfwaardering heel belangrijk zijn op dit moment in je leven of in de situatie waarin je zit. Het derde chakra zorgt  voor controle over jezelf en het centraal staan van je persoonlijkheid, je ikki, je basis, je wortels, je ziel, je hart enzovoorts. Dromen en Visioenen waarin het derde chakra naar voren komt vertelt je ook iets over kracht om te bereiken wat je wilt. Op het moment dat het chakra in evenwicht is, kun je er voor jezelf en voor een ander zijn. 

 

4. Het vierde Chakra, ook wel het hart Chakra genoemd, bevindt zich bij de hartstreek. Dromen en visioenen over het vierde chakra gaan over het vinden, het ervaren van je energiepunt; dat stukje waaruit je stroomt, staalt, deelt enzovoorts. Het hartchakra staat voor de liefde, vriendelijkheid naar jezelf en anderen, geborgenheid, vertrouwen, hoop en het vinden van balans. Ik bemin en ik word bemind staat centraal in je leven op dit moment. Een andere uitleg is het vinden van je eigen passie, innerlijke vuur en creativiteit. 

 

5. Het vijfde Chakra, ook wel het Keelchakra genoemd, bevindt zich in het gebied van de nekwervels en het strottenhoofd. Het vijfde Chakra bevindt zich dichtbij de schildklier, waardoor de stofwisseling een grote rol speelt bij dit Chakra en daardoor ook de droom en visioen verbinding heeft met dit onderwerp. Deze staat voor reiniging. Op het moment dat je jezelf laat horen, je laat weten wat je nodig hebt, zal er reiniging van je lichaam optreden.

 

6. Het zesde Chakra wordt ook wel het Voorhoofdchakra genoemd of het derde oog omdat het desbetreffende Chakra zich net iets boven en tussen de wenkbrauwen bevindt. De Dromen en visioenen uitleg gaat dan ook over weten en spiritueel aanvoelen met je hogere energie- verbinding met het universum, spirit, engelen, je helpers, je gidsen, opgestegenmeesters, goden, god, heiligen, elementenwezens en/of daar waarmee je verbonden bent. Het geweten speelt bij dromen en visioenen waarin het zesde chakra verschijnt een grote rol in het bewustzijn en de keuzes die je in het leven maakt. 

 

7. Het zevende Chakra, ook wel het Kruinchakra genoemd, bevindt zich in het gebied van de kruin. Het zevende Chakra is de laatste in de rij van 7 die ervoor zorgt dat jouw energie optimaal door je lichaam kan stromen. Dromen en visioenen waarin je zevende chakra verschijnt gaan dan ook over het vinden van eenheid, jezelf, stroming vanuit je pure en ware spiritueel ik en de verbinding met de hoogste trillingen en andere dimensies. De droom en visioen energie staat symbool voor een lotusbloem met duizenden blaadjes. Deze staan weer voor een eenheid van alle verschillende aspecten in het leven.


Christus

Dromen of visioenen over geloven of het zijn van een christen, vertellen je dat je in verbinding staat met God, de engelen, het hiernamaals en de goden. Een andere uitleg is dat je bewust bezig bent met spiritualiteit en geloof. Een alternatieve uitleg is dat je geholpen wordt met het vinden van antwoorden, de weg in je leven, het lot en je levenspad, of levensdoel en dat je beschermd wordt.

Het dromen of een visioen hebben over beelden duidt op de roep naar een geloof, verbinding zoeken met God en het hiernamaals. Heb vertrouwen dat je gebeden zijn gehoord en zullen worden beantwoord. Zie ook Pasen, kerst,  Hallo Spreek ik met Kerststress Jezus, God

 

 

 

 

 

Elixer 

Het drinken van een elixer of drankje in je droom of visioen vertelt je over de genezing van geestelijke, lichamelijke of emotionele problemen, die je op moet lossen. Een alternatieve uitleg is dat je gebeden, je vraag om hulp zijn beantwoord en oplossingen zullen komen. Nog een alternatieve uitleg is dat je aan het onderzoeken bent of er oplossingen zijn naar wedergeboorte van een relatie, project of familie.

 

Als je een visioen of droom hebt dat je een elixer maakt, gaat dit over experimenteren met de krachten van de natuur om ons heen, het geloof in magie en zijn krachten, genezing ligt in je eigen handen, net als bewustwording van eigen kwaliteiten en mogelijkheden.

 

Het drinken of het maken van een elixer dat giftig is vertelt over problemen, vergiftiging, onvoldoende informatie hebben om het te voldoen, schade oplopen als je niet nadenkt. Maar ook gevaar en tegenslag komen op je levenspad, valsheid, en het verergeren van problemen. Een andere uitleg is dat je op zoek bent naar antwoorden die niet meer belangrijk zijn, angst voor de dood, genezing afdwingen. Geboorte en dood zijn een onoverkomelijk proces van het leven.

