• Blog
 • Slapen
 • Dromen
 • Gratis

Aalmoes  

Een droomt of een visioen waarin je een aalmoes geeft of krijgt, vertelt iets over de manier waarop je jezelf profileert naar de buitenwereld. Het geeft ook aan hoe je jezelf in het leven vindt staan of hoe je een situatie ervaart; dit kan zowel positief als negatief zijn. Een andere uitleg is dat je je vernederd, gekleineerd of gebruikt voelt.

 

 • Als je echter in je droom of visioen een aalmoes krijgt, betekent dat iets over hulp uit een onverwachte hoek in je leven. Een andere uitleg is dat het je vertelt dat onderdrukte, opgekropte gevoelens geuit moeten worden. 

         

Aanbetaling

Dromen of visioenen over een aanbetaling vertellen je over de prijs die je moet betalen om je doelen en wensen te bereiken. Je moet eerst kleine stappen vooruit zetten voordat er verandering in je leven komt. Je moet dus eerst actie ondernemen, je opgebouwde tegoed inleveren voordat er iets kan veranderen.

Een andere uitleg is dat de aanbetaling verwijst naar het geven en nemen in het leven. Misschien ben je een gemakkelijke gever en ontvang je bijna niets van andere mensen terug. Maar het kan ook zijn dat je zelf teveel hebt ontvangen en verwacht dat je iets krijgt zonder iets terug te doen.

 

 


Aanbod 

Een mooi aanbod van een persoon in je droom of visioen gaat vaak over misleiding, tegenslag, met een kluitje in het riet gestuurd worden. Je bent op dit moment gevoelig voor een aanbieding; wees op je hoede en ga niet op een aanbod in. Een andere uitleg is dat een aanbod ook een verwijzing kan zijn naar bewustwording van de fouten die je in het verleden hebt gemaakt, zodat je de obstakels kunt overwinnen.

 

 • Ontvang je in je droom of visioen een aanbod waarop je misschien zit te wachten, dan kun je er vanuit gaan dat er nieuwe kansen gaan ontstaan die je veel brengen. 

 


Aanbouw

Dromen of visioenen over een aanbouw aan je huis, vertelt je dat je hart, je ware zelf, aan het vergroten is. Je hebt een nieuwe visie of nieuw inzicht, opent je hart voor nieuwe mensen, kansen en verschillende mogelijkheden. Een andere uitleg is het financieel wat breder hebben.

 

 • De grootte van de aanbouw bepaalt dan ook de mate van de groei, de kansen, behoeftes en mogelijkheden. Een alternatieve uitleg is dat je graag een gezinsuitbreiding wilt, dit kan betrekking hebben op dieren, kinderen, vriendschappen, of een relatie. 

 

 • Is de aanbouw zeer mooi gemaakt in je droom of visioen, dan vertelt je dat, dat die lang verwachte meevaller, wens, droom, uitbreiding eraan zit te komen. Dromen worden misschien wel werkelijkheid; je hart is klaar om nieuwe dingen en mogelijkheden toe te laten in je leven.

 

 • Maar als de aanbouw in je droom of visioen vol gaten en problemen zit, dan vertelt het je, dat er toch nog eerst een paar hobbels genomen moeten worden voordat je dromen, wensen, ideeën en behoeftes waar kunnen worden. Een andere uitleg is dat je een aantal mogelijkheden zelf moet onderzoeken voordat je verder gaat met het uitbreiden; je moet een bewuste keuze maken.

 

 • Ben je de aanbouw nog maar net aan het opbouwen in je droom of visioen, dan betekent dat het begin van een nieuwe situatie in je leven. De obstakels moeten nog worden overwonnen, je moet leren, studeren, je informeren of hulp vragen. De plannen, wensen, ideeën en mogelijkheden zijn er en kunnen succesvol zijn, als je er voldoende aandacht aan besteedt.

 

 • Stort tijdens het bouwen de aanbouw in elkaar dan betekent dat, het niet overwinnen van obstakels, problemen, moeilijkheden en tegenslag. Maar ook het niet voldoende aandacht schenken aan je ware zelf, je hart, je wensen, dromen, mogelijkheden en kansen die je hebt gekregen. Je kunt beter stoppen en het proberen te overzien, want als je zo doorgaat kun je wel eens op problemen stuiten. Een andere uitleg is dat je een deel van je hart, je ware zelf bent verloren; je bent heel erg gekwetst. 

 

 

 

Aangifte  

Dromen of visioenen over aangifte doen vertellen je dat je mag opkomen voor je eigen problemen, gevoelens, emoties en meningen in het echte leven. Een andere uitleg is dat je behoefte hebt aan hulp, inzicht en ondersteuning; nadat je het gevoel hebt dat alles je is ontnomen. Een andere uitleg is dat je eigenwaarde niet heel erg hoog is.

Een alternatieve uitleg is dat je je bewust wilt worden van je problemen, emoties en gevoelens, zodat je meer zicht hebt in welke voorwaarden je kunt stellen of wat je kunt verwachten. Maar ook dat je leert luisteren naar je ware gevoelens en intenties.

 

 • Dromen of visioenen over het zien van aangifte tegen jou, vertellen je dat je het idee hebt dat je gecontroleerd, beheerst of gedwongen wordt in een bepaalde situatie. Een andere uitleg is dat bepaalde karaktereigenschappen, zowel van jezelf als van mensen uit je omgeving, negatief en niet realistische benaderd worden.

 

 • De aangifte van een baby vertelt je de erkenning en bewustwording van iets nieuws, van dromen, wensen en mogelijkheden die je krijgt in je leven. Een andere uitleg is dat je voldoende aandacht hebt geschonken aan je innerlijke kind, en nu ga je de vruchten hiervan plukken.

Aanhangwagen

Een droom of een visioen over een aanhangwagen vertelt je over persoonlijke bagage, je ware hart. De aanhangwagen vertegenwoordigt alles wat je met je mee kunt nemen in het leven. Maar ook wat je hebt geleerd, ervaren en hebt gevoeld in het verleden. Het is dat wat je achter je aan sleept, dat wat op je schouders rust en dat wat je eventueel in de situatie waarin je zit kunt aanpakken, opladen en leert te gebruiken.

 

Een andere uitleg is dat je behoefde hebt aan rust in je leven, je wilt het oude achter je laten. Een alternatieve uitleg is dat je op dit moment meer een volgeling bent dan een leider. De aanhangwagen kan dus ook een gedrag of moment weerspiegelen, je laten begeleiden en niet zelf de verantwoordelijkheid willen nemen - wel de lusten maar niet de last en/of gewoon weg doorgaan op dat wat je in het leven, verleden hebt geleerd of het aangetrokken.

 

 • Dromen over een aanhangwagen kunnen zowel positief als negatief worden ervaren. Kijk dus heel goed wat je met je meesleep, wat voor soort aanhanger het is, welke spullen er opgeladen zijn enzovoorts dit vertelt je heel veel over de manier waarop je de droom kunt verklaren. 

 

 

 • Is de aanhangwagen beladen met spullen in je droom of visioen, dan vertelt het je dat je de problemen, pijn, verdriet, emoties en gevoelens uit je verleden nog steeds achter je aan sleept. Ruim je spullen eens op en laat het achter je, zoek uit wat je nodig hebt en wat niet. Dromen over een aanhangwagen kunnen zowel positief als negatief worden ervaren.
 • Je kunt het zo zien het is je persoonlijke oude bagage maar daarnaast natuurlijk ook alles wat je in het leven hebt geleerd.! het is dat wat je nodig hebt in je dagelijkse leven, dat wat je gevormd heeft en/of het kan verwijzen naar een vorig leven. Het verschil zit het in de last of hoe zwaar je aanhanger is geladen- hoe zwaarder geladen hoe zwaarder je de lasten op je schouders voelt drukken.  

  

  
Aanklacht, Aanklagen  

Dromen of visioenen over aanklagen vertellen je over corruptie en valsheid, problemen en het verdraaien van de waarheid; houd ik mezelf voor de gek, of is het mijn omgeving? Een andere uitleg is dat een aanklacht een soort wake-up call is dat de situatie waarin je je nu bevindt geen gezonde levensfase is; het is dus iets waaraan je moet werken om verbetering te krijgen. Een alternatieve uitleg is dat je het idee hebt dat je gecontroleerd, beheerst of gedwongen wordt in een bepaalde situatie.

 

 • Word je zelf aangeklaagd in je droom of visioen dan is er iemand, of je onderbewuste, die het met bepaalde nieuwe meningen of ideeën niet eens is. Ook krijg je geen ondersteuning voor je plannen, en wensen; je staat er dus alleen voor. 

 

 


Aankleden

Dromen of visioenen over kleding dragen vertellen je iets over de manier waarop je wilt overkomen, je emoties, gevoelens, problemen, je persoonlijke status, en dat wat je ervaart. Je wilt laten zien wie je werkelijk wilt zijn en of wie je diep in je hart echt bent.

Het aankleden vertelt je, dat je iets van je ware zelf maskeert, of misschien wel verbergt. Dit kan zowel positief als negatieve worden gezien. Een andere uitleg is dat je iets laat plaatsmaken voor iets anders en misschien iets nieuws. Nog een andere mogelijkheid is dat je je bewust bent van de nieuwe eigenschappen, kansen en mogelijkheden en dat je naar buiten wilt treden.

