Home » Trainer » Droom Meditatie

Droom Meditatie 

 

Je hebt vast wel eens van gehoord van meditatie ?..... Maar wist je ook dat droom meditatie je kunt helpen jezelf te helen, te genezen, je zelf beter te leren kennen en mindfulness te slapen en te leven.

  

Wil je echt bewust gaan dromen, dagdromen of visioenen ontvangen, spiritueel groeien en ontwikkelen als mens dan is mediteren een must. Mediteren kun je leren; het klikt raar "ja droom mediteren kun je leren", droom mediteren mag je leuk gaan vinden.

     

Wist je dat droom mediatie niet alleen zorgt voor zielsgroei en ontwikkeling, beter in je vel zitten, dagdromen, mindfulness enzovoorts maar ook beter slapen, lucide dromen, visioenen en het verbinden met je bron, je basis, je intuïtie. 

 

   

De afgelopen jaren heb ik veel droom meditaties ontwikkeld en gedeeld  variërend per situatie en/of droomverbinding. Je kunt denken aan droommeditatie basis tot ver gevorderde en ervaren meditatie met diepe zielsgroei en ontwikkeling.  

 Ik gebruik ook heel veel verschillende soorten droom oefeningen die een vorm van droommeditatie gebruiken. Je kunt deze natuurlijk vinden in mijn blog!.  

Basis Droom Meditatie 

 

Stap 1

Ga makkelijk zitten, ontspannen rechtop. Niet te strak, niet te losjes. Ogen gesloten of net iets geopend. Adem een paar keer diep in en langzaam uit. Hierdoor ontspan je vanzelf dieper. Je aandacht blijft helder en alert.

Richt je aandacht op het natuurlijke ritme van je adem, je hart. Als je merkt dat je bent afgeleid, laat de afleiding los en breng je aandacht terug naar de adem in het hier en nu.

 

 In het begin is mediteren lastig; het ontspannen en je hoofd leeg maken is vaak een hele uitdaging. Begin rustig met 5 minuten en ga daarna stap voor stap verder en je zult zien dat het steeds gemakkelijke gaat. 

 

 

Stap 2

Blijf goed op je ademhaling letten, je hartritme, blijf in deze ontspannen status en laat het stromen. Ga met je aandacht naar beneden en focus op je voeten. Voel hoe je benen de stoel en/of je bed rand raken. Voel hoe je voeten contact maken met de grond- voel de vloerbedekking, parket enzovoorts.

 

 

Stap 3

Word je bewust van je ademhaling, je bron, je basis, je hart, je ziel die je zachtjes met een pure energie in de stoel of in het bed trekt. Ga met je aandacht naar je voeten; stel je voor dat er doorzichtige parelmoer wortels uit je voeten groeien.
Die wortels verankeren je diep in de aarde en zorgen voor dat je vanuit je bron, je basis droomt handelt mediteert, visualiseert.

 

 

Stap 4

Vanuit je wortels zie je een prachtige doorzichtige energie omhoog komen die het universum, de hemel, het hogere aanraakt en/of dat waarmee je een verbinding hebt. Zie het vanuit je kruin doorstromen naar boven; Neem deze status mee naar de volgende stap en laat alles stromen wat je mag ontvangen.

   

 

Stap 5

Zeg als ondersteuning de volgende zin op...  Ik laat ......benoem het....... los en ik geeft het aan......benoem het...... zodat ze het voor me kunnen dragen.  Ik sta openen om te ontvangen!. 

Je kunt ook denken aan vraagstelling die open zijn zoals. Hoe kan ik dienstbaar zijn?... Wat mag ik vandaag gaan doen?.. Wie mag ik vandaag ontmoeten?.  

   

  

Stap 6

Neem deze status van je droommeditatie mee naar bed. Ga op bed liggen en ontspan en behoud de droommeditatie status vast. Laat het allemaal los en herinner je ontspannen staat van dromen die alles laat stromen. Het heel goed mogelijk dat je droom volledig vanuit je basis, je bron word ervaren. Je bent en leeft vanuit je bron de schrijver van je zielsdromen, het visioenenscript.   

   

 

Stap 7

Slaap zacht, Slaap is de beste meditatie die er is.... Laat alles helen, opruimen, schoonmaken en genezen terwijl je slaapt.