• Blog
 • Slapen
 • Dromen
 • Webshop

Dag

Dromen of een visioen over de dag vertellen over de manier waarop je in het leven staat, je ziet alles goed en duidelijk voor je, dromen en wensen zijn duidelijk in opkomst en in de bloei. Een andere uitleg is dat de dag staat voor vruchtbaarheid, bloei, verzorging, het hoogst haalbare, omdat daarna de avond zijn intrede gaat doen, en dingen dan afgehandeld worden.

 • Een alternatieve uitleg is dat dag staat voor het bewust zijn van de cyclus van het leven, magie, spiritualiteit. 

    

  
Dak 

Een droom of visioen waarin je op een dak bent, vertelt je dat je over je persoonlijke grenzen en mogelijkheden heen stapt, en dat je misschien wel grenzeloos succes gaat behalen. Een andere uitleg is dat je op dit moment boven jezelf uit stijgt en een hoge levensvlucht maakt die voor anderen bedreigend kan zijn.

 • Een andere uitleg is de behoefte aan bescherming tegen problemen van buitenaf. Vraag om hulp, je kunt niet alles alleen in het leven.
 • Dromen over het dag gaan over het hoogste punt, je kruin chakra, je verbinding met het universum en/of je gidsen.
 • Het weerspiegeld de hoogste trilling en energie lagen, hogere dimensies en spirituele groei en ontwikkeling.
 • Kijk goed naar wat voor soort dak het is, is het plat, punt dak, rood van kleur of zwart, grijs enzovoorts dit geeft je namelijk een goed inzicht hoe je de droom kunt verklaren

 

Spring je van het dak en kom je goed op de grond neer dan vertelt het je dat je alles onder controle hebt, gedreven bent, voldoende inzicht hebt om de situatie goed te doorgronden en in te schatten.

 • Een andere uitleg is dat je ideeën, wensen, dromen worden ondersteund en dat je hulp kunt ervaren waar dat je dat nodig hebt.

 

Wanneer je van het dak valt in je droom of visioen vertelt dit dat je geen vaste greep of solide basis hebt, je hebt misschien wel een foute beslissing genomen en nu je ga compleet onderuit.

 • Een andere uitleg is dat je je bewust bent dat je een stapje terug moet doen, je bent boven je eigen kunnen uitgestegen maar nu laat je los en de gevolgen zijn niet positief.

 

Loop je in droom of visioen twijfelend over het dak heen dan vertelt dit je dat je nog niet klaar bent om het risico te nemen in je leven, ga eerst eens onderzoeken wat je wilt doen, wat je dromen, wensen, ideeën, mogelijkheden zijn en handel pas daarna.  

 

Dromen en visioenen over een dakkapel vertellen je dan ook dat je inzicht wilt hebben wat er naar je toekomt, je wilt je nieuwe kansen open en eerlijke tegemoet treden.

 • Een andere uitleg is dat je het succes wilt controleren, beheren en wat krampachtig en overmatig de touwtjes in handen wilt houden, dit weerhoud je van verdere groei en ontwikkelingen.  

      

 

 

Dal

Dromen of een visioen over het zien van een dal gaan over tegenslag, een tijdelijke afdaling in je leven die noodzakelijk is en die je moet overwinnen. De bergen moet je overwinnen en de reis die je moet gaan bewandelen zal niet gemakkelijk zijn.

 • Een andere uitleg is dat je je eenzaam voelt, en het lijkt of je alles alleen moet doen in het leven.
 • Nog een andere uitleg is dat het dal jezelf vertegenwoordigd, misschien voel je op dit moment stress een burn-out, overspannenheid, slapenloosheid enzovoorts.
 • Het dal weerspiegeld hoe je in het leven staat, je levenspad, en vooral hoe je ernaar kijkt; zie je mogelijkheden, kansen of zie je alleen maar redenen om geen actie te ondernemen.
 • Dromen en Visioenen over een dal kunnen zowel positief als negatief worden beleeft- het is maar hoe je kijkt-.      

  


Dansen

Wanneer je danst in je dromen of visioen, gaat dit over je vrijheid van beperkingen en harmonie met jezelf. Dansen vertegenwoordigt tevens geluk, seksualiteit en verlangens, innerlijke rust en samenwerking. Een andere droomuitleg is dat dansen een unie van het vrouwelijke en het mannelijke aspect van je karakter voorstelt.

 

Dauw

Dromen of een visioen over het zien van dauw vertellen je dat je moet proberen door de situatie heen te kijken en de schoonheid van het leven zelf in te zien en zodra de tijd gekomen is, zal alles duidelijk zijn en opklaren.

 • Alles wat nu nog onduidelijk is of verborgen, zal zich met de tijd openen en nieuwe kansen en ideeën gaan brengen.
 • Een andere uitleg is dat dauw staat voor je emoties en gevoelens die je moet uiten, de tranen die je hebt gehuild, je wordt je bewust van het noodzakelijke van deze situatie of emoties uiten, zodat je daarna verder kunt in het leven

Deadline

Dromen of een visioen over het moeten halen van een deadline, vertellen je over het bewustwording, grenzen verleggen en de stappen die je moet zetten om je doel te halen. Een andere uitleg is dat je bang bent om te falen, je niet voldoende informatie hebt gekregen, gestrest bent, paniek en emoties niet onder controle hebt, dat je tekort komt en twijfels hebt.

 • Een alternatieve uitleg is dat je iemand bent die controle wilt hebben, in elke situatie, en je jezelf onderbewust controleert en beheert.

 

Decor, Decoratie

Als we een visioen of droom hebben over het zien van een decor of decoratie vertelt dit over de creativiteit van de ziel, uitingen en ontwikkelingen die noodzakelijk zijn om te kunnen groeien. Een andere uitleg is dat de decoratie of decor een stukje geschiedenis, heden, of toekomst vertelt.

 • Nog een andere uitleg is dat het probeert te vertellen waar je ware hart zit, je gevoel, een herinnering die je een goed of negatief gevoel geven en die je moet los laten zodat je verder kunt in je leven. 

 

 

Democratie  

Een democratische bijeenkomst bijwonen vertelt je dat alles rechtvaardig en afgewogen is. Je wilt alles open en eerlijk beoordelen zodat je goed kunt reageren en ontwikkelen. Een andere uitleg is dat je twijfels door de knoop door te hakken gaat beëindigen en door te luisteren naar je innerlijke stem en mening.