 

 

  
Aankoop, Aanschaffen

Dromen of visioenen over iets kopen of aanschaffen vertellen je dat je een nieuwe kans aanpakt, nieuwe interesses hebt gevonden, nieuw werk, een hobby, maar ook persoonlijke en innerlijke verbetering ervaart.

Iets aanschaffen en kopen in dromen of visioenen is heel positief en geeft dan ook altijd verbeteringen aan op alle gebieden. Maar je moet wel zelf de eerste stap zetten om dromen, wensen en ideeën echt om te zetten in iets realistisch. Een alternatieve uitleg is dan ook ontevredenheid, die vaak betrekking heeft op ons uiterlijk, iets zakelijks of in de relatie sfeer.

 

 

 

Aanlegplaats, Aanlegsteiger

Een aanlegplaats of aanlegsteiger in je dromen of visioenen vertelt je over de thuisbasis, het ware gevoel, en de erkenning waarnaar je op zoek bent. Het staat ook voor overwonnen tegenslagen en moeilijkheden die zijn opgelost. Een andere uitleg is dat je je in een overgangsfase bevindt, waarin je nog een kleine, laatste obstakel moet overwinnen. Weer een andere uitleg is dat je kunt ervaren dat je tussen wal en schip valt en geen controle hebt over de situatie, maar dat dit vooral angst voor het onbekende is. 

 

 • Maar is de aanlegplaats gebroken of kapot in je droom of visioen, dan zegt dit dat je het gevoel hebt dat er inbreuk op je grenzen gepleegd wordt. Een alternatieve uitleg is dat je nieuwe wensen, projecten of ideeën niet realistische genoeg zijn om deze nog verder te ontwikkelen, of dat je wensen moeilijk door de overgangsfase heen komen; de obstakels krijg je met moeite overwonnen.

 

 • Dromen of visioenen over een aanlegsteiger of aanlegplaats die is weggeslagen, vertellen je over een drastische verandering in je leven, die problemen en gevolgen kunnen hebben die je niet kunt overzien. Een andere uitleg is dat je wensen niet door de overgangsfase heen komen, de obstakels zijn op dit moment te groot en je krijgt ze niet overwonnen. Je moet niet vergeten dat er altijd een andere mogelijkheid beschikbaar is.

 


Aanranden  

Dromen of visioenen over aanranden vertellen je over problemen, emoties, gevoelens, seksuele verlangens en onze fantasieën die tot uitdrukking moeten komen. Een andere uitleg is dat je de onderdrukte verlangens voor een persoon wilt delen. Nog een andere belangrijke uitleg is dat aanranden natuurlijk ook een verwijzing kan zijn naar angst en pijn, verdriet en woede die je zelf voelt. 

 

 • Het is zo dat we onszelf altijd in dromen of visioenen op de aanrander projecteren, dus het aanranden gaat over onze eigen gevoelens die uit balans zijn, bijvoorbeeld de karaktereigenschappen die we graag zouden willen hebben, maar niet hebben. Je moet dan ook goed opletten of de persoon een man of een vrouw is; de man staat namelijk voor je mannelijke kracht en de vrouw voor de vrouwelijke kracht die uit balans is in je leven.

 

 • Dromen of visioenen dat je word aangerand vertelt je over je onderdrukte gevoelens voor de aanrander, de angst, woede of de seksuele verlangens of karaktereigenschappen van de persoon die wordt aangerand. En de schaamte voor onze zowel positieve als negatieve gevoelens die we hebben voor de persoon die wordt aangerand in de droom. 

 


Aanrecht

Dromen of visioenen over het aanrecht vertellen je over de bewuste mens, je vrouwelijke kant, die in staat is snel en overal bij te springen wanneer dat nodig mocht zijn. Een andere uitleg is de behoefte graag te willen aarden, of rust in het leven te vinden. Het staat ook voor creativiteit en gevoelens leren uiten. Een alternatieve uitleg is dat het aanrecht ook staat voor het aanpakken van familieproblemen, of de huiselijke balans vinden tussen werk en gezin, relatie en kinderen, je mannelijke en vrouwelijke energie.

 

 

  

Aanval, Aanvallen  

Als je in een droom of visioen ziet dat je iemand aanvalt, zegt dat iets over je innerlijke woede, angst, pijn, emoties en verdriet dat je moet uiten. Een andere uitleg is dat je je slechte humeur en temperament de overhand laat nemen, waardoor je misschien wel iemand kwaad kunt doen. Je laat opgekropte frustratie en boosheid los.

 • Nog een andere uitleg is dat je het gevoel kunt hebben dat je onrecht is aangedaan, en speelt verlegenheid en ontkenning een rol in de aanval. Het belangrijkste in de droom of visioen interpretatie is dat je je woede, driften, angst en emoties op jezelf projecteert, je valt dus jezelf aan, je verwijt jezelf je fouten, je falen en je negatieve karaktereigenschappen.  

 

 • Valt iemand je aan in je droom of visioen dan vertelt het dat je je persoonlijke grenzen overschrijdt, je laat iemand je innerlijke woede naar boven halen. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt dat je jezelf een halt toe moet roepen, je bewust moet worden van je opgekropte woede, angst, emoties, pijn en verdriet in het leven. 


Aanwijzing 

Dromen of visioenen over een aanwijzing, vertellen je dat je opzoek bent naar inzicht, kennis, mogelijkheden en wijsheid, dit kan zowel betrekking hebben op het verleden, het heden als op de toekomst. Een ander uitleg is dat je mensen kunt helpen in je leven. Of dat mensen jou hulp willen aanbieden, je moet alleen de kans aanpakken.

 • Dromen of visioenen waarin een persoon je een aanwijzing geeft vertellen je over je onbewuste die je helpt de juiste signalen op te pakken, zodat je weet welke stap je het beste kunt gaan zetten. Ook dit heeft betrekking op het verleden, heden en de toekomst. Een andere uitleg is dat je jezelf de weg wijst, je hebt antwoorden gevonden en je krijgt als het ware een bevestiging dat je juist hebt gehandeld.

 


Aanzoek

Dromen of visioenen over een aanzoek vertellen je over een positieve boodschap die op je deurmat gaat vallen, dit kan zowel in werk als in relatie of familiesfeer zijn. Een andere uitleg is dat je innerlijke samenwerking accepteert en erkent, waardoor je mannelijke en vrouwelijke energie in balans is.

 • Krijg je een aanzoek van je partner dan vertelt het je dat je een zielsverwant hebt gevonden. Jullie gaan een soort innerlijke overeenkomst aan die je veel geluk, misschien een huwelijk of overwinning op problemen gaat brengen.

 

 


Aarde, planeet 

Dromen of visioenen over aarde vertellen je over moedergevoelens, aarden, vruchtbaarheid, mogelijkheden, het ontwikkelen van een nieuw begin in je leven. Een andere uitleg is dat je op het punt staat om te zaaien, zodat je later kunt gaan oogsten; je bent dus in de beginfase van nieuwe kansen die je aanpakt.

 

 • Dromen of visioenen over de planeet aarde vertellen je over de cyclus van het leven, de geboorte en de dood, gevolgd door de wedergeboorte van een project, van wensen, ideeën en dromen. Het einde en een nieuw begin van iets wat nog niet zichtbaar is, maar achter de horizon al wel aanwezig is. 

 

 

 

 

Aardverschuiving, Aardbeving  

Dromen of visioenen waarin er een aardverschuiving plaats vind vertellen je over de onrust in je emoties, je gevoelens, je persoonlijke leven; je moet proberen om jezelf meer onder controle te krijgen ondanks de moeilijkheden die je ervaart.

 

 • Een andere uitleg is dat je letterlijk wordt wakker geschud uit een situatie die vastgeroest zat, of een persoonlijke situatie wordt open geschuurd zodat je dit weer opnieuw kunt beoordelen en kunt los laten.
 • Een andere uitleg is dat je last hebt van stress, burn-out, overspannenheid, en/ te veel hooi op je vork nemen. Als het ware schut je hele lichaam van tegenwerking, je krijgt een signaal binnen dat je jezelf terug moet pakken, een pas op de plaats.
 • Een alternatieve uitleg is dat een aardverschuiving, aardbeving emotionele overbelasting vertegenwoordigen die niet onder controle zijn. Het los laten van het oude ongezonde, je kunt niet meer terug, je wordt en/of bent gedwongen om alles te laten voor wat het nu is waarna je pas op een later moment weer de controle over de situatie kunt krijgen. Je bent als het ware niet meer in controle of je hebt de touwtjes even niet in handen.

 


Abces

Een droom of visioen waarin je een abces hebt vertelt je dat je een probleem hebt, het zijn vaak problemen die betrekking hebben op opgekropte woede, pijn, verdriet, emoties, gevoelens en oude onverwerkte relaties, die je niet de baas kunt maar onbewust onderhuids hebt opgeslagen. Deze problemen komen nu naar de oppervlakte en staan op barsten, omdat het tijd is dat je je gaat uiten en je probleem gaat overwinnen.  

 

 


Abortus

Als je droomt of een visioen hebt dat je een abortus ondergaat vertelt je dat, dat je jezelf onbewust pijn doet of hindert in je eigen groei en ontwikkeling. Je twijfelt om een nieuwe weg in je leven in te slaan en je trekt de stekker uit je nieuwe plannen, wensen en mogelijkheden. Een andere uitleg is dat een project, wens, droom of idee waaraan je bent begonnen, niet voldoende ondersteuning, hulp en tijd om te ontwikkelen krijgt, daarom kies je ervoor om vroegtijdig te stoppen.