 

 


Geestelijke leider

Een droom of een visioen over het zien van een geestelijke leiders vertelt je over je geestelijke en spirituele behoeften. Je hebt om hulp gevraagd en gelooft dat er begeleiding komt. Als je in je droom of visioen een geestelijke leider bezoekt, vertelt het je dat je op zoek bent naar hulp, raad of vergiffenis in het leven. Een andere uitleg is dat de bisschop, geestelijke leider staat voor wijsheid, studeren, oefening baart kunst, innerlijke tevredenheid en samenwerking.

 

 

 

 

God, Schepper  

Als je god, de schepper en/of een heilige ziet in je droom of visioen, duidt dit op spiritualiteit, expressie van je gevoelens over het goddelijke, het geloof in dat er meer is tussen hemel en aarde. Een andere uitleg is het onaantastbare, onbereikbare en onverkrijgbare begrip waarop je geen controle hebt.

Nog een andere uitleg is je bereidheid om anderen te helpen, of dat je misschien zelf hulp kan gebruiken. Nog een andere uitleg is dat je aan het begin staat van iets nieuws in je leven- maar dit heeft vooral betrekking op spiritueel zijn, spiritueel groei, zielsopdrachten etc. Het is de diepe verbinding met je hart, je basis en de manier waarop je je leven invult. Zie ook Jezus, Christus, Allah, goden en godinnen geloof, universum, zon horizon geest, spirit en overleden geliefde ster nieuwe maan, volle maan planeet Ochtendritueel voor spirituele dromers

Wolken Trap Engelen Droomverbinding met Vorige levens Droom Meditatie Visioen  Signalen en veertjes op je pad   

 

 


Goeroe

Een droom of een visioen over het zien van een goeroe vertelt je over inspiratie, ondersteuning en persoonlijke groei in samenwerking van een inspiratie. Je kunt ook hulp vanuit het hogere, het universum, spirit verwachten. Dromen en Visioenen over een goeroe kan zowel positief als negatief worden ervaren. Een andere uitleg is dat het je iets vertelt over je geestelijke en spirituele behoeften. Je hebt om hulp gevraagd en gelooft dat er begeleiding komt.. Een andere uitleg is dat de Goeroe staat voor wijsheid, studeren, oefening baart kunst, innerlijke tevredenheid en samenwerking.  


Handlezen

Het handlezen in een droom of visioen gaat over het onderzoeken, de reden van dingen willen weten, de manier hoe je in het leven staat en wat je kunt verwachten. Een andere uitleg is dat je je bewust bent van de mogelijkheden om boodschappen te ontvangen en de toekomst te kunnen zien zodat je hiernaar kunt gaan leven.

 

 

Handoplegging

Dromen of visioenen over een handoplegging, handbinding of handlegging vertellen je over het vastleggen van beloftes en voorwaarde die je wilt delen met een ander, alsof het een soort zielenovereenkomst, of ook wel een contract is. Een andere uitleg is dat je één bent geworden en dat je mannelijke en vrouwelijke kracht en energie op het hoogste niveau is gekomen. Deze droom of visioen kan dus ook verwijzing zijn naar een handoplegging, of handbinding, verbinding, beloftes en of huwelijksvoorwaarden uit je vorige leven.

 

 

 
Heiligdom

Als je droomt of een visioen hebt dat je in een heiligdom bent, vertelt dit je dat je behoefte hebt om te ontsnappen aan de eisen en plichten van het dagelijkse leven. Je bent op zoek naar wat rust en kalmte, en steun. Een andere uitleg zou kunnen zijn dat je tijd nodig hebt om de druk van de ketel te halen en je geloof in de mensen en jezelf te herstellen. Een andere uitleg is dat je vast houdt aan het verleden en dit moeilijk los kunt laten. 

 

 

Hel

Een droom of visioen over de hel vertelt je dat je het gevoel hebt in een onontkoombare situatie te zitten en daarin geen kant op kunt; je moet nu accepteren dat het is zoals het is. Een andere uitleg is dat je een besluit of mening hebt waarvan de gevolgen niet zijn te overzien, je kunt het oorzaak-gevolg noemen. Een alternatieve uitleg is dat je vele innerlijke angsten en woede hebt en een onderdrukt schuldgevoel met je meedraagt. Zie ook angst, nachtmerries, trauma, duivel, demonen

 

 

 

Hemel

Een droom of visioen over de hemel vertelt je het over verlangen naar het vinden van perfect geluk en samenwerking, innerlijk rust, geloof en spiritualiteit. Het zou kunnen dat je probeert te ontsnappen aan de moeilijkheden die je ervaart in het echte leven, de onzekerheid en de schaamte. 