 

Een visioen of droom over democratie of het krijgen van een democratie vertelt je de mogelijkheden die je krijgt om alles eerlijk en netjes afgewogen te beoordelen. Het kan zijn dat je nu niet eerlijk en rechtvaardig of open bent ten opzichte van jezelf of een ander persoon die je tegen bent gekomen in je leven.

 • Een andere uitleg is dat je de mogelijkheid hebt alles te veranderen en naar jouw hand te zetten, en daardoor mensen achter je gaat laten die het niet met jouw meningen eens zijn in je leven, zodat je verder kunt groeien in je leven. 

 


Demonstreren

Dromen of een visioen over demonstreren vertellen je dat jezelf moet overtuigen zodat je tot een oplossing kunt komen, door naar je eigen mening en innerlijk te luisteren. Een andere uitleg is dat demonstreren staat voor je ideaal naleven en de creatieve oplossingen onderzoeken naar de juiste en rechtvaardige levensweg die je moet nemen.

 

 


Demonen, Demon

Wanneer je droomt of een visioen hebt over demonen, vertelt deze je over onwetendheid, het negatieve dat je voelt, nood, spoed of je eigen duistere kant die je nog niet had ontdekt. Het kan ook staan voor zelfcontrole, of onder controle willen zijn.

 

 • Maar in het echt ben je dus de controle kwijt over alles wat je wilde gaan doen.
 • Een dergelijke droom of visioen waarschuwt ook voor overdaad en dat lustgevoelens niet de overhand mogen krijgen over je goede oordeel.
 • Als gevolg hiervan zou je fysieke en geestelijke gezondheid hier namelijk onder te lijden kunnen krijgen. 
 • Een alternatieve uitleg is dat je te maken hebt met spirituele gave die zich mogen uiten en/of onderdrukt worden. Een andere alternatieve uitleg is dat je een inbreuk van je persoonlijke grenzen ervaart.  

 

Versla je de demon dan vertelt het je dat je de oude ongezonde gewoontes, innerlijke demonen aan het verslaan bent; je komt je duistere kant, depressies, gevoelens, emoties en negatieve ervaringen te boven.

 • Je hebt het overwonnen; je hebt weer de controle en je bent weer op weg naar boven en daarmee doorbreek je de innerlijke negatieve spiraal.
 • Een andere uitleg is dat je je persoonlijke grenzen weer op orde hebt, dat je voor jezelf op komt en je duidelijkheid schept in je leven en of de situatie waarin je zit.
 • Een alternatieve uitleg is het ontwaken van je spirituele gave's die onderdrukt waren.

 

 

 

Dennenappel, Eikels, Beukennoot 

Een droom of visioen over een dennenappel vertellen je innerlijke kracht, voedsel, groeien en ontwikkelen. Oogsten van je plannen en wensen, het juiste moment om te ondernemen. Een andere uitleg is dat de dennenappel de verbinding maakt met de pijnappelklier die levenskracht en energie weerspiegeld en geeft.

 

 • Het is een spirituele verbinding groei en ontwikkelingsproces die de zetel van de ziel weerspiegeld (verwijst naar de staf van Osiris)
 • Er zijn veel verschillende geloofsovertuigingen die een verwijzing maken naar de dennenappel. 
 • De dennenappel geeft de hoogste staat van verlichting aan, maar ook vuurkracht, passie, gevoelens, emoties en de verbinding met verschillende dimensies en bewustzijn van het feit dat.
 • Nog een andere uitleg is dat de dennenappel zowel positief als negatief, zwart en wit kan worden gezien, balans geven en nemen - goed en kwaad, dood en wedergeboorte.
 • Als alternatieve uitleg is dat een Dennenappel verwijst naar draken, demonen, de eeuwigheid, ontembaar en onbegrensd.     

 

Dromen en visioenen over beukennoten, eikels (noten) vertellen je innerlijke voedsel, spiritueel groeien en ontwikkelen vanuit de hoogste vorm. Bovennatuurlijke krachten, magie, wijsheid en de verbinding met het universum, goden, god en/of dat waarmee je in verbinding staat.

 • Een andere uitleg is vruchtbaarheid, en de mannelijke energie, libido, seksualiteit en verlangens.
 • Het vergrote, groeien, verheerlijken van je gave, krachten en spirituele ontwikkeling.

 

    

 

Denkbeeldig  vriendje

Dromen en visioenen over een denkbeeldig vriendje gaan over je blinde vlek, dat wat jij niet wilt zien en/of niet kunt zien. Het kan zowel positief als negatief worden uitgelegd. De droom of visioen waarin een denkbeeldig vriendje kan vele emoties en gevoelens oproepen die te maken hebben met hoe jij je voelt, welke ervaringen je hebt opgedaan; je roept als het ware jezelf op om jezelf te helpen.

 • Het is een weerspiegeling van je ziel, je bron, je intuïtie en dit kan zowel je innerlijke demonen vertegenwoordigen als de lichtwerker in jezelf.  
 • Dromen of visioenen over een denkbeeldig vriendje is een projectie op dat waar je in het dagelijkse leven tegen aan bent gelopen – 

 

 


Depressief, Depressie

Als je een visioen of droom ziet over het hebben van een depressie of depressief zijn, dan vertelt dit je dat je moeite hebt om te luisteren naar je ware zelf, je innerlijke ik, je intuïtieve gevoel is nauwelijks hoorbaar. De communicatie is verwaarloosd en je bent erdoor jezelf kwijt geraakt, waardoor je zelfontwikkeling op een laag pitje is gezet.

 • Een andere uitleg is dat je last hebt van depressie of depressief zijn, dat je je bewust mag worden dat je zelf uit deze negatieve spiraal kunt stappen door hulp van buitenaf te accepteren.

 

 


Desinfecteren

Dromen of een visioen over desinfecteren vertellen je over je ideeën, je eigen concepten en houding ten opzichten van andere mensen. Een andere uitleg is het opruimen van je verleden, het schoonmaken van problemen, wegpoetsen van problemen en emoties, in positieve of negatieve zin.

 

Als na het desinfecteren alles blinkend schoon en droog is, dan vertelt het je dat je hard hebt gewerkt om de problemen, obstakels, gevoelens, emoties op te lossen, het is nu tijd om schoon te maken en opnieuw te kunnen beginnen.