 • Deze droom of visioen kan uiteraard ook slaan op een abortus die je in het echte leven hebt ondergaan, dan is het een verwijzing naar een trauma en het begin van het natuurlijke helingsproces en zelfacceptatie. 

 

 

 
Achtbaan, Rollercoaster

Als je droomt of een visioen ziet dat je in een achtbaan zit, vertelt dit dat je instabiel gedrag of een lastige situatie ervaart. Het kan veroorzaakt zijn door een situatie, een relatie, probleem of emotie, waardoor je regelmatige ups en downs kunt ervaren waarover je geen controle hebt.

 • Een andere uitleg is dat een achtbaan, de uitdaging vertegenwoordigd die je kunt aannemen of links kunt laten liggen.  De achtbaan is een weerspiegeling van je leven en hoe je ermee omgaat bepaald de mate van de snelheid, hoogte, actie enzovoorts. 

 

 • Dromen of visioenen over het zien van een achtbaan of rollercoaster, vertelt je dat je het gevoel hebt net een zeer hobbelige, onregelmatige periode achter je te laten. Een andere uitleg is dat je juist perioden met ups en downs tegenmoet gaat en dat je daarop geen controle kunt uitoefenen behalve door mee te gaan met de situatie.
 • Een andere uitleg is dat een achtbaan, de uitdaging vertegenwoordigd die je kunt aannemen of links kunt laten liggen.  De achtbaan is een weerspiegeling van je leven en hoe je ermee omgaat bepaald de mate van de snelheid, hoogte, actie enzovoorts. 

 

  

Achterblijven

Als je achterblijft in je droom of visioen dan vertelt het je dat je het gevoel hebt dat je alles alleen moet doen in het leven, eenzaamheid, maar ook schaamte voor je ware zelf. Een andere uitleg is dat achterblijven een verwijzing is naar bewustwording van je eigen verantwoordelijkheden, de manier waarop je in het leven staat. Een alternatieve uitleg is dat je alles op je eigen niveau en in je eigen tempo moet doen, en dat je niet met de massa mee moet gaan om succesvol te zijn.

 

 
Achterdeur, Achteruitgang

Dromen of visioenen over alles wat ergens achter gebeurt, zijn een boodschap uit het verleden en staan voor onopgeloste problemen die je moet proberen los te laten. Dit heeft vooral betrekking op je hart, je ware zelf, zodat je opnieuw kunt beginnen in je leven.

 

 • Dromen en visioenen over de achterdeur vertellen dan ook dat je de deur naar het verleden moet sluiten. Een ander uitleg is dat de achterdeur de poort vertegenwoordigt om de problemen uit het verleden nog een keer te openen, zodat je het kunt verwerken en opnieuw kunt beoordelen. 

 

 

 • Dromen of visioenen over een openslaande deur of onverwacht bezoek door de achterdeur vertellen je dat je onbewust nog steeds de deur van je hart openzet voor het onnodige verleden. Je gedrag nodigt het verleden nog steeds uit, je bent blijkbaar nog niet klaar met iets uit wat je reeds afgesloten had.

 

 • Visioenen en dromen over de achterkamer vertellen je dat je hart nog steeds met het verleden bezig is. Een deel van het verleden leeft in je hart nog steeds voort zolang je niet los laat.

 

 • Achteruitgang in je droom of visioen vertelt je dat je op dit moment het verleden aan het loslaten bent; het definitief afsluit zodat je nieuwe kansen kunt aangaan. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt te blijven hangen. Het kan ook zijn dat je een benauwd gevoel hebt dat voortkomt uit het verleden zodat je het steeds weer aan het herbeleven bent.

 


Achtergrondinformatie

Als je in je droom of visioen op zoek bent naar achtergrondinformatie, ben je op zoek naar antwoorden uit het verleden, het heden en dat wat je toekomst kan vergemakkelijken. Om je innerlijke vragen te beantwoorden moet je luister naar je ware hart, het innerlijke gevoel, zodat je bewuster wordt van de kennis die je zelf bezit. Een andere uitleg is dat je opzoek bent naar je ware verleden, maar ook de zoektocht naar vorige levens, of een familiegeschiedenis die nog je niet kende. 

 

 
Achterlaten 

Dromen of visioenen over het achterlaten van een persoon vertellen je dat je het verleden afsluit, dit kan zowel zakelijk als op privé gebied zijn, maar ook vriendschappen die je niet meer nodig hebt laat je bewust achter. Een andere uitleg is dat je ondanks de vriendelijke aanbieding van mensen uit je omgeving je levenslessen liever zelf uitzoekt, je eigen lot wilt bepalen.

 • Dromen of visioenen over het achterlaten van spullen, vertellen dat je de problemen, emoties, gevoelens, maar ook mensen uit het verleden los laat. Je bent er klaar mee, je kunt het afsluiten en je overwint zodoende grote obstakels.
 • Als je een droom of visioen hebt waarin je de spullen nog niet achter kunt laten, vertelt het je dat je problemen en gevoelens op een rijtje aan het zetten bent, maar het kan ook een inventarisatie zijn dat wat je los wilt laten, en dat wat je meeneemt in je leven. 

 


Achteruitkijkspiegel, Achteruitrijden

Een achteruitkijkspiegel vertelt dat je nog steeds achteruit kijkt in je leven, je wilt het verleden niet loslaten of afsluiten. Je houdt nog steeds vast aan dat wat was, terwijl je onbewust vooruit wil. Het resultaat zal dan ook niet succesvol zijn als je niet loslaat in je leven. Een andere uitleg is dat de achteruitkijkspiegel staat voor zelfreflectie, het spiegelbeeld van je ware ik, zodat je het heden en het verleden bewust los kunt laten.

 

 • Achteruitrijden in je droom of visioen vertelt je over het terug nemen van oude ongezonde patronen. Je stap als het ware letterlijk terug op de ingeslagen weg. Emoties, gevoelens, twijfels, pijn, verdriet, angst enzovoorts zorgen ervoor dat je even een pas op de plaats moet maken. Een andere uitleg is dat je jezelf terug zet zodat je alles nogmaals kunt beoordelen en bekijken.
 • Het verleden, heeft invloed op hoe je op dit moment je levenspad bewandeld; dat wat was, de hobbels in de weg zijn op dit een aandachtspunt. Een alternatieve weg is dat je bewustwording ervaart van het feit dat je een vorige leven hebt gehad dat nu weer op dezelfde of een soortgelijke manier je leven kruist. 

 

Acrobaten

Een droom of een visioen over acrobaten, vertelt je dat je belemmerd wordt in het uitvoeren van je taken. Misschien heb je angst of emotionele problemen die je moeilijk de baas kunt. Een andere uitleg is dat je last hebt van het presteren onder tijdsdruk.

 • Dromen en visioenen waarin je samen optreedt met acrobaten vertellen dat je het geklets, geroddel, problemen of ruzie van je rivalen of andere mensen uit je omgeving vervelend vindt, probeer op te komen voor je eigen ideeën en je niet druk te maken over wat anderen van je vinden. 

 

 

 
Acteur, Actrice

Een acteur of actrice, acteren, blijspel in je droom of visioen betekent een zoektocht naar plezier, wensen, dromen, idealen en dat wat niet voor de hand liggend is. Een andere uitleg is dat je graag in overeenstemmende situaties zou willen leven en de fysieke- of karaktereigenschappen van deze persoon zou willen hebben.

 • Je kunt uitzoeken welke eigenschappen je niet bezit, welke eigenschappen je wel bezit en welke je van jezelf zou moeten leren accepteren. Nog een andere uitleg is dat de acteur of actrice het innerlijke kind vertegenwoordigd dat spelend tot uiting komt, vrijheid, speelsheid, onbezonnen, geen zorgen; tijd voor creativiteit en out of the box denken.   

 

 

 • Dromen of visioenen waarin je aan het acteren bent vertellen je dat de situatie niet helemaal realistisch, is verlopen je kunt ook denken aan niet eerlijk en oprecht is verlopen. Dit kan zowel naar jezelf toe zijn als richting andere mensen. Een andere uitleg is dat je jezelf eens totaal anders wilt profileren dan dat je in werkelijkheid bent en uitstraalt, maar daarin schuilt het gevaar of de smalle lijn tussen fantasie, dromen en realiteit.
 • Nog een andere uitleg is dat acteren, blijspel verwijst naar je innerlijke kind, onbezonnen, vrijheid en zelf je levensweg, situatie invullen. Een alternatieve uitleg is de behoefte hebben aan aandacht, beoordeling vanuit jezelf en/of je omgeving, waardering, succes en overwinning. 

 

Actiegroep

Dromen of een visioen over een actiegroep vertellen je over het opkomen voor je eigen ideeën, maar je tegelijkertijd achter de grote massa willen scharen. Je durft niet in het openbaar te spreken, maar je wilt wel een duidelijke mening hebben. Kom eens uit de verzamelde, veilige groep mensen om je heen. Een alternatieve uitleg is dan ook dat je in staat bent om mensen te inspireren en te overtuigen.  

