• Blog
 • Slapen
 • Dromen
 • Gratis

Echoput

Dromen of een visioen over het horen van een echo gaan over bewustwording van de woorden, gevoelens die je hebt opgekropt, emoties die je moet uiten zodat je je hierna kunt ontwikkelen. Een andere uitleg is dat een echo staat voor herhalingen van problemen, gewoontes, gedrag, gevoelens en emoties. Je wilt deze steeds weer opnieuw afspelen of herbeleven. 

 

    
Echo

Als je een echo laat maken van je lichaam in je droom of visioen, gaat dit over bewustwording van je innerlijke emoties, problemen en gevoelens die zich opkroppen in je lichaam en nu bewust zichtbaar worden om op te kunnen lossen.

 • Een andere uitleg is dat een echo staat voor herhalingen van problemen, gewoontes, gedrag, gevoelens en emoties, en deze steeds weer opnieuw willen afspelen, of willen beleven.
 • Let goed op welke organen of delen van je lichaam worden uitgelicht; dit vertelt veel over je problemen en wat je eraan kunt doen.

 

Dromen of een visioen hebben over een zwangerschap vertelt over de bewustwording van een groeiend project, gevoel, emoties, zwangerschap, vruchtbare relatie en vruchtbaarheid in je leven. Je bent nu duidelijk bezig met jezelf of met je eigen ontwikkeling in je leven.

   


Echtgenoot, Echtgenote, Partner 

Dromen of visioenen over je echtgenoot, echtgenote vertellen je iets over de karaktereigenschappen, persoonlijkheid, relatie en de onbewuste gevoelens die je voor je echtgenoot hebt Een andere uitleg is de negatieve ervaringen die jullie hebben. Je projecteert of spiegelt de eigenschappen die je nodig hebt om je doel, wensen, dromen te bereiken of om de obstakels en problemen te overwinnen. 

 

 
Eicel

Dromen of een visioen over een eicel vertellen je de mogelijkheid tot vruchtbaarheid, de cyclus van het leven, zwangerschap, nieuw kansen zullen zich aandienen in je leven, de geboorte van een project is mogelijk, maar je moet nu wel op zoek gaan naar de juiste weg of antwoorden in je leven, en aandacht besteden aan de vrucht die kan groeien in je lichaam.

 • Een andere uitleg is dat je klaar bent voor kinderen en dat de biologische klok begint te tikken; dit kan zowel bij mannen als bij vrouwen zijn.
 • De veranderingen die je meemaakt zijn nu klaar om te ontwikkelen en snel ga je de vruchten plukken. 

 

 

  
Eiland

Wanneer je droomt of een visioen hebt over een eiland vertelt dit je over het gevoel van gemak en ontspanning. Vaak is dit iets waarnaar je al lang verlangde en nu eindelijk hebt gevonden. Een andere uitleg is dat je eenzaamheid ervaart maar je ook begrensd en beperkt in de mogelijkheden voelt.

 • Als je droomt of een visioen hebt dat je gestrand bent op een eiland vertelt dit je dat je gevangen bent in de sleur en niet precies weet wat je wilt in je leven.
 • Aan de andere kant zou je op zoek kunnen zijn naar stabiliteit.
 • Misschien wend je je af van een bepaalde situatie in plaats van de confrontatie ermee aan te gaan in je leven. 

 

 

Eindpunt

Dromen of een visioen over het bereiken van een eindpunt vertellen je niets anders dan het hebben bereikt van je levensweg, de juiste situatie, volmaaktheid, succes, je wensen; je hebt nu voldoende geleerd. Een andere uitleg is dat een eindpunt staat voor bewustwording van keuzes maken, de grenzen aangeven, nieuwe wegen moeten worden genomen.

 


Elektriciteit

Een droom of visioen over elektriciteit duidt op kracht en levensenergie in je leven. Je hebt behoefte aan nieuwe kracht, een oplaad-beurt is dan ook noodzakelijk voor je. Het kan ook staan ook voor inzichten en creatieve oplossingen.

 • Een alternatieve uitleg is dat je licht in de duisternis kan brengen door je hoeveelheid energie en positieve krachten. 