De hemel is diep verbonden met je zielsopdracht, je spirituele wezen, je zielsgroep, gelijkgestemde en overeenkomende onderwerpen waar je aandacht aan wilt besteden en/of hulp van wilt.  De hemel vertelt je over de roep om hulp vanuit je ziel, je bron, je basis enzovoorts het is een soort bewustwording van het feit dat.

Een andere uitleg is het geloof, optimisme, rust, en de hoop op herstel. Dromen en visioenen over de hemel vertelt je iets over de verbinding, verwerking die je hebt met spirit, overleden geliefde enzovoorts. 

Zie ook standen van de maangod, geloof, universum, zon horizon geest, spirit en overleden geliefde ster nieuwe maan, volle maan planeet Ochtendritueel voor spirituele dromers

Wolken Trap Engelen Droomverbinding met Vorige levens Droom Meditatie Visioen  Signalen en veertjes op je pad

 

  

Hoorn des overvloeds

Dromen of een visioen over de hoorn des overvloeds vertellen je, dat je krijgt wat je verdient te ontvangen, dit kan geld, tijd, liefde, vruchtbaarheid of een baan zijn, kortom, dat wat je wenst en dat wat je nodig hebt in het leven.

 

 

 

 

 

Inwijding, Zegening 

Inwijding of wijding in je dromen en visioenen vertelt je iets over het vermogen om jezelf aan te passen aan de ontstane situatie. Een andere uitleg is het verlangen om jezelf, je levensdoel, je spirituele opdrachten, zielstaken uit te voeren. Het hogere willen vinden, jezelf verbinden met hogere dimensies en trillingen. Leven vanuit het hoogste goed, jezelf verbinden met je gidsen, helpers en ondersteuners. Nog een andere uitleg is het willen ervaren van de verbinding met eenheid, zintuigen en het ontdekken hiervan. Een andere uitleg is het ervaren van genezing en healing op zowel spiritueel als aards niveau. Nog een andere uitleg is het aantrekken van een zielsverbinding, tweelingzielen, zielsgroepen en hiermee aan de slag gaan als één geheel. Balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie. 

 

 

 

 

Jezus

Dromen of visioenen dat je de jonge Jezus ziet voorspellen een periode van vrede, rijkdom, wijsheid en plezier, maar ook innerlijke en vooral spirituele groei en nieuwe kansen die je met al je kracht aanpakt. Een andere uitleg is de vraag naar erkenning, acceptatie dat je anders bent dan andere mensen, de innerlijke schoonheid van elk mens willen ervaren. Een belangrijke uitleg is dat Jezus voor ieder mens een eigen en persoonlijke interpretatie heeft en daarom erg moeilijk is uit te leggen, dus luister naar je ware gevoel. Nog een uitleg is dat Jezus bescherming en ondersteuning bied terwijl je als spiritueel persoon aan het groeien en ontwikkelen bent. Liefde, warmte en genegenheid voor jezelf, en voor je omgeving en niet te vergeten voor de dierenwereld.


Kerk

Dromen of visioenen over een kerk vertellen je over spirituele voeding, of verbeteringen die je ontvangen hebt. Een andere uitleg is dat je je opent voor een totale andere levensweg of een erkenning die je graag zou willen hebben. Nog een andere uitleg zijn je persoonlijke normen en waarden en de dingen die jij als belangrijk ervaart.

 

 

 

 

Kerst ( spiritueel, religie)

Een droom of visioen waarin Josef, Maria, het kindje Jezus, de Wijze, de kerststal en een ster voorkomen vertelt je dat je kunt en mag geloven in jezelf, in de engelen, je innerlijke woorden, wijsheid, en mogelijkheid dat er dingen kunnen veranderen. Een alternatieve uitleg is dat je het licht hebt gezien in een bepaalde situatie in je leven. Zie ook kerstman, kerstboom, kerstster , goden, spiritueel, eind van het jaar dromen.

   

 

 

 

Kruis, Kruisiging  

Een kruis in je droom of visioen vertelt je last te hebben van zware obstakels, geestelijke druk, lijden en eenzaamheid ervaren, maar ook de dood en opoffering gevolgd door de wedergeboorte van iets nieuws. Een andere uitleg is hulp en spirituele inzichten, het vinden van mogelijkheden die je levenspaden verlichten of het vinden van je roeping. 