 

 
Administratie

Dromen en visioenen over het doen van de administratie vertellen je dat je moet opruimen in het leven. Je moet orde scheppen in je huidige levensstijl of gewoontes. Maar ook de problemen inzien, heroverwegen en vooral loslaten. Ruim eerst alles op, voordat nieuwe kansen, wensen en dromen hun intrede kunnen doen. Een alternatieve uitleg is dat er misschien een financiële meevaller op je pad kan komen.

 

 
Adres, Adresboek

Wanneer je droomt of een visioen hebt over een oud adres vertelt dit dat je hart het verleden nog niet heeft losgelaten. Je zou moeten leren van het verleden door het onder de loep te nemen en je kunt het beleven en herzien zodat je nieuwe inzichten krijgt die je in het heden kunt gebruiken. Een andere uitleg is dat je innerlijk, je hart nog steeds op dezelfde manier reageert en functioneert; je zit dus vastgeroest in een oud gedachtepatroon, of het verlangen naar vroeger is nog steeds aanwezig.

 

 • Dromen of visioenen over een nieuw adres vertellen je over de behoefte aan verandering in je leven, nieuwe kansen en mogelijkheden aan willen pakken. Een andere mogelijkheid is dat een nieuw adres vertelt dat je hart, je ware zelf verandert, je opent je voor een totaal nieuwe levenswijze.

 

 • Dromen of visioenen over een onbekend adres vertellen je over het ware hart, je gevoel, dat wat nog moet komen, maar al wel innerlijke aanwezig is. Een andere uitleg is dat je een onbekend nieuw deel van jezelf ontdekt, iets wat je nog niet eerder hebt waargenomen; je opent je hart voor nieuwe mogelijkheden en pakt de kansen zoals ze komen.

 

 • Een adresboek of adreskaart in je droom of visioen vertelt je dat je op zoek bent naar de juiste personen of antwoorden in je leven, je moet contact maken met andere mensen. Ga eens lekker flirten, geef jezelf een kans op iets nieuws. Een andere uitleg is dat je op zoek bent naar een nieuwe of andere kant van jezelf.

 

 • Dromen of visioenen over het kwijtraken van een adresboek vertellen je dat je je iets onafhankelijker mag opstellen, je bent misschien jezelf verloren tijdens je innerlijke reis, je bent in ieder geval even je ware zelf kwijt. Een andere mogelijkheid is dat je wat voorzichtiger mag zijn met het vertrouwen van andere mensen, je kunt namelijk het gevoel hebben dat niet iedereen het goed met je voorheeft. 

 

  
Advertentie 

Een droom of visioenen waarin je door advertenties bladert, vertelt je dat je onderbewuste je iets duidelijk wilt maken, zodat je het uit kunt zoeken, onderzoeken, er advies over kunt inwinnen en wat je moet aanvaarden. Maar ook dat wat je mag vergeten, loslaten, en wie je moet vergeven. De advertentie geeft je dus inzicht in alles wat je moet weten om verder te kunnen groeien.

 • Dromen of visioenen over het zetten of plaatsen van een advertentie vertellen je dat je contact zoekt met je innerlijk, of een persoon in je omgeving. Een andere uitleg is dat je uit de kast komt, of je zelf anders wilt gaat profileren dan dat je voorheen hebt gedaan. Een alternatieve uitleg is dat je op zoek bent naar een nieuwe relatie, vriendschappen, kennissen, of werk die bij je persoonlijkheid passen.

 

 


Advies

Als je in een droomt of een visioen ziet dat je advies krijgt vertelt dit dat je zou moeten luisteren naar je intuïtieve, innerlijke gevoel, je ware zelf, en minder naar je ratio. Je geeft jezelf als het ware advies hoe te handelen in een situatie, hoe je iets kunt creëren; je helpt jezelf om bewust te worden.

 

 • Dromen of visioenen waarin je advies geeft vertellen dat je de wijsheid en kennis hebt om anderen te helpen. Maar ook dat je jezelf bij de les wilt houden, zodat je oplettend blijft.
 • Een adviesbrief krijgen in je droom of visioen vertelt je dat je om hulp hebt gevraagd en dat dit wordt beantwoord, je krijgt het inzicht en de hulp die je nodig hebt. Een andere uitleg is dat een adviesbrief een verwijzing is naar bewustwording, dat je zelf voldoende kennis bezit om je dingen succesvol te laten worden of om de juiste keuzes te maken.

 

 

 

Advocaat  

Dromen of visioenen over een advocaat vertellen je over gerechtigheid, dat wat je verdient in een bepaalde levenssituatie. De advocaat zal elke situatie zuiver, open en eerlijk behandelen, wees daarvan overtuigd. Een andere uitleg is dat de advocaat je ook kan wijzen op je rechten en plichten tegenover jezelf en tegenover andere mensen. Nog een andere uitleg is dat de advocaat staat voor hulp en ondersteuning die er voor je beschikbaar is.

 • Ben je zelf de advocaat in je droom of visioen dan betekent dit het corrigeren van jezelf, of het behoeden voor fouten die je kunt maken. Maar ook het ondersteunen in je rechten en plichten tegenover jezelf en anderen, in een bepaalde situatie.

 

 
Afbranden

Dromen of visioenen over een huis of iets dat afbrandt vertellen je dat het ware gevoel onderuit wordt gehaald. Je bent in je hart geraakt en onderuit gehaald, door vrienden, werk, een relatie, door je eigen fouten en/of door vasthoudendheid in het echte leven. Je brandt letterlijk van binnen, van woede of van verdriet, maar je moet proberen dit onder controle te krijgen voordat je opnieuw kunt beginnen in het leven.

 • Een andere uitleg is dat je het oude ongezonde aan het los laten bent en plaats maakt en/of moet maken voor een nieuwe basis in je leven. Een alternatieve meer spirituele uitleg is dat afbranden de passie vertegenwoordigd vanuit je hartchakra en/of vanuit je innerlijke vuur.  Een droom of visioen waarin iets afbrand kan zowel positief als negatief worden ervaren.

 


Afbreken

In dromen of visioenen waarin je iets aan het afbreken bent, ben je in het leven ergens aan begonnen, in de relationele-, of de werksfeer. Je bent nu tot de conclusie gekomen, dat het eigenlijk een nutteloze of onvruchtbare actie was. Maar ruim eerst je project op voor je met iets nieuws begint. Een andere uitleg is dat je het oude ongezonde aan het los laten bent en plaats maakt en/of moet maken voor een nieuwe basis in je leven.

Een alternatieve meer spirituele uitleg is dat het afbreken oude ongezonde gewoontes en patronen vertegenwoordigd  en/of vanuit je bron, je ziel, je basis en/of een vorig leven. Een droom of visioen waarin iets afbreekt kan zowel positief als negatief worden ervaren. 

 


Afdak

Dromen of visioenen over een afdak vertellen je over de bescherming tegen problemen van buitenaf. Vraag om hulp, je kunt niet alles alleen in het leven. Een andere uitleg is dat je je ware zelf niet wilt laten zien, je hebt als het ware een beschermlaagje over je heen getrokken waar je moeilijk doorheen kan prikken en die je beschermt tegen nog meer problemen, pijn en verdriet.  

 

 • Een droom of visioen waarin je op een afdak bent, vertelt je dat je over je persoonlijke grenzen en mogelijkheden heen stapt, en dat je misschien wel grenzeloos succes gaat behalen. Een andere uitleg is dat je op dit moment boven jezelf uit stijgt en een hoge levensvlucht maakt die voor anderen bedreigend kan zijn. 

 
Afdruk

Dromen of visioenen over het maken van een afdruk vertellen je over het vasthouden aan dingen en problemen in je leven. Een andere uitleg is dat je je bewust wordt van de mogelijkheden die je hebt ontvangen, zoals liefde, familie, tijd, geluk, rijkdom en gezondheid. Een alternatieve uitleg is dat je eindelijk inzicht hebt gekregen in problemen en dit nu bewust weet te uiten en los te laten, te onderzoeken. De transformatie naar iets nieuws zal in je leven gaan plaatsvinden. 

 


Afgrond 

Als je droomt of een visioen ziet over een afgrond vertelt dit dat er een obstakel is dat je moet overwinnen in je leven. Soms is het iets waarvan je dacht het al lang achter je te hebben gelaten, maar je hebt het duidelijk nog niet verwerkt en dit weerhoud je van innerlijke groei. Het obstakel of de afgrond kan angstige gevoelens opwekken.

 • Je bent bang of onzeker over wat je zult ontdekken en dat wat je allemaal verborgen houdt voor jezelf en voor andere mensen.  Elke laag van de afgrond weerspiegeld een deel van je reis, jezelf en je verleden; alles wat was, elke levensles, elke hobbel en alle oneffenheden. 

 

 • Als je je afwent van een afgrond in je droom of visioen dan vertelt dit je dat je je ogen sluit voor de feiten, de problemen, gevoelens en emoties in je leven, waardoor je de wereld en je leven niet open en eerlijk tegemoet kunt treden. 

 

 • Dromen of visioenen over het kijken in een afgrond vertellen je dat je dapper je problemen tegenmoet gaat treden in je leven. Je bent sterk en je laat je door niets of niemand van de wijs brengen. Val je in de afgrond in je droom of visioen dan vertelt het je dat je de problemen niet meer de baas bent en dat je onderuit gaat of bent gegaan in je leven; je zult opnieuw moeten beginnen.

