• Blog
 • Slapen
 • Dromen
 • Gratis

Naaien, Naald, Garen

Dromen en visioenen over een naaidoos vertellen je dat je dingen aan elkaar wilt hechten, vermaken, herstellen, verstellen of mooi wilt maken.

 • Een andere uitleg is dat je zelf in staat bent om de problemen te openen en te verstellen.
 • De innerlijke wijsheid heb je al in je bezit om jezelf een andere wending te geven, je aan te passen en mogelijkheden te zien in een uitzichtloze situatie in je leven.

 

Dromen of visioenen over het zien van naald en garen, vertellen je dat je mogelijkheden in een kleine hoek zitten, of dat je dingen wilt veranderen, ongeacht de uitkomst of de noodzaak van het probleem en de uitkomst wilt beïnvloeden; dit kan zowel positief als negatief zijn.

 

Visioenen of dromen over het naaien vertellen je dat je dingen probeert te herstellen of verbeteren, dat je inzichten wilt krijgen in een situatie in je leven waarop je geen grip hebt, en nu probeer je het toe te passen, ongeacht de consequenties.  

       

   
Naaimachine

Dromen of visioenen over een naaimachine vertellen je dat je snel een situatie, probleem gerepareerd, herstelt wilt hebben. Het kan ook zijn dat je iets wilt verstellen, bijstellen of vermaken in je leven, probeer je open te stellen voor je innerlijke wijsheid die je al bezit; dit is namelijk de oplossing.

 • Een alternatieve uitleg is dat er een tijd van bezuinigen, financiële tegenslag of armoede aankomt.

 


Naakt

Een droom of visioen over naaktheid vertelt je dat je op zoek bent naar de waarheid, naar je meest pure ik, je ware identiteit, het vinden van je eigenwaarde en de naakte waarheid die je niet kunt verdoezelen zodat je je bewust wordt van alles in je leven.

 • Een andere uitleg is het ervaren van openheid, jezelf ontdekken maar ook het onbekende tegemoet gaan.
 • Nog een andere uitleg is het vinden van je ware uitingen en ontwikkelingen maar ook de schaamte van je pure ik ervaren, evenals geluk, tevredenheid, overwinning en het succes.
 • Weerbaarheid, kwetsbaarheid, ben je kwetsbaar en weerbaar of ben je open voor je ware en pure ik.  

 

Als je je ongemakkelijk voelt tijdens de droom of visioen, dan duidt dit op schaamte, en de confrontatie met de waarheid, je meest innerlijke ik en je karaktereigenschappen, zowel positief als negatief.

 • Dit kan zowel uit het verleden als het heden zijn ontstaan.

 

Maar voel je je in je droom of visioen goed, dan vertelt dit je dat je je opent, nieuwe kansen aanneemt, dat je je pure persoonlijkheid en je ware ik onderzoekt zonder dat je bang bent voor de waarheid.

 

Naakt zwemmen in je droom of visioen vertelt je dat je de naakte waarheid van jezelf wilt ontdekken, wie ben ik, wat wil ik, waarom ik ben je zoek naar mijn ware identiteit.

 • Een andere belangrijke uitleg is dat jezelf wilt reinigen van alles om je heen, van dat wat je los wilt of moet laten in je leven.
 • Je bent in een reinigende en pure situatie van de baarmoeder van het nieuwe leven beland.
 • Een alternatieve uitleg is dat je last hebt van schaamte en slechte keuzes en nu je kwetsbaarheid wilt delen.

 

 

 

Naambord, Namenlijst

Visioenen of dromen over een naambord, naamkaart of namenlijst vertellen je dat je op zoek bent naar erkenning en/of wensen die je hebt opgekropt en verzwegen voor jezelf. Een andere uitleg is dat een naambord, naamkaart, namenlijst staat voor het zich aandienen van mogelijkheden en mensen die dicht bij je hart en gevoel staan.

 • Een alternatieve uitleg is dat een naambord, naamkaart of namenlijst staan voor een combinatie van letters of woorden die belangrijk zijn voor je ontwikkeling in je leven; het zijn vaak boodschappen uit het hiernamaals. 