Kruisiging Als je droomt of een visioen hebt over een kruisiging vertelt dit over een nieuw leven, een advies en bevrijding in het leven, hulp krijgen. Een andere uitleg is het willen ervaren van je innerlijke liefde die je lange tijd hebt gemist. Nog een andere uitleg is dat je de moeilijkheden of tegenslag, obstakels die erg zwaar zijn, niet gemakkelijk weet te overwinnen. Een alternatieve uitleg is, dat er iets in je leven is waardoor je je een martelaar voelt. Zie Pasen, Jezus  

 

 

 

 

 

Mandela

Dromen en Visioenen waarin je een Mandela aan het maken bent vertelt de uitdaging, creativiteit, het ontwikkelen en groeien van je persoonlijke levenspad. De verbinding met je ziel, spirit, je gidsen en helpers en/of daar waar jijzelf mee verbonden voelt groeit als je een Mandela laat ontstaan in je droom of visioen. De Mandela weerspiegeld krachtige energie en hoge trilling die je verbind met chakra's je aura, karma enzovoorts. De verbinding met eenheid, je zintuigen en het ontdekken. Een andere uitleg is het ervaren van genezing en healing op zowel spiritueel als aards niveau. Let goed op de kleuren die worden gebruikt tijdens het tekenen van de Mandela. 

 

 

 

 

 

Mantra 

Dromen en Visioenen over een Mantra vertellen je over het vermogen om je te verbinden met het hogere doel, je gidsen, helpers, ondersteuners, god, goden, opgestegenmeesters, heiligen, engelen, elementenwezens en/of daar waarmee jezelf een verbinding hebt. Een mantra droom of visioenen weerspiegeld ontspannenheid vanuit je diepste wezen, je ziel. 

Spirituele groei, zielsgroei en aantrekken van je zielsfamilie, zielengroep, tweelingziel, zielsmaatjes enzovoorts. Een andere uitleg is dat je verandering van bewustzijn en besef ervaart. De scheppende trilling van god en moederaarde Gaya, de geboorte de unieke mogelijkheid om dat te aan te trekken wat je nodig hebt in het leven; mits je de juiste trilling vind. Ontspannen, rust, het volledig in balans zijn en de juiste trilling vinden weerspiegelen de mantra de sleutel tot het zielssucces. Daarnaast staan mantra dromen en visioenen ook voor vorig levens, levenslessen en karma, de bron, je ziels-pijn en emoties die dieper gaan dan je huidige leven.    

 

 

Meditatie

Dromen en visioenen over meditatie vertellen je iets over de behoefte aan verdieping, groei en ontwikkeling. Rust, balans vinden tussen geven en nemen, mannelijke en vrouwelijke energie. Jezelf willen vinden, het hogere willen onderzoeken en vinden. Een meditatie droom of visioen vertelt je iets over het vermogen om je te verbinden met het hogere doel, je gidsen, helpers, ondersteuners, god, goden, opgestegenmeesters, heiligen, engelen, elementenwezens en/of daar waarmee jezelf een verbinding hebt. Een mediatie droom of visioenen weerspiegeld ontspannenheid vanuit je diepste wezen, je ziel. Spirituele groei, zielsgroei en aantrekken van je zielsfamilie, zielengroep, tweelingziel, zielsmaatjes enzovoorts. Een andere uitleg is dat je verandering van bewustzijn en besef ervaart.

Dromen of visioenen waarin een mediatie voorkomt vertelt je ook iets over het vinden van oplossingen, mogelijkheden en kennis; terug naar de bron, je basis. Je ervaart een nieuwe vorm van energie, trilling en die heb je nodig om in je waakbestaan dat aan te trekken wat je wilt of dat wat bij je past. Daarnaast staan meditatie dromen en visioenen ook voor vorig levens, levenslessen en karma, de bron, je ziels-pijn en emoties die dieper gaan dan je huidige leven. 

 

 

 

 

 

Magie, Hekserij

Een heks in je droom en visioen vertelt je over kwade, destructieve en gevaarlijke vrouwelijke krachten. Het zou kunnen verwijzen naar negatieve ideeën over het vrouwelijke en je ervaring met harteloze vrouwen. Een alternatieve uitleg is daarentegen, dat een heks symbool staat voor goedheid, kracht en aanlokkelijkheid, pure natuurlijke energie.

 

Dromen en visioenen over hekserij suggereren dat iets of iemand bezig is om jou en je omgeving te manipuleren of je wordt op een manier geholpen waarbij je je niet prettig voelt.

 

Magie bedrijven in je droom of visioen vertelt je dat je controle wilt houden op de situatie, je vrouwelijke en destructieve kracht wilt uiten. Een andere uitleg is dat je je bewust wordt van je natuurlijke gave van goedheid en kracht. Een alternatieve uitleg is dat je misschien wel interesse hebt in het beoefenen van magie of een natuurreligie.

 

Ben je drankjes aan het brouwen in je droom of visioen dan vertelt dit je over de bewustwording van de kracht van de natuur, kruidenkunde en misschien wat oneerlijke methodes die je kiest om te gebruiken in het leven. Een andere uitleg is dat je iets doet waar je je niet prettig bij voelt; je donkere en of duistere kant van je karakter komt naar boven.  