 

 • Dromen en Visioenen over het afdalen vertelt je over de manier waarop je op dit moment in het leven staat. Je bent opzoek naar dingen uit je verleden; je bekijkt het als het ware opnieuw. Teruggaan naar dat wat was, bewust wording van het feit dat..... Overzicht krijgen en antwoorden willen vinden. Een andere uitleg is dat je graaft, onderzoekt in alle lagen van je bewustzijn, je ziel, je leven en/of je vorige leven.

 

 • Afhankelijk van hoe je de afgrond afdaalt bepaald de mate van controle en inzichten, ondervinden en bewustwording van het feit dat.  Nog een andere uitleg is dat je heel dapper je problemen tegenmoed treed in je leven en hiervoor zelfs bereid bent om dieper, intensiever in jezelf en/of de situatie te graven voordat je nieuwe stappen neemt in het leven.

 


Afgesloten

Dromen of visioenen waarin dingen zijn afgesloten vertellen je je dat je iets wilt bereiken of doen, maar het gevoel hebt dat het niet mag lukken. Om iets te openen dat gesloten is, moet je dus op zoek naar de sleutel tot succes. Heb geduld en blijf vertrouwen op jezelf, want deuren gaan open op de juiste tijd, zodat je kunt groeien en klaar bent voor de volgende stap. Een andere uitleg is dat iets wat afgesloten is je vertelt dat het nu echt tot het verleden behoort, je hebt het echt achter je gelaten. Kijk ook niet meer achterom, maar kijk vooruit. 

 


Afgieten  

Als we dromen of visioenen hebben over afgieten, wil dat zeggen dat het tijd is om emoties te uiten, die al veel te lang zijn opgekropt. Het staat ook voor schoonmaken en opruimen van het verleden, je hebt moeilijkheden gehad of het gevoel ervaren dat je meer verdient dan dat je werkelijk hebt op dit moment in je leven.

 • Dromen en visioenen over afgieten van beelden, vertelt iets over het afmaken van een succesvol project dat je begonnen bent. Je dromen, wensen en ideeën worden realistisch en tastbaar. Een andere uitleg is dat je iets wilt vereeuwigen zodat je het voor altijd bij je kunt houden. 

 

 

 


Afgraven 

Dromen of visioenen over afgraven of van een afgraving, vertellen je iets over de verschillende levenslagen van ons hele leven. Iedere laag van de afgraving weerspiegelt de problemen en de obstakels die we hebben overwonnen, evenals onze goede en negatieve eigenschappen.

 • Het is vooral de confrontatie die we moeten ondergaan van al het verdriet, de pijn, de gevoelens en emoties die we in het leven hebben gekend.
 • Dus hoe groter de problemen of hoe meer we geleerd hebben in het leven, hoe groter en dieper de afgravingen zullen zijn. Het betekent letterlijk je overwonnen obstakels en het leerproces in het leven; je kunt best eens stilstaan bij de lessen die je hebt geleerd.

 

 • Liggen er in de afgraving skeletten of producten, dan wil dat zeggen dat de levenslessen nooit volledig zijn opgelost, dat je die nog hebt opgekropt en dat je er misschien wel dwars overheen bent gegaan. Je wordt nu uitgenodigd om er met een nieuwe en open visie in te stappen, maar je moet geen ouwe koeien uit de sloot halen.  

 

 

 


Afkicken

Dromen of visioenen dat je aan het afkicken bent vertellen je dat je problemen aan de beterende hand zijn en dat je aan het genezen bent. Het komt allemaal goed, alles zal op zijn plaats vallen als je er maar de tijd voor neemt. 


Afkijken

Dromen of visioenen over het afkijken bij iemand vertelt je dat je zelf wel eigen creatieve ideeën hebt, maar dat je ze nog niet hebt uitgewerkt of serieus een kans hebt gegeven. De persoon waar jij bij afkijkt vertegenwoordigt je onderbewuste, je kijkt dus bij jezelf af. Een andere uitleg is dat je misschien wel karaktereigenschappen van ander mensen nodig hebt om iets succesvol af te ronden, de vraag is of je zelf deze eigenschappen bezit. 

 

 

Afrekenen, Betalen 

Dromen of visioenen over afrekenen of betalen vertellen iets over de prijs die je moet betalen om je doelen en wensen, te realiseren. Als je iets betaalt in je droom, moet je het opgebouwde, persoonlijke tegoed inleveren. Ook komt bij betalen of afrekenen de balans tussen geven en nemen kijken; de vraag is dus, of je van andere mensen evenveel ontvangen hebt, als dat je hebt gegeven. 

 

 • Valt de prijs die je moet betalen of afrekenen tegen in je droom of visioen, dan vertelt het je dat je het gevoel hebt heel hard te moeten werken om je doel te bereiken en dit misschien maar net of net niet behaalt. Een andere uitleg is dat je financiële situatie misschien helemaal niet zo rooskleurig is, of verwacht je gewoon veel te veel van jezelf.

 

 • Dromen over een goede of positieve prijs die je moet betalen zijn dan ook een verwijzing naar het redelijk of gemakkelijk halen van je doelen, wensen, ideeën, mogelijkheden inzien en het overwinnen van problemen. De benodigde tijd, kennis wijsheid, geld, mogelijkheden en ideeën waren op de juiste plek aanwezig en spoedig ga je hier de vruchten van plukken.  

 

 

Afslag  

Het nemen van een afslag in je droom of visioen vertelt je dat je een keuze hebt of gaat maken die je levenspad kan veranderen; dit kan zowel positief als negatief voor je zijn. Een andere uitleg is dat de afslag een verwijzing is naar het meegaan met de mogelijkheden die je worden aangeboden, dit kunnen de verplichte dingen zijn waar je niet onderuit kunt, maar ook gewoon de vanzelfsprekende veranderingen die je kun ervaren.

 • Het nemen van de verkeerde afslag in je droom of visioen vertelt je dan ook dat je twijfelt aan de keuze die je hebt gemaakt in het verleden, en nu wil je dit misschien wel rechtzetten. Een andere uitleg is dat je geforceerd, of onder druk een keuze hebt gemaakt omdat het niet anders kon.

 

 

 

Afsluiten

Het afsluiten van dingen in je droom of visioen vertelt je dat je je bewust bent van het einde van een project, een innerlijke reis, of een ontwikkeling in je leven. Je sluit een oude levenssituatie af en maakt bewust plaatst voor nieuwe kansen en mogelijkheden in het leven. Je bent klaar om nieuwe dingen te gaan ondernemen. Het einde van iets kan zowel een positieve als een negatieve beëindiging zijn. 

 
Afspraak

Dromen of visioenen over dat je een afspraak hebt, vertellen je dat je zelf een bewust doel stelt, een soort overeenkomst met jezelf sluit om iets te ondernemen, of uit te voeren. Een andere uitleg is dat je jezelf confronteert met je eigen gedrag, misschien heb je iets beloofd wat je niet na bent gekomen, of waarop je vergeten bent om actie te ondernemen.

 • Dit kan zowel te maken hebben met jezelf als met familie, vrienden of werk. Een alternatieve uitleg is dat er onverwacht iets moois op je af gaat komen, misschien promotie op je werk of een onverwachte liefde, of een kennis die je allang niet meer hebt gezien, dus onderneem actie en wie weet brengt het iets moois. 

 

 

 

Afstoffen

Dromen of visioenen over afstoffen vertellen je dat je aan het opruimen bent, je bent de problemen aan het weghalen, je fouten aan het los laten. Je bent klaar voor nieuwe kansen en mogelijkheden, je wilt schoon en opgeruimd verder met je leven. Een alternatieve uitleg is dat afstoffen staat voor het op zoek gaan naar je familiegeschiedenis, je vorig leven, of zelfs spannende verhalen willen ontdekken om zo meer inzicht te krijgen, of meer kennis op te doen.


Afval 

Afval in je droom of visioen vertelt je dat je klaar bent met je huidige situatie, je pijn, je emoties en oude gevoelens die je niet meer wilt. Het is dus een verwijzing naar loslaten en afstaan van verkeerde of vastgeroeste gewoontes.

 

 • Een droom of een visioen over een grote hoeveelheid afval, vertelt je dat je het gevoel hebt alles achter je te laten wat je lief is, of dat je je gedwongen voelt om het verleden los te laten.

 

 • Hoe groter de hoeveelheid vuilnis, afval je buiten zet hoe meer je achter je laat en dit kan gedwongen zijn maar ook vrijwillig en/of vanuit je ziel, je bron, je basis. Het kan ook verwijzen naar slechte, negatieve ervaringen met loslaten en vergeven. Een andere uitleg is dat er sprake is van slechte gedachten op sociaal gebied en ongelukkige zakelijke ontwikkelingen in je leven.  

 

 • Afval buitenzetten vertelt je over het loslaten van het verleden, van pijn, emoties, verdriet en tegenslagen, van oude gevoelens zodat er vernieuwing kan ontstaan. Een andere uitleg is het buitenzetten van je eigen gevoel, het openbaren van je gevoelens naar andere toe.

 

 


Afvoer, Riool

Dromen of visioenen over de afvoer of het riool vertellen je iets over het oplossen van problemen, die nog niet opgelost zijn en waar je eigenlijk liever niet over praat of aan denkt. Een andere uitleg is de openbaarheid van vieze luchtjes, oude problemen die je uit de doeken wilt doen. De waarheid komt altijd boven water, of dat het nou positief of negatief is. Nog een andere uitleg is het los laten van oude ongezonde problemen, verlossen van vastgeroeste uitdagingen en obstakels.