Embryo

Als je een embryo ziet in je droom of visioen vertelt dit je over nieuwe kansen en het nieuwe begin van projecten of gevoelens die op je levenspad komen, positieve veranderingen, vruchtbaarheid, de start. Een andere uitleg is dat je draagmoeder of vader bent van nieuwe mogelijkheden, zwangerschap, er groeit iets nieuws in je buik, ontwikkelingen vinden plaats, veranderingen zijn mogelijk in je leven en komen er snel aan als je er maar aandacht aan besteed. 

 

  


Emmer

Een droom of visioen over een emmer vertelt je over verbetering van je huidige situatie die je moeilijk hebt ervaren, misschien worden er wat eindjes aan elkaar geknoopt. Een gevulde emmer in je droom of visioen vertelt je over overvloed op alle mogelijke gebieden, zoals liefde, innerlijke wijsheid, geluk, gezondheid, geld en tijd. Dromen of visioenen over een lege emmer vertellen je dat je de problemen en het verlies of conflict kunt overwinnen. 

 

 

 

Emoties, Verdriet

Als je droomt of een visioen hebt dat je emoties, verdriet, huilen hebt duidt op bewustwording van een uitbarsting van je gevoelens, problemen die waarschijnlijk veroorzaakt zijn door een situatie die je niet of moeilijk kunt overwinnen.

 • De uitlaatklep om je angsten en frustraties, woede, gevoelens en emoties iets meer in balans te laten komen.
 • Een alternatieve uitleg is dat je je bewust bent van de gevoelens van je partner, geliefde, familie en vrienden en je probeert deze emoties mee te dragen in je leven.
 • Een andere uitleg is dat huilen een weerspiegeling van los laten van ongezonde problemen en situaties vanuit dit leven en/of een vorig leven.
 • Een andere uitleg is dat je lichamelijk en geestelijk niet lekker in je vel zit.

 

   


Envelop

Dromen of visioenen over een envelop vertellen je over verwachtingen of kansen die je graag wilt krijgen. Een andere uitleg zijn verborgen geheimen, waartoe je wel de mogelijkheid hebt om deze in te zien, maar op een of andere manier moet iemand je daarop wijzen.

 

Het ontvangen van een envelop weerspiegeld je hart, je bron, je basis, je meest pure ik en is verbonden met je droomhuis energie. 

 • De envelop is een stukje van jezelf, je zielskleuren, je persoontje en/of dat wat je met zowel de buitenwereld wilt delen als dat wat je voor jezelf wilt houden.  

 

Als je een ongeopende envelop ziet vertelt dit je dat je het gevoel hebt achter de feiten aan te lopen, je informatie niet op tijd hebt ontvangen.

 • Een andere uitleg is verdriet, tegenslag en gemiste kansen. 


Epidemie, Pandemie 

Het zien van een epidemie of pandemie in je droom of visioen vertelt je dat je mee moet met de stroom van het leven, en je je niet tegendraads moet gedragen. Een andere uitleg is dat er een einde komt aan een situatie zodat het daarna weer beter zal gaan. Als alternatieve uitleg kan het verwijzen naar een situatie waarin je zit, het verwerken van de dagelijkse waakbestaan ervaring. 

 

 

 

Erfenis

Dromen of een visioen over het krijgen van een erfenis vertellen je iets over de kansen en de mogelijkheden uit het verleden. Het komt weer naar boven zodat je deze opnieuw kunt proberen te veranderen, aanpassen en verbeteren. Een andere uitleg is dat je in je vorige leven rijkdommen en wijsheden hebt opgedaan en nu kun jij beschikken over deze informatie.

 

Deze droom of visioen kan helaas ook verwijzen naar de werkelijkheid van de dood en het verlies van geliefde, het overblijven van hun goederen en geld dat verdeeld moet worden. Het is voor jou een moeilijke opgave om dit geheel netjes te doen zonder ruzie. 

 

 
Evacuatie  

Dromen of een visioen over een evacuatie door overstroming vertellen dat noodgedwongen veranderingen in je leven zullen leiden naar betere tijden.