 

Dromen of visioenen waarin zwarte magie voorkomt vertellen je dat je donkere en of duistere kant van je karakter tot uiting komt en dit haalt niet het beste in je naar boven. Je hebt te maken met oneerlijke methodes die je toepast in je eigen leven of zelfs in die van andere mensen. Je kiest bewust een moeilijke levensweg op dit moment en je doet jezelf tekort, maar dat lijkt je niet echt te deren.  

 

 


Monnik

Dromen en visioenen over een monnik vertellen je over spirituele ontwikkeling, toewijding, concentratie, onbevooroordeeld, eerlijkheid. Maar ook eenzaamheid of grote emotionele problemen door zware lasten die je alleen lijkt te dragen. Een alternatieve uitleg is dat je kans hebt dat je onplezierige reizen gaat maken, zowel geestelijke als lichamelijke reizen zijn hierbij van toepassing.

Dromen of visioenen over een biddende monnik vertellen je dat je hulp mag vragen, hulp krijgt of hulp mag aanvaarden. Je wilt één zijn met de schepper, je wilt je verenigen met het simpele en eenvoudige leven, en juist daardoor kun je genieten van de schoonheid.

 

 

 

 

 

Non

Dromen en visioenen over een non vertellen je dat je vast blijft houden aan je vastgeroeste, oude ideeën, patronen en principes. Een andere uitleg is dat je zuiver van geweten, eerlijk en oprecht bent in elke situatie. Een andere uitleg is toewijding aan je geloof en spiritueel welzijn. Een andere uitleg is het ervaren van een simpel en tevreden leven, probeer te genieten van de schoonheid van het leven, ga materiële verlokkingen uit de weg.

 

 

 

 

Pendel 

Dromen of een visioen over het zien van een pendel vertellen je over de zoektocht naar innerlijke waarheid, gevoelens, emoties en antwoorden van het hiernamaals, antwoorden op je vragen, hulp vragen. Maar ook de spirituele samenwerking tussen ziel en geest is op zijn hoogste niveau en je voelt je er goed en in evenwicht bij, je kunt met deze kracht andere mensen helpen. Een alternatieve uitleg is dat je op zoek bent naar evenwicht tussen het mannelijke en vrouwelijke, twijfels tussen ja en nee wil je oplossen in je leven.

 

 


Pentagram

Dromen of een visioen over het zien van een pentagram vertellen je over het geloof in aarde, vuur, lucht, water en in de magie, de kracht van de natuur met zijn mogelijkheden. De balans van het leven, het hiernamaals. De geboorte en de dood, de wedergeboorte en de reïncarnatie die we meemaken in het leven.

 

 

 

 

Rabbijn

Als je droomt of een visioen hebt over een rabbijn dan spoort dit aan je geloof en overtuiging te herzien of intensiever te beleven of te bevestigen en vooral vertrouwen te hebben in wat het allemaal voor je kan betekenen. Een andere uitleg is dat je moet leren vertrouwen te hebben in gewoontes van mensen om je heen, en kunnen genieten van de kleine dingen in het leven. Het is een vruchtbare tijd voor vriendschappen waarvan je dacht dat die niet mogelijk zouden zijn.

 

 

 

 

 

Predikant, Priester, Profeet

Als je een predikant, priester, profeet ziet in je droom of visioen vertelt dit je dat je geestelijke en spirituele behoeften en begeleiding moet erkennen. Een andere uitleg is dat de predikant staat voor wijsheid, studeren en leren, oefening baart kunst, innerlijke tevredenheid en samenwerking. Als je in je droom of visioen een priester, predikant, profeet bezoekt vertelt dit je over het op zoek gaan naar hulp, raad of vergiffenis in het leven, spiritueel inzicht, dichter bij god, goden, spirit, het universum, engelen, elementenwezens, heiligen, opgestegenmeesters en/of daar waar jezelf mee verbonden bent willen staan, je ware zelf onthullen.

 

 

 

    

 

Reinheid / Helderheid

Dromen en visioenen waarin je reinheid en helderheid ervaart vertellen je over de manier waarop je op dit moment in het leven staat. Een andere uitleg is het ervaren of het aantrekken van zuivering, healing en genezing op zowel zielsniveau als aardsniveau. Een andere uitleg is, dat reinheid, helderheid ook staat voor de cyclus van het lichaam en het leven. Het water zorgt voor groei, ontwikkeling, en mogelijkheden. Nog een andere uitleg is, de spiegel van het leven maar ook de reflectie van hoe je in het leven staat. Maar ook hoe je je voelt, wat je wilt bereiken en je innerlijke wijsheid en gevoelens. Zie ook de uitleg van water

 

 

 

 

Helderweten

Dromen en Visioenen waarin helderwetend voorkomt gaan over de persoonlijke spirituele groei en ontwikkeling vanuit je bron, je onderbuik en je basis. De energiestroom vanuit je onderbuik, je hart, je ziel. Het geeft aan dat je jezelf meer mag verbinden met het feit dat je de signalen, energie om kunt zetten naar woorden. Het is daarnaast ook een bevestiging van je helderwetendheid, gave en je eventuele zielenopdrachten hierin. Het motiveert je om hulpverlening in de breedste zin van het woord aan te bieden en hoe je dit in wil vullen staat helemaal open. Een andere uitleg is dat we soms dingen diep van binnen weten maar dit volledig blokkeren en daardoor is een droom of visioen waarin helderweten voorkomt ook een signaal dat je bewust mag blijven van je eigengevoelens en je eigen gaves.  