 

Als je een droom of visioen hebt over iets dat niet schoon is vertelt je over ontevredenheid en weinig vooruitzichten, omdat je misschien sommige problemen in je leven over het hoofd gezien hebt, of bepaalde emoties geen plaats hebt gegeven in je leven.

 • Het wordt dus tijd dat je probeert om orde op zaken te gaan stellen.

   

 

 


Detective, Speurder  

Als je een detective, speurder bent in je droom of visioen duidt dit op het onderzoeken van innerlijke of uiterlijke kenmerken, jezelf onder de loep nemen, problemen oplossen, ontwikkelen, antwoorden zoeken en oplossingen willen vinden in de huidige situatie. Een andere uitleg is dat je niet voldoende informatie hebt ontvangen in  je situatie zodat je op zoek moet naar meer informatie om te kunnen ontwikkelen. Dit kunnen zowel problemen of vragen uit het verleden als het heden zijn.

 

 


Deur

Dromen of visioenen over een deur vertellen je over nieuwe mogelijkheden, geestelijke en innerlijke vooruitgang, mogelijkheden tot succes of kansen die je kunt pakken in je leven. Achter de deur -die tot nu toe nog gesloten blijft- bevindt zich een nieuwe situatie en levensfase. Een andere belangrijke uitleg is de persoonlijke grens van je hart. 

 • De deur is de weerspiegeling van je persoonlijke grens en hartkamers die je zelfstandig kunt openen en ook weer dicht kunt doen, zowel voor jezelf als voor andere mensen in je omgeving.

 

Het openen van een deur vertelt je dat je je hart opent voor nieuwe kansen en er zullen nieuwe mogelijkheden ontstaan. Je komt in een nieuwe fase van je leven en schuift van het ene bewustzijnsniveau naar het andere.

 

Een deur die van buiten geopend wordt in je droom of visioen vertelt je dat je persoonlijke grens wordt overschreden. Je opent je hart voor een onbekend iemand, misschien is het een persoon die je binnen in je hartkamers wilt laten, of misschien wel niet, dit is natuurlijk heel persoonlijk.

 • Een andere uitleg is dat je je toegankelijker mag opstellen naar anderen toe.
 • Nog een andere uitleg is dat je mag proberen je te openen voor nieuwe mensen, nieuwe inzichten en kansen zodat het naar binnen kan komen.  

 

Een deur die aan de binnenkant opent vertelt je dat je bewust de deur opent voor nieuwe kansen en mogelijkheden, naar je hart luistert en ernaar handelt.

 • Het vertelt je ook de behoefte aan zelfstudie en innerlijke kennis, wijsheid en mogelijkheden. 

   

Als je deur moeilijk open gaat of als er iets is wat de opening tegenhoudt, dan vertelt het je dat je zelf angst ervaart om je volledig te openen, omdat er nog kleine obstakels in je hart aanwezig zijn voordat je volledig openstelt voor iets nieuws en voor het onbekende.

 • Een andere uitleg is tegenwerking die je kunt ervaren en de bewuste controle die je probeert te houden op de toekomst. 

 

Dromen of visioenen over een huisdeur vertellen je dat er nieuwe mogelijkheden voor je zullen ontstaan die diep vanuit je hart komen.

 • Je komt in een nieuwe fase van je leven en schuift van het ene bewustzijnsniveau naar het andere met betrekking op het openen van je hart, je ware ik en je karaktereigenschappen.

 

Dromen en visioenen over een schuurdeur vertellen je dat er nieuwe mogelijkheden voor je zullen ontstaan die betrekking hebben op een aanvullende situatie, dus een verbreding van je hart, je ware zelf of vermeerdering, vergroting van je dromen, wensen, ideeën, mogelijkheden, intuïtie en kennis.

 • Je komt in een nieuwe fase van je leven en schuift van het ene bewustzijnsniveau naar het andere met betrekking tot je emoties, het gevoel, het verleden, je geliefde en familie, vrienden en kennissen.

 

Dromen en visioenen over de achterdeur vertellen dan ook dat je de deur naar het verleden moet sluiten. Een ander uitleg is dat de achterdeur de poort vertegenwoordigt om de problemen uit verleden nog een keer te openen, zodat je het kunt verwerken en opnieuw kunt beoordelen.

 

Dromen of visioenen over een openslaande deur of onverwacht bezoek door de achterdeur vertellen je dat je onbewust nog steeds je hart en de deur openzet voor het onnodige verleden. Je gedrag nodigt het verleden nog steeds uit, je bent blijkbaar nog niet klaar met iets uit wat je reeds afgesloten had. 

  


Deurbel, Bel

Een droom of visioen waarin je een bel, klok, alarm hoort vertelt je dat je open staat voor nieuwe ervaringen en mogelijkheden. Een andere uitleg is dat je in een bepaalde situatie inzicht hebt verkregen.

 • Nog een belangrijke uitleg is dat de bellen gaan rinkelen in je ziel en geest en dat je je dus bewust moet worden dat de situatie waarin je je bevindt alles behalve gezond is; je krijgt dus een wake-up call.
 • Een alternatieve uitleg is dat er iemand onverwacht bij je op bezoek komt.
 • Nog een andere uitleg is dat je bewustwording ervaart van het feit dat je andere keuzes mag maken, nieuwe wegen in kunt slaan en dat je jezelf als het ware waarschuwt voor gevaar van buitenaf.
 • De bel weerspiegeld zoveel meer dan alleen wakker worden uit je slaap of de situatie waarin je zit.
 • Het verbind je met je hart, je hoofd, je zintuigen en het universum, spirit en/of daar waarmee je verbonden bent.

 


Deurwaarder

Een droom over een deurwaarder duidt op tegenslag, verwijdering, geestelijke terugslag, lichamelijk en zeker veel materieel verlies. Je raakt iets kwijt of bent iets verloren in het verleden en nu word je er bewust van dat het tegen zit in je leven. Je moet uitzoeken wat en wanneer het mis is gegaan in je leven. Dit zal ervoor zorgen dat je niet nog een keer deze fouten maakt en je meer voorbereid bent in het leven.

 


Dierenarts

Als je een dierenarts ziet in je droom of visioen, vertelt je iets over je verzorgende eigenschappen, jezelf liefde, verzorging van alle facetten in het leven. Een andere uitleg is dat je aandacht mag schenken aan instinctieve gedrag en onbewuste zelf.