 • Het loslaten van het verleden, een geliefde achterlaten, de bron van ideeën en het leven overstromen je gevoelens, je hebt het gevoel dat je je hart achterlaat, en deze overstroomd wordt door het onverwachte in je leven.

 

Dromen of een visioen over een evacuatie door oorlog vertellen je over het loslaten van het ware hart, de opgekropte woede komt tot uiting en nu wil je vluchten voor het verleden, je meningen en je reactie, je bent in de steek gelaten door je gevoel.

 • Je moet opnieuw beginnen, het is noodzakelijk om het einde van een project te kunnen voltooien, een nieuw begin zal zich aandienen.

 

Evacuatie door droogte vertelt je het gevoel te hebben dat je dingen probeert maar dat niets lukt. Je krijgt geen kansen in je leven en je hebt verkeerde keuzes gemaakt.

 • De kennis is er maar de vruchtbaarheid, de juiste tijd is nog niet aanwezig, misschien bevind je je wel op het verkeerde stuk pad.

 

Dromen of een visioen waarin je op de vlucht moet door een aardbeving duiden op onrust in de basis van je gevoel, lichaam, je hart, verdriet kun je niet meer de baas, schaamte neemt de overhand, en noodgedwongen veranderingen zijn de enige oplossing voor het gevoel en de problemen, je bent uit balans.

 

Als je moet evacueren door een storm in je droom of visioen, dan vertelt dit je dat je op dit moment in je leven onvoorspelbaar bent en wordt overmand door deze gevoelens. Je weet niet welke keuzes je moet maken in je leven, je raast overal doorheen.

 • Je wilt je maar moeilijk aanpassen aan andermans wensen, je wilt je niet binden maar vrijheid voelen.

 

 

 
Executie

Als je een executie meemaakt in je droom, vertelt dit je dat je de positieve en negatieve eigenschappen mist die de persoon met zich meedroeg. Vraag jezelf eens af wat deze persoon zo speciaal maakt en wat je zo waardeert of haat.

 • Wellicht is het precies datgene dat je mist in jezelf, in je relatie of in je leven.
 • Vergeet niet dat je jezelf altijd projecteert op de andere mens in je droom.
 • Een andere uitleg is dat je een einde wilt maken aan je pijn, verdriet, jaloezie, woede en emoties die je niet de baas kunt.
 • Een andere uitleg is het beëindigen van een oude gewoonte of denkwijze die je had in het verleden. 

Ex-partner Ex-vriend, Ex-vriendin

Als je droomt over je ex, vertelt dit je dat er iets en/of een situatie is en/of iemand in je leven is, die gelijke gevoelens oproept. Je projecteert een situatie of een gevoel op je ex partner karaktereigenschappen of uiterlijke verschijningsvorm.

 • Dromen over een ex gaan over het gemis, verlangen, emoties, gevoelens die je weerspiegeld.
 • Het is een verwerking van.
 • Dit kan een ex-partner zijn van heel lang geleden en/of zelfs vanuit een vorig leven.  

 

Dromen over een ex-vriend(in) gaan dus niet zo zeer over liefde en genegenheid en het terug willen van de ex-partner. Het gaat over de levenslessen en de eigenschappen, die eraan verbonden zijn. 

 • Je kunt ook denken aan de gevoelens, warmte, herinneringen die je deelde met je ex-partner en die je nodig hebt in je huidige leven en/of situatie.

 

De droom kan je waarschuwen voor hetzelfde gedrag ( terugkerende cyclus en patronen) fouten in je huidige relatie en/of op het gebied van aantrekken van een nieuwe relatie.  Een alternatieve uitleg is dat dromen over ex-geliefden, juist de positieve ervaringen aangeven van de dingen die gebeurd zijn en die je graag koestert en wil handhaven.

 • Alleen moet je deze relatie niet vergelijken met een relatie uit het verleden. 
 • Daarnaast kan het zijn dat je opzoek bent naar een perfecte persoon/personen, iemand die dezelfde gevoelens oproept, het invullen van te veel wensen en eisen als het gaat om relaties en geliefdes.  
 • Dromen over een ex gaan over jezelf en je gevoel, emoties en hebben over het algemeen geen echte diepe inzichtelijke boodschap behalve bewust wording van het feit dat.
 • Verwerking, het leren los laten, het doorbreken van patronen en accepteren van.  