 

 • Het riool, afvoer verwijst naar hoe je dingen ervaart, het weerspiegeld hoe je voelt en/of wat je vooral kwijt wilt - dingen die niet meer belangrijk zijn laten los via het afvoer en dit kan vanuit verschillende manieren worden bekeken positief en ook negatief. Hoe meer je achter je laat en dit kan gedwongen zijn maar ook vrijwillig en/of vanuit je ziel, je bron, je basis hoe meer ballast je kwijt bent.

 

Afwas, Afwasmachine

Als je droomt of een visioen hebt over de afwas doen of over een afwasmachine dan vertelt je dit iets over je ideeën, je eigen creatieve oplossingen maar ook over je houding ten opzichte van andere mensen. Een andere uitleg is het opruimen van je verleden, je maakt alles wat je niet meer nodig hebt schoon.

 

 • Als je afwas schoon en is droog in je visioen of droom, dan vertelt het je dat je hard gewerkt hebt om problemen, gevoelens, emoties en fouten, los te laten of op te lossen.

 

 • Een vieze, ongewassen vaat in je droom of visioen vertelt je iets over ontevredenheid, het gevoel hebben dat er maar weinig vooruitzichten zijn. Een andere uitleg is dat je misschien problemen, gevoelens, emoties over het hoofd gezien hebt. Het wordt dus tijd dat je probeert om orde op zaken te stellen. 

 

 


Agent, Politie, Boa 

Als we dromen of een visioen zien over een agent, politie vertelt je iets over je rechten en plichten en hoe je een plan kunt, wilt uitvoeren in het leven. Ook vertelt het je dat je je eigen rechten en plichten hebt overschreden. Je bent letterlijk je eigen grens voorbij gelopen en zit daardoor misschien nu wel in de twijfels, moeilijkheden, obstakels, emoties, gevoelens, negatieve situatie en ervaringen.

 

 • De agent, politie vertegenwoordigd een deel van je jezelf, als het ware wijs je jezelf terecht, help je jezelf het juiste pad weer te vinden- ondersteun je jezelf enzovoorts.

 

 • Dromen en Visioenen waarin de agent, politie voorkomt kan zowel positief als negatief worden ervaren. Je spiegelt jezelf, jij bent de gehele situatie waarover je droomt of visioent. De Agent, Politie staat voor je mannelijke kracht en wijst je terecht en/of helpt je richting goed leiderschap, richting dat wat je wilt in het leven.

 

 • Een andere uitleg is dat de agent, politie je helpt bij het trekken van je brengen die je naar zowel jezelf als andere toe aangeeft. De agent, politie zal je in de droom of visioen ook aanwijzingen geven, wat te doen en/of wat de volgende stap is in je leven. Jij bent de agent, politie in de droom of visioen en je projecteert alles wat er op dit moment in je leven of situatie belangrijk is. 

 

    

Akte 

Akte, Vieze akte, Aktetas  Dromen of visioenen over een akte vertellen je over een overeenkomst of bevestiging tussen mensen, maar ook over je mannelijke en vrouwelijke energie die in balans is. Een andere uitleg is een toekenning of bewustwording van een vriendschap en elke vorm van genegenheid die officieel en goed aanvoelt.

 

 • Maar is de akte vies of gescheurd, dan vertelt het je dat er tijd en aandacht besteed moet worden om je mannelijke en vrouwelijke energie meer in balans te brengen. Een andere uitleg is dat er dus problemen zijn ontstaan die niet zuiver zijn, of gelijmd moeten worden voordat je verder kunt. Het is dan ook een waarschuwing voor je: ga niet op elk aanbod in en herzie waar je aan bent begonnen.

 

 • Dromen of visioenen over een aktetas met een contract erin gaan over de overeenkomsten tussen zowel je mannelijke als vrouwelijke energie. Het gaat over je vriendschappen, je relatie, maar ook in de werksfeer over je ware hart, het ware gevoel dat je met je meedraagt. Je ware hart en de balans die je hebt ontvangen, neem je met je mee alsof het je mooiste bezit is. 


Alarm, Alarmbel 

Als er in je droom of visioen een alarm, alarmbel afgaat, dan betekent dit een innerlijke waarschuwing met betrekking tot een ongezonde levensstijl, die op alle levensgebieden van toepassing kan zijn. Misschien relatieproblemen, problemen op het werk, financieel, maar ook in vriendschappen, teveel stress, geestelijke problemen of lichamelijke tegenslagen.

 • Voor alle problemen waardoor je zowel geestelijk als lichamelijke beperkt wordt in je dagelijkse leven, gaan je alarmbellen rinkelen, dus neem echt de tijd voor actie. Een alternatieve uitleg is dat de alarmbellen gaan rinkelen omdat je de oplossing hebt gevonden voor een probleem; je wordt je bewust van de kennis en levenslessen die je hebt geleerd.

 

 

 
Aliens, Buitenaardse wezens 

Dromen en visioenen over Aliens of buitenaardse wezens vertellen je dat je boven jezelf uitstijgt, dat je een totaal andere levensvisie hanteert dan je voorheen deed, maar ook een andere manier van handelen hebt dan je omgeving. Een andere uitleg is dat je iemand ontmoet of hebt ontmoet die een totaal andere manier van leven heeft dan dat je zelf hebt.

 

 • Dromen of visioenen dat je een buitenaards wezen ontmoet, vertellen je dat je misschien in contact gaat komen met mensen die je gewoonlijk niet zomaar aantrekt, maar het zorgt voor een onverwacht nieuwe visie en een positieve ervaring. Een andere uitleg is dat het ontmoeten van een Alien je aangeeft meer te vertrouwen op de toekomst, dat er uiteindelijk een passende maar onverwachte oplossing komt. 

 

 

 

Ambassade

Als in je droom of visioen een ambassade ziet, vertelt dit je dat je de mogelijkheid om je dromen te verwezenlijken misschien zelfs wel groter uit kan pakken dan je tot nu toe had kunnen wensen. Het kan zelfs zijn dat het buitenland meer mogelijkheden biedt dan het eigen land, zoals liefde, geld, een onderneming, geloof, emoties, je hart. Een andere uitleg is dat je dingen groot en groter wilt zien dan mogelijk is, het naast je schoenen lopen. Een alternatieve uitleg is dat je niet kunt aarden of het gevoel hebt dat je niet op je plaats bent in je huidige situatie, of dat je anders voelt en bent dan je omgeving.

 

 


Ambtenaar

Dromen of een visioen over een ambtenaar in functie, vertellen je over rechtvaardigheid, over zakelijke kennis en eerlijkheid en dat een probleem eerlijk, open en rechtvaardig zal worden bekeken, ongeacht de aard van het probleem. Een andere uitleg is dat de ambtenaar een deel van jezelf vertegenwoordigt, het zelfbeeld van rechtvaardigheid, eerlijkheid, oprechtheid en samenwerking, of het oplossen van problemen komen dan aanbod. 

 

 
Ambulance

Wanneer je droomt of een visioen ziet over een ambulance, vertelt dit je dat je hulp hebt gevraagd of geaccepteerd. Het is een bewustwording van het feit dat er een oplossing, ondersteuning naar je toekomt. Het voelt misschien wel dat dit van buitenaf naar je toekomt. Maar in werkelijkheid ben jezelf de ambulance en het personeel, de zieke (om hulp vrager).

 

 • Het is dus niet letterlijk het is een spiegeling van je ziel die je bewust laat worden en/of om hulp roept ( wakker wordt moment) je helpt als het ware jezelf en/of diegene die er bij betrokken is. 
 • Een andere uitleg is dat de ambulance je geestelijke gesteldheid weerspiegelt, maar ook complicaties in situaties en gevoelens, emoties, opgekropte angsten die je moet leren uiten, of moet inzien. 
 • Nog een andere mogelijkheid is een achteruitgang, Burn-out, stress ervaringen. Een aanvulling is de angst of de ervaring van tegenslagen, dwaasheid, onstuimigheid in je leerproces, situatie en mogelijkheden waardoor je jezelf beperkt voelt. 

 

 • Als heel belangrijk alternatief kun je natuurlijk ook een trauma ervaring en/of herinnering eraan koppelen, waardoor dit soort dromen en visioenen een angstig moment en levenservaring weerspiegelen. Dromen zijn een verwerking van je dagelijkse leven dus als er iets heel heftigs in je leven gebeurt dan kan dit via je dromenwereld naar buitenkomen Ambulance, Politie, Brandweer dromen komen hier heel vaak in voor!  

 

 

Amputatie

Dromen of visioenen over een amputatie vertellen over opgekropte gevoelens, pijn, verdriet, woede en frustraties die je jezelf aan doet. Je doet jezelf tekort, onderschat je eigen kunnen en je eigen kracht om een negatieve periode om te zetten in een positieve levensfase. Een andere uitleg gaat over ongebruikte talenten die je niet wilt herkennen en daarom maar verwijdert uit je leven. Nog een andere uitleg is dat je de pijn en verdriet, angst, emoties die je voelt bij het verlies van een deel van jezelf, een geliefde of vrienden niet te boven komt. 

 


Angst

Als je in een droom of een visioen op een of andere manier angst ervaart, dan betekent dit meestal een reflectie van gevoelens uit je echte leven. Het gaat dan vaak om de onderdrukte gevoelens, onverwerkte emoties, walging van mensen en hun karaktertrekken, eigen levensfouten of vijandigheid. Deze droom of visioen zou er ook op kunnen duiden dat je werk en privé niet goed kunt uit elkaar kunt houden in het leven. 