 

 

 

 

Helderhoren

Dromen en visioenen waarin helderhoren voorkomt vertellen je iets over de manier waarop je verbinding maakt met spirit, je gidsen, het hogere, het universum, engelen, opgestegenmeesters, elementenwezens, goden en godinnen enzovoorts en/of daar waarmee je verbonden voelt. Luister je wel naar de signalen die wij je verzenden, de hoge toon in je oren komt niet voor niets. Het is daarnaast ook een bevestiging van je helderhoren gave en je eventuele zielenopdrachten hierin. Het motiveert je om hulpverlening in de breedste zin van het woord aan te bieden en hoe je dit in wil vullen staat helemaal open. Een andere uitleg is dat we soms dingen horen maar dit volledig blokkeren en daardoor is een droom of visioen waarin helderhoren voorkomt ook een signaal dat je bewust mag blijven van je eigen horen en je eigen gaves.  

 

 

 

 

 

Heldervoelen

Visioenen en dromen waarin je heldervoelend bent vertelt je over het vermogen om in de droom of visioen de juiste energie op te pakken, je weet of iets positief of negatief verloopt. Je bent je dus heel bewust van de energie van de situatie, droom, visioen of dagdroom en daardoor ook waakzaam over de invloed van buitenaf of de ontwikkeling van de situatie. Je maakt verbinding met energie, trilling en de hogere dimensies. Leren en groeien te vertrouwen op jezelf en je eigen innerlijke trilling kompas. Het is daarnaast ook een bevestiging van je heldervoelendheid gave en je eventuele zielenopdrachten hierin. Het motiveert je om hulpverlening in de breedste zin van het woord aan te bieden en hoe je dit in wil vullen staat helemaal open. 

 

 

 

 

 

Helderzien

Helderzien dromen en visioenen gaan over dingen het aantrekken en bijna letterlijk met je ogen zien, tastbaar maken en tastbaar ervaren. Je kunt helderzien dromen en visioenen ook koppelen aan helderdromen en lucide dromen eigenlijk is het een broertje of zusje van. Je weet dus heel bewust waar je naar toegaat- kleur, locatie, situatie, omgeving enzovoorts. Zie dus ook helderdromen en lucide dromen Het is daarnaast ook een bevestiging van je helderzeindheid, gave en je eventuele zielenopdrachten hierin. Het motiveert je om hulpverlening in de breedste zin van het woord aan te bieden en hoe je dit in wil vullen staat helemaal open Een andere uitleg is dat we soms dingen diep van binnen weten maar dit volledig blokkeren en daardoor is een droom of visioen waarin helderweten voorkomt ook een signaal dat je bewust mag blijven van je eigengevoelens en je eigen gaves.

 

 

 

 
Horoscoop

Als je een horoscoop ziet in je droom of visioen vertelt het je over de cyclus van het leven, de verbindingen met de energie en de invloed van de sterren en planeten op ons als mens. De veranderingen komen met aanpassingen en veranderingen in het heelal gaan samen met de kosmos en zijn gestelde tijd en zones.

 

 

 

 

 

Salie

Dromen of visioenen over salie branden vertellen je dat je behoefte hebt aan het reinigen, opruimen van een situatie, je huis, werk, omgeving of relatie. Een andere uitleg is dat salie rust en de balans tussen je mannelijke en vrouwelijk energie verzorgt. Salie in je dromen of visioenen gebruiken tijdens de maaltijd vertelt je dat je de behoefte hebt aan luxe, balans en geestelijke verbeteringen. Een andere uitleg is het ervaren van overmaat en het boven je stand willen leven. Zie ook bloemen en planten

 

 

 

Seance

Als je droomt dat je een seance meemaakt vertelt dit je dat je meer gebruik mag maken van je intuïtie, je diepste innerlijke wijsheid en gevoel, maar ook oplettendheid in je leven. Een andere uitleg is dat je een beter inzicht hebt gekregen in een bepaalde situatie en hiervan nu gebruik kunt maken. Nog een andere uitleg is dat je verder moeten kijken dan je neus lang is, maar ook het grotere plaatje moet blijven bekijken; dit zal je veel brengen en inzicht geven. Een alternatieve uitleg is dat je bezig bent om toegang te krijgen tot verborgen geheimen en informatie uit je onbewuste. De weg naar het geloof of spiritualiteit is voor jou interessant en aantrekkelijk. Opzoek naar diepe antwoorden en opzoek naar de bron diep in jezelf. 