Nablijven

Dromen of visioenen over het moeten nablijven, vertellen je dat je jezelf corrigeert, controleert, jezelf bewust probeert te maken van de keuzes die je gemaakt hebt en of de eventuele gevolgen die eruit voortkomen.

 • Door middel van het projecteren op het nablijven, moet je je bewust worden van je eigen strenge gedrag of de fouten die je hebt gemaakt en de twijfels die je voelt.
 • Een andere uitleg is dat je jezelf inzicht geeft, je hebt hulp nodig om een oplossing te vinden, je bent nog niet klaar voor de volgende stappen in je leven en doet dus een stap terug of je maakt een stap op de plaats.
 • Een alternatieve uitleg is dat je kinderlijke karaktereigenschappen de kop op steken, zoals aandacht tekort, aandacht trekken, overdreven reageren of emoties die hoog op lopen.

 

 

Nagel

Dromen of een visioen over een nagel, gaan over uiterlijke verzorging, je voorkomen en de manier van leven op dit moment, maar ook je gezondheid, of geestelijke gesteldheid worden met je nagel uitgebeeld. Een ander uitleg is dat de nagel ook staat voor de kringen van het leven.

 • Je kunt denken aan de bewustwording van de problemen, obstakels, emoties, levenslessen en verliezen maar ook de sociale trap die je beklommen hebt.
 • Elke laag staat in verbinding met je leven, je ziel, je born, je basis en hoe je groeit en ontwikkeld.
 • Een aanvulling hierop is dat de nagel ook de bescherming vertegenwoordigd, het beschermlaagje van je meest pure ik enzovoorts. 
 • Daarnaast staat de nagel natuurlijk ook in verbinding met je hand en de chakra lagen die hier aan verbonden zijn alleen is dit de manier waarop je jezelf naar buiten presenteert en/of hoe je aura, chakra's stromen.
 • Dat wat de buitenwereld ziet, maar dat wat je misschien niet wilt dat de buitenwereld weten "de blinde vlek of de beschermende laag".  

 

Dromen en visioenen over het nagelbijten vertellen je dat je onzeker bent over je voorkomen en gedrag, schaamte, zenuwen en emoties en vooral je angsten die je niet onder controle hebt.

 • Een andere uitleg is dat je wordt geconfronteerd met je negatieve karaktereigenschappen en dat je je ervan bewust mag worden dat je jezelf onnodig pijn en te kort doet. 

 

Een visioen of een droom over een nagelschaar vertelt je dat je jezelf wilt ontdoen van de verzorging, karakter, je uiterlijk voorkomen, of dat je op dit moment je gezondheid minder belangrijk vindt.

 • Je bent je ervan bewust dat je de bescherming verwijdert en het risico loopt achteruitgang te maken in het leven.
 • Een andere uitleg is dat je het verleden probeert te verwijderen uit je leven, en opnieuw probeert te beginnen.

 

Dromen en visioenen of het lakken van de nagel vertellen dat je je voorkomen of karaktereigenschappen probeert te veranderen en te verdoezelen.

 • Een andere uitleg is dat je extra of onnodige bescherming wilt hebben, je hebt weinig zelfvertrouwen. De masker van zielskleuren, of jezelf naar buiten presenteren. 

 

Als je een visioen hebt over een nagelvijl in je droom of visioen, dan vertelt dit je dat je scherpe randen of opmerkingen wilt verwijderen uit je karakter of een mening die je hebt gevormd.

 • Een andere uitleg is dat je je bewust bent van de noodzaak van uiterlijke verzorging en van je voorkomen.
 • Het afronden van zielslaagjes, ervaringen en dit kan zowel positief als negatief worden ervaren. 

 

 

 

Narcose

Dromen en visioenen over narcose vertellen je dat je moet loslaten, je moet je laten leiden en vertrouwen hebben, je wilt te graag controle over je leven houden. Een andere uitleg is dat de narcose staat voor het onbekende, gevaar, einde of laster die je kunt ervaren omdat je geen controle hebt over de situatie.

 • Nog een andere uitleg is een onderdrukt gevoel, druk van buitenaf waarop je geen invloed hebt, of misschien maken mensen wel gebruik van deze situatie. 