 


Anker

 

Een droom over het anker van een schip, vertelt over je, verbinding met je bron, de basis, stabiliteit, je kracht, veiligheid. Je kunt ook denken aan het ervaren van een solide basis in je huidige levenssituatie of een goede start van een nieuwe droom of wens. Een andere uitleg is dat de innerlijke reis die je op dit moment aan het maken bent, in je leven en goede basis vormt voor nieuwe kansen en mogelijkheden om te groeien.  

 • Het vertelt je ook dat je vast durft te houden aan je eigen mening en je eigen ideeën, ondanks dat er mensen in je omgeving zijn die het er niet mee eens zijn. Je kunt het idee hebben dat je eerst door een diep dal bent gegaan, maar je bent een volhouder en je geeft niet zomaar op, waardoor succes is verzekerd.
 • Het anker is een weerspiegeling van jezelf, je verleden, je heden en je toekomst – de wortels van je bestaan; je voorouders, vorige leven enzovoorts. Het is dat stukje waar je altijd naar terug kan, dat wat als het ware door je hele leven als een veilig en beschermd bestempeld.  

 

Appartement, kot, Kamer, Loft

Dromen of visioenen over een appartement, kot, kamer gaan over je ware hart; hoe groter je huis hoe groter je hart is. De kamers vertegenwoordigen dan ook de hartkamers van het leven.

 

 • Wanneer je droomt of een visioen ziet over een groot, weelderig appartement, kot, kamer, gaat dit over uitbreiding van je hart, het toelaten van nieuwe mensen maar ook over inkomen of een verbetering in je familieleven. Een andere uitleg is een promotie in het zakenleven die je levenswijze verandert.

 

 • Een droom of visioen over een rommelig appartement, kot vertelt je over onrust in je hart, je hebt geen controle over de situatie en je leven. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt door de bomen het bos niet meer te zien, je ware zelf bent verloren, het is dus tijd om op te ruimen en orde te scheppen.

 

 • Dromen of visioenen over het balkon aan je appartement, kamer, kot, vertellen over de overgang tussen je hart en iets nieuws dat je wilt toelaten in je leven. Een andere uitleg is twijfel, keuzes en dat wat net niet compleet is. 

 

 


Apotheek, Medicijnen

En droom of een visioen over een apotheek vertelt je over de kans op genezing die je met beide handen aanpakt, je bent je bewust van de mogelijkheid om een situatie achter je te laten en opnieuw te beginnen. Een andere uitleg is dat je beschermd wordt tegen negatieve invloeden en problemen van buitenaf.

 • Een alternatieve uitleg is dat er een waarschuwing in de droom of visioen verscholen zit, dat je beter voor je lichaam of omgeving moet zorgen. Een belangrijke droom of visioen aanwijzing is dat je let op de hoeveelheid medicijnen die je krijgt voorgeschreven, dit vertelt je namelijk hoe lang een situatie gaat duren, of hoe lang je problemen kunt ervaren.

 

 • Apothekers of apothekersassistenten in je droom of visioen vertellen je over overwinning op psychische problemen, die je bewust wordt door middel van zelfreflectie.
 • De apotheker of de assistenten zijn de reflectie van eigenschappen die je niet bezit maar wel wilt hebben of nodig hebt in je huidige levenssituatie om weer gezond te worden, of om meer inzicht te krijgen.
 • Krijg je in je droom of visioen medicijnen die al gebruikt zijn of is de strip met medicijnen bijna leeg, dan vertelt dit je dat je op de goede weg bent en dat de problemen bijna zijn overwonnen, je hebt de controle weer en je bent je bewust van de afsluitende fase. Een andere uitleg is dat je onvoldoende aandacht schenkt aan een genezingsproces omdat je het gevoel hebt dat alles wel weer goed komt.  

 

 


Archeoloog

Als je droomt of een visioen hebt dat je een archeoloog bent, vertelt dit je dat je probeert te leren van ervaringen en obstakels, maar ook van problemen uit het verleden. Dit doe je bewust door dit te onderzoeken, en opnieuw te ondervinden. Een andere uitleg is het uitvinden, opgraven en rondsnuffelen in het verleden. Of het nu in je eigen verleden wroet, of in de problemen van andere mensen, lijkt je niet te deren. Een alternatieve uitleg is onderzoek doen naar iets wat je nog nooit hebt gedaan, het onbekende in je leven dat naar je toe komt. Maar ook de familiegeschiedenis of een vorig leven willen blootleggen. 

 

 


Archief

Dromen en visioenen waarin je een archiefkast ziet, vertellen je vooral over levenslessen, ervaringen en opgedane kennis in je leven. Een andere uitleg is dat je op zoek bent naar antwoorden, oplossingen en mogelijkheden, maar ook naar inzicht in je familiegeschiedenis, of naar kennis van een vorig leven. Een alternatieve uitleg is dat je iets wilt ondernemen dat je weinig financieel voordeel zal opleveren, maar wel kennis, wijsheid, inzicht en innerlijke groei.

 

 • Het zien van archiefkasten waarin je opruimt in je droom of visioen, vertelt je dat je je bewust bent van de mogelijkheden om je leven te organiseren. Het verleden in te zien, je vorig leven of geschiedenis in te zien, oplossingen te zoeken en het daadwerkelijk op te lossen.
 • Je hebt de kennis in huis om jezelf te ontwikkelen, maar je lijkt nog geen actie te ondernemen; je legt de kennis gewoon terug waar je het gevonden hebt.
 • Een andere uitleg is dat je kennis bezit om goede discussies te voeren over zowel actuele onderwerpen als onderwerpen uit het verleden en omdat je goed voorbereid bent, kun je uit veel informatie putten.

 

 • Door een archief lopen vertelt je dat je eerst de juiste informatie wilt bezitten voordat je iets onderneemt; je wilt je goed laten informeren, leren, de geschiedenis onderzoeken, kennis hebben, en inzicht en wijsheid opdoen. Een andere uitleg is dat je door de grote hoeveelheid kennis, opleidingen, wijsheid en mogelijkheden niet meer weet welke keuzes je moet maken.


Arena, Stadion 

Wanneer je droomt of een visioen ziet dat je in een arena, stadion bent vertelt dit je dat je behoefte hebt aan een omgeving waar je jezelf kunt zijn en je je misschien vrij kunt uiten en je gevoelens kunt tonen. Een andere uitleg is dat je graag in de spotlights staat, misschien heb je een podium nodig voor je creatieve ideeën en zelfexpressie in je leven. Nog een andere uitleg is dat de problemen die opgelost of uitgezocht moeten worden betrekking op het verleden hebben. Een alternatieve uitleg is dat je de behoefte hebt stil te staan bij het verleden, bij de geschiedenis en oudheidkundige kennis.

 


Arm

En droom of een visioen over je arm vertelt je iets over je manier van voorkomen, het deel waarmee je contact maakt met je omgeving, je geliefde, vrienden en kennissen, je werk, en met je meest innerlijke zelf. Een andere uitleg is vooruitgang en mogelijkheden inzien, maar ook de mogelijkheid om je grenzen aan te geven in het leven.

 

 • Dromen of visioenen over je linkerarm saat voor een extravert karakter, je uitingen en je emoties, gevoelens, vragen en opgekropte angsten en woede. 

 

 • De rechterarm in je droom of visioen staat voor je verzorgende en helpende karakter, het gevoel, en intuïtief vermogen, maar ook voor het aangeven van je grenzen en je openen voor nieuwe mensen en kansen.

 

 • Dromen of visioenen waarin je zelf een gebroken arm hebt, vertellen je over verwijdering of het verliezen van je persoonlijkheid of je karaktereigenschappen, je bent voor je gevoel een deel van je zelf kwijt, maar het kan ook betrekking hebben op het contact met je omgeving. Het kan ook duiden op de angst, woede en emoties die je niet onder controle lijkt te hebben, of problemen met je eigenwaarde.

 

 • Wonden aan je arm in je droom of visioen betekenen het jezelf ontnemen van iets emotioneels, ven gevoelens, je grenzen en mogelijkheden. Een andere uitleg is dat je geen grenzen meer aangeeft, je laat je misschien wel bewust pijn doen of wilt geen oplossing zoeken voor je emoties, pijn, verdriet en gevoelens; je bent totaal de controle kwijt. 

 


Armband

Dromen of een visioen over een armband vertellen iets over je de kans op erkenning, uitbundigheid, geluk en overwinning op problemen. Een andere uitleg is dat je innerlijke rijkdom of een leerproces en onverwachte levensvreugde kunt ervaren. Een alternatieve uitleg is protserigheid, onecht en overmatig gedrag dat je probeert op te dringen.  


Armoede

Dromen of een visioen over armoede vertellen je over het gevoel van oneerlijkheid, jaloezie, maar ook onbegrepen worden en onzeker zijn over de toekomst; je kunt het ook ervaren als zieligheid, je hebt niets te bieden. Een andere uitleg is dat je een partner, geliefde of ‘ soulmate’ hebt verloren; het verliezen van de balans tussen je mannelijke en vrouwelijke energie. Nog een andere uitleg is dat je inderdaad financiële problemen ervaart, je zit krap bij kas en ervaart daardoor moeilijkheden in je dagelijkse leven. Probeer gelukkig te zijn met je huidige situatie, hoe moeilijk het ook is. Alles wat je vandaag hebt is voldoende voor de volgende en de komende dagen in je leven. 