 

 

 

 

 

Talisman

Als je droomt of een visioen hebt dat je een talisman draagt, dan vertelt dit je dat je behoefte hebt aan bescherming en het gevoel van veiligheid. Soms moet je de trots opzij schuiven en beseffen dat het tijd is om hulp van buitenaf te aanvaarden. Een andere uitleg is dat de talisman vertelt dat je behoefde hebt aan inzicht op een manier van communiceren met de natuur, magie en zijn krachten. Een alternatieve uitleg is dat je talisman een deel van jezelf vertegenwoordigt, de positieve en negatieve karaktereigenschappen beschermen je en vertellen je dat je krachtige genoeg bent om door deze situatie te komen.

 

 

 

 

 

Telekinese

Als je droomt of een visioen hebt dat je een telekinetische gave hebt, vertelt dit je dat je een hoger niveau van bewustzijn bereikt in je leven en doordat je veel geoefend hebt ga je nu vertrouwen hebben in elke uitkomst. Een andere uitleg is dat deze droom of visioen je vertelt dat je gedachten omzet in daden om succes te hebben. Een alternatieve uitleg is dat latente paranormale gaves die je niet gebruikt of hebt verwaarloosd, tot uitingen willen komen en nemen controle over je eigen ideeën en inbreng.

Dromen of visioenen over zwevende voorwerpen vertellen je dat je op dit moment niet goed verbonden bent met de aarde, een gebrek ervaart aan balans en een gebrek aan evenwicht. Een andere uitleg is dat je alles vanuit een niet realistisch beeld bekijkt. Een alternatieve uitleg is dat je je bewust wordt dat alles mogelijk is in het leven, mits je maar in jezelf gelooft en het hogere niveau van je bewustzijn ervaart.

 

 

 

 

 

 

Telepathie

Als je droomt of een visioen hebt dat je telepathisch bent duidt dit op een persoonlijke en bijzonder spirituele boodschap van je onderbewuste. Een andere uitleg is dat je telepathische vaardigheden je vertellen dat je meer aandacht moet schenken aan wat mensen je te vertellen hebben.

 

 

 

 

Totem, Totempaal

Een droom of visioen over een totempaal, totem, totemdier vertelt je over de behoefte om je beschermd te voelen, spiritueel jezelf te verbinden met het universum, spirit, god, en/of daar waarmee je in verbinding staat. Een andere uitleg is dat de totempaal, totem, totemdier voor kracht, macht, en geloof in je leven staat. Een alternatieve uitleg is dat de totempaal, totem, totempaal staat voor verdrijven van negatieve gedachten, de negatieve spiraal die niet positief is om nieuwe kansen te scheppen. Je krijgt hulp en je moet vertrouwen hebben; dat het positieve altijd in evenwicht is met het negatieve in je leven.

Tovenaar, Magiër

Een tovenaar, Magiër in je droom of visioen vertelt je dat je probeert om je vaardigheden te verfijnen en je macht uit te oefenen. Een andere uitleg is dat het gebruik van magie en geloven in de kracht van de natuur, je je leven een andere invulling kan geven; misschien met betere mogelijkheden en gevoelens. Nog een andere uitleg is bewustwording van de kracht van de natuur, kruidenkunde en een hoger doel in het leven. Spirit en het universum, en andere natuur krachten en religie en hogere dimensies.   

Magie bedrijven in je droom of visioen vertelt je dat je controle wilt houden op de situatie, en dat je graag macht uitoefent. Een andere uitleg is dat je je bewust wordt van je natuurlijke gave van goedheid en kracht. Een alternatieve uitleg is dat je misschien wel interesse hebt in het beoefenen van magie of een natuurreligie, spirit en het universum.

Ben je drankjes aan het brouwen in je droom of visioen, dan vertelt dit je over de bewustwording van de kracht van de natuur, kruidenkunde, religie, bewustwording van het feit dat er meer is dan wat je met je ogen kunt zien of kunt aanreken met je handen. Een alternatieve uitleg is dat je misschien wat oneerlijke methodes kiest om te gebruiken in het leven. Een andere uitleg is dat je iets doet waar je je niet prettig bij voelt; je donkere en of duistere kant komt boven.  