 • Je kunt ook denken het goed hebben te moet aanpassen, zodat het aanvaardbaar is in je wakkere leven.
 • Het vertelt je ook dat je een gevoelig en liefdevol persoon bent die graag veel voor andere mensen doet, maar ook een grote liefde kent voor dierenwelzijn.
 • De dierenarts is een projectie van jezelf en het dier dat je behandeld; jij bent als het ware het dier en de arts tegelijkertijd. 
 • Let goed op welke dieren je behandeld, hierin vind je antwoorden en verklaringen. 

 

 

 

Dierentuin

Dromen of visioenen dat je in de dierentuin bent vertellen je over beperkt voelen. Je kunt ook denken het gevoel hebben van verlies aan vrijheid, vaardigheden en onopgemerkt talent. Je zou je opgesloten kunnen voelen in een bepaalde situatie in je leven.

 • Een dierentuin kan ook chaos en verwarring vertegenwoordigen; je weet niet welke kant je op wil in het leven, je bent aan het afwachten. 
 • Misschien moet je eens actie nemen. Iets in je leven dient te worden opgefrist. 
 • Een andere uitleg is dat de dierentuin de dierlijke gevoelens aanwakkert.
 • De weerspiegeling van je oerdriften vertegenwoordigd.
 • Een andere uitleg is dat de dierentuin aangeeft dat je je grenzen moet bewaken.
 • De dierentuin is een projectie van jezelf en de dieren die je bezoekt; jij bent als het ware het dier en de bezoeker tegelijkertijd. 
 • Let goed op welke dieren je bezoekt, hierin vind je antwoorden en verklaringen.

 

 


Dijk

Het zien van een dijk in je droom of visioen vertelt je over de bescherming van je hart, het gevoel, de persoonlijke grens. Hoe hoger en steviger de dijk is, hoe meer je beschermd of afgeschermd bent voor problemen, emoties, gevoelens en je hart, het heeft ook een nadeel aan; dat je je niet meer in staat voelt om nieuwe dingen in je leven toe te laten.

 

Een droom of visioen over een dijkdoorbraak vertelt je dan ook dat de bescherming, de grens van je hart open is gezet, dit kan zowel positief als negatief zijn.

 • Maar ook dat er onverwachte obstakels in je leven komen die je volledig hebben lamgelegd of onder controle hebben.

 

Een wandeling over de dijk in je droom of visioen, vertelt je dat je je hart en grens aan het controleren bent, waar kun je je nog verbeteren en waar kun je meer ruimte geven.

 • En natuurlijk de belangrijkste vraag: wat ligt er achter die horizon op mij te wachten en hoe laat ik dit evenwichtig mijn hart binnenstromen.

 


Dildo, Vibrator

Als we in een droom of visioen een dildo of vibrator zien, duidt dit op onze verlangens naar seks, het één worden met jezelf, het hogere bereiken. Een andere uitleg is dat je seksuele energie en kracht bezit in alles wat je wilt bereiken, of zelfs wat je hebt bereikt in je leven.

 

Wanneer je droomt of een visioen hebt, over een uitzonderlijk grote dildo of vibrator vertelt dit je over twijfels of angsten over je libido en gevoelens die je tegenover seks hebt.

 • Het kan ook staan voor twijfel over je geaardheid of de behoefde aan seksuele penetratie, om er zo achter te komen wat het juiste levenspad is voor je.

 

Dromen en visioen over een kleine dildo of vibrator gaan over twijfels, angsten, genegenheid en een zeer laag libido; dit komt door de hoge verwachting van jezelf.

 • Een andere uitleg is dat je zelf vind dat je niet voldoet aan je uiterlijke voorkomen. 

 

  

Diploma, Certificaat

Het behalen van een diploma of certificaat in je droom of visioen vertelt je dat je geslaagd bent om je problemen te bestrijden of aan je wensen te voldoen. Je hebt obstakels overwonnen, achter je gelaten, je bent je bewust dat je succes en de voorsprongen hebt gemaakt. Klaar voor nieuwe kansen en mogelijkheden.  

 


Directie, Manager, Leidinggevende     

Dromen of een visioen over het zien of zijn van een directeur, manager of directrice, leidinggevende vertellen je over zelfreflectie, rechtvaardigheid, jezelf beoordelen, weerspiegelen, en bekritiseren.

 • Een andere uitleg is dat de karaktereigenschappen van onze eigen directeur belangrijk zijn voor je ontwikkeling zowel in positieve als negatieve zin of agressie, woede, angst tegen over eigen werkgever, directeur, manager.

 

Dromen over directeur, manager of directrice  weerspiegelen je angsten, zwakke punten, innerlijke demonen en alles wat je onzeker maakt, alles wat je op dit moment mag leren en waarvan je als persoon kunt groeien.

 • Dit soort dromen en visioenen kunnen zowel positief als negatief worden uitgelegd. 

   

 


Docent, Leraar, Professor, Meester, Coach 

Als je een leraar, docent of professor, Coach in je droom of visioen ziet, dat vertelt dit je dat je op zoek bent naar advies, begeleiding of kennis in je leven. Je gaat een nieuwe richting op in je leven en je bent klaar om te leren, of je wil de vroegere ervaringen ophalen zodat je gebruik kunt maken van deze talenten.

 

Krijg je een cijfer of beoordeling van een leraar, meester, docent, coach of professor, dan vertelt dit je dat je relativeert, je beoordeelt jezelf, je geeft jezelf erkenning.

 • Een andere uitleg is dat anderen (mensen, engelen, goden) je via je droom of visioen beoordelen en een cijfer geven, zodat je daardoor weet je dat je op de goede of verkeerde weg zit. 

 

 

  

Dochter

Als je droomt of een visioen hebt over je dochter, dat duidt dit op de relatie die je met haar hebt en de eigenschappen die ze uitdraagt, zowel de positieve kanten als haar negatieve kanten.

 • Een andere uitleg is dat kinderen staan voor het innerlijke kind in ons, de dochter staat voor de vrouwelijke kant van het innerlijke kind.
 • Als je zelf geen dochter hebt dan vertelt de droom over het vrouwelijke aspect in jezelf dat je graag zou willen hebben.
 • Een andere uitleg is dat je de drang hebt om je verleden in stand te houden, de kinderlijke dromen, wensen, ideeën, maar ook de fantasieën die je toen had.  