 


Natuur

Een droom of visioen over de natuur vertelt je over het ervaren van vrijheid, rust, innerlijke wijsheid, herstel en vernieuwing in het leven. Een andere uitleg is de behoefte aan de natuurlijk basis en eenvoud, je instinct volgen en meer luisteren naar je innerlijke kennis.

 • Een droom of visioen over natuur, buiten zijn vertelt je over het leven, vruchtbaarheid, geluk, verjonging, nieuwe energieën en de lente in ons gevoel.
 • Een andere uitleg is het onbekende of onderbewuste, het uitzoeken van de mogelijkheden in je leven.
 • Je zou een gedeelte van jezelf kunnen ontdekken dat gedreven wordt door moederinstinct dat je van huis uit hebt mee gekregen.

 

Dromen over de natuur, buiten zijn gaan over jezelf, het weerspiegeld de manier waarop je in het leven staat; alles wat je ziet vertelt je iets over hoe en wat. Jij bent als het ware de natuur, buiten, inclusief de dieren die erin leven; bomen, bergen, dalen, huizen, omgeving enzovoorts.

 • De natuur is zowel je verleden, je heden en je toekomst; maar je kunt ook denken aan je vorig leven en je ziel, je bron, je basis.  

 


Navel

Dromen en visioen over de navel vertellen je over de balans van het lichaam, de verbinding met het hiernamaals, de verbinding met je geliefde, vrienden, kennissen of werkgevers. De navel is een van de belangrijkste delen van het leven, het geeft de mogelijkheden.

 • Je kunt ook denken aan de status en situaties weer, je moet de navel zien als het symbolische centrum van energie, en de kracht die je lichaam ontvangt, uitstraalt en verwerkt.
 • De navel vertelt je ook over de lichamelijke en spirituele grenzen die je aangeeft, of niet heb aangegeven in je leven. 

 


Navigatie

Als je droom of visioen over navigatie gaat, dan vertelt het je dat je hulp en ondersteuning nodig hebt om het juiste levenspad te vinden. Een andere uitleg is dat je meer mag luisteren naar je innerlijke wijsheid of je natuurlijk overlevingsvermogen, die je verder brengt dan dat je had gedacht.

 • Volg je in je visioen of droom de navigatie niet, dan vertelt het je dat je volledig vertrouwt op je innerlijke wijsheid, hulp en ondersteuning accepteert en vertrouwen hebt dat dit de juiste levensweg is.
 • Een andere uitleg is het afwijken van je levenspad, je neem je misschien wel een risico in je leven, of je wilt op zoek naar andere opties en mogelijkheden. 

Nest, Vogelhuisje

Dromen en visioenen over een nestje vertellen je over de behoefte aan liefde, warmte, familie, geliefden, ouders en/of het hebben van een gezin. Een andere uitleg is dat je behoefte hebt om je vleugels uit te slaan en het veilige te verlaten, je projecteert jezelf op het nestje en de vogel.

 • Je bent klaar om een eigen en onbekende weg gaan in het leven.
 • Een alternatieve uitleg is dat het nest staat voor openheid van je hart en gevoelens, maar je bent je wel van bewust dat er rovers en kapers kunnen wachten.
 • Het nestje weerspiegeld je hart, je basis, hoe je in het leven staat en/of wat je graag wilt hebben in je leven of de situatie waarin je zit. 

 

Het bouwen van een nestje of vogelhuisje vertelt dat je een nieuwe kleine basis aan het bouwen bent, nieuwe dingen, nieuwe situatie die direct vanuit je hart voortkomt. Het nestje weerspiegeld je bron, je basis en dat bent je dus zelf aan het ontwikkelen, bouwen. 

 • Je kunt ook denken aan nieuwe energie, en vooral nieuwe kansen vinden, je hebt je ware hart gevonden en gaat daar nu naar handelen zodat er veel voorspoed in je leven kan komen.
 • Een andere belangrijke uitleg is dat een vogelnestje de verbinding met bomen, bos aangeeft je kunt dan denken aan nieuwe hoop, groei, verlangens, dromen en wensen, maar ook de mogelijkheden in je leven.
 • Het vertelt je ook over kracht en stabiliteit waarna je al lange tijd naar verlangt.
 • Een andere uitleg is dat je op dit moment bezig bent met je persoonlijke ontwikkeling en innerlijke wijsheid.