 

 


Artiest

Als je droomt of een visioen ziet dat je een artiest bent, dan staat dit voor erkenning van de weg die je bent ingeslagen in je leven. Het kan ook betekenen dat je om erkenning vraagt, wat je graag zou willen, maar niet krijgt. Je moet er nog hard aan werken, dan krijg je het uiteindelijk wel voor elkaar, gewoon je creativiteit gebruiken.   


Asielzoeker, Asiel

Dromen of visioenen over een asielzoekerscentrum of asielaanvraag vertellen je dat je op zoek bent naar een veilige en dan vooral een innerlijke of persoonlijke plek waar je zelf kunt zijn. Het kan ook betekenen dat je op zoek bent naar erkenning in een onverwerkte situatie in je leven.

 

 • Dromen of visioenen over een asiel als je een asielzoeker bent of bent geweest, vertellen je over verwerking van de emoties uit je geboorteland en de vraag naar erkenning in je nieuwe leven. Het zijn de zware obstakels in je leven die een plek moeten krijgen, deze kun je zowel positief als negatief ervaren.  

 


Astronaut

Als je droomt of een visioen ziet dat je een astronaut bent, vertelt dit dat je je bewustzijn vergroot en verbreedt in je leven. Je benut de informatie die je hebt gekregen ten volle en doet er je voordeel mee. Een andere uitleg is een nieuwe kans, een nieuw project, relatie of een nieuwe vriendschap die je op gaat zoeken en dan gaat het vooral een innerlijke reis worden om je doelen te bereiken. 

 


Atlas, Landkaart

Dromen of visioenen over een atlas of landkaart vertellen je over veranderingen en dan vooral over een innerlijke reis die je gaat maken. Je zit in een leerproces, je wilt je kennis verbreden en maakt daarbij gebruik van veel mogelijkheden, waarvan je uit gaat zoeken welke het beste bij je passen. Een andere uitleg is dat de atlas of landkaart de bewustwording van je kansen aangeeft; je bezit zelf de kennis, maar je moet alleen nog actie ondernemen om je dromen, wensen en ideeën realistisch te maken. 

  

 
Atleet, Atletiek

Dromen of visioenen waarin je een atleet bent, vertellen je dat je het uiterste van jezelf geeft en dat ook van jezelf verwacht; je neemt geen genoegen met iets net niet halen. Je hebt iets bereikt waarvan je altijd had gedacht dat het je nooit zou lukken, je levert een topprestatie en daarvoor heb je dan ook lang gewerkt. Deze prestatie kan op alle persoonlijke gebieden van toepassing zijn.

 

 • Aan atletiek doen in je droom, vertelt je dat je nog een paar hindernissen moet nemen voordat je succesvol kunt afsluiten. Een andere uitleg is dat je nu boven je persoonlijke kunnen presteert en dat je een stapje terug moet doen om succesvol de eindstreep te halen. 

Auditie

Als je droomt of een visioen hebt dat je auditie doet vertelt dit dat je twijfels en gevoelens van onzekerheid hebt. Je hebt moeite om jezelf uit te drukken in woorden en gevoelens. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt dat je een test moet afleggen om te laten zien wat je kunt presteren. Nog een andere uitleg is dat je onbewust in een moeilijke of kwetsbare positie bent terechtgekomen, waarin je je niet op je gemak voelt. Een alternatieve uitleg is dat je jezelf anders wilt profileren, je ware zelf wilt uiten, misschien uit de kast wilt komen en je probeert dit duidelijk te maken voor jezelf, zodat je je bewust wordt van wat je werkelijk wilt.

 

 

Auto

Dromen of visioenen over een auto vertellen je over de innerlijke veranderingen, positieve nieuwe kansen die je door nieuwe keuzes gaat ervaren. Tijdens deze veranderingen worden vaak je emoties, je relatie, je vragen, je sociale en psychische problemen bekeken en/of herzien. Een andere uitleg is dat de auto je zielskleuren weerspiegelen, je bron, je basis, je start en je eindpunt. als het ware ben jij de auto, de reis en het onbekende. 

 

 • De auto vertelt je hoe ver je met de reis bent, of waar je naartoe gaat werken; het vertelt je dat wat je werkelijk wilt, je ware hart volgt de nieuwe richting. Dromen en visioenen over een auto vertellen je heel veel over jezelf, wat jij wilt en hoe je in het leven staat en/of in de situatie waarin je zit. Je kunt ook denken aan het vinden van je levensweg, zielsdoel enzovoorts. 

 

 • Als je een auto ziet staan in je droom of visioen vertelt dit je dat je druk bezig bent om een reis te gaan maken in je leven. Een andere uitleg is dat de auto staat voor bewustwording: welke keuzes kan ik maken, wat wil ik, is dit de juiste keuze? Een alternatieve uitleg is dat je bewust iets afsluit, achter je laat, of iets niet meer wilt meemaken. Je kijkt dus nog een keer terug naar de reis die je niet meer wilt ervaren.  

 

 • Als je auto gestolen is, of als er iemand mee wegrijdt, vertelt dit je dat je moeite hebt om een wens, droom, nieuw idee, verandering of project succesvol te laten verlopen. Een andere uitleg is dat je op je nieuwe wensen geen grip hebt en dat je het gevoel hebt dat je plannen niet realistisch genoeg zijn. Een andere uitleg is dat je te maken hebt met tegenslag, tegenwerking en obstakels die je nu niet te boven weet te komen

 

 • Een ‘45 kilometerauto’ in je droom of visioen vertelt iets over langzame en twijfelachtige vooruitgang in je wensen, dromen, projecten en innerlijke groei. Je probeert grip op je omgeving te krijgen en je komt langzaam tot succes.  

 

 

 

Aanhangwagen

Dromen of een visioen over een aanhangwagen vertellen je dat je behoefde hebt aan rust in je leven, je neemt teveel hooi op je vork en je bent overbelast. Het vertelt je ook dat je in het echte leven meer een volgeling bent dan een leider. Is de aanhangwagen beladen met spullen, dan vertelt het je dat je de problemen uit je verleden nog steeds achter je aansleept. Ruim je spullen eens op, laat het verleden echter je en doe de deur dicht.

 

 

 

Autopech

Autopech in je droom of visioen vertelt je over obstakels die je niet hebt overwonnen, problemen, onderbrekingen in je innerlijke of uiterlijke reis, veranderingen of mogelijkheden; je moet misschien je plannen herzien. Een andere uitleg is dat je meer creativiteit moet gebruiken om je doel te bereiken.

 • Dromen of visioenen over een beschadigde auto of gedeukte auto dat er innerlijke vragen, problemen zijn, dat je het niet onder controle hebt. Tegenslag en plannen herzien, gebruik je creativiteit en mogelijkheden. Een andere uitleg is dat je een pas op de plaats mag gaan maken. Nog een andere uitleg is dat je te maken hebt met invloed van buitenaf; geblokkeerd en niet het juiste moment om je plannen en wensen door te zetten.

 

 

 

Autodeur

Autodeur dromen of visioenen gaan over het openen van een nieuwe levensweg die nog vorm moet krijgen. Je gaat als het ware door een innerlijke deur of drempel heen en stapt nog niet wetend waar je naar toe wilt in vertrouwend op de toekomst en/of dat wat er op je pad mag komen. Je hart, nieuwe richting en mogelijkheden komen op je pad op het moment dat je de autodeur ziet; je bent je bewust aan het worden van de nieuwe energie en levensweg. 

 

 • Kapotte autodeur of beschadigde autodeur in je droom of visioen vertellen je over de manier waarop je in de situatie staat; de reis die je wilt maken, daar waar je naar toe wilt gaan in je leven is geblokkeerd.
 • Als het ware ontneem je jezelf iets waardoor je niet de innerlijke deur naar een nieuwe levensweg of energie kunt nemen.
 • Een andere uitleg is dat je omgeving, je omstandigheden ervoor zorgen dat je vast zit in het leven of situatie waarin je zit. Je voelt je vast zitten; je bent als het ware gedeukt, moe en/of vol van stress.
 • Nog een andere uitleg is dat je tegen autoriteit op loopt, verplichtingen die je weerhouden de levensdeur te open.


Avond

Dromen en visioenen over de avond vertellen je dat er dingen op komst zijn in je leven, maar dat deze nog niet duidelijk voor je zijn. Binnenkort zal de zon zijn intrede doen in je leven en ga je het allemaal begrijpen. De avond staat ook voor romantiek en waar nog aan gewerkt moet en kan worden in je leven. Tevens staat de avond voor de onbekende en ontsluierde toekomst, alsmede voor duister, teleurstelling en verval in je huidige leven.

 

  
Avontuur  

Dromen en visioenen over een avontuur vertellen je dat je misschien wel een gok hebt genomen, iets onverwachts hebt gedaan, maar wel met betrekking tot de goede dingen in het leven. Een andere uitleg is dat je het leven ziet als een uitdaging met verschillende mogelijkheden die eruit voortkomen. Weer een andere uitleg is dat je veel waarde hecht aan normen en waarden, het vast patroon, en dat je door een avontuur best eens iets onverwachts kunt ervaren en krijgen in je leven. Dit kunnen zowel positieve als negatieve kansen zijn.