 

 


Dokter, Arts, Chirurg

Dromen of een visioen over een dokter, arts of chirurg vertellen je dat je emotionele en spirituele, innerlijke genezing kunt ervaren. Een andere uitleg is dat er sprake is van acceptatie en de mogelijkheden zien van hulp en ondersteuning; dit kan helpen om oude wonden te helen.

 • Een andere uitleg is dat er sprake kan zijn psychische problemen waarvan je aan het genezen bent, je overwint de obstakels.

 

Wanneer je droomt of een visioen hebt over een consult, bezoek, afspraak dan vertelt dit je over genezing, oplossingen en inzichten die je ervaart.

 • De dokter, arts of chirurg is een weerspiegeling van de eigenschappen die je niet bezit, of zou moeten bezitten om jezelf bewust te maken dat je zelf de situatie kunt herzien, genezen of oplossen door naar je ware zelf te luisteren
 • Een andere uitleg is dat er onverwachte goede kansen op je pad komen.

 

Een droom of visioen waarin je de dokter, arts of chirurg bent, vertelt je over jezelf beoordelen, of het veroordelen van je innerlijke wijsheid, je persoonlijke waarde, grenzen of je eigen geestelijke en lichamelijke gezondheid.

 • Je controleert jezelf, wijst jezelf de weg, je beschermt jezelf, je wilt jezelf genezen. 

 


Donatie

Dromen of een visioen over het doen van een donatie vertellen je dat je de mogelijkheid hebt mensen liefde, geld, geluk te geven of bij mensen pijn verzachten en verdriet te ontnemen, door alleen maar aan ze te denken, voor ze te bidden en ze jouw liefde en tijd te geven.

 • Het krijgen van een donatie in je droom of visioenen vertelt je dat er een persoon in je omgeving aan jou denkt en je wilt helpen, hulp van het hiernamaals, het verdiende waar je hard voor hebt gewerkt. 

 


Donder

Als je donder en bliksem hoort in je droom of visioen duidt dit op een hevige uitbarsting van woede en agressie die je al veel te lang voor je hebt gehouden. Dromen en visioenen waarin donder en bliksem voorkomen vertellen je over het los laten, het afvoeren, het verwerken het overgeven aan het universum en/of dat waarmee je een verbinding hebt. 

 • Een alternatieve uitleg is dat het een aanwijzing is om meer aandacht te besteden aan iets wat belangrijk is voor je, zodat je een levensles kunt leren. 

 

 


Donker, Duisternis

Als je droomt of een visioen hebt dat duisternis je overvalt, vertelt dit over een mislukking (gevoel van) in iets wat je onderneemt. Een aanvulling hierop is dat je geen invloed op een situatie in je leven hebt. Je kunt het gevoel ervaren dat je de controle kwijt bent.

 • Een andere uitleg is dat je het niet meer goed kunt inschatten en dingen niet meer goed ziet of bewust ziet in je leven.
 • Het donker is onwetendheid, onbewuste boosaardigheid, de dood en angst voor het onbekende.
 • Je zult je falen uit het verleden overwinnen wanneer de zon in de duisternis doorbreekt.
 • Dromen over donker en duisternis vertelt je iets over het niet hebben van het juiste zicht. Het ontbreken van informatie, kennis, wijsheid.
 • Beperkt worden in inzicht, kansen, mogelijkheden, toekomstbeeld of plannen en wensen. 

 

Daarnaast zijn donker en duistere dromen ook verbonden met nachtmerries en trauma dromen, visioenen. Het kan een verwerking zijn van angst.

 • Angst voor het onbekend, angst voor dat wat nu nog niet zichtbaar is of de angst om de controle los te laten.
 • Je moet weten dat jezelf het donkere/ duistere reflecteert - je spiegeld jezelf als het ware op de droom of visioen.  

 

 
Dood

Als je droomt of een visioen hebt over de dood van een geliefde, vertelt dit je dat je een bepaalde eigenschap mist die de geliefde met zich meedroeg. Een andere uitleg is dat het gaat over precies datgene dat je mist in jezelf of in je relatie.

 • Nog een andere uitleg is dat er een einde is gekomen aan een periode in je leven en dat er nu een nieuwe periode aan gaat komen.
 • Het einde en het begin, de dood en de wedergeboorte van een situatie of dat waar je op dit moment doorheen gaat in het leven.   

Daarnaast zijn dood dromen ook verbonden met nachtmerries en trauma dromen, visioenen. Het kan een verwerking zijn van angst.

 • Angst voor het onbekend, angst voor dat wat nu nog niet zichtbaar is of de angst om de controle los te laten.

 • Je moet weten dat jezelf het donkere/ duistere reflecteert - je spiegeld jezelf als het ware op de droom of visioen.  

 

Ga je in je droom of visioen zelf dood, dan vertelt het je, dat er een innerlijke deel afsterft, een relatie komt tot een eind, je sluit iets af in je leven, je bent bewust aan het loslaten zodat je opnieuw kunt beginnen.

 • Een andere uitleg is dat het nu echt tijd wordt om het verleden los te laten, en daarvoor moet je de krachten bij elkaar rapen en zoeken om verder te gaan. 

Daarnaast zijn dood dromen ook verbonden met nachtmerries en trauma dromen, visioenen. Het kan een verwerking zijn van angst.

 • Angst voor het onbekend, angst voor dat wat nu nog niet zichtbaar is of de angst om de controle los te laten.

 • Je moet weten dat jezelf het donkere/ duistere reflecteert - je spiegeld jezelf als het ware op de droom of visioen.  

 


Doof, Doofstom 

Dromen of visioenen over doof, doofstom zijn vertellen je dat je beter moet luisteren naar je innerlijke leiding in je leven. Er zijn dingen waar je je bewust van bent maar nog of niet in wilt geloven, of dingen die je niet wilt begrijpen.

 • Een alternatief kan zijn dat je naar je innerlijke leiding luistert, je hoeft niet te praten om te weten wat je wilt in je leven.
 • Een andere uitleg is dat je je manifesteert en je daardoor afsluit voor de buitenwereld.
 • Nog een andere uitleg is dat je niet verbonden bent met het universum, spirit, je gidsen en helpers- ruis op de lijn, luister je wel goed.
 • Daarnaast kan het ook een verwerking weerspiegelen van het niet goed kunnen horen en/of doof zijn in je waakbestaan. 