   


Examens 

Dromen of visioenen waarin je een examen aflegt geven aan dat je je voor het blok gesteld voelt, maar ook het vergroten van je angsten, emoties en gevoelens. Een andere uitleg is dat je het gevoel hebt dat je ineens de juiste antwoorden niet meer kunt vinden.

 • Nog een andere uitleg is dat een examen staat voor het afronden van een periode van leren en sturen. Je bent er klaar voor en na het behalen van je examen komen de kansen op je af.

 

Is het examen in een vreemde of andere taal geschreven, dan vertelt het je over de bewustwording van de gemiste kansen die je had kunnen hebben.

 • Een alternatieve uitleg is dat je hoge ogen gaat gooien in een ander land, mits je natuurlijk wel je examen afmaakt; pas dan zullen je grote dromen uitkomen. 

 

Dromen en visioen over het niet op tijd kunnen afmaken van een examen vertellen je dat je ergens hard voor gewerkt hebt, maar je bent net een afslag te ver gegaan.

 • Je moet nu gaan kijken wat je bent vergeten of wat je hebt gemist om nog een kans te kunnen krijgen.
 • Een alternatief is dat je nog niet klaar bent voor een opdracht als dit in je leven; je moet nog meer leren voor je verder gaat.

 

Te laat komen voor het examen in je droom of visioen vertelt dat je nog niet klaar bent om aan iets nieuws te beginnen, eerst moet je informeren en leren, naar je innerlijk luisteren voor je verder kunt.

 

Breekt je potlood tijdens het examen of is je pen op, dan vertelt het je dat je de kleine obstakels moet zien te overwinnen, en uit moet zoeken wat de mogelijkheden zijn.

 • Gebruik je creativiteit om een oplossing te zoeken.

 

Ben je als laatste klaar voor je examen in je droom of visioen dan vertelt het je dat je over alles goed hebt nagedacht en dat je zeker weet dat dit gaat lukken.

 • Je zult van je laten horen.

 

 

 

Explosie, Bom

Een droom of visioen over een explosie, bom vertelt je dat je mogelijk een lastige periode vol met obstakels meemaakt. Onderdrukte woede, pijn, verdriet, emoties, angst, stress en onbeantwoorde verlangens, staan op ontploffen.

 • Een alternatieve uitleg is dat je nogal radicaal aan het opruimen bent geslagen, zodat je alles vernietigt wat op je pad ligt.
 • Kijk heel goed wat er explodeert dit vertelt je heel veel over hoe je de droom kunt verklaren en/of hoe je voelt, wat je ervaart enzovoorts. 

 

Een belangrijke uitleg is dat je zelf het gevecht weerspiegeld, de explosie, de bom enzovoorts, je projecteert dit op je gehele droom en/of dit ervaar je in je waakbestaan. Het zijn je eigen woede, angst, verdriet emoties (innerlijke oorlog, innerlijke demonen) enzovoorts dat heel erg hard nodig tot uiting mag komen.

 • Een andere uitleg is dat je moeite hebt met zaken als passiviteit, agressie, autoriteit en afhankelijkheid. 
 • Dromen zoals explosie, oorlog, angst en woede staan heel diep in verbinding met trauma's en levenservaringen, burn-out, stress en alles wat je diepste gevoel raakt in zowel je huidige leven als bijvoorbeeld vorige levens. 
 • De spirituele aanvulling hier op is dat er een verbinding kan zijn met de vuurwezens zoals draken, vuur divas en/of andere oer-wezens en de eerste mens en/of de oer-klap en elementenwezens.
 • Een aanvullende spirituele uitleg is dat er sprake kan zijn van spirituele verandering richting hogere dimensies, en/of lagere dimensies, aura en chakra's die uit balans zijn.
 • Alsof je bewust mag worden van het feit dat je lichamelijk en op zielsniveau aan het transformeren bent.
 • Dit kun je zowel positief als negatief ervaren.