Dromen of visioenen waarin zwarte magie voorkomt vertellen je dat je donkere en of duistere karakterkant tot uiting komt en dit haalt niet het beste in je naar boven. Je hebt te maken met oneerlijke methodes die je toepast in je eigen leven of zelfs in die van andere mensen. Je kiest bewust een moeilijke levensweg op dit moment en je doet jezelf te kort. Nog een andere uitleg is dat je te maken hebt met negatieve gevoelens en emoties die je niet tot uiting kunt brengen en daarvoor een negatieve uitlaat klep kiest. Nog een andere uitleg is dat je bewust bent van de mogelijkheid van een vorig leven, karma, spirit, universum en kruidenkunde, natuur religie. Het vertelt je hoe je hiermee handelt en mee aan de slag gaat in je leven of situatie ongeacht of dit negatief of positief wordt ontvangen door zowel jezelf als andere mensen. 

 

 

 

 

 

 

Transformatie 

Dromen of een visioen over transformeren vertellen je over veranderingen, mogelijkheden en aanpassingen die je kant opkomen in je leven. Een andere uitleg is dat transformatie staat voor gespleten ziel, twijfels, tweelingziel en moeilijkheden in de acceptatie. Nog een andere uitleg is het ervaren van een totaal andere kant van je karakter of de bewustwording van je donkere eigenschappen. Dit kan zowel positief als negatief worden ervaren.

 

 

 

 

Voodoo

Dromen of visioenen waarin je voodoo gebruikt vertellen je, dat je ziel probeert om negatieve energie af te weren. Je moet je afvragen of er iemand in je omgeving is die je niet aardig vindt. Een andere uitleg is, dat je jezelf bewust wordt van het feit dat er sprake is van magie en natuurkrachten die je misschien wel diep van binnen ambieert.

Een droom of visioen over een voodoo-pop vertelt je over de donkere eigenschappen van je persoonlijkheid, de donkere kant van je ware zelf, en je duistere en misschien wat primitieve eigenschappen. Het is een kant van je innerlijk die je nog niet kende. Een andere uitleg is, dat je jezelf bewust wordt van het feit dat je in het bezit bent van innerlijke krachten en de natuurlijke kant van de mogelijkheden in het leven.

 

 

 

 

Wierook

Dromen en visioenen over wierook vertellen je, dat je de omgeving probeert te zuiveren. Je wilt tot uiting te komen, inzichten krijgen en tot rust te komen. Een andere uitleg is, dat het staat voor het verdoezelen van geurtjes, dingen, problemen, emoties. Een alternatieve uitleg is, dat het staat voor magie, in contact willen komen met het hiernamaals, overleden geliefden en hulp vragen in het leven. Zie ook kaarsen

 

 

 

  

Waarzegger, Medium, Heks  

Dromen of visioenen over een waarzegger, tarotis, heks, voorspeller, sjamaan, medium etc vertellen je over diepe onderliggende persoonlijke angst, die moet worden overwonnen en worden ingezien. Een andere uitleg is, dat je misschien wel bang bent voor bepaalde dingen van de toekomst en/of dat je geen controle hebt over de situatie.

Je bent opzoek naar het hogere, inzichten en ondersteuning; vraag hulp, je hoeft het niet alleen te doen.  Bewustwording van het feit dat er een onderliggende boodschap is naar een vorig leven of vanuit het hiernamaals, spirit en gidsen. Nog een andere uitleg is dat een medium, sjamaan, tarotist. waarzegger, voorspeller de poort weerspiegeld naar diepere kennis en magische gaves en krachten, wakker worden en inkomsten halen uit een spiritueel bedrijf etc. 

Twijfels of innerlijke angst voor een onbekende spirituele toekomst of gezin, familie en werkverbinding. Een andere uitleg is, dat je jezelf bewust wordt van het feit dat je misschien iets negatiever bent over de uitslag of dat je het anders moet bekijken en beoordelen.

Negatief over de onbekende en niet vaststaande toekomst. Een belangrijke uitleg is dat de waarzegger, tarotis, heks, sjamaan, voorspeller, medium een weerspiegeling is van je persoonlijke angsten, karaktereigenschappen of dat wat je juist niet bezit. Je maakt jezelf bewust van het feit dat er ook een andere kant zit aan elk verhaal en dit kan zowel positief als negatief worden ervaren.  

 

 

 

Yoga

Een droom of visioen waarin je yoga beoefent vertelt je over het ervaren van kalmte en controle over je lichaam, geest en ziel. Je hebt zelfdiscipline en doorzettingsvermogen die je kunt gebruiken om een goed resultaat te behalen. Een andere uitleg is, dat je rust moet nemen om een goede, eerlijke en zuivere beslissing te kunnen nemen. Nog een andere uitleg is, dat er sprake is van een situatie die zich heeft voorgedaan waarin je een innerlijke, rustige of zuivere beslissing wilt nemen. Je bent op zoek naar meer balans tussen geven en nemen. Maar ook het vinden van de balans in je werk- en thuissituatie, in relaties en in je persoonlijke wensen. Zie ook Sport