Doolhof

Als je in een visioen of droom door een doolhof loopt, dan gaat dit over keuzes die je moeilijk kunt maken, twijfels hebt en niet weten waarom, hoe en wat in je leven. Een andere uitleg is dat een doolhof staat voor de mogelijkheden die we hebben kunnen nemen of mogen gaan nemen. Je bent je nu bewust van het verleden, het heden en de toekomst.  

 

 

 

Doorgang  

Dromen of visioenen waarin je een doorgang ziet vertelt je dat je een nieuwe ik hebt gevonden, nieuwe kansen en mogelijkheden aan het vinden bent. Een andere uitleg is dat je laagjes van jezelf aan het onderzoeken bent; persoonlijk groei en ontwikkeling. De manier waarop je naar het leven kijkt is aan het veranderen; wat je vind op je nieuwe weg is nog onbekend. Dromen en Visioenen over een doorgang vertellen je iets over je levenspad, de weg, het lot en het ontdekken en uitzoeken. 

 

 


Dorp

Een droom of visioen waarin je in een dorp bent, gaat over de beperkingen die je kunt ervaren in je leven. Het zou ook kunnen betekenen dat je weliswaar niet zo geraffineerd bent, maar wel goed in balans.

 • Een alternatieve uitleg is dat het dorp wijst op zowel gemeenschap, eenvoud als traditie die voor jou van belang zijn.
 • Een andere uitleg is het gevoel of de behoefte hebben aan warmte, sociale bezigheden, de geborgenheid van je gemeenschap, je persoonlijke grenzen en de basis die je van nature hebt meegekregen.
 • Een andere uitleg is dat je je hart, liefde, je jeugd of je persoonlijke grenzen openzet of afsluit.
 • Een belangrijke uitleg is de reflectie en spiegeling van jezelf, je ware hart en meest innerlijke ik en dan vooral het deel dat echt heel persoonlijk en dicht bij je staat. 

 

Wanneer je droomt of een visioen hebt dat je in een verlaten dorp bent vertelt het je dat je je niet meer thuis voelt in de huidige situatie en je moet onderzoeken waardoor dit komt.

 • Het vertelt je niet dat je woonplaats niet voldoet, maar voornamelijk het opnieuw kunnen beginnen en gelukkig willen worden, zowel innerlijk als uiterlijk.
 • Een andere uitleg geeft de behoefte aan je persoonlijke grenzen te verscherpen.
 • Nog een belangrijke uitleg is dat je een leeg gevoel ervaart in je hart, je geen keuze kunt maken omdat je gewoonweg geen puf hebt om actie te ondernemen of te luisteren naar je hart, je gevoel en emoties.

 

 

Douane, Grens

Dromen of visioenen over het langs een douane, grens komen vertellen je over de overgang van energie die je kunt ervaren. Een andere uitleg is dat de douane staat voor controle, of je wel de juiste informatie hebt om door de overgang te mogen in je leven en dat je klaar bent om te veranderen.

 

Wordt je aangehouden door de douane, grens dan gaat dit over het controleren en het onderzoeken van de situatie in je leven waarin je je bevindt en die je wilt herzien.

 • Een andere uitleg is dat de douane een deel van jezelf vertegenwoordigt; bepaalde karaktereigenschappen die je nodig acht om op een goede manier aan nieuwe levenssituatie te beginnen. 

 

 

Douchen

Als je droomt dat je een douche neemt met fris, helder water duidt dit op spirituele of geestelijke vernieuwing in je leven. Het kan ook aangeven, dat je een behoefte voelt om een bepaalde last uit je leven weg te spoelen of te wassen.  

 • Een douche kan ook staan voor reinheid, overwinning.
 • Een andere uitleg is dat een douche nemen staat voor de cyclus van het leven, de vrouwelijke hormonen en mannelijk kracht, vrouwelijk verdriet en vrouwelijk kracht dat in balans moet komen.

 

Een vieze douche in je droom of visioen gaat over het niet los kunnen laten van problemen die je al lang had moeten opruimen, je ruimt wel op, maar niet goed genoeg om succesvol te zijn.

 

 

Draad, Touw, Rode Draad, knoop

Dromen en visioenen waarin draad, touw verschijnt vertelt je dat je opzoek bent naar antwoorden, inzichten, kansen en mogelijkheden. Je bent je eigen architect, je eigen ontwikkelaar en dat komt tot uiting.

 • Volg het touw, draad en verbind de knopen aan elkaar zodat je de levensstukken in elkaar kunt zetten. Elke knoop elk stukje touw is een verbinding met je ziel, je bron, je basis, je levensdraad - dat wat jezelf in elkaar leg gedurende je leven "alles wat met je verbonden is, iedereen die erbij betrokken is". 
 • Nog een andere uitleg is dat dat draad, touw staat voor reizen, vooruitgang en snelle of korte actie.
 • Een andere uitleg is dat draad, touw een symbolische verklaring heeft als levensdraad, het lot, je karma, de weg die voor je is uitgestippeld.
 • Een alternatieve uitleg is dat draad, touw de energetische koorden vertegenwoordigd die je hebt lopen met je geliefde, vrienden, kennis, helpers, gidsen, spirit enzovoorts 

  

Het in elkaar leggen van de rode draad, levensdraad, zielsopdracht enzovoorts. Je bent dat wat je ziet, de draad, de persoon die het maakt enzovoorts.

 • Je basis is gevormd en nu ga je het in elkaar zetten en/of bewust van worden.
 • Een hele belangrijke uitleg is het aanleggen nieuwe verbindingen, lijntjes, connecties en energetische krachten weerspiegeld.
 • Een andere uitleg is het weven van je eigen levens (web) van dingen, mensen, situaties die belangrijk voor je zijn.

 

Zit er een knoop in je touw of draad, dan vertelt het je iets over het gevoel van vastzitten dat je ervaart met betrekking op je leven, het verweven gevoel, het in de knoop zitten van je levensdraad.