 

Vogelhuisje in je droom of visioen vertelt je over een klein of voorjaarsproject, de spiegeling van je ware ik, het hart, je eigen zelf, je geest en ziel en je karaktereigenschappen. 

 • Het vogelhuisje vertegenwoordigt je hart en hoe je in de situatie waarin je zit staat- hoe je je voelt, wat je ervaart en hoe je jezelf profileert.
 • Jij bent als het ware je eigen vogelhuisje, je spiegelt alles op het vogelhuisje en ook hoe het wordt ervaren.  

 

 

Neus

Dromen of een visioen over de neus vertellen je over de manier hoe je in het leven of in een situatie staat, maar ook krachtig zijn en je aanwezigheid die zowel positief als negatief wordt ervaren. Een andere uitleg is dat je je bewust bent van je vermogen om nieuwe kansen en mogelijkheden te ondernemen, te ontdekken en succesvol te laten zijn.

 

Dromen of een visioen over een kleine neus vertellen je dat je minder krachtig en minder aanwezig bent in een situatie dan dat je zou willen of zou moeten zijn.

 • Een andere uitleg is het ervaren van tegenvallende resultaten, obstakels of problemen.
 • Nog een uitleg is een vermindering van je bewustzijn en je karakter ervaren.

 

Als er bloed uit je neus komt vertelt het je dat het uiten van de ongezonde situatie je aan je hart gaat, je laat oude pijnlijke emoties los, je laat een deel van jezelf los.

 • Een andere uitleg is dat je je eigen bloed zuivert en dat je je klaar maakt voor nieuwe dingen.
 • Hoe heftiger je bloedneus, hoe meer je loslaat van jezelf, je hart opent zich, maar vergeet niet dat dit zowel positief als negatief kan zijn.
 • Een andere uitleg is tegenslag in verschillende zaken, rampen, maar ook een bloedend karakter of emoties die niet overwonnen kunnen worden.

 

Dromen of een visioen over een gebroken neus vertellen je dat er iets fundamenteels in je basis of je karakter bedreigd wordt, er wordt je iets ontnomen.

 • Een andere uitleg is dat je een deel van je basis kwijt bent geraakt maar ook tegenvallende resultaten, emoties en problemen worden je te veel.
 • Een alternatieve uitleg is dat de verbinding tussen je basis en je pijn, woede, verdriet en emoties is verbroken. 

 

 

 

Neuspeuteren, Snuiten

Dromen of visioenen over neuspeuteren vertellen je dat je oude pijnen, lichamelijk ongenoegen, karaktereigenschappen, slechte en goede gewoontes probeert te verwijderen uit je leven. Je bent bewust bezig dingen te verwijderen maar of deze manier van opruimen nu de juister keuze en manier is, is de vraag.

 • Een andere uitleg is dat je een kinderlijke kijk hebt op het leven en de na-aap reactie toepast in je leven, dat wat jij hebt wil ik ook.

 

Het snuiten van je neus in je droom of visioen vertelt je dat je af wilt van een ongezonde situatie in je leven. Je moet leren de ongezonde energie te uiten, je moet het achter je laten.

 • Een andere uitleg is dat je los komt uit oude patronen en je bewust wordt van je eigen gedrag of situatie waarin je zelf een hoofdrol speelt.
 • Ook vertelt een droom of visioen als deze je over bewustwording van oude gewoontes waarmee je nu echt klaar bent. 

 

 

Nymfomaan

Dromen en visioenen dat je een nymfomaan bent vertellen je dat je behoefte hebt aan liefde, veiligheid, genegenheid en seksuele affectie. Een andere uitleg is dat je vasthoudt aan een bepaald gedag en fouten die je steeds weer herhaalt.

 • Je probeert niet eens iets anders of een ander inzicht te krijgen in je leven.
 • Een alternatieve uitleg is dat de nymfomaan staat voor het vastzitten in je seksuele gevoelens met je huidige sekspartner waarmee je steeds hetzelfde beleeft.
 • Probeer eens iets anders uit en doe dit in overleg met je partner, als je singel bent verwen je zelf dan eens met iets uitdagends.