 • Geblokkeerd zijn, opgeknoopt gevoel, maar ook de uitdaging aangaan om de levensknoop te los maken.
 • Dromen over knopen in draad of touw, kunnen zowel positief als negatief worden ervaren. Stel jezelf de vraag heb je bewust de knoop erin gezet of niet?. 
 • Elke knoop heeft verbinding met andere mensen ( gelijkgestemde) zielsfamilie, levenslijntjes enzovoorts.
 • Maar het kan ook duiden op een vorig leven, waarin de karma knoop is begonnen met de uitdaging die je in dit leven kunt los maken. 
 • Een andere uitleg is dat jezelf de boel, situatie in de knoop hebt gemaakt en dat je nu niet weet hoe je eruit moet of kunt komen.
 • Knopen zijn echt een verwijzing naar bewustwording van eigen invloed, mogelijkheden, levensweg, obstakels, uitdagingen, de rode draad vinden, zoeken en vinden.
 • Elke knoop heeft een connectie met alles wat je op je pad tegen bent gekomen of gaat komen, de vraag echter is wat ga je ermee doen, hoe handel je, hoe ervaar je de energetische verbindingen enzovoorts.  

 

 

 

Draaikolk, Wervelwind 

Dromen en visioenen over een draaikolk, wervelwind vertelt je over de manier waarop je je energie gebruikt, hoe harder de draaikolk, wervelwind draait hoe sneller je energie stroomt. Dit kan zowel positief als negatief worden gezien.

 • Het kan dus zijn dat je je energie voor jezelf gebruikt, maar het kan dus ook zijn dat je energie wegstroomt naar andere mensen of situaties waardoor je dus overweldigd wordt door het verlies van energie.
 • Nog een uitleg is dat de draaikolk je verbinding met het hogere spirituele vertegenwoordigd, de stromende energie staat symbool voor de verbinding die je als een koord maakt tussen aarde en hemel.
 • Nog een andere uitleg is dat een draaikolk, wervelwind creativiteit, een maalstroom van gedachtes en daardoor verwoestend, vernietigend, te weinig tastbare successen vertegenwoordigd.
 • Als Alternatieve uitleg is dat een wervelwind, draaikolk stromingen vertegenwoordigd die tegen elkaar in gaan, bewust van je kracht en je vermogen om snel de juiste verandering naar je toe te trekken, snelle verandering en snelle energie stroming.   

    

  


Dreigen, Bedreigd

Als je droomt of een visioen hebt dat je mensen bedreigt vertelt dit je dat je assertiever mag zijn, je persoonlijke grenzen worden overschreden, je voelt je bedreigd en je zou meer voor jezelf op moet durven komen.

 • Een andere uitleg is dat je blijft vasthouden voor het verleden, je wilt je oude angsten, emoties, problemen en obstakels geen plek geven en daarom maak je jezelf bewust van je eigen gedrag.
 • Belangrijke uitleg is dat je zelf de bedreiger bent, je projecteert of kopieert en spiegelt jezelf aan een situatie die je niet onder controle hebt.

 

Word je bedreigd in je droom of visioen dan vertelt dit je dat je je eigen grenzen moet aangeven, dat je bewust wordt gemaakt van je gedrag tegenover jezelf of tegenover andere mensen. Een andere uitleg is dat je moet leren beter samen te werken en te luisteren naar je ware gevoel.

 

Ontvang je een dreigbrief in je droom of visioen dan duidt dit op bewustwording van je eigen gedrag, je verdrongen gevoelens, maar ook het bedreigd voelen, dat je persoonlijke grenzen overschreden hebt; je projecteert jezelf op de dreigbrief dus is deze droom een wake-up call. 

 


Drempel

Als je droomt of een visioen hebt dat je over een drempel stapt of gedragen wordt, gaat dit over een nieuwe relatie, een frisse start, maar ook over het vinden van balans en evenwicht, of zelfs een innerlijk huwelijk tussen je mannelijke en vrouwelijke kant.

 • Een andere uitleg is dat je je ervan bewust wordt dat je een overgangsfase overstapt in je leven.

 

Een droom of een visioen over een drempel vertelt je over het opstappen of over de obstakels in je leven die je moet ondergaan. Een andere uitleg is dat je een splinternieuwe levensfase ingaat en dat je je bewust bent van de keuze die je maakt. 

 

  

Drenkeling

Een droom of een visioen over het zien of het zijn van een drenkeling vertelt je dat je het innerlijk moeilijk hebt op dit moment in je leven, je voelt jezelf verloren, verdronken in je emoties en gevoelens. Het weerspiegelt je ware gedrag en gevoelens, en je projecteert ook hier weer je gedrag op de drenkeling.

 • Een andere uitleg is dat je een probleem niet hebt overwonnen en nu wordt je je bewust van je falen, de ziel maakt je dit duidelijk.

 

Het redden van een drenkeling in je droom of visioen vertelt je dan ook dat je jezelf probeert te redden van de ondergang, dat je je bewust bent van je verleden en nu kom je in actie of krijg je hulp. Je bent namelijk altijd zelf de drenkeling.

 

 

Dronken, Dronkenschap

Dromen en visioenen over dronken zijn vertellen je dat je onbedacht en impulsief gehandeld hebt, waardoor je de controle bent verloren. Oorzaak en gevolg zijn onafwendbaar. Een andere uitleg is dat je wilt genieten van een ontspannen en impulsief leven, je gooit alle remmen los en vertrouwt op de toekomst.

 

Is een andere persoon dronken in je droom of visioen dan vertelt dat je dat je de kracht, het doorzettingsvermogen niet bezit om helder na te denken, de karaktereigenschappen van deze persoon trek je dan ook aan, ondanks dat je misschien onbewust weet dat dit niet verstandig is.

Een andere uitleg is dat je niet altijd moet luisteren naar deze persoon en je eigen plannen moet trekken in het leven.

 


Drugs, Drogeren  

Als je droomt of een visioen hebt dat je drugs, Drogeren in je bezit hebt, of drugs inneemt, vertelt je over het verlangen naar een makkelijke uitweg die je hebt genomen. Je zou naar een mogelijk gevaarlijk alternatief kunnen grijpen als vlucht voor je problemen in je leven.

 • Een andere uitleg kan ook zijn dat je in het echte leven snel grijpt naar medicijnen, soms ook voor kleine kwaaltjes waarvoor geen medicatie nodig is.
 • Een andere uitleg is dat je de behoefte hebt om de situatie niet onder ogen te komen, het weg te stoppen en niet realistische naar alles in het leven of je situatie kijkt. 

Duel

Dromen of een visioen over het voeren van een duel vertellen je iets over de strijd tussen mannelijke en vrouwelijke kracht, energie, emoties, twijfels, gevoelens, en karaktereigenschappen. Een andere uitleg is dat je door jezelf wordt uitgedaagd je karaktereigenschappen en meningen onder ogen te zien en te veranderen in je leven.

 

 

 

Duikboot, Onderzeeër 

Dromen en visioenen over een duikboot, onderzeeër vertelt je iets over de spirituele en emotionele manier waarop je in het leven staat en hoe je naar een situatie kijkt. Een andere uitleg is dat een duikboot, onderzeeër het doorgronden van je diepste emoties, gevoelens, ervaringen, vorige levens en de baarmoeder van het leven weerspiegeld.

 • Als het ware reis je door je eigen ziel, bron, basis heen opzoek naar..... of bewust wording van het feit dat.... beschermd door het universum, god en/of dat waarmee je in verbinding staat.
 • Je bent opzoek naar beschermende verdieping, het nieuwe, out of the box denken.
 • Maar je kunt ook denken aan het ontwikkelen van nog onbekende krachten, eigenschappen, ervaringen en mogelijkheden.
 • Nog een andere uitleg is de weerspiegeling van de uitdaging, het proberen, leren, doorgronden, uitzoeken en alles wat daar mee te maken heeft in het leven.
 • Graaf een beetje dieper moment, je moet soms eerst door een bepaalde laag heen voordat je daar bent, komt waar je moet zijn en/of voordat je de antwoorden kunt vinden die je nodig hebt.
 • Een andere uitleg is de overgang tussen voeten op de grond en nieuwe onbekende dingen in het leven, vrouwelijk energie die duidelijk aanwezig is in je leven.
 • Water weerspiegeld de baarmoeder van het leven, het begin, de basis, je start, je ziel.
 • Zonder water zijn er geen kansen op nieuwe ideeën en bevruchting van je plannen en wensen.
 • De duikboot, onderzeeër vertelt je ook iets over het vinden van andere dimensies, nieuwe werelden, spirituele groei en ontwikkeling vanuit je bron, je basis, levensdoel. 

 

 


Duiken

Wanneer je droomt of een visioen hebt dat je duikt in water vertelt dat je als het ware in je emoties en gevoelens duikt, je ware zelf, de baarmoeder van je leven en alles wat hieraan verbonden zit.

 • Een andere uitleg is dat je aan het eind van een moeilijke, misschien wat beschamende situatie staat, die je niet te boven bent gekomen.
 • Een andere uitleg is dat je op zoek bent naar persoonlijke schatten, familie of een kennis uit het verleden maar ook naar je innerlijke wijsheid en kennis die je nodig hebt en die je vooral heel diep moet zoeken.
 • Het nemen van een risico of spirituele groei dat je heel ver gaat brengen; het ontwikkelen van nog onbekende krachten, eigenschappen, ervaringen en mogelijkheden.
 • Het weerspiegeld de uitdaging, het proberen, leren en alles wat daar mee te maken heeft. 
 • Een alternatieve uitleg is dat je enige vorm van tijdelijke tegenslagen kunt meemaken, maar die zullen zeker meevallen en je gaat duidelijk inzichten krijgen.
 • Water weerspiegeld de baarmoeder van het leven, het begin, de basis, je start, je ziel.
 • Zonder water zijn er geen kansen op nieuwe ideeën en bevruchting van je plannen en wensen. 

 


Duivel

Dromen of visioenen over de duivel vertellen over het lot of noodlot, dat wat had moeten gebeuren in je leven. Dit kan zowel in positief als in negatief zijn. Een andere uitleg is gaat over de negatieve of donkere karaktereigenschappen van je persoonlijkheid.

 • Nog een andere uitleg is dat je last hebt van schuldgevoelens en dan vooral om problemen angsten, woede, emoties te uiten.
 • Een alternatieve uitleg is dat je dat veel intelligentie bezit, je bent gewiekst maar ondanks dat, lijk je probleem, dingen niet op te kunnen lossen. 

 

  


Dweilen

Dromen of een visioen over het dweilen van vloeren vertellen je dat je wilt schoonmaken, opruimen, het verleden achter je wilt laten. Een andere uitleg is dat het iets zegt over je ideeën, je eigen concepten en houding ten op zichten van andere mensen.

 • Als het ware ben je iets aan het weg poesten, opruimen en bijna letterlijk schoonmaken.
 • Het oude achter je laten en het nieuwe toelaten.  

 

Dromen of visioenen over een blinkende schone vloer vertellen je dat je hard hebt gewerkt om de problemen, obstakels, gevoelens, emoties en angsten op te lossen, nu kun je gaan oogsten van je gedane werkzaamheden.

 • Als het ware ben je iets aan het weg poesten, opruimen en bijna letterlijk schoonmaken.
 • Het oude achter je laten en het nieuwe toelaten zijn op dit moment erg belangrijk in je leven of situatie.
 • Nog een andere uitleg is dat je klaar bent met gedane zaken Reinigen opruimen, schoonmaken van alles wat je voorheen in je leven beperkte maakt nu ruimte voor een nieuwe frisse start.    

 

Een vieze vloer in je droom of visioen, vertelt je over ontevredenheid, maar ook over weinig vooruitzichten, en niet te vergeten doorzettingsvermogen. Een andere uitleg is dat je misschien sommige problemen over het hoofd gezien hebt, of bepaalde emoties geen plaats hebt gegeven in je leven.

 • Het wordt dus tijd dat je probeert om orde op zaken te gaan stellen.
 • De vieze vloer weerspiegeld ook hoe je op dit moment in het leven voelt, misschien zit je niet lekker in je vel of voel je niet goed.   

      

 
Dynamiet

Zien we in een droom of visioen een dynamiet dan duidt dit op woede, agressie, angst, verdriet, gevoelens die op ontploffen staan. Je bent een tikkende tijdbom en je gevoelens moeten nu echt worden geuit en opgelost.

 • Je innerlijke emoties willen geuit worden, de bron vanuit je diepste ik wordt gevoed door jezelf of de situatie waarin je zit.
 • Een andere uitleg is dat je het niet onder controle hebt; ontvlambare situatie waarin je niet meer terug kunt dan over geven en laten ontploffen zodat er weer ruimte kan ontstaan voor iets nieuws.